Rytter

7368 inlägg · 8419 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Spock:

Ja visst det var inte lika illa. Men tycker du att rapporten på Tambellini låter som den bästa spelaren i ha som dominerade och öste in mål.

Jag tror inte corrado blir nått liknande, men han bör ju hålla god ha nivå som varit i ahl samt uppkallad till nhl och gjort 70-80 matcher där.

Men visst alltid en chansning när de byter liga.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
lhlh:

Precis. Så här så dom om Tambellini.

Tambellini har varit på marknaden länge, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Stor forward med goda skills, men som haft problem med jämnheten och självförtroendet.

– Måste göra poäng för att vara användbar. Det finns lite olika åsikter om hans skridskoåkning – från okey till under genomsnittet
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Tarasov:

Lite intressant att man säger att det är två spetsforwards som ska in till första då man tidigare nästan räknat med en helt ny förstakedja. Känns ok ifall det är så att Hedberg inte är en av dessa. Hoppas som dig att han är tänkt till en andrakedja och vi har nått liknande:

x-x-Svenningsson
Åhström/LP-Aagaard-Hedberg
Åhström/LP-Jellvert-Ohlsson
Sylwander-Hägga-Olhaver

Så 3 forwards till in, två till förstakedjan + Hedberg. Så tycker jag vi ska börja och sedan ifall et kommer lös bra spelare för att AHL inte drar igång eller liknande kan vi fylla på med bra spelare. Borde också ge LP/Åhström en rejäl chans och signal att vi satsar på dem och att det är upp till dem att ta en plats i andra/tredje kedjan. Vi kan även spela LP/Åhström tillsammans med Jellvert i tredje och lyfta upp Ohlsson till andra.

Ser helst att vi undviker att värva någon som Harju eller JF utan istället börjar med mindre och yngre trupp och slår till senare under säsong för att spetsa laget.

Tror det är bra att spara lite krut och förstärka inför slutet beroende på skador eller vad man ser saknas i truppen, någon kanske inte utvecklas som tänkt eller något nyförvärv som floppar. Nya upplägget är ju som gjort för att göra sena värvningar och boosta truppen inför detta.

Backsidan känns intressant med två rightbackar som borde ha potential till att göra en del poäng och spela PP. Sedan rutinerade mer defensiva pjäser i Dahlroth och Mikelsson.

Corrado - Mikelsson
Öhman - x
Wallinder - Dahlroth
Styf

Ser gärna att man säger tack och hej till Hedman och Enströmx2 och tar in en något yngre back som får gå med Öhman.

Wallinder och Styf börjar som ordinarie och får försöka slå sig in och får mycket speltid, senare under hösten får man spetsa till det om man ser att någon inte utvecklas eller backsidan saknar nått.

Börjar hellre med något svagare lag på pappret och förstärker under resans gång och ifall bra spelare blir tillgängliga från andra ligor. Sedan måste vi ha möjlighet att stärka upp laget inför slutspel.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Icing-Ove:

Va är det sant!!!!

Hörde från våra grannar att vi var på väg mot KK eftersom vi satsade i slutet av säsongen och sedan blev den inställd med missade intäkter.

Grymt jobbat av klubben och det känns verkligen som vi fått ordning på ekonomin igen och även om vi inte går upp kommer vi kunna satsa kommande säsonger.

Inte illa att betala dubbla löner jämfört med Timrå/Löven och 120k/månad för Ohlsson och ändå ha ekonomin i ordning.
+19
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Clay:

Ursäkta men jag får inte alls ihop vad du skriver. Vad menar du?
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove:

Jo man fick en bra bild, intressant att höra hur det fungerade och att han var en stor förespråkare av offentliga löner och de enda som höll emot var klubbarna men han trodde att det skulle ändras.

Lyssnar nu på podcasten med Glader. En intressant sak är budgeten vi hade 17M förra året och sedan sköts det till lite extra för sena värvningar, i år är budgeten på 14M som start. Skönt med en klubb som svarar på siffrorna utan att blinka. Inte som PK som svarar "Lägre än modo iaf". Jag gissar att AIK, Timrå, Löven, Modo kommer ligga väldigt lika i budget i år, så det kommer vara viktigt att träffa rätt med värvningarna.

