Brynäs IF

703245 inlägg · 7953 ämnen

Stämning!

« · 1822288 Till forumet


Stämning!
Så förbannat skön seger ikväll! Är alldeles för uppspelt för att somna, så tänkte att jag lika gärna kan regga ett konto & skriva av mig lite tankar.

Jag vill börja med att lyfta på hatten & ge cred till ståplats, grymt bra jobbat över hela säsongen!

Något som dock MÅSTE utvecklas för att ta nästa steg & öka stämningen i arenan ännu ett snäpp är att försöka få med sittplats mer i ramsorna, (lättare sagt än gjort, jag vet) men tänkte komma med några tips som ni får göra vad ni vill med.

Jag tycker att ni åtminstånde borde försöka få igång en växelramsa mellan Ståplats - sittplats per period. Då antingen med "Ni på sittplats är ni klara" alt. GAVLERINKEN är ni klara!? (som jag tycker skulle klinga mycket bättre samt blir lite originellt)

Till exempel var det ett jättebra initiativ att början 1 perioden av dagens match med "NI PÅ SITTPLATS!?" det borde göras varje match för att få igång de som faktiskt vill bidra från sittplats.
Det stora felet här är (precis som 90% av tillfällena den ramsan körs) är att klacken drar igång "alla vi som älskar Brynäs klappa nu" den ramsan är allt annat än en stämningshöjare...

I min värld skulle det vara 10 resor bättre att försöka få igång någon växelramsa likt "Kom igen Brynäs - Kom igen Brynäs" (underläge/dålig spel) alt. "Brynäs IF Är Dom Bästa - Heja Heja Heja Brynäs" (vid ledning) även om trycket i ramsan förmodligen kommer att blekna relativt fort så kommer i alla fall topparna bli högre, sen kan klacken fortsätta ramsan själv när det dör ut på sittplats.

Ber om ursäkt om jag postat det här i fel tråd, i så fall får någon gärna posta inlägget där det hör hemma.

Väl mött, Tom Bissett ;)
Låst ämne

Sv: Stämning!
Hemkommen och kikar highlights för att se om Felix ingripanden var så illa som det kändes live. På plats kändes det som två stora tavlor. Blir lite mer förlåtande när jag ser reprisbilderna. På första trodde jag han var mer ur vinkel än han faktiskt var. På andra är det en jobbig styrning som ställer till det. MEN, tycker han ska rädda båda ändå. Eller snarare - det krävs att man tar sådana i en final.

Annars en riktigt bra match av Brynäs. Men också dålig av HV. På bortaplan är de ett sjukt mänskligt lag. I Jönköping är de rappare och där måste vi spela på topp. Men i vår borg ska de fan inte komma och hämta någon seger med det här spelet.

På torsdag är det krig!
Låst ämne

Sv: Stämning!
TomBissett19: Har noterat att sittplats är väldigt torra när det kommer till att hjälpa till att höja stämningen, idag var inget undantag, visst många klappar mellan avblåsningarna men är helt tysta och svårflörtade.

förra hemmamatchen som slutade 6-0 så körde ståplats "sittplats ställ er upp" vilket funkade fram till avblåsning sen satte sig majoriteten igen, liksom komigen!, minns 2008 sista kvalserie matchen i västerås när vi körde först vänster sidan "Brynäs if är dem bästa" och sen hela höger sidan kör "heja heja heja Brynäs" den stämningen har jag fan inte upplevt i gavlerinken, och det var bortamatch....
Låst ämne

Sv: Stämning!
Charles: galnaste stämningen som jag har varit med om är finalmatcherna 2012, snacka om drag.
Låst ämne

