1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581149 inlägg · 6216 ämnen

Timrå IK 2.0

1574055 · » Till forumet


Sv: Timrå IK 2.0
På tre områden borde vi supportrar kunna bidra.
- Öka antalet medlemmar.
- Månadsgivare (till ungdomssektionen eller föreningen som helhet?).
- Spelarjakt/framtidsfond.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Hoppas att det finns dom som vill/kan o har tid att genomföra denna briljanta plan.

Vill inte att det bara spånas o sen blir det återigen pannkaka o skit av allt.

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Och i ett sånt här sammanhang kan man naturligtvis inte glömma GAIS.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Kan Lövet kan vi! Och då tänker jag inte på konkurs och tvångsdegradering... ;)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Jag föreslår att vi skapar en "riktig" supportersida där man alla supportrar kan sluta samman under samma paroll.

Där man kan bidra ekonomistkt  ialla dess former, jagar nya medlemmar och sponsorer, och kommer med nya fräscha ideér hur alla kan hjälpa till att stödja föreningen.

Med rätt upplägg och engagemang så tror jag att det kan bli succé.

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
bobrov: Ja jag fattar ingenting.
Det ligger en gravad hund här....
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Timrå Icon: Nej,jag tror inte jocke varit skadad så han inte kunnat stått, nåt internt prob.? Det ger sig när serien är färdigspelad,många konstiga uttagningar enligt min mening Johan A A Wedin spelade inte mycket  i kvalserien m.m ???
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Jag ligger inte heller sömnlös över det, men många bryr sig väldeliga...
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Timrå Isstadion: Jo, det är klart man ska göra det egentligen, det krävs inte mycket. Det jag syftar mest på är den energi som man la på det hela, vilken jag tyckte kändes missriktad.

Men så är jag en sån som vrider mig i plågor efter matcher som den, framförallt om man är på plats. Att laget ska tacka klacken är det absolut sista jag bryr mig om.

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
danne80: Jag misstänker att Jocke varit skadad ett bra tag.
Annars hade aldrig Bellissimo fått stå i ks
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: håller med i nästan allt ( tycker f-n att man ska tacka tillresta) och tillägger; 10 miljoner i spelarbudget har tagit andra till Kvalserien, så varför inte TIK - såklart förutsatt att man klarar akuta läget?
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Bragd-Birger: Förutom Pelle Hallin, Jonte Hedström och i viss mån även Christan Söderström och Sebastian Erixon (de två sistnämnda plockar jag med enbart för att de har Timrå som moderklubb) som funnits med i klubben under en relativt lång tid så har det ju varit ett fuktansvärt själlöst lag vi mönstrat de senaste sju-åtta säsongerna. Fast det blir väl lätt så när såväl Nubben och Linkan levererade guldkantade kontrakt som det inte fanns täckning för i det långa loppet. När kontraktstiden går ut så är det vidare mot nästa hållplats. Men det är inget att säga om det. Spelare är olika, så enkelt är det. Vissa ser bara pengar i en klubb, medan andra istället ser andra fördelar och vill rota sig på platsen där man är.

Det är nu vi får möjlighet att hitta tillbaka till oss själva. Den här dödsdansen som det varit har nog andra utifrån haft lättare att se än oss supportrar som på ett kanske blint sätt vägrat öppna ögonen för.  
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Bragd-Birger: anar att du finns i Stockholm, liksom jag. Här har känslan av ett TIK08 försvunnit helt, trots att vi kan vara hundratals även vid en skitmatch på Hovet. Förhållandevis småskaligare GIF08 har vad jag förstår tätare band till "sin" klubb. Tror det finns en del att göra redan där...
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Jag tror att mycket av snacket om 'nu tar det 18 år innan vi går upp igen, snörvel...' handlar om ögonblickets uppgivenhet. Låt oss gå igenom chock-, ilske- och sorgefaserna innan vi låter revanschkänslorna ta över. För dom kommer.

