Brynäs IF

715477 inlägg · 7953 ämnen

LHF-BIF

171503 · » Till forumet


Sv: LHF-BIF
luring: Tack för det! Intressant--visste Du att jag håller på och organisera en insamling tillsammans med BSKV? Väntar mest på att de ska komma loss innan vi förhoppningsvis kan dra igång det hela. Fast det är ju inte sådär jättesmart att dra igång en insamling mitt under julhandeln...

Du måste göra något åt Din signatur.
Kommentera


Sv: LHF-BIF
rafalski: Litet bekymrad för Dig där ett tag.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Cusken: Ja det är ju det upp till bevis på Tisdag!!Modo igen på Torsdag klarar dom av 3raka??Ingen omöjlighet ser det ut som plötsligt,men jag drar inga överväxlar än förrän jag ser BIF göra det!!
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Jompe: Äntligen upprätt igen :-)
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Lysande, gubbar! 4-1 mot Modo, Wernblom totalfrustrerad, Miettinen och Anger har äntligen hittat kassen. Och detta på en lördag! Ni minns väl min teori om lördagsmatcher hemma? De största plattmatcherna vi gjort de senaste åren har vi gjort på lördagar hemma.

Undrar hur det står till med rafalski?
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Det där resonemanget håller inte Huge. Slutar Brynäs sist efter 50 omgångar är de sämst. Det måste du hålla med om?

Om vi ser på de tre senaste omgångarna har Brynäs tagit 6 av 9 poäng efter dagens seger mot MoDo. Det placerar Brynäs i övre halvan av tabellen, dvs. om vi ser på en trematchersperiod. Laget är dock fortfarande sist och har långt upp till 10:e platsen. Sett formmässigt är inte Brynäs för dagen sämst, nej, men sett totalt efter 24 omgångar är Brynäs sämst, ja. På något annat sätt går det inte att se på det. Filosof Cusken har svaren du har sökt i flera månader.

Brynäs ska ha eloge för en bra insats idag. De spelar bra och gör mål för en gångs skull också. Klart positivt och fortsätter de så här är inte ens slutspel en omöjlighet. Hoppas dock inte för mycket på det - det blir mycket svårt - men det är bara tugga på i detta läge. Upp till bevis igen på tisdag.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Cusken: Kan också hålla med om det meningslösa till, viss del, nämligen den del där vi som du säger är totala motpoler. Nu skulle jag nog vilja säga att vi nog egentligen inte är så väldigt oense. Jag har ju aldrig påstått att vi har ett lag av toppkapacitet för tillfället, utan mer att vi är ett i mängden, undantaget VF och FBK, som jag anser vara klart bättre när dom spelar normalt.
Din sista frågeställning tycker jag är intressant eftersom jag satt i samma tankar häromdan och funderade över samma sak faktiskt.
Eftersom du anser att tabellen alltid speglar kapaciteten så är det ju isf ganska enkelt för dig att svara ja på frågan. Eftersom jag har motsatt åsikt nämligen att tabellen inte ALLTID speglar kapaciteten så måste mitt svar isf bli ett nja. Antag i stället att vi fortsatt spela som innan uppehållet fram till halvtid i serien och kommit rejält efter de övriga. Efter halvtid börjar vi spela som demoner samtidigt som några av de övriga lagen börjar spela ruttet. Vi kommer nästan ikapp men faller på mållinjen. Är vi då verkligen det sämsta laget? Eller antag att vi precis klarar oss undan kval.
Är vi då helt plötsligt INTE det sämsta laget?
Undrar vad Platon eller ngn annan filosof säger om detta?
Mitt resonemang grundas ju som du ser på att man måste vänta tills serien är slutspelad och tabellen komplett. Ngt annat vore konstigt tycker jag.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Du rör ju till det så att risgryngrötet är överhättat med dina inlägg att ni andra orkar bry er är en STOR ELOGE till er.Du cusken en enkelt ja eller nej ifrån Huge lär du aldrig få,utan det blir världens förklaringar o fan ens mormor!!
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Det här är, till viss del, en diskussion som är rätt så meningslös. Att vi är totala motpoler vad gäller uppfattningen om Brynäs och dess kapacitet är uppenbart men mycket av diskussionen fokuserar på petitesser. T.ex. när du nu anmärker på att jag skrivit "sämsta laget" en gång och "sämsta resultatet" nästa gång. För mig är det samma sak. Resultatet är en effekt av hur bra eller dåligt laget har spelat. Dåligt lag = dåligt resultat. Tabellen är, åter igen, det enda som är intressant. Den ljuger inte.

