Rytter

7668 inlägg · 8451 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter:

Pratade om ssk tidigare idag. Dom gnäller över ekonomin och att dom bara kan köra 9v innan de måste dra sig ur och sluta med matchspel och säga upp personal.

Vad gör dom? Sparar dom?

Nej dom plockar så klart in sitt femte nhl lån.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Charliejfz:

Lite kul att lövenbloggaren kallade honom för korpenspelare och spådde en flopp.

Säger något om kunnandet hos den personen.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Det absurda är ju klubbar som spenderat friskt som nu klagar.

"SSK beräknar att kunna köra på i nio veckor till. Sedan upphör allt matchspel och all personal sägs upp."

Men att fylla truppen med lån från nhl och dra på sig extra kostnader går bra.

Jag tycker att de som lånat in spelare som tagit plats av andra ska straffas på så sätt att man inte skulle få permitera de som är övertaliga i truppen. På nått sätt borde man få ta smällen om man inte gjort allt för att minimera sina kostnader.

Ska det fram statligt stöd så ska det finnas vissa krav kring motprestation också.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky:

Cmore borde ändra upplägget nu för att hjälpa klubbarna med intäkter.

Gör ett snabbt klubbkort där man kan teckna ett speciellt abonnemang för sin klubb och endast se deras matcher och där största delen tillfaller klubben. Visst de har kostnader för att producera, men man kanske kan ta hjälp från klubbarna och de ideella krafterna i klubbarna för att producera till lägre kostnad. Använd någon runt klubben som kommentator, någon som Frank som intervjuar osv, de som hjälper till att producera våra tv-sändningar kan kanske hjälpa till på nått sätt.

Detta skulle såklart minska vinsterna för dem denna säsong, men jag tror dom skulle upplevas som räddare av klubbarna och på sikt skulle detta kunna leda till fler sålda abonnemang. Kanske skulle man även locka åskådare som "bara" ha årskort och ser hemmamatcher men inte bortamatcher till att teckna ett abonnemang och förbli kunder hos dem kommande år.

Sedan vore det ett rakt igenom rättvist system, är det många som vill köpa abonnemang för modo så ska vi såklart ha mer pengar av intäkterna jämfört med säg TAIF som kanske har färre som vill teckna abonnemang.

Modo borde definitivt ställa frågan att få parallell producera sina hemmamatcher iaf och sälja dessa separat så fans kan köpa dessa direkt från klubben. Men detta är ju svårare då det bygger på cmores goda vilja och dom har ju rättigheterna till sändningarna. Sedan för klubbar som inte har dessa möjligheter så är det bara, ja synd för er att ni inte lagt pengar på att kunna producera matcher.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Otto1:

Gissar att han jobbat med fysiken. Bra hos oss inledningsvis men andra halvan var han dålig. Troligen inte van att göra 50+ matcher. Är ju betydligt färre matcher i ncaa så troligen orkade han inte med förra året.

Jag såg honom som en helt ok tredjecenter i shl i början hos oss och någon vi hade kunna ha kvar om vi gick upp. Andra halvan av säsongen var han en tredjecenter i HA. Så stor var skillnaden mellan hans inledning och avslutning.

Hade gärna haft honom kvar och byggt vidare på honom i år för kontinuitet, potential det har han.

Besviken när han lämnade och på sättet, nu när tid har gått kan jag inte klandra honom för att han vill ta nästa steg.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Och Väsby slog SSK dessutom.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Costanza:

Tur att Grundström, Lindgren, Possler, Öhman. William Eriksson, OSL mfl hade hjärna nog att dra därifrån så inte deras karriärer också tog stopp.

De har andra klubbar att tacka för den träning de fick som utvecklade de till elitspelare,
+9
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
jonsson:

Jo han är kvar och lär få nöta J20, han kommer inte direkt vara närmare speltid i år om man säger som så, undra om han är nöjd med sitt val.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Costanza:

Intressant hur klubbar tar ansvar i dessa tider. Ny spelare klar för Vita Hästen, dom har nu alltså 17 forwards, 10 backar och 4 målisar i sin trupp. Dom har fler än 4 spelare inlånade, men vissa är ju lån för hela året så vissa av dem kanske går utanför regelverket. Blir intressant att se när det startar om där borta om vissa drar.

