Sven.Savage

32250 inlägg · 9464 besökare

Historik

·
Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja, verkligen. Tidigare var han ju en publikens älskling när han visade lejonhjärtat och dammade på med tacklingar mot sarg vilket stökade till det för motståndarna. Men efter den skadade axeln under finalen i våras har han tagit det mycket lugnare och man har ju varit orolig för att det är axeln som inte håller. Möjligen har han börjat visa lejonklon igen på senare tid och han har ju nyligen förklarat att han är helt OK i axeln (å andra sidan skulle han väl knappast vara offentlig med att axeln är inte OK om den inte varit det, så man vet inte). Har tänkt att kanske han kör lite lugnare för att få bort stämpeln, där det klippt i visselpipläpparzebror så snart minsta tveksamhet uppstått kring en tyrretackling, för att kunna plocka fram dessa till slutspelet. Vem vet?

Men som Tyrre varit under hösten hade man inte väntat att han skulle tas ut att spela för de blåvita så hoppas som du att det ger honom en kick. Och att han inte skadas.

Såväl Tyrre som Komarov är ju spelare som kan påverka motståndarna genom att spela fysiskt och man är lite förvånad att de tagit det så lugnt men kanske det är en medveten strategi av någon anledning. Fast satsestetiskt har jag kanske fel i min uppfattning, bara jag som missat kanske.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Lite oflyt då, hade vi haft lite medgång och poäng där skulle det känts bättre idag. Men det kommer! :-)
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Precis! Kan vi slå Jukurit på tisdag kan det ge oss den energi och den tro vi behöver när Trottoaren kommer till oss på torsdag.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BJ#21: Välkommen, Buse, med vackert namn och avatar. Hade personligen gärna sett att man bänkat #21 i varje svenskt hockeylag - men innan Börje dog, för att ge honom den hyllningen. Nu, när han lagt rören på hyllan, kan jag t.o.m tänka som Vennerkotte att det kan vara.

Ja, match mot Jukurit om två dagar. Känns just nu som att nu tappar vi väl den också. Kommer i ett läge där vi av olika skäl kommer att ha fastnat i en formgrop när pucken släpps.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Du tänker så? För mig var nog matchen mot Läjkers råkörd redan innan den spelats. Ett Luleå som inte lyckats på senare tid, kommer med två nya att spela in samt Brännis, Erik, Jonas och Carl borta mot ett Läjkers som verkar vara i rejäl toppform. Visst var det konstigt att de godkände första målet men det var ju bara en tidsfråga innan de skulle krossa oss och hade de inte lugnat sig skulle de fixat tvåsiffrigt.

Nej, jag tänker nog på matchen innan mot Apan där zebrorna bland annat plockar Tyrre för boarding efter 13 sekunder vilket kändes grymt överdrivet, speciellt eftersom de sedan blundade för den värre boarding på Erik vilken innebar att han fick kliva av och fortfarande inte kunnat spela. För att inte tala om Apans 1-0 inslaget på volley ovanför ribba och hur vi i tredje perioden hamnade i 1.41 box 3 mot 5 inlett av att Shinnimin åkte ut för en tripping som inte var någon tripping utan möjligen ett ”tappat skär” men snarare en ren filmning.

Två dagar innan dess tog samma domare ingen utvisning alls på Fiskrenset under första två perioderna, mot tre trippingutvisningar på Luleå. Tripping är ofta regelbrott som kan diskuteras och med ultralåg tröskel kan zebror hitta ett tiotal sådana i en och samma period. Att bara se sådana från ena laget kan ibland stämma men ….blir diskutabelt.

Och tre dagar innan den matchen hade Sjökvistarn gjort en fin insats – som han ofta gör – men med tre minuter kvar tillåter han en röglare förhala en tekning i Röglets zon för att putsa hjälmen, när de är tröttkörda och inte får byta spelare efter icing, vägrar sedan Bulan att ta Timeout och dömer sedan 2+20 minuter på Luleås bås när de klagar.

