Djurgården Hockey

6775 inlägg · 782 ämnen

Säsongen 2006/07

« · 793426 · » Till forumet


Sv: Säsongen 2006/07
Frasse: Tre poäng under uppehållet är väl rätt bra jobbat ändå? ;)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Inför Skellefteå - Djurgården 2006-11-28

I kväll är det dags för nästa sexpoängsmatch kring slutspelsstrecket, då ojämna Skellefteå på sin hemmais tar sig an ett formsvagt Djurgården.

Skellefteå har via seger i kväll mot Djurgården chansen att få åtta poängs marginal ned till slutspelsstrecket - detta trots att västerbottningarna inte fått spelet att stämma helt och hållet på sistone, då man visat upp ojämna resultat.

- Det är en viktig match för båda lagen och då får vi se vad det medför i anspänning och puls. Men det gäller att hålla huvudet kallt, säger Skellefteå-tränaren Per-Erik Johnsson till folkbladet.nu om vad som gäller.

Västerbottningarna får fortsatt klara sig utan den 34-årige förstecentern Fredrik Öberg, som dras med ljumskproblem.

Däremot förväntas landslagsbacken Fredrik Lindgren vara tillbaka i spel igen och Andreas Hadelöv kommer återigen att vakta målet, efter Dave Stathos tämligen bleka insats i 1-5 förlusten senast mot Färjestad.

Någon stor hockey har inte Djurgården klarat av att leverera under upphållet, där man bara har tagit tre poäng på fem matcher. Mot Modo i lördags tappade en 2-0 ledning till förlust 2-4 hemma i Stockholm och då är Djurgården dessutom klart sämre borta än hemma. På bortaplan har mna nämligen bara vunnit en av elva matcher så här långt och det var just mot Skellefteå tidigare i höst.

"Vi behöver förstärka", sa Fredrik Bremberg efter förlusten mot Modo. Något som lagets poängkung kan ha haft en del poänger i.

Skadeläge Skellefteå: Kari Haakana och Fredrik Öberg

Skadeläge Djurgården: Thomas Johansson
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Otto: ännu bättre om ni kunde sköta er
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Inför Luleå - Djurgården 2006-11-20

Djurgården behöver helst av allt en seger borta mot Luleå för att inte tappa ytterligare redan nu i kampen kring slutspelsstrecket. Lagets stora problem den senaste tiden har varit att man inte tar några trepoängare. Av lagets fem senaste matcher, har förlorat två och spelat oavgjort i tre, däribland den heroiska upphämtning mot Brynäs i lördags. En upphämtning som likväl bara gav en poäng.

Stockholmarna är också elitseriens tredje sämsta bortalag, med bara en seger på tio försök. Förra mötet borta mot Luleå förlorade man med 3-1.

Luleå tog tre välbehövlig poäng senast hemma mot Linköping och mannen som gjorde 4-2 segern möjlig, var den 29-årige tjecken Martin Chabada, som förutom segermålet också var med i förarbetet till två av de andra målen.

- Chabada bär upp en hel kedja och lyfter sin omgivning. Tack vare honom höjer sig även Linus Omark och Fredrik Hynning ett snäpp, hyllar andretränaren Jens Hellgren tjecken.

Norrbottningarna fortsätter att matcha hete Mattias Modig i målet. Den betydligt mindre hete forwarden Kalle Kerman är däremot fortsatt utanför laget. Jesse Niinimäki var bänkad i lördags, men får nu speltid i skadad Tomas Wallgrens frånvaro. Luleå som fortfarande är klart sämst i elitserien på att döda utvisningar med en procent på knappa 78.

Skadeläge Luleå: Kalle Kerman och Tomas Wallgren

Skadeläge Djurgården: Thomas Johansson
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Otto: Välkomna.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
3 bussar fulla med Djurgårdare åker till Gävle imorgon... Det är bra!
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Inför Djurgården - Malmö 2006-11-16


Malmö har bara tolv poäng och två segrar så här långt i årets elitserie. Som en jämförelse så hade fjolårets jumbolag Leksand tio poäng vid samma tid förra året. Skåningarna har dock förstås inte gett hoppet ännu utan försöker rätta till det som har felat så här långt.

