Brynäs IF

713166 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2699098 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
hahii: Var från Sportbladets artikel om hur vårt lag skulle kunna se ut nästa säsong. Där nämnde de att han är någon vi tittar på.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Videon på alla Kellehers poäng i slutspelet som Brynäs lade upp på sina sociala medier skickar vibbar om att han inte får ett kontrakt. Nästan lite ”sorglig” musik i bakgrunden. Som om dem hedrar han för hans tid i Brynäs med den videon typ
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jämför man på Heljankos statistik med växjös Larmi så har Heljanko haft lite bättre stats. Vi vet ju hur bra Larmi har varit för Växjö. Jag tycker verkligen att man borde satsa på Heljanko före Hellberg med tanke på, ålder, vinnarhistorik senaste säsongerna, samt han är på väg uppåt i karriären. Det skulle kunna bli ett framtidsnamn för oss. Säger inte att Hellberg är på något sätt dålig men det känns inte riktigt rätt för framtiden. Sen lär Hellberg begära mer lön än Heljanko.

Vart kom Heljankos rykte ifrån?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: "Haha.
Tänkte absolut samma sak.
Det har varit som Julfriden 1914. Ni som inte vet, googla.."

Ett tips är också att lyssna på Sabatons låt Christmas Truce !:)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe: Nä, slutspelet var inte ett dugg kul att följa, mest nervöst och jobbigt.
Vågade inte se hela matcherna, zappade oftast till nåt annat för att efter ett tag återgå till matchen, lyssna på publiken/kommentatorerna för att försöka utröna om det hänt nåt i målväg.
Första gången man kunde slappna av en aning var när vi gjorde 3-0 på Hovet, men den "lyckan" varade bara till Djurgårdens reducering till 3-1.
Därefter fick jag hjärtat i halsgropen när jag återvände till matchen efter ännu ett zappande till nåt annat och mer lugnande.
Kommentatorerna lät uppjagade efter nåt inspel framför vår kasse och jag var säker på att det var pga ytterligare en reducering från Djurgården till 3-2.
Snacka om lättnad när det visade sig att deras uppjagade röster berodde på den jätteräddning Clara gjorde på närskottet nere vid stolproten.
3-2 där och det vete fan hur matchen hade utvecklat sig.
Ännu ett bevis på hur mkt Clara ha betytt för hela laget och vårt spel.

Att det sen räckte med att man påpekade Claras betydelse för laget för att en myling med dålig läsförståelse skulle vakna till och börja yra om mobbning, får man ta efter en sån här lyckad säsong.
Det kostar att ligga på topp... ;-))
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe: Haha.
Tänkte absolut samma sak.
Det har varit som Julfriden 1914. Ni som inte vet, googla..

Man har haft en gemensam fiende.
Men nu jävlar. Ner i skyttegraven igen.
Och backa och kaputilation är uteslutet!!!!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Kul också att de lyfter fram Larsson och Rödin offensivt. Larsson får ju mycket skit av någon anledning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
När han spelade khl så stog han väldigt mycket matcher och har varit första målis i alla lag han spelat för i khl
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: när det gäller AL och hans korta påverkan ..Han hade i mina ögon lång påverkan i o med att vi låg i SHL när AL skulle vara vår förste spade..
Har man brkymmer vid sidan av planen så kan INGEN normal människa tänka att man kan prestera bra inom sportens värd i högsta eliten.
Hoppas att AL får stöd och att han mår bra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: På en punkt har du rätt tycker jag och drt är ju mv posten är en så väsntlig del i ett vinnande lag och trygghet.
På ett vis blev ju AL olycka Brynäs lycka. Laget före jaget!!
Men det viktigaste var ju det som Alcen sa i en intervju. Att när vi hade 4 -5 förluster i rad hemma och vi spelade inte bra . Där och då i feb ..jan ...så tog de alla spelare i örat och sa nu ställer ni upp på det sättet vi vill spela...inte utspritt.. att jobba hårt i backcheck att ligga rätt med trrdje gubbe...att jobba klart varje situation. Att vara ödmjuka osv. Där fick vi tillbaka vår SHL plats...och allt detta gjorde att Clara kunde fokusera på att vara en fantastisk mv...med ett bländande försvarsspel så i mina ögon är det inte Clara som ändrade så vi blev bäst utan det var utespelarna som genom Gälla o Alcen förstod vad de skulle göra för att få sin lön.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "Du förnekar dig inte. Under säsongen så tyckte du ju att AL skulle stå till förmån för Clara. Här har kappan svängt i vanlig ordning."

