Luleå HF

115816 inlägg · 887 ämnen

Forum

« · 1912781 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och japp! Nu är det officiellt på Anaheims sida på NHL.com:

Ducks projected lineup

Rickard Rakell -- Adam Henrique -- Troy Terry

Max Comtois -- Sam Steel -- Jakob Silfverberg

Andrew Cogliano -- Isac Lundestrom -- Kiefer Sherwood

Ben Street -- Carter Rowney -- Brian Gibbons

Cam Fowler -- Josh Manson

Hampus Lindholm -- Brandon Montour

Marcus Pettersson -- Andrej Sustr

John Gibson

Ryan Miller

Om tre timmar - 04.00 svensk tid - NHL-debuterar 18-årige Isak Lundeström. En Luleåprodukt som inte blev stulen av Apan och förklarade offentligt att "Ni Apor kan lägga av med era telefonsamtal och "Komse, komse, komse...". Jag kommer inte! Jag stannar i Luleå Hockey! Följden blev att han debuterade i Elitserien SHL som yngste spelare någonsin när han just fyllt 16 år, blev sedan ett ankare i Småkronorna, draftades i första rundan till NHL och NHL-debuterar i natt 18 år gammal.

Något säger mig att den utvecklingen hade han aldrig fått hos Apan, där överbetalda primadonnor får alla chanser medan de egna spelarna bara skickas ut som kanonmat, vanligen som "alibi" 2-3 byten och några minuter per match "visst, vi har spelare från bygden".
Uppladdat:

450x300-images_52.jpegimages_52.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Som vi diskuterade häromdagen är det svårt med ett rullplank som detta. Jag har beskrivit detta många gånger och hade vi ett tråd-Forum skulle det räckt med att göra det enda gång, så skulle det finnas kvar.

Men vi sammanställer det hela.

1996 -medan vi tog Le Cap - var Apan bara timmar från konkurs. De lyckades överleva och efter en mångårig genomgång beslutade man att sköta Apan annorlunda i framtiden.

Apans ledning lovade dyrt och heligt att lägga av med det vilda inköpandet av legoknektar och att i fortsättningen skulle minst 5 av 10 spelare komma från bygden.

De definierade också bygden till Skellefteå kommun. Efter kommunförändringarna på fr a sextiotalen blev Skellefteå kommun jättestor och utgjorde halva Västerbotten, dvs hela norra delen av Västerbotten och Skellefteå blev på så sätt Norrlands största stad såväl räknat till storlek som till innevånare.

Så de gamla apledarnas dyrt avlagda löften föreföll möjliga att uppfylla och kommunen trodde på löftena och ett kommunalt stöd initierades som därefter växt och växt och numera skickar Apkommunen - direkt eller via sitt till 100% helägda bolag Apkraft - in >10 miljoner varje år direkt till Apan.

Så lyckades Apan?

Bildade de ett lag med 5 av 10 från bygden?

Nej. Eller: de försökte, men fick de fram en hygglig talang så drog den till andra klubbar för att få spela på högre nivå och utvecklas. Ett exempel är highsticking Lindström som 1999 som 15-åring stack till MooDoo och där blev han kvar i 11 år, dvs på senare år försökte han i US men varje sommar kom han HEM till Övik där han hade bostad.

Så för att ta sig upp i Elitserien blev Apan tvungen att köpa spelare och det lag som till slut lyckades ta Apan till Elitserien 2006 bestod till 95% av spelare som inte alls kom från bygden. Köpespelare alltså, för att tala apterminologi.

Apan har ju inga tränare och ledare från Apschtaan utan har alltid köpt in sådana utifrån. När de avancerade till Elöitserien hade de tagit in den vedervärdige Aplasse som kom från Piteå och var en stenålderskvarleva som i den stan ansåg att Luleå "tagit pites plats i elitserien".

Aplasse hittade på en helt ny "strategi". För att skaffa billigare spelare till Apan satte han igång med att sno andra lags talanger. Framför allt brandskattade han Burkölen, men också de småklubbar vars talanger naturligt kom till Luleå när de var mogna för det. Och dessutom fiskade Aplasse i norra Finland och försökte. Han lurade också ned Apwallson från Kiruna; denne hade varit junisansvarig i Kiruna i många år och kunde därigenom Norrbottens junistalanger bra. Aplasse och Apwallson förföljde unga tangfulla pojkar per telefon - de ringde och förklara att VI TROR PÅ DIG! VI SKA GÖRA DIG TILL NHL-STJÄRNA! Komse, komse, komse…. Och på så sätt övertalade de unga pojkar att skriva på för Apan för småpengar som gratis klubbor och liknande.

Men hur lyckades de? Genom att gå ned i åldrarna! Aplasse visste när klubbar som Luleå brukade ta kontakt för att inte vara för tidiga utan när pojkarna var mogna för att flytta till Luleå. Så då började Aplasse ringa 1-2-3 år tidigare! Ända ned i 12-13 årsåldern kom samtalen "Komse, komse, komse…" från Aplasse.

Det är klart att när han lurade unga pojkar att flytta 30-40-50 mil hemifrån var inte alla mogna för det och inte heller mogna för att hamna i "sekten" Apan där de drillades som robotar. Så många for illa och tidningarna har svämmat över av sådana berättelser. Vid ett tillfälle när Skolinspektionen fastställt att vid Skellefteås hockeygymnasium förekom kränkande särbehandling, pennalistiskt iscensatt av lärarna dvs Apanställda, hotade Skolinspektionen att flytta hockeygymnasiets elever till Umeå. Och först då erkände Apan att de felat - innan dess hade samtliga Apföreträdare hävdat att det var helt korrekt och de skulle fortsätta så.

