Sven.Savage

34438 inlägg · 9772 besökare

Historik

·
Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Det låter lovande. Mycket synd att Fröberg drar till ligor med högre lön. Fröberg var inte bra första säsongen även om det lossnade lite framåt våren. Men senaste säsongen hade han och Shinnimin ett mycket fint samspel och med lämplig tredjelänk skulle en sådan lina blivit mycket stark och vunnit matcher för oss.

Men vi hoppas det blir bra med de vi nu har och utsikten att komplettera om det behövs låter utmärkt.

TILLÄGG: Nu påstår Sexpressen att Fröberg är klar för Åbo. Konstigt, om det är så. Verkar ju som att Fröberg helst vill få ett välbetalt jobb i Schweiz men lyckades inte inför kommande säsong. Då tror jag att Gludsatsande Luleå skulle varit ett bättre fortsatt skyltfönster för honom än mellanlaget Turku även om den stängda finska Liiga tillåter forwards att skita lite i försvarsspelet och de därför kan få högra siffror för mål och assist.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Champions Hockey League inför tre nya regler för kommande säsong:

• Minor penalties dealt the same as major: a team which caused a minor penalty will remain shorthanded even if the opposing team score a goal

• Serving delayed penalties: a minor penalty will be served even if a goal is scored while a delayed penalty is pending

• Shorthander erases current minor penalty: if a shorthanded team score, the minor penalty against will end

Jahaja. Syftet är tydligen att få se fler mål för då blir "publiken glad" tycker CHL-ledningen som numera domineras av krafter nere på kontinenten, eftersom sådana krafter ligger bakom finansieringen. Tydligt är att det kommer att bli mycket viktigt i CHL att förfoga över en effektiv PP-uppställning.

Känns ungefär som när sådana krafter beslutade om allt fler masstarter i skidåkning, eftersom det skulle göra "publiken glad" eller beslutade om nya regler för att hindra Ingemar Stenmark att vinna alpina mästerskapen vilket innebar att där nere blev inte "publiken glad".

Normalt vill man att reglerna ska vara som de varit, även om speciellt hockeyn fått genomföra många ändringar på senare år. Men att en turnering kommer med ett hitta-på, som inte gäller hockey i alla andra sammanhang?

Nej, det känns inte bra, tyvärr.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu gick det undan! LHF Live 10.00 och Robban och Skuggan presenterade Oskars Laaksonen som färdig för Luleå på två år.

Det betyder att truppen nu är spikad och nedan listas de 2 vakter, 7 backar och 14 forwards vi börjar säsongen med. Skuggan förklarar dessutom att det finns utrymme i spelarbudgeten för ytterligare rekrytering om det skulle behövas men så här börjar vi och får följa utvecklingen hur det går för spelarna och om vi drabbas av skador och sådant.

Känns mycket bra. Det är fortfarande bara maj och Luleå är redan klara trots att det varit nödvändigt att nyrekrytera nästan halva laget. Mycket imponerande och det visar att ledarna jobbar hårt hela säsongen för att silly season ska vara över i god tid. Vill påminna om att så här bra har de lyckat nästan varje säsong och de är värda all hyllning för det. Undantaget förra silly då Luleå liksom de flesta andra lag felbedömde den konstiga marknaden efter KHL:s delvis kollaps, Schweiz kraftigt ökade inköp samt AHL:s förbättrade löner. Det var ett misstag som kan och ska förlåtas och accepteras. Trots att ett antal supportrar gick bananas hela året.

Nu planerar man ta truppen till Stora Sjöfallet i slutet av juli för sammansvetsning innan försäsongs. Påminner om när Osten och Brolle tog truppen till Kebne och då vet vi hur det gick...

Laget 2023/24

Målvakter
#31 Matteus Ward - 2023/24
#34 Joel Lassinantti - 2024/25

Backar
#3 Frédéric Allard - 2024/25 (NY)
#5 Marcus Hardegård - 2024/25 (NY)
#9 Ludvig Jansson - 2024/25 (NY)
#23 Jesper Sellgren - 2024/25
#27 Oskari Laaksonen - 2024/25
#29 Erik Gustafsson - 2023/24
#39 Pontus Själin - 2024/25

Forwards
#10 Einar Emanuelsson - 2027/28
#11 Nikola Pasic - 2024/25 (NY)
#14 Jonas Berglund - 2023/24
#19 Mario Kempe - 2023/24
#20 Jack Connolly - 2024/25
#21 Juhani Tyrväinen - 2023/24
#24 Brendan Shinnimin - 2024/25
#25 Patrik Zdráhal - 2024/25 (NY)
#38 Olli Nikupeteri - 2023/24
#40 David Lilja - 2024/25 (NY)
#43 Oscar Eklind - 2024/25 (NY)
#96 Pontus Andreasson - 2026/27 (NY)
#67 Linus Omark - 2024/25 (NY)
#17 Joel Kant - 2023/24
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Så var det över. Lettland sparkar nu Sverige ur "VM" i kvartsfinalen.

I semifinal har vi nu US of D, Kanada, Lettland och Tyskland.

Men inte Sverige, inte Finland, inte Tjeckien, inte Slovakien, inte ens Schweiz.

Varför? För att lagen inte spelar med sina bästa spelare, utan långt, långt därifrån. I alla fall för de flesta av de egentligen starkaste länderna.

Det är som det är. Och det innebär att det sedan rätt många år nu inte alls spelas något "VM". utan en låtsasturnering med olika länders A-lag, B-lag, C-lag, D-lag, och E-lag. Hur det kan vara intressant övergår mitt förstånd och likaledes förståndet för de flesta som bryr sig om hockey.

Lite synd om Samlamammasmanna är det förstås. Leda ett ointressant lag i Vodkaturneringar x 4 och detsamma senare i VM. Och snart sagt ingen vettig bryr sig om resultaten.