Vill inte höra ett jävla ord därifrån att det är tufft med ekonomin i år.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Såhär behandlar löven sina juniorer:

Malmö Redhawks J20-lag förstärker med en spännande forward född 2002.
Elliot Ekefjärd, senast i Björklöven är klar för klubben.
– När Björklöven började plocka in spelare utifrån hamnade han långt ner i A-laget som han egentligen var tänkt för. Då kom vår chans, säger Tomas Kollar junioransvarig i Malmö Redhawks.

– Vi var intresserade redan i våras, men då var tanken att han skulle ingå i Björklövens A-lag. Men när de släppt in spelare utifrån så har hans alternativ varit att spela i J20 Elit, säger Tomas Kollar.

Verkar vara populärt att lova speltid i A-laget, var väl därför popovic gick dit, men han fick inte mycket matcher när man plockade in spelare utifrån.

Klart att han inte vill lira J20 elit om han var tänkt för A-laget, utan då hellre väljer en SHL-klubb och J20 super elit.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Otto1:

De 5000 som är i köpcenter går dessutom och tar på samma grejer, står vid samma hyllor och trängs, står i kö, petar i samma lösgodis mm. De på hockey har knappast samma beteende, jävlar om någon petar på min öl.

Väldigt märkligt att det få fortgå som det gör i stora köpcenter men att ha ett protokoll för publik på idrott som gör att man kan belägga kanske upp till 50% av hallen är ett big no-no.

Köper inte heller Tegnells kommentar att det blir trängsel i kollektiv trafiken om flera 1000 ska till en arena. Detta är ett storstadsproblem och då får väl dom lösa det på nått sätt. För Modo och Timrå kommer de flesta besökare i bil eller hockeybussar (man får väl sätta in dubbla bussar för att köra 50% kapacitet), eller går till arenan. Man kan ju inte förutsätta att alla som ska till arenan kommer åka tunnelbana och trängas där och sätta reglerna utifrån det.
+17
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
mikenomad:

Nog ändrar han sina principer allt. Nu börjar han yra om att ifall det kan stanna till nyår är det lite annorlunda. Tidigare lät det inte så.

"Det här förändrar inte min syn på att Timrå ska vara bäst framöver, men då kommer de här spelarna inte vara här, så för oss är det inte aktuellt. För mig är det ointressant och jag tycker att det är helt fel sätt."

Men om de drar runt nyår så är de ju inte på plats när lagen ska vara som bäst.

"Det har vi sagt sedan dag ett. Jag tror inte på att ta in tre spelare nu, ta ut tre andra och röra om i hierarkin. Vi har en klar och tydlig målsättning och det är inte att leda Allsvenskan i oktober eller november, utan det är att gå upp i SHL."

Man går inte upp i shl i januari/februari heller. Rör väl om lika mycket i hierarkin om de drar i mitten av november som i januari?

Så här säger nubben nu.

"Är de här till nyår, då blir det någonting helt annat."

Helt klar har nubben gjort den han gör bäst, dvs vända kappan efter vinden.
+12
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
hanzon:

Nubben ändrar åsikt igen. Får se om han har någon integritet eller om han vänder kappan efter vinden.
+9
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: tycker
Tarasov:

Det är väl just LP och Åhström som är anledningen att jag vill ha in fler spelare i truppen. Tycker inte dessa tagit för sig under försäsongen trots de har fått alla chanser, spelat i de ledande kedjorna och i PP.

LP har haft någon match där han varit bra och bästa forward (mot SAIK), men sedan sjunker han och är sämsta forward.