- Man kan väl säga att vi ska spela en ishockey som är mer riskfri. Vi måste ta mindre risker och minimera misstagen, säger andretränaren Mikael Tisell.

- Vi hade behövt en vinst eller ännu hellre ett par på rad och på så sätt återfå självförtroendet, säger han vidare.

Att självförtroendet är skört visade sig inte minst senast hemma mot Skellefteå, då laget föll ihop efter bortakvitteringen i mittperioden. Vissa ändringar i Malmös femmor är aviserade inför kvällens match, men exakt vilka och hur omfattande, är ännu okänt.

För Djurgården har säsongen så här långt var tämligen sorglös och allt som oftast har man också lyckats hålla sig på rätt sida om tabellens olika streck. Man har visserligen blandat och gett, men är ett av elitseriens bästa hemmalag med fem segrar på tio matcher i Stockholm. Däremot har det bara blivit en seger på de fem senaste matcherna för dem.

Skadeläge Djurgården: Thomas Johansson

Skadeläge Malmö: Skadefritt

Saxat ifrån Hockeycentralen.se
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07

mok: "Kanske är så för varken Frölunda eller Leksand kommer till kvalserien ;)"

Det är det mest troliga.

Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mattias - 74: Kanske är så för varken Frölunda eller Leksand kommer till kvalserien ;)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mok:

Ja eller Frölunda - Leksand i Kvalserien är väl ungefär lika troligt :)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mattias - 74: Nej mot sin vilja är ju som jag skrev tidigare ingen senastion men dom skulle ju likagärna kunna ge han sin lön o låta han vila resten av säsongen. Men tänk en final HV - DIF där Hannula sätter guldmålet :)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mok:

Man gör nog det som Mika vill har jag en känsla av, varför skall han tvingas spela hockey i HV mot sin vilja !!
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mattias - 74: Beror ju på hur kinkiga HV är i detta fallet.... inte kul o bli av med en av sina bästa spelare till en konkurent så men vad gör man liksom
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mok:

Så ser jag på det också och om man skall tro kvällstidningarna skall han ju vilja hem till Stockolm och vill han då spela hockey så antar jag att Djurgården inte behöver betala så mycket för honom !!
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mattias - 74: Känns ju aldrig bra att släppa en så bra spelare mitt i säsongen inom ES, men vad skall dom göra? Tvinga kvar han och få en spelaer som mår dåligt och ett dåligt rykte att inte bry sej om spelarna? nej likabra DIF får betala dyrt för han då.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Frasse:

Men det verkar som om han är lite fri att göra som han vill nu efter detta. Stillman sa ju nåt iu typ med att vill han gå till Djurgården får han göra det ! Han bestämmer tydligen själv men mitt tips är att han spelar för DIF !
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mattias - 74:
Mika har ju precis skiljt sig för andra gången och har efter det en önskan om att få flytta hem till Stockholm igen.
Hörde detta rykte i söndags och trodde det mest handlade om löst prat , men nu när det verkar "officiellt" så kan man ju disktura det hela.

Mika skulle vara en riktig förstärkning men jag kan inte se hur HV skulle vilja släppa sin spelare bara för att spelaren själv önskar så.
Kommentera


Sv: Säsongen 2006/07
Oj,menar såklart Torsdag den 30/11.

Flyttat inlägg ursprungligen skrivet av Theodore.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Några andra Djurgårdare som ska till Göteborg på torsdag och kolla på Frö-DIF?