Sedan kommenterar han lövenbloggaren utan att nämna honom vid namn, men tydligt är att han ses som en pajas av hockeyfolk med sina spekulationer att vi betalde 60% mer för Svenningsson osv.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove:

Har ni lyssnat på Hockeypuls podcast med Claes Elefalk?

Han får frågan om vilka sportchefer han kommer bäst/sämst överens med men undviker naturligtvis att svara på den frågan.

I följdfrågan så berättar han om de unga sportcheferna som kommit in i SHL och HA och hur han trivs att arbeta med dessa och har respekt för dem och tycker de är skickliga.

Då nämner han som exempel Eriksson i Djurgården samt våran egen Glader. Så det är kul att höra hans namn nämnas i dessa positiva sammanhang.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
mikenomad:

Fast det var ju inte jag som uppfann order "direkt" här.

Svarade på inlägget med frågan:

"Finns det nån annan i närtid som kommit till svensk hockey direkt från Collegehockey och lyckats?"

Därför tycker jag "via" är ointressant i detta sammanhang och lövensspelare är inte intressanta i diskussionen. Fattar inte vad det inlägget tillförde frågan faktiskt.

Om jag frågar om någon spelare har gått direkt från div 1 till NHL är det väl intressant med sådana exempel och inte spelare som gått från div 1 sedan "via" HA och SHL till NHL?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
mikenomad:

Tack! Man måste ju vara snäll med sina grannar och låta er ta del av vår visdom =)

Men frågan var ju ställd från en annan skribent för att få exempel på spelare som gått direkt från NCAA till svenska ligor. Antar att det var för att förstå slagstyrkan på ligan och hur spelare därifrån kan tänkas fungera i HA eller SHL när dom tar steget direkt hit.

Därför är lövens spelare med bakgrund i ligan icke intressanta som jämförelse då det var flera år sedan de spelade i ligan och förmodligen utvecklas till bättre spelare i andra klubbar och ligor genom åren. Så en rätt dålig jämförelse om man vill veta något om slagstyrkan på ligan och spelarna därifrån och hur de står sig vid steg direkt över till HA eller SHL.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
snubbelfot:

Fast det där stämmer inte helt.

Alex Hutchings har inte spelat NCAA utan gått via OHL -> AHL -> ECHL -> DEL2 -> HA

Sedan var frågan exempel på spelare som gått direkt från NCAA till HA för att förstå kvalitén på ligan och Timrås värvning och man kan ju rakt av inte jämföra med t.ex Vesel eller Palmquist de har ju gjort 2-5 säsonger i AHL innan de gått till HA. Samma med Cannata, Cooper, Plant, Crandall, så dessa har ju haft tid att utvecklas och inte hämtats direkt från NCAA för att bidra i HA.

Så du vill nog gärna få det till att er SC har scoutat och identifierat guldkorn i NCAA, men det är ju snarare tvärtom att Per gick på välkända namn som för länge länge sedan varit i NCAA, men att det skulle vara frukten av någon extrem scouting av denna liga är ju bara att lura sig själv.

Däremot om Timrås värvning slår väl ut är det ju frukten av bra scouting då man identifierat en spelare knappt någon känner till från NCAA och sedan fått utveckling på denna.

Så att jämföra värvningen av Hugo med era amerikaner tycker jag inte är rätt, enda gemensamma är att dom en gång i tiden spelat i NCAA allihop.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik:

Fredrik Olofsson, vår andracenter förra året kom direkt från NCAA och gjorde det bra. Sedan har du ju andra exempel typ Broc Little som kom från NCAA till västerås och gjorde 66p i HA sedan året efter 46p i SHL. Andrew Calof som gick till SAIK och SHL kom direkt från NCAA och bidrog.

Så det finns bra spelare att hitta i den ligan, det svåra är väl att identifiera guldkornen och hur väl dom kan ställa om till vår rink och typ av hockey. En annan sak är hur dom klarar träningsmängden och det hårda matchandet, detta är nog väldigt olika från spelare till spelare. Men tyckte mig se att Fredrik Olofsson mattades halvägs in i säsongen och en del var nog att han inte var van med så mycket matcher, dom spelar betydligt färre i NCAA.