Jag har för övrigt aldrig påstått att detta Brynäs är det sämsta någonsin i eliten, bara att de är ett av de sämre.

Kontentan av mitt resonemang, lite mer utvecklat, är att bra lag alltid presterar bra resultat. Brynäs har inget bra lag i år. Delar av Brynäs är helt klart bra, vissa spelare, vissa spelsekvenser etc. men helheten är dålig. Resultatet som vi ser i tabellen är beviset.

Brynäs senaste match mot Luleå var vad jag erfar en ärofylld kämparinsats men så länge motståndarlaget gör flest mål är det laget bättre. Jag såg att Ram släppte in billiga mål medan Henriksson i Luleåmålet täppte igen framgångsrikt. Oturligt? Nja, målvakten är en stor del av spelet och en bra målvakt fäller ofta avgörandet. Det hör till spelet.

Jag kan givetvis hålla med om att extrem otur kan drabba ett lag enstaka matcher. Låt oss säga att laget har ett enormt spel- och skottövertag, ribb- och stolpskott i massor och ändå förlorar med uddamålet, på mål som studsat in via någon skridsko eller genom domarmisstag eller nåt. Visst, då kan otur vara den största anledningen. Undantag dvs.

Jag håller med dig om att det spel Brynäs presterar nu är klart bättre än det vi såg prov på under större delen i Eskos regi. Rent formmässigt, och det är ju faktiskt det du menar (eller borde mena), är inte Brynäs sämst - det stämmer! Linköping är klart sämre för dagen.

Brynäs är ändå det sämsta laget i Elitserien efter 23 omgångar och troligen också efter 50 omgångar. En fråga: Om Brynäs fortsätter i denna "positiva anda" säsongen ut men ändå slutar tolva - Var Brynäs det sämsta laget i Elitserien säsongen 02/03 då? Ett enkelt ja eller nej bara.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Cusken: "Tabellen ger ett facit på vilka lag som är bra och vilka som är dåliga. Sedan om Brynäs är bättre nu än i inledningen ändrar inte mitt påstående."

Jag hävdar att vi förtjänar att ligga där vi ligger om man ser till spelet INNAN uppehållet. Jag anser också att om vi från start uppvisat det spel vi presterat EFTER uppehållet, så hade vi sannolikt legat högre upp i tabellen och att JUST NU är vi inte det sämsta laget i serien. Detta är kontentan av mitt resonemang.

Du hävdar att även om man lyfter sig och sitt spel under seriens gång till att bli likvärdigt och i några fall bättre än motståndarnas dito så spelar det ingen roll. Man är ändå för tillfället det sämsta laget pga att man ligger sist i tabellen.

"Jag hävdar fortfarande att 18p på 23 omgångar (dessutom med trepoängssystemet) är ett av de absolut sämsta resultaten någonsin för Brynäs, åtminstone räknat 1960 och framöver när Brynäs först etablerade sig i dåvarande Allsvenskan. Tveklöst"

Har inget att invända, men nu är det bara det att du skrev väl inte riktigt så i ditt tidigare inlägg.
Du skrev i stället att Brynäs just nu är det sämsta laget i ES, ja t.o.m det sämsta laget i eliten någonsin. Det är trots allt en viss skillnad på "sämsta laget" och "sämsta resultatet". Särskilt som debatten ju faktiskt gäller huruvida vi för tillfället är det sämsta laget eller inte.
Hur ska du ha det egentligen?
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Cusken: Jag tror inte heller att Brynäs är sämst i Elitserien just nu.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Någon tog åt sig så det heter duga i alla fall..