Sv: Stämning!
honken21: Ang Felix insats igår så släppte han in två skitmål men man ska komma ihåg att båda skotten fick en ”onaturlig” riktning. Alla målvakter reagerar på rörelsen i skottet innan man faktiskt ser pucken/puckbanan. Detta gäller speciellt om skytten är nära och om man dessutom som Thörnberg har ett riktigt bra skott så är det ett måste. Om pucken då ändrar riktning eller om man får en felträff så är det ofta väldigt svårt för målvakterna att hinna korrigera. Det blir då per definition ett ”snöpligt” mål eftersom de ser lösa och ”fjuttiga” ut.
Framförallt mål nummer 2 var ju extrem otur att den gick in då Felix täckte nästa all yta i skottets riktning även med ändrad riktning. Thörnberg kanske hade en chans på hundra att det skottet ska gå in. Som tröst för Felix så går det att hitta en mängd såna mål som t ex Lundqvist släppt in.
Några skriver att en målvakt måste ta sådana skott om man ska ta SM Guld. Det var många såna omdömen även i semifinalspelet. Igår var det uppenbart att Felix inte behövde ta såna skott för att vinna. Laget var så pass bra att inga avgörande insatser krävdes, även om Felix faktiskt gjorde några riktigt bra räddningar.
Därmed inte sagt att det inte krävs en extraordinär insats av målvakten för att vinna guld. Det viktiga är dock att göra den avgörande insatsen när det krävs vilket båda målisarna hittills levererat. Om jag fick välja så är det i sjunde matchen i Kinnarp som den insatsen kommer men för hälsans skull så får den gärna komma redan på torsdag...
Låst ämne

Sv: Stämning!
KalleTeodor: Ditt semantiska inlägg står sig slätt mot kall, hård statistik. Har något lag i SHL historien vunnit en SM-final med de stats som Felix uppvisar? Bortse från Svedbergs magiska +94%.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huss: Har något lag tagit sig till final med såna stats?

Hur ser Feilx statistik ut i de två avgörande matcherna mot FHC?
Låst ämne

Sv: Stämning!
KalleTeodor: Mkt bra analys av målen. Nån påstår ex att Felix borde ha stått med benen ihop när skottet går, då hade pucken aldrig gått in genom femte hålet.
Obegripligt resonemang i den här situationen då Felix måste förvänta sig ett rappt skott runt benen på Pudas där Thörnberg använder denne som screen.
Felix står i korrekt position för att kunna röra sig åt nåt håll om det skulle behövas: lätt framåt/nedåtböjd och med benen lätt isär, som vid ex tekning i egen zon.
Nu touchar pucken Pudas handske och ställer Felix som inte hinner få ihop benen.
En mardröm för en målvakt när det gäller att hinna reagera med det lilla avståndet mellan Pudas och Felix.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huss: Rautioklass på Svedbergs stats där..
Låst ämne

Sv: Stämning!
Carl Lejonkräk: Rautio ja... Krävs väl lite mer än storspel i kvartsfinaler för att kunna mätas med en guldmålvakt som Svedberg? LHC var trots allt klasser sämre än både Frölunda och framförallt HV71.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Peja: Vet inte riktigt vad folk har fått det ifrån, att HV skulle vara så mycket bättre än Frölunda, har inte sett det på isen de två första finalerna i alla fall.

HV har haft en enklare väg och kunde mycket väl varit utslagna vid detta laget om de stött på SAIK, Frölunda eller Växjö enligt mig.
Låst ämne

Sv: Stämning!
....
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huss: Om man vill grotta ner sig i stats så kan man notera att det kommer att bli tuffare att ha hög räddningsprocent mot HV som är mer irrationella än Frölunda. Alsenfelt, som många tycker är en hyfsad målvakt, hade ca 88 % mot HV och Steen i Färjestad också runt 88 %.
Låst ämne

Sv: Stämning!
KalleTeodor: Jo problemet var ju dock att Färjestad förlorade med 4-0 och Malmö 4-1 i matcher, och det har ju vi ingen lust med!
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bratwursten : Enig. De är bara otroligt starka på hemmaplan. Sen har de en helt otrolig målvakt. Linus släpper inte mer än 3 mål per match och det känns som ett minimum för att överhuvudtaget ha en chans att vinna i JKPG.

