1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581537 inlägg · 6216 ämnen

Sändningstider

449931 · » Till forumet


Sv: Sändningstider
Friman SR:

Timrå IK är stort i Timrå, kanske Sundsvall och lite i Härnösand. Men utanför dessa samhällen och städer är det inte så många som intresserar sig för Timrå, trots att de spelar bra hockey. Då spelar det ingen roll om ni har Zäta, en finsk målvakt och Modin. De lockar inga tiotusentals till arenorna, de är fantastiska hockeyspelare men är inte superstjärnor, möjligen kan Kiprusoff få superstjärnestatus om han fortsätter på inslagen väg.

För att bli superstjärna måste man kunna stå stilla och dribbla med pucken i Detroits, New Jerseys, Tampas och Timrås försvarszon utan att någon ur deras förstafemma vågar gå på. Man måste kunna göra sina medspelare bättre än vad de är. Man måste vinna poängligan, bli utsedd till världens bäste av journalister och av spelare, man måste vägra ha en egen polis, man måste våga täcka skott med huvudet och fightas med Tie Domi, man måste vara från Domsjö. Samt att det förståss är ett måste att ha sönderopererade fotknölar.

Nej, jag tycker ni ska vara glad att Timrå spelar mycket bra hockey. Ingen MODOit tror på och vill ha skiten som Aftonlögnen skriver. De börjar snart själva tro på sina lögner. Nej som sagt, gläds åt ert lags framfart istället för att avundas lögnerna i Afronbladet.
Kommentera

Sv: Sändningstider
Bo Bly: nu såg jag att den senste planerinen dom gjort på sändningar bara var för knappt halva dec men men. Det var ju inte många tik matcher inplanerade samt använder dom sällan alla 3 kanalerna konstigt nog
Kommentera

Sv: Sändningstider
Bo Bly: Hoppas du inte klandrar mig för mycket för detta snesteg :)
Har blivit så bortskämd med vinster på senaste :)
Kommentera

Sv: Sändningstider
Olle: jag såg det också i tidningen och hörde det på Tv.Men
det ska va 11 vinster på dom 12 senaste matcherna.
Kommentera

Sv: Sändningstider
perra: Jag kan förstå att det är svårt att förutspå tabellen för canal+ och att dom måste bestämma vilka matcher som skall visas ett bra tag innan matchdag. Fredrik på kundtjänst måste dock ha missat att TIK har vunnit 10 av dom senaste 11 matcherna och är det mest formastarka laget i ES idag....något som man också kunde se indikationer på för en månad sedan.

Jag skulle då inte direkt låta Fredrik på kundtjänst, eller någon annan på Canal+, tippa mina matcher på Svenska Spel iaf.

DIF's matcher, i förhållande till TIK's, förstår jag fortfarande inte.

DIF gick INTE bra förra året och DIF ser INTE speciellt bra ut i år.
Kommentera

Sv: Sändningstider
Olle: plus alla andra som funderar.
jag har fått svar på mitt mejl till Canal plus angående deras filosofi runt ES så här lyder den.

Hej och tack för ditt mail,

Det är härligt att se att du är lika engagerad i elitserien som vi.
Vi får hoppas på en fartfylld säsong och med hårda tabellstrider!

Canal+ har i första hand möjlighet att välja matcher som de finner
intressanta. Av de matcher som Canal+ inte sänder har vi, tillsammans
med comhem, sedan ett brett underlag att välja matcher från.

Det kan tex bero på:
- Hur gick det förra året för detta lag?
- Ser detta lag intressant ut denna säsong?

Allt eftersom serien pågår ser vi också vilka matcher som bör vara
intressanta för tittarna. Tex tabellplaceringar och dylikt. Desto
bättre det går för just ditt favoritlag, desto större chans att deras
matcher går att beställa, perfekt läge att sluta upp och stötta dem
genom säsongen!