Kan vi få till ett Canada Cup eller motsvarande var fjärde år, samt OS likaledes vart fjärde år, så vi fick topphockey där landslagen deltar med världens bästa spelare vartannat år vore det underbart. Men "Tre Kronor" i andra sammanhang är meningslöst och ointressant. Sedan länge.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
1-1, slutet av andra och Sverige får 5 min efter matchstraff på en lätt. Han åker för "buttending i ansiktet" på Lindhom, och vi har fått se situationen ur flera bra vinklar.

Själv är jag synnerligen tveksam om domslutet och tycker att det mer misstänkt handlade om att Apan Lindholm simulerade "Aj, det gjorde jätteont" och bad om en servett som han höll mot munnen där det inte fanns något blåmärke eller blödning eller något synligt. Men Lindhom såg ut att begära Bamseplåster.

Tycker att han filmar, alltså, men det är ju väntat när det gäller en Apa eftersom de lärt sig fuska av sin lagkapten under sju år som "ärligt" deklarerade att han fuskade.

Buttending i ansiktet var det inte. Det pågick smågruff, där letten tryckte tillbaka med butten, när Apan lyfte dennes klubba med egen klubba och följden blev en pytteträff på hakan möjligen.

Själv skulle jag inte reagera på en sådan trätt, men Apan Lindhom kör kärringstil. Usch!

Jag tycker att det är skit. Spela hockey! Vill du fuska - satsa på sparkboll.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Kvartsfinal i "VM" nu, spelas i Riga mellan Lettland och Sverige. Länge var det bara ett mål, inslaget av Luleå Hockey-spelaren Dans Locmelis.

Fortsätter tycka att det känns knepigt att Dans senaste året inte fått spela för Luleås A-lag, eftersom han ska gå på US of D college kommande år och få spela för dem. Fast OK att han nu spelar i VM.

Jaja. Vi får väl fundera på det där i fortsättningen - om vi ska ta in spelare i 15-årsåldern och utbilda dem i 4-5 år utan att kunna ge dem möjlighet att spela i vårt A-lagh trots att de har kompetensen.

Nu har iaf Sverige kvittrat, har 1-1. Känns inte som någon säker vinst för Sverige detta, och går vi vidare möter vi vinnaren mellan Kanada och Finland (just nu 2-0 för Kanada) eftersom Tyskland överraskande besegrade Schweiz.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Har sett att du haft Moore koll på Oscari Laaksonens spel i Calder Cup på annan plats och i natt åkte tydligen Texas Stars ut ur turneringen. Så kanske ett LHF Live på gång snart...
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Samlamammasmannagate rullar på. Han har ju tydligt deklarerat att han kommenterar truppen, men inte spelare som inte är här.

Ändå envisas SVT och ställer frågan:

"– Var det ett beslut från dig att han inte platsar i truppen då? "

Varpå Samlamammasmanna svarar:

"När du säger så är du otroligt arrogant. Frågan är dåligt ställd."

Lite knepigt uttryckt av Samlamammasmanna, kanske, men han menar att SVT insinuerar att Samlamammasmanna bedömer att en världsspelare som William Nylander inte platsar i truppen.

Nu har SVT utrett saken och menar att SVT inte är arrogant.

Jag tycker att det är trist att se att hockey-TV ballar ur och ska ha igång "affärer" likt sparkbollen pysslat med gentemot förbundskapten efter förbundskapten.

Samlamammasmanna har deklarerat att han inte kommer att diskutera processerna att rekrytera spelare eller inte. Bara att acceptera, tycker jag.

Även om det säkert finns en knepig historia i detta, där kanadensisk journalist hävdar att William väljer att inte komma till VM eftersom han har uppfattningen att han då orsakar att lillebrorsan Alexander inte får vara med.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Hockeysnacket småbuggar ibland för bilder. Dubbelklickar man på Frestadiusbilden får man mycket riktigt upp Gro Ko fotnoten. Lustigt.

I vilket fall. Seard en riktig hjälte och utan hans insats hade väl IFK och LSK droppat i seriesystemet som de gjort i sparkbollen och våra drömmar hade väl nu handlat om att någon gång lyckas slå Boden, om vi lyckades nå samma serie.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Intressant! Och den var klart bättre så, innan den färglades m m.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Ha ha ha, du har rätt. Det måste vara därifrån han fått namnet. Tre Kronors förbundskapten: Samlamammasmanna!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu går media bananas om att "William Nylander kommer inte till VM".

De kastar sig över samhallam, som svarar att som alla förstår pågår det parallella processer om olika spelare, men jag kommenterar de vi har här och de är vi nöjda med.

Duktig kille. På hockey på olika sätt. Men också klok med omdöme att hantera media skickligt och se till att medias vilja till affärer och drev neutraliseras. Ja, jag är tillgänglig och svarar på de frågor ni har om den trupp vi har här. Men utanför det ingenting.

Visst kunde media envisas med "vi vill veta" men han är så tydlig att de ger sig. Kul att notera.

Annars har jag en speciell fråga om samhallam nämligen den att hans namn ger så många möjligheter att omfördela bokstäverna för att nå nya ord och betydelser och undrar vad som blir bäst i denna, för hockey, så viktiga fråga.

halsa lamm?
samma hall?
smala halm?
samla halm?
hala slamm?

Blir ord, men helt meningslösa betydelser sammantaget. Borde man inte kunna finna något användbart där?
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Som sagt, mycket intressant att höra Stina berättade hur hon formgav logotypen för Luleå Hockey och i hennes minnesbild fick hon väldigt fria händer. Dessutom motiverar hon sina bedömingar mycket väl.

Å andra sidan berättar ju Seard lite annorlunda och ger uppfattningen att han tänkte ut det hela på altanen en kväll.

Personligen vet jag att folks minnen ofta färgas med åren och att båda mycket väl kan ha helt rätt även om de beskriver det lite annorlunda.

Dock lyfter det ens tankar till att fundera över hur logotyperna för först Groko och sedan Luleå Hockey utvecklades. Och det blir ganska slående när man ser dem sida vid sida.

