Rytter

9099 inlägg · 8555 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Tyvärr du underskattar Forsberg och Jellverts betydelse för fjolårslaget och även Froms. Det var 70p att ersätta på dem samt att de hade roller som ingen av de du nämner hade kunnat ta utan att försvara laget rejält. Ingen av de du nämner hade kunnat tagit deras plats och gjort oss till ett lika starkt eller starkare lag.

Så för att utveckla dessa spelare du nämner hade vi fått offra en chans att gå upp för att vara ett mittenlag. Tidigare säsonger hade vi säkert varit i botten med en övertro på juniorer som vi ska utveckla.

Du såg väl hur det gick vår första säsong när vi satsade på 6-7st vi skulle utveckla, vi var 3p och en mirakelvändning mot mora från kval.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Du har duckat frågan bra många gånger nu.

Hur skulle vi ens kunnat utveckla spelarna du nämner med det lag vi hade ifjol?
Vems plats skulle Wernblom, Pettersson, LP, Wahlgren, Jakobsson ha tagit?

Du kan ju inte på allvar mena att du tror att 1) spelarna skulle passa i en tredje/fjärde kedja ifjol 2) du verkar tror att spelarna inte ha någon egen vilja, lycka till att behålla t.ex Wernblom för en roll i tredje/fjärdekedjan medan han utvecklas säger jag.

Hade du offrat den bästa chansen att gå upp för att utveckla dessa och vara ett mittenlag i år?

Resonemanget går inte ihop, det är jävligt lätt att 1-3 säsonger senare med facit säga, dessa spelare skulle vi haft kvar titta vad de utvecklats till.

Jag tycker inte klubben gjort fel som släppt någon av dessa spelare i det läge de släpptes, för de var inte tillräckligt bra och vi kunde inte erbjuda den roll de behövde för att fortsätta sin utveckling, och då är det helt rätt att värva in ersättare utifrån.
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Gäsp:

Ja jag håller med angående Julia, tycker det är osmakligt att håna och förminska henne direkt.

Ett extremt otacksamt jobb och hon har gjort några missar, men va fan ge henne en chans.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Du fortsätter att jämföra årets trupp med ett fiktivt lag som bygger på att vi haft kvar spelarna i klubben och fortsatt att utveckla dom.

Om jag förstår dig rätt hade du alltså hellre offrat en extremt bra chans att gå upp ifjol bara för att chansa på rejäl utveckling hos Wernblom, Wahlgren, Pettersson, LP, Jakobsson mfl, målet hade varit att bygga ett mittenlag tills i år eftersom du själv säger att vi inte hade varit nära Timrå.

Vilken av spelarna hade slagit sig in i fjolårets lag och gjort oss till en utmanare att gå upp?
För att kunna utvecklas måste man få en bra roll och mycket istid, man utvecklas inte något vidare på läktaren, och där hade samtliga fått sitta ifjol med den trupp vi hade.
Målet är att gå upp inte att vara en klubb som producerar juniorer på löpande band och när dom blir lite för bra så sticker de direkt till SHL.

Istället för att slagits med Väsby och Kristianstad i år hade vi slagits i botten tidigare år när vi samlar en trupp med juniorer/unga spelare som vi ska utveckla till varje pris.

Jag ser hellre att vi försöker värva in spelare för att bli ett topplag och utmana uppåt till SHL, och vi satsar på 1-2 juniorer per säsong max om vi inte får fram riktiga supertalanger. Ifjol gick det jävligt bra, i år går det inte så bra.

Sammanfaller lyckade värvningar med att vi får fram riktigt bra talanger som Hedberg, Norlinder, Berglund så blir man en utmanare och man får chansen att behålla dessa i SHL också kommande år.

Ingen av de du nämner är ens i nivå med Hedberg, Norlinder och Berglund.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Du kanske ska läsa vad som skrivits innan du kommenterar hoten och försöker förminska det.

Om någon skriver "Fredrik Glader: Avsluta ditt liv innan någon annan gör det åt dig"

Det tycker jag är väldigt illa och inget som ska förekomma kring vår klubb.