Sen det här med uppgivenhet. Vår klubb har ju varit väldigt duktiga på att projicera en hopplös självbild. 'Vi är en liten, fattig klubb'. 'Utan en arena i Sundsvall kan vi aldrig bli något annat än ett lindansarlag'. 'Vi kan inte lagbygga bättre med vår budget'. Osv, osv.

Det behöver rivas ner innan det kan byggas upp. Jag tar gärna en eller två 'landningssäsonger', där klubben får acklimatisera sig till den allsvenska verkligheten. Sen är det dags för nya visioner. Där måste klubb och supportrar gå hand i hand.

Men: ett exilsupporterinitiativ borde vi få till ganska omgående. Det är ett bra sätt att visa att vi vill något, ser en väg framåt även om visionerna inte finns än.

Sen håller jag med om känslorna gentemot spelare kontra klubb. Det är vår klubb. Vi som bryr oss mest. Vi finns kvar när spelarna gått vidare.
Men även där behövs en omstart. Jag tror mycket av vårt supporterskap bygger på en närhetskänsla till laget, och att vi i väldigt hög utsträckning behöver en stabil stomme. Spelare som stannar länge i klubben, förvaltar arvet, representerar OSS på isen. Inga Öneruds, Molinders eller Sterners.
Här kan en allsvensk omstart vara bra. Vi behöver en ny generation Styf, Carlsson, Lind, Matthiasson och Nilsson. Det är Timrå. I a f för mig.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Fördelen med HA, förutsatt konkursen undviks, är att man ges chansen att åter odla passion och stolthet i supporterskaran. Dessa ingredienser känns som något som sakta tynat bort under ES-lunken där allt rullar på och alla sitter med dreambox med tillgång till alla matcher. En möjlighet som nu försvinner.

Kan Timrå IK åter bli ett lag som vinner matcher tror jag inte man kommer tappa i publik. Man är fortsatt regionens största och viktigaste lag, något man nu måste ta tillvara på än mer.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Kan någon förklara VARFÖR den allmänna uppfattningen är att vi inte skulle ha en suck att åter ta steget upp i ES inom de närmsta 10-20 åren? Det är inte 80-tal längre.

Varför ska det hela tiden bölas så jävla mycket? Varför har Timråsupportrarna så oerhört lite stolthet i kroppen annat än när det ska munhuggas med Modoiter?

Om det nu kommer ta 10-20 år, hur kan en förening som Rögle åka ur för att sedan gå upp igen två säsonger senare?

Det är just detta som stör mig allra mest med att vara Timråsupporter. Denna konstanta passivitet, att sitta och bara titta på samtidigt som föreningen förfaller. Det är ett jävla gnäll på ledningen på INTERNET, men inga krafttag tas. Årsmötet är lika glesbefolkat som vanligt. "Jaha, det var ju kul att få tillhöra Elitserien ett tag. Men nu är det över. Då får det vara så."

Vart är glöden? Det är inte direkt så att vi är en förening utan anor och kultur. Vi har ett försprång gentemot andra, färskare, klubbar. Vi har tillhört Elitserien i 13 år. Det har hunnit byggas upp ännu en generation med Timråsupportrar som garanterat är större än den som fanns innan vi gick upp. I Sundsvall så är Timrå IK det självklara laget att hålla på bland kidsen. Så var det inte under 90-talet.

Åren med Lill-Kenta var roliga, men jag vettefan om dom inte förstört ännu mer. Detta tjat om ödmjukhet har förstört hela föreningen känns det som och då syftar jag mest på supporterskaran. Det skadar inte att våga vara uppkäftiga. Det är just detta som gör att jag aldrig någonsin trott att vi skulle kunnat vinna SM-guld, trots stolpträffar och tappade skenor i SM-slutspel. Vi viker ner oss. Tappar vi inte skenor så hittar vi andra vägar att förlora. "Timrå IK är det svenskaste vi har" brukar jag tänka ibland.

