Sven.Savage

30373 inlägg · 9255 besökare

Historik

·
Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Du överdriver utan att nå något mål. När det gäller olika klubbar kan man alltid leta fram sådant som är speciellt jobbigt för varje klubb. Och sedan gång på gång upprepa det, som var ens önskan att göra den klubbens supportrar så illa man kan. Samtidigt som man skiter fullständigt i allt positivt man kunde dra upp.

Så har du tyvärr uppträtt på flera andras klubbar sidor på hockeysnacket varefter de tröttnat på dig och stängt av dig.

Nu kör du detsamma på Luleås sida och åker på samma reaktion. Att du får ta timeout.

Ditt upprepade gnäll över att vi inte tagit glud efter 1996 - och förmodar du inte i din livstid kommer att lyckas - har besvarats med fakta som visat att första femton åren hade klubben inte ekonomiska möjligheter och att vi överhuvudtaget lyckades hålla oss kvar i Elitserien var en mäktig prestation att glädjas över. Sedan hade vi några år då Rönken nästan nådde fram - med en serieseger, med en final - och nu har Bulan tagit över och vi har varit allt närmare; som regel #1-2 i serien, senast nådde vi game seven om gludet och för två år sedan skulle vi säkert fixat det, om inte slutspelet ställts in.

De flesta utomstående skulle med säkerhet gratulera oss till dessa framgångar. Men inte du inte. Du lyssnar inte på ovanstående sammanställning av fakta utan för dig blir det bara buhu, buhu, det blev inget glud, det har det inte blivit på snart trettio år, troligen blir det aldrig medan vi lever.

Visst var det trist att vi inte vann senast. Men det får man ta som en man, bita ihop, och visa styrka. Att gnälla, klaga och gång på gång återkomma med samma klagomål och gnäll trots att man presenterats fakta som visar att man är fel ute är inte OK. Det är däremot ett uppträdande som karakteriserar troll och vad de vill åstadkomma. Men det är inte välkommet här. Ha en fin sommar.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Ja, du, Realisten. Du har fått en ärlig chans att skriva här i förhoppning att du skulle avstå från sådant som inneburit att detta ditt nuvarande nick är avstängt på hela tre av hockeysnackets sidor. Men hade hoppats att du skulle ha släppt sådant, anpassa dig och bli en uppskattad skribent här på sidan.

När det gäller ditt inlägg idag återkommer du med det kverulerande du redan gjort gång på gång. Och då fått omfattande och rejäla svar som tydligt visat hur fel du har. Men du har inte fattat och inte svarat på de resurser andra skribenter vänligt lagt ned på att korrigera dig. Eller så skiter du i det och återkommer med samma igen.

Ditt agerande är nu nära att passera gränsen för att placera dig som ett klagomålstroll.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Just! När det gäller "klubbkänsla" utklassar Limpan, uppfödd i Luleåklacken, komplett den misslyckade highstickingen i Apan. Att ens få för sig att jämföra de båda är som att diskutera tornseglare och hönor i samma mening.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Håller med. Orkar man lyfta näsan ovan bordet inser man att detta härliga år som Limpan gav oss - ett av föreningens allra bästa hockeyår - är något vi aldrig kommer att glömma. Och det får en redan nu att njuta sommaren bättre med dessa fina minnen.

Tack, Limpan. Ett riktigt jättetack till dig för att du kom hem och gav oss all denna glädje!
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Du har rätt i en hel del inklusive att det väsentligen kan kommenteras att Apan inte är ensam utan många fler klubbar har samma läge.

Men du bör ta i beaktning att föregående säsong - när SHL:s klubbar var överens att ligga lågt med inköp av spelare för att begränsa kostnaderna under pågående pandemi - var det en lång rad klubbar som till slut kom att köpa som fan. Faktum är att aldrig någonsin i Elitserie/SHL:s historia har det handlats så mycket. Värst var väl HV som försökte ersätta ordning och reda med köp, köp och köp mer. Vilket gick åt helvete.

Men nog rimmar det riktigt jävl illa med alla spelarköp, samtidigt som man tar emot många miljoner i pandemistöd. Speciellt de klubbar som försökte trixa till sig permitteringsstöd utan att permittera. Usch!
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Tycker du har helt rätt om Skuggan, Engman och också Bulan, Stridh, med flera. Ser att det på olika klubbsidor diskuteras ledning och ibland kan man förstå det om laget lyckats betydligt sämre än man väntat sig. Men - Gudars skymning! - vår ledning har ju ett facit som bland de absolut bästa i serien och när det ser så ut måste man självklart ha förtroende för dem. Som sagt, det blir lite annorlunda i år men de lyckas säkert igen :-)
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: och ni andra som diskuterar frågan om coronaersättningarna. Visst ser det obra ut med lag som presenterar stora vinster denna säsong och man förstår att pandemistödet ligger bakom.

Sedan finns ju också annat som påverkar. Luleå har ju på senare år konsekvent legat 1-2 i sluttabellen, med ett undantag. Säsongen 2020-2021 då lagen i SHL kommit överens om att iaktta ekonomisk försiktigt t ex genom att inte värva dyrt, vitt och brett. Luleå följde detta och hamnade lite sämre i tabell och slutspel när de flesta övriga klubbar ställde till med historiens värsta köpfest. Jag kan tycka att lag som slösat pengar så rejält inte är värda så omfattande stöd och i stället får acceptera röda siffror i boken med brister de får bära med sig.

När det gäller Apan kan jag ha fel men fick de inte runt 7 miljoner i NHL-stöd som räknades in i senaste redovisning? I vilket fall är denne journalists kritiska granskning av Apan helt unik i Norrans historia som vanligen annars bara skriver det som Apan "godkänt", så epitetet ApPravda förtjänar de rimligen. Det enda undantag jag kommer i. håg för övrigt var när tidningen informerade om att ApPea gick och "krävde" pengar av folk som parkerade på kommunal mark för att, som ApPea uttryckte saken, "stöd Apans ungdomshockey". Myndigheterna påtalade ju lagbrottet gång på gång men ApPea fortsatte bryta mot lagen och sket i invändningarna. Ända till dess att en lokal journalist tog upp saken. Då hotade ApPea journalisten och hävdade att denne saknade värdegrund och låg illa till. Men journalisten gjorde sin plikt och publicerade. Sedan har han väl mobbats bort, men dock utan att få bildäcken sönderskurna och barnen hotade i nattliga telefonsamtal, som chefredaktören på Folkan, sedan de informerat om att en Apa blivit tagen för fyllekörning, sedan Apan ställt till med supfest under brinnande kvalspel.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Välkommen hit, pyts! Bra folk är trevliga tillskott och din eleganta avatar där Tyrre tar hand om en Apa på fint sätt lovar gott!

Personligen brukar jag inte följa silly season så nära eftersom jag som regel haft massor av icke brådskande jobb som fått vänta till sista matchen för oss spelats på våren, men många är ju intresserade förstås. Senaste åren har ju Skuggan, Bulan och de andra varit snabbt klara då de arbetat fint under säsong och strax efter sista match kunnat presentera kommande lag. Men, som du säger, årets silly blir annorlunda med anledning av KHL-kollapsen så vi får vänta och se. I vilket fall tror jag att vi har målvakter och backuppsättning - Sellgren presenteras väl snart hoppas man - som kan Bulanhockeyn och vi kommer att slippa en inledning med 5 torsk på 6 första matcherna.

Men visst är det lite hetsande att läsa hur lag efter lag förstärker dyrt och snabbt. Hoppas de våra har rätt strategi i år.

Trevlig fortsatt sommar!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Har inte kunnat läsa Norranartikeln förstås, men däremot vad de diskuterar på Apkraft. Inledningsvis var det bara hardcore apor som kraftigt fördömde Norrans journalist, som tog bladet från munnen. Men nu har folk förklarat att de kan förstå kritiken.

Tycks vara så att Apan väsentligen gått plusminusnoll, men att de lagt sitt pandemistöd på c:a 11 miljoner i börsen med följd att de nu "visar upp" en vinst på c:a 11 miljoner och dessutom löser problemet de haft senaste åren med tom börs som tvingat dem till kortfristiga dyra lån för att kunna betala löner.

Norranjournalisten jämför det med saker etc som tagit emot stora subventionsstöd från staten för att täcka förluster, men därefter betalat ut stora bonusar till anställda samt höga aktieutdelningar. Vilket han tycker är omoraliskt och ej i klang med Apans "värdegrund".