Jag tror ni har gjort en bra vävning, och risken har sänkts eftersom det är en svensk spelare som borde veta vad som väntar och han verkar dessutom ha rätt inställning. Blir intressant att följa och tror att NCAA är en bra liga för allsvenska klubbar att scouta.
+17
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Jag hoppar verkligen vi håller hårt i vår målvaktstränare och ger honom chansen att stanna länge och bygga upp nått bra. Han verkar ju dessutom trivas bra i klubben och han lät inte allt för nöjd med Björns agerande.

Tips att läsa denna, fanns mycket intressant bland annat kring hur scouting kring Peters gått till osv,

https://www.allehanda...g-at-honom

-Sedan vill jag lyfta fram hur jävla bra jag trivs i Modo, det är en fantastisk förening.

Det sa Björn Hellkvist också...

– Jag hade möjlighet att sticka också, men det här är den bästa organisation jobbat med, säger Ante Eriksson som bland annat jobbat i Luleå och Malmö.

– Det är så familjärt, alla vill framåt och här bryr man sig om individen. Får man inte alla att synas eller att alla inte får vara en del pusslet blir det inte bra. Här är alla lika är delaktiga, oavsett om det handlar om restaurangpersonal, vaktmästeri, kontor eller sporten.

Men du fick alltså anbud från andra klubbar inför kommande säsong?

– Det trillar alltid in anbud, men det har aldrig varit aktuellt att bryta det avtalet. Jag skrev på ett tvåårskontrakt och jag stannar gärna längre om Modo vill ha mig kvar. Här har jag alla typ av verktyg att lyckas och jag har inget att klaga på.

Du har inte Björn Hellkvist som kollega längre, hur ser du på det?

– Det är klart att jag var besviken på honom att han lämnade och det sa jag åt honom. Men det står inte och faller med en person, det handlar om en förening. Jag är en vuxen person och jag har blivit så väl behandlad av den här gruppen och föreningen, säger Andreas Eriksson avslutningsvis.
+19
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Heyerdal:

Precis, agenten sa ju till och med att han skulle sköta träningen själv i sommar.

Så tolkar detta som positivt och ett steg närmare en lösning.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
goleafs:

Ja och Axel Ottosson är modoit sedan barnsben.

Possler blir säkert nyttig om han får vara hel. Tyvärr så fick hans karriär ett stort tapp när han skadade knäet och salmela mosade honom.

Av honom och Hedberg tar jag Hedberg alla dagar i veckan. Undra vilka PK fick ta istället för svenningsson som var förstavalet eller Blomstrand som man också jagade. Löven har nu nästan full trupp bland forwards.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Axle San:

Nej alla kandidater är borta, finns ingen tränare på marknaden. Widebro står i båset nästa år tillsammans med Skröder.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
AddMan:

Faktisk är det så att jag hellre ser honom också än t.ex Tommy E från tidigare trupp.

Tobby tror jag lägger av och känns som vi bara har plats för en till rutinerad typ Viklund, Tommy, Hedman.

Med rätt tränare som spelar på Hedmans styrkor så kan han nog bidra ytterligare ett år. Men allt beror ju vad man kan få tag i för nya spelare, nackdelen är väl att han förmodligen kostar en del så vill vi spendera smartare kanske vi kan få en bra back samt pengar över till andra spelare.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Axle San:

Spännande att du vet att det var alternativ 1 och 2 och inte alternativ 4 och 5.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Tarasov:

"Ett tag tänkte jag att man kunde skippa musklerna i försvaret, förförd av den sk avancerade statistiken."

Instämmer helt i detta, så såg jag på vår backsida förra året inför och i början på säsong. Våra rörliga och tekniska backar skulle kunna spela stabilt försvar (Kanske lite förblindad av hur IKO lyckades året innan). Att det inte lyckades och ifall det sedan berodde på Björn eller spelarna låter jag vara osagt, troligen en kombination.

Vi diskuterade ju detta redan i början på säsongen och JFK saknade redan då muskler i försvaret och den typ du beskriver. Själv tyckte jag att de vi hade borde kunna klara det defensiva.

Får erkänna att det inte var så enkelt och försvaret blev aldrig riktigt stabilt, även om det blev mycket bättre när Belov och Nässen kom in i laget.

