Rytter

5940 inlägg · 8310 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Modo - Vita hästen 16-10-19
ivandrago:

Tamballini ser lite seg ut, men verkar stark på pucken. Gillar att han släpper pucken snabbt till medspelare och går mot kassen.

Får vi upp lite tempo på honom kan han säkert bli nyttig.

Ser ju jävligt skottvillig ut och det behöver vi i pp.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Jag gillar dessa kedjor. Tycker också att det är bra att LP får två rutinerade pålitliga spelare runt sig så han kan spela sitt spel. Hagelin och jellvert täcker upp och är hagelin bara med kan han få fina lägen av LP.

Tycker LP ser bättre ut sedan Werner lämnade, ser ut som det är mer trygghet och stabilitet i den kedjan nu.

Rätt att testa tambellini med det bästa vi har, dock ska man inte hoppas på för mycket då han inte är i matchtempo.

Tycker också att from ska fortsätta med Olofsson och rosdahl, den kedjan mår bra av speed och kreativitet.

Bra med forsberg i en liknande omgivning, den kedjan är nog inte rolig att möta.

Ser fram emot kvällens match.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
RasmusVS:

Vad var det Nubben sa när Dahlen blev klar? Att det inte fanns någon out och lånet gällde hela säsongen och Dahlen blir klar. Visade sig vara en rejäl lögn då han nu pudlar.

Iof tror jag det är riskfritt för er att SJ kallar tillbaka honom, tror dom vill se mer i 5 mot 5 och inte bara hota i PP för att man ska se nytta av att prova honom i AHL/NHL ännu en vända.

Skulle Timrå IK tappa stjärnan redan under vintern vore det ett dråpslag och nu bekräftar Timrås sportchef Kent Norberg att det är så avtalet ser ut.

– Finns bara ett avtal som man kan använda vid lån av NHL-spelare. Där står det att NHL-klubben kan kalla hem spelaren....

https://www.allehanda...lle-kannas
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Modo M:

Är det verkligen Tambellinins brorsa vi värvat och inte Hensick's brorsa?
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey:

I fjol i slutspel hade Frölunda 33% i PP och 85% i BP så en total på 118%

Skellefteå hade bäst med ca 122%

I allsvenskan hade vi följande i grundserien:

AIK ca 109%
IKO - 104%
Modo - ca 98%
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Nucky:

Visst han är lovande och kan säkert få en fin karriär. Men ska vi se nyktert på det gjorde han inte något stort avtryck under försäsongen, dvs den tid som juniorer brukar vara bäst eftersom dom går på rus, är lätttränade och kommer igång snabbt och vill visa att dom ska vara med.

Så han mår säkert bra av en utlåning och speltid i ett lag som är lättare att slå sig in i än Modo. Sköter vi detta rätt kan han vara en tillgång senare i år eller nästa år.

Kollar vi på juniorer så började ju Wernblom bra också, han hade dock varit iväg med landslaget och hade förmodligen bättre tempo än andra i laget och än motståndarna och syntes då mycket i matcherna. I takt med att laget och motståndarna kom ikapp så syntes han mindre och mindre. Tycker faktiskt att vi sett mer balanserade ut som lag utan wernblom, och de matcher jag sett med Västervik har han inte heller stuckit ut.

Ett annat exempel är ju Wahlgren som dominerade försäsongen i fjol och gjorde liknande i år men har haft det svårt så fort serien startat.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Kristianstad - Modo 11-10-19
J F K:

Sylwander är lite som en oxe, han bökar och stökar och vinner närkamper. Dock är han ju ingen raket på rören så vill till att han hinner med att få fast motståndarna. Skulle vilja se han smälla på mer då han är stor och tung, men problemet är väl att han inte riktigt hinner med att komma in i dessa situationer. Har ju ett ok skott men sällan han kommer i bra lägen för att nyttja detta, framför mål är han alltid ett hot då han är stor och stark och svår att flytta på. Sedan slår det mig att trots hans fysiska spelstil så drar han inte på sig så mycket utvisningar som jag trodde han skulle göra, spelar rätt vårdat i förhållande till spelstil. Jämför t.ex med Wernblom Jr som drar på sig många onödiga hakningar och trippings.