Kan ju ha en poäng där förstås. Och en sådan synpunkt gäller kanske inte bara Apan utan även andra klubbar förstås.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Charliejfz: Tack - och glad midsommar själv!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Ja, det är dråpligt och på ApKraft går de bananas över journalisten som tidigare enbart kört ApPravdas vanliga aprapporter, dvs godkända av sekten.

Min kritik var väsentligen bestående i att jag tycker det var besynnerligt presenterat och svårt att bedöma, men man i ApPravda tycker det luktar mygel och menar att Apans påstådda värdegrund är bara snack.

Jag tror personligen dock att Apan kanske fått till ekonomin lite bättre eftersom Forsell och Lill-Nisse farsa har visat omdöme. Vi får se var det landar:-)
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jo, så skulle man kunna se på saken. Men det innebär ju att de ska ersättas av annat lag i SHL. MooDoo, BurkÖlen, Djurgårn skulle kunna vara fördelaktigt om än av olika skäl. Fast jag tycker det varit kul med Röglet-Malmö från Skåne i elitserien SHL, skulle hellre se andra lag söka sig till den allsvenska nivån. T ex kunde Öret med sin gangstersponsor gärna kliva ned igen.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Jaså, det vill du? Eftersom det är så pass lugnt och enstaka här nu ges en del kommentarer avseende inlägg och agerande som inte håller måttet och varför. Detta ses som en allmän utbildning till de som inte förstår hur man sköter sig. De flesta är inget problem naturligtvis men enstaka nya skribenter tycks inte riktigt förstå. Jag har en vänlig inställning och tror/hoppas att "rookies" ska ta till sig, bli bättre och så småningom vara välkomna och trevliga medverkande som tillför till sidan och uppskattas av alla.

Men. Ett upprepande diskuterande av enstaka åtgärder som tillåtits eller inte kommer på sikt inte att accepteras. Den som har frågor kommer att hänvisas till att mezzo moderator som då svarar när hen har tid och intresse. Och den som mot förmodan inte utvecklas utan fortsätter kosta tid och intresse kommer att hänvisas till andra sidor där deras speciella kompetens säkerligen kommer till bättre användning.

Men denna gång får du som undantag ett svar på det du frågor efter. Ett svar, som du inte förväntas kommentera, OK?

Du skrev alltså:

"Vet du vilken sjukdom som är värsta en människa kan har.(RÄTT SVAR ÄR AVUNDSJUKAN)
Länkar: http://Saik-Småland"

och det var ditt svar på följande inlägg:

"Jag bryr mig, inte för att det faktumet intresserar dig nämnvärt , men jag bryr mig likväl"

Förutom att inlägget refererar till en icke existerande länk och innehåller flera språkliga misstag vilket kan uppfattas respektlöst mot sidans läsekrets samt dessutom skriker - netiquettens definition av en språkligt inkorrekt användning av versaler - levererar du ett påstående som för det första saknar all som helst relevans i sammanhanget och som - med kontroll av nödtorftigt eventuellt relevanta, aktuella fakta som Warulfvens och Apans aktuella såväl sportsliga som ekonomiska framgångar - ter sig helt obekräftat för att inte säga felaktigt och meningslöst. Bedömningen av detta ditt inlägg blir att det inte syftar till att föra en diskussion framåt utan tvärtom att irritera en etablerad debattör som visat omdöme, kunskap och stil.

Har du verkligen svårt att begripa detta rekommenderas du ta time-out från denna sida. Förstår du, och är intresserad av att skärpa dig föreslås du iaktta en mer försiktig inställning och noggrant tänker över vad som är lämpligt att skriva innan du lägger in något. Med fortsatt hänvisning till schackspelare är ett gott råd att "sitta på händerna" så att man inte förhastat väljer ett drag som man borde ha insett förlorar partiet. I blixtschack kan man vara tvungen chansa med händerna på bordet, men sådana drag kräver att de utförs medan man följer en match - inte i lugnt skede med mest bara silly season.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: När tabloiderna och Hockeysverige kommer ut med information som antyder att en NHL-klubb som Sharks funderar på att anställa Abbott eller Garpen som General Manager är det klart att man undrar om det kan stämma.

Har försökt kolla upp källorna lite och det kanske finns mer, men det jag funnit är två olika poddar där två hockeyjournalister frekvent diskuterar och spekulerar om allt möjligt. Lite som Sanny och Mädhöken. I detta fall är tyckarna Jeff Marek och Elliot Friedman. Jag har själv ingen aning om hur pålitliga dessa tyckare är eller hur mycket de faktiskt har på fötterna.

Har lyssnat av de två podierna och de enstaka minuter de tagit upp frågan på (länkar). Det som de tar upp är att Sharks arbetat ett tag med att ta fram och intervjua kandidater för det kommande uppdraget och under hand eliminerat vissa och gått vidare med andra. Får uppfattningen att de framför allt diskuterat namn från NHL, vanligen med dokumenterad erfarenhet som ledare där.

Dessutom nämner Friedman att han hört av någon som hört att bland de kandidater som fortfarande är aktuella ska finnas ett så kallat internationellt namn; dvs med deras definition någon som inte kommer från NHL. De ska då ha frågat folk med kunskap utanför NHL om de kan se några sådana namn, och därefter frågat vidare bland sådant folk om "vad tror du om denne person" etc. I en av poddarna lyfte Friedman fram en schweizare medan Marek lyfte Abbott. I nästa podd menade Froedman att han hört rykten om att denne "internationelle person" hade bakgrund som spelare i Sharks och lyfte då fram att det kanske kunde handla om Garpen.

Hur sannolikt är det att Abbott eller Garpen verkligen skulle vara aktuella för Sharks och vidare att någon av dem får uppdraget? Svårt att säga men visst finns det tidigare spelare som fått sådana roller i NHL med gott resultat.

Men gissningsvis skulle Garpen falla ifrån ganska snabbt om Sharks gick in för att fastställa hans erfarenhet och meriter. T ex känns det ju helt otänkbart att någon SHL-klubb skulle vara beredd att ge Garpen ett sådant uppdrag och nog borde ju en NHL-klubb bedöma saken på samma sätt. Chris Abbott då? Nja. Hans kompetens och meriter är ju alldeles utmärkta, rent av enastående. Men att göra det i SHL och med det perfekta stöd och upplägg han fick i Röglet inklusive med tvillingbrorsan Cam som huvudansvarig tränare är kanske alltför stor skillnad från Nordamerika där han inte funnits senaste femton säsongerna. Men kanske? Hans bedrift hos Röglet är ju enastående och med Sharksmuskler kanske han skulle slå NHL med häpnad.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Återigen argumenterar du mot eltifoso, men återigen mindre avseende hans synpunkter men mer att du ifrågasätter varför han - som warulfvssupporter - har åsikter om andra klubbar än Warulfven.

Känns lite malplacerat eftersom du själv - när du reggade ditt nya nick i höstas - inte skrev om hockey på denna Luleåsida förrän inför slutomgångarna i SHL. Men däremot skrev massor på sidor för t ex Djurgårn, Leksand, MooDoo, BurkÖlen med flera, tillika lyckats bli avstängd på flera av sidorna.

Visst kan ett forum för hockey ha syftet att endast ge utrymme för diskussion mellan supportrar av laget i fråga, men sådana platser är numera mycket ovanliga. Men kan finnas för enskilda supportergrupper förstås. Det mer vanliga är att Forum för hockeyklubbar också fungerar som gästböcker och därigenom inbjuder vettigt folk från andra klubbar att besöka och bidra med sina synpunkter. Och på en plats som Hockeysnacket där böcker hålls för massor av hockeyklubbar är det förstås självklart att supportrar från andra klubbar är välkomna att bidra med synpunkter hockeyälskare emellan.

Så på ett hockeyforum som detta välkomnas inlägg som syftar till att stimulera till och förbättra kommunikation mellan hockeysupportrar för att såväl sprida kunskap som diskuteras olika åsikter. Visst kan och ska kommentarer kunna bemötas med argument av de som har andra åsikter.

Men att fokusera på att angripa personen som lägger en kommentar. Eller att komplettera ens inlägg med ovidkommande tillägg med ökad risk för att faktabaserade argument elimineras men onödig konflikt etableras. Det är trolleritendenser och sådana välkomnas inte.

Uppfattar att detta inlägg kan ha allmänintresse för att upprätthålla netiquette varför det läggs fram så här.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iceman99: Imponerad av Apans styrelse? Ja och nej. Det handlade mer om nivån längre ned, från klubbdirektör till tränare, som under många år leddes av sekttänkande personer, som jag med rätta kritiserade av många skäl. Och detta under en styrelse som lät dem hållas.