Nåväl.

Genom dessa stölder av talanger från andra klubbar fyllde Apan på sitt junislag med duktiga pojkar varav många avancerade till Elitserielaget. Visst fanns det Skellefteåpojkar som blev duktiga seniorer där också, men inte imponerande många, snarare som typ Tingsryd och andra mindre städer och långt färre stjärnor jämfört med vad MooDoo, Pölsan, Djurgårn, Frölunda och många andra producerade.

Men Apan lyfte fram att "de var bästigast att utveckla pojkar just genom att de hade så bästigaste tränare" och att de var nationens hopp inom hockey.

Och behövde plocka fram skrytmaterialet.

Men 5 av 10 från bygden?

Det gick naturligtvis inte. 1-2 från Bygden möjligen, men nu hittade de "kreativa" apledarna på att tala om att "5 av 10 spelare skulle komma från egna led" och i n årsredovisning definierade Apans ledning att "egna led" innebar att spelare från Apans junislag lyftes direkt in i Apans seniorlag.

Så valde de, eftersom de just då kunde "uppfylla" ett sådant löfte, som följd av alla pojkar från Umeå och Norrbotten de snott.

Men Burkölen och Luleå Hockey var inte overksamma. I stället byggde de ut sina kontakter för att säkra att deras talanger kom till dem, och satte stopp för Apans stölder av talanger. Under senaste åren har intaget till Apans hockeygym i princip rensats på pojkar från Umeå och Norrbotten, så Apans stölder har stoppats och det kommer att sänka Apan med tiden. Numera fyller de sitt gym med pojkar från Sydbotten och Norge, men det kommer inte att duga.

Eftersom Apan inte längre kan uppfylla löftet (läs: lögnen) att fylla på med 5 av 10 pojkar från bygden och nu inte längre ens från junislaget, försöker de ändå kosntra och ha sig för att sätta "Apledsstämpel på alla de kan. Highsticking Lindström som naturligtvis är en MooDoo-produkt försöker Apan kalla ren approdukt "eftersom han bodde i Apschtaan som liten pojke". Och Fläskberget, som kötes till Apan som senior sedan många år, gör man till Apledsprodukt eftersom han bodde i Apschtaan som spädbarn. Och så vidare. Numera tycks det nästan räcka med att någon "hört talas om att det finns en kommun som heter Skellefteå" för att de Vips! Ska konverteras till "egen produkt".

Allt det här är ju bara skitlöjligt. Vi andra, som funnits inom svensk elithockey i massor av år vet ju att draften av svenska talanger till utlandet >200 stycken numera har inneburit att varje klubb drabbas - antingen för att deras spelare lockats utomlands, eller för att andra svenska klubbar köpt deras spelare, för att täcka egna förluster.

Så snacket om köpespelare är en stenåldersprodukt, men Apan använder det för att förklara att de själva är fiiiinare än alla andra.

Några exempel på det jag talat om är att Lucas Wallmark från Umeå och Johan Forsberg från Piteå inte stod ut med sektmentaliteten hos Apan utan sökte sig till Luleå. Einar Emanuelsson förskräcktes av sektpennalism och stack hem redan efter några månader och sökte sig sedan till Luleå - detsamma gjorde hans storbror Petter när han kom från AHL. Filip Gustafsson sökte sig själv till Luleå eftersom Apan inte hade någon målvaktstränare för juniorer utan "trämningen" har bara bestått i instruktionen "ta pucken" med Filips egna ord; Apan har ju under hela sin historia bara köpt vakter som andra utbildat, medan Luleås vaktutbildning är vida känd och just nu har vi 4 av SHL-lagen emd vakter utbildade i Luleå. Vår Isak Lundeström har varit belägrad av Aplasses Komse, komse, komse och fick till slut gå ut i tidningarna för att förklara "Ni kan sluta ringa! Jag kommer INTE att lämna Luleå." Tidigare klubbdirektören i Lulöeå Anders Sundqvist bodde i Boden, en helvtimme från Delfinen, och han son Oskar var lovande och det var naturligt att efter nian skulle han komma till vårt hockeygym. Men APlasses körde igång "Komse, komse, komse…" två år tidigare och lurade Oskar att skriva på för Apan en vecka innan Luleå kontaktade honom. Och så vidare.

Detta om Apans "egna produkter".

Nu konstrar de ju på alla möjliga vis för att räkna fram att minst 50% av deras spelare kommer från så kallade "egna led". Jag skiter ju i deras sammelsurium och kan med egna ögon fastställa att minst 2/3 är rena köpespelare.

Men för att skälla och förolämpa andra måste ju internettrollen hitta på annat och exempelvis påstår apmonstrumet att vi har 0 eller 1 spelare och annan gallimatias. Det som är Apans "egna led" är motsvarande hos oss rena köpespelare, enligt apmonstrumet. Vidare har vi ju spelare hemifrån som växt upp i Boden, Piteå, Kalix exempelvis - eftersom vi har så tätt mellan orterna att alla dessa sammanlagt får svårt att tampas mot "storkommunen Skellefteå" rent geografiskt, samt att det finns bra klubbar lokalt typ Brooklynd, Boden och så vidare där pojkarna kan lira med sina kompisar tilld e eventuellt blir mogna att komma till oss, - ja, då använder apmonstrumet detta som "bevis" på att det är "köpespelare". Har man hört något så bedrövligt. T o m får apmonstrumet för sig att pojkar som är födda i Luleå, uppvuxna i Luleå, bott i Luleå hela sitt liv och spelat hockey i Luleå - at även dessa ska karakteriseras som "köpespelare".,

Ja, fyfan vilka troll men det är inte oväntat att de låtsas vara apsupportrar eftersom Apan själv - med en sektmentalitet som får US dödssekter att te sig normala - spridit all denna gallimatias, vanligen genom bulvaner tidigare i form av megalögnaren brännvinsjorunalisten Fehlman, numera genom ap-Pravda Norran som ljuger värre än Apan själv.