Vinner HV är det troligen tack vara just nämnda Linus
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bratwursten : Om vi antar att HV:s och Frölundas utespelare är lika bra, så är ju Söderström den klart bästa målvakten och målvakten är också en del av laget. Om Frölunda hade stått på andra sidan isen igårkväll hade Brynäs vunnit med förslagsvis 6-0, nu blev det sudden-seger istället. Det gör en jäkla skillnad att ha en så bra målvakt.
Sedan har HV en mycket bättre form än Frölunda, vad är de uppe i, 19 segrar på sina 22 senaste matcher?
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bifbiffen: På lördag tippar jag på att vi får ordentligt hål på Söderström och efter det får dem det tufft!
Låst ämne

Sv: Stämning!
Peja: Tycker JG var riktigt bra också fram tills vi fick ordentligt hål på honom i match 6. Gäller att få det med Söderström med, men visst han ser stark ut.

Frölunda slog ut Saik och vände 1-3 i matcher mot de. SAIK hade lätt ett lag för att vinna guldet, vilket inte FBK och Malmö hade.

Håller inte ens FBK och Malmö som starkare i sina serier mot HV än vad LHC var mot oss. Visst Malmö slog ut Växjö som passade deras spel perfekt och allt klaffade, men de spelade inte särskilt bra i semin, klarade inte farten. Det gör vi! Vi har kanske till och med högre fart.

Dessutom dominerade vi aldrig FHC som vi gjorde mot HV igår. Men visst HV är jävligt luriga lite som oss, de behöver inte mycket för att måla. Söderström är en ung målvakt med ruggigt självförtroende lyckas vi få hål på honom ordentligt, kommer det bli andra bullar, vilket jag ej ser som osannolikt. Vi måste upp i huvudet på honom precis som vi gjorde bägge målen under ordinarie tid igår. Tycker inte trean var en tavla av Söderström men hade det varit Felix som släppt den hade det säkert knorrats på flera håll härinne.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bifbiffen: Visst de ser riktigt starka ut på hemmaplan, men senaste matchen såg de verkligen mänskliga ut. De fick in de viktiga målen vid rätt tidpunkt, ponera att vi tar ledningen istället därnere.. mmm det blir tufft men knappast omöjligt att ta en match därnere så som Brynäs ser ut på isen just nu. Dessutom måste jag berömma Bulan för hans taktiska spel i detta slutspel, har gnällt lite på det tidigare, men kolla bara på Game 7 i Scandinavium vad smart vi spelade! lågt snabba omställningar, spela enkelt osv.. Kan man ta FHC borta i Scandinavium i game 7 kan vi absolut ta HV. Så är det bara.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Peja: dags för deras formsvacka nu!
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bratwursten : Önskar du få rätt. Dock behöver vi vara mer kreativa. 40 skott utifrån i magen på Linus kommer inte ge utdelning
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bratwursten : Poäng på det, men min poäng är att statstik inte betyder ett skit när nästa match kommer. Alsenfelt som hade bäst stats i serien klarade inte av att leverera på den nivån mot HV QED: Stats har ingen betydelse för att förutsäga nästa match.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huss: Med statistik han man bevisa vad som helst..
Tänk om nu Hv bara haft två skott på hela matchen på mål, två skitbra skott som är omöjliga att ta.

Är målvakten klappkass då?

Sen så gjorde han en superräddning på Borgmans skott innan 2-2. Den fick ovationer härinne.
Men det glöms bort.

Sen en annan tanke.
Tänk om det varit Rautio som stått igår.

Dagen efter ropar alla på en målvakt som varit förkyld/ inte spelat på två veckor, dessutom när han spelade senast så släppte han 3 mål på sju skott på 15 min.

Jippi, honom ska vi ha😀
Låst ämne

Sv: Stämning!
Peja: Avsluten från Brynäs sida igår var under all kritik. Lösa, felträffade puckar i magen. Söderström behövde inte göra några idioträddningar. Däremot var ju nästan varenda(lite överdrivet) av HVs avslut bra farliga avslut där Felix fick göra räddningar inte bara stå mitt i mål och ta puckar i magen..
Låst ämne