Numera har de tvättat rent på ett ganska imponerande sätt. Kanske har styrelsen haft ett finger med i detta, jag vet inte. Ordföranden numera är en person med omfattande erfarenhet som konkursförvaltare.

Att de nu levererar uppgifter om 11,5 miljoner vinst under året låter ju imponerande, kanske, och utan kunskap på området har jag ändå försökt ta del av den årsredovisning de lagt fram och tycker att den verkar knepig. Men vad vet jag? Kanske den signalerar ett bra jobb av Apans styrelse? Vi får se.

Att de gjort sig av fiaskot Näsan och petat in vettigt folk som Eric Forsell och Lill-Nisse farsa låter ju som bra agerat och de håller ju på börsen bättre än Näsan som löpte amok och köpte allt han såg varpå Apan backade 30 miljoner. Att de nu ersätter sektens översteprofet ApPea Israelsson med en lokal affärskvinna låter också klokt. Så på så sätt kan jag vara imponerad.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Vem bryr sig? Ingen bryr sig!

Två typiska argument från din sida, som säger mindre om sakförhållandet men mer om hur du uppfattar och uttrycker dig på ett sätt där du utgår från att alla tycker som du.

På den tiden jag spelade schack fanns det folk som, när de hittat ett starkt och avgörande drag, inte kunde hålla sig från att smälla till pjäsen de flyttade i brädet så att hela lokalen skulle få reda på att de gjort något. Medan andra, i samma läge, bara försiktigt flyttade fram pjäsen utan att avslöja något eftersom effekten ändå kom i dagen när motståndaren insett vad som höll på att hända.

Den tidigare nämnda spelaren brukade inte sällan göra minst lika stora misstag senare och torska, medan den försiktige imponerade mer och gav folk intrycket att hen visste mer än de; ofta mycket framgångsrikt.

Du har inte funderat på att avstå från multipla fråga- och utropstecken inklusive lägga ned vanan att betona ord med versaler, vilket på internet innebär skrik, samt att vara försiktig med att komma med kraftigt kategoriska påståenden som inte sällan snart visar sig vara helt felaktiga?
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Jag misstänker det, ja, eftersom jag tycker att Apans årsredovisning är så knepigt presenterad, t.o.m. jämfört med tidigare apredovisningar.

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta, förklarade redan Esaias Tegnér i det tal han höll vid magisterpromotionen 1820. Vad du ej klart kan säga vet du ej, menade han helt korrekt.

Och det är dessa drygt två sekel gamla ord man tänker på, när man läser Apredovisningen. Antagligen hade det blivit mycket mer tydligt, om de tagit upp de tomma stolarna som en enskild post. Och hur mycket kassan påverkats av att dopingkommunen släckte samtliga granar i blygden för att finansiera sådana.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och nu har Apan kommit ut ur den ekonomiska garderoben med en årsredovisning som enligt Apkraft, påstås redovisa ett plus på 11,5 miljoner.

Har skummat igenom den bifogade årsredovisningen. Tycker att det är många knepigheter med hitte-på-terminologi och man behöver nog viss erfarenhet för att tolka vad de skriver.

En post som t ex "Andra långfristiga fordringar" 222 miljoner - under "Finansiella anläggningstillgångar" har man svårt att tolka. Kan det vara ApPeas skrytrestaurang och/eller Aparenan som smyger sig in där för att simulera att Apan har med pengar än vad man kan tro?

Underligt var ordet, sa Bull.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Peja: Det kan du ha rätt i.

Samtidigt har man svårt att tro att Garpen har något att komma med. Han har väl aldrig varit "normal" klubbtränare eller GM utan väl bara förbundskapten som är ett väldigt speciellt jobb. Och att vara Sveriges minst lyckade förbundskapten någonsin (väl) är väl knappast heller det något att yvas för.

Men det är klart att han kan ha ett "gott namn" med lokala kontakter efter säsongerna i Sharks.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Hmm, du är som ofta ganska säker på din sak men jag har noterat att dina tvärsäkra uttalanden inte så sällan faller på hälleberget. När det gäller ett Röglet utan bottarna tror du alltså på Allsvenskan medan jag själv mer tänkte mellanlag i SHL. Jag tror att twinsen kanske satt ett avtryck i Ängelholm och att Röglet kommer att kunna behålla en del av sådant de introducerade.

Visst har jag "vurmat" för Röglet eftersom våra fina pojkar Abbott är där och lyckas, men det är inte enbart därför. Har gillat den hockey som Röglet kommit med och kanske kan den bli kvar utan bottar. Fast iofs tror jag inte så mycket på ryktet om Sharks nu. Känns mer som en höna som visar sig vara en fjäder.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Bottarna i Röglet, Rogern och Burra i Fiskrenset, tidigare Bulan i Pölsan, Stefan m m i Apan, Glader i MooDoo och det är tydligt att Sverige förstått att hämta tränare och ledare som utbildats väl i Luleå. Liknar våra målvakter.

Och nu funderar Sharks på pojkarna Abbott.

Skulle de lyckas i så fall? Vet inte. Kanske. Men det är ett helt annat djur. Vore kul för twinsen att få en sådan chans.

Vad skulle det innebära för Röglet, som kommit så starkt senaste åren, vilket man starkt förknippat med brottarnas inflytande? Svårt att tro annat än att de skulle tempotappa, kanske bli ett mellanlag framöver. Synd i så fall. Det borde fått sitt SM-glud i fjol, men de fick ett CHL-glud. Inte illa alls.

TILLÄGG: Hmm. Ser nu att det är två journalister som spekulerat lite angående vilken ledning Sharks nu ska satsa på. En av dem nämner twinsen, den andre tror inte på det. Som vi sett i Röglet har en viktig del i brottarnas framgång för Röglet bestått i att Chris fick jobbet som GM och då tog in Can som huvudtränare, med följd att Röglet fick ordning och reda i ledningen genom de samverkande tvillingarna. När det gäller Sharks är det väl huvudtränaren sedan många år som ska ersättas. Är det troligt att det då några satsa på att ta in båda twinsen som GM/Huvudtränare, visserligen kanadensare, men som tillbringat senaste decenniet i Norge och Sverige? Tveksamt. Och kan en av dem t ex Cam lyckas utan stöd och tydligt samarbete med brorsan? Också tveksamt. Jag tror alltså allt mindre på det här ryktet.

TILLÄGG IGEN: Tydligen är det en ny GM som Sharks ska ha. Nu orerar en apskrivare på "Hockeysverige" och hänvisar till samma diskussion mellan de två journalisterna men lyfter bara att det gäller Garpenlöv, vilket jag tycker låter stolligt. Han har ju ingen som helst erfarenhet av att vara GM, förbundskapten är en helt annan sak. “Han har varit involverad i det svenska landslaget, både som team manager och som tränare, och vissa har sagt till mig att han är en internationell kandidat med Sharks-kopplingar. Vi får se. Det är ett namn som jag fått till mig”, säger Friedman i podcasten.

Fakta är att Sharks ska ta fram en ny GM efter 15 år och två journalister har suttit och spekulerat. De hade hört ett rykte om att en "internationell person" fanns bland kandidaterna. Då har de försökt gissa vem det kan vara. Den ene funderade på om Abbott kunde vara aktuell. Den andre föreslog en schweizare, eller Garpen. Och en massa andra namn figurerade dessutom.

Själv gissar jag på Fredrik Glader.

Snurrigt.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Inte hört något. De kommer ju att lida av sina usla publiksiffror och de tomma stolarna, men Forsell och Lill-Nisses farsa är ju stabila och ingen större risk för ohejdad köpfest som under Näsan. Så gissar på ett lugnt resultat någon miljon plus kanske.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Glädjande besked! NHL planerar nu för ett uppehåll i NHL februari 2024 för att då köra World Cup.

Det innebär alltså att vi får en turnering där de allra bästa landslagen kan delta för varje land.

Något som får ”VM” att framstå det blaha blaha det är.

Mycket trevligt! Bara 19 månader att vänta innan det händer. Blir kul att se Tre Kronor, det var länge sedan.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Apsidan kan avse vad apsupportrar pratar om IRL, i ApPravda Norran, av apsupportrar på Luleås eller andras sidor på snacket. När det gäller en internetsida för apsupportrar syftar vi vanligen på det som skrivs på apkraft, se länk.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
KulaShaker: Fast jag tillhör de som tycker att det där var en knepig historia.