Det här är alltså 3 av våra 4 senaste matcher och där vi tappat pinnar. Zebrorna i SHL håller inte alltid så hög nivå precis och de nämnda matcherna drabbade det oss, men det innebär förstås inte att jag tror att de åkte till matchen med inställningen att konsekvent döma mot oss.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Charliejfz: Jo. Oväntat svag inledning - det hade man inte kunnat drömma om när ni pulvriserade Luleå i två perioder i Delfinen i september - men tror att pojkarna Abbott är för samspelta och kompetenta för att låta det rinna iväg för er.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Vore trevligt om vi tar bra med pinnar mot Trottoaren och Malmet. Men även om vi inte lyckas med det har iaf jag tålamod att vänta in att Sallinen och Kempe kommer bra in och vi får åter de andra som nu varit borta. Så lyckas vi vända på detta och komma igång bra innan jul kan jag leva med det.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Det ryktas om att Emil Larsson funderar på att återvända till Luleå för nästa säsong.

Om det stämmer tycker jag att det vore på sin plats att ge Öret betalt/kvitterat genom att läcka ut nyheten rejält i syfte att göra Emils situation omöjlig i Öret så att de ber oss plocka honom redan nu. Kör en "Kovacs" alltså;-)
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Om zebrorna.

Det som irriterar mest är den generellt låga nivån där man numera föredrar de zebror som blåser mindre ofta, eftersom det reducerar antalet felaktiga utvisningar.

Är zebrorna generellt anti-Luleå? Nej, det tror jag inte även om man förstås subjektivt under pågående match känslomässigt raaaaasar mot domslut som kommer eller inte kommer ofördelaktigt för Luleå. Men den som ordentligt läst det jag skriver under match ska finna en lång rad kommentarer där zebror tagit tveksamma för att inte säga felaktiga utvisningar på våra motståndare. Ser ibland folk som påstår att Luleå "alltid" skyller på domarna men sådana påståenden uppfattar jag som okunniga för att inte säga korkade. Dock tycker jag att på senare tid har vi åkt på lite väl många knepiga domslut och ett Luleå lite i gungning påverkas mer av sådant än när spelet flyter.

Frågan om bra lägen eller inte? Där jämför jag med hur bra fungerande linor i andra klubbar som Läjkers och Timret och även andra lyckas röra sig så snabbt och bra och perfekt passa sönder motståndet att det bara är en formsak att panga in målet. Sådant ser man nästan aldrig i årets Luleå. Sedan har det varit ett problem att helt fria Luleåspelare sällan lyckats sätta mål, också exemplifierat av hur vi bommat 17 / 18 straffar. Delar inte heller riktigt uppfattningen att vi skjuter för lite utan tänker tvärtom att vi avlossar skott på oskymd målvakt som inte släpper in mål där, och mycket av det andra handlar mest om att panga på mot spelargrötar framför mål i hopp om att den går in. Tänker alltså inte riktigt att vi skjuter för lite utan för dåligt.

Trevligt att tänka lite olika, så kan man påverka eller bli påverkad och kommunikationen får resultat. Och håller definitivt med om förhoppningarna att vi stabiliseras på hög nivå men osäker på hur långt det kan räcka.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
VILKA LAG FÅR KVALA?

Kan tyckas tidigt att gissa det eftersom mer än halva serien återstår att genomföra. Men det vi sett av lagen, och det vi vet om klubbarna, gör nog att vi tämligen säkert kan förutse vilka lag som riskerar kval och dessutom vilka det till slut kommer att handla om.

Vi utgår från den riktiga tabellen, baserad på poäng per match.

Lag 1-5
Uteslutet, Dessa lag kommer inte att tappa, snarare tvärtom; de kommer med stor sannolikhet att hamna bland toppsex.

ÖRET, PUNGEN
Nej, inte de heller. Har helt enkelt alldeles för hög nivå för att riskera kollaps. Pungen är ju alltid ett lag som riskerar kval egentligen, men tycks få ihop spelet allt bättre nu.

RÖGLET
Nejdå. Har inlett oväntat svagt och haft viktiga spelare skadade men det kommer att ordna sig nu.

TROTTOARKANTEN
Nej, eller nja. Mycket osannolikt att de riskerar kvalplats men Trottoaren har en historia av att kunna överraska negativt och plötsligt förlora hela tiden vilket gör att de inte kan räknas bort. Ännu.

LULEÅ
Nej, för tusan! Luleå kommer. Kan hända att vi ramlar några placeringar framöver men när vi väl fått igång maskinen och spelet satt sig kommer vi att klättra. Är inte orlig alls.

OSKARS
Jo. Visst har Oskars överraskat och visst gör de det bra med tanke på förutsättningarna. Men deras hemliga vapen – att vinna 8 av 8 förlängningar – kommer motståndarna inte att tillåta användas länge till. Och utan det skulle Oskars redan nu legat sist. Ligger sist på nästan alla stats och det kommer att avgöra till sist.