Att du ens försöker förklara ditt floskelinlägg om "realiteten" där Brynäs är bättre än vad tabellen visar.. ja det är ganska underhållande att läsa. Du säger vidare att jag skulle vara ganska ensam att "tro" att Brynäs är sämst i Elitserien. Jaså? Det är inte svårt att göra slutsatsen att 18 poäng på 23 omgångar är bedrövligt. Fler har förstått det, tro mig. Snart kanske du också kommer till insikt?

Tabellen ger ett facit på vilka lag som är bra och vilka som är dåliga. Sedan om Brynäs är bättre nu än i inledningen ändrar inte mitt påstående.

Det här är ganska rolig läsning också: "Jag har i likhet med som du säger, många andra, insett lagets begränsningar i STORT men nu gällde det lagets nuvarande och förhoppningsvis normala kapacitet. " Jag menar, om du, som du påstår, verkligen förstått lagets begränsningar i "stort" - vad är då den normala kapaciteten? Det är ju lite märkligt Huge.

Jag hävdar fortfarande att 18p på 23 omgångar (dessutom med trepoängssystemet) är ett av de absolut sämsta resultaten någonsin för Brynäs, åtminstone räknat 1960 och framöver när Brynäs först etablerade sig i dåvarande Allsvenskan. Tveklöst.

Jag har väldigt svårt att se att hur Brynäs ska kunna undvika kvalplatsen. Om det så vore 50 omgångar kvar hade det varit svårt. Ju längre säsongen lider desto mer pinsamma blir nog dina inlägg också framöver. Men.. Vi får väl se.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Jompe:
Utan att ha sett honom... ja, varför inte målspottare istället för NYLANDER!
Vi får väl se vad Masken har nosat upp, aktiva är de allt, knätofsarna!
Det är mer än man kan säga om Brynäs älgjägare...
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Igor:
Nejdå, jag ger inte upp, men inser svårigheterna. Det gör inte alla på den sajt.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
gordo: PS: Den där killen Foster som LIF värvade efter Stapleton, är det en sådan målspottare Du vill ha? Hans stats är rätt ruggiga, framför allt för förra säsongen.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
gordo: Jag ger mig. Vi har diskuterat de där orsakssambanden tidigare och jag gav mig då. Tack för det skrattet!

Helt ense med Dig vad gäller potentialen i truppen. Och Du har rätt i att vi behöver en förstärkning i form av en oproblematiserad, målkåt (min mamma förbjöd mig att använda sådana ord men skit samma) forward, IQ badboll, som är ruggig på att göra mål utan att fundera särskilt mycket. Just do it, typ. Det är de f***e pengarna som lägger hinder i vägen för det, antar jag.

På tal om pengar och avsaknaden därav--insamlingen. Ett problem vi körde fast på var att man måste bilda en ideell förening så att man kan öppna PG-konto och annat. En privatperson vill inte sitta som ansvarig för ett konto med en massa pengar på när det börjar lacka mot deklaration, och det kan vara tufft att ansvara för en bra slant. Lösningen blir sannolikt att insamlingen genomförs i samarbete med BSKV, som har de nödvändiga juridiska formerna. Håller på och diskuterar med dem som bäst. Marknadsföringen tror jag inte ska bli något problem och intresset verkar stort. Det blir en del jobb men det lär bli rätt kul. Jag vill förstås kunna gå ut med allt det här så snart som bara möjligt, men BSKV måste diskutera igenom det hela först. Ingen brist på intresse där, men de har redan en massa att stå i.