Hoppas nu att man bygger annorlunda och har 1-2 renodlade offensiva backar (Öhman samt ny) sedan 1-2 defensiva men typen som du beskriver som är rörliga och kan leverera puck snabbt till forwards, räknar Mikelsson hit samt Dahlroth. Resterade backar ska vara tvåvägsbackar där några är specialiserade på defensiven och några har offensiv uppsida typ (Nässen, Wallinder).

Jag vill inte se att vi har en backsida där alla älskar att transportera upp puck, Norlider och Hedberg var duktiga på detta, men mot vissa lag som helt backade hem och stängde igen mitten och sänkte farten och tog bort luckorna passade inte detta, vi tappade fart i anfallsspelet (matcher mot Västervik t.ex) där hade vi nog gått bättre med försvarare som spelade klart defensiven och sedan snabbt hittade en forward med ett snabbt enkelt förstapass ur zon istället för att själv försöka transportera över rödlinjen.

Blir intressant när nästa värvning på backsidan kommer så vi börjar få en ide hur laget byggs upp.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K:

Sjukt hur lite han var utvisad med tanke på att han var en defensiv back.

Sedan timingen i tacklingarna var underbar, där läste han spelet bra och hittade lägen att sätta in tacklingarna. Tänker på matchen mot löven han hade kunna släcka både Ottosson och weigel totalt men visade fin respekt mot motståndarna och satt dem inte hårdare än nödvändigt.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Rallarn:

Jag vill se kontraktet på SO som visar att han har 120 kSEK per månad, såvida du inte hittar på.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Rallarn:

Vi betalar högst löner och gör högst vinst. Se och lär.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp:

Är det samma säkra källor som påstod att Bartosak diskuterade med Timrå?
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky:

Om det står mellan Hedberg och Blomstrand så väljer jag Hedberg. Visst Blomstrand kommer från en kanonsäsong, men valet faller på Hedberg pga historiken i klubben och tror det är en spelare vi kan få behålla längre. Dessutom har Hedberg presterat bättre på högre nivå, hans säsong i Rögle var ju riktigt bra.

Får han självförtroende och kemi i sin kedja kan han säkert producera.

Hedberg - x - Svenningsson

Eller

Hedberg - Aagaard - x

Skulle vara intressanta kedjor.

Dessutom kan vi värva en bra rightare istället för Blomstrand som kan ge oss mer alternativ i PP. Värvar vi Blomstrand + Hedberg är nog alla positioner för ytterforwards fulla.

Är spänd att se vad LP och Åhström kan uträtta under en ny tränare som låter dessa vara med på samma villkor. LP fastnade lite i sin roll i tredje under Björn. Åhström stats i bottenlaget Almtuna är rätt imponerande eftersom det är hans första säsong i ha.
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Axle San:

Tur det går att hitta inlägg.

Andra kan ju läsa och bilda sig en egen uppfattning kring vad du menar kring Iikka egentligen. Du ser alltså inte potential i honom på HA nivå eller menar du på NHL nivå eller vad menar du? Temposvag och dåliga tekniska färdigheter, tycker du själv att han är sämre än snittet i HA? För mig så är det ju just detta som stack ut med honom. Hade du sagt att han kommer bort i det fysiska delarna av spelet hade jag kunna köpa detta.

"Nu skiter jag väl finrummet men jag måste säga att jag inte ser mycket potential i Kangasniemi, visst några fina mackor har han lagt men sen? Jag ser inte tempot eller de tekniska färdigheterna hos honom som jag förväntat mig."
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Axle San:

Ja jag skulle inte ge dig någon cred som superscout.

Hur var det nu med Iikka, det var ju en flopp som var temposvag och med dålig teknik.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K:

Håller med, vi har sett hur svårt det är för äldre brunkare att gå in och helt plötsligt blir en poängspelare i HA. Ta Häggström t.ex med facit i hand var det ju idioti att köra honom som 1/2 center när han återvände. Där underskattade både vi och klubben möjligheten att förvandla en tredje/fjärdespelare på nergång till en poängspelare i HA. Tror att samma gäller JB.