Vi har inte råd att vänta och se och låta de ta upp platser i de offensiva kedjorna och riskera att sänka dessa kedjor. Att spela dem i tredje/fjärde är inte rättvist mot dem själva heller då de får en roll som inte passar.

Övriga spelare i det lägre skiktet tycker jag fyller sina roller och gör det bra, tänker på t.ex Sylwander, Hägga, Max, Olhaver så där vill jag inte se några ändringar.

Så jag skulle kunna tänka mig att förstärka med 1-2 spets spelare och låta LP/Åhström gå som extraspelare.

Sedan är det lite oroande med Hedberg, han har inte kommit gång som man hoppats. Han måste verkligen visa att han är en toppspelare på denna nivå, han var ju tänkt som en spelare för 1-2 kedjan och måste visa att han kan bidra. Väldigt oturligt att han inte kunde vara med i de sista matcherna, orolig för hans form nu inför serien.
+2
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
J F K:

Nej du har rätt att man blir lite förblindad av insatsen mot Timrå, sedan den mot Mora var ju inte bra men det fanns ok saker att ta med sig. Tror man mest är frustrerad över att vi tog steg tillbaka jämfört med Timrå och speciellt löven matchen.

Kanske är det ganska logiskt att det gick värdelöst mot Timrå, vi jobbar med grunderna och spelarna behöver nog tänka mycket där ute. När man då gör sin andra match på under 24h och tröttheten kommer in i kroppen så går hjärnan segt och man blir väldigt slarvig och oorganiserade.

Och innan någon säger "ja men det var ju samma för Timrå", ja det var det, men stora skillnaden är att dom har samma spelsystem och samma spelare så rimligtvis är dom inkörda på spelsystemet och det sitter i ryggmärgen så dom behöver inte åka runt och tänka lika mycket på hur vi vill spela och hur dom ska agera i olika situationer.

Man får se i premiären hur det ser ut när vi fått nöta på i 2v och kommer mer utvilade till match. Ser det lika illa och oorganiserat ut kan man börja fundera hur detta ska gå, gör vi en bra match så ser vi att det funkar och vi har skills.

En fundering jag har, har vi matchat mot för tufft motstånd under försäsongen? Vi har mött Luleå, SAIKx2, Timråx3, Löven och Mora. Alla matcher utom den mot Mora är ju mot riktigt starka lag, är det rätt matchning för att spela ihop en helt ny grupp? Hade det varit en ide att matcha mot "svagare" lag där vi hade fått äga mycket puck och jobba med de offensiva delarna i spelet? Samtidigt så tänker jag att som man tränar så spelar man, så bättre att ha tuffa matcher än att möta Övik och liknande och kunna vinna utan att behöva vara på topp.
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
gizzo:

Fast du har fel i ditt resonemang här. Heppo är inte nära att ta en plats i NHL och hade det väldigt svårt i AHL ifjol. Har du sett honom spela så ser du att han måste förbättra det fysiska för att få ut sina kvaliteter mot större, starkare och bättre motståndare som det är i AHL. Det är en stor anledning varför chanserna att han stannar är skyhögt större än Grundström och Steen, dessa har etablerat sig på AHL nivå och kan bli uppkallade när som helst, speciellt Grundström.

Jag tror att Heppo har goda chanser att stanna hela året, dels för att bygga upp fysiken och för att få rollen att spela i en toppkedja och få leda laget, en roll som han inte får i AHL detta år, detta är det som gör att Heppo kan bli kvar medan Grundström och Steen drar så fort AHL öppnar. Lindgren är mitt i mellan, jag personligen tror att han drar om AHL kommer igång, men får han stort förtroende här och går bra kan han mycket möjligt slutföra säsongen med oss för att gå in väl förberedd till nästa. Ingen av våra spelare är nära att ta en plats i NHL och det känner nog de själva och deras klubb också, så där är man mer öppen för att låta de stanna året ut.Annat är det med Grundström och Steen, dom känner nog att de är nära NHL och deras klubb vill nog ha de nära för att kalla upp dem och prova dem och ha koll på utvecklingen.

