1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

516831 inlägg · 6214 ämnen

Forum

1995051 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Med tanke på vilken nivå han håller så är det svårt att riktigt klandra honom för att han hoppas på ett SHL-anbud, även om jag fortfarande har svårt att se vad han skulle kunna hitta som erbjuder samma chans till utveckling som det läge han är i just nu. Det som är synd för hans egen del är ju att han inte har fler poäng på kontot, undra hur många tredjehandsassist han har som lika gärna kunnat vara andrahandsassist om det inte vore för att vi gjort så många PP-mål på samma sätt? Han får lösa den biten med att höja sin skotteffektivitet helt enkelt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Håller med om Westerlund. Sån pondus han lirar med och läser spelet grymt. Förhoppningsvis har han fått mersmak av att få lira mycket och få vinna och dessutom har kul med grabbar i samma ålder. Han vore ett riktigt tungt tapp som sagt.

Något behövs dock göras i andrakedjan som sagt. Får vi ihop en andralina som också dom kan producera så kan vi bli en riktig lagmaskin med 4 fungerande kedjor.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Smått anmärkningsvärt är väl också att 6 gubbar har plusstatistik, och hela 11 har minus, detta som tvåa i tabellen. BP och i synnerhet PP har sett bra ut samtidigt som det varit extremt tighta matcher, så inte konstigt att siffrorna är som de är. Men tror att alla gärna ser att andra linen fortsätter producera, och att tredje/fjärde trycker dit den vid något tillfälle
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Väl utfört arbete!

En snabbreaktion på det där är att man inser vilken hög nivå vi håller på backsidan just nu. Jonathan Carlsson är "sämst" och det är han utan att egentligen ha gjort bort sig. Varesig han eller Hardegård är några underbarn när det kommer till rörlighet men Hardegård är mer kompatibel i spelet med puck och då åker Carlsson ner till sjunde. Då ska man komma ihåg att Carlsson inte alls gjorde bort sig på SHL-nivå så sent som i fjol. Vi har angenäma bekymmer när det kommer till disponeringen av istid på backsidan i det att vi inte har några som helst bränder att släcka utan det rör sig bara om att få något högfungerande att bli ännu bättre.

En förlust av Westerlund skulle bli mycket kännbar dock, vet inte när vi hade en sådan chef senast. Tar sig ur varenda situation och är den enda backen som kan spela med förstakedjan och t.o.m. tillföra ännu mer spets. Jag älskade Hampus Larsson men Westerlund är något helt annat. Seriens bästa back just nu. Men det håller vi käften om och han håller dessutom sin produktion på en så pass beskedlig nivå att han inte river ner några rubriker. Gott så.

Oroväckande att Wahlgren även är svag "på riktigt", rent statistiskt. Hade hoppats på att det bara var något jag själv hittat på. För två år sedan så lirade vi med Karlsson och Olofsson som centrar i de två första linorna, åtminstone framåt slutet av säsongen. Karlsson kan mycket väl bli en riktigt duglig SHL-center och har sedan unga år bedömts ha de kvaliteterna, det skvallrar hans draftposition om. Olofsson kunde lika gärna ha gått i förstarundan, hans potential är odiskutabel (även om det knackat lite för honom sedan dess). Fantastisk i kvalet, 18 år gammal. Utöver dem så fanns även ytterligare centerspets i Lavoie.

Nu har vi Wahlgren och Jansson som våra alternativ, båda 21 år gamla. Båda har några år kvar innan de egentligen ska befinna sig i ett topplag i HA och just nu är jag lite osäker på om någon av dem ens har SHL-potential, då är man tyvärr inte riktigt kapabel för att driva en andrakedja i ett lag med SHL-ambition. Båda skulle nog behöva understöd av en vinge med mer drag av Lööke än vad Ohlsson och Hartmann har isåfall, det vill säga en vinge som är mer spelskicklig. Eller så spelar man Wahlgren och Jansson ihop och ser vad som händer. Jansson centrar och Wahlgren och Hartmann på varsin kant? Nått behöver hända, Wahlgren hade problem med att ens transportera pucken in i offensiv zon i lördags. Om det inte vore för att han tar tekningarna så hade man knappt fattat att det är han som är center.
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Sen tycker jag i och för sig kedjan Madsen,Berglund och Lindholm såg het ut och hittade kemi och är värd att få en fortsatt chans. Man kanske skall behålla Wahlgren i andrakedjan tills Nässén ansluter som sagt och lira Kaijser, Jansson och Fjällström som en lina. Alltså Boyce utanför trots allt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Vackert! Älskar när man kör lite datadriven analys. Håller med i din line-up sånär som på Fjellström. Tycker att han är lite tunn och gör ingen större nytta. Hade hellre haft Boyce där (förutsatt att Boyce inte åker runt och småfiser utan faktiskt spelar sitt fysiskt/grinigt som han tenderar att göra emallanåt). sen så kan man påvisa att Fjellström visserligen har +/0, men det är ju endast baserat på 4 matcher med 11 min istid i snitt.