En ursäkt till Sylf. Mitt förra skrevs när jag var allmänt surmulen och det brukar inte vara min stil att ventilera dåligt humör här. Sorry.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Jompe:
he, he... Nä, ooh nä, Jompe!
Orsakssambanden är inte bara eventuella... de är definitiva.
Och de vet du, din lilla rackare där :-)

Om jag bedömer truppen på papperet så är de faktiskt kapabla att prestera en 5-8 plats ungefär om allt stämmer.
Men det här är inte en säsong när allt stämmer!

Därför behövs det (förutom de trilskande orsakssambanden, Jompe!) något som bryter de krampaktiga försöken att vinna fler matcher än en på raken...
Detta något är en riktig rackabajsare till målkåt forward som bryr sig nada om orsakssambanden (tex de många förlusterna och Eskos villervalla, där satt den, Jompe!!)

Ja, men ta hem Jimmy Lindström då om det är det som behövs, eller vem fan som kan bryta mönstret (Patrik Juhlin, Tommy Westlund, jultomten?)

Vad är förresten problemen med insamlingen?
Du behöver en organisation/förening/sammanslutning som startar ett föreningskonto. Marknadsföringen av insamlingen borde vara en kakbit, eller?
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Sylf: Det är klart att laget ligger där det förtjänar. Alla lag ligger där de förtjänar. Det var liksom inte det som var poängen. Poängen var--och det är här vi skiljer oss åt, tror jag--att jag menar att laget faktiskt spelar bättre nu än under Esko (därmed inget sagt om eventuella orsakssamband--gordo!) och att den inställning man uppvisar ger visst fog för optimism. Inget är enklare än att hugga Brynäs längs anklarna. Att försöka se något konstruktivt är betydligt svårare.

Jovisst skulle man köpt in en eller ett par målskyttar. Man hade förmodligen behövt köpa in en hel femma för att få riktig kailber och bredd på truppen. Att man inte gjorde det berodde på att man inte hade pengarna till det. Och att man inte hade det berodde på att man inte skött sin marknads- och sponsorsstrategi och att styrelsen (ännu) inte inser vad som krävs för att hantera en ES-klubb i det 21:a seklet. Så ser min analys ut--pengar är som bekant roten till allt ont här i världen--och det är mot den bakgrunden jag försöker dra igång en insamling (till vad nytta det nu vara kan) och också på andra sätt försöka dra mitt strå till stacken för att vända skutan.
Vad gör Du, sylf?
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Igor och Albert Hall:

Ja, tyvärr har väl Ramen varit lite upp och ner hittills. Samtidigt har han räddat oss ett par gånger men tyvärr har detta även gällt gånger då vi ändå varit mer eller mindre chanslösa. Man vill ju ändå tro att Ramen inte är helt borta vad gäller långskott, några släpps nog in pga skymd sikt och trafik framför målet och ett par
(bl.a igår tydligen) får nog i ärlighetens namn ibland även tillskrivas skyttens skicklighet. Att man passar runt lite väl mycket
visar väl också att vi saknar Soling, eller åtminstone en Solingtyp, i anfallet. Tror f.ö som Igor att Aspen nog får hoppa in närsomhelt.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Jompe: "Jag har hellre en situation med ett lag som krigar som vilddjur, även om man ligger pyrt till i tabellen, än ett gäng spelare som ställer in rören på isen och sen ser förvånade ut när man förlorar" I dom matcher jag sett den här säsongen har det varit exakt så,kanske inte att dom varit förvånade utan att dom har vetat det redan innan.Att dom tycks SPELA bättre efter uppehållet har ju ingen som helst betydelse,resultaten är desamma ändå.Vad klubben skulle ha gjort var värva en eller ett par målskyttar vid uppehållet.Nu gjorde man inte det och konsekvensen heter kvalserien.Keb är inne på det i sin krönika idag och jag är beredd att hålla med,det var nog sista tåget som gick igår.Skulle Brynäs ta 3-4 raka nu(utopi ?) så kanske det ser lite bättre ut.Men å andra sidan börjar ju bottenkonkurrenterna vinna nu så det ser kolsvart ut.Igår var det tydligen stople ut...ehh domaren,lag i form,målvakt i form,vi var inte med från början,vi var bättre och skulle ha vunnit.Ursäkterna staplas på hög utan att man inser fakta.Laget är uselt och ligger där det förtjänar.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Cusken: Läs Jompes utmärkta inlägg och begrunda.

