Sven.Savage

19231 inlägg · 8145 besökare

Historik

·
Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sitter och jobbar och har matchen HV-Röglet på så jag kan kasta en blick på matchen då och då.

Röglet hade ledningen efter första perioden med 0-1, efter ett mål som matchzebrorna ville döma bort, men efter lång palaver med lärlingen godkändes målet överraskande.

Det som hände var att en HV-back bultade in en röglespelare på HV-vakten som därmed stördes när skottet kom. Jag tycker förstås att det självklart ska vara mål - backars jävla ofog att bulta in motståndarforwards på egen vakt kan och ska inte leda till fördel.

Men jag hade faktiskt väntat mig att lärlingen skulle döma bort målet och påstå att när forwarden åkt in rörde han på sig och "störde ytterligare".

Bra beslut alltså. Annars en lättdömd match och zebrorna skämde inte ut sig utan tog 0 utvisningar i första.

Men i paus har de tydligen känt sig kymiga att godkänna 0-1 så nu har de tagit tre rögleutvisningar men ingen på HV och den sista var extremt usel på så sätt att en HV ramlar av sig själv - jag tror inte att det var en filmning utan helt enKLet att han tappade balansen. Men zebrorna tog utvisning och det blev förstås riktigt pinsamt när repriserna snurrade och alla kunde se att HV-spelaren ramlade av sig själv.

HV lyckades kvittera - i PP förstås! - under andra och nu återstår en period.

Har igen-kligen inte så mycket medhåll åt något håll den här matchen förstås. Tipsen är ju att HV vinner men skulle röglarna ta det vore det kanske skojigare. Med tre poäng skulle Röglet lägga sig på samma pinnar som Apan. Med minst en pinne puttar Röglet ned Pungen till plats 11. HV närmar sig dessutom Luleå om de tar pinnar och efter matchen kommer de att vara 6-9 pinnar efter oss, beroende av hur de lyckas.

För övrigt gillar jag Röglet och hoppas att bottarna rålyckas förstås:-)
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, vi skrev samtidiga inlägg oberoende av varandra men drog naturligtvis jämförelsen med Apans förnedrande finalkollaps, i nivå med gårdagens första period mot Frölunda:-)

Dessutom adderade du målsiffror korrekt medan jag plussade fel, men nu har jag korrigerat med rätt siffror; dvs dina:-)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Lyckades inte komma loss för att se matchen i Ulriksdal, tyvärr.

Men nu är den iaf över och så också kvartsfinalen. Luleå vinner tre raka med 6-0, 7-0, 6-0 - sammanlagt 19-0; siffror som man bara brukar se när Läjkers piskar upp Apan med historisk överlägsenhet.

DaMooDoo är också klar för semi, efter att ha vunnit tre raka mot DamPölsan,

I de två andra kvartarna är ställningen
• DamPungen-Damgårn 2-1 i matcher
• TrottoarDamen - DamHV
och i de fallen vänder kvarten hem till de först nämnda lagen för en och ev. två matcher.

OK, då blir det att vänta. Skulle DamGården vinna två kommande matcher i Linköping nu får de som pris möta Luleå i Semi. Annars får vi möta vinnaren mellan TrottoarDamen och DamHV.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så vill jag återigen hylla Johan Karlsson, huvudtränare för Apans U16.

Det var i seriefinalen i december mot MooDoo som två av Apans pojkar skämde ut sig med väldigt fula överfall utan annan anledning än att de förlorade matchen och de fula överfallen väckte avsky i hela hockey-Sverige.

Apans tränare höll med och förklarade att om inte förbundet skulle stänga av pojkarna 7-10 matcher skulle han själv göra det.

Vis av tidigare erfarenhet räknade jag med att det bara var en apsanning och att de strax skulle smyga in pojkarna när ingen märkte det.

Men jag fick fel. Nu har de spelat 8 matcher och de båda har inte återkommit. Den ene har dessutom försvunnit från Apans roster så gissningsvis blev han så sur över det rättmättiga straffet att han valde att lägga ned hockeyn. Och satsa på kampsport med pinnar i stället, antagligen. Något som psykbrytet jocke också borde överväga.