Sedan att vår officiella hemsida inte skriver ut det i klartext tycker jag är helt rätt med respekt för fredrik och hans familj, dom ska inte behöva återge hoten i detalj för att kunna producera ett uttalande på hemsidan och ta avstånd.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Du verkar ha glömt bort fjolåret och kollar bara på detta år och årets trupp.

Vilka av de du nämner skulle ha tagit en plats i fjolårets lag och varit med och slagits om uppflyttning och gjort oss starkare?

Skulle vi ha kört Wernblom i andrakedjan som center istället för Olofsson?
Skulle Jakobsson spelat i tredjekedjan?
Skulle oskar pettersson ersatt Björka i fjärde?
Wahlgren som tredjecenter istället för Jellvert?
LP som ytter i första istället för Tambellini?

Skulle vi behållit alla dessa bara för att ha de i reserv och som försäkring ifall de kanske blommar ut en kommande säsonger? Ska vi resonera så får vi nog ha 40 spelare i truppen.

Fakta är att ingen av dessa var bra nog att ens ta en plats i truppen och roller de behöver för att utvecklas fanns inte ifjol, hur ska vi då kunna haft kvar och satsa på dem tills i år?

Det är en omöjlig ekvation du försöker få ihop och du argumenterar med facit i hand vad spelarna har utvecklats till och vart de är nu i sin karriär samt hur vårt lag byggts och presterar i år.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Fast det där är ju önsketänkande och att plocka russinen ur kakan med facit i hand.

Klart man skulle vilja ha ett lag med bara spelare som gått via vårt J20 och som vill stanna år efter år trots lockrop från andra föreningar med löfte om större roller och mer lön (både i HA och SHL).

Sanningen är att det spelar ingen roll ifall det är en spelare från orten eller utifrån, utvecklas de och blir för bra kommer de dra till SHL och det är inget vi kan stoppa, vissa andra spelare som utvecklas vill högre upp i laget och får de inte den rollen hos oss så drar de till en sämre klubb där de får spela högre upp.

Som exempel tror du på allvar att vi hade lyckats hålla Wahlgren kvar i klubben med erbjudandet att vara tredjecenter och spela ca 11 minuter per match när han blir lockad att spela i 1:a eller 2:a kedjan i Västervik och Timrå? Då är du bra naiv måste jag säga.

Problemet med laget ovan är inte hur det ser ut i dagsläget (med facit i hand), det är vägen dit som är problemet. Skulle vi byggt på detta sätt och haft ännu mer tålamod med spelarna så hade vi förmodligen inte slagits om uppflyttning ifjol utan varit indragen i botten då också samt säsongen innan.

Är inte spelarna tillräckligt bra så ska de inte spela och få för stora roller.

Jag tycker vi fans är lite för kära i våra egna juniorer, är de inte nog bra så ser jag ingen anledning att de ska ha plats före någon utifrån. ¨

Sedan handlar att slå igenom mycket om att få rätt roll i rätt läge, i ditt exempel ovan så är denna tredjekedja inget jag skulle vilja se i egen zon eller som tredjekedja, den skulle vara helt horribel.

Öhman/Jakobsson - Wahlgren - Åhström/LP

Dessa spelare ska ha mer producerande roller och inte lira i tredje och har man inte plats så har man inte, utan då gör både spelare och klubb bäst att bryta så de kan söka denna roll på annat ställe.

Jag tycker inte vi haft för dåligt tålamod med våra juniorer, jämfört med andra klubbar så får de många chanser och vi spelar med många juniorer i laget, det såg vi första året i HA och vi ser det i år.

Kan faktiskt inte se att vi misshandlat och slarvat bort en supertalang, att dessa sedan går vidare och utvecklas i andra klubbar får vi räkna med. Men det är inte så att de får 10 matcher sedan bänkar vi dem eller skeppar dem.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Du tycker inte att det är ok att försvara direkta hot mot en person, gör man det så är det humor? Det är ju inte direkt så att någon skrev "Glader jag tycker du har underpresterat som sportchef i modo och satt ett bedrövligt lag och tränare på isen och bidragit till att klubben är på väg att få kvala sig kvar".