Sedan glömmer du en sak kring att skriva med spelarna för hela året, det möjliggör att ta in 4 spelare på korttid om man vill, medans löven endast har möjlighet till två som det ser ut nu.
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
J F K:

Jo det är ju i vår lagen ska vara som bäst och fungera som lag. Däremot kan det ju vara lättare att jobba med spelet och detaljer om man vinner matcher i början, även om segrarna kommer pga att man har en två spelare som verkligen gör skillnad och fixar poängen trots att spelet hackar, man får ju lite arbetsro och kan fokusera på sitt utan skriverier.

Säg att löven hade torskat mot oss och Timrå, i cupen (för dessa var jämna matcher) samt haft problem med Mora, då hade fokus varit på deras resultat och jämförelse med förra säsongen. Nu klarade dom sig ifrån detta mycket pga två extrema spetsspelare, men jag tror inte tränarna är nöjda med själva spelet. Men de har fått arbetsro att fortsätta slipa på detaljer, samt självförtroende mycket pga dessa två spelare som är alldeles för bra för HA.

För oss är det ju förödande i år att dels få alla negativa skriverier och pressen på oss om det går dåligt i början när vi ska spela ihop laget och ändra lite i spelsystemet. Risken finns att det blir panik då.

Tycker ofta de lag som utvecklas bra under säsongen är de som klarar att vinna eller hålla kontakten trots spelet inte sitter. Timrå under förra säsongen är ett bra exempel, man vann och tog poäng trots att spelet i början inte såg så bra ut, man hade extrema problem i 5 mot 5 och levde på Dahlen och ett sjukt PP. Detta skapade arbetsro så man kunde fortsätta jobba långsiktigt och efter jul fick man ihop spelet bra och var inför slutspelet ett av de formstarkaste lagen. Detta är ju generellt och gäller inte direkt lånediskussionen, men det är en av de anledningar jag kan tänka mig lån. Klarar de att avgöra matcher åt oss så kan vi få den arbetsro vi behöver.

Men som sagt det är en svår avvägning, finns fördelar och nackdelar med bägge sätten. Dock är jag övertygad om att vi kommer behöva minst en ny forward eller kanske två under seriens gång och då skulle ett lån redan nu kunna fungera, har svårt att se speciellt LP ta de steg som vi alla vill att han ska göra. Men blir väldigt glad om jag har fel här och han bevisar motsatsen.
+2
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
Mike Keenan:

Fast om truppen spretar och man inte har de spelartyper man behöver, om det är din anays är det då inte smart att ta in det som saknas, dvs en eller två spelare som kan göra offensiven starkare så vi kan skapa mer och få lite längre anfall med oss. En Timashov tillsammans med Aagaard och Svenningsson skulle kunna vara precis vad som behöv för att kickstarta laget och ge en offensiv touch till laget. Vi ser ju vad Grundström och Steen betytt för löven, dom är nu efter ett par vinster trots hackande spel mer harmoniska och fått självförtroende av detta.

Nackdelen med lån är ju som andra sagt att de kommer lämna och det kommer bli ett hål i truppen, men fördelen är ju att dessa kan vara skillnaden i början för att skapa stabilitet, självförtroende och ett flow, sedan vet ju alla om att de kommer lämna så det är man ju förbered på. Under en säsong finns det betydligt större orosmoment som spelare som får sparken eller blir långtidsskadade.

Jag kan tänka mig att ta in fler lån eftersom många lag i ligan har gjort det och kommer vara vassa inledningsvis, poängen i början är lika mycket värd som i slutet. Men min erfarenhet är att det är betydligt enklare att spela ihop och få självförtroende och flow i ett lag som börjar bra och går bra än att göra det med ett lag som går dåligt. Därför ser jag nu gärna ett eller max två lån för att ge oss bästa förutsättningar till en bra start så vi inte hamnar långt efter och i panik redan efter 5-10 omgångar.
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
Mike Keenan:

Fast nu skrev jag om poängligan på försäsongen för hela löven och då ser det ut som jag skrev nedan. Detta är de matcher spelarna gjort under hela försäsongen, så oavsett ifall Fredrik andersson var sjuk mot mora så har spelarna i hans kedja tillsammans producerat 4p på 4 matcher totalt.