Förra säsongen var på flera sätt en katastrof för Pölsan, inklusive en ekonomisk kollaps. Klubben gick alltså 23 miljoner back vilket skulle ha inneburit att de hamnat på -8 miljoner i eget kapital, förutsatt att Gavlerinken - som klubben äger - skulle ha värderats som tidigare.

Nu har det ju givits lite dispenser under pandemin med Ligan har ju klubbat att de som inte har en viss nivå av eget kapital skulle sparkas ur SHL.

Så det lät ju liiiite kritiskt.

Men så lät man en extern bedömare uppskatta värdet av Gavlerinken och denne beräknade att arenan hade ett värde på hela 43 miljoner mer än vad Pölsan tidigare räknat med.

Och Vips! Hade Pölsans eget kapital gått från -8 miljoner till +35 miljoner.

Och därmed lät sig alla nöjas.

Jag tycker att det lät lite knepigt, minst sagt. Har Pölsan således kraftigt undervärderat arenan i många år? Hur kan revisorerna ha godkänt sådana gravt felaktiga bokslut? Och hur mycket hade man på fötterna för att direkt köpa den föreslagna uppskrivningen? Borde man inte kontrollerat det där närmare med andra oberoende värderingspersoner? Fanns det någon kompisrelation med den "externe bedömaren"?

Vidare låter det som ett besynnerligt påhitt att kräva en nivå på eget kapital, där man inräknar ett värde man knappast kan realisera. Skulle man t ex uppfatta det som att risken för att en klubb går i konkurs, ställer in betalningar och inte kan spela klart serien, som undanröjd eftersom de kan förväntas "sälja del av eller hela arenan" och köra på?

Jag tycker allvarligt talat att det är besynnerligt. Ta Apan som exempel. De har ju i flera år påstått sig vara rikast i Sverige och även efter sportchefen Näsans galna köpfest under tre sportsligt förlorade år då klubben gick trettio miljoner back hävdade Apan att man tillhörde de rikaste klubbarna.

Samtidigt var likviditeten urusel och i flera år hade Apan tomt i börsen och kunde inte ens betala lönerna. De var tvungna att ta dyra och kortfristiga banklån varje gång det skulle betala ut löner. De kunde ju knappast betala lön genom att använda det så kallade egna kapitalet som väsentligen utgjordes av Aparenan.

Jag tycker inte att det låter som att klubbar som jiddrar på det där viset ska uppfattas som ekonomiskt stabila.

Känns mycket bra att vi sedan många år nu har en ledning med ordning och reda som borgar för en ekonomiskt stabil verksamhet. Visst kunde de pungat ut med ett gäng miljoner för att innan deadline ha köpt in ett antal stjärnor vilka kanske blivit tungan på vågen mot Warulfven, men är nöjd med en ledning som inte trixar och håller på och plötsligt är det tomt i kassan.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
KulaShaker: He he, det kanske du har rätt i. Fast en fördel att han här har han insett när han ska backa och kompletterar med lite humor.

Den pölserliga sidan är ju mycket mer frekvent inläggsmässigt med många starka viljor som gärna och ofta vill få ut sin syn. Mycket ansträngande för moderatorerna att hålla den sidan på acceptabel nivå.

Här kan vi ha liiite mer acceptans. T ex den nyss avslutade diskussionen som en skribent, som redan är avstängd på tre av snackets sidor, drog igång. Han har fått lite mer frihet, men den som fortsätter dra igång konflikter där syftet mer och mer framstår som trollerier plockas förstås förr eller senare även här.
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Perro: Svingerli, en av dessa utifrån kommande spelare som Apan värvat in för att därefter påstå att vederbörande kommer från blygden, en helt egen produkt, och som därefter "utvecklats att bli NHL-stjärna".

Nu är det ju så att Tuffa Viktor har fixat det, några andra också lyckats få säsonger i NHL men överlag har aporne inte alls lyckats där och många har överhuvudtaget inte fått spela i NHL utan bara häckat i AHL.

I apans terminologi har man då kört hittepåordet NHL-organisation och förklarat att N N tillhör Laget X X:s NHL-organisation, för att kunna fortsätta påstå att de exporterat spelare till "NHL".

Svingerli är ett sådan exempel. Han skrev på för Colorados NHL-organisation menar Apan. Där avtalade han en fantastisk månadslön på c:a 650 000 kronor.

Nu visar det sig att han aldrig spelat en minut i NHL. Han har enbart spelat i AHL och det har han gjort så mediokert att någon chans i NHL fick han inte. Han har tuffat omkring i bussresor mellan ölhallar där hockey av diskutabel kvalitet bedrivits. Och för etta fick han c:a 50 000 i månaden.

Som alla förstår var Svingerlis äventyr på andra sida Atlanten ett formidabelt misslyckande, ett helt bortkastat år.

Är det därför han lämnar?

Nejdå. Inte enligt Apan som förklarar att nu väljer NHL-stjärnan att "komma hem" eftersom han vill vinna glud med Apan.

De drivande sektledarna må vara borta, men mentaliteten dröjer sig kvar.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Jo. Det finns en filminspelning som Fehlman hans dyngblad la ut på nätet och som många således sätt. Tror den finns spårbar fortfarande men ids inte bry mig. Där hör och ser man Fehlman intervjua Yared Hagos i en korridor i Delfinen och Fehlmans säger "Luleås Lars Bergström skrek rasistiska tillmälen mot dig i Skellefteås arena. Vad tänker du om det?"

Var god observera att Fehlman inte använde räddningsplankan "Det påstås att Osten skrek..." utan han lägger fram det som fastställt.

Det innebär att Fehlman borde ha lagförts och skulle då naturligtvis ha dömts för sitt ljug.

Fehlman påstod vidare att han "genom journalistiskt arbete identifierat oberoende vittnen som bekräftat det hela". Det var förstås också lögn. Efter utredningar av Luleå Hockey, av hockeyförbundet och av åklagaren i Skellefteå kunde man slå fast att de handlade om en gammal tant och en gammal gubbe som suttit tillsammans på bänk 12 när stämningen i Aparenan under förlängningen var minst sagt upphetsad. Ingen av de tre utredningarna köpte förstås det gamla parets påstående, speciellt eftersom det saknades andra vitten samtidigt som 30-40 andra närsittande förklarat att de inte alls hört något sådant.

Men Fehlman kom ut med uppföljare hela tiden de där dagarna och hans lögner "lyckades" mobilisera ett mediadrev mot Osten och Luleå. Media var inte nödbedd, eftersom de nyss "förlorat" ett drev där de tillsammans med Djurgårn, med anstiftaren ApHardy, satt igång en klappjakt där Luleå utmålades som fuskande filmare, samtidigt som Djurgårdare som Ölvestad och Mackan ostraffat utdelade hjärnskakning efter hjärnskakning på Luleåspelare.

Luleå tappade fokus och Apan vände 0-2 i matcher till 4-2. Fehlmans vidriga mygel "lyckades".

Men det där är inte en unik sak för Fehlman. Han hade sedan Apan kom upp i Elitserien bedrivit en klappjakt på Luleå. Rykten om supporterstök i Luleå vevades upp i krigsrubriker, samtidigt som Fehlman teg om andra värre saker av apsupportrar.

Fehlman ringde en lördagnatt upp dåvarande Luleåledaren Chrunack, som avböjde intervju eftersom han var sjuk med 40°C feber, men Fehlman tvingade till sig svar på frågan "Vad anser du om folk som bränner flaggor?" Ärthjärnor, svarade Chrunack, och la på luren. Nästa dag krigsrubriker på Fehlmans skitblaska: "Hans Chrunack: Luleås supportrar är ärthjärnor!"

Inför en match Apan-Luleå i Skellefteå smällde Fehlman upp jätterubriken till Luleås supportrar: STANNA HEMMA, IDIOTER!". Luleå vann matchen, men Fehlmans uppvigling ledde till att ett antal apsupportrar la sig i bakhåll och bombarderade Luleås supporterbuss med stenar, varpå fönster krossades och Luleåsupportrar skadades. En händelse som Fehlman knappt nämnde i tidningen.

FruktHamster, då krönikör på Svenska Fans, kontaktade Fehlmans chefredaktör och blottlade totalt skandaltidningens subjektiva för att inte säga rent olagliga "informationsspridning" i en mailväxling med chefredaktören och Fehlman. Vilket han sedan publicerade på Svenska Fans och det framgår elegant hur vidriga Fehlman och hans boss var.

Luleås supportrar hade en banderoll på egna läktaren med texten "Free Darwit" angående en svensk journalist som olagligen häktats i Etiopien. Då krävde Fehlman att förbundet skulle ta itu med hårdhandskarna mot Luleå Hockeyförening.