Det är nog ungefär här som jag känner att degraderingen kommer göra nytta. Om man löser ekonomin (med eller utan vår hjälp) så har vi en god möjlighet att få tampas i toppen av Hockeyallsvenskan och bygga upp ett självförtroende igen. Då kan vi våga börja ställa krav igen. Jag vill aldrig mer förknippa Timrå IK med snällhet och artighet. Jag vill aldrig mer se klacken stå och applådera laget efter en förlust där man vikit ner sig. Om vi aldrig tillåter oss att visa äkta känslor så tror spelarna att vi inte bryr oss. Dom, legoknektarna som gör 1-2 säsonger här, blir mer besvikna efter en förlust än vad vi supportrar blir.

Vi, vi sitter och grinar över att inte spelarna tackar klacken efter en mycket oroande förlust borta mot Västerås. Hur i helvete kan man som klackmedlem känna besvikelse över en sådan sak? Det är ju DU som supporter som ska älska den här föreningen allra mest. Du ska vilja spotta på laget efter en sådan förlust, istället så vill du se ett gäng gamnackar pliktskyldigt stå och klappa med klubban i isen för då är du nöjd. Jag hatar att det blivit såhär. 

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Va f-n!!! Varför ska den jävla bellisimo stå igen för
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Timrå Icon: Idag får du sponsra Aftonbladet om du ska se matchen.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
zita: ViaSat Hockey va?

Fast nu blev jag osäker

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Greven: Kanonbra idé! Vilket jädra bra forum det här är!
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Nån som vet om man kan se Timråmatchen någonstans?

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Johan J:

50 spänn /månad bidrar jag lätt med på autogiro

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Greven: Kör kampanjen som en tävling, vem värvar flest vänner, kollegor och bekanta..

 

För att travestera Winston Churchill:

Vi skall kämpa till slutet. Vi skall kämpa i regionen, vi skall kämpa i hela landet bland utflyttade Timråvänner, vi skall kämpa med växande självförtroende och bli starkare och starkare. Vi skall bedriva kampen på arbetsplatser, internetforum, facebook, twitter, bland grannar, på stan, ute i stugorna eller höghusens betong. Vi skall aldrig ge upp!!

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Greven: Skicka uppgifterna så anmäler jag autogiro på 100 SEK/mån innan tisdag morgon.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Många som ställer sig frågan hur kan jag som privatperson bidra. Det borde finnas fler möjligheter förutom att köpa säsongsbiljett, bidra till kringförsäljning och medlemskap.

Stöd i form av autogiro kan vara ett sätt men det krävs som i de allra flesta fall en motprestation och en försäkran om att pengarna går till avsett syfte. Värvningskampanjen tidigare denna säsong var ett bra exempel på detta. Utan insyn i ekonomin förstår man att detta var ett välkommet ekonomiskt tillskott och jag kan tycka att liknande inslag skall göras som ett permanent inslag i marknadsföringen. Utkomsten får naturligtvis hanteras utanför den ordinarie budgeten.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Knylan:

Otroligt bra förslag tycker jag. Jag kan också tycka att föreningen är för dålig på att fånga upp massornas engagemang.

Nu när vi sitter i halvchock med en degradering så anser jag att det är läge att samla alla supportrar mm som verkligen brinner för TIK och dra igång en projekt "Återtåget".

Föreningen bör i samma läge satsa stenhårt på den egna juniorverksamheten och skapa en långsiktig satsning modell Skellefteå. Tydliga mål rakt igenom föreningen med stenhård träning och kompetenta tränare.

Vi supportrar, även tillsammans med föreningen om det behövs, bidrar med insamlingar, auktioner(jag har Peckas målvaktsklubba) mm. Kanske kan de olika supporteravdelningarna samlas ett par ggr per år och göra ngt jobb(sätta plant mm) med avsättning till klubben) med efterföljande samkväm.

Varför inte göra sponsorinsamlingar bland supportrarna, många har egna företag och många fler känner andra som är företagare. Många bäckar små...

Jag tror att om ska Timrå IK komma tillbaka till toppen av hockeysverige så behövs både ett nytänkande(proffstänk) i föreningen och att vi supportrar sluter upp långsiktigt.

