Sven.Savage

24518 inlägg · 8745 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Zappaholic: Hej där!

Vi diskutera ju igår på Luleåsidan överfallet på Scott, där man tydligt ser hur han träffats av motsvarande ett knockoutslag till vänster på huvudet, och funderade på hur lång avstängning det skulle bli.

Och nås idag av informationen att situationsrummet - ansvarig för övervakning av spelares säkerhet - nonchalerar händelsen!

Har publicerat en rejäl analys av varför inte övervakningen av spelares säkerhet fungerar, men eftersom den är lång avstår jag lägga in den här, utan länkar nedan.

Tror länken fungerar - annars finns analysen på Luleåsidan.
+26
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
ÖVERFALLET PÅ GREG SCOTT

Det blev alltså ingen avstängning. Kunde inte bli heller, eftersom det inte ens blev någon rapport till Disciplinnämnden. Ansvarig för att det INTE blev någon rapport är Christer Lärling. Och som nedan förklarats går han i skrikegårds ledband. Skrikegård som i Cmore redan igår förklarade att "han hade sett hundra repriser och det var ingen armbågstackling" och därför var det "inget fel". Scott fick skylla sig själv eftersom han inte var uppmärksam.

Anton har ju giffat situationen (länk) med tre olika förstoringar där han fått den sista av Cmore.

Kan man se att armbågen träffar huvudet? Nej, kanske inte, eftersom armbågen/Scotts huvud döljs av Nowicks huvu i träffögonblicket.

Men man ser att Nowicks högerarm innan träff rör sig uppåt från en halv meter ovan isen till höger om Nowick och efter träffen befinner sig samma atm två meter ovan isen till vänster om Nowick.

Inte speciellt svårt att gissa vilken rörelse den armen gjort från innan till efter träff. Testa själv att utföra rörelsen.

Men ännu viktigare än det är det man tydligt ser på den första av GIFfarna, med minst zoomad bild. Att innan Scotts kropp slås bakåt av tackligen sker en annan sak. Scotts huvud kastas till hans högra sida och illustrerar perfekt hur det ser ut när man träffas i huvudet av ett knockoutslag.

Så, vad är det som träffar och knockar huvudet? Nowicks armbåge? Eller Nowicks axelkåpa?

Det spelar egentligen ingen som helst roll anser jag. Ett fult överfall som orsakar en svår hjärnskakning och risk för bestående hjärnskada.

Jag tror dessutom att det faktiskt är armbågen eftersom hela rörelsen borde uppfattas som en anlagd armbågstackling, snarare än om han hållit arm mot egen kropp för att tackla sin sida i bröstet på Scott.

I vilket fall. En solklar anledning för bedömning av Disciplinnämnden och ett beslut om en lång avstängning, speciellt som det var fjärde matchstraffet på 41 matcher på denne återfallsförbrytare.

Men så blev det inte, eftersom det sitter en person i Cmore-studion som skaffat sig ett orättfärdigt inflytande över spelares säkerhet, trots att han uppenbarligen skiter i just detta "det är alltid den som blir tacklad som felat"…
+5
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
SANNINGEN OM SHL:S SITUATIONSRUM OCH SPELARNAS SÄKERHET

NHL WAR ROOM
2013 inrättade NHL ett War room och anställde Brendan Shanahan att ansvara för spelarnas säkerhet via denna funktion. Man valde honom eftersom han hade omfattande och aktuell erfarenhet och kompetens för NHL-hockey och eftersom han var en i alla läger respekterad person med gott omdöme.

Brendan illustrerade pedagogiskt genom videouppspelningar och kommentarer varför han fattade det ena eller andra beslutet. Och alla accepterade hans kloka bedömningar. Det hela blev en succé och spelarnas säkerhet och skyddet mot hjärnskador förbättrades.

SHL WAR ROOM
SHL följde efter den utmärkta idén och hösten 2014 inrättades ett svenskt War room - situationsrummet.

I Sverige hade tidigare förts omfattande diskussioner avseende ett sådan behov och dessutom hade föreslagits vem som skulle kunna bli den "svenske Shanahan". Och i princip alla var överens om att fd Djurgårdaren Challe Berglund var en person som alla kunde enas om.

Men så blev det inte. Domarbasen Peter Andersson bestämde själv att HAN skulle vara ansvarig. Och därmed motverkades idén. Några pedagogiska förklaringar som accepterades av hockey-Sverige blev inte av alls.

Än värre. Peter Andersson ställde sig i live TV och media, utan att ens ha kollat av med war room, och förklarade vad som skulle "bli" beslutet. När denne - som är färjestadssupporter och springer i Warulfvens arena som barn i huset - vid upprpeade tillfällen förklarat att "färjestadsspelaren skulle frias" alternativt "den som gjorde detta mot fäärjestadsspelaren skulle fällas" utan att ha kollat repriser etc, trots att hockey-Sverige var tämligen överens om att det var tvärtom, var råttet mågat.

Peter Anderssom fick inte längre ansvara för War room. Vad hände då? Utlyste man tjänsten, bad man om synpunkter från involverade instanser? Icke då. Peter Andersson utsåg självmant en nyligen avgången domare, som dessutom "råkade" vara god kamrat med honom - Christer Lärking - till att bli chef över situationsrummet. I syfte att han fortsättningsvis skulle kunna meddela Lärking vilket beslut han ville ha, misstänker de misstänksamma.

Var Lärking rätt person, var han en svensk "Shanahan"?

Absolut inte. Han var INTE spelare utan före detta domare och han hade inte alls respekt inom hockey-Sverige. Han var i stället en rätt speciell person som domare, som hängde på sig skygglappar, tappade greppet om matcher, och när tränare/lagkaptener ville diskutera bedömningen kunde han skicka upp dem på läktaren. Och framför allt - det lag som vågat invända mot något fick finna sig i att resten av matchen letade Lärking nästan uteslutande utvisningar på det laget, som "hämnd".

