1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

302013 inlägg · 3804 ämnen

Modo - Björklöven

1935860 · » Till forumet


Sv: Modo - Björklöven
Från Hörnefors:
Det är kontinuitet och långsiktigt som man måste bygga, samma sak händer allt som oftast då klassiska lag åker ur! Ett snabbt återtåg!! Svårt och nästintill omöjligt tyvärr.. Finns många bevis på det.. Löven, AIK, Leksand, SSK och nu MoDo..
Laget tappar alla kontrakterade spelare och ska fylla laget med spelare som blivit över.. Dessutom är kassakistan i regel rätt tom efter ett eller ett par panikvärvningar i slutet av säsongen..


Det är klart att det går att chansa, se på hur vissa lag i har gott all in med värvningar och det då med en redan tom kassa..
Tingsryd och Västervik måste för sin överlevnad lyckas att förlänga säsongen så länge som det bara går.. Men på nått märkligt sätt lyckas de i regel att klara elitlicensen!! Även om jag personligen tror att Pantern inte skulle ha spelat i HA detta år och det var lite märkliga turer kring Västerås de året som de åkte ur..

MoDo har en sjukt fin juniorverksamhet och får fram än många bra spelare, satsa på dem.. Låt dem få chansen så kommer det tillslut att gå vägen, det är jag rätt säker på..
+2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Från Hörnefors: Det stora felet här är ju att Frölunda kan plocka en talang utan att han någon som helst avsikt att spela honom närmaste tiden.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K: Apropå Stenqvist och OSL, så ville Frölunda låna ut Stenqvist till Modo, om Modo kunde lova att han fick speltid. Men Modo kunde inte lova speltid, men det gjorde Löven. Löven supportrarna har inte varit nöjd med honom fören nu på slutet. Han har orsakat många baklängesmål.
OSL var inte nöjd med den roll och speltid han fick i Modo, så därför flyttade han hem till Umeå och Löven.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Rytter:
Att någon enstaka spelare får chansen som man inte gillar är helt ok, så är det med varje tränare. Sen när det rotera/ligga kvar på alla kedjor är tränar olika, helllvist är lite av en mer coachande tränare låt oss säga lite mer Nordamerikansk än sina svenska kollegor.

Däremot är PP på tok för dålig däri har han misslyckats som tränare, även om Styf coachar fw/PP så faller det på Björn. Så dåligt som PP är skall det inte behöva vara även om det är ”dåligt”.

Sen har värvningen av elvenäs fallit mkt dåligt, där håller jag med tidigare talare noll speltid fortsättningsvis. Däremot tycker inte Hagelin är så usel som alla säger, hade förväntat mig mer i offensiven. Men tycker jag han gör ett gediget jobb annars, även rätt bra i BP.

Det är även dags att ta Björklund i örat, får motvilligt medge att det nog är dags för en bänkning där, men ombytt så han kan lita PP. Kastar bort för mkt passningar när han inte behöver.

Min största oro är att vi värvar Tobias Viklund på 2 år snart.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gusse:

Det jag gillar är att han vågar ge petade spelare en riktig chans när de kommer in i laget. När kj/wahlgren/Elvenes kom in fick dom en rejäl chans och mycket speltid.

Detta gillar jag, skickar signalerna att bara för att du är utanför nu så lägg dig inte ner och dö utan du ska fortsätta träna och vara redo när chansen ges för du får en ärlig chans.

Med stor trupp tycker jag detta är rätt strategi för att hålla upp motivationen i truppen.

Sedan kan man kritisera bytena i kedjorna, men ärligt hur många chanser fick inte karla/jj/hagelin i början sedan kom je in bra många matcher men det lyfte aldrig och blev en leading line. Ska man inte kasta om då?

Idioti är ju att göra samma sak om och om igen men förvänta sig olika utfall.

Gillar att man provar och bäst för dagen eller i föregående match ska spela, men visst antalet rotationer kanske är i överkant även för min smak.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gusse:
Säcken fick förra året mkt kritik för att han inte ändrade, olika tränare gör olika. Men tyvärr är laget för dåligt iår, hoppas verkligen vi får behålla Hedberg/Berglund.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gavelo: Jag tyckte det var absurt att vi hade det i egna händer inför sista matchen ifjol, mot TAIF. Så ojämna som vi var. Signifikativt för alla tre säsonger, den här ojämnheten.

