*/ ?>

Historik

·
Djurgården Hockey > Sv: Bremberg till ssk?
diffe: Linkan hade helt säkert varit en tillgång hos oss och kommer helt säkert att vara det hos HV. Han är Djurgårdare, punkt slut, och det känns helt sjukt att se honom stå och ge segerintervjuer i någon annan skjorta. Men men, vi klarar hos såklart ändå, det är bara känslan som blir lite skum.
Kommentera

Djurgården Hockey > Bremberg till ssk?
Att han hamnar i aik får vi väl _hoppas_ är uteslutet och någon klubb utanför 08-området är väl kanske inte troligt med tanke på familj och husköp. Återstår ssk och ja, det känns ju inte rätt - men ändå kanske minst fel?
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Final: Djurgården - HV71

Fem kryss och en seger i finalserien är inte illa pinkat. Bättre än fem kryss och en torsk iaf. Synd att man ska hålla på med sudden bara... ;)

Det känns inte lika illa nu som efter suddentorsken -98 hur som helst. Den har jag ännu inte riktigt smält. Nu känns det mer som en jäkla bragd att komma så nära som det ändå blev. Starkt så här i efterhand med framförallt semifinalkrossen av LHC. Att HV är värdiga mästare är det inget snack om trots att de haft det lite si och så med formen efter jul. Hatten av för dem och hatten av för Liv som visat både storhet och ödmjukhet efter finalerna.

Grattis HV, nästa år ses vi igen!

Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Final: Djurgården - HV71

Det som är mest synd är att man sympatiserar kraftigt med ena gänget, annars hade det varit hockeygodis utöver det vanliga. Nu blir man istället nervvrak. Det som hjälper en att inte bryta ihop totalt efter gårdagen är det faktum att det självklart var hv som skulle vinna då de helt enkelt var betydligt bättre, i princip under hela matchen. Men de ska nog passa sig för att räkna ut DIF. I morgon smäller det igen...

Redigerad kommentar

Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Final: Djurgården - HV71

Matchen på lördag är på Hovet för övrigt, men det innebär sannolikt att det lär koka desto mer! Kan man hoppas på att... nä, nu tar vi det lugnt :)

Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Final: Djurgården - HV71

Vilken serie... Känns som det kan gå hur som helst, fördel HV fortfarande dock, både sett till spelet och med tanke på hemmamatcherna. Satan i gatan vad obehagligt det är med sudden, hur ska man stå ut? Nej, nu vill jag se matcher som mot LHC, där vi har 4-0 efter halva och man kan njuta fram till slutsignalen. Så kanske man slipper hjärtattack på kuppen.

Kommentera

Djurgården Hockey > aik

Välkommen tillbaka till Eliten solnabröder. Förutom att det blir kul att ånyo uppleva riktiga derbyn igen så är den ekonomiska effekten för oss säkerligen inte att ringakta. Laget slipper kajka ner till Ängelholm ett par gånger plus att aik, hur konstigt det än kan låta, säkert drar mer publik i våra hemmamöten än vad Rögle gjorde. Tack och bock!

Kommentera

AIK > Ojoj!
Det är nära nu! Så här nära finrummet var det länge sen gnaget var. Håll ihop i helgen nu så ses vi nästa säsong!
Kommentera

Djurgården Hockey > Semi

Linköping, Skellefteå eller Färjestad? Vad ska man hoppas på här nu då? Känns hugget som stucket på alla plan... Inget av dessa ser jag som en ´enklare´ resa än något annat.

Färjestad är alltid roliga att slåss mot av historiska skäl. Dessutom har de varit långt ifrån så jobbigt bra som de varit de senaste (13) åren. Kanske man ska hoppas på dem då? Å andra sidan har de varit sjukt jobbiga just mot oss den här säsongen men ja, det är nya matcher nu.

SAIK kan bli riktigt frejdiga matcher och det är ju kul förstås (om man vinner).

LHC är väl de som har mest spetskompetens och dessutom vassast målvakt. De brukar iofs alltid vika ner sig när det börjar närma sig och det kan man ju hoppas att de tänker fortsätta med om det nu skulle bli de som står för motståndet. Tar de hem serien mot Frölunda, vilket de måste för att de ska bli ett möte, så kommer de med nystärkt självförtroende och det är läskigt förstås.

Lika bra att sluta spekulera... det blir vad det blir och oavsett vilket får vi hoppas att maskinen DIF maler vidare, så tar vi HV av bara farten sen!

Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Domar skandal?

