Bad_Brett

5681 inlägg · 16713 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Saleva: En sak som är lätt att glömma är att Sunken har fått in Ytterell, Haag, Zykov, Persson och Tex, så hans spelarmaterial bör vara starkare än det som Styf tvingades coacha.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Eller: Stämmer, varav ett i powerplay, vilket ger +/- 0.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Saleva: 2 assist och +/- 0. Tycker det fanns värre syndabockar...
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Samtidigt blir det där lätt hönan eller ägget. Utan att veta något om just den här situationen, så är jag inte förvånad över att detta problem uppstår just under Sundqvist.

Jag tycker Rockwood har kött på benen, han förtjänade mer speltid. Givetvis är det tränaren som bestämmer, men jag kan på ett sätt uppskatta att spelare blir frustrerade istället för att bara hålla käften, casha in och invänta nästa säsong - i ett annat lag.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter: Det är ju ett smart sätt att ta bort lite av pressen från individen. Det är väl lite som att chefen måste godkänna inköp som görs på ett företag, utan att för den sakens skull vara den som tar fram specifikationerna.

Om en dator sedan kostar 50 000 mer än en annan, kanske chefen ber om en ordentlig motivering till varför det dyrare alternativet skall väljas.

Så ja, det är uppenbart att det är Glader som väljer, även om styrelsen säkerligen har vetorätt.

Däremot är det uppenbart att Glader inte hade någonting att göra med sparkningen av Styf.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
puffe: Blir kul när begreppet "Väsby-syndromet" får en ny innebörd.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
AddMan: Som Rytter skrev häromdagen så blir jag inte ens berörd av det där. Vi vet att vi är sämst. Jag menar, det var inkompetens som gjorde att vi åkte ur SHL, varför skulle det helt plötsligt bli annorlunda bara för att vi lirar i HA?
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
Tarasov: Som någon skrev förut: "Det enda positiva är att det inte kan bli sämre".

Sunken: "Hold my beer."
+3
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
hockey_21: Var det verkligen så hela tiden? Han skrev NHL-kontrakt när han var 22. Lånades där efter ut till Malmö i tre raka säsonger.

Ofta hör man argumentet: "NHL-klubben ville att han skulle spela i SHL!". Tydligen var det inte viktigt med Söderberg, utan han tilläts härja i HA tills han var 25. Sedan stannade han ytterligare två säsonger, och då fick han säkert en drömlön. Men min poäng är, att MoDoiter rationaliserar alla misslyckanden, i stil med:

"Han är draftad av en NHL-klubb och de vill att han ska spela på så hög nivå som möljligt och det är därför han går till Frölunda".

Men för många spelare betyder ändå familj, flickvän, kompisar, lagkamrater etc. jäkligt mycket. Varför var #21 kvar 93/94? Han hade såklart kunnat vara en stjärna i NHL vid det laget. Att spelare flyr laget innan de ens tagit en ordinarie plats betyder inte per automatik att de är divor eller styrs av NHL-klubbarnas önskan.

Det kan vara så enkelt att det är MoDo det är fel på.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Costanza: OEL, Söderberg, Dahlén... finns gott om exempel på toppspelare som stannat. Det finns utrymme för självrannsakan...
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
jonsson: Känner att MoDos nästa kampanj måste vara ungefär som denna:

https://youtu.be/Telz2gT3IdQ

Typ "nu jävlar är vi trötta på att förlora och ger du inte allt är du inte välkommen".
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
wolper: Såhär går det för företag som slutar prioritera kompetens och driv, och istället kompisrekryterar och fokuserar på fel saker. Den skadliga kultur detta kan orsaka bör inte underskattas. De som väl har driv, blir snabbt utbrända och ger till slut upp.

Jag har länge trott att MoDo var på rätt väg, men inser nu hur fel jag hade. Det var en chimär som kunde upprätthållas tack vare ett fåtal individer. Hellkvist, Frank, Widebro, Toby och ett gäng talanger gav känslan av att klubben hade blibit attraktiv och professionell. Men det var ett luftslott, för så fort kompetensen lämnades, är allt precis som förut igen.

