1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

336335 inlägg · 3882 ämnen

Forum

« · 2103035 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Det står klart och tydligt under rubriken ”nyheter” på Modos hemsida.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Jo, den ska vara inställd. Tyvärr.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: AIK-Modo är väl inställd? Står att det är match både på swehockey o modos hemsida...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Återigen enligt situationsrummet som vevat den många fler gånger än mig:

Örebros Emil Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh och den initiala träffen tar i huvudet. Sundh är inte medveten om att Larsson kommer från sidan då han har två andra Örebrospelare mot sig som puckförare.


En sak som sällan nämns i debatten är att hockeyn går så mycket snabbare nu. Det är stort fokus på att ta fram snabba spelare, men paradoxalt nog har hakningarna och fasthållningarnas bortplockande gjort att farten inte bromsas som tidigare.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Huge: Han kommer som tredjeman, vilket du inte reflekterade över. Förmodligen har du aldrig spelat hockey och förstår därför inte uttrycket? Poängen är att Sundh har två andra spelare mer direkt framför sig att ta hänsyn till. Det gör att han har extremt mycket svårare att se Larsson komma från sidan. Det är uppenbart för alla som spelat hockey.

Och att säga att Sundh inte är beredd på tacklingen är helt korrekt. Han ser ju inte Larsson. Hur fan ska han kunna vara beredd då? Det är liksom inte så att man åker omkring och spänner sig hela tiden. Han ser två spelare framför sig som inte verkar vara tacklingsbenägna och han har en puck vid skridskorna.

Och, både i aftonbladet och i expressen skriver man om att tacklingen INTE visades på jumbotronen. Det verkar gå dig fullständigt förbi.

Situationsrummet som däremot såg tacklingen i efterhand väljer att anmäla den.

Det hela hade inte blivit en hjärnskakning om Larsson agerat som Belov. Belov hade gått in och markerat och satt stopp för Sundh. Inte valt att satsa för att skicka honom till akuten. Jag minns minst två tillfällen då Belov kunnat sätta in en likadan tackling på Löven-spelare, men då han visade RESPEKT nog för den andre.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Utan att egentligen lägga mig i debatten kring tacklingen så är jag övertygad om att detta är en kontenta av den grå zon som uppstått när svensk hockey mer och mer börjar förbjuda fysiskt spel men ändå tillåta en viss form av tackling, alltså allting blir en tolkningsfråga och hockeyns fysiska spel har blivit en bedömningsport.
Tacklingen i sig är inte alls ful men eftersom mottagaren inte räknar med att kunna bli tacklad så bryr han sig inte heller om att ”försvara” sig.
Tacklare å sin sida tacklar dock ur en snäv vinkel men en spelare som är beredd på en tacklingen där löper öht ingen fara att göra illa sig märkvärdigt för tacklingen i sig är inte överdriven på något sätt.

Ska man ha fysiskt spel i hockeyn så måste man tillåta mer tacklingar och göra tacklare och mottagare mer medveten om att det kan smälla, idag åker nog många spelare runt i en falsk tro att man inte är tacklingsbar i 50% av tiden.
Ta spelet efter sargerna tex, spelare vänder medvetet ryggen mot banan för att man då ”vet” att ingen får tackla en.