Och så där höll han på. Hetsade i första han mot supportrar av Luleå Hockey men också mot spelare, tränare, ledare, t.o.m. mot staden Luleå och Norrbotten.

När det gäller Fehlman körde han fram sina lögner med att han hade anonyma källor i Apan som vittnen för det ena och det andra och hänvisade till källskyddet för att kunna sprida vilka rykten och lögner som helst. Och det var väl dokumenterat hur utpräglad samarbetet mellan Fehlman och sektledarna var - när de vill få ut något rykte ringde de Fehlman som publicerade allt sekten ville ha ut, hänvisande till "anonyma källor".

Nej. Det handlar inte om en enda sak. Utan om en skandal där en brännvisjournalist i åratal förföljde Luleå Hockey. Ingen liten sak alls utan mediaskandal av tämligen unik karaktär.

Detta om detta.

Nu en fundering om diskussionen.

Jag skrev en kommentar om att Aplasse J blivit assisterande tränare i Röglet, varpå ”Realisten” kommenterade ” Inget illa ment, det är bara helt sonika du som aldrig kan släppa ditt evinnerliga agg gentemot Skellefteå.” varefter han fick ett artigt svar ” Jo, visst kan du ha rätt i det. Jag var ju tidigare varm supporter av Apan och det tog lång tid för mig att ta steget att i stället plocka fram fakta för att visa att sektens hitta-på och ljug och allmänna inställning att jävlas med Luleå Hockey var komplett idioti…. Visst kan det vara så att Chris Abbott ser detta mycket bättre än jag gör. Vi får se.”

Och därmed borde saken förstås ha varit klar.

Men vederbörande fortsätter komma med utvidgade versalbemängda (skrik, på internet) kommentarer som inte tillför något ytterligare.

En sådan ordsvada med tydligt syfte bedöms inte vara av intresse för sidan varpå ”diskussionen” nu förklaras avslutad.
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Och bara för att visa hur knepigt livet kan vara har jag fått reda på att möjligen är jag troligen nära släkt, tremännig eller närmare med Aplasse J. Ryyyyyyslig kunskap och "det vete fan" om jag vill veta säkert.


"..." = på modern hockeysnackiska "jag vet I fan" vilket är språkligt fullständigt uppåt väggarna förstås.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: Du står för en berömlig gärning, Icing-Ove, som tar på dig jobbet helt själv mot inpiskade pölsaiter, en rent gävlig uppgift.

Fast med två eller flera kompetenta, ledda av Socker-Ove, skulle det förstås vara en enkel sak. Med ett schysst verbalt järnrör skulle en värld slås med häpnad.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: Apfopos inget. Läste hur du snurrar ett koppel pölserliga supportrar i luften på deras egen sida. Underhållande!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Frusen törst i kön till Stadspuben i Luleå.

Den som inte stått där i norra hamn i -20-30°C och kallare ändå, efter att ha grundat med ett skrovmål på Frasses ett par kvarter bort, har svårt att förstå vad Luleå Hockey handlar om.

En förlorad final är ingenting. Bara att...

...det är då som det stora vemodet rullar in. Och från havet blåser en isande gråkall vind.

Hur kommer det sig att jag citerar Vintersaga? Därför att jag läser på ett annat forum hur det debatteras hur många miljoner man var villiga att avstå från i årsredovisningen för att få gludet.

Min uppfattning är att då vet man inte vad det handlar om. Då har man inte förstått Luleå. Ekonomi och glud är väl bra men först och främst handlar det om att ha stått och frusit i kön till Stadspuben eller likande upplevelser för vår härliga familj i jordens nordligaste elitlag i hockey. Nere i Fjollträsk eller för den delen andra småstäder har de ingen aning om vad vi talar om.

Vi vann inte i år. Och inte heller många andra år. Men när vi vinner, då är det en vinst som går över alla andras alla vinster. Då är bucklan i Luleå, där den hör hemma.
Uppladdat:

450x245-skarmavbild-2022-06-15-kl-195048.png

+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Nej, du verkar oinformerad om när det gäller hur sekten - med brännvinsjournalisten Fehlman som spjutspets - ljög och förföljde Luleå Hockey, lagets supportrar, Luleå som stad och Norrbotten som län och landskap.

Man gratulerar dig till att ha sluppit ta del av det eländet.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Perro: Ja, han är ju en typisk superexport till "NHL-organisation" som de uttrycker det hos Apan. Dvs han har aldrig dugit till utan löjlat sig i farmarligan AHL hela tiden. Visst har han en del att komma med och låt oss hoppas att han gör det under säsongen i stället för att lyda sektmonstren highsticking för att slå klubban i ansiktet på motståndare - ingen har väl glömt att han "sjukpensionerade" Patrick Cehlin på det viset. Eller att han hänger på den utbildning han fick av Fläskberget för att "tappa benen" och fuska sig till utvisning.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: Ni gör , som vanligt, helt rätt. Den rene Mooodoistiske produkten "Highsticking" har ju helt tappat stilen och storheten framgår bara genom löneanspråken. Medan han hos Apan utvecklats till en diva; en primadonna som ska ha allt men inte ger något tillbaka.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jo, visst kan du ha rätt i det. Jag var ju tidigare varm supporter av Apan och det tog lång tid för mig att ta steget att i stället plocka fram fakta för att visa att sektens hitta-på och ljug och allmänna inställning att jävlas med Luleå Hockey var komplett idioti.

Nu HAR de rensat bort den väsentliga delen av elakartade sektjävlar och man borde kunna hantera dem som vilket normal klubb som helst. Jag HAR ju offentligt förklarat att jag SKA försöka göra det, men det tar sin tid.

Och när nu Aplasse J är på tapeten - han var ju en av de värsta i sekten - har jag svårt att inte kommentera det.

Visst kan det vara så att Chris Abbott ser detta mycket bättre än jag gör. Vi får se.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Tror det syftar till att Aplasse J helt sjukt ska bli ass i Röglet.

ApLasse är ju en före detta misslyckad tränare för pites och Apans junisar, varefter han blev sektprofet hos Apan. Som alla vet har hans bestående insats varit att sitta på kvällen och ringa upp andra klubbars junisar. Pojkar ner i 12-13-årsåldern har belägrats och på så sätt "lyckades" Apan stjäla talanger från andra klubbar, varefter de presenterades som helt egna produkter från blygden.

Och sedan fick han storhetsvansinne och tillsammans med CryBert och mummelklockare högg de knivar i ryggen på den egne tränare Anders Forsberg som fick 20 minuter på sig för att städa ut sitt skåp, när de svekfulla sektledarna skulle stjäla den kommande äran då Forsbergs lag tog två glud.

Därefter drog han och ApWallman till schweiziska Zug där ApWallman blev huvudtränare och Aplasse J blev ass tränare.

Det fungerade förstås inte. Zug blev bara sämre och sämre och till slut fick Zug sparka de båda misslyckade aporna.

Apwallman blev några år senare tränare för BurkÖlen men det fungerade inte så till slut sade han upp sig själv.

ApLasse J däremot fick inga jobb som sportchef eller ass tränare. I stället har han haft ett blygsamt uppdrag som "rådgivare" till St Petersburg, men nu är också det slut.

Så med det som curriculum vitae blir han nu ass tränare för Röglet. Ska stå i båset med Cam, som bestämmer.

Hur ska det gå?

Inte.

Förstås.

Helt obegripligt val av Chris Abbott, som gjort allt annat så bra så länge. Men ingen är ofelbar och till slut blir det en plump i protokollet. Stackars Röglet. Hoppas de inte sjunker så djupt nu.

TILLÄGG: På Apforum snurrade de till det "LJ till Rögle som GM. illa!" innan de insåg att inte fan tar han Chris Abbotts roll utan blir assisterande tränare bara, varpå aporne erkänner att inte fan har han några meriter i båset, vilket gör rekryteringen oförklarlig. Dessutom påstår ApPravda NollanNorran att Aplasse J ska ha haft ett erbjudande från Apan, men tackat nej. He he he...galenskapen fortsätter.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Yep! Läste också utskicket från Stefan Enbom till oss medlemmar. Dessutom uppgår nu föreningens egna kapital till 40 miljoner kronor.

Känns skönt att vår ledning - förutom alla andra fördelar - också är ekonomiskt stabil.

Läste att vi under grundserien hade en beläggning på 5 815 åskådare med 95% beläggning under de matcher vi kunde fylla hela arenan. Och under slutspelet vandrade det förstås snabbt upp till 100%. T o m att vi kunde fylla hallen när vi spelade borta game sig i finalen.