Vill betona att man verkligen borde ge Jansson en chans i andra tills dess att Nässén kommer tillbaka.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Grymt, mera sånt här!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Instämmer helt om Wahlgren och jag har ju påpekat själv att han inte håller som andrecenter. Statistiken bekräftar ju bara det. Däremot har jag svårt att placera in Wahlgren nånstans när Nässén också ansluter? Boyce petar inte heller varken bort, Kaijser, Jansson, Berglund, Fjellström eller Lindholm i mina ögon
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Då har jag lite mer grundligt kikat siffrorna som vi presterat hittills (5mot5).

Skottfördelningen ligger positivt sett över banan men laget som helhet ser bra ut även om vi tenderar att underprestera lite i inledningen.

Backsidan ser jävligt stabil ut.

I laget vi några spelare som sticker ut lite extra och sannolikt ligger till grund för viss del i underprestationen:

Wahlgren, Jansson, Kaijser, Boyce, Madsen och J.Carlsson.

Om vi tar dessa 6 och översätter dem till miljö i ordning (OBS endast 5 mot 5 inga special teams):

Wahlgren sticker ut som den riktigt svaga i dennes formation. Trots att han spelar med Ohlsson och Hartmann så visar tendenserna på att målen framåt tillkommer när Tim själv inte är på isen men de negativa siffrorna bakåt delas med honom.

Jansson och Kaijser fungerar inte tillsammans. "4é kedjan" har hittills rent statistiskt bidragit med någonting faktiskt, med undantag för Lindholm som ser ut som rena stjärnspelaren i siffrorna mot J och K.

Boyce ser bättre ut som ytterforward än center men bara mindre dålig.
Madsen är mycket bättre som center än ytterforward och tror mycket av hans avvikande siffror kan tillskrivas det rollbytet.

Om vi ska titta till de tre överlägset starkaste checkingspelarna vi har så är det Fjellström, Lindholm och E.B, jag skulle starkt överväga att spela dessa i en kedja om jag var något annat än läktarcoach. E.B är dessutom den enda med Positiv tekningsstatistik i defensiv zon.

J.Carlsson har varit vår svagaste back.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Andrakedjan behöver en ny Center, Kaijser och Jansson måste byta miljö för att bidra utanför BP, förslagsvis testa Jansson i 2a.

Wahlgren är bättre som center än Madsen är som ytterforward, Madsen bättre som Center än Wahlgren är som detsamma. Förslagsvis sätt Madsen som Center mellan Kaijser och Wahlgren.

13e forward blir Boyce och 7e back blir J.Carlsson (För lite underlag på Lander för att säga något).

Summa summarum:

Dahlén - Lundin - Lööke

Ohlsson - Jansson - Hartmann

Kaijser - Madsen - Wahlgren

Lindholm - Berglund - Fjellström

Lite annan intressant fakta: Av våra 190 tekningar i offensiv zon har Lundin tekat på 109 av dem. Näst flest är Wahlgren på 26.

Ragnarsson har på 26 minuter fått iväg tre gånger så många skott på mål som Jansson har på 9 matcher.

FilleFilurs SOG% är endast 3,85%, detta är anmärkningsvärt lågt för en spelare som är ordinarie i första PPt man kan jämföra detta med Kinnvalls 54% förra säsongen.

Albin Lundin ligger för stunden på lite drygt 30% i skott effektivitet. Detta kan man ställa mot Wedins skyhöga säsongssnitt på 15,7 förra året.

Korvström står just nu för nästan exakta medelvärdet för räddningar i snitt i ligan.

Södraberget är vassare framåt i 5 mot 5 än Hartmann i protokollen, bäste back framåt öht under lika styrka och näst bäst i alla spelformer.

Fjellström är den enda ordinarie spelaren som inte varit inne på något baklängesmål hittills (inget framåt heller för den delen).

tack tack
+23
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Apropå nånting så är det här en häftig story . Petr Chech har sadlat om till hockeymålis i Engelska div 4 och ser ut att leverera. 🙂
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jävligt med såna här hål i spelschemat hela tiden. Får ju abstinens efter hockeyn!