Detta löses inte med ett nytt tränarpar. Eller en ny sportchef. Det krävs en kultur i föreningen, där alla känner att är det är en förbannad ära att jobba för MoDo, där personer från alla bakgrunder är välkomna, så länge de är villiga att ge allt. Inga med "måndag till onsdag hämtar jag på förskolan"-mentalitet, tack, utan hungriga människor som ser detta som sin livs chans att förverkliga en dröm.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Niopoängsvecka
J F K: Jag hoppas att alla i hela föreningen, från styrelse till materialförvaltare rannsakar sig själva efter denna säsong. Det är för lätt att bara skylla på Glader och tränarna, eller rent av styrelsen. Det är uppenbart att detta är en klubb som inte längre vet vad som krävs för att skapa en vinnarkultur. Alla måste komma till insikten att man representerar tiotusentals människor runt om i landet när man arbetar för MoDo.

Folk får tycka att jag var jätteelak som kritiserade Julias matchreferat, men det är på något sätt så symptomatiskt för denna klubb att man trots allt tjat om "hur viktigt det är att det blir rätt" gång på gång gör fel.

Jag har haft som dröm sedan barnsben att i framtiden på något sätt kunna jobba för MoDo (även om den drömmen har falnat nu). Det måste finnas fler, långt mer kompetenta personer än jag som har samma dröm.
+5
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Silly: Jo, precis. Och Karla öste in poäng. Sedan flyttade man på Rockwood och Karlkvist blev iskall (för att vara Karlkvist dvs).
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Exakt. Det är som att vissa här tror att vi har en oändlig budget och kan köpa in precis vad vi vill. "Nästa år vill vi ha rutinerade spelare redan från start som kan producera minst 40 poäng och är stabila i defensiven". Jo tjenare, vem vill inte det? Men som du säger, det är inte så jäkla lätt att att hitta centrar med så bra spelsinne, framförallt inte till rätt pris. Om de då verkar trivas och dessutom ha bra arbetsmoral, så är det rena vansinnet att slösa bort.

Det känns lite typisk svensk jantelag det här. "Du ska inte tro att du kan glida in och lira powerplay ifall du inte först nöter mitt sarg-ut-spel!"
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Hur motiverande kan det vara att komma och lira 7 matcher för ett strykgäng i Sveriges andraliga?

Jag tror på flopp.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Smurfen: Jag har funderat på det också. Men samtidigt är det ju en tidsfråga innan Dahlén och de andra toppspelarna försvinner till större klubbar. Även om Dahlén stannar, är det troligt att Timrå kommer harva i botten av SHL (om de ens går upp det vill säga).

Kom ihåg, att när Timrå åkte ur SHL, blev Freddan snabbt syndabock. Tikarna verkade närmaste besvikna över att han blev kvar. Nu är det förstås bortglömt, men det kanske är roligare att sluta på en "high note", än att potentiellt vara med och spela ut laget en andra gång.

Vidare har ju Freddan ett oerhört stort MoDo-hjärta. Jag gissar att han grämer sig själv över att han misslyckades som sportchef förra gången och känner sorg över att MoDo numera är ett lag som harvar i botten av HA. Det är lätt att glömma bort detta då denna inställning är rätt ovanlig idag.

Det kan ju bli ungefär som när Näslund klev in, att Glader fortsätter vara sportchef, medan Freddan blir GM och har ett mer övergripande ansvar. Eller tvärtom, att Freddan [på pappret] får ansvaret över herrlaget, medan Glader ansvarar för hela verksamheten.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Sunkens poängsnitt såhär långt är 1,00 poäng per match. Snittet innan Sunken kom in låg på 1,17 poäng per match.

Försvarsspelet har blivit bättre, absolut, men till vilket pris? Det här tränarbytet kan visa sig bli en "pyrhusseger" (om man ens kan kalla det för det), då han verkar få de kreativa spelarna att vantrivas.

Jag trodde inte att det var möjligt att prestera sämre än Ville. Sedan trodde jag inte att det var möjligt att prestera sämre än Styf. Men jag undrar om inte Sunken ändå tar priset, som utöver ett ännu sämre poängsnitt dessutom tycks ha tagit glädjen ur spelarna, och får de som potentiellt hade kunnat vara en del av stommen nästa år, att vilja lämna.