Apan har ju stoltserat med att ha ekonomiska snillen i ledningen men efter de trenåren då näsan ställde till med århundradets köpfest så att Apan gick 30 millar back, kombinerat med de pinsamt låga publiksiffrorna i Aparenan - väsentligen bestående av tomma stolar för vilka dopingkommunen pyntar biljetter med medel komna från förskolenedläggningar, släckta julgranar med mera - undrar man om vi nu inte passerar Apan i likvida medel?

Väntar på spänning på Apans årsredovisning, signerad av ordföranden som har ett långt curriculum vitae, väsentligen bestående av uppdrag för konkursförvaltningar.

TILLÄGG. Ser nu att Apan påstod sig att ha ett eget kapital på 51 miljoner efter säsongen 2020-2021. Visserligen genom att ha överdrivet bedöma värdet av ApPeas skrytrestaurang som vanligen står tom. Och med de fortsatt låga publiksiffrorna under den säsong vi nyss spelat kommer vi säkerligen att närma oss Apans s k likvida medel nu. Och passerar - om inte förr - nästa säsong när våra avslutande slutspelsmatcher nu i vår räknas in i nästa årsredovisning.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Saik-Småland: Då har du inte läst tillräckligt. Sådana där "inkilningar" var tydligen vanliga lite överallt i hockeyn förr i tiden, men när det gäller Luleå Hockey satte Osten definitivt stopp för sådant när han blev vår huvudtränare. D v s långt innan vi vann gludet.

Apans sektmentalitet fortsatte nästan tre decennier efter det att Granqvist rakats.
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Framkommer vidare att nämnde Marklund-Lundmark under sin tid som spelare hos Apan - som vanligen då hette clybben, när de inte försökte kalla sig Stinkheads - var en känd buse som regel med minst dubbelt så många utvisningsminuter som antal matcher. Samt att han hade för vana att spöa upp åskådare, t ex när de mötte Vita Hästen varpå åklagare plockade in Marklund till domstolen i Norrköping.

Med de "kvalifikationerna" var det förstås självklart att han utsågs att under ett decennium "fostra" unga pojkar i Apans hockeygymnasium.

Vi håller tummarna för att vistelsen hos Timret blir så kortvarig som möjligt och att pojkarna kan stå emot de appennalistiska böjelserna. Tack och lov har han changerat så pass att han bara blir ass tränares förmodligen ges inte så mycket inflytande up his ass.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Mycket viktig information!

Min uppfattning är att den riktigt maligna delen av den sekt som Apan kom att utvecklas till bestod av ordförande Pär Nordlund, Direktör ApPea Israelsson, GM APLasse Johansson, Aptränarna Mummelklockare, CryBert Robertsson, ApHasse Wallsson, Apjunistränare Lars APMarklund, Fläskberget, brännvinsjournalisten Fehlman samt ApPravda Nollan Norran.

När nu hela den hårda kärnan är borta kanske t o m sektmakten över ApPravda också släpper. Kanske de börjar rapportera att Apan torskat när Apan torskat? Kanske de informerar om att folk kommer från Luleå i stället för Norrbotten? Kanske de ställer frågor om hockey till Apan i stället för att slicka sulorna på den lokala klubben?

Kanske det är dags att hantera Apan som en SHL-klubb vilken som helst? Vad tror du om det, DansbandsWolf? Vågar vi lita på att lill-Nisses farsa, Forssell, Robert Olsson och andra nu tvättat tillräckligt rent i apbyken?
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Hittade faktiskt ett sådant där konto. Men du brukar ju vara välunderrättad så jag gissar att spelaren i fråga inte är aktuell för Luleå.
Uppladdat:

421x300-skarmavbild-2022-06-07-kl-113511.png

+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12: Bra spelare de också. Det är tydligt att Luleå Hockey denna säsong arbetar längre in på silly season för att lyckas rekrytera så bra som möjligt, när nu läget förändrats ganska rejält sedan gangsteroligarkernas miljarder till KHL förväntas sina ordentligt.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Yep. Evander Kane fick en matchs avstängning för farlig boarding mot sarg:

"Evander Kane was suspended one game by the NHL Department of Player Safety on Sunday. The Edmonton Oilers forward was disciplined for boarding Colorado Avalanche center Nazem Kadri in Game 3 of the Western Conference Final at Rogers Place on Saturday."

Jag lyfte ju upp den där händelsen igår med anledning av att det överfallet var pyttelitet, jämfört med den fruktansvärda och mycket brutalare boarding som Warulfven Jacob de la Rose gav Pontus Själin i slutet av match ett i finalen, när matchen redan var avgjord.

I NHL blev det alltså avstängning. Men inte i SHL, eftersom galningen skrikegård i live TV på SeMer förklarat att "det där var max en tvåminuters och det är snarare Själin som orsakar det hela eftersom han inte är "beredd"". Och som vi alla vet gör situationsrummets Lärling exakt som Skrikegård kräver. D v s han anmälde inte det hela till Disciplinnämnden.

Liksom skrikegård/Lärling inte anmälde något brutalt överfall på Luleåspelare överhuvudtaget i semifinal och final.

Hur skulle finalen slutat om De la Rose åkt på två matchers avstängning i den första matchen? Det får vi aldrig veta. Men vi inser att det skulle ha givit Limpans lina betydligt bättre spelrum.

Luleå Hockey har hållit en juste still genom att respektera domarna och hockeyns rättssystem, men påpekade att det inte kändes OK vid flera tillfällen när brutala överfall på Luleåspelare inte rapporterades till Disciplinnämnden.

Det är tydligt att det finns ett antal knäppgökar som gjorde vad de kunde för att se till att motståndare tillåts stoppa Luleå på vilka sätt som helst. Tror att dessa knäppgökar skulle agera likadant mot flera andra klubbar också, men att de skulle yla på avstängning för vissa klubbar...

Jag tycker att Luleå skulle investera för att få backup från NHL-domare och från NHL Department of Player Safety. Komma överens om att när en sådan händelse inträffar skickar vi sekvensen ovan Atlanten för en omedelbar bedömning därifrån.

Sedan kunde Luleå publicera resultatet vilket med all säkerhet skulle få igång svensk media i ett drev mot de verkligt onda och skyldiga. Min gissning är den att dessa skulle bestå av
1. Skrikegård (med visst inslag andra SeMer-"experter")
2. Lärlingen Christer Lärking som grovt missköter sitt ansvar för situationsrummet
3. Före detta domarbasen Peter Andersson, Warulfvssupporter, som dominerar referensgruppen för spelares säkerhet.

Borde fan skicka över crosscheckingen på Oscar Engsunds struphuvud, monsterboardingen på Själin med mera till NHL Department of Player Safety på en gång, med frågan "Anser ni att dessa händelser ÅTMINSTONE borde granskas av en organisation för spelares säkerhet"?

Hur stor roll spelade detta inaktiva/icke fungerande situationsrum för slutresultatet i finalen?

Det får man aldrig veta förstås. Men för att vara tydlig klandrar jag på inget sätt Warulfven för detta. De använder de medel de kan och som zebror/situationsrum tillåter.

Det egentliga problemet är att SeMer - med självutnämnda experter av typen galningen skrikegård - skaffat sig ett mer eller mindre brottsligt inflytande på situationsrummet, där Peter hejsanhejsan Andersson placerade Lärling som helt dominerande ansvarig, men denne lärling lagt sig platt och lyder order av skrikegård samtidigt som han skiter fullständigt i sitt viktiga uppdrag att arbeta för spelares säkerhet.

USCH!
Uppladdat:

450x290-skarmavbild-2022-06-06-kl-121001.png

Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Du menar som förslag? Ja, han verkar ju vara en riktigt bra spelare. Stor och målfarlig.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Allvarligt talat känns det underligt att du återigen drar upp detta med att Luleå bara har ett glud. Det finns så mycket mer att glädjas åt än att dra upp denna brist på glud igen - för du tog ju upp det så sent som för några veckor sedan.

Då la jag en sammanställning som tydligt visade att under hälften av tiden sedan guldet var Luleå så försvagat ekonomiskt att det var en strålande framgång bara att hålla sig kvar i Elitserien.

Därefter har vi gått mycket bättre. Först med Rönken fyra säsonger då vi knackade på gluddörren men motståndarna var för starka. Sedan några mittemellan och därefter kom Bulan och framgångarna under Bulans fem säsonger kan man bara glädjas åt. Inget glud ännu, nej, men Luleå har bäst snitt i SHL under Bulans tid och i år var vi bara slutet av en tredje period i game seven från ett glud, 2020 skulle vi med all säkerhetbtagit guldet men då ställdes slutspelet in.