Gör han en liknande säsong i år som förra och skrapar ihop 15-20p så tycker jag han får godkänt, han bidrar med annat än poäng till vårt lag och tillför storlek som vi saknar.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
fantasilos:

När ni ändå är och jagar assist och rättar statistiken så kan ni ju be dom uppdatera vilka spelare som var på isen vid kvitteringen. Dahlén slapp ett minus där trots sitt nonchalanta och slarviga spel i ledning. Var wahlgren och den kedjan ens på isen? Var ju dom som fick minus iaf.
+9
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Almtuna 09-10-19
J F K:

Han har nog lite bättre rådgivare än Wernblom.

Jfopp är lätt att gilla, fan vad han jobbar hårt, mer poäng kommer nog komma där också.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Även ni har ju ett fint rekord. Laget med flest minuter utan att göra mål. Man ska kanske inte håna andra när man själv är med i skammens rekordbok.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
puffe:

Lite hårt att skrota "Grannens grabb" eller "återväxten" bara för att Werner bara lämnar.

Vi har tillräckligt många "grannens grabb" och spelare som faller under "återväxten" för att vi ska kunna stolta över detta. Jämfört med andra klubbar så är ju vi en av dem som plockar upp flest juniorer via J20 och ger dem chansen.

Ibland funkar det perfekt som med Norlinder och Berglund och LP ibland funkar det sämre som t.ex med Wahlgren, OP och nu Wernblom. Men så är verkligheten och vi behöver inte såga vår junior satsning för detta, och vi kan verkligen stå för "Grannens grabb" och "Återväxten" även om vi inte har 100% success.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Smartin:

Du glömde att han har fått spela mycket i en PP formation också, dels hela försäsongen och sedan i inledningen på serien. Men han har inte riktigt levererat, är mer där det händer men det leder inte till poäng. Att han dock birar med energi kan ingen ta ifrån honom.

Gillar verkligen Wernblom men vill han inte vara här och kämpa för sin plats så är det inte en spelare vi behöver heller.

Det enda försök jag skulle vilja ha sett för att ge honom en chans är att man byter plats på Werner med Forsberg. Låt Werner få några matcher med Rosdahl och Olofsson och låt Forsberg spela med Jellvert och LP. Tror det skulle ge bra balans och intressanta kedjor.

Men har han redan bestämt sig för att ge upp är det bara att släppa honom.
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
kulltorp:

Fast ett faktum är att ni inte kan göra mål i 5 mot 5 och släpper in mer mål än ni gör, inte bara i denna match utan även i alla tidigare.

Igår var ni -2 I matchen (-1 i officiella statistiken, men ett kom precis när vår spelare kom in efter utvisning). Så att påstå att modo är ett bättre lag i 5 mot 5 och att matchen avgörs i special teams är inte så märkligt egentligen.

Blir intressant att se framöver hur det går, Timrås inledning i år påminner om vårt fjolår med segrar i tighta matcher och bra pp och bp. När vårt pp stannade av så slutade vi att vinna. Intressant att se ifall ni kan få ordning på 5 mot 5 spelet för det kommer behövas.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
puffe:

Som jag sa innan matchen spelar vi 5 mot 5 vinner vi. Timrå är inte bra i denna spelform.

Tar vi utvisningar som i denna match förtjänar vi att förlora. Förväntar mig att ledningen ser detta och korrigerar spelet. Får vi ordning på detta är vi ett topplag, misslyckas vi är vi ett mittenlag.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
Clay: Nej jag hoppas att modo vinner, det är inte samma som tror.

Skulle jag spela på matchen i syfte att sätta pengar så skulle jag spela på Timrå.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
Veteranolle:

Vadå sänka förväntningarna. Hur kan ett lag som gått rent i serien inte vara favoriter på hemmaplan?

Klart ni är favoriter i matchen oavsett ifall ni gör allt för att sänka förväntningarna.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
J F K:

Självklart är det så, vi är inte ens 10% in på säsongen. Sedan skrev jag också att mina kommentarer var endast analys jag gjort baserat på de matcher jag sett med lagen efter 5 omgångar.