HOVET
Nej, troligen inte. De har jämfört med bottenkonkurrenterna kommit allt bättre och fått spelet att fungera och kommer nog inte att tappa detta.

PÖLSAN
Risklag. Pölsan må ha tillräckligt bra spelare för att utan vidare hålla sig ovan strecken. Men Pölsan är speciell och kommer inte ifrån traditionen att alltid ha en massa motstridiga viljor i klubben som in absurdum är beredda att fortsätta vara överens om att de inte är överens. Nog tusan borde de ordna detta i år, men Pölsan har överraskat oss många gånger genom att inte skärpa sig förrän de spelar kval.

MALMET
Jo. Har en tradition av att vara lite lata och behöva något extra för att skärpa till sig. Tänker att det generande slutet för målvakten Oscar fortsatt sätta sina spår i laget.

SAMMANFATTNING
Tror att vi får Oskars och Malmet i kvalspelet. Med Pölsan som enda konkurrent. Om inte Trottoarkanten kollapsar helt.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Ja. Ett lag där runt 90% av spelarna var med och kom till game seven i våras och som dessutom har Lassi att hantera spaden har ett grundspel som räcker långt och ska hålla oss hyggligt säkert i SHL. Som du säger har vi med detta haft ett hyggligt spelövertag i många matcher dessutom, fast vi tappat.

Men under säsongen har vi haft med oss det olösta problemet i form av att vi inte lyckats spela oss fram till bättre lägen för målskott och att även i riktigt bra lägen har vi missat att måla. Lägg till det ett oflyt med många träffade stolpar och ribbor samt på slutet konstiga domarbeslut mot oss, som tagit mer energi än de skulle om vi fungerat bättre i övrigt.

Visst kan man tycka att ledningen (Skuggan, Bulan, Stridh och Engman) borde ha agerat tidigare än efter finalen i våras för att förbereda denna säsongs lag men det är inte säkert att det gjort någon skillnad. Trots detta tror jag på dem efter att de visat vad de går för många år nu och att de efter finalspelet arbetat för att göra vad de kan.

Störande för Luleå med utifrån kommande attacker med Shinnimingate och Brännisgate men det hanterade klubben utmärkt till slut och är värda stort beröm för dessa insatser.

Vi har behövt förstärka eftersom vi tappade tre mycket värdefulla spelare efter våren men det har varit mycket svårt att landa spelare i en väldigt knepig marknad. De flesta lagen i SHL har mer omdömeslöst chansat på den ene och andre spelaren som snabbt visats inte alls fungera i lagen och därför har behövt sparkas vilket kostat energi och pengar och förlorad tid. Att vi i detta läge lyckats landa Komarov, Sallinen och Kempe - spelare som fler andra SHL-klubbar varit ute efter men vi vunnit - måste anses vara en bedrift och skickligt agerat av våra ledare. Någon Luleåsupporter "visste" att Kempe varit en meningslös föredetting, medan Sanny i TV bedömde att det i den rådande marknaden var en supervärvning och jag vet vem jag håller med där.

Men hur som helst: det kommer att ta tid. Salinen och Kempe har precis kommit och Kempe dessutom utan matcher under 2022 så vi får ge dem den tid de behöver föra att komma igång och för att finnas sig tillrätta i Lulehockeyn. Likaledes kommer Bulan och Stridh att behöva tid för att hitta rätt kombinationer och linor nu.

Spelet och resultaten har knackat en längre tid och speciellt mot slutet varit svajigt och i matchen mot Läjkers igår nådde vi den absoluta bottennivån när skickliga läjkrar avslöjade våra brister medan vi tappat allt mer och till slut bara lät det hända som ett paralyserat våldtäktsoffer.

Så. Nu finns bara att acceptera vad som varit, lägga det bakom oss och fokusera på fortsättningen. Konsolidera grundspelet och vänta på att våra senast rekryterade spelare ska få den plats och det spel de kan tillföra. Visst, kan ta många veckor, men nu finns inte annat och bara att sitta lugnt i båten och arbeta målmedvetet för att komma igen.

Hur långt kan det räcka, hur bra kan vi lyckas i år? Vet inte. Men det är just nu skit samma. Det som är viktigt nu är att göra rätt.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Realisten: Du tror att Luleå kan landa på plats 7-10, men riskerar att hamna längre ned? Ja, det är möjligt att du får rätt.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
HKN: Ja, imponerade att ni var med i matchen trots 40-20 i skott eller vad det var. Men det är ju den styrka ni har, ni kan fokusera på att stå emot och behöver inte så många anfallschanser eftersom ni har sådana spelare som utnyttjar dem.