Ja fy fan. Nu måste jag gå och kräkas. Alltför mycket apdynga.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skulle du kunna förklara skaiks terminologi...alltså den de använder när de pratar om sig själva....när de pratar om andra lag gäller inte samma sak. Tänker på saker som

* Från bygden
* Från egna led
* Inom det naturliga upptagningsområdet (hela Sverige??)
* Egna produkter

Är det samma saker? Är någon sak en delmängd av någon annan sak?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
På Anaheims suortersidor där de följer förmiddagens träning och twitterrapporter räknar man med att 04.00 svensk tid debuterar Luleås egna produkt Isak Lundeström mot Detroit Red Wings. "Lundy" rapporteras centra linan Cogliano-Lundestrom-Sherwood.

Kanske ställer man klockan?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan är i toppform inför matchen i Helsingfors. Highsticking ledde dagens träning och alla från blygden känner sig nu beredda att dela ut jockar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Matcher i morgon i Champions Hockey League.

Apan inledde ju imponerande genom att torska mot det italienska hockeylaget Bolzano. Sedan lyckades de knappt vinna returen och sedan jätteimponerade de genom att vinna mot det polska laget Tychy.

Nu ska Apan möta IFK Helsingfors. Finska lag brukar ju piska Apan ganska rejält, men nu är Helsinki rejält på dekis. De har t o m lyckats få stryk av Bolzano i två matcher.

Apan möter Helsingfors borta i morgon, så snålaporna kommer att belägra biblioteket för att gratissurfa eftersom bibblan har tecknat SeMer-kontrakt och kommunen betalar som vanligt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Aha, det var informativt - OK, då får man tänka att upproret var välmotiverat.

Synd att inte lärlingen skeppas också, men han är väl uppskattad av inflytelserika tyckare (läs: Sanny och Swikegård), som via honom ordnar orättvisa och att de själva tar över makten att styra regelverket i praktiken i pro-Apa-riktning. Vi är ju bara hundratusentals-miljoner hockeyintresserade som drabbas och vi köper inte reklam på SeMer så vi räknas inte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag har en god vän som dömt hockey i våra högsta serier och då bl.a tillsammans med Rönnmark och han säger att Rönnmark är väldigt dryg och mycket svår att ha å göra med, han är inte alls förvånad över kritiken!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det meddelas för övrigt att Säkerhetspolisen initierat en utredning på misstanke om brott mot nationell kultur och värdegrunnnnnd, begånget av Fläskberget Hollywood, sedan Apan vevat upp en massiv attack mot den stackars Alfons Åberg.

Inget mer "jag ska bara" hävdar Fläskberget i den obehagliga attacken mot den oskyldige Alfons. Vanligtvis välunderrättade källor bedömer att Fläskberget riskerar att dömas för misconduct inklusive en längre avstängning från läsandet av sagor samt att lånekortet på bibblan i Apschtaan kommer att dras in på obestämd tid.

Snacket har sökt Fläskberget för en kommentar men det meddelas att han tagit timeout som apor plägar göra så snart de skämt ut sig.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Shit! Rönnmark var ju en av de få någorlunda domarna för några år sedan. Hur han fungerade som chef vet jag inte, men när de som gnäller, är de zebror vi har erfarenhet av från SHL, utgår jag ju från att Rönnmark har rätt, till motsatsen bevisats.

När de t ex gnytt över att han inte svarar på mail tänker jag att vad de inte tar upp är kanske att han sagt åt zebrorna att nu får ni fan skärpa er.

Jaja.

Och som du påpekar - det värsta felet av alla och det som enklast hade gått att fixa till - att sparka lärlingen åt h-e sedan han jäv-fick uppdraget av dåvarande domarbasen peter hejsanhejsan andersson av det enda skälet att de båda var kompisar och att lärlingen skulle lyda när hejsanhejsan förklarade att a) Warulfvar gör aldrig fel samt b) de som gör något mot ulfven gör fel.

Vi kan alltså "se fram" emot fortsatt j-a SeMer-mygel där Sanny och Swikegård förklarar för den lydige lärlingen hur han ska agera. Fria hoghsticking, för att inte Swikegårds och Sannys bastukompis CryBert ska bli ledsen i ögat. Ty denne är ju så manlig och härlig och visar känslor!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu har Rönnmark fått lämna som domarchef, men Lärlingen sitter kvar. De la why?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Satan-i-gatan - nu har Apan släppt fram en poster med Fläskberget Hollywood som kommer att skrämma slag på varje motståndare, som är rädd om sina knogar. Huga!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{Daddeh och Perro}: Sådana där fel vill vi ha bara mer och mer av, hellre än andra typer av rätt;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pajen: Tack, det var fina och snälla ord! Vet sedan tidigare att du är en duktig skribent och därför värmer det extra :-)

När tråden skapades var det tänkbart att vi skulle ha kunnat gå hela vägen. Året innan hade vi vunnit serien, men klantade bort oss och torskade mot bottenlaget Gnaget i kvarten, och då var det ni Pölsan som vann SM med ett härligt lag.