"Angående citatet hade jag inte ens läst Sylfs inlägg"

Det är väl här du verkar ha problem för tillfället(?).
Har du läst MITT inlägg? Om du gjort det så visar ditt svar på att okunnigheten(?) snart börjar bli lite pinsam. Eller du kanske INTE har läst inläggen, men svarar ändå, för "Huge är ju ändå alltid ute och cyklar"? Båda fallen säger en del. Har tidigare ändå ansett dig ha en del vettiga synpunkter, därför förvånas jag en del över det sista du skriver, bl.a:

"Fråga: I Tabell Huge - var ligger Brynäs? Har Brynäs chans på SM-guldet i din liga?"
Vi ligger där vi ligger pga den knackiga inledningen, ingenting annat. Spelet efter uppehållet visar dock på att vi hänger med alla lag, utan tvekan. Hade man inte varit så uppstressade av situationen tror jag grabbarna tagit några pinnar till. Samtidigt som det kan vara tungt att ha måstematcher hela tiden är det också ngt som motiverar till heltändning. Som Jompe säger, bättre isf att torska med ett motiverat lag än ett omotiverat.
Det jag sagt hela tiden är att tabelläget är välförtjänt om man ser till HELA serien hittills. När jag säger i "realiteten" menar jag naturligtvis när vi spelar det spel vi verkligen kan, dvs det nuvarande. Om du med detta spel fortfarande anser oss vara klart sämst i ES, får du väl tro det. Förmodligen är du ganska ensam om detta.

"Har Brynäs chans på SM-guldet i din liga?"
Iofs en retorisk fråga, även om jag tror att det inte var meningen som en sådan. Frågan visar snarare än mer hur lite du fattat av det jag försökt säga.
Jag har i likhet med som du säger, många andra, insett lagets begränsningar i STORT men nu gällde det lagets nuvarande och förhoppningsvis normala kapacitet. Om det räcker är en annan femma, tyvärr kan "ryggsäcken" som vi tvingas bära på komma att fälla oss.

Slutligen: "Brynäs är med 18 poäng efter 23 omgångar inte bara Elitseriens nuvarande sämsta lag utan troligen ett av de sämsta någonsin i eliten. "

Om du hade skrivit "..med 11 poäng efter 17 omgångar hade jag kunnat hålla med. Att vi skulle vara det för tillfället är som sagt rent svammel.
Sämsta någonsin? Inte ens om du menar en av de sämsta Brynäsupplagorna kan jag hålla med, ingen annan heller tror jag.
Men du kanske menar inräknat alla lag någonsin?
Jomenvisst, Väsby 1987, en del Hammarby-och Björklövenupplagor
mf.l m.fl var ju mycket bättre, eller hur......?
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Hugin:
Att inte "måla upp ett scenario som inte kommer att hända" tycker jag låter misstänkt likt att ge upp måste jag säga ;-)

Med den inställningen hade man inte vunnit guld -99.

Men visst är dags att prova en annan målis nu. Asplund i god form är ju bättre än det som Ram har visat hittills. Låt han få chansen att snygga till sin hemska statistik hittills. Eller pröva Juniorkeepern Lundström. Jag blir sur när jag ser Ram släppa in långskott efter långskott. Han står ju på knä och släpper allt över axelhöjd. Det lär väl vara dags att byta ut de utslitna nättaken på målen i Gavlerinken snart.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Albert Hall: Hehe Sjödda kan man lita på. ;o)
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Hugin: Ärligt talat så tyckte jag Ram var riktigt dålig igår. Inte bara för ett par av målen han släppte in, han spred osäkerhet med enkla returer rakt ut och schabblade med pucken ibland.