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Man kan fundera egentligen på hur många som har Timrå IK som sitt favoritlag i hela landet. 10000? 15000? 25000? Vidare, hur många av dom är så pass hockeyintresserade och måna om klubben att dom kan tänka sig bidra med en slant för att få klubben på fötter. 5000? 7500? 10000? Säg att var och en autogirerar minst 100 kr per månad. 7500 personer x 100kr = 750000x 12 = 9 miljoner på ett år. Det är inte kaffepengar direkt. Dra igång en kampanj för detta, många bäckar små blir en stor jävla Indalsälv till slut!

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Antalet försålda säsongsbiljetter uppgick den 8 September till 1 800 st enligt länkad artikel i Expressen.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Bragd-Birger: Man skulle kunna sjösätta ett initiativ i stil med "svarta massan". Det dom krävs är att någon styr upp organisationens regelverk, syfte och mål. Sedan tror jag att det gäller att få ihop en styrelse som är kompetent nog att driva detta professionellt, som har integritet och som kan föra en dialog med såväl klubben som medlemmar och företag.

Vill man gå den försiktiga vägen så gör man det hela som räntefria långsiktiga lån till klubben. På så sätt får man så att säga "samma pengar att räcka flera gånger". Då blir det också mindre av allmosor och mer av proffsighet över det hela.

Alternativt handlar det om villkorslöst stöd och sponsring. Under alla förhållanden tycker jag att organisationens styrelse eller medlemmar ska rösta om varje stödinsats.

Det fina med detta upplägg är att om man drar igång det och initialt fonderar pengar hos organisationen, så kan man teoretiskt avbryta och betala tillbaka insatsen till de som gått med, i händelse av att det blir för få deltagare och det hela blir meningslöst

Steg 1 och 2: utse styrelse/Ledare och skriv organisationens charterbrev/syfte/regelverk
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
kennas: Jag kommer absolut köpa inget snack, tror helt ärligt att de kan bli roligt nästa säsong och jag hoppas verkligen vi får se Öhrn,Wedin och Stenqvist spela, jag tror vi kommer må bra av en nystart.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
kennas:Jag ska köpa i alla fall.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan:Ni som ska köpa säsongskort nästa år gilla detta inlägg.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

orion:

Medan en annan har jobbat gratis i flera år. Är jävligt less på det nu. Slanta upp den som vill ha ens tjänster, annars får det vara...

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
DJ Hemp: Jag jobbar gratis till vänster, tar jävligt bra betalt om jag måste jobba till höger...
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Många kloka tankar där. Som också varandes exilsupporter känner jag ett uppdämt behov att bidra. Man såg ju på värvarkampanjen att vi är många som tänker så.

Märkligt egentligen, att Timrå IK är så dåliga på att be om hjälp. En medlemsvärvardrive skulle garanterat ge resultat, t ex. Sen tycker jag att ett exilpaketssäsongskort är en lysande idé. Man kan t ex signa upp sig på ett säsongspaket där man autogirar en hundring i månaden (eller mer) från september till april.

Kanske ska dylika initiativ komma från supporterleden och inte från Timrå, men jag tror genomslaget skulle bli störst om det kom från klubben själv.

Nu är hursom en bra tid att börja planera sånt här. Paradoxalt nog tror jag att viljan att bidra är väldigt hög nu, det sportsliga debaclet till trots. Folk fattar att läget är jävligt brunt.

Så, gott folk: vad gör vi? Hur kan vi hjälpa den lilla klubben som har en så stor plats i våra hjärtan?
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: För egen del kostar det inte en spänn att få mig att göra en insats. Jag skulle kunna tänka mig att göra i stort sett vad som helst så länge det stödjer Timrå IK på något sätt. Jag är dock rätt usel på att komma med egna förslag men jag lyder andra blint.. :)

Det är det där förgivettagandet som satt oss på pottkanten. Jag kommer ihåg ännu idag hur mycket vi förbannade den stackars artikelförfattare som hade fått för sig att hockeyn i Timrå minsann skulle bli vardag. Detta var någon gång under våren år 2000 och vi var (nästan) helt färska i ES. Hur det blev med den saken vet vi väl alla nu.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Knylan:

Jag ställer gärna upp på något sätt för jag är jävligt mångsidig. Men då får föreningen vara beredd att betala för dessa tjänster också. För jag är dödligt less på att jobba gratis till höger och vänster vid det här laget...