Det här var ju festligt, lite klassiskt munhuggeri här inne igen. :)

Kommentera

Sportspel > Sv: Xbox 360
Gusten: Tanka hem demoversioner och testa, livetjänsten är kanon. Satsa på spel med roliga onlinemöjligheter, det gör att de håller så mycket längre. Snart kommer NHL 07 och som hockeyintresserad blir ju den svår att låta bli. Annars är Burnout Revenge, Call of Duty, Golfen och Fotbolls-VM några av mina favoriter.
Kommentera

Café > Sv: HS-Kalendern...
difzi: För ordningens skull vill jag påpeka att den stora dagen var den tolfte mars. Bara så att du inte blir sen med tårta och sådär framöver alltså.
Kommentera

Sportspel > Sv: NHL 2005
Att Djurgårdens flaggor hänger i taket när Sverige spelar landskamp på hemmaplan gör inte spelet sämre. Kanon som vanligt :)
Kommentera

HV71 > Sv: ES-Quiz
Et tu Brute: Nummer 16 där är iaf Tommy Körberg. Eller möjligen Brasse Brännström. Ska forska vidare lite, återkommer.
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Tryck?!
Carina: Försöker du vara näsvis? Robban lirade den 9:e december ju. Eller ska vi släppa det här? ;)
Kommentera

Svenska Hockeyligan > Sv: Wikegård?
Precis som Ford säger så är det klart att han är väl medveten om vad han säger och vad det har för effekt. Jag drar mig till minnes den gamle token Bäckman som jag avskydde under pågående slutspel när han stod och bankade med klubban i isen och betedde sig. När han intervjuades i något annat sammanhang ett par veckor senare framstod han som en helt normal, närapå sympatisk, herre med helt sund inställning till både sporten och sitt arbete.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Styvben?
Liam Devlin: Vad exakt har Styvbens försök att starta en förening på Djurgården med DIF att göra tycker du? Att han också bodde på Djurgården?

Det är precis samma sak som att säga att Luleå HF har med Spartacus att göra, förutom att båda de föreningarna lever än idag. Det gör inte Styvbens.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Styvben?
Liam Devlin: Som jag tidigare sa så förstod jag hur ni missuppfattat det hela. Visst var Styvben en kreativ man som tänkte starta sig en idrottsförening och visst var han från Djurgården. Hans försök gick dock inte vidare bra och den förening han hade hoppats så mycket på gick snart i graven, eller vi kanske ska säga till baren. Detta pysslade han med 1889-90 nånting och det har således inte ett skvatt att göra med John Janssons initiativ 1891 att starta Djurgårdens IF som vi känner och aktar än idag.

Detta betyder att Nattmössan är ett uttalande som får stå för dig.
Kommentera

Luleå HF > Styvben?
Ni må kalla oss vad ni vill, men sko er gärna på fötterna innan ni klampar i klaveret. Jag förstår hur ert missförstånd har gått till och vill bara ge rådet att läsa på det ni företar er innan ni gör bort er i något viktigare sammanhang. DIF bildades 1891 och vad unge herr Styvben och hans kamrater hade för sig innan dess har ingenting med Djurgårdens IF att göra. Så, behöver ni något nytt smeknamn på oss så kan ni alltid höra av er för tips. ´Mesta Mästarna´ kan funka.
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Luleå - Djurgården
Ford Prefect: Det börjar inte gå upp för dig vilka order våra infiltratörer har fått... ;-)
Kommentera

Färjestads BK > Sv: FBK-HV
Dysso: Är du med i konspiration -58? :-)
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Djurgården-Leksand
Zcootah: Men vad i hela?? Är det ingen som kan läsa här?
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Djurgården-Leksand
Mattias - 74: Läs om, läs rätt. Inte i ett andetag har jag påstått att ditt kära leksand är de som släpar med sig medgångssupportrar.
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Djurgården-Leksand
Mattias - 74: Klart att de drar fulla hus. Sverige är fyllt av medgångssupportrar och när det nalkas tre gratispoäng är det klart man går och tittar.

Avundsjuk? Jag? På Leksand? Verkligen...
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Djurgården-Leksand
Mattias - 74: Jag har hört om det där ´ishockeysverige´ förut men aldrig riktigt fattat vilken gemensam ståndpunkt det förväntas ha. Hur som helst har jag svårt att sälla mig till fåntrattkören som sjunger om vad tråkigt det skulle vara om ett lindansargäng från Dalarna som lirar kass hockey skulle åka ur serien till förmån för något hungrigare sällskap. Vad är det egentligen som är så tråkigt med det? Att det var vassa på 60-70 talen? Att de brukar ha nyckelharpor med sig på läktarna? Att de kastar knäckebröd på den inte ont anande publiken? Upplys mig!
Kommentera

Tre Kronor > Sv: Tommy Sjödin i Tre Kronor igen!
20 Lindgren: Carl den sjuttonde Gustav? Har han fyllt femtio? Tiden bara går och går...
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Tryck?!
Carina: Just det, vad dum jag är. Det är klart att det bestämdes att dessa herrar skulle lira på bussen på vägen upp. :-p
Kommentera

Djurgården Hockey > Tryck?!
Jag har tyckt mig se ett litet gäng som står och kränger matchtröjor i korridorerna när jag är på match. Mot en extra liten peng har jag förstått att man kan få ett nummer och ett namn tryckt på ryggen på dessa tröjor. Jag har fått för mig att det tar ett par minuter innan man glad i hågen kan gå därifrån med en tröja med sitt alldeles egna namn på.