Tycker du kan gaska upp dig med anledning av detta. Fast lite tror jag att du har en faiblesse för att söka upp sådant man grämer sig på. Här och på andra sidor.

Lägger nu in det jag svarade dig för två veckor sedan då du senast var ledsen över gludmissen och de få gluden. Läs på ordentligt nu så tror jag du inser att det inte finns mycket anledning att gräma sig över gluden som inte kom utan i stället att glädjas över framgångarna för Luleå Hockey - världens nordligaste elithockeyförening.

HÄR KOMMER DET TIDIGARE SVARET I REPRIS:

Jag tycker inte att det är lämpligt att säsongen avslutas med att det gnälls över att "Luleå alltid viker ned sig" och att man ensidigt beskriver situationen under 26 år utifrån hur många glud klubben (inte) vunnit. Det blir att måla allt med pensel doppad i svart färg.

Det känns verkligen inte som något en Luleåsupporter gör.

Att vara en ”Realist” är att analysera och bedöma verkligheten objektivt.

Efter milennieskiftet förändrades villkoren för svensk hockey i grunden. Bosman, NHL:s utvidgning, KHL:s expansion med mera har lett till att numera får vi vänja oss vid att ha bortåt tvåhundra svenska spelare i utlandet. Det innebär att majoriteten av de som skulle ha spelat i Elitserien / SHL numera inte är tillgängliga och de svenska elitklubbarnas har dränerats rejält. Konsekvensen har blivit att klubbarna köpt allt fler spelare från utlandet samt från andra svenska klubbar.

Och då förstår alla att de klubbar som är rikast har ett väldigt försprång jämfört med de klubbar som har sämre ekonomi.

Denna verkligheten illustreras av listan över svenska mästare från och med säsongen 2001-2002:

2002 Färjestad
2003 Frölunda
2004 HV 71
2005 Frölunda
2006 Färjestad
2007 MODO
2008 HV 71
2009 Färjestad
2010 HV 71
2011 Färjestad
2012 Brynäs
2013 Skellefteå
2014 Skellefteå
2015 Växjö
2016 Frölunda
2017 HV 71
2018 Växjö
2019 Frölunda
2020 0 slutspel
2021 Växjö
2022. Färjestad

När det gäller de listade lagen kan vi konstatera att Fiskrenset tack vare stor arena och brist på konkurrens i Göteborgsområdet nästan genomgående haft störst inkomster i hockey-Sverige. HV har länge haft stor arena slutsåld och byggt upp en stabil ekonomi. Warulfven byggde upp sin ekonomi efter att ha ”fått” en stor arena som de snabbt fylld. Läjkers har haft sponsorer med välfyllda börsar och var tidigast med att värva in rejält med spelare från andra sidan Atlanten. Warulfven och HV betalade mycket för starka spelatrupper och tillhörde spelartoppen år efter år; ett koncept som Fiskrenset senare hängde på; tidigare köpte de bara ihop långt mer spelare än de behövde och sparkade de som inte platsade inför eller under säsong. Läjkers specialiserade sig på att innan deadline för övergångar lägga stora pengar på att värva in de stjärnor de behövde.

Och att rikast vinner har styrt ganska ordentligt. Warulfven har under perioden 5 glud, HV har 4 glud, Fiskrenset har 4 glud, Läjkers har 3 glud.

De enda undantagen från dessa de fyra rikaste lagen – som tog 80% av de utdelade gluden under perioden är:
• Apan med 2 glud 2012-2013, därefter har de varit bäst på att torska finaler.
• Pölsan med 1 glud 2011.
• MooDoo med 1 glud 2007.

När man på så sätt förstår verkligheten och konsekvensen av de ekonomiska förutsättningarna inser man att de rika drakarna inte släppt mycket ifrån sig.

Objektivt sett kan man tänka att det hade varit realistiskt för Luleå att kanske ha tagit 1 glud under denna period – de flesta klubbar som deltagit i Elitserien SHL under denna tid har 0 glud. Och våren 2020 hade vi sannolikt gjort det, om inte slutspelet ställts in av coronaskäl. Och denna vår 2022 nådde vi senare delen av tredje perioden i game seven av finalen innan vi tappade chansen på gludet.

Att sprida uppfattningar som att Luleå ”alltid viker ned sig” är okunnigt. Tycker i alla fall jag.


Om vi mer i detalj undersöker förutsättningarna för Luleå är följande min bild.

1998 brakade vår ekonomi ihop. Med stora skulder som tog många år att hantera följt av de nya ekonomiska villkoren för Elitserien när allt fler svenska spelare köptes till utlandet och klubbar fick köpa in nytt för att ersätta inte sällan halva trupperna inför kommande säsong, var vi chanslösa att konkurrera på riktigt och att vi överhuvudtaget höll oss kvar i Elitserien 1998-2010 var en otrolig framgång för oss. Det är INTE enbart SM-glud hockeyn handlar om; fråga HV, Trottoarkanten, Djurgårn, MooDoo, Timret för att nämna några lag som fått ta steget ned till Allsvenskan. Våren 2008 låg vi extremt illa till, sist i serien med få omgångar kvar men lyckades med en heroisk insats att slippa kval (vi har aldrig behövt kvala oss kvar till skillnad från alla andra etablerade klubbar) och den avslutningen ses av många som var med som en av de största framgångarna faktiskt. Under dessa långa svåra år befann vi oss ofta sist eller bland strecken men lyckades nästan alltid klättra upp till slutspel, där vi dock vanligen eliminerades direkt. Men att kräva att Luleå skulle kunnat ta glud under dessa år är inte speciellt realistiskt. Personligen är jag mer än nöjd över att Luleå – mot alla odds - höll sig kvar och inte ens behövde kvalspela under dessa 12 säsonger.

När det gäller följande 12 säsonger har Luleå under 10 säsonger – trots våra fortsatt sämre ekonomiska förutsättningar – haft längre perioder då man känt stolthet över vilket lag, vilken hockey och vilka framgångar klubben lyckats med:

A) Rönken och Bulan 2010-2014
Rönkenhockeyn tog landet med storm och kraven på att spelarna skulle jobba varje byte och arbeta för laget före jaget gjorde att Rönken med svagare trupper än andra lag lyckades ta oss upp till toppen med serieplaceringara 4, 1, 3, 6. Det blev inget glud; ett slutspel motarbetades vi av en vidrig mediakampanj i kvarten mot Djurgårn och semin mot Apan; en gång åkte vi som serieetta redan i kvarten mot Victor Fasth och Gnaget som spelade Rönkenhockey, ett år nådde vi final mot Apan – som då hade ett synnerligen starkt lag och spöade oss med 4-0 men i två av matcherna var Luleå det bättre laget, fast torskade ändå.

Med hänsyn till förutsättningarna anser jag att Rönkens fyra säsonger där han lyfte Luleå från strecklag till topplag var en stor framgång för Luleå.

B) Bulan 2017-2023
Bulan fick ta över ett lag han inte haft inflytande över men de senaste fyra säsongerna har Luleå poängmässigt varit delad etta, etta och tvåa (enstaka pinnar efter Röglet). Och dessutom har Skuggan vuxit fram som strålande sportchef och fattar kloka beslut och detta i samråd med tränarna; vackert!

Det år vi var allra bäst – säsongen 2019-2020 – och vann serien överlägset är det mycket troligt att vi tagit Gludet, men det ställdes som bekant in.

Inför årets slutspel vill jag minnas att ”någon” krävde att vi skulle lägga oss mot Malmoe i sista omgången eftersom vi då skulle få besegra Warulfven enkelt i kvarten. Medan vi i annat fall skulle få Öret i kvarten och Fiskrenset i semin; två lag vi ”skulle” torska mot.

Nu blev det inte så. Min bedömning är den att Bulan byggt ett lag som skulle spöa samtliga konkurrenter och så blev det ju också.

Med ett undantag: Warulfven. Ulfven hade inför säsong laddat på med så många stjärnor – främst forwardsspetsar – att de allmänt tippades bli bäst i landet. Inledningsvis knackade det dock för Ulfven men de sparkade sportchef, tränare och spelare och köpte in ersättare där speciellt målvakten Furch och backen Lennström blev mycket viktiga. Och efter att ha slöspelat ändå – fick bl a stryk hemma av Luleå med 0-8 i våras – skärpte de sig något jävulskt i slutspelet framför allt genom att alla deltog i försvarsspelet utan puck samt att de körde med överlägset fysiskt spel när det behövdes. Warulfven i slutspel blev ett helt annat odjur och de sparkade ut serieettan, serietvåan och serietrean ur slutspelet och tog därmed välförtjänt hand om Le Mans.