Men visst tycker du att direkta hot mot personer i en klubb är ok så får det stå för dig.

För mig är det en ganska stor skillnad mellan befogad kritik och hot.
+13
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Det är lätt att sitta med facit i hand, och det är väl klart att spelare kommer blomma ut i andra klubbar, inte första gången och inte sista. Frågan vi bör ställas oss är har vi dåligt tålamod med spelarna, jag tycker inte det, det är inte så att vi kastar bort dem efter en halv säsong.

Jag tycker ingen av dessa du nämner tog de steg i utvecklingen trots att de var med ett par år och fick chanser.

Wernblom - Såg du att han tog steg i utvecklingen år efter år? Han spelade PP och i en andrakedja men producerade inte sedan grinande han sig bort när han fick sitta på läktaren i en match, ska vi fortsätta satsa på en sådan spelare? Han har gjort 95 matcher och 21p hos oss, var han den ledande centern vi skulle bygga vidare på? Inte ens i Västervik exploderade han utan det är först i år 2 år senare han fått utveckling. Rätt att skeppa honom när vi gjorde det? svar ja för han tog inte en plats och hade inget i fjolårets lag att göra.

Wahlgren - Hur kan du ens ha Wahlgren som ett lyckat exempel, hans karriär har ju gått helt i stå. Utvecklades inget hos oss trots spel högt upp och i PP. På 126 matcher hos oss hade han imponerande 23p. Sedan har han misslyckats i både Timrå och Västervik. Rätt att skeppa honom när vi gjorde det? Svar JA

Ingman - Ja du kanske tycker att en back som inte ens varit tongivande i J20 ska satsas på när vi var i SHL. Hade alla sett det du sett kanske han hade fått ett HA kontrakt men du kanske missar att han spelade två år i div 1 innan han fick chansen i HA. Rätt att skeppa honom, svar ja. Men sportchefer önskar nog att de haft facit och gett honom ett kontrakt tidigare.

Oscar Pettersson - Gjorde imponerade 2 ass på 53 matcher hos oss. Trampade mest vatten. På 92 matcher i västervik har han 23p. Rätt att släppa honom när vi gjorde det, svar ja.

Victor Öhman - 16p på 103 matcher, ingen som utvecklades eller tog steg, verkar passa bättre i norge, rätt att släppa honom, svar ja.

Som sagt enkelt att sitta med facit i hand och säga den och den skulle vi haft kvar.

Jag tycker att våra spelare fått alla chanser, de har fått producerande roller (de som ska ha detta) de har fått mer än en säsong på sig att utvecklas, ofta 2-3 säsonger. Men gemensamt för alla är att de inte tagit steg i utvecklingen som förväntat och då gör man rätt i att släppa dem, vi kan ju inte ha kvar de ifall det inte är tillräckligt bra och bidrar till laget bara för att de kan blomma ut på ett annat ställe och är grannens grabb.

Tycker denna säsong är bevis på att man inte kan chansa för mycket och hoppas på utveckling på spelare.

Att sedan sitta med facit i hand och säga den och den skulle vi haft kvar blir ju bara löjligt.

Sedan har vissa av dessa blivit bra spelare nu och skulle vara välkomna tillbaka idag t.ex Wernblom och Ingman samt OP i en gnuggarroll.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Jag tycker inte att det ens går att jämföra spelarna, Svenningsson är en mycket bättre spelare än LP, men han har en väldigt tung säsong där det gått emot poängmässigt, han skapade ju mycket chanser i början men puckarna och poängen ville inte in. Men han river och sliter och kämpar och bidrar med energi trots att poängen inte trillar in. Vågar lova att Svenningsson kommer ha en betydligt bättre karriär än vad LP kommer att ha, samt att Svenningsson förmodligen hade gjort mer än 15p på 21 matcher i div 1.

Slarvet finns där från Svenningsson också speciellt övermodet i egenzon, men en stor skillnad till Svenningssons fördel är att han faktiskt kan freda sig och vinna närkamper samt att han sällan dräller runt blålinjen i offensiv zon och bjuder på spelvändningar. Vet inte hur många gånger jag sett LP komma in på kanten och sedan söka en backhand flip in mot mitten som bryts och ger kontring, eller en annan variant han har är att bromsa in vända upp och på forehand söka mitten med resultat att pucken bryts. Här har Svenningsson ett betydligt mer seniorspel där han lägger den den djupt eller själv åker ner med den djupt och inte är rädd för att det ska smälla.

