1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580965 inlägg · 6216 ämnen

Positiva tråden

1628806 · » Till forumet


Sv: Positiva tråden
Smokey: Jag förstår din poäng, men hakade kanske upp mig på en detalj.

TIK:s företrädare ska naturligtvis göra allt så bra som möjligt, och innan man är där finns utvecklingspotential.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Kongo: Det tar i runda slängar 5 sekunder att skriva under ett brev. 120 i minuten. Men det viktiga är faktiskt inte att ta tid. Det viktigaste är att alla brev som skrivs under "på riktigt" får en helt annan genomslagskraft!

Men kan Tommy lägga 30 minuter på något viktigare än att dra in 3000 spänn från EN potentiell medlem som går från 300 till 3000 kronor, då ska man givetvis lägga kraften på rätt ställe.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Kongo: Möjligt. Men vi har många tomma sponsplatser, rätt dåligt med publik och minst en större sponsor som (trots att denne fortsätter att dega) vittnat om en lite taffligt kontakt med sponsorer. Hur ser du på det?
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Smokey: Tio minuter hade nog inte räckt. Jag föredrar att Tommy lägger tiden på annat än underskrifter.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Fick ett brev från Timrå IK i dag. Det var lite dåligt kopierat eller utskrivet. Stora delar av Ordförandes kopierade namnteckning hade försvunnit. Ett brev som beskrev läget och önskan om olika stöttande medlemskap.

Tänk om Tommy lagt alla kopior framför sig och lagt 10 minuter till att med eget kött och blod skrivit under vart och ett av dessa brev.

Det hade varit hjärta! Hans äkta ärliga underskrift hade skurit som en kniv i varmt smör. Man hade till och med kunnat skriva ut det svartvitt med en förklaring om att man sparar på allt! Till och med färgpatroner i väntan på bättre tider.

Hade någon orkat, tänkt till, eller bara lagt själ och hjärta i detta, då hade jag nog övervägt att leva på vatten och bröd ett tag för att bränna deg på guldmedlemskap till hela familjen!
Kommentera

Sv: Positiva tråden

Ska man säga något positivt så är det att det kommer vara slutspelskänsla på Hovet på lördag. Två lag deperata efter seger.

Kommentera

Sv: Positiva tråden
El Maco: Kom att tänka på tråden "ES mest dumsnåla och handlingsförlamade klubbledning". Med facit i hand var snål det sista man var.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
El Maco: När den här tråden startade värvade vi Pavel Rosa.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
T T: Ja, man ska inte vara onödigt positiv.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Tyckte väl att den där trådrubriken såg bekant ut...
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Jaaaaaaa. Vi är INTE sämsta laget sedan 55-omgångars grundserie infördes, det är fortfarande Malmö med 48 p. Vi vet att vi nu även kan slå DIF.

Man får glädjas åt smulorna.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Positiva tråden
Frella: Det är ju glädjande nyheter om så är fallet. Är det formen så går det nog lättare att jobba på den än om det är inställningen. Det kan ju vara lite svårt att skilja dem åt ibland, vilket som är felet alltså.

Hur som helst, mer skridsko och tacklingar och mindre filmningar från hans sida och vi har en spelare värdig förstafemman.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: Ang Pikkarainen så såg han väl en 10kg lättare ut på ispremiären. Pärra antydde väl också att han var i dålig fysisk form under fjolåret?
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: mitt inlägg var menat lite halvt skämtsamt, glömde smileyn bara.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: Om du syftar på det jag sa om att bli glad av sprit så var jag ironisk, om du syftar på mina känslor angående muntliga kontrakt så tycker jag faktiskt att det är lite naivt att tro att vi kommer att vara den enda klubben som är aktuell för honom vid händelse av succé.