Skitsnack och ett löjligt försök att förvränga verkligheten.
Initialt tyckte jag och tycker fortfarande att det var rätt och naturligt att låta AL stå till förmån för Clara.
Relativt tidigt såg alla att det inte funkade för AL, ngt som jag tror att även ansvariga tränare såg som ett möjligt scenario redan från början.
Så det där med kappvändande har nog bara med din kroniskt usla läsförståelse att göra.

"Sen berodde ju ALs insläppta mål på att det defensiva spelet var så dåligt, inte tvärtom."

Ja, och det tror jag fortfarande. Att den dåliga defensiven till största delen var boven i dramat när det gällde många av AL:s insläppta mål i början av säsongen och så länge AL fick chansen, är nåt jag fortfarande tycker och står för.
Så även här spökar din usla läsförståelse och yrande om kappvändande.

Det enda jag sagt är att när Clara i ett tidigt skede tog över som uppenbar etta efter AL så tycker jag att han i princip varit vår viktigaste spelare.
Nåt som inte har ett dugg att göra med vad jag har tyckt och fortfarande tycker om AL och dennes inverkan på vårt spel under den korta tid som HAN fick sina chanser i början av serien.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Och så var Huge och Myling i luven på varandra igen. Slutspelet var kul att följa, men skönt att vara tillbaka i de gamla rutinerna igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Absolut, men jag tycker det är sjukt trist att Clara försvinner till ”hacka och slå”. Han hade varit en perfekt backup med möjlighet att slåss om 1:a spaden.

Av Hellberg och Heljanko så vore det intressant att veta Alcéns huvudspår, 1-års kontrakt till Hellberg eller flerårs på Heljanko? Sen är det så klart den ”lilla” detaljen att spelarna ska vilja komma till Brynäs.

Det vore ju grymt roligt att se Alcéns ”drömlag” som han pratat om och hur realistiskt det är. Men jag misstänker att det innehåller både Carlsson, Söderström och Boqvist utöver Djoos och Lindblom som det talats mycket om. Men viktigast blir målvaktsposten, den måste Alcén sätta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Ja, den mentala styrkan hos Clara är väldigt imponerande. Det jag menar är att han rent spelmässigt inte blev SÅ testad, särskilt inte i jämförelse med att stå i en SHL-nykomling, och att Brynäs inte borde lägga några enorma pengar för att värva Clara från Färjestad. Exempelvis Hellberg och Tappara-målvakten är ju högst troligt mycket bättre än vad Clara är just nu, så nyktert borde man väl ändå kunna se på Claras säsong?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: "Du glömmer att Huge nästan alltid drar en lans för de inom föreningen som han anser får för mycket skit.
Nu när allt är frid och fröjd skriver han lite mer nyanserade och sakliga inlägg där han tom är lite orolig för hur Alcen sla få ihop lagbygget."

Och du glömmer att Huge är en mobbare som ständigt trycker ned andra skribenter. Att han sen vänder kappan efter vinden då hans egna åsikter visar sig vara felaktiga verkar dock inte bekomma honom.

Skriver man spaltmeter om att AL är bättre än Clara och att det stora delar är kaos i försvarzon för att några månader senare hylla Clara som årets spelar och försvarsspelet som anledning till att vi går upp så förtjänar man en liten historielektion.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Clara var knappast Brynäs viktigaste spelare. Brynäs skapade mer än motståndarna i stort sett hela säsongen och överlag var det ingen bra "målvaktssäsong" i Hockeyallsvenskan, så det var aldrig troligt att Brynäs skulle ställas mot en motståndarmålvakt som stod på huvudet. Särskilt då potentiellt starka motståndarlag som Djurgården och Södertälje inte hade särskilt bra målvaktsspel.