Genom mäktiga insatser i slutspelet 2013 mot Frölunda och Warulfven tog vi ju oss också till final, men väl där orkade vi inte stå emot Apan och vi förlorade alla fyra matcherna.

4-7 i mål efter första tre matcherna. Den första matchen tog vi till sudd och förlorade då en feg zebra råblundade för en ful fällning som skulle givit oss PP, men i stället gav Apan friläge 2 mot 0 och vinst med 1-0, 4 sek efter zebramisstaget. De två nästa matcherna var Luleå på isen det bättre laget, men förlorade ändå. Och i sista gav vi mer eller mindre upp och torskade med 0-4.

Det handlade alltså inte om en kross med 1-20 utan vi var nära men Apan längtade mer än vi efter Gludet och var villig ge mer och vann därför.

Sedan dess har vi inte varit lika nära, men tråden får ange starten på vägen mot det där så svåruppnåeliga att bara tanken får en att froza loss och fava stel:-)

Men förr eller senare händer det och till dess jobbar tråden på!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jäkla bra namn ni har på denna tråden Luleå Headhunters.
Ser att supporterkulturen går framåt i Norrbotten.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jag hade också fel om lassi.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jahapp, där ser man vilken "läktarexpert" jag är. Snacka om att Lassi bevisade mig fel, och jag är superglad över det. Det krävdes det normala djurgårdsfusket med givmilda och helblinda domare för att göra mål på honom :)
Jag började faktiskt misstänka att han inte längre klarade av att spela på hans tidigare höga SHL-nivå men jag kan bara bocka och buga för tillrättavisandet. Även Sondell tycker jag skärpt till sitt spel men har inte lika höga krav på honom som våran forna lilla målvaktskung.
Domarna orkar jag inte ta upp då det mesta redan är diskuterad här inne, men till och med en otränad höjdhoppare är nästan bätt...nä förresten, han är fortarande sämst.
Tycker laget ser mycket bra just nu och livet leker som Luleåfan :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så efterdyningarna från den underbara kvällen på Hovet med som vanligt en underbar stämning och fullsatt när Djurgårn och Luleå möts; två lag som mot varandra alltid bjuder på fantastisk hockey, där alla ger allt och dessutom ärligt och hederligt utan fulspel och fusk a la Apan.

Sammantaget hade ju gårdarna mer av spelet och fler chanser men med en Lassi på Lassi-nivå samt ett Luleå som aldrig gav sig så fick vi inte orättvist 2 pinnar och det kunde blivit tre.

Luleå avgjorde ju genom en suverän insats av Einar när gårdarna räknat fel på sitt byte i förlängningen, men för övrigt lyckades båda lagen stå emot och höll i princip nollorna under hela matchen i övrigt.

Om det inte varit för zebrorna. De pallade ju inte alls trycket på Hovet och då talar vi väsentligen zebran winge.

Det var winge som visade ut Dicken varpå Luleå gjorde 0-1 i PP.

Varför åkte Dicken ut? Därför att han sa följande till zebran: "Ärligt, skojar du eller?"

Hur jävla känslig får en zebra vara? Pinsamt att åka ut för det där. Zebrorna förklarar i efterhand - tillsammans med den zebra som satt på läktaren som supervisor; höjdhopparen, som inte får döma då han inte klarat fystesterna - att 2 minuter för det där var helt OK, samt tillägger: hade Dicken lagt till något sexigt skulle han åkt på match samt rapporterats till difiplinnämnden för ytterligare straff...

Jag kan bara kommentera det där med: Ärligt, skojar du eller?

Än värre var det förstås när det gäller gårdarnas kvittering. Då fäller gårdaren Josefsson genom en hård crosschecking Ola som faller på gårdarvakten helt utan egen medverkan, varpå winge - vem annars? - visar ut Olle! Och i efterföljande PP sätter gårdarna 1-1.

Otroligt misslyckad zebra, denne winge. Är det oväntat att han är så j-a skitkass?

Nej inte alls.

Se bara på nedanstående länk från två år sedan där Winge är hur j-a bra placerad som helst och ser precis allt - varpå han delar ut den sannolikt värsta utvisning vi någonsin sett i Elitserien!

Jag gissar att winge ansåg att Mcflickier gjort en otillåten grimasch som skrämt livet av de tvenne warulfvarna, men frågan till Winge efter den utvisningen - som kan tävla om att vara den absolut mest felaktiga utvisningen inom elithockey någonsin - måste förstås vara: Ärligt, skojar du eller?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SDHL

Se på följande resultat:

2018-09-15 Leksands IF - Linköping 2 - 3
2018-09-16 Leksands IF - Linköping 7 - 2

2018-10-06 Luleå HF - Leksands IF 1 - 2
2018-10-07 Luleå HF - Leksands IF 1 - 4

Att förlora så knappt mot Dampungen var imponerande. Men dagen efter krossade de Dampungen.

Och nu följer de upp detta med att på bortais i Delfinen två dagar i rad spöa världens bästa klubblag Luleå Hockey?

Vilka prestationer av TrottoarDamen!

Hur bra kommer de att vara i år?

Får Luleå konkurrens i toppen? Skitkul för damhockeyn i Sverige!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vidare ser vi att på apsidan har de fått fnatt sedan deras f d köpespelare arvidsson lyckats spela pucken mellan benen på sig själv. Sådant som magikern Limpan Omark gjorde med ögonen förbundna innan han lämnat blöjåldern.

Spana in länken nedan för att se vad Limpan gjorde i KHL samtidigt. Där kan man snacka om magi, något som ingen någonsin sett utföras på hockeyis:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
På ett rullplant som detta försvinner det man skrivit snabbt och blir inte uppmärksammat.