Så jag tar Svenningsson över LP alla dagar i veckan, dels för att han redan nu är en bättre spelare samt att potentialen är betydligt högre.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
J F K:

Klar vi inte ska rensa allt, de som skriver att vi behöver byta ut hela laget skriver i affekt. Vi har en hel del bra spelare värda att ingå i laget nästa år, kan vi bara hitta rätt spelare runt dessa samt en vettig tränare så kommer laget vara betydligt stabilare nästa år.

Gör vi rätt tränarrekrytering och får behålla de vi vill så är det egentligen inte så mycket som behövs kompletteras med.

Själv tycker jag följande spelare är bra spelare i HA och värda att ha kvar, kan man hitta rätt spelare runt dessa så kommer de bidra.

Truppen 21/22:
Karla-x-x
Svenningsson-Rockwood-Aagaard
Ohlsson-x-x
Sylvander-Jellvert-x

5 forwards skulle jag vilja in med och behålla de ovan. Fokus på klass till förstakedjan, center och ytter är prioritet 1. Sedan en riktigt stabil tvåvägscenter till tredjekedjan, ska bära mycket tid i BP och kunna stänga ner i slutet av tighta matcher. Skulle tro att andrakedjan kan växa ut att bli riktigt bra om de får spela tillsammans under en säsong, dom verkar redan ha viss kemi och är rätt intensiva allihop. Beroende på vad spelarna kostar kan man kanske ta ner Rockwood och Aagaard till tredjekedjan och hitta bättre spelare till andrakedjan.

Juniorer som ska ha speltid och går in vid skador och avstängningar: Strömgren, Lindewall, Tjärnström

På backsidan så skulle jag kanske vilja bygga om mer men vi har ju en del kontrakt där, av viklund, Mikkelsson, Dahlroth skulle jag nog vilja byta ut en av dom mitt val är någon av Dahlroth/Mikkelson, samt behålla Corrado.

Viklund-Ytterell
Corrado-x
Dahlroth/Mikkelson -x

Två backar in sedan styf och wallinder (om han inte drar till SHL) som sjundeback.

Målvakter: Tex + Peters
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
J F K:

Sett matchen med lite fördröjning så blev precis klar för mig.

Vilken jävla match, svåranalyserad.

Första perioden var riktigt bra, vi släppta inte till mycket bakåt, var påslagna och giftiga framåt. Bland de bättre perioderna vi gjort. Förmodligen drabbades spelarna av samma känsla som man själv "detta är lugnt".

Sedan får Mora lite luft med mål i PP och BP och vi misslyckas att utnyttja 5 mot 3 och efterföljande 5 mot 4, det vänder i och med matchstraffet.

Jag konstaterar följande:

-Rockwood ska vara center, mer delaktig i spelet och detta var bästa enhet idag
-Aagaard för mycket skit, men det är en måltjuv som blivit klasser bättre när han går ytter
-Vart fan tog förstakedjan vägen efter första bytet dom målade i?
-Hade vi haft detta material och Sunken som tränare från start hade vi inte varit i botten, trots att det är en dålig match från andra och framåt så är det inte i närheten av bottennappen under Styf. Stundtals ser defensiven bättre ut och spelarna vet vad dom ska göra, Brendan har ju blivit 100% bättre på slutet under Sunken, sedan faller vi in i dåliga vanor och då får motståndarna enkla mål och grepp på oss
-Tex måste in i målet nu, Peters har haft en tuff säsong och ser slutkörd ut
-Är inte rädd för dubbelmötet med mora längre, tror vi kan störa dem rejält med Niderbach och Ryssen samt Tex i målet.
-KIK borde inte längre vara något hot, vi drar iväg med 1p till, de har nu 14p upp med 8 matcher.
-Vi har 8p upp på Väsby med en match mindre spelad, väsby har endast 7 matcher kvar. Tar vi en trea till borde det vara klart
-Hoppas Väsby och KIK delar på poängen i dubbelmötet
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Lub:

Som jag skrev tidigare det är en konspiration för att rädda klubbarna och se till att spelare inte är arbetslösa, cirkusen ska rulla på och fans m.fl. ska trycka in pengar. Sedan stänger man i slutändan utan förvarning.