I detta nu är ni ju klart etablerade bland topplagen och det blir spännande att se om ni kan fortsätta detta!

Och ja, det är tufft för oss nu. Men kan vi vrida oss ur detta dödens grepp kan det bli intressant. Vi har gjort det många gånger förut, legat taskigt till men skärpt oss och blivit rejält bättre.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Realisten: Jag nämnde inte förhoppningar, utan diskussioner. Där du fokuserade på att vi inte tagit glud på 26 år. De diskussionerna blir väl meningslösa nu?

Personligen är jag imponerad av Sallinen och får Kempe vara oskadad lär han visa vägen vad det gäller produktion. i sån omgivning blir Komarovs bidrag allt viktigare och OM det släpper för Brännis och Einar så...

Jag tror inte att Luleå är ett lag som faller samman utan tvärtom ett lag som kommer att ta sig samman och nå sin fulla potential. Långt över kvalstrecket.

Tror i alla fall jag.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey befinner sig för närvarande i LIMBO
Realisten: OK, då får du tänka om och släppa diskussionerna om gludet. Och i stället se det primära målet som att undvika kvalplats och därmed glädjas åt varje insats som hjälper oss att uppnå det målet. Blir intressant att se dina framtida säkerligen mer halvfulla glasinlägg, sedan du reviderat målsättningen?
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Får väl lägga in den riktiga tabellen - baserad på poäng per match - efter vår knappa förlust mot läjkrarna.

Som synes fem lag som springer iväg i toppen oxo imponerande av Timret att vara med där när vi börjar närma oss halva serien.

Oväntat och för pölsorna tragiskt att nu Ligga på kvalplats.

Luleå börjar ligga lite småpyrt till, nu tillsammans med fem andra lag i mittensörjan, men lågt där. Fast bara en dryg vinst ifrån att vara på toppsex - och bara en dryg förlust ifrån att ligga på kvalplats...
Uppladdat:

135x300-skarmavbild-2022-12-03-kl-213920.png

+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läste lite på andra Forum om hur tonerna gick förra hösten. Det var ju en hel del "Limpan duger inte" samt "avgår alla" och sådant.

Efter första fem matcherna - då Luleå torskat de flesta och låg sist i tabellen, var det ju stora sågen fram och allsvenskan nästa konkluderas från "positivt" håll.

Då lade pyts in följande. Bara att beundra,

"Jo jag blev såklart besviken i lördags jag med. Såg att spelarna var besvikna, frustrerade och försökte mer än nog långt innan slutsignal. Har tänkt i flera matcher att tilliten inte riktigt verkar finnas. Puckar kastas i panik eller som det verkar ibland lite nonchalant.
Tror det hänger ihop med att halva laget nästan är nytt. Att det sku ta tid att bygga ett maskineri som bara rullar fattade i alla fall jag långt innan serien startade.
Det är såklart inte kul med tabelläget. Värre för spelarna tror jag faktiskt. Speciellt Limpan som både ställer höga krav på sig själv och vet om trycket utifrån.
Jag skule bli ytterst förvånad om inte laget tar sig samman och vänder ppå detta. Har varit med så länge som supporter att jag minns hur det förr var mer regel än undantag att hösten dippade vi väldigt, för att ofta efter jul gå som tåget.
Jag tror fortfarande att detta laget kommer nå minst lika långt som i fjol. Troligen minst semi. Mitt tips.
Att vi är sönderlästa har jag läst här varenda år som Bulan eller Rönken stått i båset. Ibland förstärkt av nån "expert" som malt i samma banor. Jag tror snarare att det är maskinen som inte kuggar i än. När den väl gör det trillar poängen in. Helt övertygad. Dessutom gissar jag att jag i den tron mår betydligt bättre än den som gräver ner sig, spyr lite på bulan eller nån syndabock man kan hitta. Kändes gott att skriva lite optimistfloskler här ochsen strunta i att läsa förrän det vänt.
PS Ju jag har haft en jävla ågren jag med, men nu förtränger jag det och siktar på en vändning som börjar på torsdag. DS"
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Vårt nya vapen. Sitta-på-vakten! Fläskbergethockey.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och slutresultaten i kvällsmatcherna:

• Skellefteå AIK - Linköping HC 3-1
• IK Oskarshamn - Leksands IF 4-2
• Växjö Lakers HC - Luleå HF 0-2 (förutom 7-0 i första två perioderna)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Vi kan också anföra att vi gav förstås bort matchen sedan zebran Lindhe godkänt 1-0 då en läjk lagt sig på Lassi "utan att störa honom". Annars...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Charliejfz: Ja, lite risk finns det förstås. För oss kanske räddning om det inte blir ETT Skåelag, och platsen för det andra kvallaget går till...
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Äsch! 7-2 var väl inget. Vi har ju torskat med 11-2 två gånger mot Djurgårn. 7-2 var ju bara lite oflyt.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Ja! Tycker vi lämnar in en protest. Och begär att få spela om matchen, från 57e minuten, och hävdar att vi var på gång där och utan konferencierns störande uppträdande vete fan hur det skulle slutat. Vi gör en Tingsryd och spelar om de sista 3 minuterna - utan konferencier!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleå utklassar Läjkers med 0-2 i tredje perioden. Där fick de!

Lite oflyt bara, att vi släppte in några baljor i första perioderna, annars hade vi haft segern i en liten ask.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Nu kommer Luleå! Ös på!

Vad fan? Nu börjar konferenciern tala om nästa hemmamatch i Vida! Har han inte hut i kroppen? Det återstår ju hela tre minuter och är olidligt spännande. Undrar om Bulan tar Warden för att säkra att vi kör över Läjkers nu?
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
För 11 månader sedan slog vi Warulfven med 0-8 borta. Då var ställningen 0-3 efter två perioder, där det varit hård kamp och Ulfven hade varit minst lika bra som vi, men haft rejäl oflyt.

Sedan blev det fortsatt rejäl match i tredje, till Luleå fick in 0-4 efter sex minuter. Då äntligen la Ulfven av och Luleå tilläts hänga in ytterligare fyra mål; i tredje perioden gjorde vi 5 mål på 6 skott...

4,5 månad senare krossade Warulfven först Apan, sedan Röglet och vann slutligen game seven i Delfinen mot oss.

Det vanligare scenariot, när ett lag går ifrån rejält efter halva matchen typ 5-0, är att det sedan blir mer av allstarsmatch och andra halvan slutar gärna 0-0.

Nu har ju Läjkers lagt av och lirar bara av matchen, ingen idé åka på onödig skada och sådant.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Bulan tillfrågades för några veckor sedan:
- Vad ska du göra åt spelarnas låga målproduktion?
- Jag ska säga åt dem att skjuta stenhårt i krysset!

Om han upprepar det nu räcker det som du säger med sju skott.

Eller sex nu, eftersom Luleå sätter 7-2.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Ja, nu kommer Luleå! Troligen slutar matchen 7-8 efter århundradets vändning.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Granskning för misstänkt bentackling på en läjk och han får fem min + matchstraff.

Jag tycker att det är svinlöjligt. Läjken sätter rumpan mot sarg där han manglar ett eftersläpande höjt ben från #44.

Stor skaderisk, tycker domarna. Jag håller inte med. Stor risk för skada är det vi tackling på ett stödjeben som riskerar vara låst mot is med spelarens tyngd och då kan fula knäskador uppstå. Beroende på hur det träffar, ruptur av ledband eller ännu värre korsband.

Men den här tacklingen var fullständigt ofarlig. Skulle inte ens ha varit utvisning.

Sjökvistarn är oftast bra, men kan tappa koncentrera och blir då helt borta. Detta är vad som hände efter att Lindhe tvingat fram 1-0 definierat som att målvakten blir inte störd när en motståndare lägger sig på honom "lex Fläskberget".
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: Yep, och ändå hålls du i Ume, men skulle trott att sekteristerna från obygden håller sig lugna där?
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Funderade innan match om det fanns risk att Röglet skulle passera oss, med hänsyn till att vi stod på 31 poäng var. Efter Röglets brakförlust i eftermiddags hade vi dock hela ELVA MÅLS bättre målskillnad så det kändes lugnt...