Jag tycker att mitt avslöjande av highstickings uppträdande och aprunkarnarnas skydd av honom borde läsas och läsas igen. En kartläggning jag är stolt över och därför kommer den nu här igen!

Läs. Och njut.

Idag meddelas att Washingtons Tom Wilson stängs av 20 matcher med en inkomstförlust på >11 miljoner kronor, sedan han fult tacklat ned Blues Sundqvist mot huvudet (länk a). Det hårda straffet motiveras av att Wilson förra säsongen stängdes av vid tre tillfällen och när han nu ådrar sig avstängning för fjärde gången på 105 matcher, straffas han därför som återfallsförbrytare.

Hur ligger det till med highsticking då?

Värre!

Den j-a idioten har fyra gånger på bara 36 matcher i seriespel och i slutspel genomfört överfall som leder till avstängning - men två av dessa gånger har han "räddats" av de förbannade aprunkarna Sanny och Swikegård som pressat nollan som styr i situationsrummet - lärlingen lärking - att inte rapportera överfallen till disciplinnämnden och idioten highsticking har därför undgått två av de avstängningar han skulle ha haft!

1. 2017-12-30 Apan-Luleå
Efter 15 minuter av första perioden tar highsticking sats från mitt på isen och kastar sig mot Luleås Johnston med axeln mot huvudet. Johnston står vid sarg i kamp med andra apor och har ingen chans att försvara sig mot idioten highsticking som kommer bakifrån och efter krossen mot sargen får Johnston bäras ut.

Återfallsförbrytaren idioten highsticking stängs av i tre matcher (länk b) - ett extremt kortvarigt straff iofs; det borde ha blivit mer.

2. 2018-03-18 Warulfven - Apan kvartsfinal 1.
Efter 18 min av första perioden utdelar idioten highsticking TVÅ (!) highsticking/crosschecking-överfall mot nyss-junioren (fyllde 20 år 10 dagar innan) Oskar Steeen. Den första i nacken, den andra i ansiktet och han får matchstraff (länk c).

Ulfvens tränare kräver minst fem matchers avstängning och media håller "i stort" med honom.

Men situationsrummet rapporterar INTE idioten highsticking till disciplinnämnden och vägrar dessutom kommentera beslutet men förklarar "vi svarar bara om bedömning av fall vi rapporterar" och alla blir skitförbannade.

Varför rapporteras inte idioten highstickings överfall till difiplinnämnden?

Därför att inte riktigt alla i media krävde avstängning. Två personer höll inte med, och det var de enda personer som betydde något för lärlingen.

Vilka kan det ha varit, månntro?

Den ene heter Swikegård. Han blev t o m skitförbannad pga att det blev utvisning "– Jag tycker det är en dålig crosschecking men det är absolut inget matchstraff, sade han i SeMers direktsändning. "

Han får dessutom medhåll av en annan. Låt oss kalla denne Sanny, eftersom han heter så: "– Jag tycker inte det ska leda till någon avstängning i det här fallet. Sen skyddar jag inte Jocke men han ska inte sätta sig i den situationen och riskera ett matchstraff. För det är en onödig grej."

Och dessa två är alltså de som genom direktkontakt med lärlingen lärking pressar denne att INTE rapportera, för i så fall kommer dessa självutnämnda experter att "halshugga" lärling live igen i SeMer. De har gjort det tidigare och lärlingen vet vad som väntar om han inte lyder.

3. 2018-03-23 Warulfven-Apan kvartsfinal 3
Bara fyra dagar senare överfaller idioten highsticking unge Steen igen! Steen har precis avlossat ett skott mot Apans mål när han träffas av idioten highsticking som kommer blindside bakifrån och tacklar Steen i ansiktet med den stenhårda axelkåpan före.

Det finns inga domare på matchen. Förbundet har i stället valt att skicka dit den välkände aprunkarzebran Öhlund, tillsammans med aprunkarzebran Linde. De visar inte ens ut idioten highsticking.

Men nu är det faktiskt för magstarkt att blunda för. Sanny gör ändå ett försök " – Han måste ha bättre omdöme där, Lindström. Han kan inte sätta sig i den situationen, det kan till och med vara matchstraff."

"Kan vara"?

Den här gången går det inte att stoppa och disciplinnämnden får ärendet och dömer idioten highsticking som återfallsförbrytare till 5 matchers avstängning!

Men de formulerar straffet så finurligt efter datum att det är fullt möjligt att det bara skulle ha blivit två matcher, om Apan vunnit kvarten snabbt. Nu blev det dock ändå fyra matchers avstängning.

Swikegård meddelar sin bedömning: det var inte blindside och han träffade inte huvudet. Han tycker alltså att det våldsamma överfallet som gav fem matchers avstängning inte ens skulle ha varit utvisning!

(Har inte plats för länk nedan men här är den: www.norran.se...t-blind-s/)

4. 2018-09-29 Apan-HV
HVs Mattias Tedenby försöker nå en puck framför Apmålet, men apvakten blockerar. Domaren blåser av och Tedenby åker därifrån. Men då åker han på ett pungslag av idioten highsticking.

Nu väntar förstås ett jättestraff på den extreme återfallsförbrytaren idioten highsticking?

Nejdå. Aprunkaren Marcus Linde är återigen zebra och se bra, det kan han inte. Han står perfekt placerad bara 10 meter från händelsen - men "ser ingenting"! Jocke åker inte ens på någon utvisning!

Men situationsrummet måste väl ändå rapportera idioten highsticking till difiplinnämnden?

Nejdu.