Det är ju Groko som tog fram stålmannen. Enligt ryktena ska det ha varit spelaren Kent Sundén som stod modell för denne, men det vet jag inte var det kommer ifrån. Kanske var det ett fotografi av sudden där han lyfte klubban just så som blev inspirationen, jag vet inte. Men i vilket fall ett unikt och utomordentligt val som sopar banan med alla andra hockeyklubbars logotyper, som nästan aldrig har något med hockey att göra. Snarare ärvda logotyper från sparkboll, historiska symboler utan signifikans eller modenycker som redan efter några år blivit helt passé.

Men. Hade logotypen nu varit Grokologotypen med bara namnet ändrat till Luleå skulle den knappast stått emot tidens tand och sålunda utformad hade den inte haft det stöd vår logotyp har numera.

Logotypen för Luleå Hockey är helt enkelt helt överlägset bättre och naturligtvis den vackraste som någon hockeyförening i världen har.

Från Groko fick man stålmannen, även om man vände på klubban för att den skulle passa bättre in i den rundade bakgrunden och då fick man också den symmetrisk med blicken åt höger uppvägt av bladet åt vänster. Dessutom fick man med axlarna och övre bröstpartiet vilket gör stålmannen mer stabil och starkare.

I Groko är också den fyrkantiga textrutan alltför tung och klumpig tillika med den störande uppdelningen GRO och KO. Det blir närmast som en reklam där GRO KO är det som lyfts fram, medan allt annat hamnar i bakgrunden. Det hänger inte ihop.

Valet att formatera texten inom cirklar är mycket bättre och den textmassan "gifter sig" mycket mer harmoniskt med stålmannen.

Man skulle kunna invända mot att typsnittet för HOCKEY i den senare logotypen är så tidstypisk några år innan 1979 men faktum är att det just i denna logotyp är så perfekt använt att det alltid kommer att fungera. Den helt stabile stålmannen går ned i ett mycket stabilt LULEÅ där lite rundning av L och Å signalerar övergången till det HOCKEY som helt fått gå vidare till den rundade formen.

Och så kronan på verket - att låta hela symbolen ligga på en hockeypuck är så enkel och självklar när man ser det, men samtidigt så fruktansvärt svår för alla andra föreningar att komma på. Och nu är det förstås kört för dem. Efter närmare femtio år är det inget tvivel om att denna puck äger Luleå Hockey och ingen annan förening kan försöka hänga på utan att upplevas som bleka härmare.

Ja, och så användningen av färger. Rött, svart och gult för båda logotyperna. Men där Groko visar en mindre väl fungerande gul bakgrund samt ett överdrivet påslag av rött för Groko, har Luleå Hockey kombinerat färgerna helt perfekt, med ett balanserat samspel där färgerna på ett estetiskt njutningsfyllt sätt får sin helt korrekta tyngd och betydelse.

Groko lanserade stålmannen och det har avgörande betydelse. Men i mina ögon är de, som vidareutvecklade den första logotypen till Logotypen för Luleå Hockey stora hjältar. När det gäller grafisk formgivning på en skala 1-10 skulle jag nog ge övriga SHL-klubbars logotyper betyget 1, GROKO-logotypen betyget 2, medan logotypen för Luleå Hockey skulle få betyget 11.

Som alla förstår är det ovan skrivna bara ord och tyckanden. Den verkliga förklaringen torde vara den att båda logotyperna tydligt visar att i den här föreningen har vi spelare med fem fingrar på varje hand.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Härligt att läsa om den grafiska formgivaren Stina Åström, uppvuxen på Oskarsvarv, och hur underbart rätt hon tänkte när hon utvecklade GroKo-logotypen. När det några år senare vidareutvecklades till Luleå Hockeys stålman fick vi världens vackraste logotyp för en hockeyklubb. Tack Stina! Och Tack, björn power, för berättelsen!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
björn power: Tack för länken och en sagolikt underbar läsning att ta del av Seard Åbergs arkiv. Vilken härlig och täckande berättelse om hur Luleå Hockey växte fram.

Kryddat med lokalbladens berättelse t ex om första mötet mellan Luleå och Boden då glåporden haglar från Bodenklacken när "Luleåraggare" passerar dem på läktaren, följd av att raggarna överfaller bodensarna och råkurr utbryter med järnrör och flaskor mellan de båda grupperna som är rejält beskänkte;-) Vilka tider!

Intressant också om att Blomman var deltog i startupträning med Detroit och hade fått fortsätta, när truppen reducerades, om han inte behövt åka hem; men hade med sig inbjudan säkrare deltagande nästa år. Undrar vad som blev av det.

Tänk att Sveriges första NHL-målvakt var Hardy Åström från Svartöstan och att Blomman från Skurholmen var på G till Detroit. Känns "nära" från en målvaktsälskare som jag från Lövskatan.

Och nu har Blommans dotter utvecklat 15-åringarna Filip Gustavsson och Jesper Wallstedt som tillsammans kan komma att utgöra Minnesotas NHL-lags vakter kommande säsong kanske?!
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysäsongen är över och nu infaller silly season men för oss i Luleå inte så mycket att diskutera eftersom vår ledning lyckats sätta det mesta av truppen.

Det fanns under den gångna säsongen ett antal tyckare som alltmer högljutt förklarade att Skuggan och Bulan (gissningsvis inkluderade man också Engman och Stridh, fast man koncentrerade sig på våra spelarlegender) måste väck.

Dessa tyckare lyser med sin frånvaro nu. Varför? Är man nöjd med hur ledningen agerat? Eller vet man inte vad man ska tycka?

Man kan ju tycka att de som framfört kritik och inte längre står för den lika högljutt skulle föra fram detta. Annars känns det inte ärligt. Men mer som att man är ute efter att kritisera och leverera negativ kritik.

Folk är ju olika. Men nog är det enklare att respektera de, som kan säga såväl bu som bä, när så behövs. De som bara hörs när det är läge för bu, men mirakulöst håller tyst när det finns anledning att berömma.... kan man fundera på.

Faktum är att man kan se detsamma även under enskilda matcher. Folk, som är tysta när det går bra men än mer tycker när det går dåligt.

Hösten 2021 hade vi ett liknande fenomen. Ett antal tyckare som menade att Limpan var lat och ointresserad och kritiserade honom allt mer ofta. Men som tystnade under våren när Luleå med Limpan tog sig hela vägen till game seven av finalen. En tid då hockeyn i Luleå levde rejält och Delfinen fylldes - även när vi spelade borta!