Vad jag reagerade på flera gånger är Brynäs överdrivna passningsspel. Flera gånger så passades pucken till en kompis med btydligt sämre läge. Fast det kanske är typiskt för ett lag utan självförtroende.

Om vi ska ta något positivt i ert lag också så måste det vara PP. Mycket bra tyckte jag. Sjödin styrde det med rutin och säkerhet. Flera riktigt vassa chanser som nog borde givit något mål.

Sjödin tyckte jag var överlägset bäst i Brynäs. Många fina låga skott, speciellt i PP. Ett par riktigt snygga filmningar som resulterade i Luleutvisning hade han också.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge:

En tabell ljuger ALDRIG. Det är inte BARA otur, med stolpe ut. VISS okunskap är det också, så enkelt är det.
Brynäs saknar en duktig målvakt och ännu mera en duktig andre målvakt. Ram är urdålig på långskott och släppte in tre sådana mot Luleå. Ridå!! Asplund har man ju dribblat bort och med sämre målvakter går det inte bra.
Brynäs har endast tre backar av god elitserieklass nämligen Sjödin, Laitinen och Rehnberg. Andersson på god väg. Övriga håller inte måttet och Pekkala är pinsam. Det är också på försvarsspelet som Brynäs faller gång efter annan.
Tyvärr gör detta att Brynäs av idag innehar den plats i tabellen man förtjänar. Behövs det förstärkning - och det gör det - så är det på backsidan.
Du ska inte lita så förbaskat mycket på vad andra säger, man kritsierar mycket sällan lag som är i kris. Sen är det ju så att det är 12 poäng upp till icke kvalplats dvs fyra segrar, men för att komma dit ska ju de andra förlora också. Brynäs har idag fem segrar, så inte fan ser det bra ut.
Ge upp, Huge, ska man inte göra, men inte heller måla upp något senario som inte kommer att hända.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Självklart var det en tung förlust igår kväll. Det enda referat jag sett är TT:s, och där skriver man att BIF startade i raketfart men fick ganska tidigt några mål emot sig. Man lade i en ännu högre växel i andra och gjorde några mål. Slet "som vilddjur" i tredje men fick inte utdelning.

Det märkliga med diskussionen här är att laget är bra när det vinner och dåligt när det förlorar. Kan tyckas ganska simpelt, men vad jag menar är att även lag som spelar bra, som har rätt inställning och krigar som vilddjur kan förlora. Men lag som spelar med så stort hjärta och som dessutom har de kvaliteter jag menar att laget har, trots tabelläget, kommer att hämta upp sig. Förra säsongen hade vi det motsatta problemet. Då var det passivitet, ingen aggressivitet, omotiverade spelare. Jag har hellre en situation med ett lag som krigar som vilddjur, även om man ligger pyrt till i tabellen, än ett gäng spelare som ställer in rören på isen och sen ser förvånade ut när man förlorar. Det är inställningen som är det viktiga på lång sikt och jag är rätt säker på att den inställning laget har kommer att rädda oss från kvalspel.

För alla hockeylag handlar det om att ta hem poängen. Före höstuppehållet var det passivt, förvirrat. Nu finns det linjer i spelet och en djävlar anamma-inställning hos gubbarna. Jag kan förstås ha fel, men då har jag i alla fall haft roligare fram till kvalspelet än om jag gjort krögarpytt av laget på GB:en efter varje match (utom de vi vinner, förstås...då är ju laget Grabbarna Hela Dagen).