Samma med Crandall och Hutchins som tillsammans skapat 2p på 3matcher på hela försäsongen.

Det var ett enkelt konstaterande att kedjan med Steen/GRundström står för det mesta offensivt och har tagit segrar till Löven trots att de inte spelat bra. Ett konstaterande som dessutom backas upp med fakta.

Håller du inte med att dessa lån fixat segrarna?

Angående lån till modo är det klart att man bli sugen när man ser vad lånen bidrar med i löven trots att deras spel hackat.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
J F K:

Nej jag håller med i princip, men när offensiven och spelet haltar är det lätt att börja fundera kring hur vi kan få fart på den.

Det jag tänker kring lån är att t.ex Timashov (som kanske är den enda realistiska) skulle kunna göra skillnad offensivt, sedan när/om han lämnar måste vi värva in en ny spelare på denna position, tanken är inte att Åhström/LP helt plötsligt ska leda offensiven i en första/andra för jag betvivlar att dom har det kunnandet, dom har fått alla chanser nu på försäsongen utan att egentligen visa att dom tagit rejäla kliv.

Det finns fördelar och nackdelar med bägge lösningarna, jag har gått från att varit emot lånen (Heppo och Lindgren är en helt annan situation) till att börja vela om vi ska försöka låna in 2 till eller ej.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
Rytter:

För att se vad lån kan betyda är det bara att kolla på lövens matcher, tycker nog det är firma Steen/Grundström som avgjort dessa och skapat segrarna, för spelmässigt har de inte varit överlägsna som lag, viss Liss har smällt in mål men han får det mesta av poängen från Steen/Grundström.


Liss 5m (4+4) 8p
Grundström 4m (5+2) 7p
Steen 3m (2+4) 6p

Förra årets förstakedja och Crandall/Hutchins har tillsammans gjort 2p på 3 matcher. Andersson/Selin/Wiklund har tillsammans 4p på 4matcher.

Så ingen snack om att lånen just nu driver deras lag.

Har vi råd att inte ta in fler lån?
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
J F K:

Nu när försäsongen är över och man har reflekterat lite så funderar jag kring detta med lån. När andra svagare lag förstärker och tar in 4 spelare så undrar jag ifall vi inte ska göra samma sak även om det tar emot och de tar plats från någon som sedan ska in i laget. Lindgren och Heppo var ju lite speciella då de inte tar någons plats.

Skulle gärna se Timashov och Olofsson in i laget för att stärka offensiven. Kanske kan deras intåg hjälpa övriga spelare att få självförtroende och kreativitet i offensiven och när de lämnar så finns det såklart en risk men även en chans att vi har ett lag med självförtroende där de andra bidragit och gjort poäng och fått igång spelet.

Jag gillar verkligen LP och Åhström som spelare men jag har svårt att se dessa som tillräckligt jämna och spetsiga för ett lag med ambition att ligga i toppen. LP fortsätter som tidigare säsonger och man börjar undra ifall han tar åt sig av feedback och detaljer han måste jobba med, tycker han är alldeles för ojämn och han chansar för mycket, han varvar strålande matcher som den mot SAIK med rejäla bottennapp, han är inte bara ojämn från match till match utan från byte till byte, den dagen han lär sig att inte tappa puck och försöka chanspass 9 gånger av 10 så kommer han bli en riktigt bra spelare. Igår slarvade han ju bort flera puckar i PP lägen samt försökte svåra backhandpass genom motståndare, sjukt snyggt när det lyckas men chansen att lyckas är så minimal. Ska vi hitta stabilitet i spelet har vi inte råd att spela på detta sätt, det kan v göra i matcher när spelet stämmer och vi har en ledning eller motståndarna inte riktigt är med i matchen. Tycker också LP är svag i mittzon när spelet vänder, han pressar motståndarna utan att riktigt vara där och ha chans att vinna pucken, är som han kommer på mellanhand ofta, dock är han relativt duktig att vinna puck i offensivzon då han har bra fart och läser spelet.