Sedan tar jag alla dagar i veckan J Forsberg före Blomqvist, känns som JFopp är mer skräddarsydd och specialiserad för att vara en hårt jobbande forward som spelar BP och i en tredje/fjärde och tror han gör ett bättre jobb än Blomqvist både på isen och som pådrivare på sidan och i omklädningsrummet.

Blir otroligt besviken om vi värvar någon som Blomqvist eller Harju till vårt lag, ser hellre att vi plockar in några spelare mellan 25-29 från SHL som faktiskt vill få en boost i karriären och kan ta ett steg i utvecklingen än en som ser detta som sista kontraktet. En spelare närmare 30 kan ju dessutom se det motiverande att försöka kriga stenhårt för att ta steget upp och få några år i SHL med klubben innan han slutar.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K:

Tror inte heller på Blomqvist i en ledande kedja i HA, han har tappat för mycket för det, och det är inte bara börja producera när man inte haft den rollen senaste åren i SHL. Ser helst att vi låter bli sådana som han och Harju, ska vi värva från SHL ska det vara en yngre spelare som vill starta om t.ex Rosdahl.

Så här tänker jag kring forwards vi har i truppen, exakt hur vi formerar kedjorna beror på hur truppen ser ut vid premiär och vilka roller vi har att fördela. Kedjor man är tänkt för inom ()

Svenningsson (1,2)
Aagaard(2)
Ohlsson (2,3)
Åhström (2,3)
LP (2,3)
Jellvert (3)
Olhaver (3,4)
Hägga (4)
Sylwander (4)

Ser inte att Blomqvist går in i detta lag och gör det starkare med tanke på vilka platser vi har öppna och att Glader meddelat att det är spets vi söker. Ser hellre att man sätter Olhaver i en fjärde för att skapa en tung fysisk enhet än att värva Blomqvist dit. Måste vara jobbigt att möta Sylwander, Hägga och Olhaver i sargspelet.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
hanzon:

Ett hån av Ros på Aftonbladet tolkar jag det som. Vår ju exakt så hans fylletweet kring Karlin såg ut.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Får Öhman chansen och förtroende gör han 25+ poäng. Bara i PP kommer han nog upp i 15+.

Så skicklig är han, men han måste få spela med någon som låter han göra det han är bra på så han kan få utrymme för sin offensiva kreativitet. Det enda som oroar lite är skadehistoriken.

Ser nästan honom som ett nyförvärv i år.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:

Ja vi kommer nog aldrig se en sådan talangfull backsida i ha igen.

Men frågan är ifall den blev lite för offensiv med facit i hand.

Öhman, Berglund, Norlinder, Hedberg kanske blev lite för mycket av det goda (offensiva). Samtidigt kunde vi ju inte tacka nej när alla med anknytning till klubben ville stanna. Det man kan ifrågasätta är värvningen av Öhman.

Kanske hade vårt lag sett stabilare ut speciellt i försvaret med endast två av de ovan. Samtidigt så tycker jag det var rätt att behålla alla som har anknytning till klubben.

Min förhoppning är att vi har bättre balans bland försvarare i år, vi kommer inte ha samma talang och potential, men vi kanske kan bygga ett stabilt försvar som är svåra att få hål på och på så sätt bli ett bättre lag.
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Bragd-Birger:

Hur länge hade löven byggt sitt lag inför denna säsong?

Ny sportchef, nytt spelsystem massvis med nya spelare och det blev allsvenskans bästa lag genom tiderna.

Tycker Oskarshamn är ett dåligt exempel på enstegsraket, dom låg långt efter budgetmässigt men fick ihop allt på en säsong. Men det var inte frukten av en klubb som värvade ihop ett gäng bra spelare pga att dom hade god ekonomi.

Klart det går att bygga lag på en säsong, speciellt i ha där alla lag byter ganska många spelare varje år.

Vi vet att du vill att det ska gå åt helvete för modo. Men vi är väldigt nöjda med vår organisation, högsta ledning, juniorverksamhet och ekonomi. Ser ingen anledning varför vi ska ge upp innan det redan dragit igång även om du vill det. Med tanke på förutsättningarna ska vi ligga i toppen varje år i denna serie, även om ledande spelare lämnat och tränaren.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky:

Fast jämför man med fjolåret och tar bort en förstafemma samt spetsback och övriga backar som vi ska värva tycker jag det ser intressant ut.