Verkligen fel person för uppdraget, förstås.

Någon som kommer ihåg hur många mål denne inkompetenta person utan sunt förnuft dömde bort för skitgrejer med följd att man fick skriva nya regler fast det hade räckt att plocka bort Lärling? Fel person, absolut.

Strax därefter fick Peter Andersson lämna uppdraget som domarbas, hårt kritiserad för en lång rad dåliga beslut. Och Lärking blev ensam ansvarig…

Men det ändrades ganska snabbt. Se följande länk:

https://www.expressen...-till-tv4/

Jag citerar: "SPORT-Expressen kan berätta att situationsrummet är beläget i TV4:s hus i Stockholm. Där har C More, som sänder SHL-hockeyn, sin studio under matchkvällarna och det är C More som genom sin avancerade teknik producerar de bilder som videomåldomarna i rummet intill har att granska för att bedöma om det har blivit mål eller inte."

Situationsrummet ligger alltså vägg i vägg med Cmore-studion.

Visst, man kan påstå att Cmore-experter och andra inte ska gå in i situationsrummet, men jag vågar lova att det inte följs. Om ingen säker kontroll av detta etablerats kommer det att bli överträdelser eftersom ingen får reda på det. Och inför sig själv kan folk alltid hävda "ja, men det här var en speciell situation då vi fick göra undantag." Den som påstår att sådant INTE händer gör ett påstående, som inte alls säger något om hur det går till, men som visar att den själv inte har erfarenhet och förnuft att förstå bättre.

Cmore har vid tillfällen visat "kontakt med situationsrummet" via jättemonitorn på väggen i studion, vilket kan förleda tittare att tro att på monitorn har vi inte Hovet, inte Delfinen, utan situationsrummet beläget på "hemlig plats". Trots att det bara är en vägg mellan studion och situationsrummet.

Kan någon "expert" i Cmore utnyttja detta till att påverka situationsrummet - eller rättare sagt Lärling, som är den som tar alla beslut?

Javisst, för fan. Om nämnde expert har tillräckligt låg moral och är korrupt subjektiv.

Kom nu ihåg detta: "Experten" behöver inte ens gå in i situationsrummet uatn träffar Lärling och andra utanför rummet eftersom de naturligtvis delar alla andra lokaler i huset; fikarum, toaletter med mera som naturligtvis besöks flitigt under pågående sändningar månag timmar. När det pågår match kan ju "experter" med flera röra sig tämligen obehindrat.

Och. När det gäller spelarnas säkerhet och om något ska rapporteras till disciplinnämnden är det ett beslut som kan tas definitivt långt efter sändningen avslutats. Jodu. Nog fan finns det uttalade möjligheter för en "Cmore-expert" att påverka detta. Som regel har ju "experten" redan i studion tagit beslutet, och har gott om tid på sig att påverka Lärling därefter.

Och hur utvecklades det?

Ja, inledningsvis hände det allt som oftast att Lärling faktiskt tog andra beslut än de som "Cmoreexperten" förklarat var riktiga. Det hände gång på gång och "experten" insåg att något måste göras.

Det Studion då gjorde var att de plockade fram en stressad Lärling live och attackerade honom hårt. Lärling, med kläder som en uteliggare, helt ovårdad i håret och med svetten ymningt strilande blev helt perplex, hittade inga svar, fick inte ens svara utan attackerades från flera håll gång på gång. Han blev värre och värre åtgjord och försökte komma undan genom att sluta stirrglo vilt i kameran utan böjde huvudet bort från kameran, håret föll ned framför ansiktet. Det alla såg var en helt knäckt människa som bröt ihop.

Den läxan glömde Lärling aldrig. Från och med den dagen har han aldrig gjort någon bedömning som han inte i förväg visste var densamma som "expertens". "Experten" uttalade ju sin åsikt med tyngd live i Cmore, som spealdes upp parallellt i situationsrummet så Lärling behövde inte vara osäker på vad experten ansåg.

När det gäller bedömningar avseende spelarnas säkerhet jiddrar Ligan lite fram och tillbaka och i princip ska det finnas referensgrupp som vid behov kan vidtalas. Men det är Lärling som sammanställer vad de ska se på och som bidrar med förklaringar inklusive är den som föfattar skrivelsen till Disciplinnämnden om den blir av. Så Lärling HAR ett övergripande tungt och avgörande inflytande på alla avgöranden angående spelarnas säkerhet. Om han inte ens rapporterar till Disciplinnämnden får de överhuvutaget inte uttala sig om saken.

Och därmed har SHL:s War room fått denna trista för att inte säga skrämmande utveckling: Lärling får ta alla små beslut men i de mer uppmärksammade frågorna är det i praktien "experten" som bestämmer.

SVERIGES BRENDAN SHANNAHAN
OK, det finns flera experter i Cmorestudio. Men den som inte vet att det är speciellt en som högljutt och kategoriskt framför sin tvärsäkra åsikt, den har inte sett sändningarna.

Jag talar alltså om den jag behagar kalla skrikegård.

Så därmed vore det på sin plats att kolla upp vederbörandes meriter.

Under en 20-årsperiod var han ju coach för diverse föreningar med den gemensamma nämnaren att han aldrig vunnit något. Men han brukar ju lyfta fram att han faktiskt har spelat hockey som back och därför förstår detta. Så, vad har han för meriter som hockeyspelare i seniorsammanhang?

• Vid 16 års ålder 7 matcher med Åbyggeby IK i Division 2 1979-1980. Ett målgivande pass.
• Vid 19 års ålder 11 matcher med Pölsan i Elitserien 1982-1983. 1 mål och 2 utvisningsminuter.
• Vid 20 års ålder 9 matcher med Hanhals BK i Division 1. 1 målgivande pass och 24 UTVISNINGSMINUTER!

Det är allt!

