*/ ?>

Lagbygge 16/17

1778079 · » Till forumet


Sv: Lagbygge 16/17
Löven har kontrakterat Fw, Zach Hamill, som närmast kommer från Iserlohn Roosters i tyska DEL-ligan.
Zach Hamill som draftades i första rundan som nummer åtta av Boston Bruins 2007 har spelat 378 matcher i AHL och å svarat för 202 poäng. Han har även spelat ett 20 matcher i NHL för Boston Bruins.
Han beskrivs som är en spelskicklig centerforward då med sina främsta styrkor i offensiven och powerplay!
För två säsonger sedan spelade Hamill i finska SM-Liiga med HPK, där detotalt blev det 16 mål och 19 assists..
Sen gick hans resa vidare till NLA med spel i Ambrì-Piotta och Fribourg-Gottéron.
Nu ska det bli intressant om han lyckas svenska HA, han landar redan på onsdag i Umeå.
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Nu när den enligt många lite tråkiga "off ice" träningen är i full gång försöker spelarna i Löven få in ännu en utmaning i den genom att anmäla sig till Umeå Trail den 21/5 som är ett terränglopp över 14 km i Umeåskogarna!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
På tal om lagbyggen så undrar jag inte om Grönborg har gjort bort sig om inte satt sig i en liten besvärlig sitts inför World Cup nu i höst!!
Sitter nu här på lunchen och ser att ännu en svensk back i NHL fått sitt stora genombrott men som kommer att få svårt att ta en plats i World Cup laget i höst efter att han redan har presenterat sina 16 första namn!

De som han har tagit ut är fem riktiga kanonbackar som är givna allihop förstås även den tidigare storspelaren Niklas Kronwall som har fått ett minst sagt gudalikt rykte för sina ledaregenskaper och det sätt som han tar hand om de lite yngre spelarna.
Men om han är i nuläget en av Sveriges sex bästa backar låter jag vara osagt när det finns namn som Lindholm, Oduya och Ekholm och kanske nån till!

Tycker personligen att han kanske skulle ha nöjt sig med fem backar: Karlsson, OEL, Hjalmarsson, Hedman och Strålman.
Som det nu är har han bara en enda backplats över som ska fyllas!!
I mina ögon har Lindholm och Klingberg fått rejäl konkurrens från Ekholm!!
Han har vart riktigt bra under hela säsongen och som nu fått sitt stora genombrott i Stanley Cup!!

Det han kanske skulle ha gjort var att han skulle tagit ut tre målvakter, fem backar och resten forwards.
Inte som nu två målvakter och sex backar!!
Vem som ska bli tredjemålvakt är ju nästintill irrelevant tycker jag!
Vem ska explodera ur ingenstans bara för att bli tredjemålvakt kan man fråga sig??? Att han inte bara tog ut Markström, Lehner, eller Läck på en gång är lite obegripligt!!

Men nu är det som sagt mycket lätt att sitta här och vara efterklok men tyvärr finns det liksom inte läge för att "göra om och göra rätt!!"

Onekligen har han satt sig i en lite knepig situation i vart fall i mina ögon!!
Kommentera


Sv: Lagbygge 16/17
Löven har 9st nya spelare hittills och de har tydligen nu valt i vilken siffra som de ska spela med!

#7 David Lindquist
#12 Niklas Pavel
#18 Axel Ottosson
#33 Marcus Jonsson
#35 Adam Werner
#37 Jacob Andersson
#50 Niklas Lundström
#51 Christian Bull
#91 Joakim Högberg
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Lövens sportchef Daniel Johansson fick frågan om hur det ser ut på spelarfronten och om det kommer att bli klart med någon ny spelare i veckan?

Han svarade att dom inte ligger jättenära med någon spelare men att ibland kan det gå väldigt fort!
Noterbart är att tydligen åker alla sportchefer iväg på en sportchefskonferens på torsdag vilket i sin tur kan betyda att det blir lite lugnt på värvningsfronten för lag i HA från mitten av veckan!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Costanza: Som vanligt kloka ord av dig!! :D och betydelsen av en tänd "gubbe" i laget kan visa sig var betydelsefull!!
Tycker att i det här landet fixeras det lite för mycket på ålder och för lite på prestation oavsett ålder.....
Man ska komma ihåg att det finns gott om lite yngre som "glider" runt i vårt samhället och inte bara på hockeyplan!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Farbror Barbro:
Det skulle verkligen vara en drömvärvning och minns hur nyttig han var under det tre åren han var hos oss.
Jag är böjd att hålla med dig om det där med Byron till viss del men tycker ändå att han visar hjärta och efter allt som har hänt i den där klubben senaste tiden lär han vara medveten om att tar han inte i och tillför nått lär han bli rullad i tjära och fjädrar på ö-viks gator!! Det positiva med Byron är att dom nu får dom en som tar "pappa" rollen i laget när jag misstänker att laget kan komma att innehålla många unga och lite oprövade kort!!
Visst det är skillnad på HA och SHL där man beteckna HA som AHL under NHL ungefär och det är lite mer "pang på" och inte lika uppstyrt som det är i SHL och därför kan jag tycka att Byron kan tillföra en hel del i laget men som sagt den som lever få se och ännu ska vi inte tvivla!

Tror personligen att Forsell med den stil och hjärta han har skulle tillföra vilket lag som helst i det här landet!

Förstår din oro för att om både Pontus och Forsell skulle lämna men handen på hjärtat så måste det in nytt blod ibland men det gäller att få ihop det också!!
Därför tycker jag Löven gör rätt i det dom gör efter den lite mediokra säsongen som vi hade!!
Så givet är det värre sits som SAIK står inför efter ett antal raka finaler och får hoppas att det inte blir alltför många tapp av rutinerat folk!! Samma sport men kraven utifrån är liksom olika!!