Med tanke på hur defensivt det var med Säcken började man nästan inbilla sig att vi hade högre högstanivå första säsongen, men att vi kanske blev något jämnare med Säcken, pga stabilare defensiv.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Heyerdal:
Nej lämna förra året.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K:
För att inte tala om Huras... 😱😱😱. Iår har vi iaf matcher där vi skapar en hel och inte bor i egen zon.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Robin Ztorken L: Ja det stämmer ju faktiskt när du säger det. Hade fått för mig att ni gick betydligt bättre förra säsongen. Tråkigt att negativa trender fortsätter
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gavelo: Jag har sett mycket sämre. Speciellt första året med AJ., men även ifjol. Första perioden idag var inte i närheten av hur usla vi varit perioder tidigare.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
KiefD: vi undvek negativt kval, med nöd och näppe förra säsongenn också.
Glöm inte det👍
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K: Jag funderar nästan lite på om det handlar om att det skapas en överspänning hela tiden och en orealistisk förväntan hos supportrar att man ska ta klivet upp igen med er "återväxt" vision. För det känns som att ni tenderar att alltid prestera bra i början men så snart det byggs upp nån form av känsla av "fan detta kommer bli ett bra år, vi kan nog gå hela vägen" så rasar det och så är spiralen igång och så gör man ett nytt mellanmjölkår
+1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
KiefD: Jag menar spelmässigt just nu, alltså inte över en säsong eller placering utan spelmässigt just i detta nu.

Hur som helst så är vi med i racet om topp 8, iofs vet jag inte om man ska skratt eller gråta över det.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
KiefD: Ja, det är ingen tvekan om att vi de två tidigare åren haft ännu sämre perioder. Sorgligt på något sätt när man såg dagens match.
Samtidigt var vi helt ok i första om man bortser från special teams. Kanske ligger det något i sjukdom i truppen, för Hedberg klev av och många såg ut att tappa all kraft i tredje.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gavelo: Man var rätt jäkla dålig under första året också.

Det som man inte fattar är värt laget man såg första 10 matcherna tog vägen.
Visst kan man blivit lästa i spelidé till viss del men till den grad att inte ett pass sitter på bladet?

PP är ett skämt. Inte en spelare utan puck rör sig. Hur fasen ska man kunna passa någon som är fri då?
Sen inget ont om Hedman, men i PP ska han nog inte spela. Än han knappast är roten till allt ont där.

3mot3 tycker jag är lite kombo att Pettersson är/försöker vara överkreativ (vilket Hellqvist bör veta) och jag tycker Sylwander måste faktiskt lyckas stänga sargen där också.
Men som matchen var ska vi nog vara glada för 1p. Än om Löven inte direkt var bra heller.
1p till löven och 0 till oss kanske hade vare rättvisats.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gavelo: Om man ser till faktumet att ni med nöd och näppe undvek negativt kval till Div 1 första året ni var i Allsvenskan skulle jag säga att ni absolut varit sämre.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
hanzon: Om du läser vad jag skrev och funderar lite så undrade jag inte om Modo tagit mindre poäng!, jag undrade om Modo har varit sämre än dom är just nu sen man halkade ner i As?!

För övrigt är det en ordentlig sågning av Hägglund i allehanda, en välförtjänt sådan dessutom.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gavelo: Inte enligt Allehanda, Modo har gjort mera poäng med Hellqvist
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gusse: Tyvärr börjar ju Hellkvist visa på mer och mer desperation i sitt coachande!

Frågan är om Modo varit sämre än nu sen man klev ner i As?
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K: alltså tabellen är lika galet jämn mellan botten och mitten som man är van vid i HA. skön liga så sätt.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
henkeiskogen: Tror Hellkvist hattande med spelare, nya kedjor bänkade spelare skapar rätt stor oro. Jag förstår att det ska skapa konkurrans och kampvilja om platserna i laget. Men just nu får det motsatt effekt. Välj ett lag, spela med det och ge killarna förtroende.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
henkeiskogen: nåt virus eller "skit som går i laget" som hellkvist skyllde viss trötthet i laget på..
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K: det låter som ett klokt beslut att skita i att se matchen...