Men rätt ska vara rätt och jag erkänner att jag hade fel. Apans U16-tränare Johan Karlsson är en person att lita på!
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vombat: Ja, jag såg det och såg det som hände också. Tydligen hade han tidigare i matchen blivit illa behandlad, men det han gjorde - i ett annat läge - var att crosschecka en motståndare över halsen.

Jag tycker att det är en riktigt farligt grej, med risk att knäcka struphuvudet och både akut farligt och risk för kronisk illa skada. Nu fick han visst tre matcher men jag hade gärna sett klart längre. Kan de inte skaffa medicinsk kompetens i disciplinnämnden?

Nu har jag inte sett så många pölsamatcher men glömmer aldrig hans fula tackling på Emil Larsson, där Emil hade tur men med följden att Granström varit borta hela säsongen. Där kaptenen dessutom lyckades bli fria eftersom döda, döda swikegård och sanny starkt krävde det och jag kan faktiskt inte förklara det på annat sätt än att det "bara" drabbade Luleå.

Även när vi senare mött Pölsan har jag varit liiiite fundersam över hur denne kapten uppträtt. Och han är inte ensam. Bl a Danielsson har utdelat farligheter.

Jag har ju i åratal hyllat Pölsan för lagets tradition och förmåga att aldrig förlora.

Men det finns gränser.

När man inte drar sig för att allvarligt skada motståndare. Då har oviljan att förlora passerat acceptabel gräns och den bristen på respekt för motståndares hälsa får inte och ska inte accepteras.

Bra att han blev avstängd men det var för lite och ser helst att hans uppförande punktmarkeras i fortsättningen för jag tror att han behöver stängas av fler gånger och längre tid för att budskapet ska nå hem.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och apropos trist är det svårt att inte nämna apsidan.

Jag kollade upp debatten där under match och eftersom det hände mycket att diskutera i matchen, så diskuterades det.

Men sedan kommer en tant och raderar majoriteten av alla inlägg utan att det går att förstå motivet, annat än att de som skrivit höll på andra klubbar än Apan. För väsentligen var själva texterna inget att uppröras av. Några inlägg retade visserligen Apan för deras kollaps i matchen, men det retandet var en liten pust jämfört med den storm av hat och hån som ossianmonstrumet delar ut mot andra lag, vilket då av tanten som "modererar" bedöms som acceptabel nivå enligt hennes hemsnickrade "poesiregel".

Nu har alla andras tankar om matchen eliminerats och kvar står bara de båda apmonstrumens egna teorier - de, som de alltid tar till när Apan förlorat: a) Det var domarnas fel! b) Apan förlorade eftersom de VILLE förlora i enlighet med en mystisk plan som på sikt gör Apan till vinnare.

Ojoj, när hockey-Einsteins uttalar sig.

Strax innan match förklarade tanten varför hon just raderat andra inlägg av folk som höll på andra klubbar än Apan: "Lögner och tråkig attityd. Ingen respekt. Provokationer utan vettigt innehåll."

Och det gällde då som jag kunde bedöma helt normala inlägg...

Känns som att den sidan numera är en nätets motsvarighet inom hockeyforum på samma sätt som Apans "hockey" under matchen mot Fulunda var...
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Djurgårn stoppade Hanna Olsson. Denna jättetalang - med många års erfarenhet på högsta nivå fast hon bara är 19 år - har ju kommit på kant med den nya DamGårdsledningen sedan paret Daniela Rundqvist-Nils Ekman släppte taget.

Så pass att Hanna lämnat Djurgårn för att hellre spela i det hobbylag hon deltog i när hon var liten.

Nu har Hanna och Luleå diskuterat och Hanna ville komma upp till Luleå för resten av säsongen och Luleå har talat med Djurgårn. Men det blev ingen affär. Enligt Luleå begärde Djurgårn ett sådant extremt överpris att man aldrig hört på maken och man blev tvungna att tacka nej.

Trist med ett sådant agerande som bara lämnar tre förlorare; först och främst Hanna och sedan Djurgårn medan Luleå som inte räknat med Hanna nog klarar sig.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. Tycker att Anders gjorde en stark insats i natt. Jag missade ju första minuterna när Ottawa hade tre PP och gjorde ett mål - men släppte in två SHG i eget PP. Helt sjukt och Anders fick alltså släppa in skott 1 och skott 3 mot sig.