Finns det något annat lag som det har varit så mycket kaos och felbeslut kring i modern tid? Jag minns att jag garvade åt kalabaliken runt Percy och MIF Redhawks dokusåpa, men frågan är om vi inte har överträffat det där med råge...
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Jag förstår inte riktigt de som drar slutsatsen att det var "grannens grabb"-tänket som var problemet denna säsong. Problemet var väl snarare att man värvade fel tränare, satsade på lån som återvände, att de tilltänkta stjärnvärvningarna gick sönder samt att man värvade spelare istället för lag (t.ex Aagaard som visserligen har en sjujäkla spets, men absolut ingen spelfördelande center).

Det var ju inte så att man experimenterade med Tjernström, Åhström och LP i förstakedjan direkt.

Tvärtom, hade vi lyckats behålla Wernblom, O. Pettersson med flera, hade det förmodligen sett betydligt bättre ut.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Ja, det blir ju lite bisarrt att ge Svenningsson chans på chans och sedan slarva bort en av få spelare som faktiskt producerar.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Majbrasan: Kan någon klandra honom? Det är nästan så jag hoppas att han hamnar i Leksand, för hans egen skull.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
hockey_21: Jahapp, då kan vi konstatera att ryktet om att han ville vara kvar bara var strunt.

Jag förstår honom, han har blivit fullständigt misshandlad.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: I min värld är det helt uppenbart att Rockwood skall spela tillsammans med Karlkvist och en ytter som kan ta ett stort defensivt ansvar. Jag kommer aldrig förstå varför man särar på den enda duo som har uppvisat fin synergi under säsongen.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag har redan tappat precis allt förtroende för Sunken. Nog för att det kan vara rätt att lägga sarg-ut emellanåt, men jag har extremt svårt för det här Boork-ledarskapet, där kreativa krafter hamnar i frysboxen till förmån för en massa mellanmjölk.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Kanske. Samtidigt... det faktum att vi torskar i princip varenda andraperiod tyder på att vi har svårt att hantera det längre avståndet till båset. Ofta misslyckas vi med att spela ut pucken 2-3 gånger på raken och förlorar nästan alla sargdueller. Mer styrka hade definitivt inte skadat i detta avseende; Få ut pucken snabbare ur egen zon --> kortare byten --> mindre mjölksyra/spelare som stelnar till, överlag bättre flyt i bytena...

Kanske det inte är en den största anledningen, men menar bara att även en liten detalj kan få stora konsekvenser.

Var det inte under Brithén som vi hade obefintlig styrning i spelet men likväl gick till final tack vare fenomenal fysik?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Hellkvist-hockeyn byggde iofs på snabbhet och puckkontroll. Det är lätt att glömma hur horribla vi var i egen zon när vi väl blev tillbakatryckta.

Nu när vi spelar ett grötigare spel kanske svagheterna i träningsupplägget blir mer uppenbara.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Nu är det ju bara rykten, men de ger bilden av att en del av spelarna skäms lite över att inte ha presterat bättre och vill ha revansch. Om det stämmer så vore det fantastiskt.

Jag tror Corrado, Boivin och Rockwood kommer dominera serien nästa säsong om de stannar och får hålla sig friska och pigga. Men då krävs det förstås en tränare som fattar hur se skall användas...
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Är en no-brainer i min värld, finns oerhörd potential där. Tror han skulle kunna göra en Tambellini-resa.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Absolut. Men trots 2-3 horribla insatser på raken, har han gjort 9 poäng på 14 matcher och är "bara" -2. Det tyder på att han gör bra saker också.

Hade till exempel Svenningsson gjort 20 mål, hade jag haft lättare att se mellan fingrarna när det gäller alla idiotiska beslut.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Jag tycker inte Boivin är värdelös, däremot har han gått ner sig något oerhört. Bristande motivation? Dålig attityd?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2021-02-26
palleparling: Folk i vår bok är övertygade om att Peters hade haft mycket bättre stats än Johansson om han hade lirat hos er. Jag är inte övertygad...
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Tarasov: Den vi framförallt ska släppa är Jellvert. Ser ingen utveckling överhuvudtaget där.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: ...Sedan tvingas vi återigen byta ut hela truppen till nästa säsong, samtidigt som Åhström exploderar hos någon av konkurrenterna. Och då sitter du här igen och säger "Det var rätt att släppa honom där och då".