Det är bättre än SHL med allt CHL dravvel iallafall.
+4
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Knylan: Det var en tolkning av att advokaten säger att allt han gjort varit godkänt eller i vart fall känt av delar av styrelsen.
Men det kan vara en övertolkning av mig.

Edit: Jag hade glömt bort det RasmusVS skrev vilket väl var det tydligaste hotet.
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Knylan: Jörgen för sin talan genom sin advokat på grund av det sekretessavtal han och klubben skrivit på.

Advokaten har inte sagt det uttrycklingen men advokaten sa följande 29:e september:
”Vi vet inte vad en anmälan kommer att innehålla, men om ärendet lämnas över till ekobrottsmyndigheten så brukar de intressera sig för brotten försvårande av skattekontroll och osant intygande. Det kan mycket väl innebära att andra personer i TIK:s ledning dras in i utredningen. Även utomstående. Kanske rentav Backlund själv”, skriver advokat Fredrik Lindberg.
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
bar mofftak: Senast media rapporterade något var 4:e oktober. Då skulle polisanmälansproffsadvokaten vara bortrest till vecka 42 (denna vecka).

Att man ens har anlitat en polisanmälansproffsadvokat är märkligt. Med tanke på att Niklas Dernebo,som jobbar som advokat till vardags och har enligt arbetsgivarens hemsida inriktning på köpeavtal, kommersiella avtal, entreprenadavtal, hyresavtal, anställningsavtal, fastigheter och skadestånd är vice ordförande i styrelsen. Han ensam bör vara kapabel att formulera en polisanmälan utan extern hjälp, styrelsen gemensamt bör inte ha något problem att lösa det själva.

Från länkad artikel:
" "Nej, vi har anlitat en advokat och han är bortrest till vecka 42 så den kommer att upprättas när han kommer tillbaka", skriver Lars Backlund i ett SMS till Sundsvalls Tidning.

Ser du någon risk med att det dröjer?

"Nej, vi ser ingen risk med det. Vi vill att allt ska gå rätt till", skriver Backlund."
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
bar mofftak: När sa han det? Att han ”kommer ta med sig andra i fallet”?
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
mikenomad: Och det börjar förhalas direkt när Jörgen säger att han kommer ta med sig andra i fallet.
Hoppas någon med lite insyn skickar in en polisanmälan så polisen kan börja nysta själva. Att det skulle behövas en advokat för en polisanmälan är konstigt bara det.
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
mikenomad: Jo de är lite Kalle Anka över det hela...
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Sputnik: Måste säga att hela historien luktar unket. Först slår man på stora trumman, kallar till pk och lynchar Jörgen. Verkar handlingskraftig och tvärsäker.
Sedan åker locket på och inget händer. För plötsligt passar det sig inte alls att ta nåt via media, en bedömning man inte gjorde några dagar innan när offentlig verbal arkebusering uppenbarligen passade alldeles utmärkt.
Och allt ligger på is för att oj, advokaten var visst inte hemma. Hmmmmm ok......🤔
+3
Kommentera


Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Nisse på Mon or: Advokaten Timrå skulle använda sig av har varit bortrest så därför har man inte kunnat lämna in anmälan.
+2
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
RasmusVS: Jörgen polisanmäler att polisanmälan kommit bort... Har domstolen målkameror? Ok, den var för låg. Jag tar några minuter i utvisningsbåset.
+1
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
RasmusVS: Exakt. Ju längre tiden går ju mer undrar man om detta är något som kan kosta TIK multum?
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Smokey: På tal om konspirationsteorier.. vad fan händer med Jörgens polisanmälan??
+1
Kommentera


Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Smokey: Explorern står alltid framme på mitt bord...
Om man vill halsa lätt...!
+4
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Smokey: Han kanske inte vet vad alla andra vet att Dahlen själv vet att han inte är bäst i sin egen zon till allas förtret .
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Konspirationsteori uppsnappad på domustrappan i ett samtal mellan två män i mörkgråa trenchcoatar.

- ”Hörde du att Freddan & co skickade in en lina som skulle ”skänka” en pinne till Västervik i slutsekunderna bara för att stärka bottenlagets moral som sladdis i tabellen för att deras självförtroende skulle växa till 100 tigrars styrka och medföra att dom knycker poäng och stökar till det för andra lag i serien”.