Såklart tror jag inte på det, men inget skulle förvåna mig när det gäller SHL ledningen.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe:

Fast nog bör vi sikta högre än wahlgren bröderna om vi ska behålla och satsa på alla andra juniorer du nämner. Finns en anledning att de inte får de stora roller de trodde i kik och det är att de inte är tillräckligt bra.

Vi har sett vad en för junior trupp kan leda till i år, att då ha lp, åhström, Strömgren, Lindewall, wahlgrenx2, tjärnström i truppen på forwardssidan är att upprepa samma misstag igen.

Nej vi måste tyvärr prioritera dvs välja bort några, vi kan ju inte satsa på varje junior med modoanknytning bara för de kan bli något.

Ser det som att vi har 3-4 positioner på forwardssidan som kan vara till för junior spelare som kan utvecklas. Men vissa ska varava med spel i j20 så de får matchas in i lagom takt, Strömgren och Lindewall är för mig givna, så då är det inte många platser kvar.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe:

Du vet inte vad du gett dig in på nu, varje påstående du kommer med kommer det krävas bevis eller fakta för. Vänta och se.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
SMÅLAND:

Jag tror att allt är en del av en stor plan. Ligan vill ge sken av att man kommer klara genomföra säsongen, målet är att spela klart serien likt förra året. Då har man iaf sett till att klubbarna fått möjligheter till intäkter samt att spelarna haft ett jobb, man har räknat med att fans och staten ska ställa upp att täcka tappet i inkomster och utebliven intäkt. Har spelarna inget jobb eller kontrakt så kan man ju inte heller nyttja permitteringsstödet, så det har varit viktigt att ha hela cirkusen igång för att kapa åt sig ersättningar och stöd.

När säsongen sedan är klar kommer man slå igen allt likt förra året, för då har ju spelarna haft ett jobb och klubbarna har klarat ekonomin. Sedan slår man igen allt och börjar om på nytt nästa säsong.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Balou:

Eller så förlorar Västerås och dom dras ner i racet om topp 10. Dom har ju spelat 44 matcher och förlorar dom imorgon och vi vinner så är det 10p upp till dem med, fast med en match mindre spelad för oss

Västerås verkar dessutom vara i en riktig svacka.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
KevlarKent:

Tyvärr drog ju Almtuna ifrån med 3p, så detta var nog tåget som gick för plats 10.

Vi har 10p upp till dem med 9 matcher kvar, samt med vårt spelschema med björklöven x2, Timrå x2, Mora x3, BIK, Tingsryd så ser det omöjligt ut att ta in detta.

Almtuna har betydligt trevliga schema med bland annat möten mot Väsby x2 samt Västervik.

Det ska till ett mindre mirakel för att vi ska kunna klättra, vårt mål blir nog att gneta till oss poäng så vi kan hålla väsby och KIK borta.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Det blev kortvarigt SSK--VH 2-2 nu.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
SSK gör 2-1 mot VH
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Almtuna tar ledningen ,ed 2-1 mot Tingsryd efter halva andra.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Almtuna har kvitterat mot Tingsryd i början på andra så 1-1 där just nu.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Monno:

Han var ju tänkt för att täcka upp för Sundström som är avstängd, men pga. den flyttade matchen så flyttar Sundströms avstängning fram och gäller Torsdag och Lördag, så han blir kvar där tills Sundström är åter i spel.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Balou:

1-0 SSK efter första
1-0 Tingsryd efter första

Ser på SSK mot VH, SSK har styrt det mesta men hästen är luriga det måste man ge dom, kontrar effektivt och skapat en del lägen.

Hoppas detta håller i sig då har vi lite chans till kontakt igen. Som resultatet är just nu är vi 7p efter lagen ovan VH med en match mer spelad.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Saleva:

För att när man väl har hittat en syndabock är det enkelt att smeta all skit på denna person.