Jag tror jag vågar påstå att Brendan Shannahan hade liiiite mer erfarenhet av att ha spelat hockey.

Det som skrikegård gjort sig mest känd för är att han kontinuerligt skriker att "det var inget fel" när någon skadat en annan spelare. I så fall är det regelmässigt per definition den som blev skadad, som ska skylla sig själv. "Heads up!" skrek skrikegård i många år och tyckte det var OK när någon blev tacklad i huvudet. Numera får han inte göra det och kör i stället med "huvudsakligen träff på kroppen, visst glider axeln/armen/klubban upp mot huvudet - MEN DET SKULLE ALDRIG HÄNT OM DEN SOM BLEV TACKLAD VARIT UPPMÄRKSAM!"

För det VET Skrikegård! Han har ju själv spelat hockey, För fyrtio år sedan, <30 seniormatcher i hela sitt liv och de flesta i mycket lägre sammanhang. Det var alltså på en tid när de flesta hockeyspelare - jämfört med idag - rörde sig i snigelfart. Och spelarna var - jämfört med idag - relativt klena.

Jag kräks varje gång någon gammal spelare ska yttra sig och påstå att "vi var minsann bättre att skydda oss!" Harrejavvlar, de flesta sådana skulle inte ha en sportslig att hänga med i modern hockey och vet inte alls vad de talar om.

Och det gäller i ännu högre grad när vi talar skrikegård, som knappt har någon erfarenhet som spelare att tala om.

Och ändå har han myglat till sig en sådan makt att när spelare blir svårt skadade lyckas han påstå att det var deras eget fel och tvinga Lärling att hålla med.

Och nu kommer vi till det riktigt beklagliga. Genom ovanstående manipulationer har funktionen att ansvara för spelarnas säkerhet delvis hamnat i klorna på en som i själva verket agerar precis tvärtom!

Det finns talrika händelser då skrikegård visat sig subjektiv och korrupt genom att ordna så att Djurgårdares överträdelser inte ens visas i repris av studion alternativt "sluta spela upp det där, jag vill inte se det. Och hans favorisering har också gällt Apan, där hans närmaste bastubadarkompis CryBert fanns länge.

Ta till exempel när Joakim "highsticking" Lindström helt oprovocerad bakifrån smällde upp klubban rejält mellan benen på lille Tedenby som fälldes till isen. Mycket besvärlig situation, eftersom nämnd Lindström varit avstängd två gånger senaste 17 matcherna. Det skrattade skrikegård bort i Cmore-studion och fick Lärling att INTE rapportera händelsen till Disciplinnämnden. Anmärkningsvärt eftersom Disciplinnämnden i ett prejudicerande beslut om avstängning (fast då gällde det inte en djurgårdare utan Luleåspelaren Bill Sweatt) förklarade att slag mot underlivet ALLTID ska leda till avstängning ett antal matcher.

Det hela ledde till ett ramaskri i hockey-Sverige och Lärking tvingades förklara sig på Ligans webbplats. Med orden "Det var inte tillräckligt kraftig våld för att rapporteras". Förstås ett eget påhitt - det SKA alltid rapporteras och Disciplinnämnden äger avgörandet. Och för övrigt var det fråga om ett rejält våld, ett under att klubban inte bröts av.

Och nu händer det igen. Skrikegård har påverkat Lärking att inte till Disciplinnämnden rapportera ett överfall av en apspelare på Greg Scott som nu blir borta med hjärnskakning ett antal matcher, om han nu kan komma tillbaka. Men han är ju "bara" brynäsare, vad hade hänt om Scott spelat i Djurgården.

Undrar man.

Med rätta.
+8
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå Hockey håller 2-3 mot DamPungen länge. Faktum är att tredje perioden nästan bara består av Luleåtryck mot pungarnes mål. Med ett par minuter kvar av tredje tar pungen vakten. Då spelar Luleå in både 2-4 och 2-5 och vinner matchen. Inte direkt en tillfällighet eftersom det är tolfte vinsten i rad för Luleås stenhårda damer. Senast vi förlorade var mot det lågt placerade SDE, men då saknade vi fem finska spelare som satt i karantän i Finland.

Den här säsongen skulle Luleå flyttas från tronen för damhockeyn, påstod förståsigpåare; HV och Pölsan skulle ta oss; men när säsongen spelas är det trots allt världmästarna för damhockeyklubblag som står pall igen och igen och igen:-)
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och efterdagens omgång uppdaterar vi tabellerna.

På något vis känns det OK att vi i den officiella tabellen ligger en bit ned eftersom det lite tar trycket av oss, när vi igen-kligen är uppe och delar serieledning med Röglet.

Warulfven börjar tappa kontakten bland mittenlagen och kan hotas ramla ned bland strecken om de inte kommer igång igen och börjar ta pinnar.

Stackars Pölsan som i praktiken var ikapp mittengänget men nu sjunkit ned något efter två torskar i rad och än värre har kanske Scott borta igen ett tag åtminstone, lite oro för Rödins handled, har Harper borta fyra matcher till och dessutom Bertil borta. Tycker nog att Pölsan BÖR kunna fighta sig upp till mittengruppen men de har det lite jobbigt nu.
Uppladdat:

313x300-skarmavbild-2021-01-16-kl-203443.png

313x300-skarmavbild-2021-01-16-kl-203453.png

Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Får gratulera dig att sluppit se den matchen, jag var nära att gå ut och lägga en pizza när jag såg apspelet trots att jag velat se hockey.