Lär inte hända mot Löven;)

Nu ställer jag in Explorern i skåpet för den här veckan.
+4
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Clay: Fast Berglund har har bra defensiv statistik bakom sig. Jimmy Hamrin tog upp det senast i podden bland annat.
+2
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Rytter: Om vi nu ska vara petnoga så är det också märkligt att S. Ohlson får ett ass på Söderbergs mål men enligt plus/minus så är han inte på isen...
+2
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Rytter: Jag tycker engagemanget är gulligt. Lite Greta-style, nästa steg är att uppmana till skolstrejk om de inte skärper sig 💪
+5
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Sputnik: Jag tycker inte att Berglund är så bra som alla tycker, när han kör sina raider ner i motståndare zon kommer han oftast fel , når inte pucken ,blir nedtryckt, sist därifrån ,, i egen zon är det samma sak .
Endast i boxplay fungerar det , står oftast nära på blå stör och täcker skott .
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
fantasilos:

När ni ändå är och jagar assist och rättar statistiken så kan ni ju be dom uppdatera vilka spelare som var på isen vid kvitteringen. Dahlén slapp ett minus där trots sitt nonchalanta och slarviga spel i ledning. Var wahlgren och den kedjan ens på isen? Var ju dom som fick minus iaf.
+9
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
BlackBay: Jag är beredd att hålla med dig men enligt reglerna ska han ha assist
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
fantasilos: känns dock som ett väldigt långsökt assist... något ofta andrahands-assist gör även i vanliga fall.
Egentligen borde det bara ges poäng för mål och ett assist (det målgivande)
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
BlackBay: Ja han ska ha assist, de tre senaste som tog i pucken, har en spelare tagit i pucken två gånger räknas det bara som en
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Puckat: Ska han verkligen ha assist på den?
Lööke passar Lundin som passar Dahlén som därefter passar tillbaka till Lundin som gör mål.
Isåfall skulle även Lundin ha ett ass till sitt eget mål.
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
danne80: Jag tror Berglund är viktigare än vi tror, att han är kapten talar för det.
+14
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Sputnik: En perfekt kapten tycker jag snarare är nr 20. En som leder laget både av isen och på isen. Och som kan kliva ut och visa vilken inställning som gäller för att vinna matcher.

Men sådana kaptener finns det inte många av. Berglund är bästa valet i detta lag.
+1
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
mikenomad: Ja alltså Berglund är nyttig, grym i defensiven och perfekt som lagkapten då han är bra på att få alla att känna sig inkluderade i gruppen. Han huserar ofta i en 3:e eller 4:e kedja och bidrar med energi och inställning utan att klaga. Perfekt material som kapten om man frågar mig.
+24
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
danne80: Tänkte du att det är bäste målskytt som definierar en kompetent lagkapten?
+1
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
danne80: Vem skulle du vilja se istället? Jag tycker att skulle man förändrat så skulle man gjort det ifjol. 8 av 9 segrar går ju knappast att klaga på.
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Synct: valet av berglund som kapten visar bara hur fel Freddan är på sin position. Bättre han börjar på en fritidsgård om han vill vara vän med alla
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
PuckatSom med Dahlens assist senast.: Roligaste är att jag mailade både TIK och svenska hockeyförbundet, båda svarade inom 10 minuter, då hade inte han fått sin assist på 2 dagar, då svarade förbundet att "lagen skickar in det själv" sen svarar TIK
"vi har redan skickat in det, vet inte varför det dröjer" 5 minuter senare får jag svar från förbundet att det har skickats in från TIK's vägnar och korrigerats. Då hade ju svaret från TIK's sida varit rimligare om det stått "Tack för korrigering, vi har nu skickat det vidare till förbundet" Aja, vill bara att rätt ska vara rätt.

det är väl vad man kan kalla damage control från TIK om något.
+3
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Var är Löökes ass på övertidsmålet btw? Alltså vad fan är det frågan om? Kan inte minnas att det missats så här mycket tidigare
+1
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
TD: Håller med, känns mest som om Berglund är kapten för att han varit här länge.
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Clay: tycker faktiskt Westerlund är den som mest liknar en kapten visst Hampus var inte mycket att ha i granen saknar en pappa laget Molinder var ju stor och ståtlig Lillchalle har långt upp till nivån om man säger så..visst Dahlen slarva man måste vara taktisk inte många som är det i detta laget ta hem Johan Johnsson
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
kulltorp: Har du sett någon ledare på isen , Dahlen är ingen ledare , vi har ingen !
Vi har ingen chef och det var flera år sedan vi så /hörde någon .
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Tikarn97: vi faller inte...Vi dominerar 💚💛💚💛
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
bar mofftak: självklart inte...men ni kommer också hamna i svackor där poängen uteblir!!
Kommentera

Sv: Västerviks IK - Timrå IK 2019-10-12
Sen när kom björkarna in på HockeySnack? För att de leder serien just nu? Löven faller, det är sen gammalt.
+3
Kommentera

1995051 · »