Tills LP mognat i sitt spel ser jag inget problem att han hamnar utanför laget, och det kommer inte göra oss sämre.

Åhström är en liten annan typ av spelare och tycker han har en bättre mognad i sitt spel, han ger inte bort lika mycket puckar. Problemet för honom är att han inte är tillräckligt spetsig för att spela i en första eller andrakedja hos oss, och i en tredje/fjärde nyttjar inte vi hans kvaliteter. Ta matchen som Mora som exampel, i denna match borde han gjort minst ett par poäng med de lägen han serverades, men det saknas i skärpa och noggrannhet. Tycker dock han går före LP i dagsläget då han spelar mognare och med större marginaler samt är bättre i spelet utan puck.

Skulle vi ha möjlighet att låna in två forwards som t.ex Timashov och Olofsson tycker jag vi ska ta denna chans, vi har sett att det kommer vara spelare borta i lagen då man är extremt försiktig vid minsta förkylningssymptom, så att ha många forwards innebär ändå att alla kommer rotera och få speltid.

Men Timashov och Olofsson skulle vi kunna ställa upp enligt följande.

Hepponiemi - Gagnon - Olofsson
Timashov - Aagaard - Svenningsson
Ohlsson - Jellvert - Hedberg/Olhaver
Sylwander - Max- Hägga/Olhaver

Olhaver, Max, LP, Åhström är de som får slåss om platser i tredje/fjärde och agera extraspelare eller vila. T

Vill även att vi kollar över våra PP formationer, tycker inte LP passar på vänsterkanten, han drar ner tempot för mycket när han får pucken och letar för svåra passningar. Olhaver må vara stor och stark framför mål men tycker han har mer att visa om han ska spela PP, man måste kunna snabbt gå ner bakom mål och vinna puck och röra sig även om man primärt har positionen framför mål, tycker ofta han blir rätt stillastående.
+3
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: tycker
Mike Keenan:

Jag håller med vi ska inte ha för höga krav inledningsvis, men vi ska ha kraven att ledningen kan sätta ihop ett lag och ett spelsystem som gör att vi kan utmana i slutspel.

Jag köper inte att det tar flera år att bygga ett lag, i HA har lagen sällan denna lyx. De lag som går bäst och har de bästa spelarna blir ofta söndervärvade.

Kom ihåg att löven bytte spelsystem och flera spelare inför förra säsongen och se hur det gick i slutet. Oskarshamn gjorde väl liknande året efter Björn lämnande, man hade månger med lån året Björn var där och året efter byggde man nytt och hamnade i toppen och gick upp till SHL.

Så visst går det att bygga nytt och ändå vara bäst när det gäller.

Men i år kanske skillnaden är större då Löven och Timrå i princip fått behålla alla de ville ha kvar. Men å andra sidan var det ju lika för oss inför förra säsongen och ändå matchade Timrå oss och Löven slutade före.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Slagskottet:

Han kommer inte bli avstängd, han har ju inte fastnat i en dopingkontroll. Har dom verkligen möjlighet att stänga av honom då, jag tvivlar på detta.

Den enda möjligheten är ju ifall Timråledningen själva valt att stänga av honom eller bryta kontraktet, men man valde en annan väg som känns som den rätta.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
danne80:

Klart han spelar i starten, skulle klubben markerat så skulle man ju redan gjort det. Bara dumt att låta honom spela i träningsmatcher och sedan peta honom när serien startar, det om något kan ju störa laget.

Så du kan nog räkna med att han redan fått sitt straff och nu blickar man framåt.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Nesse:

"Appropå hägglund så tycker jag han är som Öviksbor är mest när det gäller hockey, det är mer intressant att gnälla på det som är dåligt än att hylla det som är bra"

Att läsa denna gästbok ger ju bevis till ditt uttalande.