För övrigt, nedtränade? Nej bara jävligt långsamma!
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K: var väl så att då Modo åkte ner flyttade OSL hem till löven
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Confusius:
Vi har lyckats skrapa ihop 8p på 3 vändan, på 9 matcher.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Confusius: Ja, det är oerhört märkligt. Konstigt också att vi knappt har en enda snabb spelare. Tim var ok att plocka in, men nog borde Jakobsson fått chansen då hans enda lilla styrka är skridskoåkningen.

Björklund tillsammans med Karlkvist är ett skämt. Björka ska inte spela en sekund i det läget, men man kan chansa med Karlqvist (om han nu ens var fit för fight) om man kompletterar med två hyggliga skridskoåkare i övrigt. Två så långsamma är dödfött i det där läget.

Vi vann en poäng och kan inte ens gnälla på domaren.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K: tänkte precis på samma sak väldigt onödigt där o hade Lundin klivit ut nån decimeter hade han räddat men som sagt synd på Pettersson där
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
wolper: Nä men hur fan coachar Hellkvist då? Kastar in Karlkvist och Björklund i samma lina i 3 mot 3, två killar som knappt kan åka skridskor
+2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K:
Visserligen men enligt Stenkvist själv så vart Modo inte särskilt intresserade.

Ja inte särskilt oförtjänt. Tyvärr så tror jag vi kämpar om topp 8 och inte topp 5. Laget är alldeles för impotent i offensiven.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
MODO Hockey - IF Björklöven 2-3
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K: Där ser man rutinen. En mer rutinerad spelare skulle inte försökt gå igenom en motståndare som Linus gjorde i tre mot tre. Bättre då att vända hem och försöka skapa ett bättre läge.

För övrigt var inget av de tre målen alls otagbara idag. Lundin har haft mycket bättre kvällar.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
wolper: Vi ska tacka Masielo för en poäng.
Tack Masielo👍
+4
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
wolper: less man blir. Vi har ju inget spel på hela ot
+1
Kommentera


Sv: Modo - Björklöven
Webmaster: Skulle inte förvåna om vi spelar våra långsammaste spelare och torskar på en spelvändning.
+3
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Domsjö: Både Modo och Löven hade förlorat mot annat valfritt Allsvenskt lag idag. Två dåliga lag.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Domsjö:
Skönt med 1p iaf, oförtjänt men poäng är poäng.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
MODO Hockey - IF Björklöven 2-2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
ivandrago: Björklund kör pass bakom rygg och Häggström slarvar....herregud
+7
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
ivandrago: Stenqvist drog till Frölunda. OSL däremot, men han hade väl inte blommat ut hos oss...
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Ogie Ogilthorpe: Kanske du kan få kommentatorn att knipa igen när du ändå är igång?
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K:
Ja man tyckte nästan synd om Löven
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Confusius:
Vi kan väl börja med att konstatera att det var ett misstag att släppa OSL/Stenkvist. Man är verkligen kassa denna match.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Webmaster: Tyvärr minst sagt rättvist. Låt oss få oavgjort i alla fall...
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
ivandrago: Äsch kör sågningen du 2-2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
MODO Hockey - IF Björklöven 2-1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Confusius:
Alltså det är nåt speciellt när jag tappar sugen, vart precis på väg att leverera en rejäl sågning... men skiter i det nu😂. Plus min enorma hemmasvit, som jag dessutom byggt när vi varit skitkassa hemma.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
Gavelo: Grymt Hagelin. Han gör det jag efterlyst. Utmanade sin motståndare och gick på mål. Valde inte hörnet eller ett alibi skott. BRA
+1
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven
J F K: Så jävla sjukt!

Jag som nästan planerade att göra en Tonya Harding på Hagelin, gömma mig utanför fjällräven efter en träning och dunka på med järnröret, bara för att hålla han utanför laget....
+2
Kommentera

1935860 · »