Liten jämförelse nedan om vi leker med tanken att det nu är spets som ska in i laget.

Aagaard > Olofsson
Baserar detta på stats och internationell erfarenhet. Har stora förhoppningar att detta är en bättre andracenter och kan skapa en bra producerande andrakedja.

Svenningsson > From
Målskytt medan From var målsumpare och ojämn. Garanterat att Svenningsson gör fler poäng.

Olhaver = Björklund
Svårt då de är lite olika spelare. Kommer inte göra lika många mål som björka, men tror han kommer bidra mer i 5 mot 5 och vara mer delaktig där.

Ohlsson <= Rosdahl
Rosdahl snäppet bättre än Ohlsson. Men gillar Ohlssons arbetskapacitet och fart. Kommer vara nyttig i bp. Kan kanske göra laget stabilare. Rosdahl kunde inte ge energi till sin kedja utan levde på att Olofsson var på humör.

Dahlroth > Tommy enström

Mikkelsson > Hedman
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Öndulat:

Allt är ju relativt. Om man tappar intäkter som genererar 10m i vinst och istället landar på ca +/-0 är det väl ett rejält tapp eller?

Och det är ju detta som kommunicerats ut, att man tappar rejält med intäkter.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan:

Jag bör ju använda er som källa då ni hävdar att modo pröjsar 130k i månaden för Ohlsson. Enligt er här var vi ju på väg i kk och göra en aik när vi värvade bartosak, iikka och Belov och ifall vi missat shl.

Känns bra att veta att vi kunnat göra 10m i vinst trots dessa om säsongen fortlöpt som vanligt. Nu får vi nöja oss med ett litet plus och över 7m i eget kapital.

Vart pekar Timrås bokslut? Borde väl bli ca 3-4m plus eller?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Jensen_12:

Ja då är ju 10m i vinst imponerande. Fler klubbar borde isf kopiera detta, högst löner och störst vinst låter som något andra skulle vilja uppnå.

Räknar med att Timrås vinst blir minst 4m då ni bara behöver betala hälften i lön och har ett bra publiksnitt.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K:

Jörgen för mig är en av de största i Sverige och elitserien. Han har varit viktig i landslag. Men han slog aldrig igenom som en stor stjärna i nhl för att han inte var tillräckligt bra.

Men för svensk hockey och vår serie har han betytt mycket, då han stannade och höjde kvalitén på serien. Vår liga var väl som bäst från sent 90-tal och sedan började den urvattnas från 2010 och framåt.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan:

Går på era uppgifter samt lövenfansens. Tydligen dubblade ju ohlsson lönen hos oss och anledningen att han lämnade var ju lönen och inget annat. Enligt lövenfansen gav vi 60% mer för svenningsson.

Går ni på fakta kring Ohlssons övergång eller hittar ni bara på siffror?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Don Quijote:

Rätt imponerande att vi enligt andra betalar 50%-60% mer för spelarna och ändå var påväg mot 10m i vinst för året när säsongen avbröts. Nu blir det bara en liten vinst istället.

Vad vi än gör ekonomiskt så borde ju andra följa efter då det verkar vara vägvinnande.

Räknar med riktigt bra resultat för Timrå, eftersom ni knappt behöver betala för spelarna borde ju vinsten vara ett par miljoner trots avbruten säsong. Ni hade ju dessutom 6m extra i fallskärm att röra er med.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K:

Gärna jellvert i tredje, men med mer spridd speltid över kedjorn som du säger. Förhoppningsvis har vi jämnare kedjor i år så vi slipper matcha förstakedjan så hårt och kan sprida produktionen.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Icing-Ove:

Tänkte på hur sjukt det är egentligen.

Vi betalar alltså 50-60% mer till spelarna enligt Timrå och Lövenfans. Trots detta var vi på väg mot 10M i vinst när säsongen ställdes in, nu kommer vi istället göra ett litet plus. Vad vi än gör bör ju de andra klubbarna kopiera detta, verkar vara ett vinnande koncept.

Väntar med spänning på Lövens och Timrås resultat, måste ju vara sjuka vinster där i år med tanke på att spelarna verkar spelar gratis för klubben.
+22
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K:

Jag gissar att alla tre inte är aktuella samtidigt.