Sv: Stämning!
HitTheLights: Samtidigt skapar skillnaden mellan målvakterna den perceptionen. Söderström räddade flera närspel genom att läsa av situationerna, vara följsam och täcka av vinklar, det kan lätt falla in under kategorin "skott i magen" om man inte granskar situationerna noggrant. Som till exempel när Paille frispelade Ikonen framför målet.
Långskotten känns i stort sett aldrig farliga mot Söderström. Han ser oftast till att se "emellan trafiken" och långskott utan skymning hanterar han på ett förtroendeingivande sätt (inga "dåliga" returer).
Sandström, däremot, skapade en känsla av att nästan varje HV-avslut var farligt. Även på oskymda långskott släpptes returer som skapade en allmän oroskänsla. Sandström har ju en tendens att reagera väldigt sent vid långskott, oavsett om han är skymd eller inte.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Peja: Nej de flesta skotten från Brynäs satt mitt i mål i bekväm höjd för målvakten.(naturligtvis finns det undantag) Det hade ingenting med att positionera sig rätt. HV däremot satte sina avslut högt eller utmed stolparna vilket gör att Felix måste agera. Han gjorde en fullt godkänd insats. Kunde agerat annorlunda på första målet. han har en tendens att hamna för nära första stolpen på vinkelskotten. Men det är klart att han står på Torsdag. Endast om han gör en Katastrofinsats kommer Bulan/Alcén byta målvakt.
Låst ämne

Sv: Stämning!
HitTheLights: Fryser man reprisen bakifrån just innan reduceringen så ser det ändå inte ut som att Felix hamnade för nära vänstra stolpen. Som många andra är inne på: det är mer halvträffen/hopslaget som ställer Felix. Utesluter heller inte att han isf medvetet täcker första lite för mkt sas för att få Thörnberg att skjuta på bortre och sen i sista stund tjyva och täppa till den sidan. Som en handbollsmålvakt, typ....
Tror heller inte att man byter och plockar bort en vinnande målvakt, de påstådda och ev diskutabla ingripanden han gjort motiverar inte en sån åtgärd.
Enligt en ödmjuk läktarcoach och besserwisser som undertecknad....
Låst ämne

Sv: Stämning!
Peja: Du har rätt i vad du säger.
Men hur konstigt det än kan låta, så är jag tryggare när Felix står, än Rautio.
Skulle Rautio stå så skulle inte ett avslut gå nere, utan alla uppe. Och där vet alla i Shl att Rautio är värdelös.
Men vi vinner detta ändå.

Sen.
När senast dominerade en 20- åring spelet överallt, men särskilt runt sargen, som Oskar gör nu?
Han är ju helt galen där😀👍🏻
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huge: Det är möjligt att han står bra placerad, har inte gjort en frame by frame analys av det målet ;). Men jag tycker att det är tydligt att HV scoutat Felix och att de tycker att han har en svaghet precis i den höjd och placering som Thörnberg sköt första målet. Det såg man i första matchen också där HV tydligt sökte avslut strax ovanför beskyddet på klubbahandssidan.
Själv satt jag och surade över att Brynäs inte siktade högt i bortre på Söderström, jag satt perfekt till för att se den luckan han lämnade där hela tiden på tal om att placera sig rätt på vinkelskott.. Men Ölund verkade iaf se samma hål som jag. :)
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huge: Felix gjorde inte sin bästa insats igår och inte den sämsta heller. Dock mest oflyt skulle jag säga om gårdagens match.
För att målvakter ska ha bra räddningsprocent krävs ett försvar som ger målvakten rätt skott. Det är inte bara en slump att våra skott gick i magen etc. HV har ett försvarsspel som harmonierar väldigt bra med LS målvaktsspel precis som Brynäs försvarsspel anpassades till FHC mot slutet.
Om Brynäs dominerar som man gjorde igår mot ett så kontringsskickligt lag som HV så får vi nog räkna med låg räddnings%. Vad man måste komma ihåg är att en relativt låg räddnings% inte utesluter att en målvakt kan göra avgörande räddningar.
Låst ämne

Sv: Stämning!
KalleTeodor: Skit samma vem som står så här på förhand, svårt att veta vem som är bäst. Båda är hyfsade målisar men HVs är bättre...vår offensiv får avgöra detta och offensiven är ju även bästa försvar.
Låst ämne