Det är Gladers fel att säsongen i fjol blev inställd, jävla Glader han tog bort vår chans att gå upp.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Villervalla:

Ludvig Larsson mora som tredjecenter, han har imponerat på mig när jag sett honom. Ingen spelare man hade koll på innan, men tycker han ser ut att vara en hårt jobbande center och duktig tekare, kan nog ta en tredjecenter roll i SHL laget.

Sedan på ena kanten får han han lite kraft i Måns Lindbäck i SSK, han är lite av en favorit, en riktig powerforward som fått målskyttet att lossna i år, tror inte han skulle göra bort sig i en tredje/fjärde i SHL.

På andra kanten så går Martin Mellberg eller Jesper Norbäck från Almtuna in. En skridskostrak tredje kedja som kan vara riktigt intensiva och även har poäng i sig.

Fjärde blir en länskedja som bara ska gnugga =)

Sylwander-Boyce-Lindholm
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad:

Bra liknelse, det blir ju snarare ett monument och ett minne om klubben skulle gå under.

Men ska jag vara egoistisk så skulle jag ju helst se er kvar i HA, serien kommer bli betydligt tråkigare utan er, men väljer att se det positivt, gå ni upp så ses vi nästa gång i SHL, det får vara vår drivkraft för att få derbyn. Så går ni upp se för fan till att hålla er kvar tills vi kan gå upp.

Blir väldigt intressant att se hur säsongen nu avslutas. Vi hade ju en diskussion i vår bok och jag skrev ett inlägg om att jag tycker det är skrämmande att man inte hört någon plan från ligorna för hur man ska kunna slutföra hela säsongen och vad som gäller, kortar man ner? vad gäller vid corona utbrott under slutspel? Kan man spela längre än 30/4?

Redan nu är spelschemat tight och ett slutspel tar minst 6v att genomföra (play in borträknat), HA slutar 14/3 och SHL var väl 14/3. Hur ska man kunna genomföra ett slutspel och kval innan kontrakten går ut den 30 April?

Jag har noll förtroende för ligan och tystnaden får mig att tro att det inte finns någon plan än, utan man väntar och ser för att sedan behöva ta ett panik beslut. Men jag har gärna fel i denna fråga och de vet precis vad de håller på med.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Lub:

Rolig ide, får jag vara med?

Här är mitt bidrag till forwards, de två första kedjorna.

Lööke-Lundin-Dahlen
Karla-Linus Karlsson (BIK) - Nick Olesen (SSK)

På backplats så ska såklart Hardegård och Carlsson vara med.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad:

Absolut, jag tycker definitivt att ettan i år ska flyttas rakt upp om vi inte kan genomföra ett slutspel för att kora en vinnare, samt att sämsta laget i SHL går motsatt väg.

Tyckte även samma förra året såklart att 1:a och 2:a skulle man flyttat upp och de sämsta i SHL ramlade ut.

Har man avslutat ett serie bör man utse vinnare och förlorare på något sätt annars har hela säsongen varit bortkastad och det har varit 52 träningsmatcher.

Men på ett sätt är jag glad att vi inte flyttades upp ifjol på de grunderna nu när man vet hur säsongen blev, dels för att det är resan dit och känslan att vinna något som är det härliga, inte få det gratis. Men även för att det hade varit helt fel säsong att gå upp med tanke på att man inte tillåter publik, hade varit otroligt svårt att konkurrera med de etablerade klubbarna och man hade nog slutat sist samt att första säsongen när man går upp ska vara en publikfest och inte spel inför tomma läktare. Att som nykomling spela inför tomma läktare hade nog varit ett hårt slag ekonomiskt också eftersom en del av tv pengarna ska gå i fallskärm.

För mig som ser hockey oavsett division kan jag tycka att HA är en rätt rolig serie, det skräller rejält och lagen varierar i styrka från år till år, man får se unga spelare slå igenom, visst spelarna är sämre men det är roliga hockey och öppnare spel och svänger mer i matcherna (lite som tjusningen att se JVM).