Sanny har redan förklarat för lärlingen hur han ska bedöma det hela: – Det ska vara en två minuters utvisning. Det där är inte snyggt, säger experten Sanny Lindström i C More.

Och Lärlingen lyder, Han anmäler INTE den fruktansvärde återfallsförbrytaren idioten highsticking till difiplinnämnden denna gång heller.

Eftersom han inser att han nu kommer att bli påhoppad lägger han ut bedömningen på ligans hemsida och förklarar där att "pungslaget var inte våldsamt nog" för att motivera anmälan till difiplinnämnden!

Nu råkar det vara på det viset att difiplinnämnden redan - i samband med Bill Sweatts pungslag - uttalat sin mening "Att utdela ett slag med klubban i skrevet på en motspelare medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning."

Det här är alltså en s k prejudicerande bedömning, som alla under difiplinnämnden - dvs domare och situationsrum - har att rätta sig efter. De har ingen möjlighet att fatta egna beslut som lärlingen hittar på att göra "det var inte så våldsamt" (vilket det inom parentes sagt visst var - på filmsekvenserna ser man hur snabbt slaget kommer och att det är med sådan kraft att klubban böjer sig ordentligt).

SUMMA SUMMARUM

Ingen betvivlar att highsticking kan skjuta och att han omgiven av duktiga spelare kan producera många poäng.

Men det har ingenting med saken att göra. Det ger honom absolut inte ett frikort och rätt att spela fult och leverera fula och farliga överfall utan att straffas. Det är redan väl känt att idioten highsticking har som specialitet att slå klubban i ansiktet på motståndare, vilket han helst gör när motståndaren inte är beredd, gärna bakifrån. Och han har dragit på sig en j-a massa matchstraff och avstängningar tidigare.

Men på senare tid tycks hans ovårdade spel och avsaknad av någon som helst respekt för motståndares hälsa ha eskalerat så att man måste fråga sig vad är det som är så j-a fel i huvudet på den där idioten och hur kommer det sig att han senaste året formligen exploderat och blivit allt galnare och omdömeslös?

I NHL straffades idioten Tom Wilson för 4 avstängningar på 105 matcher vid det senaste brottet med 20 matchers avstängning och mer än 11 miljoner i inkomstförlust.

Här har vi idioten highstickings facit:
• 20 seriematcher våren 2018
• 11 slutspelsmatcher våren 2018
• 5 seriematcher hösten 2018
= 36 tävlingsmatcher; med
• våldsamt överfall på Johnston
• våldsamt överfall på Steen
• våldsamt överfall på Steen
• våldsamt pungslag på Tedenby
= 4 överfall som ska rendera avstängning

Jämför gärna med Wilson. Gulleplutten idioten highsticking får bara en bråkdel av de straff han skulle ha pga
• fega inkompetenta aprunkare till zebror som Öhlund och Lindhe som väljer att vara blinda
• jäviga fuskmyglande aprunkande CryBertkompisarna Sanny och Swikegård som använder uppdraget i SeMer för att hjälpa kompisen genom att ljuga om vad idioten highsticking har för sig
• lärlingen lärking som givits 100% makt i situationsrummet men inte sköter sitt jobb utan hittar på allehanda skitförklaringar för att rädda idioten highsticking när han blir pressad av Sanny och Swikegård

Hur länge ska hockey-Sverige stå ut med att CryBerts kompisar - aprunkarna Swikegård och Sanny - myglar med sitt uppdrag att vara objektiva och agerar så att idioten highsticking inte blir avstängd eftersom de i praktiken stoppar rapporter från att nå difiplinnämnden som därför inte ens får chansen att bedöma och bestraffa idioten highstickings överfall?

SÅ JÄVLA LESS PÅ ATT SE DENNA PARODI PÅ HOCKEY UTSPELA SIG FRAMFÖR ALLAS ÖGON. FY FAN!

STOPPA IDIOTEN HIGHSTICKING!

SPARKA SANNY OCH SWIKEGÅRD!
Uppladdat:

450x300-images-12.jpegimages-12.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Kör oftast utan frukt, men har för mig att det ska vara lime till Rom och Cola :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Underbara bilder! Jag utgår från att de togs på bortaklacken i den gävliga arenan ikväll!

Bifogar en bild av en ytterligare j-a apusling efter matchen.
Uppladdat:

450x300-images_51.jpegimages_51.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: He he, fast jag skulle nästa anse Bofors för Waulfven +++. Ser detta Bofors - vad de än kallar sig - som den galnaste plats för hockey man kan finna i landet; en plats, där spelare, tränare, sportchef och publik tycks vara på väg ut på isen för att "göra upp" med motståndare och zebror när som helst :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Forsberg 1978: Stort tack och trevligt att ses igen:-) Skönt att få dela vår gemensamma anda av uppskattande av våra två fina lag, tillika vårt kräkmedel Apan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Rekommenderas! Här nere i fjollträsk är det ju lite expresso-hip senaste decenniet och jag tycker det är kul att kolla in vilka grejer som saluförs, snacka i butiker. Som regel brukar det bli att primär expedit svarar att "jag vet inte, men jag ska hämta proffset" så får vi en trevlig pratstund.

I sådana lägen brukar jag fråga vederbörande vad kör du hemma? Och svaret blir nästan alltid La Pavoni, oberoende om de saluför maskinen eller inte.