Min syn på det och går Inge djupare in i denna debatt än så :)
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Är det helt klart nu att SHL/HA inte kommer att pausas eller stängas för säsongen?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Wikegård är inkonsekvent då han tidigare har hyllat såna här tacklingar.
Ingen blind side då den kommer från 45 graders vinkel, blind side borde väl isf vara minst 90 grader eller iaf väldigt nära.
Larsson står stadigt med skridskorna i isen, ingen uppåtgående rörelse med axeln utan snarare en nedåtgående rörelse för att (förmodar jag) försöka träffa så lågt som möjligt och undvika en potentiell huvudträff.
En olycklig kombination av Sundhs ouppmärksamhet och en enligt regelboken juste tackling som blir ödesdiger.
Blir Larsson fälld så kan jag tänka mig att motiveringen är att han sätter in en onödig tackling där han har tid på sig att hinna inse att den skulle kunna orsaka allvarlig skada mot huvudet.
Extra intressant är väl att samtliga domare på isen är överens om att den är juste, även efter att man sett repriser på den.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: I anmälningen till disciplinnämnden skriver man:
Örebros Emil Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh och den initiala träffen tar i huvudet. Sundh är inte medveten om att Larsson kommer från sidan då han har två andra Örebrospelare mot sig som puckförare. Larsson kommer från sidan och tacklar Sundh. Första kontakten sker mot huvudet som får en rotation

Just det där att han har två örebrospelare framför sig gör det för mig extremt mycket svårare för Sundh att försvara sig och därför tycker jag att det blir samma effekt som ren blindside. Redan när jag som knatte spelare hockey pratade man om att man inte fick tacklas som "tredjeman", då det ansågs mycket värre. Då pratar vi långt innan debatten kring huvudtacklingar ordentligt tog fart.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag ska medge att jag tyckte att Enströms på FBK-killen var snygg. Att jag tyckte att Stevens tacklingar bara var på gränsen osv. Kanske till och med att jag använt innebandy som jämförelse för att hävda hur tacklingar inte längre är tillåtna som de borde.

Jag har ändrat mig. Jag är sjukt less på sådana där medvetna tacklingar där tacklaren i förväg vet att det med väldigt stor sannolikhet kommer att ta illa. Där tacklaren dä istället för att bara markera som Belov så oerhört föredömligt gör, smäller på så hårt denne kan. I den där situationen handlar det verkligen inte om att stoppa pucken. Det år för att göra illa motståndaren.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
henkeiskogen: Fast det är ju den inställningen som gjort att många fått skuta pga hjärnskakningar och så oerhört många drabbas per säsong.

Det är sorgligt att det trots alla skador, att många föräldrar inte längre vill att barnen ska spela hockey för skaderisken finn stofiler som tycker att det är rätt åt Sundh.

Ser man som tacklare inte att Sundh fokuserar på fler motståndare och begriper att han med stor sannolikhet inte kommer att se tacklaren. Då undrar jag faktiskt om mam klarar av att ta körkort för att framföra en epa-traktor.
Respekt är ett ord som ibland används. Det där var extremt respektlöst.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
henkeiskogen: Det som är lite lustigt är att begreppet blinde-side förekommer i regelboken men det finns ingen definition på begreppet.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: blindside i avseendet att han tittar ner och åt höger och inte ser Larsson komma. Huruvida det är fult är en annan fråga. Därflr jag drog exemplet om min stolpe. Stolpen var blindside för att jag inte såg den men det var ju mitt eget fel till 100%.

För 15 år sedan hade man sagt att det var en rejäl bröstvärmare, energiinjektion till laget och Sundh hade fått skylla sig själv för sin ouppmärksamhet...

Tycker faktiskt det även ser ut som att Larsson anstränger sig för att sätta axeln lågt.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Jag håller helt med här, inget fel på tacklingen, utan det gäller att inte stirra puck för Sundh i det där läget.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Den är varken sen eller blindside. Sundh kommer rakt genom mittzonen och tittar framåt. Larsson kommer från en 45 gradig vinkel. Sundh försöker slå en pass som tar på närmaste motspelares skridsko (som är alldeles bredvid) (då vrider Sundh på huvudet och tittar lite neråt) och studsar pucken tillbaks mellan skridskorna på Sundh. Då tar tacklingen rakt i bröstkorgen och sen mot hakan.
Det är omöjligt för Larsson att hinna reagera på att Sundh vrider bort och ned huvet precis innan det smäller, och pucken lämnade aldrig Sundhs räckvidd.
Så jag tycker att det är Sundhs oaktsamhet som gör att det blir en sådan allvarlig smäll.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
henkeiskogen: Nej nej, en blindeside kan aldrig vara framifrån. När du sprang in i stolpen så var det inte blind-side utan det var du som var ouppmärksam.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Matchen då Foppa tacklar Poffas bomb innanför blå och gör 7-5.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Ett mål han gör där när Avs vänder matchen mot Florida och Foppa gör 3+3 är ju helt sjuk. Elias Pettersson hade exempelvis varit värdelös på den tiden, så tunn som han är.