Rent generellt känner jag mig ganska bitter över årets trupp (eller situationen som helhet) men det är ju inget permanent tillstånd. Förra året vid den här tidpunkten så vill jag minnas att jag var ganska positiv :)
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: jag är bara lycklig när jag dricker. Olle Ljungström/Nisse Hellberg om jag inte minns fel. Fantastisk låt...:-)
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: du är inte släkt med buttersmurfen på något vis?
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Lemmy: äh, man blir bara glad om man dricker...
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: Trodde ett tag jag läste i "Negativa tråden". ;) Fredag imorgon, dags att ta sig en stänkare?
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: Det enda jag har läst är att det är "båda parters intentioner" att kontraktet ska gälla över hela säsongen, ungefär som beskrivit i länken nedan.

Med detta sagt så kan man väl bara konstatera att det inte vore första gången någon bryter en muntlig överenskommelse för en avsevärt bättre deal i en annan klubb? Jag tror faktiskt att Hertzberg är i ett skede av sin karriär där han enbart tänker på vad som är bäst för sin egen utveckling så jag skulle inte ta något för givet med honom.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: Personligen ser jag hellre ett ungt stenhårt jobbande rappt lag förlora än ett äldre, rutinerat men lojt överbetalt lag göra detsamma
Kommentera

Sv: Positiva tråden

Olle: Man sade direkt när man gick ut med Hertzbergs try-out kontrakt att tanken var att han skulle stanna hela säsongen. Man lär med andra ord ha en överenskommelse om det skulle visa sig att man vill ha kvar honom. 

Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: Det är mycket möjligt att man har en slant över till den här backen. Men sedan anser jag att det finns ett par frågetecken kvar ändå:

1, Hertzberg är här på try-out, håller han inte (eller får ett mycket bättre bud av annan klubb om han visar sig göra succé) då måste vi värva en forward ändå. Vi vet ju hur det gick med Robin Lindqvist och hur det kändes när Frölunda dumpade en sedelbunt i knäet på honom efter att han inlett starkt hos oss.

2, Det är fortfarande tänkbart att klubbar som HV71, Brynäs eller Frölunda har mer pengar att lägga på en förstaback än vad vi har, TROTS att vi har en del undanstoppat. Detta gäller främst om andra backar än Caslava/Strålman är aktuella för spel i ES för när det gäller dessa två så har vi förmodligen ett övertag när det gäller dragkamp med andra klubbar.

Jimmys genomgång av det som finns på marknaden var riktigt stark och den säger lite om rådande klimat för sportcheferna just nu. Ska man göra som Janken och peppa sig med citat från spelare så kan man ju säga att citaten från vår sportchef inte är lika upplyftande:

"just nu för vi inga djupare diskussioner eller förhandlingar med någon." <-- ur hockeyligans artikel som länkades tidigare idag.
Kommentera

Sv: Positiva tråden

Olle: Det är klart att TIK kommer ha konkurrens, med det sagt har man värvat klart i övrigt och man vet med andra ord exakt hur mycket pengar man har att spendera. Innan det så hade man en forward man inte visste hur mycket han skulle kosta. Förhoppningen nu är att Hertzberg stannar kvar och han lär säkert inte vara jättedyr vilket öppnar upp för en back med rätt bra lön skulle jag tro iaf.

Sedan vilka vi väntar på har jag ingen aning om, den som väntar får se.

Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: ok hur många lirare väntar vi på att höra ifrån? Strålman och...? De som är heta för oss och som vi har lite "försprång" på är väl just Strålman och Caslava. Resten lär dra dit pengarna finns (och vi är inte ensamma om att leta efter backar) eller så är dom helt enkelt inte material för en förstafemma.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: err.. är det en kombination så betyder det att man även har mindre pengar att spendera på truppen. Men med det sagt så verkar många lirare vilja vänta på NHL och KHL, det är en av dessa lirare man säkert hoppas på.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: Hade det varit en kombination av dom två sakerna så hade vi förmodligen redan kritat med en 1:a back nu.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: Varför kan det inte vara en kombination av de två sakerna istället för antingen eller?
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: men då är ju frågan: Följer vi Luleå/AIK's koncept för att man tror på det eller för att man inte har något annat val? Det enda vi vet med säkerhet är ju att vi inte har en spänn över till ett dyrare lag, i dagsläget.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: aiks framgångar byggde på seriens isärklass bästa målvakt . skellefteå hade väl de spelskickligaste laget av alla . en fröjd att se , motsatsen till luleå kan man säga , där man jäspade många gånger under matcherna . men effektivt är de ju tyvärr
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: nej jag vet inte hur den taktiken funkar nästa säsong men det är rätt tydligt att Linkan sneglat på Luleå och AIKs lagbyggen.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: Jo men det är ju en sak att konstatera deras lyckade säsonger i efterhand och en annan att repetera dom med ett helt nytt lag. SSK hade inte så mycket finlir förra säsongen heller och dom åkte ur serien utan omsvep. Oavsett om man tror på årets trupp eller om man är negativt inställd till den så tycker jag att man kan konstatera att det är lite av ett "gamble" det man gör just nu. Vi verkar dock inte ha något alternativ iom den ekonomiska situationen.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Olle: AIK, Luleå framgångar förra säsongen byggde på hårt jobb inte finlir (i min bok). Detta gäller även Skellefteå men dom hade även finlir tycker jag.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: Klart det finns potential i Murley men jag tycker att det är lite oroande att han visade det mest medan han spelade i LHC och försvann när han spelade med oss. Men nu får han köra en hel säsong i Timrå (förhoppningsvis) och jag vågar mig på att gissa att vi får se lite mer från honom i år.

En annan som gärna får vara lite mer dominant på banan är Pikkarainen. Jag tycker han bitvis såg riktigt kinkig ut, filmade en del och faktiskt inte jobbade 100% i alla lägen. Han fann sig i att lira på hirschos nivå trots att den senare mest var loj medan den förstnämnde var mer grinig. Den gemensamma nämnaren är dock att det påverkade bådas spel på ett negativt sätt.

Nu kan man nog sätta pengar på att vi kommer att ha ett hårdare arbetande lag i år av den enkla anledningen att vi MÅSTE ha det, det finns inget utrymme för finlir. Av den anledningen så tror jag även att Pikkarainen kommer att anpassa sig till rådande klimat.

Så jag tvekar inte på att vi kommer att jobba hårdare i år, däremot ställer jag mig tvekande till om det hårda jobbet kommer att visa sig vara en bra värdemätare för de lag som har lite mer...finlir i sig.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
dr-nix: jag kan tycka att sedan ssk åkte ur så blev vi de nya mobboffret av så kallade "experter".
nu skall grabbarna på isen bevisa dem fel, och vi kommer få skratta över "Experternas" inkompetens :]
Kommentera

Sv: Positiva tråden

Olle: Jag kan bara prata för mig själv men när jag ser på laget Linkan satt ihop så för det mina tankar till första halvan av 00-talet då Timrå IK var en riktigt hårt jobbande lag som inte bestod av stjärnor (lirare som Zetterberg var undantaget innan han drog t.ex.)

Nu finns det bra lirare i laget som Pärssinen, Vampola m.fl. tillsammans med hårt jobbande killar som Hallin, Röymark, Önerud m.fl. som om de kommer överrens kommer jobba riktigt hårt för varandra samtidigt som spetsspelarna förhoppningsvis levererar. Glöm inte bort att en kille som Murley kanske kan visa mer än förra säsongen. Jag tycker han visade potential för mer poäng än vad han producerade förra säsongen. (t.ex.)

Med allt detta sagt är det betydligt roligare och skönare för psyket att vara positiv istället för att i förväg tycka att allt är åt helvete. Sedan vad dom där s.k. "experterna" tycker och tänker tycker skiter jag i (dom har aldrig haft koll på Timrå, på gott och ont).

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Positiva tråden
T T: Jag köper det här med att man är positiv men en grej jag inte får ihop är varför alla kring organisationen säger att det kommer att bli stentufft att möta oss i vinter, ändå finns det ingen expert där ute som ens antyder detsamma?