Byggde om köket för ett tag sedan och installerade en 1x0,5 meter svart stenplatta där jag har helgedommen; La Pavoni, effektiv kvarn, stamper och stampermatta, slaglåda etc. En njutning varje morgon. Sönheten med La Pavoni är att man styr allt själv. Från kaffebönans kvalitet, till malningsgrad, kraften i ihoppressandet av det malda, och därefter pressen på pistongen för att det svarta guld som droppar fram ska vara av bästa kvalitet och dessutom släppa igenom vatten av 92-96°C temperatur så att man slipper garvsyrorna som saboterar njutningen och därefter magen.

Att man dessutom varje morgon vaknar med det hantverket med en maskin som är så perfekt och vacker att den t o m finns utställd i NY Museum of Modern Art är bara en bonus; ungefär som att när man nu gillar hockey är det Luleå Hockey som har platsen i den vänstra kammaren, det största rummet i hjärtat:-)

Du får säga till om du slår till på en La Pavoni så får jag småtipsa dig om bästa hantering:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tack och grattis till er "vinst light". När du säger Löfbergs Lila så kommer jag att tänka på den gång jag språkade lite med Bengtzén. Jag lyfte givetvis det faktum att han är Boforsare. När jag fick medhåll så fortsatte jag, "Ja, de är ju lite FBK light sådär... lite som blaskigt Löfbergs Lila.."

Den tog :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Grattis till vinsten i fjolkträsk! Gött att se du är tillbaka Sven 👍
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Funderar på att köpa en sådan. Är lite lat dock. Skönt att trycka på en knapp så mals kaffet och serveras automatisk inom 15 sekunder. Men pryltokig som man är, med intresse för genuina saker, borde jag nog inhandla en.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Där har vi det! Tack för tipset!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Tack för tipset - nu ska jag rensa varje hylla innan vi möter er. Försökte detsamma tidigare med Gevalia, men liksom liknande försök med Löfbergs gick det dåligt och numera kör jag som vanligt fyrdubbel 100% Arabica Expresso x 2 i La Pavoni varje morgon innan jag vaknar.

Stort gratiis till vinsten och härligt att, när ni steppar tillbaka, gör ni det mot ful- och fuskspels-Apan:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Kopiösa mängder Ahlgrens Bilar är nyckeln ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, varifrån kommer denna pölserliga anda? Efter fem slutspel mot Pölsorne borde vi väl ha lärt oss, men icke.

Bara att hata. Och älska.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Låter gott!Själv har jag ett litet glas av Chateau du Breuil calavos - TVÅ POÄNG!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Kuriosa: Jag föredrar lime istället för citron till den blandningen. Jag begriper mig inte på dom som envisas med citron när limens smak passar massor bättre till rom&cola. Eller kör du helt utan frukt? :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vad är det med pölsorna som har den förmågan?? Emil i vårt lag kan även han vara stark som 10 män och aggressiv som en järv när han måste måla...men han har samma brynäsgen. Vad beror detta på? Hittar vi nyckeln kan vi ge Luleå ett elixir som ger dom samma krafter.

Skönt med 2 poäng, trodde jag ej innan match. Dock vill jag återigen spyyy på domarna.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Absolut..skål tammefan :-)
Blir lite Captain Morgan och cola nu :-P
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och denna fantastiska Pölsa som kan besegra vilket lag som helst när det behövs.

Nu sparkades sportchefen och tryck på tränaren men då skärper sig laget och krossar ful- och fuskspelarna Apan. Bara att njuta och applådera. Härligt, Pölsor!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Alltid härliga matcher mot gårdarna här nere. Lyckligt för mig, eftersom jag ser i stort sett alla dessa live, fast jag inte kunde idag.

En mäktig inramning på Hovet där gårdarklacken fyller hela kortsidan och ofta får med sig slipsplats åt varje håll. Samtidigt som att vi har många norrbottningar här nere och alltid en utomordentligt härlig klack på plats. Se bara bilden nedan, som ändå bara visar en liten del av Luleåklacken, men som ändå utklassar alla andra bortaklackar för något lag i någon arena.

Håller med om att trots att Luleås spelare kämpade så samordnat och fint var det nära att DIF avgjorde under tredje och sammantaget var de av spelet att döma närmare vinst under tre perioder än vi var. Men ett jättefint kämpande och fint lagspel av Luleå höll oss kvar och det krävdes ju en enormt felutvisning av skitzebror för att vi skulle tappa tre poäng.

Under förlängningen mycket djurgårn, men så härligt att härlige Einar utan snack hänger avgörande i krysset när han får chansen.

En härlig hockeykväll och vi fick resultatet med oss. Två härliga hockeylag som alltid när Luleå och Djurgårn möts.

Du, M. Lemiux, - Skål, tammefan!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Åååå fan vad skönt med Einars 2-1 i sudden...bröderna Emanuelson har vart heta i säsongsupptakten och tycker på nått vis sett över hela matchen att det är rättvist, förutom de sista 8 minuterna av tredje efter Gårdarnas 1-1 som de fick efter en ett jävla zebramisstag.
Samtidigt krossar Brynäs SKAIK...man blir glad :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Einar GUDEN Emanuelsson avgör med 1-2 på Djurgrån!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Och efter Djurgårdens 1-1 ska vi vara glada att vi åtminstone får en pinne med oss. Förutom Petters friläge så har inte Luleå haft mkt så tyvärr blev Djurgårdens 1-1 i det mkt felaktigt dömda PP matchvändaren...innan det kändes Gårdarnas anfall ganske trubbiga, men se vad ett mål, omän det tillkom efter en horribelt feldömd utvisning, kan göra.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-1 och oavgjort efter tre perioder - som alltid typ mellan gårdarna och Luleå.

En fantastiskt fin match där Djurgårn väsentligen hade de flesta chanserna och därför bör ha legat nämast segern - men Luleå hade 0-1 och Djurgårn fick bara kvittering i PP efter en fullständigt felaktig utvisning.