Jag hade kunnat hålla med ifall vi var kapabla att ersätta dessa spelare med unga talanger som är inställda på att representera klubben i mer än en säsong, men om vi ska hålla på och plocka in avdankade kanadensare ser jag hellre att vi tar en mellansäsong, spar lite pengar och ger våra egna produkter chansen. Varför är det alltid konkurrenterna som har tålamodet så att de kan blomma ut?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gäsp: Det roligaste vore ifall säsongen ställs in lagom till finalen och ligorna stängs. Sedan sticker alla de bästa spelarna, precis som för oss ifjol. Då var det många skadeglade hyndor som tyckte att det var fullt rimligt att inga lag flyttades upp eller ner...
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: Jag tror inte att man ska underskatta vikten av att få ihop ett sammansvetsat gäng. Jag förespråkar snarast motsatsen, dvs:

Bygg ett sammansvetsat och billigt lag med många spelare från bygden så att de har kul och trivs med livet även utanför isen. Sedan lägger vi pengarna på att köpa in spelare som egentligen är på tok för bra för HA. Vi såg både förra säsongen och på Leksand i år hur mycket det betyder att ha en riktig toppkedja som kan ösa in poäng. Då räcker det ofta ifall övriga kedjor spelar 0-0, vilket minskar pressen och då spelar hela laget mer avslappnat. Det måste vara slut på dumsnålandet, köp in en förstafemma och en keeper som håller SHL-klass.

Jag tror de spelarna du nämner mycket väl skulle kunna vara stabila allsvenska spelare med rätt styrning. Sedan gillar jag de spelarna du nämner och ser gärna ett par av dem i nästa års lag.

Vi kan analysera spelet i all oändlighet och tjafsa om huruvida det är Gladers, Styfs eller Villes fel att det har gått som det har gått, men det jag ser på isen är ett gäng som sedan länge har checkat ut emotionellt. De är professionella och gör sitt jobb, men inte mer. De bryr sig inte om MoDo, och de bryr sig inte om huruvida MoDo går upp, då de flesta är inställda att spela någon annanstans nästa säsong. Att det inte är någon publik på läktarna gör knappast saken bättre.

Precis som att kollegorna är viktiga för trivseln på en "vanlig" arbetsplats, anser jag att vi måste fokusera på att försöka bygga ett lag där spelarna trivs ihop och har kul tillsammans.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Sven Tuta: ...Och jag svarade, med glimten i ögat, att du inte ska jinxa, eftersom vi uppenbart har många inkompetenta individer i organisationen, som mycket väl är kapabla att göra ännu sämre ifrån sig nästa år.

Jag förstår inte vad som är oklart?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Sven Tuta: Fredagswhiskyn har börjat verka märker jag...
Uppladdat:

450x208-screenshot20210226-212315.jpg

+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Sven Tuta: Det är lätt att skylla allt på Glader och tränarna, men att vi misslyckas så kapitalt i säsong efter säsong (bortsett från ifjol) trots överlägset bäst ekonomi i ligan, visar att det rör sig om ett systemfel. Om det är ledningen, scoutingen, barmarksträningen, klubborna eller alltihop det är fel på har jag ingen aning om.

Det enda jag vet är att det inte kan förklaras med oflyt.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Sven Tuta: Jinxa inte. Effekterna av att ha inkompetens på viktiga positioner skall inte underskattas.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gäsp: Kanske hoppades man att #39 skulle bli sugen på att hoppa in lagom till slutspelet...
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
J F K: Jag saknar ord. Att stå i knäet på egen målvakt och störa är det enda han tycks vara kapabel till nuförtiden.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
wolper: Mikkelson tillbaka i sin dvala. Maken till loj spelare har jag sällan skådat.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
J F K: Är det bara jag eller känns Rockwood som vår överlägset giftigaste forward?
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
J F K: Känns som att Tex tappade skärpan efter första målet. Samma sak i förra matchen han stod...
+1
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
J F K: En vild gissning är att vårt värdelösa försvarsspel betalar sig extra mycket när det är längre till båset.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Bilyaletdinov: Kuriosa: MoDo har blivit nollade i 19 av 45 andraperioder. MoDo har hållit nollan i 7 av 45 andraperioder.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
J F K: Oväntat att #63 och #15 var inne igen.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
J F K: Kan vi bänka Svenningsson? Pretty please?
+4
Kommentera

·