Med vänlig hälsning
Fredrik
Canal Digital Kundservice
Tel: 08-772 27 50
Kommentera

Sv: Sändningstider
Friman SR: Jag håller med. Det som gör att jag tvivlar lite på ekonomi-biten är att jag tyckte mig se vid något tillfälle (undra om det var mot DIF hemma?) då canal+ sände att man hade videobilder från en match som inte fanns med på säsongskortets sändning. Mora mot vilka det nu var. Om jag inte minns helt fel så hade man också kommentatorer på plats. Det kanske skall tilläggas att det här var i första eller andra periodpausen i huvudmatchen. Det fick mig att fundera på om canal+ bevakar fler matcher än vad dom har möjlighet att visa.

Man kanske ska vara tacksam för att dom visar 3 matcher när det är full omgång (en på canal+ och två på säsongskortet) men likt förbannat står ju en "biljett-kanalsplats" ledig och utan sändning.
Som sagt....liiiite brutalare fokusering skulle inte skada :)

Är det något år det skall löna sig att sända hockey så borde det ju vara i år. Det är väl möjligt att det är en ekonomisk fråga men då kan man ju fundera på varför dom inte bara visar lag vars ursprungsstäder har en betydande stor befolkning.

Varför bry sig om Mora och Timrå i huvudtaget när pengarna finns i Göteborg, Linköping och Stockholm?
Kommentera

Sv: Sändningstider
Friman SR: de e sant de
Kommentera

Sv: Sändningstider
Olle: Ja, 200 matcher per år har de lovat i reklamen.. Men resurserna borde vara frilaggda nu från fotbollen så de kan hårdare fixera på hockeyn tycker jag. Frågan är bara just ekonomisk, ger det mer att sända fotboll?, är sändningsbudgeten intecknad redan?, betalar C+ för lite för hockey?, ger hockey för lite för C+? betalar fotbollen mer för att sända? Ja, jag inser att det är C+, d.v.s du och jag, som då betala abbonnemang och inte tjuvåker med något rackarns piratkort, som till slut får betala för att C+ sänder..... Men nu när resurser från fotbollen är frilaggda, då borde C+ likt förbannat kunna koncentrera sig brutalt på hockey...... Om inte annat för att värva fler hockeyabbonnenter som kanske inte är lika tokigt sportintresserade av allt som jag som vill ha allt....... Mer hockey är lixom ett säljargument då........

FORZA TIK.........alltid, alltid..........
Kommentera

Sv: Sändningstider
Kronblom: Knepigt ändå att i ES spelas det 300 matcher plus slutspelet och ändå väljer man att visa 100. Hmmmm, kan ha drukit en fulöl för mycket. (8^(/)
Kommentera

Sv: Sändningstider
Kronblom: Jo det gör det!
Kommentera

Sv: Sändningstider
Olle:
Spelas det ens 150 matcher i allsvenskan?
Kommentera

Sv: Sändningstider
Friman SR: Jag hade också förhoppningar om att när dom (canal+) såg att HV inte alls ligger i toppen och att Modo inte alls dominerar ES så kanske man skulle lägga om schemat för matcherna som skulle visas i November och framåt. Uppenbarligen så måste det finnas någon annan, jävligt bra anledning, att ge sämre lag fördel (Tänker mest på DIF) och bättre lag nackdel (tänker nästan uteslutande på TIK).
När det gäller hockeyn VS fotbollen på säsongskortet så är jag rätt säker på att Canal+ har sagt 150 matcher av allsvenskan och 100 matcher ur eliserien. Jag kan ha fel.
Kommentera

Sv: Sändningstider
Olle: Javisst blir lag diskriminerade.... Och TIK är tvåa i tabellen och valet av matcher måste skötas med större finess än nu. Jag har vissa förhoppningar på att Säsongskortet ger fler hockeymatcher nu när fotbollen är avslutad, där visade de ju varje match, men faan vet om jag kan ha någon sådan förhoppning i verkligheten........

Jag läser allt jag kommer över.... men att inte TIK får en endaste artikel i pappersupplagan av AB tycker jag är skit...... Alla sniffar inte som jag allt på nätet och de kanske bara köper kvällstidningen, jag tycker de har rätt att läsa om ÄLSKADE VACKRA STARKA TIMRÅ IK i den tidning de köper oavsett vart de befinner sig eller vilket lag de håller på......