Senaste månaderna har ju Apan handlat köpespelare i parti och minut - samtliga från apblygden, helt egna produkter, förstås - i syfte att hålla sig kvar i SHL. Den dag de misslyckas och petas ned i allsvenskan kan vi alla som älskar hockey fira med ett datum som sent ska glömmas.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Kvällsmatcherna i SHL färdigspelade:
• Warulfven - HK Arslet 1-3
• Trottoaren - Läjkers 1-2

I den stora matchen ikväll vände DamPungen 0-1 till 2-1 mot Luleå hockey men i slutminuterna av andra perioden vänder Luleå tillbaka till nu 2-3 och tredje perioden återstår.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jim80: Ja, det förstår man verkligen. Mot Luleå gjorde ni en väldig kämpainsats men nådde inte hela vägen mot ett lag som för dagen fungerade alltför bra, fastän ni hade 1-1 in i tredje. Idag tycker jag att ni var lite svagare men helt klart bättre än Apan, som saboterade matchen med ett j-a fulspel.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Ytterligare foto som redovisar ""Einstein" klockares flicktycke.
Uppladdat:

215x300-skarmavbild-2021-01-16-kl-194421.png

Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Jo, som han ser ut undrar man om han stod sist i kön när vår herre delade ut hjärnor. Hans enda så kallade insats inom hockeyn är att konsekvent hävda att Apan alltid är bästigast och felfria.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
"Mörda, mörda" skrikegård uttalar sig i SeMer och påstår att Scott ska skylla sig själv, som inte försvarade sig, samt vill påstå att det inte var någon armbåge.

Skrikegårds modell av juste hockey är den som Philadelphi Flyers levererade på sjuttiotalet.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så läget efter två perioder i kvällsmatcherna
• Warulfven - HK Arslet 1-2
• Trottoaren - Läjkers 1-1
och i dagens huvudmatch har vi efter drygt halva första perioden:
• DamPungen-Luleå Hockey 0-1.

Nu tar jag med mig matcherna på monitor ner i gymmet för att avreagera mig medan jag funderar på vad man gärna skulle sett hänt med såväl galningnowick som mummelklockare.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Håller med. Enda anledning att motivera att han står i apbåset är väl att det håller honom från andra obehagligheter ute i samhället de timmar han är på match.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jim80: Tack, Jim80! En helt enkelt vidrig föreställning av Apan. Det gäller ju inte bara flåbusens fjärde matchstraff utan även att övriga apor höll på med sin specialiteter som att köra på målvakter, slå klubbor i ansiktet på motståndare och så juvelen på kronan mumelklockare som har mage att stå och ljuga bort det hela. Usch!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och här har vi twitterlänk till situationen. Nog ska man vara enögd av sektapeklass för att ha mage att påstå att "han sträckte sig efter pucken" när det så tydligt framkommer att när han ska köra in i Scott lyfter han högerarmen och kör armbågen i ansiktet på stackars Scott.

Jag förutsätter ett enormt bötesbelopp och sex månaders avstängning på den upprepade återfallsförbrytaren. Senaste tolv matcherna för Apan - TRE matchstraff för idioten Norwick.

OCH.

Jag menar att plastlaget sekt-Apan som med berått mod släpper ut en sådan idiotbuse på svenska isar också bör tilldelas ett kännbart straff, speciellt som mummelklockare försöker ljuga bort det hela.

Omedelbar degradering till max Allsvenskan vore på sin plats. Vi kan direktta upp Timrå i stället.
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja, jag har precis sett presskonferensen, ligger ute på er hemsida (se länk).

Peter skäller ut mummelklockare efter noter! Klockare har under alla år med Apan varit den mest ensidige, subjektive person som sekten Apan någonsin skickat fra, Aldrig någonsin har han kunnat erkänna att ett annat lag varit bättre, det har bara varit "fel på domarna" eller att Apan "gjorde inte sitt bästa".

Här försöker sektens mummelklockare med att "han sträckte sig bara efter pucken" och får århundradets utskällning av PA. LJUVLIGT att se!

Ett mediaframträdande som får sin fina plats på parnassen ungefär som CryBerts buhu buhu gruvan ska ta hand om er eller Petter Lasu Nilssons "Jag skulle kunna mörda"!

Som PA påpekar att har man en spelare i laget som får en matchutvisning för FJÄRDE gången på 41 matcher så inte fan är det en som "bara sträckt sig efter pucken" när han kör över en motståndare med en armbåge i ansiktet.

Ett j-a fulspel av Apan matchen igenom. Kör över målvakt, klubbor i ansiktet på motståndare, 37 utvisningsminuter och så vidare. Denna Apa är en skam för svensk hockey!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Så är kvällsmatcherna igång:
• Leksands IF - Växjö Lakers HC
• Färjestad BK - Frölunda HC

Vore väl kul om Warulfven kan överraska och spöa HK Arslet. Blir också intressant att se om Läjkers kan stå emot Pistol Pete och de andra spetstrottoarena - läjkrarna har redan tagit ledningen med 0-1!

Och om en timme börjar dagens verkliga match. DamPungen mot Luleå Hockey!
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Lite interimuppdatering av tabellerna inför kvällens matcher.

Röglet återtar ledningen i den standardiserade tabellen, samtidigt som stackars Pölsan tappar lite kontakt med mitten efter senaste två torskarna.
Uppladdat:

314x300-skarmavbild-2021-01-16-kl-175924.png

314x300-skarmavbild-2021-01-16-kl-175910.png

+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Slutresultat:
• Linköping HC - IK Oskarshamn 4-2
• Brynäs IF - Skellefteå AIK 4-5
• Örebro HK - Djurgårdens IF 4-6
• HV 71 - Rögle BK 1-5
En jäkla stöld i den gävliga arenan, baserad på j-a bushockey av Apan. Gladast i hockey-Sverige idag är säkert pungarne, med en vinst till slut, och detta mot Oskars i sexpoängsmatch,
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
3-3 och paus. Pölsan har varit det bättre laget under matchen men den j-a flyt-Apan har fått några självmål till skänks.

Om Pölsan kan vinna matchen ligger de sedan bara en enda poäng bakom Apan i en standardiserad tabell.