Men vidhåller att vi har ett tacksamt problem att rätta till med PP och BP, tar hellre detta än att 5 mot 5 skulle vara totalt haveri. Ifall vi lyckas med detta återstår att se, men vi har skillsen för PP i laget, och BP får tränarna jobba med då det främst är vår taktik där som havererar.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
Charliejfz:

Tror att Löven vill blanda sig i detta också. Vilket är kul ifall det blir Norrland i topp.

Ser dock inte Modo och Timrå som riktiga utmanare i dagsläget, bägge lagen måste växa rejält och få utväxling på ett par spelare för att kunna hota.

Timrå måste upp i sitt 5 mot 5 för det håller nog inte mot SHL klass och där kommer man bli straffade, sedan är frågan hur PP och BP står sig mot SHL lag. Det enda jag tycker dom kan vara riktigt trygg med är målvakten som håller hög HA klass.

För oss gäller det att få ett fungerande PP och BP, för våra siffror skrämmer knappast ett SHL lag. Sedan måste någon av våra målvakter verkligen stå på huvudet ifall vi kommer till ett kval.

Så i dagsläget är bägge lagen stora outsiders enligt mig.

Kan till och med vara så att Löven är det lag som kommer ha bäst chans att utmana efter 52 omgångar, dom har en målis som gått bra i inledningen och litar inte bara till PP/BP eller 5 mot 5, som ser ganska balanserade och homogena ut och har en del riktigt bra spets både bland forwards och backar.

Är ju svårt att säga något efter endast 5 omgångar, men detta är hur jag skulle analysera nu. Sedan efter 30 omgångar kan det se helt annorlunda ut.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
Robin Ztorken L:

En kombination kanske.

Glädjande dock att vi studsar tillbaka efter SSK matchen och att vi inte faller in i KHK:s tempo utan att vi spelar vårt spel. Men sedan är det svårt att veta ifall KHK hade en dålig dag på jobbet likt vi mot SSK eller ifall det var vi som var bra som gjorde matchbilden.

Allt talar nu för förlust imorgon, att ha höga toppar och djupar dalar verkar vara vår melodi i början på säsongen. Men hoppas att vi för första gången kan sätta ihop två bra matcher på raken.

Spela stenhårt på kroppen på Dahlen, få honom att fastna i närkamper i sargen, det jag sett så verkar han inte gilla 5 mot 5 och kommer bort rejält där när han inte får sina ytor. Sedan är förstakedjan både deras hot och svaghet, dom får inte få fäste på oss, så kan vi täta till defensivt när de är inne har vi bra läge att vinna pucken och ställa om snabbt. Att spela i egenzon är inget de grabbarna gillar speciellt mycket eller är speciellt duktiga på.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
Monno:

Skön seger igår. Vi kändes ett nummer för stora för KHK, men samtidigt ska vi kanske inte dra för stora växlar, tyckte dom såg riktigt dåliga ut. Hade ingen spelare som stack ut och försvaret var trögt och orörligt, vi gjorde ju lite som vi ville i deras zon.

Ivandrago tjatar ju om skottkartan så jag får väl tjata om 5 mot 5 spelet.

Vi är nu uppe i 15 gjorda och endast 6 insläppta i 5 mot 5, detta är bra sett till 5 matcher, bäst i serien faktiskt. Vi gör alltså 3 framåt per match och släpper in 1.2, så försvaret fungerar ju bra i denna spelform och spelar vi med lika många på isen så talar mycket för oss i matcherna.

Som jämförelse så gjorde vi 97 mål (1.86/match) och släppte in 87 (1.67/match) i 5 mot 5 förra året, Så det finns anledning och tro att vi förbättrat och utvecklat detta spel.

Vårt PP och BP fick sig en boost också upp till 9.5% i PP och 71% i BP, men där finns stor utvecklingspotential och detta är något som måste vara på topp när vi möter topplag i serien eller senare vid eventuell fortsättningsserie eller kval. Det positiva är att PP och BP borde vara lättare att förbättra än 5 mot 5 spelet.
+8
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
jonsson:

Han är verkligen i zonen nu. Har han före hanses i dagsläget också.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
J F K:

Ut med forsberg in med LP eller Werner eller liknande där. Forsberg går med jellvert och lp eller Werner.