Kommentera

Timrå IK 2.0

Jag tror som så att OM det finns någon som helst stake i den här Supporterskaran så kommer den visa sig nu. Vi har i åratal agerat självömkande och har som jag ser det inte gjort det minsta för att hjälpa föreningen, bortsett de värvarkampanjer som genomförts från klubbhåll.

Timrå IK har en stor Supporterskara som innefattar människor av ett brett spektra av kompetens. Vad är det som behövs för att vi ska samlas kring någonting? Är det så enkelt som att det bara fattas någon som kan fungera som ledare? Så fort det serveras ett sätt att hjälpa klubben så nappar ju folk per omgående.

Jag har varit med i den här svängen nu sedan omkring 2000/2001, under den tiden så har man stött på massor av människor tillika medsupportrar som sitter på massa kunskap inom vitt skilda områden. Det finns folk som kan göra musik, redigera film, revision, göra fullständiga arenaskisser, köra lastbil, måla, skriva m.m. Kreativitet finns. Kunskap finns. Det finns Supportrar till klubben som har ekonomiska tillgångar av modell större.

Vi måste på något sätt hitta ett sätt att organisera upp dessa krafter, att sitta här på ett internetforum kommer vi tyvärr inte så långt med i ett större perspektiv. Jag har tidigare känt att det är Supporterklubben som behövs styras upp, men jag vet inte. Kanske är det så att man ska fortsätta låta SK bara syssla med frågor som bara rör Supporterrelaterade frågor så som resor och läktarkulturen. Att låta det stanna där. Som sagt, jag vet inte.

Man kommer behöva strama upp organisationen hos Timrå IK ännu mer nu och det är där Supportrarna kommer in i bilden. Som sagt så behövs det bara en tydlig grej att stödja så gör folk det, i regel. Nu vet jag inte hur många medlemmar Timrå IK har, men låt säga att det är 1000. Skulle man då sätta upp som mål att få in 3000 tills kommande säsong så tror jag att man skulle nå det väldigt enkelt om man bara kunde kommunicera på rätt sätt.

Det man verkligen skulle kunna göra är att sätta upp ett tydligt mål kring säsongskortsförsäljningen. Så fort det finns en barometer att gå efter så blir folk taggade, som med värvarkampanjerna. Där måste det kunna gå att göra något, som dessutom också kan tilltala exilsupportrar som mig själv. Är man exilsupporter så serveras man inte många andra alternativ än att köpa souvenirer på postorder. Det kanske går att styra upp ett exilsupporterssäsongskort? Jag vet inte hur en sådan idé ska utformas riktigt, men klart är att exilsupportrarna är en i stort sett helt outnyttjad resurs. Kanske ett symboliskt säsongskort?

Nu vet jag inte hur många säsongskort som såldes inför denna säsong, men känslan är väl att den siffran låg kring 3500 eftersom publiksiffran oftast landat omkring 4000. Tänk om man kunde nå 4000 sålda säsongskort inför kommande säsong?

Jag har svävat iväg nu, men dit jag vill komma är att det måste organiseras upp något som kan vara ett substitut till SK och som kan bistå föreningen Timrå IK med hjälp. Som kan hjälpa till att bistå Timrå IK med hjälp på de områden där man kommer behöva skära ner eller där personalen inte räcker till. Kanske är det en arbetsgrupp inom SK eller så är det något fristående. Huvudsaken är att det börjas ta initiativ.

Så som det fungerade förr innan man började ta Timrå IK för givet.

Kommentera

1574055 · »