Enligt supportrarna var det utespelarna som gjorde misstag och man lastade inte Anders för de två baklängesmålen, men jag har inte sett dem själv så svårt att veta.

Men efter det räddade han 22 av 23 skott och naturligtvis ett styrkebevis att inte krisa ihop efter den tuffa starten.

Imponerad av Ottawa som lyckas vinna två matcher i rad mot topplaget Winnipeg. I förra matchen räddade Anders 44/45 skott från Winnipeg innan sista minuten och var fantastiskt bra, men Ottawa var hyggligt med även om det var tungt Winnipegtryck under perioder.

Men i nattens match tycker jag att Ottawa helt enkelt var det bättre laget. Man kom igen och lyckades vända inledningens 2-1 till 2-3 i tredje och sedan kom en slutforcering av Winnipeg som lyckades få in kvitteringen på ett skott utifrån blå centralt när ett flertal spelare skymde honom - inklusive egna spelare - och det skottet tog han aldrig.

I slutskedet mycket nära att Winnipeg satte 4-3 och tog alla poängen och i det läget hade man spelat över Ottawa och en Jets-spelare från 2-3 meter hade stor del av målet till vänster om Anders öppet och pangade in vinstmålet - trodde han - men där kom Anders med en reptilsnabb plock och räddade Ottawa.

Senare i övertid var Ottawa helt överlägsna och Winnipeg fick inte låna många puckar. Jag imponerades av att Ottawa vårdade pucken så bra. Om någon av deras spelare med puck blev pressad och inte hade något säkert pass gick han utan vidare ur zon och åkte bakåt i mittzon eller om det behövdes egen zon för att öppna spelet och kunna leverera säkert pass. Och med 3 mot 3 tog de sig snabbt in i anfallszon igen.

En annan intressant sak var när Ottawa fick chans att spela 5 mot 3. Förvånande ser man i SHL ofta hur 5 mot 3 uppställningen är identisk med 5 mot 4 och hur pucken spelas runt-runt bara med tre försvarare i en liten pyramid snarast som tre extravakter och lyckas ofta.

Ottawa körde helt annan uppställning. De placerade två måltjyvar vid motståndarvakten men inte för att åka omkring och skymma, utan en meter ut från målet samt den ene till höger och den andre till vänster.

Sedan lirade Ottawa runt pucken på bara tre spelare ute på isen. Följden blev att försvarstrion inte kunde stå alla där nere vid målgården utan kom längre ut för att vara i skottlinje och hindra avancemang.

Men med det spelet letade Ottawa öppningar att spela runt till sidan där en ottawavinge/playmaker då fick två möjligheter - antingen att skjuta själv eller att stenhårt passa till någon av sina medspelare vid målvakten. Och om vakten gick åt ena sidan för att täcka skott blev det perfekt läge att med ett hårt pass hitta Otaawaspelaren som stod på sidan som vakten tvingats slääppa.

Det var vad som hände vid 2-3-målet. En ren avrättning:-)

I intervjuer efter match tillfrågades Ottawaspelare om matchen och bl a hyllade de Anders. T ex menade Ottawa-stjärnan Stone att "Anders made tons of heavy saves" och att han räddade Ottawa med en magisk plock i slutminuterna.

Jaha, det var trevligt. En stark insats av Anders när det som bäst behövdes och senaste 25-30 matcher bara torskar för Ottawa förutom vid - vad blir det - 6 matcher då de vunnit på sistone. Och varje gång har Anders haft spaden.

Craig Anderson tycks mena att han nu hämtat sig från bollen i ögat på gymmet och tycks påskina att han nu kan ta över.

Craig HAR varit Ottawas förstamålvakt i hela åtta säsonger och under de sex första har han levererat ett snitt på >92% räddningar vilket är mycket imponerande.

Men hela förra och denna säsong ligger han på c:a 90% och i han är 38 år fast har ett år till på sitt kontrakt.

Medan Anders har bortåt 94-95% på sina senaste närmare tio matcher för Ottawa, då han gjort laget - NHLs allra sämsta i tabellen - till ett vinnande lag igen.

I morgon ska Ottawa möta Chicago borta och då tycks alltså Craig vara beredd att ta spaden igen...