Matchställningar med en period kvar att spela:
• Linköping HC - IK Oskarshamn 3-1
• Brynäs IF - Skellefteå AIK 3-3
• Örebro HK - Djurgårdens IF 3-3
• HV 71 - Rögle BK 1-2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ställningen mitt i andra.
• Linköping HC - IK Oskarshamn 3-1
• Örebro HK - Djurgårdens IF 3-2
• HV 71 - Rögle BK 1-2
och så då
• Pölsan-Apan 3-3
nu sedan Apan fått sitt tredje turmål när en puck på en pölsa ändrar rikting och självmål.

Man mår illa av att se denna apan som ligger absolut sist i Fair Play-ligan om vi räknar bort de felaktiga 20 min på Rakshani hörom veckan. Senast var det fule fege highsticking som vevade med klubba och åkte ut. Halva matchen spelad och Apan har 3 utvisningsminuter.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
3-2 till Pölsan! Pass in till Noel the Gunler i slottet ett par meter framför vakt (en position Pölsan kört stenhårt med the Gun på, en arvtagare till Homer kanske;-)).

Gunler skjuter inte utan stenhårt pass vidare till vänster där en Pölsa smäller till direkt och vakten hinner förstås inte förflytta sig.

Mycket snyggt pass av Noel Gunler!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Pölsan kvitterar till 2-2 och har fortfarande 2.32 PP.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Håller med. Ett brutalt överfall utan annat motiv än att skada och säkerligen avsiktligt mot Scott, nyligen tillbaka från skada, och så viktig för Pölsan.

Det här har så lite med hockey att göra att den galne busen inte borde skyddas av hockeyns regelverk utan utredas av civil domstol.

Och inte oväntat att just Apan köpt in en sådan bärsärk. Laget har ju i åratal haft svårt att komma till, eftersom de är sådana bekväma primadonnor att de inte ids kämpa sig in i slottet utan bara avlossar skitskott från distans. Så köper de in en sådan galning, man undrar on han inte har fått order av apledningen om det ena och andra.

Att Apan svin-gerli tidigare försökt köra över Ersson visar vilket "lag" ni möter.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-2 till Apan efter första perioden. Pölsan inleder andra med fortsatt PP fyra minuter, men busen nowick har alltså förpassat Pölsans viktiga pp-spelare Scott till sjukstugan.

Pölsan är inte lika starkt kämpande som mot Luleå senast, möjligen eftersom de anpassar sig till Apan som inte heller de har speciell fart på rören och riktning på passningarna. Men Pölsan är dock klart bättre än Apan, trots 1-2.

Jag tänker att inget av dessa lag skulle fått låna puck om motståndaren hette passningssäkra snabba Luleå. Känns ju bra eftersom vi har Apan på tisdag, även om aporne alltid satsar 110% mot oss.

Övriga matcher efter period 1:
• Linköping HC - IK Oskarshamn 3-0
• Örebro HK - Djurgårdens IF 0-2
• HV 71 - Rögle BK 0-2

Är det post-CryBert-effekten hos Pungen?
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Den helt egne spelaren från blygden darren "sämsta köpet" nowick kör brutalt över scott som får ledas av is till omklädningsrum. Busen nowick får fem minuter plus match.

Apan har alltså redan i första perioden lyckats justera den viktigaste pölsaspelaren samt kört över den duktiga pölsavakten Ersson.

Hur länge ska ligan tillåta att detta skitlag, sektens plastprodukt där var och en kommer från blygden, ska få förorena svensk hockey?
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svinäcklet svin-gerli försöker köra över Pölsans målvakt Erson men denne lutar sig åt sidan och slipper bli träffad i huvudet.

Och det behövs bara få sekunder av PP innan det blir mål - FÖR APAN!

Det är backen Danielsson, som ska ta ut en puck från burskyddsläge men slår den slarvigt nog på målburen varpå den hamnar hos en Apa som petar in den.

Ojoj, om Pölsan haft kvar Bulan som tränare. Då hade Danielsson spelat klart för idag.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-1 nu tyvärr. Det är den helt egne spelaren från apblygden Tyler "köpmisstaget" Morkey, som missar en puck så att den studsar till den helt egne spelaren från apblygden McKeown som bara pangar på utan att veta var den pucken ska hamna och helt turligt studsar den igenom flera spelare och in i mål.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
1-0 för Pölsan! Apan har hela laget i bisvärm framför mål, ingen av de fem utespelarna mer än tre meter från målvakten. Men Pölsan passar sig stiligt förbi dessa apor till en ensam pölsa bara en meter framför öppet mål och denne pangar enkelt in ledningspucken. Passningspäng till teh Gun.

Strax efter målet blir Apan irriterad och får lira box.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Pölsan lirar i otroligt vacker matchklädsel, helt i svart med undantag för tiger-oken på axlarna.

Den estetiska matchbilden störs tyvärr av att motståndarna lirar i "dräkter" som får en att undra på om de är efterlysta p.g.a. rymning från närmaste anstalt.
Uppladdat:

450x230-skarmavbild-2021-01-16-kl-151847.png

Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sitter och käkar lite eftermiddagsmat, passar på att kolla matchen från monitor urk.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Läget i SHL 2020-2021

Nu har c:a 60% av serien spelats och därmed intressant att bedöma det aktuella läget och fundera på hur det kan komma att gå under avslutningen.

Jag utgår från den standardiserade tabellen (nedan) eftersom den bäst speglar det aktuella läget.

ÖVERGRIPANDE
Mycket tyder på att f/6 lag för toppsex sedan länge är klara och att det bara återstår att utse det sjätte lag som går direkt till kvartsfinal - en plats som Trottoarkanten just nu har ett ganska bra grepp om. Av allt att döma bör lagen på plats 1-10 också vara klara, och därmed också lag 11-14, även om kanske Malmö kan utmana uppåt, om nu något av lagen där ovan skulle gå taskigt.