Nu är det "bara "fyra mål till av Läjkers så ramlar vi ned till plats 10, dessutom med en match mer spelad för Luleå.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Keriksson: Ja, Linus Klasen vore precis det vi behöver. Bland annat.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
vonDöbeln: Tack för sympati. Emellanåt är vi alla där, bara att stå ut och räkna med att solen går upp en annan dag.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Din prognos slog in redan innan tredje perioden "Jadu skulle nog inte förvåna om vi torskar med 7-0 / 10-0 ikväll "
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: He he, gjorde du misstaget att använda fakta och tala sanning i obygden?
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kollade in ett inofficiellt Luleåforum där antalet inlägg nu överträffar det som sågs i matcher under finalspelet i våras. 98% av kommentarerna är "negativa" vilket innebär en ökning med typ 3% jämfört med senaste månaden, förutom 24 tim efter rekryteringen av våra två senaste rekryteringar, och det handlar inte oväntat om att AVGÅ ALLA! De mest framträdande var lika framträdande för ett år sedan, men då med synpunkterna att Linus Omark var kass.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Ja, kanske. Nu petar Läjkers in 7-0 också samtidigt som Luleås BP står stilla och skiter i allt...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: Ni och Ölen tycks ha några bra pojkar vi gärna köper över. OK med det?
+1
Kommentera


Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Ja, svårt att tro att detta lag kan ha något att komma med i ett slutspel. Även om jag tror att vi kommer att skärpa oss och ta oss dit.

Jahaja, nu kör Sjökvistarn sin favorit "abuse of officials" från Luleåbåset.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Icing-Ove: Ja, ni får snabbt komma upp igen så det blir någon jäkla ordning i en elitserie.
+2
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
5-0 efter halva matchen. De flesta lag drar ned på insatserna efter en sådan ledning och spelar av matchen. Troligen blir det så men ids Läjkers gå för tvåsiffrigt tro?
Kommentera


Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
4-0 ramlade in fem minuter in på andra. Inte så oväntat men hade väl trott att vi inte kommit till det resultat förrän i slutet av tredje. Chanserna innan match var minimala med anledning av att vi hade så många viktiga borta och efter "ingen kontakt med målvakten" gick vi ner helt,

Där drar Läjkers in 5-0.

Bulan tar tidut och sätter in Warden.

NU VÄNDER DET!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Misstänkt Bulan i samling innan match: Ja, grabbar, med så många borta mot Läjkers är det förstås kört idag. Då har jag en idé. Vi skiter i Bulanhockey. Alla är fria idag att höra som de vill, fire at Will typ. Tror det kan vara instruktivt för att få se vilken nytta vi har av vårt vanliga spel utan puck.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Resultaten i paus:

• Skellefteå AIK - Linköping HC 0-0 nu 1-0
• IK Oskarshamn - Leksands IF 1-1
• Växjö Lakers HC - Luleå HF 2-0 nu 3-0

Nu har Fuläckel tydligen satt 1-0 för Apan i andra - undrar om det föregick av förlorade ben eller spearing som han körde med i förrgår.

Och där sitter 3-0 för Läjkers...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och så åker en läjk ut för tripping och det är helt fel, sorteras in underv2kompensation" ac Lindhe som väl börjat fundera " är det otillåtet att lägga sig på vakten i målområdet"?

Skott i stolpen av Luleå igen, men 2-0 i paus, Luleå startar andra med 50 sek PP.

SeMers "objektive" kommentator i Växjö nedan. Han är ju egentligen "sparkbollsexpert" men farsan hans, Hasse Backe, kommer ju från Luleå så det "garanterar" väl objektiviteten.
Uppladdat:

237x300-skarmavbild-2022-12-03-kl-184002.png

Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Inspel framför mål, där Fossila åkt fram och är naken. Shinnimin hade full chans att hinna med och stoppa honom men tyckte det var en bättre idé att stå och smasha honom vilket Fossila skiter i och pangar in 2-0.

Straff för Läjkers, tycker faktiskt att läjken var medskyldig och föll. Lassi hinner dock med och har plockarmen uppe. Fortfarande "bara" 2-0...
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Nooky: Jag håller med dig. Tror inte heller att det varit mål om Sjökvistarn fått bestämma, men blindstyret Lindhe stirrar ihjäl sig på pucken och glömmer bort att det finns en regel som förbjuder spelare att i målgården ha sådan kontakt med målvakten att denne hindras.

Att man lägger sig på målvakten är tydligen inte hindrande alls...
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fan, Sjökvistarn får inte käft på nollan Lindhe, som står bakom mål och signalerar ihjäl sig när han upptäcker pucken inne. Meddelar efter "granskning" att målvakten inte blev störd på ett otillåtet sätt och det är 1-0.

Har han lånat regelboken av Fläskberget?
Uppladdat:

450x275-skarmavbild-2022-12-03-kl-181635.png

+1
Kommentera

·