Spelarna sätter sig i mer korkade situationer nu helt klart.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Definitivt blindside. Men han har ju verkligen noll och ingen koll på omgivningen. Påminner mig om när jag var liten och lekte pjätt och sprang in i en stolpe för att jag tittade snett bak i 3 sekunder medan jag sprang...
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Man ser tydligt på bilderna i studion att han faktiskt kollar rakt fram och att Larsson kommer snett från vänster. Måste bli 5 matcher och att domarna får vila några matcher.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Foppa... det är helt sjuk hur stjärnorna kunde göra något alls under clutch and grab eran.
Klipp på Foppa när han fintar någon så hänger som efter och försöker hugga tag med klubban o armvecket på honom.
Det går ju fortare idag, men känns som att får någon en liten hakning tappar dom helt kontrollen på pucken idag.
Eller helst ska dom ju göra döende svanen...
+5
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Litar på dig, då jag bara sett klippet en gång. Enögd med dålig syn.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Jag är på Wikegårds sida här. Det är blindside.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Ja, den är sen och där måste motståndaren visa lite jävla respekt även om det inte är blindside. Sundh själv måste även fatta att man kan inte åka rakt mot backarna vid blå, titta bort och tro att det inte kommer att smälla.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Tycker det ser ut som att axeln tar i huvet också på hur huvudet rör sig. Tycker den är ganska sen och ful, förstår inte hur de inte kan ta något alls på den.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: För övrigt tror jag det blir rejäö avstängningen på tacklingen mot Sundh. Sjukt onödigt, lite sen och blind side med tanke på att han undviker en annan spelare.

Nu gick väl Wikegård igång på de väldigt tveksamma, sä man tar inte den där...
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: bättre att han lånas ut till oss o får speltid, Glader o Sundlöv har alltid en dialog...
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Jag minns också det.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
dempa: Han hade problem med det några tillfällen förra säsongen hos oss vet jag. Tror det var en match mot SSK som han utgick pga migrän.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Smurfen: Haha! Var det du Smurfen, din lilla MoDo-terrorist?
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Även i dyngdiket har dom bra smak inför jul !!
Uppladdat:

169x300-screenshot20201121-172003chrome.jpg

+4
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Jag har inte gett upp, men det måste hända nåt i spelet framåt snart. Sen kan vi alltid bli 6-10:a och visa upp den bästa grishockeyn som setts sen 2007 och grisa oss upp 😎
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
dempa: Hade inte hört nåt om migrän hos Tom H tidigare. Kan ju vara hemlängtan också, vattnet håller ju världsklass i Ö-vik ;-)
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: såhär skrev min brynäsvän angående Tom Hedberg i Brynäs:

-"Hedberg får inte lira så mycket tyvärr.. lite "liten" i defensiven ibland det lilla man sett av honom, men han får inte riktigt chansen att komma in shl-liret med så lite istid. Han och två andra turas om att vara 7e back och sitta på läktaren.."