Det kanske inte riktigt är att ha fötterna på jorden, att totalnegga redan nu men det är ännu mer verklighetsfrämmande att tro att vi blir något köttarlag.

Tränaren säger öppet att vi behöver spets till laget, sportchefen säger att ambitionerna är att SLÅSS om en slutspelsplats, alla experter sågar oss.

Allt tyder på att vi INTE blir världens svåraste lag att möta, däremot kan man ju bara hålla tummarna för att det självförtroende som exempelvis Hagos visar upp när han säger:

"Mycket hänger på inställning och attityd och en sak är säker. Det kommer att bli jävligt jobbigt att besegra Timrå i vinter”

...att det självförtroendet också visar sig på isen.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
T T: Mycket bra skrivet Janken! Ladies and gentlemen, leeeeets get ready to rumble! :D
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Janken: Den här tråden passar bäst va?
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Det är fint väder och snart är säsongen igång.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Johnny Bravo: Haha, 10 Tummar Upp!!
Tyvärr e hela länet nere i samma svarta säck, var det det som samarbetet mellan TIK-MoDo skulle gå ut på, krisberedskap o mental träning?
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Johnny Bravo: Den där borde vi börja använda fan vad snyggt! och på hemmaplan TJ kommer sjunka under stolen, självironi är bästa humorn :)
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Johnny Bravo: Nu överträffade du dig själv....vilket alster! :)
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Nä lite optimism hörni. Jag har en sång som alla kan sjunga med i kläm i nu, spec. efter DIF matchen imorgon då det blir KS:

Här kommer Timrå IK,
tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa,
här kommer Timrå IK,
ja, här kommer faktiskt vi.

Har ni sett våra backar,
Våra stora snabba backar,
har ni sett Herr Karlsson,
ja, han heter faktisk så.

Har ni sett Arenan,
Vår stolta fina Eon,
vill å vill ni veta,
varför vi loosar där?

Jo, för där bor Timrå IK,
tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa,
där bor Timrå IK,
ja, där bor ju faktiskt vi.

Det är inte illa,
Vi har backar som står stilla,
en kappsäck full av pengar
är det nåt att ha?

Kom nu, alla vänner,
varenda kotte som jag känner,
nu ska vi leva loppan,
tjolahej tjolahoppsan-sa.

Refräng:
Här kommer Timrå IK,
tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa,
här kommer Timrå IK,
ja, här kommer faktiskt vi.
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Smokey: Det var en beskrivning så god som någon :))
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Johnny Bravo: Lyckoångest är nog det svåraste som finns att försöka förklara...

Ska ändå försöka mig på en krystad tankemodell om hur det är att vara olika lags supporter...


Tänk så här:

1. Du sitter i en het bastu och går sedan in och har samlag med en kvinna som tar mycket betalt för detta. Då får du en typ HV71-upplevelse.

2. Du sitter i en halvvarm bastu och har därefter samlag med en ful tjej som gör det gratis. Då är du på brynäsnivå.

4. Du har samlag i en bastu och upptäcker till din fasa att du i fyllan knallat in på en gaybastuklubb... Nu är det rätt mycket LHC!

3. Du har samlag i en snödriva med en supersnygg tjej som hamnat på rygg under dig. Varannan gång missar du hela härligheten och penetrerar själva snödrivan... Det här ger en hypotetisk bra känslotanke för hur det är att vara manlig TIK-supporter;)
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Blizzard: Jaha det kunde man ge sig kallingen på att lilla tt var i farten.

Har han länkat om det jag sa för några veckor sen att Niklas Hardt i MIF är aktuell för Timrå??

Sök rätt på den TT för jag skiter i det här! :))
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Johnny Bravo: Nu är du ute på hal is med Lehtonen's gamla grillor ;)

"Pärra siktar på comeback:

Bifogade länkar:
Hockeyligan.se - Pärssinen fast besluten på comeback

T T Kommentera +6 Idag kl. 13:16"
Kommentera

Sv: Positiva tråden
Johnny Bravo: Roxette har släppt nytt.    :)
Kommentera


1628806 · »