Så länge Brynäs hade en målvakt som tog det han skulle ta, och inte släppte in billiga som Lindbäck och även Clara gjorde i början av säsongen, så vann man matcherna ganska komfortabelt. Antalet matcher där motståndarna har skapat mer än Brynäs under säsongen kan du i princip räkna på en hands fingrar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Säkert kan Clara bli en toppmålvakt, men det hade ju varit en stor skillnad att stå i tidernas mest överlägsna allsvenska lag och en SHL-nykomling. Han måste vara mentalt stark för att kunna leverera som han gjort, men i hur många matcher har han blivit fullständigt bombarderad och tvingats till massvis med svåra räddningar?”

Inte helt lätt att stå i ett överlägset lag heller. Står overksam och blir kall långa stunder för att helt plötsligt få en kvalificerad målchans emot sig. Krävs en grym skalle för att kunna hålla fokus under sådana matcher som vi såg under serien. Målvakter brukar ju gilla att hållas sysselsatta.

När sen Brynäs valde att sparka Limpan så vilade bokstavligen hela föreningens öde på en då fortfarande 18-årig Clara, och som han steppade upp! Så jag vill nog påstå att han är den enskilt viktigaste spelaren för lagets fullständigt överlägsna vår och slutspel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Varje soffcoach såg väl tydligt att det mer eller mindre var kaos emellanåt i försvarsspelet en bra bit in i säsongen, så vad är din poäng med det konstaterandet?
Vi talar om Gällstedt ev brist på aktiv coachning under säsongen och då frågar jag dig: eftersom han nu både fick bukt med det "kaos i försvarszon" du talar om och även coachat fram laget till den mest överlägsna seriesegern i Ha, exakt VAD menar du isf att han borde ha kritik för när det gäller hans ev brist på aktiv coachning under matcherna?
Menar du att vi soffcoacher härinne skulle vara bättre lämpade att avgöra och bestämma hur Gällstedt som insatt och kunnig yrkestränare, borde ha gjort när det gäller att coach laget genom serien?
Med förlov sagt så känns det faktiskt lite komiskt att efter denna säsong sitta och kräva mer aktiv coachning av Gällstedt, och dessutom inte kunna motivera och lite mer exakt precisera vad man isf rent konkret menar att Gällstedt borde ha kunnat vara mer aktiv med i coachningen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Tvärtom mot vad Peja tycker så anser jag att han i princip har varit vår viktigaste spelare den här säsongen, speciellt när det gäller den trygghet och självförtroende han ingjutit i utespelarna under processen man genomgått för att sätta det defensiva spel som till stor del varit grunden till att vi nu spelar i SHL igen."

Du förnekar dig inte. Under säsongen så tyckte du ju att AL skulle stå till förmån för Clara. Här har kappan svängt i vanlig ordning.

Sen berodde ju ALs insläppta mål på att det defensiva spelet var så dåligt, inte tvärtom.

Men nu har du alltså gjort en helomvändning och tycker att Clara var bättre än AL och att ett tryggt mv-spel ledde till ett bra försvarsspel.

Tragikomiskt att läsa dina inlägg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Du glömmer att Huge nästan alltid drar en lans för de inom föreningen som han anser får för mycket skit.
Nu när allt är frid och fröjd skriver han lite mer nyanserade och sakliga inlägg där han tom är lite orolig för hur Alcen sla få ihop lagbygget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Jo, men jag tror att våra tränare i stort sett från start av säsongen såg och var medvetna om att Lindbäck var ett osäker kort och att man tidigt var inne på att matcha Clara och dessutom lita på att han skulle sno åt sig förstaspaden"

Om din hypotes stämmer hur kan man då förklara förlängningen med AL? För mig ter det sig helt obegripligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Jo, men jag tror att våra tränare i stort sett från start av säsongen såg och var medvetna om att Lindbäck var ett osäker kort och att man tidigt var inne på att matcha Clara och dessutom lita på att han skulle sno åt sig förstaspaden relativt omgående.
Att sen tränarnas val naturligtvis underlättades av att Lindbäck på ett tidigt stadium inte uppvisade några förbättringar jämfört med tidigare, gjorde ju inte saken sämre sas."

Här kommer helt nya uppgifter från dig. Du ägnade ju hela silly season, försäsong och fram till att AL fick sparken att försvara honom och hans spel. Det var ju försvarsspelet som var kaos och AL spelade ju riktigt bra.