Efter den sista matchen blev det klart att Limpan skulle stå för sitt avtal med Geneve och spela säsongen 2022-23 i Schweiz. Då dök tyckarna upp igen och t.o.m. ville någon kritisera Limpan för att "inte visa lika mycket klubbkänsla som Highsticking Lindström hos Apan"!

Det här är ju inte unikt för Luleå. Följer man supportrar till olika klubbar på den cyberläktare som internet erbjuder finner man att det kan se ganska olika ut. Vissa lags plank och Forum domineras av påhejare medan andra mest innehåller kritiska röster. Delvis påverkade av hur bra klubbarnas ledningar och lag sköter sig, men också av andra skäl.

Förväntningarna och kraven på Luleå 1985 och många år framöver var helt annorlunda - och liknar de som ställs på klubbar med kortare historia i SHL nu - än de som många nu ställer på Luleå närmare fyrtio år senare.

Men samtidigt kan man konstatera att vi fyller arenan mest hela tiden och säljer säsongskort som aldrig förr. Jämfört med t ex Apan som efter många år i allsvenska träsket kom upp i Elitserien och nådde stora framgångar - bara för att snabbt tappa hemmastödet på läktarna och dra mindre intresse hemma än något annat lag i serien.

Man kan nog luta sig tillbaka och konstatera att framtiden för Luleå Hockey nu ser ljusare ut än för de flesta andra klubbar i hockey-Sverige. Även om inte så många skriver om det. Nu ser man fram mot Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter matchen intervjuas samhallam men det är inledningsvis svårt att förstå vad han pratar om, eftersom han inte talar riktigt hockeyspråk och inleder varje mening med "Nej, men...".

Samhallam visar sig vara synnerligen verbal som vi ser av följande samhallam-uttalande:

Jag tycker... ääääääääääääääääää... att vi kunde... ääääääääääääääääää... lyckats lite.... ääääääääääääääääää... bättre... ääääääääääääääääää... men delvis.... ääääääääääääääääää... fick vi... ääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
I "VM" vinner kronorna mot lejonen med 2-1 efter straffläggning. Hade matchen lite smått på och blev faktiskt lite imponerad av skickliga finska forwards.

Men efter 1-1 körde arenan i Tampere cha-cha-cha vilket tände svenskarna att avgöra.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, det så kallade ”VM” rullar på och i detta nu möter ”Sverige” i Tammefors ”Finland” som förklarat att de ska vinna för att hämnas för att Sverige i lördags vann ESC före Finland, trots att finnarna taktikröstat genom att nolla Sveriges bidrag.

Lejonen sägs komma med ett bra lag, trots att de för ovanlighets skull saknar spelare från Luleå Hockey. Luleå-utbildade spelare finns det dock en hel del av i andra lag:

CEHLARIK Peter - Slovakien
GALLO Vilmos - Ungern
EVERBERG Dennis - Sverige
KUKAN Dean - Schweiz
LOCMELIS Dans - Lettland
RAFFL Thomas - Österrike
WALLSTEDT Jesper - Sverige

Speciellt Dennis Everberg kan bedömas ha lärt sig mycket under den långa tid han tillhörde Luleå Hockey.

Wallstedt, som kom till Luleå som 15-åring, har ju fått utomordentlig utveckling som målvakt i Luleå och kanske blir han kommande säsong andramålvakt i NHL-laget Minnesota, som lär få förstemålvakten Filip Gustafsson, som också han kom till Luleå som 15-åring och fick del av samma målvaktsutveckling.

Känns ju lite sisådär att se Dans Locmelis som stark forward för Lettland i ”VM” när vi vet att vi i Luleå utvecklat honom, men inte kunnat spela honom i A-laget eftersom han då förbjuds spela hockey för den skola i US of D han ska till efter sommaren. Jävla idiotiska regler men inte oväntat i ett land där de under mer än ett sekel skurit förhuden av de flesta pojkar under påståendet att det är infektionspreventivt. Fast det bara är komplett ljug och berodde på att en knäpp barnläkare ville hindra pojkar att ha händerna under täcket. Fy fan!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Elliot12: Ja, verkligen! Kommer väl att ta sin tid innan Bulan och de övriga fått de nya spelarna att förstå och medverka i Luleås starka försvar utan puck. Och då kommer våra i år bättre kompetens i anfall och i PP att bli j-t kul att se!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket lugnt nu i Luleåkretsar sedan det viktigaste kommit på plats. Passar på att påpeka detta självklara för att få över snacket till vår nya tråd för kommande säsong:-)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Större målburar. Det var spännande att tänka sig hur det skulle förändra hockey. Riktigt rejält.

I analogi kunde man tänka sig om fotbollsmålburarna skulle förminskas till, låt säga, handbollsmålburar. Undrar hur många sparkbollsmatcher som då skulle sluta 0-0?

Nåja. När det gäller hockeyn känns det som att lag som Luleå, Plastläjkers och flera numera, när utespelarna jobbar och de har en bra och samspelt vakt bakom sig, blir mycket svåra att måla på.

Så, vad blir nästa steg?

Att utveckla en anfallshockey som kan hantera sådana försvar?

Speciellt när man får spela PP kan sådana chanser utnyttjas, förutsatt att man har material för det. Tycker att lag som Oskars och Timret bitvis hade så skickliga spelare och fungerande PP att det var för snabba, passningssäkra och kvicka att de raderade ut effekten av starka BP.

Och på samma sätt kunde lag utnyttja snabba spelvändningar när några kreativa och målfarliga forwards snabbt såg till att möta mindre organiserade försvar.

Man såg ju att Bulan modifierat sin hockey numera genom att förstärka användningen av att man backade och markerade ut motståndarnas attacker innan vår zon, vilket gjorde spelvändningssatsande lag desperata.