Finns ju skribenter som bara skriver här när det går dåligt, samt upprepar sig lika mycket som Hägglund, och då bara kring det negativa. Inget konstruktivt eller intresse av att diskutera förbättringar utan bara gnäll.

Så jag köper din analys.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Får hoppas att det ligger något i "dåligt genrep, bra premiär".

Ha tålamod nu alla. Inte bara har vi bytt mpnga spelare och tränare. Hela försäsongen har det tillkommit spelare och vi har kastat om. Är ju först sista veckan vi haft ordinarie trupp.

Nu har vi 2v på oss att träna ihop laget.

Att det skulle vara dålig energi idag hade jag nästan kunnat gissa mig till. 2 matcher på under 24h, med flera spelare som nyss börjat träna och spela borde märkas. Timrå påverkas så klart av detta med, men då blir det ju tydligt att dom är samspelta och är trygga i spelsystemet, det faller man tillbaka på och skillnaden blir ännu större mellan lagen.

Men det är inte i sca cupen vi ska vara bäst, det är i det riktiga slutspelet i vår.

Topp 4 och hemmaplan i första rundan är jag nöjd med om vi fixar i serien, Sedan i slutspel kan allt hända. Formtoppar och skadeläge blir viktigare än att vinna serien.

Slutar vi högre än plats 3-4 i serien har vi gjort det jävligt bra.

Brukar ju alltid vara en storfavorit som floppar i serien, blir intressant och se om löven och Timrå kan ändra på detta.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Tarasov:

Jag tycker det säger mest om laget när man ligger under med 1-6 och målvakten har varit vår bästa spelare.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Sputnik: Tycker att ni spelmässigt varit det bästa laget i denna cup.

Ni har gjort två bra matcher och en sämre mot mora.

Löven var inte lika överlägsna som ni är idag mot oss trots 5-1 till löven. Tycker ni var bättre laget mot löven också. Sedan hade löven problem med mora idag med, trots det tar dom hem cupen.

Vi har gjort en bra mot löven, en som var sådär mot mora och en värdelös nu mot er.

Sett till spelet tycker jag ni imponerat mest av norrlandslagen.
+11
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Confusius:

Fast det var ju du som sa att sca cupen var en bra värdemätare för hur säsongen skulle utvecklas.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Vi är inte bra nu i andra. Tappade fart och står still och lirar. Undra om våra spelare var på fest hos Lodin igår, ser ut som så.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Gusse:

Att vi ligger efter andra lag i processen är knappast någon nyhet sett till vad vi tappat.

Jag tar det lugnt med sågen tills serien är igång och vi är en 10 matcher in.

Ifjol hade vi inte ens en bra center enligt många här, denna center slog sedan tidernas poängrekord i HA.

Vi har offensiv kraft i heppo, svenningsson, Gagnon mfl, gäller bara att ge dom tid att komma in i vårt spel och lära känna medspelarna.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Bamse:

Tänkte precis skriva samma. Han var en ljusglimt i första. Bra storlek och fart. Snygg flipp in till Gagnon som fick till en halvfarlig styrning, Sedan aktionen när han går runt mål och viker in för skottkärra, det var en fin chans. Han vill jag se mer av.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Var det där straff? Kändes tveksamt.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Zup:

Väldigt bra att ge honom chansen där.

Dahlroth och Enström in, Styf och Öhman ut ur laget.

Intressant att jeremias från j20 också.

Tråkigt att Hedberg inte kan spela genrepet.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Ja en förlust i premiären är inte hela världen. Men går man dåligt första 10 kommer det bli tufft för björn och tj i en klubb som leksand.

Hans idé funkar nog bra om man har spelare för övre halvan. Gäller att deras förstakedja leder laget varje kväll.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Ben Perrault:

Hoppas du har rätt...
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

SAIK spelar ut Leksand i pp. Den där extrema pressen i bp funkar inte bra mot SAIK iaf.