Om du inte visste det så sparas alla inlägg i historiken och du har väl skrivit minst 500 inlägg om AL:s förträfflighet. Det raderas inte ut för att du ändrar uppfattning i efterhand.

Men kul att du äntligen ändrat uppfattning om Lindbäck.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
När han spelade khl så stog han väldigt mycket matcher och har varit första målis i alla lag han spelat för i khl
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Det är inte heller bara något han säger. "Tålamod" är nyckeln. Problemet blir ofta när spelare blir stressade, i försvarszon, eller stressade för man släpper in ett mål och nästan försöker tvinga fram ett mål. Funkar sällan. Vår styrka var värt lugn och tålamod. Gav oss chansen att fokusera på vårt eget spel och lita på processen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Det som talar för Hellberg är ju alla NHL och khl matcher han gjort . Även landslaget i flera år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Bara hoppas på att Clara försvinner till NHL/AHL nästa säsong och möjligheterna borde vara mkt goda efter det han har presterat i HA.
Vill inte se honom spika igen kassen i FBK, match efter match.
Känns inte som att hans NHL-lag har nåt behov av att låta honom utvecklas ytterligare en säsong heller, även om det isf kommer att bli i SHL.
Tvärtom mot vad Peja tycker så anser jag att han i princip har varit vår viktigaste spelare den här säsongen, speciellt när det gäller den trygghet och självförtroende han ingjutit i utespelarna under processen man genomgått för att sätta det defensiva spel som till stor del varit grunden till att vi nu spelar i SHL igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Ja, visst är det konstigt att Gällstedt har fått ordning på det mesta.
Trots att nån soffbedömare sitter och gnäller över att han saknar en aktiv coachning.
För övrigt blir jag alltid lika fascinerad varje gång nån självpåtagen sofftränare sitter och kritiserar coachningen från en insatt och kunnig yrkestränare på den här nivån.
Speciell när nämnde tränare har coachat laget fram till den mest överlägsna seriesegern i HA så här långt..."

Ja, jag kommer särskilt ihåg en soffcoach som halva säsongen klagade på "kaos i försvarszon". Sofftränarnas okrönte konung kanske borde se sig själv i spegeln som omväxling...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alvin1309: Jag röstar för en tydlig etta som står majoriteten tillsammans med en billigare habil andraslips.
Lite därför går Heljanko före Hellberg i min bok (ska tilläggas att jag har ganska dålig koll på båda).
Men Heljanko är i en riktigt bra ålder samt har stått 43, 43, 40 och 50 matcher + slutspel senaste två åren. Siffror som Hellberg inte är i närheten av, av flera anledningar säkert.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Säkert kan Clara bli en toppmålvakt, men det hade ju varit en stor skillnad att stå i tidernas mest överlägsna allsvenska lag och en SHL-nykomling. Han måste vara mentalt stark för att kunna leverera som han gjort, men i hur många matcher har han blivit fullständigt bombarderad och tvingats till massvis med svåra räddningar?

Spel i Färjestad kommer antagligen bli ett bättre steg för honom, då byter han ju ett topplag till ett annat, men i olika serier då. Om han misslyckas med att slå sig in i NHL så småningom kan han säkert bli aktuell för Brynäs igen om 5-6 år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
19BIF12: Jo, men jag tror att våra tränare i stort sett från start av säsongen såg och var medvetna om att Lindbäck var ett osäker kort och att man tidigt var inne på att matcha Clara och dessutom lita på att han skulle sno åt sig förstaspaden relativt omgående.
Att sen tränarnas val naturligtvis underlättades av att Lindbäck på ett tidigt stadium inte uppvisade några förbättringar jämfört med tidigare, gjorde ju inte saken sämre sas.
Iom att Gällstedt konsekvent har tryckt på defensiven ända sen start av serien så är jag inte så orolig över att han kommer att underskatta behovet av och kravet på en nivåhöjning i främst defensiven nästa säsong.
Isf är jag mer orolig för uppgiften som Alcen och tränarna har, när det gäller att hitta de rätta spelarna/spelartyperna som ska höja nivån, och framförallt den defensiva som krävs i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hur tänker ni ? Två bra målvakter eller en bra och en som inte kan räkna med att stå så mycket ?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kommer kännas konstigt om clara står när vi möter fbk
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tror Clara har förutsättningar och potentiel för att vara en toppmålvakt i SHL nästa säsong. Men det är klart att det finns säkrare kort. Syntes tydligt hur han växte av att få vara tydlig etta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag är övertygad om att vi aldrig hamnat i AS om vi behållit Veven och skeppat AL. Med det sagt har jag tidigare haft inställningen att det inte funnits något gott med att åka ner. Med facit i hand dvs att vi går direkt upp igen och efter att bevittnat hur "brynäsfamilen" gått samman på alla plan finns anledning att revidera den inställningen.