LULEÅ
Har nu gått mycket bra på senare tid och får snart in Lassi dessutom. Luleå har nu intagit #1 och kan mycket väl bli kvar där, eller någon placering under.

RÖGLET
Säsongens suverän som länge under hösten verkade helt omöjliga att stoppa. På senare tid haft det lite svårare och tappat en del matcher men lär definitivt ligga kvar i den absoluta toppen. Har drabbats av att Bristedt inte orkar riktigt post-covid samt att den lille zorrospecialisten nu gått över till NHL.

HK ARSLET
På senare tid stabilt vunnit det mesta men dessutom "lyckats" få storstryk av Läjkers, Apan och dessutom torskat mot Luleå hemma. Går alltså riktigt starkt men tycks sakna något för att kunna tillhöra de bästa.

GANGSTERÖRET
Väntades kunna bli kanske bäst i serien i år av vissa s k bedömare. Och visst har det gått bra, men liksom Arslet med lite frekventa plumpar.

LÄJKERS
Inledde serien lite halvbra men har därefter blivit allt starkare och klättrat upp till toppen. Fortsätter gå bra, men riktigt hur starka man blir återstår att se.

Jag tror alltså att ovan nämnda fem lag kommer att vara kvar bland toppsex när serien avslutas i slutet av mars.

Nu kommer vi till de fem mellanlagen.

TROTTOARKANTEN
Ett lag som inledningsvis tycktes stå och falla men sin spetslina, en av seriens allra bästa linor och sannolikt den bästa. Men med tiden har även övriga lagdelar blivit allt mer samspelta och laget har därmed blivit allt starkare. För närvarande ligger de enligt den standardiserade tabellen närmare att ansluta till toppsex än att hinnas ikapp av övriga lag i mellangruppen. Fortsätter laget lika bra som man gjort på senare tid kommer vi snart att få räkna in Trottoaren bland toppsex.

APAN
Lite sisådär som Apan alltid är numera. Började halvhyggligt men hade därefter en ganska lång period av rätt taskigt spel och resultat. Därefter har plastlaget på något vis hittat pengar i sektblygdens konkursbygge och köpt på sig flera förstärkningar. Trots allt ser de inte ut att kunna utmana uppåt, men kan nog bli kvar i mellangruppen.

DJURGÅRN
Lite ihåligt lag men som fick ihop det ganska bra till slut och gick under en tid ganska starkt och vann mycket. Men på senare tid har det svängt och gårdarna tycks numera hitta sätt att torska ganska frekvent. Hursomhelst har laget visat att när de får det att fungera är de bra och lär nog kunna hamna bland mellanlagen.

WARULFVEN
Har hittills gjort en resa som liknar gårdarnas, dvs visat bra styrka under perioden, även om de på senare tid haft lite problem. Torde också de bli kvar bland mellangruppen.

PÖLSAN
Kanske mest intressant att följa tills vidare. Laget drabbades mer av inställda matcher än några andra under hösten och förlorade rätt mycket med följd att de halkade rejält efter i den kaotiska tabellen. Men sedan Scott återkom från skada har Pölsan gått rejält starkt, vunnit mycket och klättrat ordentiligt i den standardiserade tabellen. Matcherna på senare tid tycks ha liknande bilder att motståndarna äger mycket puck och har ordentlig press på det pölserliga målet. Men pölsaspelarna kämpar oerhört och med en målvakt som gör riktigt bra matcher lyckades de ändå stå emot och vinner ofta matcher genom att deras spesforwards är jävligt effektiva när de får sina få chanser. Som Pölsan går nu kan man inte tro att de kan ramla ned till bottenfyran utan tvärtom att de bör klättra högre i mellanskiktet. Kan de nå så högt som plats 6? Jag utesluter det inte. Är ganska säker på att Pölsan kommer att göra vad som krävs; det beror nog mer om övriga mellanlag tappar eller inte.

MALMOE
Nu drabbade av covid och inställda matcher och det är förstås risk för att laget kan tappa i styrka därefter. Annars hade de - innan covidutbrottet i laget - fått spelet att fungera och gick rejält starkt, helt klart utan risk för de nedersta bottenplatsernaa. Då. Troligen kommer de att kunna leverera vad som krävs resten av serien men vi får se.

OSKARS
Den tidiga höstens överraskning. Vann en massa, hade kul i matcherna och överraskade lag efter lag. Därefter har det blivit tyngre. Tror att det dels kan bero på att övriga SHL-lag med tiden kommit igång och därmed har det blivit allt svårare för Oskars att få till något. Dessutom drabbad av en rejäl mental kollaps med 16 förlorade matcher i rad, trots att Oskars i många av dessa matcher kunde ta en ledning med 2-0 - 3-0 inledningsvis. På senare tid har man docks lite kommit ur det mentala greppet och börjat vinna matcher igen. Laget visade tidigare i höstas att man KAN spela ganska bra och kan man nu ha skärpt upp sig kanske man kan gå så pass att man kan hålla plats 11-12 serien ut. Men det finns också en hög risk för att man ramlar ned på någon av de sista platserna och får kvala.

HV 71
Många har svårt att tro att HV som under senaste 20 åren så ofta varit så starka och vunnit hela skiten flera gånger, verkligen kan bli kvar där nere i botten. De har så bra ekonomi att de kan köpa på sig de spetsspelare de kan behöva för att fixa säsongen, tycks man mena. Men grejen är den att den sportsliga ledningen nästan genomgående tagit usla beslut på senare år och eftersom den ledningen med Johanarna tycks omöjlig att röra finns en uppenbar risk för att ta "lyckas" ta laget till kval och kanske t.o.m. till allsvenskt spel.