Glader sa att man sökte en back med spetskompetens i det offensiva, och ingen av dessa tycker jag kvalar in på denna beskrivning. Möjligen Nässen även om jag ser honom mer som en tvåvägsback än en offensiv back som styr ett PP och har offensiven som spets.

Viklund är jag tveksam till, han har haft chansen tidigare men han blir inte yngre och vill vi lägga en stor lönepost på honom? Han är ju också en tvåvägsback, kan Belov eller Nässen bidra med samma fast till lägre lön?

Om vi går på att en offensiv back ska in skulle jag kunna tänka mig nått liknande.

Ny(offensiv spets) - Mikelsson
Öhman - Dalroth
Walinder - NY (Belov?)
Styf - NY (Nässen?)

Går att byta ut Viklund mot antingen Belov eller Nässen ovan, men ville mer visa att jag tycker vi inte riktigt ha plats för alla tre om vi ska in med en offensiv ledande back.

Vi har tre platser att fylla, beroende om vi kan förlänga med Belov eller Nässen så kan vi behöva 1-3 nya backar.

Har räknat bort Hedman och Enströmx2 eftersom det varit så tyst kring dessa.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove:

Bra intervju, verkligen tryggt att ha honom som VD.

Det sista stycket nedan borde ju Timråiterna läsa. Var ju många som var rädda att värvningen av Bartosak, Iikka, Belov äventyrat vår ekonomi och att vi gjorde en AIK. De var mer skadeglada mot oss att säsongen ställdes in än att de vart fråntagen den bästa tiden på året. Säger lite om deras mentalitet.

Läs nu Timråiter och förstå, vi hade alltså gjort ett plus på 10M om vi spelar klart, vi gör fortfarande ett plusresultat trots alla matcher som ställs in och att vi satsade i slutet. Det är sjukt imponerande hur stabil vår ekonomi är och att vi inte satsar utan att prognoser/budget visar att det är safe att göra så.

Hoppas ni är nöjda med transparensen i er klubb, har ni ens någon aning om hur ert resultat blir och hur klubben sköts? Känns som Modo sprungit om Timrå rejält när det gäller kontakt med supportrar, sponsorer transparens från klubbledning. Ta t.ex presentationen av spelare när vi kört modo channel i år och dar för nyhetsuppdateringar, där jublar timråiterna för att man vid senaste tillfället körde en sändning i egen regi. Men klart man har väl kollat på storebror och gjort en copy-paste. Tror detta speglas i fansens vilja att samla in pengar, vi drog in nästan 2m, fick Timrå ens ihop 200k? Sådan summa som vi drog ihop får man inte ihop utan att fansen känner stor delaktighet och trygghet i hur klubben sköts.

Trots allt elände kan vi konstatera att klubben mår bra och vi har alla förutsättningar att utmana mot SHL år efter år, när vi lyckas ta steget upp får vi se. Gäller att alla fans och sponsorer nu är uthålliga och fortsätter stötta tills vi når det första delmålet.

Ni ska presentera bokslutet om ett par veckor, kan du ge något förhandsinfo?

– Inte mer än att våra prognoser visar att det blir ett plusresultat, förmodligen inte så stort. Hade vi spelat klart hade vi passerat tio miljoner kronor i vinst. Vårt egna kapital kommer att vara minst 7,4 miljoner kronor.
+13
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:

Har goda förhoppningar att det drar igång som planerat, dock utan publik.

Ser man vad som händer så håller ju Bundesliga, Serie A och PL på att förbereda sig, Bundesliga kan starta så snart som 2v.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K:

Tänkte främst inte på kedjorna i 5 mot 5 där är det spelar mindre roll, utan tänkte mer på avsaknaden av rightare i PP som du var inne på.

Säg att vi fyller på med bara leftare, då har vi bara LP och Hägga som rightare bland forwards och ingen av dessa kan vara en playmaker eller skytt i PP, kanske LP kan vara en spelfördelare på sikt.