Absolut viktigaste just nu är att få in en stabil keeper. Resten löser sig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Tror det är lätt att överskatta Claras insatser. Även om han var bra, så skapade Brynäs fler kvalificerade målchanser än motståndarna i nästan varenda match. Finalspelet var en spelmässig utskåpning.

Clara är bra, men jag tror att alla de mer etablerade målvakterna som Brynäs uppges vara intresserade av är bättre än honom just nu. Clara bör jämföras med de alternativen, inte med en Lindbäck som tyvärr var helt ur slag.

Sen finns det väl ändå ingenting som talar för att Färjestad skulle släppa Clara. Det är lyxigt för deras del att han har fått denna erfarenhet och antagligen kommer fortsätta spela på Rookiekontrakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: "Jag tror man med fog kan säga att Gällstedt & Co fick ordning på defensiven för första gången på många år."

Ja, visst är det så! ...Och det är ju speciellt anmärkningsvärt med tanke på att man gått från ett defensivt grundtänk till ett offensivt. Det var ju för all del ganska långt in på säsongen klara inslag av Hawaii-hockey med ständigt böljande spel fram och tillbaka.

...Men spelet har stabiliserats undan för undan sedan Clara tog över förstaspaden. Jag skulle inte protestera om man köpte rättigheterna till Clara från Färjestad och gav honom 200 000 i månaden. Med Clara i kassen har det länge känts som på Markströms tid när motståndarna pressat på. Helt lugnt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Nu räddades han väldigt mycket av att Lindbäck strulade till det för sig och Clara fick växa in i rollen. Gällstedt har passat utmärkt för detta lag är min bedömning. Det kommer dock krävas en helt annan nivå av honom nästa år där vi kommer behöva kämpa på ett helt annat sätt för poängen. Det återstår att se om han löser den uppgiften.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Ja, visst är det konstigt att Gällstedt har fått ordning på det mesta.
Trots att nån soffbedömare sitter och gnäller över att han saknar en aktiv coachning.
För övrigt blir jag alltid lika fascinerad varje gång nån självpåtagen sofftränare sitter och kritiserar coachningen från en insatt och kunnig yrkestränare på den här nivån.
Speciell när nämnde tränare har coachat laget fram till den mest överlägsna seriesegern i HA så här långt...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Drömlaget SHL 24/25

Hellberg NY

Benn Djoos
Bertilsson Kinnvall
Lindstein NY
Cukste

Lindblom Bäckström Kopacka
Rödin Larsson Silfverberg
Scott Ölund Indrasis
Nordh Vesel NY
Kvist/Ny junior

Bäckis och Kopacka i SHL skulle bli en lightversion av Bäckis och Ovetjkin i NHL…🥳

Detta skulle vara ett extremt kompetent dreamteam. Akilleshälen för truppen är medelåldern. Men om klubben samtidigt jobbar strategiskt med ett uttalat mål att börja slussa in den fina 07-kullen om ett par säsonger så kan det väl bli bra…?😊
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alfred : Ingen aning, men jag är ju till 99.99% säker på att han följer Brynäs för att hans kära bror spelar där, inte för att han själv är på väg till Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: "Jag tycker absolut man ska gå med Gällstedt nästa säsong, och ta in rutinerade och duktiga ass."

Håller helt med.
Lyssnar precis på Gott änna podden.
Man pratar om Svennis. Som satt tillbakalutad under match. Han ansåg att när matchen började så var hans arbete slut.. Upp till spelarna att göra som man kommit överens om.