Flyttat inlägg ursprungligen skrivet av Theodore.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
90 Ludde: Den är riktig snygg faktsigt ! Bra jobbat !
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Otto: ja och den är snygg
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Har ni spanat in den nya hemsidan? difhockey.se
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Tyckte domarinsatsen i den tredje perioden var URKASS!!! Har fått den uppfattningen av kommentatorn på SR.
Det är andra gången en domare gör en stabil insats men hjälper motståndarna i den tredje perioden. Sist var den borta mot Frölunda...
SKANDAL var ordet,om det ens räcker...
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Oj,oj,oj. Ska Djurgården lyckas vända igen mot HV!?! 0-3 sen 1-3 och sen 2-3! Och Djurgårdens mål gjordes av ingen mindre än Linkan Bremberg! Ja,det verkar som expertkommerntatorn på SR har rätt,att leda med 3-0 är det svåraste i hockeyn...!
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Frasse: Det säger jag inget om.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Ambroo: Jo fast det var inte jag som skrev det. :P Kopierade det från en artikel från aftonbladet.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Ambroo:
Nu skall man ju ta uttagningen till Tre kronor med en nypa salt.
Det är en känt faktum att Humle inte gillar spelare ifrån 08-området och bra är väl det för hur mycket utvecklas man av att åka till en kalkon-turnering med Tre Kronor istället för att vara hemma och träna med sitt klubblag.

Visst är det så att man kan vrida och vända med statistik efter eget bevåg.
Dock är jag villig att hålla med om att Johan Backlund än så länge är den bättre av de två målvakterna.

Tror dock att Daniel larsson inom 1-2 år är den ledande målvakten i Sverige.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Theodore: Jojo, men då ska man komma ihåg att Backe spelat 15 av 16 matcher mot Larssons 10 av 16. Tittar man på insläppta mål i snitt per match så ligger Johan på 1,59 mot Daniels 1,68 och det trots att Backlund fått mer än 100 skott fler på sig än Larsson. Kikar man dessutom på minuter i kassen där Johan Backlund gjort över 900 mot Daniel Larssons 570 så är det inte svårt att se vem som är bäst i dagsläget. Statistik var det...

Det är ju också lätt att se vilken keeper som rankas högst utan statistik också och där är inte ens Larsson tvåa. Backlund får återigen chansen i landslaget och får där sällskap av Ersberg.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Inför Djurgården - HV71 2006-10-30


Linköping och Timrå får ursäkta, men elitseriens hetaste lag för tillfället är nog trots allt HV 71 - smålänningarna har vunnit fem raka matcher och har visat att man kan hålla en ledning, vända underlägen och spela bra både borta och hemma. Laget har inte gjort annat än vunnit sedan den smarte tjeckcentern Jan Hrdina anslöt.

- Förhoppningen är givetvis att vi ska kunna fortsätta i samma stil. Vi får inte slå oss för bröstet och tro att vi är bra, säger HV-tränaren Pär Mårts om läget.

Mot Djurgården i kväll kan Mårts fortsatt matcha ett skadefritt HV-lag, vilket innebär att backen Daniel Grillfors och centern Erik Andersson får stå utanför truppen i ytterligare en match.

Något större fel på Djurgårdens form är det inte heller. På de tre senaste matcherna har man hunnit med att besegra både Modo och Skellefteå samt dessutom spela oavgjort mot Färjestad. Segern mot Skellefteå senast var stockholmarnas första på bortaplan. Hemma är man däremot ett topplag - fjärde bäst i serien med fem segrar på åtta försök.

Den här gången blir det inte spel i Globen, utan istället i Johanneshov, där man tidigare i höst varit med om att göra något så unikt som att besegra serieledarna Timrå. Daniel Larsson är numer att räkna som förstemålvakt i Djurgården och får naturligtvis fortsatt förtroende efter att ha räddat 39 puckar mot Skellefteå.

Frånvaro Djurgården: Thomas Johansson och frågetecken för Chistopher Thörn

Frånvaro HV 71: Skadefritt


Saxat ifrån Hockeycentralen.se
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Vinner vi idag på full tid hamnar vi antingen på en 4 eller 5plats,beroende på hur de går mellan FBK-SAIK.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Vårt facit 2005/2006
Förlust SD: Vinst SD: Vinster: Förluster: Oavgjorda:
3 6 13 24 4


2006/2007

Spelade omgångar: 16
Vinster: 6
Vinster SD: 1
Förluster: 6
Förluster SD: -
Oavgjorda: 3
= 23p och en sjätteplats i tabellen