En grej vi talat om på senare år är fördelen att ha tillgång till högerskyttar vilket ökar chanserna att sätta press från båda sidor. Luleå har ju haft tungt med rightare och officiellt menat att "det spelar ingen större roll" men till kommande säsong är det tydligt att man fyllt på med högrskyttar så det ligger förstås en del i det. Bl a såg man hur Läjkers tycktes utnyttja sådant bra i PP när de kunde hota från alla håll. Luleås PP har ju av och till under året blivit rätt ljumt där en "spelfördelare" står till höger och letar öppningar som motståndarnas BP enkelt markerar ut - speciellt om vi inte haft spelare vid blå som med snabba slagskott inneburit ett hot som tvingat BP sträcka ut sig och ge öppnare chanser. Eller att dessa backar vid blå inte bara Lyckas" spela tillbaka till höger, utan också har hotat lägga ut till vänster om vi där har högerskyttar.

Hm. Enklaste sättet att förbättra anfallsspelet är förstås att ligga inne med skickliga spetsar. Vilket är svårt, då de snabbt lämnar för betydligt högre löner i NHL, i Schweiz och tidigare KHL. Nu får vi ju hem Limpan och det är glud värt men det gäller att vi också har skyttar som sätter de chanser som Limpan kommer att bjuda dem på.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Svanru: En berättigad fråga. Med många svar.

Man tänker kanske tillbaka på Djurgårns 1-3-1 som för drygt trettio år sedan ändrade på förutsättningarna för svensk elithockey då den tidigare ful fart-hockeyn med många mål inte längre fick samma möjligheter och kritiker förklarade att det skulle bli hockeyns död med målsnåla matcher.

Men den mer skyldige är nog Jonas Rönnqvist och hans senare assistent Bulan, som införde ett nytt sätt att se på hockeyn där spelet utan puck krävde att alla spelare inklusive forwards hjälpte till i försvaret. Rönken hade fler idéer som korta byten och maxjobb på isen men framför allt kravet att inga målspottande forwards fick stå och lata sig i väntan på spelvändningar blivit kvar.

Luleå utvecklade det spelet till perfektion under Rönken och Bulan och efter dem och några mellanår kom Bulan hem och nu som huvudtränare satte det spelet utan puck i högsätet.

Jag kommer ihåg hur Warulfven – som alltid besvarat frågor om hur de skulle möta den och den motståndaren med kommentaren att ”vi spelar vårt spel, de får anpassa sig efter oss” en bit in på säsongen förklarade att ”vi spelar Rönkenhockey mot Luleå, annars är vi förlorade”.

Och jag tror att det är den hockeyn som slagit igenom mest överallt numera. Luleå är som regel alltid bäst på det, men andra lag har insett betydelsen och hänger devis på – annars förlorar de.

Och nr Luleå var som bäst på detta under Rönken, lyckades både riktiga AIK och Plastläjkers spela bort oss i slutspelet genom att möta oss på samma sätt.

När det gäller årets Läjkers blev man först förvånad att se jugrenjönsson komma med en sådan hockey där försvar kom i första, andra och tredje hand och sedan lyckades de vanligen vinna genom spelvändningar eller ett effektivt PP.

Lite förvånande att i kvarten växte Luleå och försvarade sig bättre än Plastläjkers – spelet 5 mot 5 vann Luleå som regel mot Läjkers – som hade fått spela förlängning i game seven pom inte Brännis satt pucken i stolpen i slutminuterna. Plastlaget hade pinsam hjälp av zebrorna i några matcher, annars hade de torskat faktiskt. Luleå släppte till Läjkers till långskott mot en seende vakt som tog det mesta, men raderade ut dem ganska lugnt.

Så, vi är nog där för att stanna i hockeyn. Bra målvakter tar det mesta om utespelarna ser till att ge dem hyggliga förutsättningar, och lag som inte kan ordna ett sådant försvar får det svårt.

Förstår man hockey inser man naturligtvis att det inte bara handlar om att göra mål utan också om att inte släppa in mål och kan man se hoceyn med den kunskapen kan man uppskatta båda sidor även om det blir målsnålt.

Nu talar jag inte om SeMerkommentatorer som generellt inte förstår detta.

Kan vi framöver digga en hockey där det görs få mål?

Jag tror vi är tvungna. Det blir inte bara hockey utan också en vinnande hockey.

Men det enkla Luleåreceptet har också utvecklats vidare. Bulan har exempelvis satsat på att den effektiva höga pressen av forwards ska bara nyttjas när det är bra läge att tvinga motståndare till misstag och till att inte nå spelvändningar; annars faer spelarna bakåt och tätar i stället till i mittzon innan egen blå. Och det tycker jag att Läjkers också gjorde framgångsrikt men i slutspelet mot oss var Luleå – faktiskt – bättre på det.

Men det räcker inte att inte släppa in mål. Man måste också måla framåt. Även om Läjkers gick hela vägen i år. Tror att Bulan får tillgång till ett starkt offensivt spel/PP i år och att det kan ta oss hela vägen.

Men jag kommer att njuta av när Luleå håller motståndarna borta från alltför farliga chanxser, även om det bir målsnålt. När alla spelare gör sitt jobb när de är på isen. Lite påminnande om hur Svennis fick ICA Göteborg att bli ett vinnande lag i europeisk sparkboll.

Det jag tyckte mest trist med Plastäjkers i år var den bedrövliga plastpubliken som skrämde skiten av några svaga zebror men tror laget blir roligare med bröderna från Malmö kommande säsong.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hockeysäsongen är förstås helt över och sommaren har brutit ut.

Tydligen pågår som vanligt dock en turnering mellan världens bästa landslag - för att ta fram världens mästare.

Men - också som vanligt - är det bara ett bedrägeri. De flesta länder - som Sverige - har inte med sitt bästa lag. Inte heller sitt näst bästa lag. Och lagets tredje bästa eller fjärde bästa lag deltar inte heller, typ.

Snarare som att Sverige skulle skicka Luleå SK att representera andet i "Sparkbolls-VM".

Favoriter att vinna nuvarande "hockey-VM" är Finland, även om Sverige anses utmana, i alla fall av Vennergren, som förstås före det hela med hull och hår.