Det är skillnad på att försvara och att vara optimist. Varken Huge eller jag försvarar det som sker, men det hindrar inte att man är optimistisk. Vi har faktiskt inte spelat halva serien än och alla är väl ändå överens om att spelet ser bättre ut nu än för en månad sedan?
Kommentera

Sv: LHF-BIF
westerlind: Det är ingen som har gett upp men vissa kommer med dom fantastiska förklaringar till varför BIF hela tiden förlorar som jag aldrig har hört maken till.Helt otroliga förklaringar o blåögdare än "von anka" trodde jag bara fanns i serietidningens värld!!Javisst så fort BIF har 3 raka segrar till och med 2 raka då "kanske" man kan börja hoppas på något,inte slutspel men att slippa kval i dagsläget är som SM-GULD!!Om inte bättre "än ett sm-guld" just nu är det enda lång mardröm!!!Tycks både vi o BIF spelarna vara i!!zzzzzzz
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: "ES sämsta lag? Enligt tabellen, Ja. I realiteten, nej.
Så är det. Det VET jag....(och många med mig)"

Ett mycket märkligt uttalande Huge. Det är så uppenbart motsägelsefullt att det är nästan larvigt att kommentera det. Men varför inte? Brynäs är med 18 poäng efter 23 omgångar inte bara Elitseriens nuvarande sämsta lag utan troligen ett av de sämsta någonsin i eliten. Du förstår väl det Huge att lagen får poäng när de gör lika många mål som motståndarlaget eller fler. Fler är bättre, Frölunda brukar det ganska ofta och ligger därför etta. Det är tabellen som räknas och därför är det fördelaktigt att ta poäng, något som Brynäs inte förmår att klara av. Bra spel och kämpaglöd är inte värt någonting förutom för dig då i din "realistiska tabell".

Fråga: I Tabell Huge - var ligger Brynäs? Har Brynäs chans på SM-guldet i din liga?

Angående citatet hade jag inte ens läst Sylfs inlägg. Det spelar ingen roll för du verkar vara ute och cykla med det mesta du skriver. Mer tydligt nu än förut när de flesta andra i forumet har förstått Brynäs begränsningar, milt sagt.

Se nu inte det här som ett påhopp. Det är inte meningen.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
westerlind: Några ord på vägen: Ingenting är omöjligt, bara mer eller mindre jävligt. ;-)
Kommentera

Sv: LHF-BIF
65 Selander:

Det ser tungt ut, men än kan något magiskt hända. Jag vägrar ge upp.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
observant: Det ser onekligen tungt ut, men chansen finns ännu men den är långt borta. Efter jul så måste det bli åka av när Louvi, Wåger är tillbaka.

Har vi en j-a tur så kanske Berg halkar till och hittar 50mille i garderoben och värvar 1-2st avlagda kanadicker från Tyskland eller liknande.

Om vi klarar av en e v stundande kvalserie eller klarar oss kvar i första läget och ingenting händer efter serien med inköp och utresning utav skadebenägna spelare då måste styrelsen röstas bort om dom inte avgår frivilligt.

Ramlar vi ur så tror jag att Gävle inte mäktar med en sån uppslutning kring Brynäs för att ta dom tillbaka till finrummet igen.

Ja då är det bara att börja knapra Cipromil!

/En nykter men ångestfylld Selander inför det som stundar
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Kalle Anka partiet har nått framgångar här i Trollhättan,vad faan Huge är du överallt o rör till det???Ärligt talat jag orkar inte läsa dina inlägg här för dom är inte relevanta längre.Jag sa ju för 2dar sen upp till bevis BIF mot Luleå!!Det gäller att vinna mot lagen närmast BIF o just dom matcherna ska BIF spela som om det vore finalmatcher.Men inte ens det klarar dom av o sen det eviga tjatet "att det är ju halva serien kvar"ja just det huga mig eller kanske HUGE mig vad pinsamt det kommer bli o läsa tabellen.Det var ju det med skosnören o iq för dom som inte fattar att det går åt helvete o då tar jag inte ens i!!!Suck suck o åter suck.Det går bara inte försvara detta längre o jag orkar inte kritisera heller snart för det gör andra så bra här att jag avstår stora sågen för vi har sagt det 50 11 gånger förut!!BEDRÖVLIGT O SORLIGT O SE!!GODNATT BRYNÄS!!!!
Kommentera