Vore det inte en idé att berätta det för Kellerstam? Så kanske Isaksson slapp stå i båset med en tröja det står Östlund på och t.o.m. Robban kunde eventuellt få åka omkring med en tröja som berättar vad han heter för dagens generation.
Kommentera

Leksands IF > Sv: Leksand skall värva sig ur krisen!!
Och nu får ni klara er fyra matcher utan Nielsen också. Ser tufft ut det här, klarar ni av en taggad kvalserie tro? Jag tvivlar.
Kommentera

Café > Sv: Hockeygodis!!!
MoK: Ett annat smarrigt experiment är att hälla lite mjölk i ett glas med sprite eller någon annan klar läsk. Då får du en härlig mjölkkaka att knapra på.
Kommentera

Support > Sv: Tjej/Damhockey
håckla: Dambandy, damlängdskidåkning, damutförsåkning saknar jag också. Det är jättesvårt att veta var jag ska skriva om allt jag har på hjärtat.
Kommentera

HV71 > Sv: Djurgården - Hv71
Kristofferson, Knutsen, Nord, Falk och Mika Strömberg heter grabbarna vi saknade idag. Ändå spelade vi jämt med seriesuveränen för tillfället. Stort.
Kommentera

Övrig hockey > Sv: Lika som bär??
Frisco: Jag VISSTE det!!! :-)
Kommentera

HV71 > Sv: HV - MIF
OskarB: Jo, visst ligger det något i det du säger, det var därför jag undrade från första början om det verkligen var roughing och inte osportsligt han åkte ut för. Å andra sidan ska man väl med viss rutin inte behöva ha speciellt svårt att avgöra om ett slag som i det här fallet är menat att träffa.
Kommentera

Sportspel > Sv: NINTENDO!!!
Dream Team: Själv har jag backat några steg till. Nu är det Game & Watch som gäller.
Kommentera

HV71 > Sv: HV - MIF
OskarB: Jag kollade lite och enligt regelboken är det upp till domaren att tycka egentligen. ´Onödigt hårt spel beivras med lilla straffet´. Ungefär så är ordalydelsen och det kan väl tyckas att det är lite onödigt att veva med armarna med siktet inställt även om man missar i sitt syfte.
Kommentera

Djurgården Hockey > Robban
Han gjorde alltså sin första elitseriebalja 1981. 1981! Den senaste sprätte han in för 6 år sedan. Idag var det dags igen. Stort Robban. Stort.
Kommentera

HV71 > Sv: HV - MIF
OskarB: Åkte han för Roughing och inte osportsligt uppträdande då? Det finns säkert någon regel som innebär att ´försök att slå´ är förbjudet precis som ´försök till spark´ (aktuellt ämne) är det.
Kommentera

Färjestads BK > Sv: SSK-FBK
Sibbe: Grattis till poängen. Ni verkar vara på gång.
Kommentera

Café > Sv: Mp3
HasseT: Vilken lag då? I Sverige? Berätta vad du har hört, länka gärna.
Kommentera

Café > Sv: Missa inte
65Selander: Plocka bort kolonet i slutet på länken, annars kommer ni inte in.
Kommentera

Färjestads BK > Sv: T.Magnusson om Wallinheimo
Svanru: Visst fick han tanden utslagen av en juste spelande lirare, men du verkar ha missat att den liraren har rött hår, 21 på ryggen och lirar i färjestad...
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Djurgården-Färjestad
Hans-Göran Bäckström, vad ska man säga. Denna ´analys´ eller vad man nu ska kalla det klampar rakt in på förstaplatsen när det gäller både enögdhet, dumhet och okunnighet. Imponerande.
Kommentera

Djurgården Hockey > Det händer grejer
Är truppen på väg att bli ännu bredare nu tro?
Kommentera

Svenska Hockeyligan > Sv: Hockeykväll
Zcootah: Härligt, där kom den!
Kommentera

Färjestads BK > Sv: Färjestads "spöken"
Bengt: Någon var ju tvungen att avbryta Sibbe, annars kanske han skulle ha kvävts... ;-)
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Djurgården-Färjestad
65Selander: Jag uppfattade det som att fick en märla av Jörgen Svensson eller vad han heter den där 21:an.
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: Djurgården-Färjestad
DIForever: Spark i magen och crosschecking på liggande spelare... Nån som vet om Rune var på plats?
Kommentera

Färjestads BK > Sv: Färjestads "spöken"
Guinness: 9 ggr av 10? Vet? Sopar banan? Var det så du sa, eller missförstod jag något väsentligt?
Kommentera

Färjestads BK > Sv: Djurgården-Färjestad
Sibbe: Om man får lägga sig i monologen här inne så gör jag det. Det är bara att beklaga er svacka. Ni var inte ens nära idag. Fem minuter i början var det er match, sen visade DIF vilka som bestämmer när det spelas riktig hockey. Linkan lysande igen. Er burväktare svarade för ett par riktigt svettiga parader men visade också prov på labilt psyke. Ni får ta nya tag och glädjas åt att er tidigare så fina säsong fortfarande ger er rättighet till förstaplatsen, men Sveriges bästa lag - det är ni inte.
Kommentera

·