Första dagen slutade tydligen matcherna med
• Finland - US of D 1-4
• Sverige - Tyskland 1-0

Fantastiska resultat, speciellt Sverges kross av Tyskland. Och efter matchen en massa intervjuer karaktäriserade av att samtliga som svarar inleder svaren med "Nej, men...".

Stor underhållning.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Du har rätt, som vanligt. Kant får en chans att spela sig in i laget och vi hoppas att han lyckas. Och så tror vi på att Laxen Laaksonen presenteras för Luleå när han kört klart Calder.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
SuneMangs: Ja, ha ha, appselut! Tack, Stella!
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo, uppfattar att vi är klara tills vidare. Luleå hade hoppats att Fröberg skulle bli kvar men så vitt jag förstår har man nu fått klart för sig att han kommer att dra till en annan lina.

Synd, eftersom Fröberg och Shinnimin utvecklade en sådan fin kemi under våren. Tänk om vi förutom en lina med Omark-Anreasson också haft en lina med Fröberg-Shinnimin, plus hoppet att även Kempe skulle lyfta upp en tredje lina offensivt.

Men Luleås assisterande sportchef förklarade nu att Luleå kommer att lyfta in Joel Kant från junislaget i A-lagstruppen och ge honom en bra chans att spela sig in i A-laget under hösten.

Och så får Luleå se hur det utvecklas. Som de lade fram saken kan de under hösten komma att ändra sig och rekrytera ytterligare en forward om de bedömer att det behövs.

Hoppas ni lyckas förstärka det ni behöver inför kommande säsong och säkrar en plats kvar i eliten, för man vet ju att första året kan bli tufft - inte bara för ligans orättvisa ordning att de snor en del av era SeMer-pengar och ger till Pölsan (OK, för att nedflyttat SHL-lag kan få ett extra stöd första allsvenska året - men det borde alla SHL-lagen dela på förstås) - utan också eftersom konkurrensen i SHL utvecklats så hårt senaste åren. Jag tycker det kan vara dags för Pungen att kliva av nu. Den köpeklubben köpte sig kvar länge i Elitserien/SHL men har senaste åren hängt på repen mest hela tiden.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Bluesman: En alldeles utmärkt sång. Med en blinkning söderut, när man rycker i svansen: Kom igen, Apan, det svänger!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Tack! Till våren kan det bli vår tur - efter 28 lånnnnnnga år.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu kommer årets skönaste väderlek - tiden mellan hägg och syrén. Solen skiner, himlen är blå, värmen har kommit, blommorna och lövträden slår ut, ekorrarna klättrar i ekarna utanför mitt fönster och fåglar av alla slag kvittrar. Och kronan på verket: LINUS OMARK kommer hem.
Uppladdat:

450x300-luleflagga.jpgluleflagga.jpg

+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
Som alla vet är så kallad nationell media rätt ointresserade av Luleå - med undantag för HockeyNews - och diggar mest att starta drev och affärer samt röja åratal i förväg när köpeklubbar i Sydbotten stjäl spelare av oss.

Men när en av de allra bästa spelarna i Europa senaste decenniet beslutat komma hem kan inte ens dessa drakar blunda för Konungens Återkomst och smällde snabbt upp nyheten med bildillustrationer som nedan.
+3
Kommentera

Luleå HF > Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!
I LHF Live förklarade Engman att det enda som saknas nu inför säsongen är en ytterligare back och att där är man långt framme. Ska man tro på ryktena handlar det alltså om Laxen.

När det gäller forwards kommer man att gå in med Joel Kant i truppen. Men man får se hur det utvecklas bland forwards och speciellt kanske bland centrarna. Om det behövs är man beredda att komplettera där redan under hösten.

Underbart att Skuggan, Engman, Bland och Stridh redan 11 maj har kommit så långt och det visar att de jobbat hårt i god tid - som vanligt! Visst blev det inte tillräckligt lyckat senaste säsongen men Stefan Enbom berättade i podden nyss att Luleå är helt tydliga med att man misslyckades och att det berodde på att man ställde förhoppningarna för högt - satsade på att rekrytera riktiga spetsspelare men klubben hade ställt för lite ekonomiska medel till förfogande och därför valde de spetsar man försökte på att gå till Schweiz, AHL med mera där de fick bättre betalt. För kommande säsong har man lärt av misstagen och ökat budgeten för spelarna, inklusive att man ställt en del av sparade medel till förfogande och räknar inte med en vinst den kommande säsongen utan är beredd på ett nollresultat eller rättare på ett visst förlustresultat.

Det gillar vi. Nu ska vi ta det! Luleå Hockey 2023-2024: Vägen mot SM-GLUDet!

Laget 2023/24

Målvakter
#31 Matteus Ward - 2023/24
#34 Joel Lassinantti - 2024/25

Backar
#3 Frédéric Allard - 2024/25 (NY)
#5 Marcus Hardegård - 2024/25 (NY)
#9 Ludvig Jansson - 2024/25 (NY)
#23 Jesper Sellgren - 2024/25
#29 Erik Gustafsson - 2023/24
#39 Pontus Själin - 2024/25
En ytterligare back ska in...

Forwards
#10 Einar Emanuelsson - 2027/28
#11 Nikola Pasic - 2024/25 (NY)
#14 Jonas Berglund - 2023/24
#19 Mario Kempe - 2023/24
#20 Jack Connolly - 2024/25
#21 Juhani Tyrväinen - 2023/24
#24 Brendan Shinnimin - 2024/25
#25 Patrik Zdráhal - 2024/25 (NY)
#38 Olli Nikupeteri - 2023/24
#40 David Lilja - 2024/25 (NY)
#43 Oscar Eklind - 2024/25 (NY)
#96 Pontus Andreasson - 2026/27 (NY)
#67 LINUS OMARK - 2024/25 (NY)
Joel Kant
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BJ#21: LIMPAN KOMMER HEM!

Nu är det officiellt bekräftat på Luleå Hockeys LHF Live av Ulf Engman: Linus Omark återvänder till Luleå Hockey!