Jag håller på ett lag inte på en serie.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nooky:

Det märkliga är att ligorna inte berättat något vad de har för plan, men jag tror helt enkelt att de inte har någon plan.

Serie + Slutspel antar jag måst vara klara tills 30 April då alla kontrakt ut , spelare som är här på artistkontrakt kan inte vara kvar, spelare från utlandet vars kontrakt går ut är fria att lämna. De spelare som redan skrivit nya kontrakt vill de vara kvar? Har klubbarna råd att hålla full trupp en månad till?

Har man tänkt på vilket kaos det kan komma att bli, ett slutspel där man spelar varannan dag tar ju ca 6v att genomföra, men antar att man behöver lite luft mellan rundorna också sedan ska ju ett play in spelas också som är 3 matcher. Sista datum för säsongerna i HA (14/3) och SHL (25/3) lägg på 6v på detta så ser man att det är jävligt tight.

Ska man korta ner slutspelet? Kan man fortsätta efter 30/4 då alla kontrakt upphör?

Är det någon som hört något från ligorna hur man tänkt lösa detta? Vad har ligan för plan för olika scenarion?

Vad händer om det blir ett utbrott under slutspel? I serien fick man ju pausa verksamheten, vad händer i slutspel blir det WO eftersom matcherna måste spelas?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rallarn:

Nej det är märkligt med endast 2 minuter på Liss. Men domarna var värdelösa idag i denna match, dom missade otroligt mycket och tog väldigt konstiga beslut.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Smurfen:

Är en betydligt jämnare match än den mellan oss och VIK trots att det står 6-2 till löven, VIK är inte lika värdelösa som mot oss.

Löven har fått med sig målen i rätt lägen, samt haft en stor fördel med domsluten som gått deras väg. Dom vinner rättvist då de varit mer distinkta när de fått lägen som VIK bjudit på men siffrorna är lite i överkant, det är inte så att det varit spel mot ett mål där löven dominerar.

26-23 i skott till Löven men Västerås har mer puckinnehav.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rallarn:

Denna gav bara en tvåa, det är rätt märkligt och hela situationen gav Löven ett PP.
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey:

På något sätt tycker jag tveksamma bedömningar hör till, det är inget som kan ge en mer puls än någon tveksamt som går emot eller går ens väg.

Tycker faktiskt det var bättre när huvuddomarna tog besluten själva, det blev inte mer orättvist än nu iaf.

Det enda jag tycker är värt att granska är t.ex om tiden har gått ut i samband med skott i mål, eller att granska huvudtacklingar för avstängningar, men bedömningar ska till största del ske på isen av huvuddomarna, annars är de inte domare längre utan en form av matchvärdar.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:

Typiskt, men hoppas på bonus poängen till Mora då.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad:

Jag tycker han är på helt rätt plats och passar in bra.
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal:

Sådär nu är det 3-2 Mora, släpp inte upp hästen nu.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
palleparling:

Det enda jag hört Wallson säga efter match (de gånger han dyker upp) är: "vi blir hårt straffade" och "vi tar inte betalt". Snacka om att hans intervjuer är extremt enformiga.
+9
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:

Ja dom har verkligen inget självförtroende, lita på vad fan ni ser istället för att ringa. Vi behöver ju inga domare snart, vi kan ju ha folk som sitter och kollar på en skärm och tar utvisningar, ofside mm. Vi behöver bara en som åker runt och blåser av spelet och släpper pucken, räcker med en domare på isen, bra då har vi sparat in 3 löner så det blir billigt och bra och precis som man verkar vilja ha det. Ingen behöver ju tydligen ta beslut på isen längre.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
S-vikaren:

Jo jag såg det i efterhand, tog ju nästan hela PP:t innan alla utvisningar kom upp på swehockey och kommentatorn hade ingen aning.

Hur som helst märkligt att det blev PP löven i den situationen, borde varit kvittat.

Men nivån är usel, Zetterberg ska vara glad att han har handleden/underarmen hel efter den där slashingen från Perron, såg ut att ta precis ovanför handsken. Väldigt illa att missa den då den var så solklar.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Saleva:

Haha det är parodi på domarnivån i lövens match. Missar hur mycket som helt i andra perioden, fattar att bägge lagen är förbannade.