Nu kör vi sudden - som alltid mellan Luleå och Djurgårn!

HOCKEY!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: En underbar match på Hovet och en härlig insats av Luleå.

Men de förbannade zebrorna winge och harnebring pallar inte trycket på ett fullsatt Hovet och tar flera utvisningar på Luleå som är helt sjukt felaktiga.

2-8 i utvisningsminuter just nu och på den senaste orkade inte Luleås jättefina PP stå emot gårdarnas starka PP.

Utvisningen var av det mest horribla slaget, där Luleå trycker på i ett anfall och utanför målgården står en Luleåspelare som en gårdare tacklar i ryggen så att Luleåspelaren ramlar på gårdarvakten Jensen. Zebrorna blåser och kommentatorerna är överens om att nu blir det PP för Luleå efter det fula överfallet.

Men vad gör zebrajäveln?

Han visar ut Luleåspelaren!

Jävla zebrajävlar. Jag skiter väl i om ni förstör "matcher" som Apan förstör med ful- och fuskspel, men här har vi en riktigt jävla fin riktig hockeymatch mellan två lag som kämpar enormt och gör det på ett hyggligt ärligt sett inför ett fullsatt Hov och härlig stämning från landets mäktigaste klack och Luleås starka bortaklack.

Fest, stämning och HOCKEY!

Med undantag från att ni, O(&/€&%#(/)( förbannade skitzebror inte pallar stämningen utan hittar på utvisningar/blundar för utvisningar och förstör matchen. NOLLOR!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Och när vi ändå pratar om goaltending interference så blir Olle utvisad för en sådan när han solklart blir intacklad i Djurgårdens målis, t.om SeMer kommentatorerna håller med att det är en dålig insats av domaren...och som kronan på verket så skjuter Hultström in 1-1 i det PP....tack jävla skitdomare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Kollade på Örebro-Malmö och jag tycker Malmö har överraskat positivt...man har inte direkt några stjärnor i årets upplaga men har ändå ett intressant lag i hårt arbetande spelare som är stora och tunga och gärna sätter in lite proppar och går hårt på kassen....lite old school hockey som jag älskar :-)
Bröderna Sylvegård är riktigt bra och visst fan saknar man Emil i Luleå...säsongen vi sist tog oss till semi och då vi egentligen var i den moraliska finalen med Frölunda (då SKAIK fick storsmisk av Frölunda i finalserien medans vi åtminstone pressade dem) så hade vi ett lag med tunga tacklingsvilliga karaktärspelare som Hedman, Petrell, Sylvegård, Gransröm, Melart, Jaros och Nagander.....saknades bara Fredrik Svensson så hade det varit komplett :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Luleå gör en helt ok insats än så länge...tycker vi lyckas avväpna Djurgårdarna på ett bra sätt och vi får ett PP mål till. Dock är 1-0 en skör ledning mot ett skridskostarkt Djurgården men det känns iaf helt ok.
Djurgården fick också ett solklart mål bortdömt sen en Gårdare rammat Lassi likt Fläskberget brukar göra på random målvakter, men det konstiga är att Gårdaren klarade sig undan en goaltending interference då Gårdaren inte gjordee nånting alls för att undvika rammningen av Lassi.
Det är väl bara SKAIKa-trollen som tycker att det är ett solklart mål.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag har varit på ganska många forum genom åren, för alla möjliga olika kategorier. Det jag däremot kan hålla med om är att Sofos är ta mig fan den sämsta admin jag varit med om. Man ska inte ge en sån fanatiskt enögd supporter någon som helst makt. De två trollen bryter deras egna regler gång på jäkla gång utan straff och jag blev bannad i två veckor för ett inlägg som inte ens bröt mot någon regel...han tyckte bara inte om att jag påpekade hur fruktansvärt uselt FBK lirade i slutspelet mot dem jämfört med tidigare under säsongen och att Skeå inte alls imponerade. Vilket 1-20 bevisade då inget annat finallag varit i närheten av att bli så förnedrade. Jämför det med nazistinlägg och fruktansvärt störda personpåhopp som riktats från de två trollen så inser man att Sofos är en störd individ som på sin höjd ska städa toan på Skeåforumet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Minuter till nedsläpp på Hovet. Luleå ställer upp med samma spelare och formationer som senast mot Warulfven.

Riktigt tuff uppgift i kväll och kan vi inte kämpa lika hårt som vi lyckats med senaste matcherna kan det rinna iväg snabbt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tittade lite på Timrå vs Mora och fy fan vad den där stornäsan Sjöqvist till domare är usel, är han släkt med Skeås näsframträdande ledare kanske? Vid ställningen 1-0 till Timrå i tredje perioden så lyckas han med att visa ut en Timråspelare då en Moraspelare gör en hög klubba på egen spelare. Detta leder till ett PP som Ryan Johnston kanonar in 1-1 på, och då tänker man att domarna borde skämmas lite som felaktigt påverkat matchbilden och resultatet så grovt...men icke det. En Moraspelare kör med hjälp av sin egen klubba upp en Timråspelares klubba i nyllet och Mora får PP IGEN!!! Denna gång var det dock inte stornäsans beslut men likväl wtf...att de inte tittat på repriserna av tidigare utvisning tror jag inte en sekund på. Varför är det så jäkla svårt att döma oavsett vilket lag som ligger under och med sunt förnuft?! Hade jag varit hockeyledare hade jag utan tvekan gjort en Petter Nilsson och gått bananas :)
Kommentera

« · 1912781 · »