Fredrik Söderström sa i en podd att han pratat med sin farsa om spelet när han var tränare.
Han frågade om spelarna satte sig i femmorna och pratade.
Fredrik skrattade, och sa att så gör man inte längre.
Gubben tittade konstigt..

Det är väl lite det som Rönnberg pratar om. " Är det ett vägskäl så ska gruppen gå med kaptenen"

Har man en plan hur man ska spel, så är det väl ett individuellt ansvar att göra det som man kommit överens om.

Det väl detta som satte sig i slutet av säsongen.
Personligt ansvar..
Ganska tydligt att man hade bestämt sig..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hoppas Lindstein blir kvar nästa säsong han har vad som krävs.
Med lite rutin så kommer misstagen att minska under seriespelet.
Dessa misstag som han i princip har raderat ut när det gäller som mest som i slutspelet och under J-vm han har en förmåga att kunna höja sitt spel när det gäller som mest.
Glad att inte Gälla satte honom i frysboxen när det gick lite trögt under säsongen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Hur länge har Jamie Benn följt Brynäs på Instagram?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: ” Jag tror man med fog kan säga att Gällstedt & Co fick ordning på defensiven för första gången på många år.”

Och man fick en målvakt som laget kunde lita på till 100 %.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Något annat jag tycker Gällstedt lyckats bra med (notera att jag tycker detta, folk behöver inte hålla med) är att få alla att dra åt samma håll. Efter förlustsviten hemma (4 matcher i rad) så låste de in sig och diskuterade vad de vill få ut och efter det såg det mesta mycket bättre ut (inte perfekt så klart).

Alla har liksom accepterat sina roller vare sig det är som extraspelare, hårt arbetande försvarsspelare eller Coreau som verkar vara en enorm tillgång för laget trots att han knappt stod någon match.

Det har liksom aldrig varit något prat eller rykten om splittringar i gruppen, att någon inte trivs eller något annat som vi hört om mer eller mindre varje säsong senaste säsongerna. DET om något tycker jag är viktigt att lyfta fram också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs har ju saknat kontinuitet senaste åren, och Gällstedt verkar vara en uppskattad tränare som har (denna säsong) sett till att Brynäs har en vinnarmentalitet. Jag tycker absolut man ska gå med Gällstedt nästa säsong, och ta in rutinerade och duktiga ass.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: ... och 16 matcher innan finalmatcherna...

Jag tror man med fog kan säga att Gällstedt & Co fick ordning på defensiven för första gången på många år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Janne Larson är väl defensiv i sitt coachande
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Håller med men jag har en teori. När säsongen startade så fanns det en vilja en önskan och ett tryck från omvärlden att Brynäs skulle dansa hem varje match med 3-4 mål. Det kunde man också göra....ibland. Men lika gärna gick Brynäs bort sig och släppte till för mycket. Lite "vildavästernhockey".
Tror att Gällstedt under den här perioden hade lite svårt att sova.
Brynäs vann oftast men det såg sällan riktigt stabilt ut. Naturligtvis gjorde Lindbäcks svaga målvaktsspel saken värre.
Efter de där förlusterna i början av året tog man det där berömda "snacket".
Kanske (och det här är min teori) fattade spelarna då att det här skulle inte hålla in i slutspelet. Trots att vi har kvaliteten att göra många mål så måste vi börja sätta defensiven.
Efter det där snacket (samt att Clara blev förste målvakt) så börjde det sakta stämma.
Vi vann inte längre med 5-2 eller 6-4 utan 2-1 3-1, men det såg mycket stabilare ut.
Tror att Gällstedt har velat spela så här hela tiden men att individerna i truppen var mer sugna på att anfalla och visa Sverige vilken kvalitet dom besitter framåt.
Efter de där torskarna så fick han med sig hela laget mot ett mer disciplinerat sätt att spela.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
xxx BIF xxx: Själv tycker jag helt tvärtemot. Tycker det går inflation i snacket kring aktiva coacher.
Med aktiv coach så åsyftas ofta en energisk person med känslorna på utsidan och som ruskar om i kedjorna vid minsta motgång. DET om något kan bli jäkligt uttjatat hos ett förmodat bottenlag.
Kolla på Abbott, kolla på Bulan. Två i synnerhet aktiva coacher som istället fått ett negativt utfall när det grinat emot.
Kommentera

2699098 · »