Sv: Stämning!
In med vilken som helst, bara Brynäs vinner imorgon.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Carl Lejonkräk: Jag hoppas att Felix knäpper på vinnarskallen och visar att han inte vill förlora matchen i matchen mot Linus en gång till som i fjolårets JVM. :)
Låst ämne

Sv: Stämning!
Är det någon som vet vad Brynäs mållåt igår heter?
Låst ämne

Sv: Stämning!
Örebro999: ngn scooter låt
Låst ämne

Sv: Stämning!
Örebro999: Scooter - j'adore hardcore
Låst ämne

Sv: Stämning!
BIF96: hatar den verkligen. Varför ska man kopiera Luleås mållåt? Den vi hade innan var ju bra!
Låst ämne

Sv: Stämning!
HitTheLights: Scoutad eller inte, Thörnbergs första mål är ju de facto en halvträff och ett troligt hopslag samtidigt, så det var knappast ett medvetet försök av honom att skjuta i den höjd som nu blev fallet.
Sen var det bra att det dök upp nån härinne som hade spelat själv och vet hur det funkar med styrningar mellan benen på målvakten. Även om en som aldrig stått i ett hockeymål ändå borde fatta allt det som förklarades så bra i inlägget.
Ja, och när du är inne på Söderström så säger jag som tidigare: tycker det är en större tavla än de mål som Felix släpper in. Fanns ingen anledning att backa så långt in i kassen där, ingen trafik mot mål och Ölund var så pass trängd i det läget att nåt försök till pass åt höger till medspelare var inte aktuellt, återstod bara att skjuta.
Vilket osökt leder mig in på en annan sak jag glömde att nämna om just Ölund: han har även ett riktigt hårt och rappt skott. Det här var inte första gången han bombade in en mörsare från lite halvdistans.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huge: jag har i så fall också varit målvakt fast på hög nivå och hävdar att han ska ta båda puckarna
Låst ämne

Sv: Stämning!
Chris11: Brynäs har väl knappast varit i framkant gällande musik i arenan :) scooter känns ju inte vrålhett
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bifbiffen: nu är det ju hockey Brynäs sysslar med och ingen dj verksamhet...
Låst ämne

Sv: Stämning!
Huge: Är det inte konstigt att nästan alla målen som Sandström släpper in är "halvträffar och hopslag"?
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bifbiffen: Nej, du har aldrig varit målvakt på ngn nivå alls! Det förstår jag mycket lätt genom att läsa vad du skriver. Sluta narras nu och håll dig till sanningar istället.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Powerfade: Sorry, missat det :)

Utöver hockey är det underhållning också. Det är inte svårt att hitta något, up to date, som motsvarar Scooters oväsen.

När vi ändå är inne på ämnet, Brynäs hej hej får det att klia i hela kroppen på mig, allt annat än stämningshöjande.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Vad hände med "mål igen"?
Låst ämne

Sv: Stämning!
Jacke08: Jo jag har varit målvakt på hög nivå, det är min sanning det :)
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bifbiffen: Det bästa vore väl att hitta nån klassisk låt med bra energi och köra på den. Att välja något "up to date" gör nog bara att det känns förlegat inom ett par månader. Kan inte tänka mig något värre att det skulle spelas typ Ingrosso när Brynäs gör mål. Bättre med Scooter isf :)
Låst ämne

Sv: Stämning!
dAVydov: Up to date för detta slutspel givetvis. Nu ska vi ju locka nästa generation till arenan också så då får du nog stå ut med ingrosso ;)

Gällande intro så vill jag ha en hymn liknande IFK göteborgs Snart skiner poseidon.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bifbiffen: Jag gillar hur de gör i NHL där de mixar in tutandet med låten (se länk). Sen kör ju majoriteten av klubbarna klassiska låtar som publiken kan sjunga eller klappa med till. Att börja köra senaste topplistelåtarna tror jag är fel väg :)
Låst ämne

Sv: Stämning!
dAVydov: Felet ligger väl i att man tror man hittat nått häftigt i Scooter.
Låst ämne

Sv: Stämning!
Bifbiffen: Vilken sport? Eller gäller det lite ljusskygga ekonomiska affärer? 😉
Låst ämne

« · 1822288