Förstakedjan i leksand är kul att se och caito på backen är skicklig.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Som du säger de som är i HA och över typ 25 är där av en anledning. Oftast kan de hålla hög shl nivå i vissa delar men ligger under snittet i shl i andra delar.

Tambellini och JJ som var extrem spets i HA kommer troligen inte få samma roller och vara lika tongivande i sina shl klubbar. Samma gäller Liss.

Därför man måste värva in ny spets när man går upp, ens förstakedja kan bli andra/tredje i shl om det inte är unga supertalanger som tar rejäla kliv.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Tror inte han vet vem Pavel Brendl är.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Ser Leksand -SAIK. Leksand jagar en spelare bakom motståndarmålet i bp, saik kan enkelt komma in i zon och etablera pp och gör 1-0.

Någon som känner igen detta?
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Intressant intervju med Dackell. Han pratar om sin situation och hur det funkar med Peters, samarbete och konkurrens. Nämner inte ens Lundin.

Tolkar detta som ytterligare en signal att Lundin är på väg bort. Tror det bara handlar om att hitta klubb sedan lämnar han oss. Svårt att se han få en match när han inte varit med i truppen än.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Hassan:

Jag är imponerad att du ens lyckas tyda vad han skriver.

Efter första meningen så slutade jag läsa eftersom texten var helt obegripligt skriven.
+12
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Tarasov:

Tycker det fanns lite spelare som gjorde det bra även om matchen som helhet var ganska kass.

Hepponiemi får visa upp sina skills.

Corrado kommer bli nyttig när han kommer in i spelet, han har skills men lite missar i markering och försvaret får man räkna med i omställningen till stor rink.

Viklund bra och stabil defensivt, lovar gott då han nyss anslutit och bara gjort två matcher, passet till Hepponiemi 1-1 var vacker.

Wallinder visar att han är redo att peta Öhman och ta upp kampen med Enström.

Dackell riktigt bra i målet efter den dåliga starten.

Svenningsson visar upp en hårt jobbande sida och han kommer göra mycket mål då han skjuter på allt och kommer serveras av Hepponiemi.

De stack väl ut individuellt, men som lag finns det mycket mer att önska, spelet var stundtals bedrövligt. PP måste upp men det kommer bli bra när våra kreativa spelare får spela ihop sig.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Tycker inte Adam för sig bra som kommentator. Han har väldigt dålig koll och överdriver situationer en hel del. Han är grym i podd format och lugnt intervjua personer, men som kommentator tycker jag inte han håller.

Hur kunde dom sitta och diskutera om klubban i ansiktet och fundera varför det blev utvisning. Det var ju en solklar fasthållning armen runt och andra drar i tröjan.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Gavelo:

Känns bra att Heppo kommer mer och mer. Han har skapat bra i matchen. Vi behöver honom i form för att leda vår offensiv.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Dackell har spelat upp sig efter starten och den olyckliga returen. Kommit upp med många bra räddningar. Känns som han läser spelet bra och ofta kommer rätt. Han verkar stå upp längre också än vad hanses och lundin gör och det gillar jag.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Någon fler än jag som är glad att se att vi inte jagar motståndarna bakom deras mål varje gång i bp?
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
J F K:

Ja vi får ge aagaard tid.

Svenningsson är rolig att se. Skjuter på allt, bra fart och har en intensitet och elakhet i sitt spel. Han är betydligt mer fysisk än jag trodde och ger sig in där det är tufft och spelar aggressivt och hårt. Det är en sida jag inte visste att han hade.

Kan bli lite av en favorit om han dessutom smäller in många mål.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Gavelo:

Ingen bra match, men ändå kul att se att vi kan ta tag i spelet trots den taskiga starten.

Vi fick ju upp farten och då såg det lite bättre ut. Även om det är långt till godkänt och långt från löven matchen.
+1
Kommentera

·