Skulle kunna funka bra tror jag.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
J F K:

Hur fan fick han in den?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
J F K:

Nja, han hade kunna ge fan att trycka till med klubban kanske och bara gått dit med kropp. Men förstår tanken att sätta honom mot sargen för att låsa.

Tacklingen rakt i rygg på enström själv när han var upptagen i närkamp redan var inte heller snygg.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
Trilske:

Första vi gjorde var att jaga bakom mål så som enkelt kom in i zon. Men sedan var vi aggresiva i boxen så dom har inte fått nått tryck än iaf.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo-Khk 30-09-19
digitalbath:

Otroligt vackert anfall och 1-0.

Den kedjan blir bättre och bättre, jj med ny assist men målet är froms som river sönder försvaret med sin speed.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Clay:

Om du ger dig in i en diskussion så se till att du vet vad som diskuteras och vad vissa inlägg svarar på och varför.

Det brukar vara ett gäng timråiter här och kommentera att vi i modoboken bara gnäller på domaren. De inlägg jag skrev och JFK skrev visar bara att det klagas lika mycket från ert håll, så att komma in här för att påpeka detta blir bara löjligt, man kan lika gärna stanna i sin gästbok då man redan där har fullt upp att klaga på andra som kommenterar domarinsatsen.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
ivandrago:

Jag vill se antal inlägg med ordet "skottkarta"
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
ivandrago:

Absolut, och jag kräver inte prickfria insatser heller, precis som att det är orimligt att alla spelare ska vara prickfria varje kväll. Om dom bara var lite mer kommunikativa mot publik och fans så hade det varit lugnt. Om man står för att man gjort fel och tar på sig det och kan förklara hur det gick så tokigt i situationerna så skulle iallafall min frustration vändas till respekt. Tänk om en domare själv gick ut och sågade sitt beslut i offside situationen det hade satt det hela i ett helt annat perspektiv.

Tyvärr som ger dom nu bilden av att vara rätt dryga och arroganta och ger själva bilden av att dom aldrig felar. Ju mer kritik som kommer ju tystare blir dom, och det är helt fel väg att gå om man vill skapa förståelse för hur svårt deras jobb är.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-09-29
TIK-Lund:

Jag önskar verkligen att det fanns fler sportchefer som skulle våga vara så tuffa som du beskriver. Skulle skicka en bra signal till spelare och agenter att förmedla antingen spelar du med oss och då gäller det för hela året eller så drar du till en annan klubb.

Känns som det är FW som vinner på detta, han får spela mycket och i avgörande lägen, samtidigt som han inte behöver vara desperat och leta klubb utan kan plocka det mest lukrativa om något dyker upp.

Alla klubbar vet ju nu också att det kommer lös en eventuell spelare om 1 månad (ifall han inte har en out på detta också), tryggt att veta om man måste förändra men inte vågar förändra i truppen redan.

Minns när vi hade Salmela på korttid och han fick chansen att komma tillbaka efter en rejäl skada, han visade snabbt vilken grym back han var, sedan lämnade han för högre anbud när korttidskontraktet gick ut och blev en av seriens bästa backar i annat lag. Det sög ju ganska rejält.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Sputnik:

Vågar du stå för detta? Vill du att jag ska gå tillbaka och kolla?

Hur lät det t.ex i kvalet? Ett jävla gnäll på domaren då det inte gick er väg, speciellt situationen med Salomonsson var ju horribel enligt er men det var ju en ren olycka.

Vad jag ser är att supportrar alltid kommenterar domslut som går emot, inget lag är bättre eller sämre när det kommer till detta. Sedan hör detta till matchen och precis som man kommenterar skott, tacklingar detaljer i spelet och publiken måste man ju få kommentera nivån på domaren? Detta betyder ju inte att man skyller förlusten på domaren utan man kommenterar en enskild situation i matchen. Som mot västervik var det nog fler som fokuserade på att vi gjorde en dålig match och borde avgjort innan offsiden och spelat bättre, var nog ingen som skyller vår prestation på domaren. Men en sådan miss måste ju få kommenteras eller?

Tycker mig se mycket gnäll även hos er. Och det är ju inte så konstigt med den värdelösa nivån de randiga håller. Jag är snarare förvånad över att det inte gnälls med tanke på den ojämna nivån i ligan.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Synct:

Ett axplock från er bok under och efter senaste matchen. Så det är nog ganska samma lika, man ser det man vill se tydligen....

