1150x200-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

573630 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2446834

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
empa11: Freddan vann väl 40/52 matcher i hockeyallsvenskan och tog upp laget till SHL men var ifrågasatt redan då? Den säsongen hade vi ett självspelande piano i Dahlén/Lundin/Lööke men det har vi inte i Dahlén/Lander/EP. Tror ingen ifrågasätter om dom är tillräckligt bra för SHL men jag ifrågasätter om man verkligen får ut max av dessa spelare. Såg att det var nån Skellefteåsupporter här inne och tröstade med ”vi torskade 6 raka innan det vände”. Jo men sen vann dom 16 raka matcher och har ett helt annat djup och en helt annan trupp än vad vi har.

Jag tycker man kan ifrågasätta ante lite även om vi fortfarande överpresterar jämfört med klubbens egna målsättning (kraftigt vikande trend dock). Jag tycker man kan ifrågasätta kapanens värvningar och förlängningar desto mer. 2 år på nyförvärven (även om Lyytinen slog väl ut), 2 år på Pääjärvi och förlängningen med Svensson tycker jag är oerhört tveksamma beslut.
+4
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK - Timrå IK 2023-01-14
Olle: Freddan är väl de flesta rörande överens om att han var en bra tränare för HA, men räckte inte för SHL. Ante är nog för tidigt att säga än, även om det just nu lutar mer mot att han har SHL-kapacitet. Att utvärdera Kapanen kommer jag inte nära börja göra nu. Det känns ok med honom, vill ge honom 1 säsong + innan jag säger bu eller bä där.

Vad är det vi har? 12-13 nya spelare i truppen just nu jämfört med förra säsongen. Kan väl bara vara HV som klår det.
Över hälften i detta lag har inte ens spelat mer än en halv säsong tillsammans. Jag är inte emot positiva förändringar, men nog måste den absoluta majoriteten få chansen att spela ihop sig innan man börjar talar om floppar, haveri, misslyckande etc. Eller kval hade ju varit det, men det får vi ju hoppas att det inte bli tal om.

Mycket talar för play-in. Är inte det godkänt så kommer jag inte hålla med. Svensson får mycket stryk nu, och hans negativa sidor har faktiskt varit väldigt synliga på senaste. Dock är han en spelare som arbetar mycket i det dolda, så det är svårare att ge honom cred när han förtjänar det. Börjar vi vinna igen är jag helt övertygad om att han fyller en roll i det.
+2
Låst ämne