Nu senast Perron med en hård slashing över handleden på Zetterberg, det blir inget. Sedan Liss som ligger över Öhrn och håller fast honom, sekvensen efter åker Öhrn in i närkamp och crosscheckar liss i ryggen (solklar tvåa) men liss ställer sig upp och ger en vänsterkrok i ansiktet på öhrn, där borde man ju ta ut bägge, men det slutar med PP för Löven.

Väldigt märkligt.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Luk:

Antar att det är detta man kom överens om vid det nya avtalet:

Ett avtal som är i stort sett identiskt med det tidigare - men med en stor förändring:

- Lag får nu ha två namngivna lån som får gå mellan SHL och Hockeyallsvenskan, säger ligachefen Sonny Lundwall.

Niderbach borde alltså vara namngivet lån med avtal för hela säsongen och kan gå fritt mellan klubbarna.

Det är ju inte så att vi hade ett kort låneavtal som sedan avslutades och sedan lånar vi honom på nytt.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Men den största frågan är, vart fan är vår ryss? Är han spelklar till Mora matchen?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
KB65:

Får se ifall han ens kommer fortsätta sin karriär, skulle tro att det är 50/50 mellan att fortsätta och lägga av. Allt beror väl på hur det går nu, men det låter ju inte bra att han har smärtor från handen även när han inte tränar.

Men får hoppas att han kan vara med i truppen till nästa år.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Läser att Corrado är tillbaka i full träning, det var efterlängtat må jag säga. Hoppas han kan vara med i veckan.
+15
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Ogie Ogilthorpe:

Varför skulle det vara dåligt med Sunken som tränare nu när vi bygger om?

Vem förespråkar du iställer och varför?

Nja Åhström kommer nog fortsatt stå åt sidan ifall ryssen är med. Då ser jag hellre att vi skickar in Rockwood som center medan Niderbach är borta i matchen mot Mora.

Karla-Harju-Zykov
Svenningsson-Rockwood-Aagaard
Sylwander-Jellvert-Haag
Ohlsson-Tjärnström-Persson

Där har vi uppställningen mot Mora, alternativt att man kan byta plats på Aaggard/Haag/Persson
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Västerås 2021-02-20
wolper:

Men vad är det för jävla domarnivå?

En aikspelare styr in pucken inget mål när de jagar framåt, blir förbannad och slår av klubban i stolpen och åker på 2min.

När vi mötte aik fick weigel slå klubban i sargen och skrika efter domaren när han inte fick utvisning med sig.

Jag tycker weigel gjorde sig mer skyldig till utvisning, lite känsla måste man ju ha när AIK spelaren blir besviken på sig.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Västerås 2021-02-20
Bobby_Good:

Om jag ska vara kritisk så tycker jag detta ser ut som ytterligare en chansning och bygger på förhoppningar att våra juniorer ska bli toppspelare över en säsong.

Jag tycker det är fel att satsa på juniorer i första och andra om de inte är supertalanger som klarar av att vara ordinarie en hel säsong.

De enda jag vill se i truppen är Strömgren och Lindewall, fast inte som ordinarie utan de varvar j20 med inhopp i laget.

Åhström och LP har jaga tappat hoppet kring, tycker inte dessa gått framåt i den utsträckning unga spelare borde göra. Ser det inte som en förlust om de lämnar och söker utveckling i en annan klubb.

Är verkligen LP så mycket bättre nu än när han kom in i laget.

Jag vill se ett seniorlag nästa år där juniorerna får chanser och kan vilas när det behövs och får skolas in i rätt takt.

Att fylla centersidan med två riktigt bra namn bör vara prio för glader.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Västerås 2021-02-20
Silly:

Fast Lindewall och Rocky konkurrerar inte om samma plats eller roll i truppen. Finns rum för bägge.

Lindewall ska dock matchas in klokt i laget, men ser ut att finnas potential i honom att bli en bra powerforward. På 2-3 år skulle han kunna ta en stor roll i ha.
+1
Kommentera

·