Ändå gjorde Luleå en riktigt stark insats mot Warulfven. I game seven kämpade båda lagen extremt för att freda eget mål och 0-0 stod sig länge. Alla begrep att det lag som fick första målet skulle sannolikt vinna matchen och SM.

I det läget slår Luleå en puck i ribban, följt av att ett hopslag byter riktning och Ulfven får 0-1 (följt av 0-2 och 0-3 när Luleå gav upp förvsvaret och körde allt framåt förstås).

Skulle ribbskottet gått in och hopslaget ut – det mer sannolika resultatet av de två händelserna – är det troligt att Luleå vunnit SM-glud. Så lite kan det skilja och i så fall hade det blivit hyllningar en masse.

Att inte kunna se det utan att i stället antyda att Luleå alltid viker ned sig anser jag vara svartmålning. Allt är inte svart eller vitt och det är inte realistiskt att tro det.

Visst. Jag kan tycka att Bulan borde ha matchat bort De la Rose-linan från Limpans lina i hemmamatcherna. Man Luleå har konsekvent haft inställningen att de ska styra spelet och inte anpassa sig efter motståndarna. Kanske hade en föränding där skadat oss mer, jag vet inte. Inbillar mig att Bulan och Henric begriper det bättre.

Och visst. Våra special teams tappade rejält. Men kom ihåg att vi också har en motståndare och Warulfven skärpte sig något grönjävulskt inför finalen eftersom de insåg att Luleå annars skulle vinna just genom specialteams. Och Andreasson däckades av magsjuka inklusive av hårda tacklingar av Warulfvar. Inte oväntat – så plockade Ulfven boprt även Apans Linus Karlsson-lina i kvarten. Ändå kämpade Andreasson på, men hade tappat tillräckligt och utan honom blev Luleås PP alltför försvagat.


Med hänsyn till förutsättningarna anser jag att Bulans fem säsonger där han etablerade Luleå som topplag var är stor framgång för Luleå.

C) Säsongen 2022-2023
Framöver tror jag att det finns en risk att Luleå kan få svårt att försvara sin plats i toppen. Och återigen riskerar ekonomiska skäl få alltför stort inflytande. KHL har som bekant delvis havererat vilket innebär att framöver kommer det att finnas betydligt fler bra spelare att köpa in och då kan man förmoda att de rikaste klubbarna i sydbotten kommer att handla på rejält.

Blir det så, kommer jag ändå inte att skälla på Skuggan, Bulan, Henric och laget. Eftersom jag är realist.

Säsongen 2021-2022 uppfattar jag som en stor framgång för Luleå Hockey. Våra ledare var försiktiga förra säsongen att köpa spelare, av cornaskäl som alla SHL-lag kommit överens om men som de flesta sedan struntade i och faktiskt ställde till med historiens största köpfest. Följden är en mer stabil ekonomisk grund för Luleå Hockey. Vårt damlag vann återigen Glud och vårt herrlag hade glud inom räckhåll till dess att <10 minuter återstod av säsongen. Och Luleå etablerades som en av landets absolut största hockeystäder; Delfinen fylldes de flesta matcher i serien och kontinuerligt under slutspelet. Och stödet från läktarna i finalen har enormt t o m så att man kunde fylla Delfinens läktare på en bortamatch (!).

Det hade förstås varit ett prick över ett i om också herrarna vunnit och vi var mycket nära men det gick inte.

Direkt efter finalen är vi förstås besvikna, men när det gått en tid måste man acceptera faktum, gilla läget och gå vidare. Att gnälla på är tunt.

Det finns alltså väldigt mycket att vara stolt för när det gäller Luleå Hockey. Allt sedan SM-gludet 1996 och den nu avslutade säsongen är en av höjdpunkterna.

Att då strunta i allt positivt och koncentrera sig på att bara ta upp negativt. Det är att svartmåla. Så gör inte en Luleåsupporter enligt min uppfattning.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Apropos att vi klagar på domare i SHL. Under årets slutspel må alla ha drabbats när zebrorna inte räckte till och gissningsvis drabbades alla lag lika.

Men med ett rejält undantag. Referensgruppen för spelarnas säkerhet - Petterström, Ledin och tidigare domarbasen Peter hejsanhejsan Andersson vägrade konsekvent rapportera fula överfall på Luleåspelare till Disciplinnämnden varpå de slapp avstängningar. Tycker att Fiskrenset/Warulfven kom undan med åtminstone en handfull avstängningar där.

T ex i första matchen i finalen, slutminuter, matchen är avgjord och Luleå har vunnit. Då sätter de la Rose in en brutal monsterchecking i ryggen på Pontus Själin som krossas mot sargen; kommer därifrån blödande i hela ansiktet men slapp bryta nacken tack och lov.

Jag kom att tänka på den handlingen när jag i natt tar del av vad som hände i matchen Colorado-Oilers då oljans Evander Kane överföll en coloradospelare (se länk).

Nu talar man där borta högt över hur ful och farlig den boardingen var och räknar med att den granskas av deras grupp för spelarnas säkerhet samt leder till avstängning.

Samtidigt inser alla att Kanes var en smekning jämfört med det extremt hårda och brutala överfallet som De la Rose utförde på stackas Själin.

Men i Sverige satt skrikegård i SeMer och förklarade att "det där var snarast Själins fel, han borde ha räknat med att han ska bli "tacklad" där" och naturligtvis vågade inte situationsrummets lärling ens kontakta referensgruppen för att diskutera rapport till Disciplinnämnden. Skrikegård hade ju redan förklarat att det inte var något fel och när De la Rose åkte på 5 min + match (med bara någon minut kvar av matchen) tyckte skrikegård att det var "tveksamt"; skulle det vara utvisning överhuvudtaget hade det räckt med 2 min. Gissar att han även tyckte att själen skulle haft en tvåa för filmning eftersom "han borde insett att han skulle bli tacklad".

Så någon rapport till Disciplinnämnden blev det förstås inte. Lika lite som när en fiskrensare crosscheckade Oscar Engsund över struphuvudet när spelet var avblåst ("armarna var inte tillräckligt utsträckta" enligt domarbasen). Eller när fuljoel fällde Tyrre med en slewfoot och så vidare.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Visst hade man önskat att vi lyckats ta några SM-glud till. Nu i år 2022, 2020 då slutspelet blev inställt, likaså 1995, gärna 1997 också 1993 var vi ju nära. 2013 var vi ju också i final, men 0-4 i matcher inte så bra.

Tycker ändå att man haft så mycket glädje av vår klubb och vår hockey att jag kan stå ut med att vi inte har fler Glud. De kommer med tiden och just att kämpa för att lyckas gör det kanske mer intressant än om man hade tagit en massa glud och varje säsong skulle kräva detsamma.

Lite som Bajen i sparkboll. Djurgårn och Gnaget må ha tagit ett helt gäng glud medan Hammarby sliter och aldrig riktigt når fram. Men sammanhållningen bland söderbröder och alla bajensupportrar gör det än mer värt mödan. Tyvärr tog ju Bajen ett SM för några år sedan, när vi spelade långa bollar på Bengt under Sören Cratz, och det kändes konstigt när alla samlade på Medis för att fira; blev nästan gravöl på det. Men Hammarbys supportrar samlades, röstade in sig att ta makten i föreningen och beslutade att ska vi spela Cratz-fotboll och ta glud kan det hellre få vara. Vi ska ha en sparkboll med tunnlar och Copacabanakänsla och blir det inga glud på det skiter vi i det;-)

Man ser det man önskar och den som så vill ser ju glaset halvtomt i stället för halvfullt.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
DansbandsWolf: Härligt! Lutar mot 10-12 miljoner plus. OBS att även vår damhockey gick plus. Känns skönt att ha en pålitlig ledning och en välskött förening.

Som inte köper och säljer trottoarkanter eller räknar upp värdet av arenor med tiotal miljoner för att konvertera ett totalminus till ett totalplus, eller försöker lura sig till "utbildningsersättningar" från Försäkringskassan för att betala skadade spelare och ledare, eller får betala tillbaka miljoner av pandemibidrag när man varit "kreativ" med uppgifter med mera med mera.

Man är stolt och man blir glad.
+3
Kommentera

·