Brynäs IF

713123 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1747999

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
munkas: Ja senast gjorde Pathrik Westerholm 33 poäng, Ponthus fick ihop 18 poäng. Granström gjorde 23 poäng. Lindblom gjorde 25 poäng. Vem har sagt att alla de är givna i de två första kedjorna? + Vem har sagt att spetsvärvningarna är chansningar från AHL? Kan lika gärna vara Derek Ryan från AHL eller Simon Hjalmarsson från KHL som BZ har på kroken.

Så här skulle jag formera laget:

Lindblom-SPETS-SPETS
Westerholm-Westerholm-Johnson
Jensen-Granström-SPETS
Blomqvist-Enterfeldt-Thorell

Vart ser du den svaga kedjan?


"Lindblom var väl inte särskilt bra sista delen av förra säsongen, iaf långt ifrån att kunna leda en kedja."

- Om du tror att Linsblom ska leda en offensiv kedja så är det nog dags att läsa på lite grann. Han är inte en playmaker, utan han är en spelare som skapar ytor åt spetsspelarna. Så som han gjorde i år med Scott och Rödin.
Vet inte om du sett många hockeymatcher eller har någon som helst kunskap hur man bygger kedjor, men kan förklara för dig att man bygger inte en framgångsrik kedja med tre målskyttar. Utan det måste vara någon som är där och levererar passningar och en annan som är där och skapar ytor åt de andra två.
Lindblom är precis den spelaren som kan skapa ytor åt sina kedjekamrater + han kan leverera passningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Chris11: Man kan teoritisera fram och tillbaka hur det kommer att gå. En sak är i alla fall statistiskt säker. Dagens stjärnor är inte morgondagens. Att tänka på i det långsiktiga perspektivet. Där måste föreningen ha en strategi och den skall man hålla sig till. Speliden ingår där. Det svåra är att överbrygga generationsskiften mm. Man måste ju hålla sig kvar.
Något fel på Brynäs fastställda spelide ser jag ingen anledning att överge. Vi var det spelförande laget och borde fått poäng sade Bulan efter de flesta matcherna. Till och med mot topplagen.Skapade mest. Alltså var det inget fel på speliden. D
et som brast var detaljer. Ibland säger tränarna i periodpaus att nån detalj skall rättas till till nästa period. Då kan man tycka att på en hel säsong skall man kunna träna in att sikta på ribban, inte ner mot benskydden. Där var Brynäs svaghet. Alltså detaljer, inte spelet. Om vi fått en utdelning som Bulan tyckte så hade vi nog haft en 10 - 15 poäng mer.
Bara att hoppas att värvningarna har i ryggmärgen att avsluten sitter högt. Det skall ingå i utbildningen.
Brunkarmålen, styrningar, skymningar, returer mm är förvisso viktiga. Men dom mer upplagda lägena, frilägen, powerplay mm står ändå för merparten av målen. Dom måste sitta i större utsträckning. Det duger inte att match efter match få se motståndarens målvakt utsedd till fantom. Det är avsluten det handlar om.
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Chris11:
Ang lagippställning med SPETS och SPETS tillsammans med Lindblom...

Liiite roligt blir det allt.
Lars-Erik SPETS och Knut-Henrik SPETS vilket dunderduo... 😂
Fan, hade missat att det finns en Vegard SPETS också.
SPETS-SPETS-SPETS

😎
Kommentera

Sv: Sv: Silly season 2016-2017
Chris11: Finns möjligheten att plocka in Ryan och Hjalmarsson (eller andra av samma kaliber) och placera i en förstakedja så skulle Brynäs trupp se riktigt bra ut. Dock har jag svårt att se att Granström och Jensen är värvade för 3:e kedjan. Jensen ska spela i en producerande enhet de jag sett av honom genom åren så skulle jag tro att han är tilltänkt som topp 6 alternativt läktaren. Han har sina styrkor i offensiven och brister lite i defensiven och det fysiska. I mina ögon ska en tredje kedja klara av att spela fysiskt och ha spelare i tredje som brister i det defensiva är ett risktagande som jag inte tror BZ gör. Granström har troligtvis blivit lovad en stor roll, där han inte är intresserad av att gå från Luleås första till Brynäs tredje, men plånboken är kanske så stor att Brynäs spelar med 9:e topp 6 spelare, och maler sönder sina motståndare offensivt...

Oavsett så ser det intressant ut, och det ska bli roligt och se vilka spelare som tillkommer innan truppen är spikad. Har BZ uttalat sig om vilka spelartyper som ska in i truppen? Vilka roller är kvar att fylla enligt klubben?
Kommentera