"Domarna dömer helt godtyckligt."
"Blev bestulen på 3 poäng ikväll av domarjävlarna men jävligt STARKT att ta 8 av 9 på den här borta veckan. "
"Sen är jag genuint nyfiken på varför Westerlunds mål blev bortdömt?"
"skiiiit på dig jävla domare, döm bort detta duuuuujjjjj"
"Fånig jävla regel. Det är ju det att högerskridsko är inne i målgården en mikrodels sekund som tar bort det. "
"Detta vill jag ha en förklaring av från domarkåren, stolpskott till domare!"
"Sanslös jävla konståkarnivå på domarna."
"Årets första måldomarskandal"
"Kärringdomare!"
"Men seriöst domarjävel"
"1. Straff? Nej..."
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-09-29
TIK-Lund:

Tycker detta var en klockren analys och en ärlig sådan. Har inte sett alla fem Timrå matcher och vissa har jag bara haft rullande på en skärm på sidan om.

Men som du säger är det förståligt varför inte Dahlen är nära en NHL plats och varför Vancouver tyckte att han måste jobba med spelet utan puck och defensiven ifall detta var det han visade upp, han syns knappt i 5 mot 5 och han påminner om Nylander i sin backcheck. I matchen igår så åkte han hemmåt lite pliktskylldigt och såg ut att ta i, men det gick långsamt. Så fort spelet vände var det en helt annan fart på benen och inställning. Om det beror på att han inte har fått en riktig försäsong och inte är 100% fit eller annat får andra spekulera i.

Det säger lite om spelet när ett topplag ligger -3 i spelet 5 mot 5, det som har varit räddningen är ert fantastiska PP och BP spel och dessa poäng kan ingen ta ifrån er. Men lite farligt att lita på detta för ska vara omöjligt att ligga på 37% i PP över en säsong och hålla 92% i BP blir också svårt.

Freddan och Antes uppdrag är att utveckla 5 mot 5 spelet, för en dag när PP klickar eller det blir få utvisningar måste man kunna vinna matcher i 5 mot 5.

Försvarsspelet i 5 mot 5 är inte så illa, är ungefär medel i ligan i insläppta mål, det som skulle kunna vara oroande är offensiven där endast 6 mål gjorts och det tillhör botten i ligan. Lite mer borde man kunna kräva av så offensivt skickliga spelare ni har och du nämner. Sedan får inte t.ex Dahlen samma utrymme i 5 mot 5 att skapa lägen som i PP, detta är något han själv endast kan fixa till, att jobba hårt för att skapa tid och utrymme för sig själv och andra och vinna sina dueller.

Som jag skrev i modo boken, vi har omvända problem med våra lag (ifall man bortser från inspelade poäng). Vi ligger +5 i 5 mot 5, men vårt BP och PP är helt värdelöst, har väl 6% i PP och 66% i BP.

Blir ett intressant derby på Onsdag, spelar vi hela matchen 5 mot 5 talar det för oss, blir det mycket utvisningar talar det för er.
+8
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:

Fast spelar vi hela matchen 5 mot 5 har vi goda chanser rent statistiskt då Timrå ligger -3 (tror jag) i 5 mot 5 och vi hade väl +5 eller +6 i 5 mot 5. Ifall det blir en match med mycket utvisningar så talar allt för Timrå då de har bra BP och PP och vi har värdelösa siffror där.

Vårt problem är inte 5 mot 5 och lite förvånande verkar försvaret fungera ganska hyfsat där iaf.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Sputnik:

Skulle inte förvåna mig om det blir urladdning ikväll som mot Mora (säg 5-1) för att sedan följa upp derbyt med en medioker insats (1-5). Det vekar vara så vi tänkt inleda säsongen som spelet ser ut.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Detta är en bra observation, om vi lyckas störa uppspelet med vår höga och tidiga press så får vi ner pucken och får ett kort byte och nya friska ben in som tar över.