PUNGEN
Klubben har lite hängt på gärdsgårn på senare år och tycks nu ha nått fram till att placera sig i en rejäl grop som de mycket väl kan bli kvar i. Till slut insåg man att man måste sparka CryBert men känns inte som att de har så mycket att komma med i lagledning ändå. Förstärker nu men Berguven i mål men svårt att veta i förväg om han kan rädda pungarne. Pungen har ju under all tid i Elitserien SHL kört med en dyr spetskedja, så också i år, men med Broc Little borta ytterligare 4 veckor är det svårt att se hur de ska kunna vända på skutan. Ändå kämpade de ju som djur mot oss i Luleå häromdagen och kan de fortsätta så kanske det finns en chans, trorts att så mycket talar i annan riktning.

Så tycker jag att serien och lagen kan bedömas just nu. Idag är ju Luleå och Malmoe spellediga men övriga tolv lag spelar och en del intressanta matcher med hänvisning till ovanstående analys:

• Linköping HC - IK Oskarshamn
• Brynäs IF - Skellefteå AIK
• Leksands IF - Växjö Lakers HC
• Örebro HK - Djurgårdens IF
• Färjestad BK - Frölunda HC
• HV 71 - Rögle BK

Fortsätter Pungen sin vandring mot Golgata-kval?
Kan Pölsan besegra Apan och frotsätta sin klättring i mellanskiktet?
Kan Trottoaren, Djurgårn och Warulfven vinna sina matcher mot toppsexlag?
Och kan HV följa upp sin seger mot Ulfven när de nu får möta starka Röglet?

Vi får se.
Uppladdat:

314x300-skarmavbild-2021-01-14-kl-220517_0.png

314x300-skarmavbild-2021-01-14-kl-220459_0.png

Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: OK, det var ju väntat och bra att det då blivit löst. Håller med, hoppas verkligen att Berguven tänder till på uppdraget och levererar rejält. De två säsonger har spelade för Pungen 2014-2016 levererade han ju runt 92% räddningar och vore kul om han kan lyckas med något liknande nu. Och hoppas då att han får hjälp av utespelarna och inte blir stående i puckregn 60 minuter.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Avstängning av Harper
Avstängning från Brynäs IF:s fem (5) nästföljande matcher i SHL. Böter 34 500 kr

Nyckelfaktorer
– Tacklingen sker från sidan, vilket medför stort ansvar för den tacklande spelaren
– Tacklingen är vårdslös
– Stor skaderisk
– Något ansvar kan inte läggas på den spelare som blir tacklad.

Samtidigt fick Arslets roselliolsen bara 3 matcher för att ha kört över och orsakat hjärnskakning på Apans lille rädda vakt. Det tycker jag var dåligt, vakterna SKA skyddas. Hade gärna sett 10 matcher för roselliolsenbusen, det är absolut inte första gången.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Enaranger: Idag bestämde ligan att SHL förlängs två veckor för att bättre få plats med alla matcher. Därmed minskar förstås problemen för Pölsan. Sista omgången, match 52 spelar lagen 25 mars. Känns som att vi kan ha slutspel ända in i maj.

Bara att tacka och ta emot. Finalhockey mellan hägg och syren blir en njutning:-)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja, det var en häftig match mot en Pölsa som kämpade jävligt bra vill jag påstå. Men Luleå var bättre i stort sett över hela isen. Det här var en match som Pölsan mycket väl kunnat vinna, men deras fruktade vapen med högeffektiva forwards vid spelvändningar och vid PP lyckades vi stänga ned rejält. Tycker att vårt försvarsspel lyft rejält på senare tid och det ser minst sagt lovande ut.

Luleå gick ju in i en liten formdal under några månader och det tror jag beror på att spelarna haft corona; för många tar det en längre tid att komma upp i tempo därefter pga nedsatt lungfunktion, försämrad syremättnad och därmed mindre ork. Samtidigt har vi gjort andra ändringar som förbättrat laget. Berglund har inte fått det att lossna bredvis Erik, som tidigare Sellgren och Lill-Nisse, och nu har Bulan möblerat om och åter satt lill-Nisse bredvid Erik, vilket förstärkt vårt backspel rejält. Vidare har DeSousa kommit in och det har blivit ett väldigt lyckat uppköp, där han tillfört styrka i slottet och fungerat suveränt bredvid Klasen - lite knepigt att de inte fortsatt i samma lina, men Bulan vet säkert bäst. Och så har Lysell kommit in och gjort det riktigt bra - vår junislina, i stället för tidigare fjärde brunkarlinan, har varit jätteroliga att ha. Visst, trist att vår egen Noel the Gun inte fick till det hos oss, samtidigt som han lyckats hos Pölsan, men vi köper förstås att spelar man med Bulan spelar man Bulanhockey och då accepteras det inte att man inte bidrar utan puck annat än genom att ta utvisningar. Och om några veckor slussar vi också in Lassi i laget…

Nej,det ser oförskämt bra ut för Luleå just nu. Visst, bland topplagen är det speciellt Röglet, Läjkers och Arslet som kan bli svåra. Men vi är nog med bland dessa nu☺

Vår nästa match först på tisdag mot Apan, som hackat på senare tid, men tydligen ska ha varit riktigt bra när de spöade HK Arslet igår med imponerande 5-1. Fult - men inte oväntat av en arselspelare som roselliolsen, att köra över lille rädde gustaf i apmålet och ge denne hjärnskakning. Å andra sidan lite karma till den apan där fläskberget i åratal satte i system att köra över vakter.

Tror inte att Apan går ned sig för att de har den lille rädde borta. Arvid Söderblom - brorsa till småkronors tvåmetersman med Omarkmålen - har lika bra stats det här året och kan kanske t.o.m. ta spaden av lille rädde gustaf framöver.

Vi har ju senaste matchen mot Apan i gott minne när Luleå körde över aporna fullständigt och apvännen sanny efter match förklarade att Luleå var klara för Gludet i stort sett. Vi hoppas på en da capo på tisdag.
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Jo, det blir tufft med så frekvent matchande. Samtidigt jäkligt roligt att det blir så mycket hockey framöver (förutsatt vi slipper ytterligare coronauppskjutningar).