...men får han den? Nog talar fakta för att Boucher bör fortsätta med Anders nu så länge han levererar på den här nivån. Då blir det också en testning - om han får ta de flesta spadarna under resten av säsongen - på hur bra han håller, för korttidskontraktet med Ottawa går ut i vår och de måste bestämma sig om de därefter ska satsa på Anders genom att ge honom t ex 2 (1-3) årskontrakt för att se om han kan fortsätta så här bra och i så fall landa typ ett femårskontrakt som etta - för kommer de till ett sådant läge lär han få det med en annan klubb om inte Ottawa tar chansen.

Ja, vi får se. Det blir spännande att vänta in vem som får spaden i morgon....
Uppladdat:

450x300-dy-dbucwsaaaoqy_5.jpg

+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och JA! Ottawa lirade helt ut jets i sudd och efter fyra minuter kommer en ottawaspelare med brossoit, lurar honom att köpa korv och lägger 3-4!

Det avhängda bottenlaget i nhl - ottawa - spöar nhls näst bästa lag - winnipeg - för andra gången på en vecka.

26 skott 3 mål ingen bra stats för anders men ingen lastar honom för målen som var typ skymningar av egna spelare och fr a vann ottawa och det mot ett av nhls bästa lag.

stark insats ottawa och anders.

för några år sedan lirade anders för oilers men de valde talbot och hade brossoit som blivande supervakt så de släppte anders. men brossoit sparkade de snart och nu har anders vunnit matchen i matchen mot brossoit 2 ggr på en vecka och igår sparkade oljan talbot. tji fick ni!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
matchen rinner ut 3-3 efter 25-37 i skott och minst en pinne till ottawa.

kom igen nu i sudden!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1.14 kvar och jet frispelad vid sidan av anders som hinner över och gör en jätteräddning!
Kommentera


Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hurra, en jättebox av ottawa pressar jets som knappt får skott på mål men fortsatt press efter pp och en halv minut senare skott rakt framifrån med 4 spelare som skymmer framför anders som inte ser skottet och 3-3

nu mindre än 4 min kvar och jets trycker på som fan...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
shit. 8.33 kvar och nu pp för jets. samtliga mål har kommit med special teams. kämpa nu ottaw!
Kommentera


Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
7 min spelade och skotten nu 21-32 så nu är anders uppe i >90% räddningar
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
yep efter 0.47 sätter ottawa 2-3!

intressant uppställning i 5 mot 3. de har 2 gubbar framför vakten, 3 mot 3 längre ut. och när de ska spela in kan de välja den gubben där vakten inte står vilket var vad som hände nu.

därefter fortsatt pp men inget hände.

4,5 min spelade, 2-3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
nu kör vi tredje - utnyttja detta nu, ottawa!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Andra perioden över, 2-2, men i slutet händer följande:
• 1.12 kvar jwts utv 2 min
• 0.44 kvar jets utv 2+2 för en jocke

ottawa lyckas inte med något, men inleder alltså tredje med
• 38 sek 5 mot 3
• 2.38 5 mot 4
förutsatt att det inte blir mål (för ottawa, eller bäst att tillägga med hänvisning till matchinledningen, huga)

konsigt att ligans sämsta lag kan bjuda det näst bästa på match igen, efter vinsten för en vecka sedan med 5-2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
12 min spelade av andra fortf 2-1 och 8-8 i skott i andra.

men nyss nära då anders blockerar en puck varå en ottaeaspelare åker på anders och krockar delar av honom in i eget mål. mn efter lång videogranskning var pucken inte inne.

nu får ottawa pp igen och gissa vad? jets kommer 2 mot 1 och skott avlossas från 2-3 m men anders räddar.

och sedan sätter ottawa 2-2 på långskott i femte luckan på brossoit.

19 sek senare stoppar en jets puck, åker in och drar den i plockkrysset på anders från 5 meter och anders får upp plocken men inte i tid. boucher lägger in challenge och pucken var 5cm ute, offside alltså, fortf 2-2, 6 min kvar av andra.

spännande match nu...spelet böljar fram och tillbaka, rockandrollhockey, som lassi skulle ha sagt
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, vad tusan, eltifoso. Eftersom det är paus i Winnipeg kan jag väl lägga in den uppdaterade tabellen. Var så artig!
Uppladdat:

450x209-skarmavbild-2019-02-17-kl-020419.png

450x204-skarmavbild-2019-02-17-kl-020441.png

450x251-skarmavbild-2019-02-17-kl-020502.png

+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vidrig start på matchen mot Winnipeg. Jag har inte sett, bara läst. Men Ottawa får fördel av PP tidigt.
1.19 utvisas en Jets 2+2
3.40 utvisas en jets 2

1.38 0-1 PP-mål för Ottawa
2.56 1-1 SHG för Jets
5.33 2-1 SHG för Jets

För en vecka sedan räddade Anders 44/46 Jets skott. I natt släpper han in 2/3 första skotten, både när Ottawa spelar med en man mer på isen och i båda fallen menar supportrarna att det inte var Anders fel, utan utespelarna.

Tre min kvar av första, fortfarande 2-1, 8-13 i skott.

Huvvaligen, det här ser ut att bli en ruggig natt...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso:Illustrativt för hur stämningen i Apkrafts kiosker blivit sedan Bud återvänt men inte längre får in något utan nöjer sig med att bara glida omkring.Dessa ledsna kioskflickor skrämmer säkert bort folk från arenan.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Låter som ett lag som blir omöjligt att stoppa. Med kvalitet ungefär som ni hade sedan Jönsson kommit in i laget 1997 och ni spöade Luleå typ 40 matcher i rad med 3-2 genom att ta ledningen och därefter bara låsa ned allt spel.

Den enda chansen för Luleå och andra lag blir väl att ni har mApKyss med spaden. Han kan ju i alla fall få för sig att kasta in puckar eller vägra spela för skada/sjukdom där läkarvetenskapen står maktlös.

Grattis till utvidgad serieledning. Vi hoppas på mApKyss-faktorn!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1,5 minut kvar och Ulfven lägger 3-0 i öppen kasse varpå det dånar av dansbandsmusik i hallen. Uj, vämjeligt! Nu pallar jag inte mer utan slår av och kollar på en rulle.

Svanru och eltifoso: Sorry, har inte tid att vänta 15-20 minuter för att jag ska kunna lägga in en uppdaterad tabell. Den kommer i morgon!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Imponerade att se Warulfvens försvarsspel där alla fem tycks sitta ihop och rör sig synkroniserar som satt de ihop med varandra. Får känslan av en drake av något slag, eller kanske är det den veritabla Warulfven?
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ser lite på Ulfven-Pungen nu och mycket riktigt har Ulfven dragit sig ned och bildar en Trumpmur vid blå samt en Ulfvapyramid för styrspel på ett sätt som innebär att t o m Dalton hade kunnat träna laget eftersom Ulfven lirade detsamma på Daltons tid som hockeyback.

Svårt att komma igen naturligtvis men Pungen har faktiskt några spetsspelare som får till några lägen.

Fast det är ju helt sjukt, onaturligt på något vis, att Pungen inte ska få in någon balja eftersom Warulfven saknar målvakt och därför ställt mApKyss sållet Svensson spaden.

Vi hoppas att det ordnar upp sig och att Pungen mot alla odds exploderar med två mål sista minuterna. Bara tre min kvar...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Några minuter in på tredje i Karlstad nu och fortfarande 2-0. Pungen hade skotten i första med 8-4 men i andra hade Ulfven vaknat och hade 15-6 i skott och nu kan knappast Pungen få något att säga till om. Ulfven kan ju - om de känner för det - bara lägga sig på defensiv och med styrspel enkelt hålla Pungen liksom de kan hålla alla andra lag borta från farligheter.

Vi får ställa in oss på att Ulfven om en knapp timme tar ledningen i SHL, en pinne före Luleå.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Match i natt Winnipeg-Ottawa 01.00 svensk tid.

Och Anders fortsätter med spaden:-)

Coach Boucher intervjuades idag och förklarade att "Craig" tränar men är inte helt OK i ögat. Tillfrågas då om "Räknar du med att han kan medverka på måndag?" och svarar "Förhoppningsvis."

Det säger ju inte att Boucher bestämt att sätta in Craig men visst kan det bli så och kommer Anders ned <90% i natt tror jag vi kan räkna med det.

Det man hoppas är att Anders i natt lyckas leverera en ytterligare monsterinsats och därför får måndagsmatchen också. Men lätt blir det inte. Snarare talar det mesta för att Ottawa - 5p avhängda, sist i NHL - blir krossade av Jets som delar andraplatsen i ligan bakom överlägsna Tampa.