Välkommen hem, Limpan!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power och { BJ#21}: Lyssnar nu på Sten Enboms intressanta information och ser på vår hemsida följande:

Då kör vi!
11:00 sänder vi #lhflive
Ulf Engman presenterar nyheter kring SHL-laget.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Lördag 25/11 kl 18:00

Luleå Hockey - Oskars

Den matchen ser vi fram emot. Dagen då Kung Engsund återvänder till Delfinen för första gången. Förutsätter att han kommer att hyllas stort av publiken.

För övrigt möter vi Oskars redan i SHL-premiären, men då borta.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BJ#21: Det var intressant information! Hoppas få allt klart meddelat i ett LHF Live ASAP!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Om Fröberg: Vi har fått signaler om att han söker sig till andra ligor...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Om Omark. Han har ett kontrakt med Geneve för nästa år. Vi får se vad som kommer att hända där men naturligtvis vill vi se honom i Luleå Hockey...
+1
Kommentera


Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12: Intressant!

Och nu dags för att det ska hända nåt:

LHF Live - 9 maj 2023
Luleå Hockey direktsänder 10:00 där Stefan "Skuggan" Nilsson presenterar nyheter kring SHL-laget.

24 minuter kvar. Det här blir spännande...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
zigge: Hej zigge! Underbart, fantastisk, överljuvigt att the Heart of Hockey är tillbaka i eliten där ni hör hemma!

Såg lite av allsvenska finalmatcherna och fick uppfattningen att MooDoo mycket väl skulle klara sig på hygglig SHL-nivå. Det som behöver lyftas är försvarsspelet som numera är väldigt avgörande i serien. Numera måste lagen i princip neutralisera motståndarna och bara släppa till skott på målvakter som ser dessa och räddar sådant. Där tror jag man kom undan med lite enklare försvar inklusive misstag i Allsvenskan men nu, när ni kommer upp, behöver nu vässa den delen och då fixar ni det bra.

Var ju lite jobbigt att sportchefa för er på slutet i SHL men nu tycks ni ha fått bättre ordning och planering. Är ju skamligt att ni ska behöva avstå miljoner jämfört med andra i SHL till Pölsan, men tror och hoppas att ni kan utnyttja det ökade SeMer-stödet på ett klokt sätt och ser gärna att ni håller en säker position framöver. Tycker Pungen kan ta nedflyttningen efter säsongen, de har seglat uppe tillräckligt länge nu.

Härligt att ni är tillbaka nu. Där ni hör hemma!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och plötsligt smällde det till med rykten om att Wallmark var aktuell för Luleå och många våta drömmar hann cirkulera. Men lika snabbt som det dök upp kom informationen om att han bytt klubb i Schweiz bara.

Än mer vill man få information om ett LHF Live på G, eftersom man vill höra att de rykten som alla betraktas som sanningar - nämligen att Omark kommer till Luleå - bekräftas. Inledningsvis väntade man på att hans säsong i Schweiz skulle avslutas, men nu har det ju gått många dagar sedan han tog Geneve till deras första Glud någonsin, så nu vill man få reda på att det blir så.

Samtidigt har Skuggan och andra Luleåledare påpekat att Omark har kontrakt med Geneve även för nästa år men att "han alltid är välkommen till Luleå". Vad betyder det där? Att han måste bli överens med Geneve bara och det kommer att lösa sig? Eller lurar något i vassen?

(TILLÄGG: Ser att HockeyNews också tagit upp frågan och skriver: "Men än så länge är läget oförändrat, så att han har ett giltigt avtal med Genève. Vi kan egentligen inte göra något mer än att vänta och se vad som händer där, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se. Vi har inte så att vi kan köpa ut ett sånt stort avtal som han har. Om han verkligen vill hem så måste det lösa sig med Genève.")

Jag känner mig inte säker förrän jag är säker och tänk om det skulle bli så att han inte kommer? Det skulle kännas.... ja, bäst att meddela honom hur vi tänker:

Limpan, kom hem!
För vi längtar efter dig.
Kom, innan sommarn är här, snälla Limpan!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tre Kronor och VM/OS?

Ja, det är ju numera en sorglig historia eftersom det vanligen tyvärr handlar om turneringar där de bästa landslagen saknar 20-50-100 av sina bästa spelare. När ibland några stjärnor tackar ja till att deltaga, kan Tre Kronor lyckas nå framgång, men knepigt att värdera vad den står för.

Under åren med den helt misslyckade gnomen Mårts som förbundskapten ledsnade NHL-spelarna på tjafset och svarade inte på telefon när gnomen ringde. Det handlade bl a hur de superklantat sig och lurat Bäckström att bli avstängd för "doping" ordinerad av landslagsläkaren. Men också att gnomen inte höll kontakt med NHL-spelarna förrän han ringde och förklarade "nu kommer du" för att senare gråta i svensk media och förklara att "de SKA ställa upp för allt vi i Sverige gjort för dem".

Sedan har det varit lite blandat. Saken är den att "VM" numera är så urvattnat, snarast ett "VM för inte A-lag utan snarare E-lag" och inte konstigt att svenska hockeyspelare med bra karriärer tackar nej.

Hur blir det då med Samhallam? Mycket lyckad som tränare i Plastläjkers, men hur fungerar han som förbundskapten? Ja, först skulle han få med sig Timretprodukten Elias Pettersson, men Svenska förbundet tackade nej då det skulle kosta dem 2-3 miljoner i försäkringar för att Elias skulle släppas fram i "VM för E-lag". Toppbackar som Erik Karlsson och Victor Hedman har tackat nej och många fler.

Nu åkte ju Minnesota ut ur NHL-slutspelet och media har basunerat ut att här finns sju svenskar tillgängliga för Samhallam. I första hand gällde det Luleåprodukten Filip Gustavsson, som slagit igenom med dunder och brak som toppenmålvakt i år. I NHL har >>100 vakter haft spade i NHL-matcher i år och räknar man bort de som bara stått enstaka matcher toppas SVS-tabellen av Linus Ullmark på 93,8%, följt av Filip Gustavsson på 93,2% och sedan Sorokin 92,4% och alla andra sämre. Ett helt otroligt genombrott för Ullmark och Gustavsson och aldrig tidigare har Sverige haft så framgångsrika målvakter i NHL. I slutspelet åkte dock Minnesota ut mot Dallas, trots att Filip levererade fina 92,1% och mer överraskande åkte överlägsna grundserievinnarna Boston ut mot Florida; Ullmark lyckades lite sämre med 89,6%.