FORZA TIK............alltid, alltid.............
Kommentera

Sv: Sändningstider
Friman SR: Visst blir andra lag mer eller mindre diskriminerade. Jag tycker dock att det är mer eller mindre befogat. Att Malmö och Brynäs inte visas så mycket i rutan för tillfället tycker jag inte är konstigt eller orättvist på något sätt. Det som retar mig är när Timrå ligger på andra plats i tabellen och får mindre tid än lag som DIF vars "supportrar" knappt bryr sig om sitt lag. När det gäller TIK's plats i tidningarna så nöjer jag mig med att läsa en bra matchanalys på tikare.se eller motsvarande. Att TIK med andra lag blir diskriminerade i kvällspressen borde man vara van vid nu. Wennerholm har Modo och dom kan han få bevaka 24 timmar om dygnet om bara sportbladet hade dom artiklarna i en extra bilaga så att man kunde slänga skiten direkt när man köpt tidningen.
Kommentera

Sv: Sändningstider
Olle: Ja, älskade TIMRÅ IK diskrimineras sannerligen, gällande matcher som sänds och i media i synnerhet......

I dagens Göteborgspappersupplaga (det ni, saliga skrivihop.nu....) av Aftonblandet finns inte en endaste artikel gällande matchen DIF - TIK. Artikel och artikel, det som finns är kort resumén och utdelandet av +-tecken. Däremot så skickade de Wennerholm till Ö-vik och därav:
4 Öviks artiklar gullegull med Foppa gullegull, 2 Gbg artiklar och en Mora artikel. Andra lag är alltså oxå diskriminerad, ja, Jyrkyrkogården följaktligen....Men vad faaan, ska det vara så???? Hockey har ett allmänintresse vart jag än befinner mig och det tror jag att alla hockeyälskare oavsett lag håller med om.......

FORZA TIK.............alltid, alltid................
Kommentera

Sv: Sändningstider
Dragan 2k: Faktum är ju att Modo redan fått rätt mycket plats i rutan av de matcher som redan visats. Att man inte visar lika mycket av Real nu det tycker jag bara är rättvist. Men om man ser till hur pass stjärnspäckade lagen är så kan ju Timrå knappast ligga bakom modo.
Jag tvivlar väl kanske inte så mycket på Forsbergs storhet men så länge Z i princip producerar lika mycket, sammtidigt som Modin och Kiprusoff finns i laget, så sticker det en hel del i ögonen att fortfarande se lag som DIF ha mer tid i rutan. Det måste ju vara en kostnadsfråga av något slag eftersom TIK radar upp lika imponerande segrar som Frölunda match efter match. För övrigt så finner jag det rätt jobbigt att gå runt och vara förbannad när man inte vet exakt vart man ska kasta skiten.

Perra: Bra initiativ. Tänker göra detsamma.
Kommentera

Sv: Sändningstider
Olle: Det är med största säkerhet en kostnadsfråga skulle jag tippa på. Helt klart gynnas mediafavoriserade lag. Hade MoDo inte haft Peter Forsberg med flera högprofilspelare i laget hade de garanterat aldrig haft den matchvisningsfrekvensen. Frölunda som vanligt i topp bland mediavisning. Och det tackar i alla fall jag för.
Kommentera

Sv: Sändningstider
Olle: Vi får se. Jag skickade en förfråga till canal digital!
Kommentera

Sv: Sändningstider
TIK 4 matcher
Frölunda 10
Färjestad 6
Modo 7
LHC 5
HV 4
DIF 5

Det känns aningen orättvist med tanke på hur tabellen ser ut.
Någon som vet varför dom i 9 fall av 10 bara visar två matcher per omgång, på säsongskortet, när det finns tre kanaler att sända på?
Kommentera

Sv: Sändningstider
hockeybussen: Ja det kunde ju se bättre ut
Kommentera

Sv: Sändningstider
Synd att det inte är mer Timrå bortamatcher som sänds.=(
Kommentera

Sändningstider
Här finns det kompleteringar till canal digitals sändingstider till ppv c+
Kommentera

449931 · »