Men detta händer för sällan, ofta blir det som du beskriver att vi jagar bakom mål, motståndaren spelar ur pressen och den stackare som var bakom mål har en maxåkning över hela banan för att komma ner till vår box. Han är då så trött så det är mer som en kon som glider runt och aldrig kommer ut i press eller i skottlinjen, blir som att spela 5 mot 3.

Detta med att jaga som galningar i BP var en intressant ide, men snälla sluta med det direkt då det bevisligen inte fungerar.

AIK hade förra säsongen bland de bättre BP jag sett på denna nivå, man såg ganska avvaktande ut när motståndarna försökte ta offensiv blå och i sin box men man satte stenhård press och var aggresiva i exakt rätt lägen då motståndarna inte hade kontroll på pucken. När dom spelade med kontroll så hade man en tätt box och täckte av skott och passningar för att sedan hugga så fort puckhållaren fipplade med pucken eller ifall en passning inte gick exakt.

Detta skulle jag vilja se modo implementera istället för att åka som galningar och jaga fram spelare bakom mål, det leder bara till trötthet och fungerar sällan. När det inte fungerar får vi långa sekvenser mot oss och oftast leder det till mål för motståndaren i deras PP.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Tikarn97:

Han stannar. Visade ju vid flertalet tillfällen igår att hans spel inte skulle hålla på shl nivå. Till shl går han inte, ser ingen klubb som skulle vara intresserad. Om han lämnar kanske han går till finska ligan. Kan det vara så att han vill ha mer pröjs efter sin fina inledning, och det är det man ska komma överrens om, ni har ju dessutom skadade backar på väg tillbaka, hur mycket löneutrymme finns kvar för en säsongsförlängning?

Tänker specifikt på ett läge när han ska driva upp pucken från egenzon, gör det svårt för sig när han ska igenom två motståndare, dom bryter enkelt och får till ett fint spel och den som avslutar missar i princip öppen kasse.

Detta håller inte på en högre nivå, han skulle bli helt uppäten.

Påminner lite om vår Hedberg, sjukt talang och kreativ back, lirare som man älskar att se. Men gör det svårt i vissa situationer där man måste spela med marginal. Speciellt om man tänkt lira shl. Bägge håller nog offensivt på shl nivå, men försvarsspelet måste upp och gör att hela produkten inte håller shl klass. Ingen av dessa skulle ta plats i något shl lag bland topp 4 backar. Så bättre att stanna i ha och få många minuter i alla spelformer, jobba på defensiven och avvägningarna situation för situation.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
250kg k?rlek:

Ja det kommer nog rulla på ett tag fram och tillbaka detta.

Det är märkligt av Backlund att först säga att Timrå inte lidit någon ekonomiskskada och sedan att man ska polisanmäla Jörgen.

Frågan är vad polisanmälan innehåller, är den ens inlämnad eller har ledningen fått kalla fötter? Advokatens uttalande tyder ju på att fler kan vara inblandade och ett litet indirekt hot att fler blir synade om man anmäler detta.

Vi kan ju utesluta förskingring samt att han skulle lånat 2 miller av klubben som någon påstår, eftersom Backlund bekräftar att klubben inte lidit någon ekonomisk skada.

Tur dock att laget verkar opåverkade och fortsätter att rulla på med segrar.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Så du tror att torp är billigare än en ung spelare på väg upp som är rätt oprövad på shl nivå?

Jag tror tvärtom torp är dyrare men man vet ganska exakt vad man får på shl nivå. Westerlund är billigare men mer av en chansning dock med mycket högre potential.

Iko behöver inte chansningar till deras lag, så tror valet blir torp trots att han är dyrare.

Westerlund gör bäst att stanna i ha och få en stor roll och vara den ledande backen. Han tar aldrig en plats topp 4 i något shl lag och får de minuter han behöver i dagsläget, även om han själv verkar ha högre tankar kring sin egen förmåga och tror han kan vara ledande back i shl.

Är 99% säker att han förlänger med er för det är det bästa valet han kan göra, annars har han dåliga rådgivare.
+8
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Ssk - Modo 27-09-19
J F K:

Huvudet på spiken. Man kan vara aggressiv utan att vara huvudlös i sin press.

Just det du skriver är problemet i försvarszon, men vi har även problem med spelet utan puck i offensivzon, vi försöker pressa i offensiv zon även i lägen när vi endast har 10% chans att vinna tillbaka pucken.