Det har bara gått 16omgångar men vi har ändå nästan tagit hälften av de vinsterna vi hade i fjol. DIF är fortfarande obesegrade i Sudden Death, vilket bådar gott. Vi har vart lite i en formsvacka, men de senaste 5 omgångarna har vi tagit 10 av 15 möjliga poäng. Så de är bara att hoppas att DIF håller kvar vid den goa trenden och att Daniel Larsson fortsätter spela som en kung. Forza DIF!
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Kolla här då :D

5 plus – världsklass
Fem plus till Daniel Larsson – det är lika med världsklass.
I går puttade han också ned succémannen Johan Backlund från förstaplatsen i målvakternas statistik.
1. Daniel Larsson, Djurgården – 94,14%
2. Johan Backlund, Timrå. – 93,67%
3. Juha Pitkämäki, Mora. – 93,20%

(Aftonbladet)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
SAIK vann skotten med 39-16 men DIF vann matchen med 2-0
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Otto: Jag hoppas man välljer hockey nu när man vet att man har en Hörnquist i hockeyn..tror det skulle vara ett läge för han att Brilljera inför Djurgårds klacken och all publik som han gör =)

Go Patric Go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Jag undrar hur många det kommer till Globen på måndag när det är fotboll på stadion samtidigt...
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Inför Djurgården - Färjestad 2006-10-26

Djurgårdstränaren Challe Berglund har gett Färjestads äldre garde ordentlig tändvätska inför dagens match:
- Deras gamla garde är bra men de har en förmåga att vara lite trötta ibland. Det har visat sig nu, även fast de spottade upp sig i tisdags. Annars tror jag att det har varit lite si och så med viljan för deras del, säger han.

Mild kritik från Djurgården

Jörgen Jönsson, Peter Nordström och Pelle Prestberg är en trio som varit med under flera elitseriesäsonger - och gjort det med guldglans. Challe Berglund menar dock att kuggarna börjar visa tendenser till dålig vilja.
- Vi får hoppas att det är så i kväll också. För själva har vi inga som helst problem med viljan, säger Berglund till klubbens hemsida.

Det gjorde bland annat stockholmarna senast mot Modo när man vände 1-0-underläge till 3-1-seger. Tre viktiga poäng för Djurgården som vacklat på sistone och nu måste Berglunds adepter fortsätta att plocka poäng om man ska haka på tåget innan landslagsuppehållet.

- Det är en viktig vecka, även om det är 41 matcher eller nåt sånt kvar, för att klättra i tabellen lite grand. Vi har spelat betydligt bättre än vad tabelläget visar, tycker Hans Särkijärvi.

Annan nämnvärd information är att Djurgården förlorade dragkampen om succébacken Janne Niskala inför säsongen.
- Niskala var vi intresserade av själva. Honom ville vi ta hit. Han har visat att han är en bra back. Framförallt offensivt är han väldigt bra och gör mycket mål. Esa Pirnes är också en förstärkning av vad jag har förstått, så det är klart att Färjestad är bra, säger Challe.

För Färjestads del gäller det att få hål på bortaspöket. Hittills har man bara en bortaseger, mot Skellefteå, men annars har det sett nattsvart ut både på isen och i målprotokollet. För att bryta trenden kommer värmlänningarna att ändra på rutinerna lite och åker därmed tidigt till Stockholm för att kunna matchvärma i Globen.

- Vi reser med exakt samma lag som besegrade Linköping, meddelar Samuelsson.

Därmed fortsätter succékedjan Jönsson-Nordström-Pirnes tillsammans med Janne Niskala och Thomas Rhodin som backpar.


Saxat ifrån Hockeycentralen.se
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Frasse: vinst med 3-1 till Djurgården yeeees..!!!!!
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Inför kvällens match mellan Djurgården och MoDo

I en jämn och omväxlande elitserie, har under hösten Modo och Djurgården tillhört de mer ombytliga lagen. Båda har blandat toppspel med bottennapp och ingen av dem trivs på bortaplan.