Men kanske migränen plågat honom, vet du om han slitit med det mycket George?
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Går vi dock ikapp och förbi är vi fan så värda SHL-platsen😎

Ser inte ljust ut, men större under har hänt. Vi behöver bara vara bättre än dom under ett par veckor under våren
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Hockeyoraklet:Modofans: Been there, done that😁
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Även om jag hoppas på en rejäl uppryckning i vår från MoDos sida, så får man nog inse att duktiga Björklöven och Timrå är mest värda att få tampas om den platsen. Tappet från förra säsongen går inte att ta ikapp, det inser man nu, även om backsidan är riktigt bra. Dessutom har vi intäktsbortfall som gör oss försiktiga. Klokt av MoDo...
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: lite orolig för vad som skulle hända om Brynäs åkte ner. Om hockeysnack är ett slags medel över brynäsarens allmänna hälsotillstånd så ser det inte lovande ut. Verkar kapabel att bryta ihop om frugan kommer hem med fel sorts frukostflingor.
+11
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Eftersom vi förmodligen är kvar i HA nästa år tror jag Malmö vore en vinstlott med tanke på deras skrala ekonomi.
Linköping hade gärna sett åka ner, men dom har väl nån privat finansiär som lär fortsätta mata in pengar.
Brynäs hoppas jag klarar sig.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Spännande läge i Shl.
Linköping, Brynäs och Malmö är i botten, nu är det mycket kvar men det är inte alls omöjligt att någon av dessa 3 spelar i AS nästa säsong.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Hedberg är inte med ikväll. Fortsatta problem med migrän. Spelar annars i 2-3e backpar.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
dempa: ja men säger också att hon har ett extra hjärta för Modo! Apropå nån som vet hur det är med ModoHedberg, Tom i Brynäs?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sven.Savage: tycker oxå det står ganska solklart i artikeln att hon egentligen håller på Luleå. Kan man inte utläsa det I artikeln får man nog ta av sig cyklopet 😉
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: St o ÖA lägger ofta in Timrå el Modo i sina rubriker, ger extra många klick då
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Ärligt talat har de också haft två riktigt bra spelande backar också.

Sedan tror jag att de inte är så dåliga som de var bara för Sörensen, även om de tappar mycket i slagstyrka.
Jag tycker alla andra du nämner har en del svagheter, men Sörensen är ju bra i alla delar. Dahlen har svagheter fysiskt, defensivt och kan vara lite lat. Steen tycker jag försvinner rätt ofta i spelet. Kaut är bra och rätt komplett, men inte på Sörensens nivå
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Självklart är det så, dom har gjort helt rätt i detta och gett honom 23 minuter per match typ och han har ensam varit deras offensiv och anledningen att dom ligger i mitten istället för botten. En av de bästa i serien rent individuellt tillsammans med Steen, Dahlen, Kaut som exempel.

Det var ett medvetet val från VH att chansa men jag gissar att nu får dom se baksidan av detta med lån, den spelare som burit laget och fått alla runt sig att växa lämnar och helt plötsligt blir de resterande spelarna ett huvud kortare när dom vet att Sörensen inte är där och kan rädda upp matcher.

Har sagt det tidigare och tror att VH kommer sjunka rejält, dom har inte heller ekonomin att värva in riktig spets till laget. Gissar att några av SSK, Västerås, Tingsryd, Västervik, Almtuna kommer falla tillbaka också, kanske att SSK och Västerås kommer klara detta bäst.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly: Amanda Lind är född och uppvuxen i centrala Luleå, ett stenkast från Delfinen, och under nittiotalet - an glansperiod för Luleå Hockey - stod hon på Delfinens H-läktare med Luleåklacken. Sådana ränder försvinner aldrig.

Men med detta som bakgrund kan man förstås hålla på andra lag i andra ligor. Själv hoppas jag ju att ni kommer upp snarast, även om säsonginledningen just u varit dyster. Och när ni kommer hem till SHL kommer Amanda förstås att välja sitt lag. Och då kan hon ju snacka före-efter match med Stefan när våra lag möts.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Costanza: Fått för mycket grapefrukt i ögat?
The wink...
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sven.Savage: Trodde det var en piltavla, men att vara enögd och samtidigt börja få sämre syn är ingen bra kombination. Snart ser jag inte ens hur dåligt MoDo spelar.
+2
Kommentera

« · 2103035 · »