Idioti att pressa en rättvänd puckförare som har alternativ att spela sig ur pressen. Leder ju bara till att vi tappar en gubbe, ännu värre om vi går på med två.

Just denna justering skulle ge mycket för försvaret och spelvändningar mot oss, att kunna bättre välja när man ska pressa eller ställa upp och styra och täta mittzon.

Mot löven tyckte jag det funkade bra, dom fick ingen fart och kontrollerade ingångar och var tvungen att dumpa mycket för att komma in och gav då bort pucken till oss. Där hade vi väldigt bra avvägningar i vår press och när vi valde att ställa upp. Vi hade då också kraft och ork att skapa egna vändningar och nyttja den fart vi har i laget.

Sedan är det viktiga korrigeringar i egenzon vi kan göra. Vad jag vet görs få mål i sarghörnen av, så där kanske man inte behöver rusa så hårt, om motståndare ska få kontrollera pucken på nått ställe är det ju där och vi ska fokusera att vara på rätt sida och ta bort alternativen. Som det är nu tappar vi många spelare där nere och det är väl anledningen att det är så enkelt för våra motståndare att spela upp på back för att få lägen. Lång väg att komma upp i skottlinjen och sätta press från sarghörnen.

Ser inte att vi behöver nya spelare främst utan vi behöver taktiska korrigeringar som steg ett.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
NDR:

Lite konstiga uttalanden där från Backlund.

Så man ska inte driva detta i media, men det var helt ok att avrätta jörgen offentligt?

Blev förvånad redan efter presskonferensen hur mycket Backlund sa om situationen. Normalt brukar det ju heta att man skiljs i samförstånd, eller att förtroendet är förbrukat sedan nöjer man sig där. Med tanke på hur mycket detaljer han ändå gav så kände jag där och då att man försöker flytta allt fokus till Jörgen som person och iväg från andra och föreningen.

Detta är nog en riktig soppa och några riktiga svar kommer nog inte fås. Om detta blir polisanmält och går till rättegång blir väl fup tillgänglig och då får vi info. Kan inte tänka mig att det kommer vara sekretess i detta fall.

Hur blev det med polisanmälan? Skulle Inte den in innan helgen?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
kristoffer:

Fast det är ju iof konstigt, handlades dessa inte till fast kurs, och det fanns inget element av kurspåverkan i detta upplägg där man kunde tjäna på att teckna aktier tidigt och sedan drar kursen iväg.

Men det finns säkert nått sätt att vinna fördelar om man vill.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
bar mofftak:

Fast det är ju inte direkt så att han har ett kontokort och bara kan ta ut två miljoner.

Har han fått ut pengar så lär det vara fler som känt till och låtit detta gå igenom.

Kanske han skulle på casinot och dubbla så ni hade råd med en klassvärvning i januari och styrelsen tyckte detta var en bra plan.

Ellet kan det vara något som har koppling till aktie lanseringen där han hittat eller gjort något för att få ekonomiska fördelar själv.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
250kg k?rlek:

Nej det där sekretessavtalet är märkligt.

Hittar bara ett uttalande från jörgen via sin advokat.

"Jörgen Wahlberg förnekar med bestämdhet att han begått något brott under sin anställning i TIK. I stort sett allt han gjort i sin anställning har godkänts eller i vart fall varit känt av olika personer i ledningen", fortsätter Lindberg."

Nog några fler som svettas eftersom troligen fler var medvetna än jörgen.

Som du säger nu är bollen hos Timrå att bevisa att man har skäl till uppsägningen och den ofentliga avrättningen. Kommer nog bli en långdragen såpa med pajkastning från bägge håll. Jörgen lär ju kriga för att rentvå sig och få skadestånd.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad:

Som sagt har ingen aning utan gissar bara baserat på det vi vet från media.

Just detta med sekretess avtal som kom upp tyckte jag var märkligt speciellt om man väger in presskonferensen också och hur hela situationen byggts upp.

Så min gissning är mer baserat på hur allt runt detta sköts utan att ha insyn eller veta nått om personerna.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
FH - avdammad:

Fast luktar ändå illa om detta.