Bortsvagt Modo till Stockholm

Den energiboost ångermanlänningarna får av att spela i nybyggda Swedbank Arena, har man inte visat mycket av på bortaplan i höst. Där har man bara vunnit två av sex matcher så här långt - mot Malmö och Frölunda - då dessa båda var som djupast nere i sina formsvackor. I lördags hade man problem med Malmö på hemmaplan, men fick med sig två poäng efter ett avgörande mål av Andreas Salomonsson. Tränaren Harald Lückner ser bristande effektivitet som lagets stora problem.

- Klart vi måste bli effektivare. Mycket effektivare. Dessutom måste vi komma till avslut oftare och inte bara spela runt och snyggt, säger han till klubbens hemsida.

Hur Lückner formerar truppen till Stockholm är ännu oklart - men mycket tyder på att centrarna Magnus Gästrin, 27, och Mattias Hellström, 20, som fick finna sig att spela juniorhockey den gångna helgen, fortsatt lär stå utanför laget.

På de senaste sex matcherna har inte Djurgården vunnit eller förlorat någon match i rad. Istället har man blandat och gett så mycket som det bara går - tre segarar, varav en på övertid, och tre förluster är vad stockholmarna levererat. Precis som för Modos del, handlar det för Djurgården att kort och gott sätta fler puckar i mål.

- Vi fortsätter att skapa chanser. Felet är att vi inte tagit vara på alla våra möjligheter, säger tränaren Hans Särkijärvi.

De som ska sätta puckarna i Djurgården visar dessvärre också upp en ojämn form. Kristofer Ottosson har visserligen gjort sex mål - men bara tre på de elva senaste matcherna. Även Fredrik Brembergs tre mål och sju assists så här långt, är under hans poängsnitt från fjolåret. Djurgården kan i alla fall trösta sig med att man är hemmastarka - i Globen eller Johanneshov har man vunnit fem av sex matcher så här långt.

Frånvaro Djurgården: Frågetecken för Alexander Ribbenstrand

Frånvaro Modo: Tommy Wargh och Mikael Zajkowski


Saxat ifrån Hockeycentralen.se
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Frasse: Lika bra dom låter sina reservmålvakter stå när vi gör det samma :) OK nästan alla lag ligger väster om er.... dom i norr kan ju kanske ligga rakt norr eller möjligen lite öster om er då :)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mok:
Finns ett antal lag som inte ligger väster om oss :)
Dessutom så börjar ni ju redan nu får allmosor, era motståndare har ju börjat låta sina reservmålvakter stå emot er (konstigt att Tynnander inte skrev något om detta i sin artikel om lördagens match.....).

Vi är ju dessutom själva i akut poängbehov.
Undrar om Säcken har förstått att man även måste vinna på bortaplan ...?
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Frasse: Alla lag ligger ju väster om er i stort sett :) Så om det skall vara nordväst, sydväst eller bara västlig riktning :)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Frasse: Idag står Lassila .... nu tror jag han kan vara riktigt taggad inför matchen =)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mok:
Skulle nog kunna se att vi skulle "bjuda" på poäng emot lag som behöver det men inte till laget ifrån väster.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
sådär, nu är han aktuell för tre kronor!!
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
90 Ludde: Jo nångång måste han ju få chansen annars kommer han ju inte utvecklas så är det ju.
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
mok: ja ändå...vi kann jju låta riddewall få chansen någn gång ...
lär jju knappast bli bättre av att sitta som bänkvärmare om ens det =P
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Larsson dtår ikväll... Över 8000 plåtar sålda!! det kommer att bli publikrekord denna sässe =)
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
90 Ludde: Har han hållit nollan i några matcher? Syftar du på j-20 matcher då eller? Annars har han mej veterligen bara hållt nollan en match i ES och det var hans första match då dom mötte DIF i Scandinavium,
Kommentera

Sv: Säsongen 2006/07
Frasse: säg inte för mycket joel gistedt i frölunda är 18-19 år någonting han har hållit nållan några matcher....
Kommentera

« · 793426 · »