Men för en vecka sedan mötte Ottawa Jets hemma och vann då med 5-2 sedan Anders räddat 44/46 skott och utsetts till matchens bästa spelare. Och då var Ottawa mycket bra och kämpade stort för att inte tillåta Jets att ha lekstuga i skottet utan att bara tillåta skott som Anders tog, och han var i princip omöjlig att passera: ett tidigt målläge när Jets fick komma 2 mot 1 och Ottawabacken misslyckades att hindra pass, så Laine från kanten slog hårt pass cross där näste Jets direktpangade in målet, trots att Anders faktiskt hann vända och nästan tog skottet. Sedan kom Jets andra mål en slumppuck som hittade en lucka på skott utifrån med fyra spelare mellan puck och mål och den fanns ingen chans att se.

Man hoppas, men vet ju att blixten inte slår ned två gånger på smama ställe...trots att det är ett talesätt man kan ifrågasätta: att blixten slår ned på en punkt indikerar förstås att markhöjd och jordel är lämpliga just där och om ovädret på himlen är detsamma så...

...så vi hoppas att blixten slår ned igen. Kom igen Ottawa och kom igen Anders!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi passar väl på att uppdatera tabellen medan den är så vacker. Nu återstår visserligen tre matcher innan alla lag spelat 42 matcher:
• Warulfven-Pungen - spelas nu och står 2-0 inne i andra
• HV-Röglet i morgon
• Malmö-Timrå i övermorgon

Warulfven lär ju passera oss senare i kväll och jag blir säkert påmind att uppdatera igen så det får man räkna med. Vi tappade en pinne vilket Ulfven knappast gör och därför tar de väl ledningen inte på målskillnad utan poäng t o m.

Men 2p för oss är 2 p och vi drar nog ifrån några av lagen under genom det. Typ Djurgårn, Apan och Läjkers som samtliga nollades.

Fulunda kröp dock en pinne närmare, HV gör väl detsamma i morgon.

Men nu nere på tio matcher kvar av serien och det blir jobbigare för lagen under att jaga ikapp när avstånden växer.

Apan i detta nu 11p bakom Luleå, snart 12p bakom Ulfven, 6 p bakom Fulunda etc. Och bara 3p ovan Röglet på plats 11:-)
Uppladdat:

450x205-skarmavbild-2019-02-16-kl-205652.png

450x203-skarmavbild-2019-02-16-kl-205702.png

450x251-skarmavbild-2019-02-16-kl-205725.png

Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja riktigt härligt när Apan avslöjades så brutalt. Det där laget har imploderat och jag misstänker att i omklädningsrummet är det fullständig kalabalik.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo, det var nära för Farley och vi hade flera bra chanser och näralägen i tredje. Hade vi inte tagit det så lugnt i andra skulle vi nog ha lyckats erövra de tre pinnarna. Men strecklagen är för j-a svåra i slutet på säsongen då de deffar/kontrar och är beredda att ge allt.

Nu laddar vi för apmatch framöver!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Jo, och samtidigt hyllade apledningen varandra varje år de gick plus - vilket uteslutande då berodde på att dopningkommunen forslar över >10 miljoner årligen genom medel de frigjort genom att släcka alla julgranar i norra Västerbotten och liknande.

Nu har visserligen SeMer tankat över 15-20 miljoner ytterligare till Apan genom höjningen så inte säkert de går back men med den vilda köpfesten Näsan stått för - senast genom att ta in Jensen för 170 tkr per månad plus sociala avgifter etc - i kombination med de tomma läktare där Apan rapporterar tomma stolar som åskådare..ja, det blir intressant att se bokslutet framåt juni:-)

Apan kan ju som få andra kollapsa fullständigt. 1978 vann de Glud 1979 missade de slutspel 1980 fick de kvalspela.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JA!

Helt oväntat. Först en situation där Connolly jagar in i slottet men är förföljd av en Morsa som hugger och slår bakifrån och till slut fäller han Connolly - och zebrorna råblundar för att inte vredga hhempubliken!

Någon minut senare lägger en Morsa värsta indianaren till Petter som är sopren i slottet, siktar in sig och drar högt in avgörande 1-2 och vi fick i alla fall bonuspinnen och det känns skönt.