Sv: LHF-BIF
70 Rodrigues: Vinner dom med 5-1 så får du besöksförbud - efter att bara varit på förlustmatcher (iofs lätt att inte missa) så har jag gett mig själv detsamma (åtminstone tills en lååång svit på vinster kommer) efter det att dom vann och jag inte var på plats!
Kommentera

Sv: LHF-BIF
munkas: Jag kommenterar inte svammel....
Eller rättare sagt, det är det jag tvingas göra alltför ofta, tyvärr....
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Cusken: Fakta är att det är 27 omgångar kvar och det är inte kört, även om det ser tufft ut. "Jag tycker inte att du är rätt person att referera till det citatet". Här gällde det ju ngt som jag trodde var självklart men som Sylf tydligen inte ansåg, därav mitt citat. Tydligen har du samma åsikt som Sylf i detta och det förvånar mig en aning. Så gott som samtliga lag vi mött efter uppehållet har ansett att vår tabellposition inte motsvarar vad vi presterat efter detsamma.
ES sämsta lag? Enligt tabellen, Ja. I realiteten, nej.
Så är det. Det VET jag....(och många med mig)
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Verkar som de flesta lagen i elitserien är i form i så fall......För att vinna över brynäs behöver man faktiskt inte alls vara i form. Faktum är att man knappt behöver vara på isen! Ram verkar ju kunna kasta in puckarna bakom sig på egen hand. Ett fall framåt igen kanske???
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Dags att knyta sig, ännu en sömnlös natt väntar fylld med grubblerier. Go´natt tappra Brynäsfans.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
70 Rodrigues: Hockeykväll unnade oss inte ens att se Brynäs tröstmål, vi finns inte längre *suck*
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Cusken: Just det! Nu slapp jag förklara!!!!
Kommentera

Sv: LHF-BIF
70 Rodrigues: Touche´iofs men ändå ingen motivation....
Kommentera

Sv: LHF-BIF
70 Rodrigues: Nej just det.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Dito till din kommentar till Sylf, "Det är int´lönt å förklar´för en som int´begrip´". Jag tycker inte att du är rätt person att referera till det citatet.

Asså.. hoppas kan man ju och i här läget kan det förstås inte bli värre men du borde inse fakta. Fakta, som jag ser det, är att det här Brynäslaget har väldiga begränsingar. Truppen är för tunn, spelarmaterialet är för dåligt och laget förtjänar helt enkelt att ligga där de ligger. Jag vet att vi är oeniga om allt det där men ärligt talat Huge - Brynäs är inte mycket bättre än vad tabellen visar.

Allt motstånd är i princip övermäktigt för Brynäs. Visst, de tar någon poäng ibland och spelar hyggligt till och från men är ändå Elitseriens sämsta lag. Så är det.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Det är int lönt å förklar för en som int begrip....
Kommentera

Sv: LHF-BIF
70 Rodrigues: Bergis gjorde Hento en jättematch också ? Att vi aldrig får möta målisar som är ur form :-) som (kul)Ram.
Kommentera

Sv: LHF-BIF
70 Rodrigues: Du behöver inte göra varken eller, det räcker om du svarar på vad i mitt inlägg som var så felaktigt, och motivera gärna....
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Cusken: När laget gett upp, då ger jag också upp. Förstår att det måste kännas jobbigt för dig att höra mina ord, van som du troligen är, att omge dig med dystergökar hela tiden....
Kan jag tolka ditt "dito" tidigare som att du också anser det vara bättre att möta ett lag i form än ett dito ur form, speciellt i en match som idag, dvs en s.k 6-poängsmatch?
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Aftonbladet skriver: Brynäs visade stort hjärta men förvaltade inte sina chanser. Tommy Sjödin, Niklas Anger, Roger Kyrö, Kyösti Karjalainen hade alla GYLLENE TILLFÄLLEN att göra mål, men fick inte in pucken! Känns scenariot igen???
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt ditt inlägg???
Kommentera

Sv: LHF-BIF
Huge: Ge dig nu.
Kommentera

171503 · »