Så, vem av vakterna plockar Samhallam med i Tre Kronor? Ullmark eller Filip Gustavsson? Eller får han med sig båda? Vet inte, men har inte hört att någon tackat nej.

Så får vi reda på att Samhallam tagit ut Luleåprodukten i Minnesota som målvakt för Tre Kronor.

Jahaja, Filip, alltså. Ja, det blir nog bra. Han är ju het som fan nu och kommer av allt att döma att nu erbjudas ett rejält kontrakt som förstemålvakt i NHL. Och nu ska han glänsa för Tre Kronor i VM!

Nej....vad hör man? Det är INTE Filip utan Jesper Wallstedt som tackat ja till Tre Kronor. Jesper tillhör ju också Minnesotas organisation men har under året spelat i AHL för Iowa Wild, med 90,8% räddningar i serien, 89,7% i slutspelet. Ja, det är förstås ytterligare en strålande Luleåprodukt, om än inte färdigutvecklad som Filip som för närvarande ligger skyhögt över.

Och, undrar man, vad pysslar Samhallam med?

TILLÄGG: Nu får vi reda på att samhallam frågat både NHL:s bäste vakt under säsongen - Ullmark - och NHL:s näst bäste vakt under säsongen - Filip Gustafsson - om att spela VM för Tre Kronor. Men båda två har tackat nej. När det gäller Filip beror det tydligen på att han har utgående kontrakt. Tolkar det som att, skulle han spela VM, och bli rejält skadad, förlorar han chansen att få ett välbetalt kontrakt, och skulle alltså behöva en försäkring a la Elias Pettersson för att delta i VM. Eller något sådant. Men i vilket fall: Samhallam, ursäkta mig.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Tarasov: Ja, Styvben försökte och försökte med stort stöd av lokalmedia dvs de som påstår sig täcka landet men agerar som Fjollträsksupportrar. Men i game seven blev det tydligt vilket lag som var bäst. Påminns om när Luleå spöade Styvben i game seven för c:a tio år sedan när de självutnämnda experterna i Fjollträsks lokalmedia var överens om att Styvben skulle ta gludet.

Och er game seven lever kvar med bilden av en blodig mun som tappat tänder för att skydda målet fastän man är i slutet av matchen leder med 4-0, påminnande om hur vi hemma i Delfinen vann game seven i övertid när en tandlös Robin Jonsson fyrade av ett avgörande slagskott och sedan fyrade av det vackraste av tandlösa leenden.

Behöver SHL Styvben? Ja, det ska vara för att det är så härligt att tvåla dit dem.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Underbar intervju av en underbar spelare och människa. Längtar efter första matchen Luleå-Oskars i Delfinen i höst, övertygad om att han kommer att hyllas rejält av hemmapubliken. En härlig pöjk som vi alltid kommer att bära med oss.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
björn power: Hehe, jamenvisst. De media som påstår sig vara rikstäckande är ju väsentligen bara lokalmedia för Fjollträsk typ och det vet vi sedan länge. De lär koncentrera sig rejält på det ena och det andra där nere i allsvenskan nu, sidolänga reportage om hur olika spelare lindar tejpen runt klubborna, vem som gifter sig med vem och annat hemskt mycket viktigt.

Medan vi andra får ägna oss åt hockey, nu än mer riktig sedan representationen från norr utvidgats:-)
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
MooDooismen tvingades till sju matcher mot Styvben men i game seven var det inget snack om saken inför ett dansande hav på läktarna i Övik.

På senare år har vi fått tillbaka både Timret och MooDoo i Elitserien SHL och väntar bara på att också BurkÖlen ska ansluta ASAP.

Hade väl trott att det skulle bli på bekostnad av plastklubbar nere i Sydbotten men i stället är det nu något otippat Styvben och Pölsan som förstärker Allsvenskan. Väl därnere kan de ta upp kampen och få med sig media att sätta tryck på SeMer, Ligan och förbundet att bringa ordning och rättvisa när det gäller SeMers betalningar till hockeyn för att visa matcherna. Har inte helkoll på hur det är nu men gissar till 3 millar till allsvenska lag, 47 millar till SHL? I så fall kan 15 millar respektive 35 millar bli bättre.

Men först borde förstås ligan SHL se till att pynta typ 50 millar till Karlskrona och be om ursäkt för att de tvingade Kronan bygga helt onödiga extra 1500 åskådarplatser.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Limpan Omark och Geneve knep gludet i Schweiz igår och på insta tycks Omark förklara att han ska vinna Guld med Luleå kommande säsong. Vilket förstås får oss alla att gå bananas och nu väntar vi otåligt på det Luleå Live vi hoppas på.
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Härligt att Poppe presenterats och Eklind hoppas vi tar fysisk plats. Lurig Skuggan om Limpan "han har ju kontrakt med Geneve ett år till, vi får se vad som händer."

Läjkers-Luleå 4-3
Läcker-Fiskrenset 4-2
Läjkers-Apan 4-1

Det verkar som att de fick det lättare och lättare och att svårast hade de mot Luleå där det verkligen stod och vägde men med zebrastöd i flera matcher i Plastsjö och domareskandalen i sista matchen klarade de även Luleå. Även om de torskade i 5 mot 5 i hela matchserien, undantaget match tre sedan zebran fått psykbryt och utvisade hela Luleå för abuse.

Verkligen imponerande av Luleås spelare (resten från förra årets final, fast utan Omark, Poppe och Läppen) att ta sig samman så fantastiskt att Plastläjkers behövde zebrastöd för att slå oss. Delvis beroende av att #44 fick kliva bort.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Elliot12: Högerskytten Laxen blir en fin förstärkning om nu NSD har rätt.
Kommentera

·