Jag tror att det nu blivit tämligen lika för lagen. 13 av SHL-lagen har spelat 31-33 matcher nu och fördelningen hemma/borta relativt jämn: 4 av lagen lika många spelade hemma som borta, sju av lagen bara 1 match skillnad hemma-borta, Eatulfven 2 fler hemma, Arslet 3 fler hemma.

Det stora undantaget är Pölsan, som bara spelat 26 matcher dvs 5-7 matcher färre än övriga SHL-lag. Och 10 hemma, 16 borta, dvs 60% fler borta- än hemmamatcher.

Enaranger har förstås rätt i att Pölsans tätare matchande innebär en ökad risk för dem att drabbas av skador, få svårt att orka med etc; jämfört med andra lag.

Samtidigt - om Pölsan håller har de riktigt bra chanser att med fler matcher och fler hemmamatcher framför sig klättra rejält i tabellen.

Som den stanardiserade tabellen visar är Pölsan inte alls att räkna in bland bottenlagen utan bland mittenlagen. Och även om konkurrensen är hård där i mitten bedömer jag att skulle det bli en fin vår för Pölsan är det inte ens uteslutet att de hinner placera sig bland toppsex innan serien är över.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, Silke Glud! Måste vara hon som förde Gludkänsla till Luleå!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
KulaShaker: He he, du har säkert rätt. Vi får satsa på Glud i stället, som vanligt!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Osj02: Ja. Med hänsyn till vprt spel på senare tid, t ex mot Röglet och Arslet borta (Pungen enda plumpen) känns det som att vi är tillbaka fär vi var i slutet av serien förra året speciellt när vi nu tar in Lassi igen.

Vinner vi, i år, igen?
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så uppdaterar vi tabellerna och noterar att Luleå nu tar förstaplatsen i den rätt visande standardiserade tabellen:-)
Uppladdat:

314x300-skarmavbild-2021-01-14-kl-220459.png

314x300-skarmavbild-2021-01-14-kl-220517.png

+4
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Man är mycket imponerad över att Luleå står upp och vinner en sådan här match. Laget är starkt nu! och vi får väl förklara lite mindre lyckat för någon månad sendan med att spelarna var försvagade post-covid.

Men jag tycker att denna Pölsa kämpade rejält och många lag hade inte lyckats vinna match mot dem. Jag tror definitivt att Pölsan kommer att fortsätta lyckas bra i serien och längtar efter den dag som snart kommer då de passerar Apan.
+4
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Och nu ska jag säga emot mig själv. Det händer att folk får 5-10 matchers avstängning för riktigt fula överträdelser.

Men att offret samtidigt blir borta kanske 20-30 matcher.

Där tycker jag att man skulle på något vis koppla straffet till effekten i syfte att hårt markera att den typen av förseelser ska överhuvudtaget inte förekomma på isen.

Senast ni slog ut oss i slutspel hade Emil Larsson, då i Luleå, en central puck i slottet med chans att panga in en kvittering. Då kommer i hög fart bakifrån en pölsa och sätter in en monstertackling bakifrån och det bestraffas inte alls. Emil blev inte skadad. Men han kastades mot Jonathan Granström som träffades i huvudet av Emils huvud och granström har väl inte spelat sedan dess? Jag tycker att det var vidrigt att nämnda pölsa inte bestraffades. Han borde ha blivit avstängd lika länge som Granström inte kunde spela...
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja. Som du känner till från civilrätt har resultatet betydelse för straffet och detsamma har också krupit in i hockeyns regelverk. Trots att det är helt vidrigt och jag är säker på att du, liksom jag och i stort sett alla som följer hockey anser att det är GÄRNINGEN som ska bestraffas och inte följden.

Ett illustrativt exempel är utvisningen av Rakshani mot er på 5+match när det var en ytterligt liten överträdelse där dock Scott olyckligt och oväntat slog ansiktet i sargen. 2 min eller 2+10 hade varit OK, men zebrorna överreagerade hysteriskt. Var det kanske Peter Andersson som vrålade då? Eller hade vrålat innan och satt tryck på zebrorna?
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Pölsan avslutar med sex forwards och tom kasse drygt två minuter men Luleå stpr upp bra och släpper knappt fram Pölsan till chans, samtidigt som Luleå försöker panga in långskott i det tomma målet och lyckas vid tredje-fjärde försöket.

4-1, tack för det!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Det här var en match mellan två lag som kämpande jävligt bra, kändes snarast som en slutspelsmatch. Luleå VAR det bättre laget men visst kunde det ha blivit en pölserlig vinst ändå eftersom det stod jämnt så länge.

Men mitt i allt detta. Irriterande med PA:s skådespelare mot domarna under matchen. Däremot är han rakryggad och ärlig vid intervju EFTER match vilket han ska ha respekt för.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Ingenstans. Men du skrev "Den är inte hård" och det är vad jag invänder mot. Det är betydelselöst hur hård den är. Och för övrigt kommer han med ganska rejäl fart från sidan och stöter en stenhård axelkåpa i huvudet på en motståndare. Nu blev det ingen svår skada, tack och lov, men det kunde mycket väl ha blivit det.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
3-1!

Känns lite som att rättvisan segrar.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Antagligen har de blivit förvirrade eftersom PA skäller och gnäller hela j-a tiden?!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Zappaholic: Håller inte alls med. Medveten axeltackling mot huvud ska visas ut från match, oberoende av vilken skada det än orsakar eller inte orsakar. Den som visar att han vill köra axeln i huvudet på andra har inget på isen att göra. Punkt slut.

När det gäller att Ilomäki inte blev hjärnskakad utan bara blödande i läppen och matchläkaren bedömer att han kan spela vidare är det ovidkommande för straffet till den som agerar som Harper.
Kommentera

·