Man tvingar fram ett sekretess avtal, sedan går man ut och avrättar honom offentligt. Inte så smart, och förstår att jörgen anlitat advokat. Undra om han inte utreder möjligheten att få svara upp och hävdar att klubben först brutit sekretessen så avtalet gäller inte.

Måste ligga något begravt här, annars brukar det låta att man skiljs i samförstånd.

Skulle inte förvåna mig om fler är inblandade (som sitter kvar) ifall detta är ekonomiskbrottslighet, och man valde att offra Jörgen för att rädda sig själva. Ofta vet ju personerna runt omkring precis vad som pågår, så svårt att se att han på egen hand fört alla bakom ljuset.

Spännande att se vart detta tar vägen som utomstående. Liten grupp och snart kommer rykten och info att börja spridas.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Ssk - Modo 27-09-19
ivandrago:

Kollade lite hur det såg ut förra säsonngen och 5 mot 5 ser ut att vara ett bra mått på topplagen. AIK och IKO var de lag som gjorde flest i 5 mot 5 och släppte till lite.

Sedan hade dom även ett bra PP/BP spel som komplement´som cementerade dem i toppen.

Lite förvånande att vårt försvar ändå fungerar ok i 5 mot 5, fast dock är ju 4 matcher lite för lågt urval.

Blir intressant att se hur Timrå går framöver, inget topplag i 5 mot 5 och har en sjuk PP % på 35%. Gäller att dom växlar upp i 5 mot 5 för att ligga på 35% i PP tror jag inte dom orkar med över säsong.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Veteranolle:

Se min statistik nedan. 5 mot 5 spelet var bättre än jag trodde, och där verkar defensiven fungera. Det är den aggresiva boxen som leder till problem för oss och där vi släpper in mycket, samt att vi inte kan utnyttja PP än.

Vi har lite omvända problem, Timrå är inget topplag i 5 mot 5, där är ni -2 medan vi har +5. Erat PP och BP fungerar förbaskat bra och ger er segrar, medan vårt inte fungerar alls så här långt.

Vi har ett fint sparkapital i PP/BP, kommer vi bara upp i anständiga siffror och kan behålla 5 mot 5 spelet kan vi klättra.

För er gäller det bara att fixa till 5 mot 5 så ni kan fortsätta att ta segrar de dagar PP klickar och motståndarna tar få utvisningar eller har en sjukt bra box och PP.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Gäsp:

Rätt på vad?

Är lite svårt att förstå vad han skriver så ifall någon kan tolka vore det bra.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Ssk - Modo 27-09-19
Sedan måste ju special teams igång.

6% i PP är ju en katastrof och 66% i BP är fan inte heller acceptabelt.

Ta Timrå och Löven som exempel, Timrå ligger på 35% och har kanske överpresterat i den spelformen, svårt att ligga på det över hela säsongen, Löven ligger på 25% vilket är mer normalt.

I BP har Löven 100% (som självklart inte håller hela säsongen) och Timrå har ca 90% som bra lag kan ligga på.

Så försvaret i all ära, men idag är vi faktiskt 2-2 (eller var det 1-2) i 5 mot 5, men vi klarar inte av BP där vi släpper fyra.

Timrå t.ex ta Dahlen och JJ som jämförelse, Dahlen har bara varit inne på 4 mål framåt i 5 mot 5 (och två bakåt) trots hans 10p, detta betyder ju att minst 6p har gjorts i PP. Jämförande siffror för JJ är 9 framåt i 5 mot 5 och 4 bakåt.

Ska vi börja vinna matcher är det korrigeringar i försvarsspelet och sedan nöta PP och BP. För i 5 mot 5 så skapar vi framåt och är med i matcherna, men behöver nyttja PP/BP bättre så vi får matcherna att väga över.

I spelet 5 mot 5 har vi skapat 11 mål framåt och endast släppt 6 bakåt. Löven och Timrå har som exempel släppt 7 bakåt och gjort 9 (löven) och 5 (Timrå) framåt, så Timrå är faktiskt -2 i 5 mot 5. Så statistiken för 5 mot 5 över 4 matcher ser inte så dålig ut för oss, bättre siffror än lagen på plats 1 och 2, utan det är PP/BP som ställer till det rejält också.
+1
Kommentera

·