Men ändå känns det som onödigt att tappa en pinne mot Morsan eftersom vi lät Morsan totaläga andra perioden.

Lassi i intervju efter matchen "vi lurades in i Morsans rockandrolliga sätt att spela hockey.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
18 sek kvar och - helt oväntat - tek i mittzon!

Men Morsan kör direkt icing och med 7 sek kvar tek hos morsan igen.

Morsan skickar puck till icing men samtidigt blåser hesa fredrik,

Luleå har förlorat en poäng.

Nu förlängning om bonuspinnen.

Moras stats i förl 5-1 och straffar 4-1
Luleås 3-2, 5-2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
31 sek kvar och gissa vad?Tek hos morsan.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
46 sek kvar och...tek igen hos morsan
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1.20 kvar icing och tek igen hos morsan
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
2,12 kvar, tek i Luleås zon, nej avsiktlig offside, det blir i Morsazonen. Shit Connolly skott från två meter men Engstrand viftar upp armen och räddar.

1.39 kvar ny tek hos morsan.

kom igen nu, Luleå!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Shit! Båda lagen har haft lägen men Luleå de klart bättre.

Men Engstrand och Lassi har varit riktigt bra och därför har vi bara 1-1.

2.45 kvar...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Fem minuter kvar och Morsan har fått ökad energi eftersom de har chansen så nu försöker de allt starkare.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Mycket Luleå i tredje, men Morsan kommer i farliga kontringar och det kan sluta hur som helst. Inklusive att vi riskerar att tappa alla tre poängen.

KÄMPA NU!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Den förbannade swikegård måste bort, liksom lärlingen.

Under första perioden krossar Fulunda Apan med 5-0 och i paus sitter swikegården och raaaaaasar - mot zebrorna.

Så länge det drabbar andra "onödiga" lag enligt swikegård håller han käft men när det är bastukompisen CryBerts lag man talar om, ja då jädrar!

Samtidigt som alla inser att zebranivån är meningslös att diskutera när Apan är helt värdelös.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fyra minuter spelade av tredje och fortfarande 1-1 men Luleå mycket bättre nu så Bulan har tydligen talat allvar med spelarna. Bra, Luleå! Fortsätt nu! Några tappade pinnar mot Morsan behöver vi inte.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Shit! DamPungen vinner på sudd mot DamGården och där är det nu 1-1 i matcher - till skillnad från övriga som står 2-0.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Shit, Luleå har skärpt till sig i andra halvan av andra perioden, men nu tar Einar en utvisning då hans klubba vidrört en Morsa vars ben försvinner, och nu har Morsan PP avslutande två minuterna av andra perioden.

Förra PP var de rätt farliga. Nu gäller det att kämpa rejält för att undvika ett pyskologiskt mål i baken innan paus!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
12 min knappt spelade i andra perioden Morsan-Luleå och Morsan har 9-1 i skott under andra perioden, men tack vare Lassi har vi fortfarande 0-0.

Vi behöver definitivt vakna nu - Morsan hemma är alls ingen munsbit - men med den här inte 100% insatsen blir det jävligt svårt för ger man Morsan fingret tar de - ja. ni vet.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I damhockeyn vinner DamHV andra matchen och har nu 2-0 på TrottoarDamen, sam som Luleå på DamGanaget och DaMooDoo på DamPölsan.

I den fjärde kvarten har DamGårn - som vann första med 0-5, kvitterat till 2-2 mot DamPungen och där ska det nu bli sudd.

Regelverket är ändrat och i slutspelet blir det inga avgöranden genom straffar så vi lirar riktig sudd där.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
7.24 spelat och Jalvanti tar en utvisning och Morsan har ett jäkla tryck under PP men vi lyckas att stå emot tack vare Lassi som är kanonbra att läsa inspel till nakna morsor en meter framför honom.

Puh!

men vi måste verkligen skärpa oss för en j-a masa morsan nu. Vakna. Luleå!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys stenhårda damer vinner andra matchen mot SnålGnaget med 0-7, efter att ha vunnit första med 6-0.

Tror att vi har en hyggligt chans att nå semifinal.

I de nadra matcherna har vi inför tredje DamGårn-DamPungen 1-2 samt DamHV-TrottarDamen 2-1.
+1
Kommentera

·