Så vi behöver kanske minst en center som är rightare och han styra en PP enhet från vänster i PP och ha Blomstrand/Svenningsson på högersidan som avslutare. Alternativet är att vi har en rightfattad back med bra skott som kan flytta dit i PP och inte behöver stå på blålinjen.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Spock:

Och i själva verket var de 3000 ca 1000 max.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Icing-Ove:

Låter väldigt lovande att få bekräftat att vi söker spets, då kan man dra slutsatserna här att det är följande öppningar i laget. Visst Svenningsson kan spela i första och man hittar en ytter till andrakedjan istället. Räknar bort Hedman så det varit så tyst kring honom, samma med bröderna Enström.

ny-ny-ny
Svenningsson-Aagaard-Ohlsson
LP-Jellvert-Åhström
Sylwander-Hägga-Olhaver

Walinder-Mikkelsson
Öhman-Dalroth
ny-ny
Styf

Säg att vi värvar Blomstrand och Hedberg, hur skulle de första två kedjorna då stå sig om vi formerar dessa enligt följande:

Blomstrand-ny-Svenningsson
Hedberg-Aagaard-Ohlsson/LP

Är det en sjuk nackdel att ha så få rightare i truppen? Behöver vi offra en av Blomstrand eller Hedberg för att få in en rightare?

Vad tror ni om de öppna positionerna på backsidan, är Nässen ett alternativ till en av positionerna? Vilken kaliber kan vi räkna med på den sista försvararen?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Hedblad:

Det jag är frågande till är ifall ett bottenlag som kanske kommer ha en av de svagare trupperna kommer klara det spelsystemet och det kommer vara slagkraftigt i SHL.

Är en enorm skillnad att implementera detta system i SAIK eller VF jämfört med Leksand. IKO spelade ju mer likt Björns ide än vad Leksand gjorde enligt mig och det gick ju sådär.

Blir intressant att se hur försvarsspelet kommer se ut, för under våra två år blev det sällan bra och stabilt över tid. Bra i matcher mot Löven och vissa andra lag, men sedan föll vi tillbaka och slarvade nått enormt. Detta med ett material i topp av serien och en av de bästa backsidorna.

Spännande att se hur det lyckas.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Robin Ztorken L:

Är faktiskt ganska spänd att se hur Björns spelsystem fungerar i SHL och hur han löser problemet han hade hos oss där han inte lyckas skapa ett stabilt försvarsspel i HA med en av de bästa backuppsättningarna.

Tycker han hade rätt spelsystem (utom luckorna i defensiven) för att bygga ett lag som kan ligga i toppen på HA och ta klivet upp. Oron hade varit året efter när vi hade haft en av de svagaste trupperna i SHL och ska hålla oss kvar och undvika nedflyttning.

Leksand kommer säkert ha en av de svagare trupperna i SHL så det blir intressant att se hur han lyckas med spelsystemet och försvaret. Kanske sitter vi här om ett år och myser och tackar Björn för att han drog in stora pengar till oss och att vi slapp vara de som provade hans spelsystem i SHL. Nu får Leksand vara försökskaninen och se hur det går.

Eller så kommer vi vara bittra och han leder Leksand till att bli ett topplag.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Heyerdal:

Ok då är jag med, ja vi bör ha minst 8 ytterforwards, gärna 9 eller 10 för att ha bred trupp och stå emot skador och kunna rotera.

Det enda jag är tveksam till är ifall vi bara ska in med 2 yttrar som spets så skulle jag vilja ha minst en rightare. Ska vi in med 3 till yttrar kan jag köpa att man går på Hedberg och Blomstrand + en rightare och värvar en center som är rightare till förstakedjan.

Eller så är detta inte så viktigt som man kan tro, är väl främst i PP man skulle vilja ha fler alternativ för att ställa upp. Fast det är klart är det skickliga spelare så löser det nog situationerna ändå.

Fördelen med både Hedberg och Blomstrand är att de är kraftfulla spelare som jobbar hårt och Blomstrand har ju ett grymt skott så de kan verkligen göra laget stabilare, snabbare och jobbigare att möta, så bägge i laget skulle sitta fint.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Heyerdal:

8 ytterforwards, duger ingen vi har eller har värvat? Som jag ser det är det 2-3 yttrar och 1 center kvar på forwardssidan. Sedan ska det in några backar sedan är truppen klar.
Kommentera

·