Som en liten anekdot och INTE för att klaga på honom som spelare så minns jag när en viss Pesonen kom fram som spelare och jesus vad imponerad jag var av honom och visst är han en skarpskytt än idag men tyvärr kan han ibland ha ett kroppsspråk som är lite märkligt!!
Personligen trodde jag att han skulle bli Finland nästa storstjärna i NHL och då mycket större än Kurri och alla andra finnar där!!

Men åter till förnyingen och den känslan jag har är att på vaktsidan skulle SAIK ha försökt att få hem han som skrev på för Växsjö och kompliterat upp med den unga AIK vakten som är ny.
Bara en personlig tanke som jag har i den frågan när jag inte ser Hanses som en dålig målvakt och som en av dem bättre "back up" vakt men frågan är om han är en förste vakt!

Men den som lever får se och tycker att nu redan i Maj har det byggs upp en spänning som jag inte har känt på länge och det är ju positivt!! :D
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Farbror Barbro: Har ni glömt att det var den 36-årige Brett Harkins och andra 30-åriga inköpta "gubbar" som spelade upp er till SHL?
+3
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:
Hade missat det där med Forssell och Malmö/Lövenryktet,intressant.
Tror han skulle göra mycket nytta i Löven.

Men hade även passat perfekt i Modo isf Byron. Tycker Modo gör ett stort misstag som plockar in en 39 åring! Blir nästan förbannad,har dom inte lärt sig något?

Min inställning är som sagt jag tycker det blir för många tapp om alla osäkra lämnar.
Även att det blir för mycket stagnation med både Pontus P och Forre.
Om AIK visste Axel stannar tror jag definitivt Forre får lämna.

Han gör stor nytta,förmodligen enormt viktig för gruppen men det skulle kännas som ett styrkebesked om AIK vill gå vidare med yngre.
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Ser man på papperet och bedömer vad Löven tappat och vad man har kompletterat truppen med ser det kanske inte allt för upphetsande ut men får ändå en god vibb av vad som håller på att byggas!
Kanske var det dags att göra sig av med gamla trotjänare och dags för att satsa på lite yngre!
Smart läge att göra det med tanke på det lite skrala resultatet den gångna säsongen! Det kan så att säga inte gå så mycket sämre!

Av rent nostalgiska skäl var det naturligtvis tungt att säga tack och adjö till en som Jon Palmebjörk!!
Han ÄR kulturbäraren som trots sin klass visade hjärta och vände hem när vi låg nere i Hockeyettan för att lyfta Löven tillbaka till HA.
Samma sak med Quist han gjorde trots allt sin poängmässigt säsong i HA 15/16, men kände själv att det var dags för en nytändning för honom när han tackade nej till det kontraktsförslag som han fick! I sina bästa stunder är han SHL-mässig men tyvärr är han lite förojämn!

Vilka som nu ska blomma ut återstår att se men en viss rutin och hjärtan behåller Löven trots allt.
Men framförallt känns de nya i spelartruppen klart intressant.

Att Umeå sonen Marcus ”Messy” Jonsson har karaktär och som gör alla lag bättre behöver man inte direkt diskutera och även Jocke Högberg visade den gångna säsongen med Tingsryd att han är skicklig!
Nu återstår att se om David Lindquist som presenterades sist kan göra samma sak!
Han har gjort en rent ut sagt storartad poängsuccé med PiteåHC 15/16
Tror att Löven har ett ess där som inte många motståndare räknar med!
Lite samma sak med Niklas Pavel vars hockeyresa är som en saga. Från rollen som bänknötare i Clemensnäs och Vimmerby till enormt förtroende i Kiruna och nu till Löven.
Niklas vem? Frågade jag mig och när jag sedan hörde att han pratar en klingande göteborska som man INTE väntar sig att han ska göra så kommer den frågan om vem han är snabbt sluta att ställas kommande vinter i samma takt som motståndarna åker på lite blåmärken framför Lövens kasse!
Bara för att han verkar vara en Rahimi light är det ingen given garanti för succé men tillåts han bara att spela enkelt och sitt spel kan han bli en stor tillgång!
Han symboliserar lite attityd är helt klart!

Målvaktssidan var och är kanske är ett frågetecken men får ändå en bra känsla med Nicklas Lundström och Adam Werner!

Det frågetecken som jag har är hur det står till med Kim Karlsson?
Hans rehab efter det otroligt fula överkörningen han fick mot Leksands backen går enligt rykten långsamt och det är frågan om han överhuvudtaget kommer tillbaka!?!

Där har samtliga SHL forwards nått att se upp med, denna spelare har inte gjort denna typ av tacklingar för sista gången är jag rädd för!!!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Kommande säsong kommer Löven i en ny grön hemmadräkt med gula och vita inslag.
Hjälmen blir åter grön, liksom handskar, tröjor, byxor och damasker. Skulle personligen vilja återta den hemmadräkten vi hade på 80-talet och inte för nostalgiska själ utan att jag tycker att den var klart snyggast!!
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Då ramlade nästa namn in och det är 23åriga centern David Lindqvist från PiteHC
Född i Munksund och efter ett par korta besök i ClemmensnäsHC och VännäsHC mestadels hållit till i PiteåHC.
Enligt hans cv så är det inte en målspruta men en framspelare av rang med Div1 mått mätt och ska bli intressant att följa hans vidare utveckling i HA!


Målvakter:
Adam Werner (Från Färjestad)
Niklas Lundström (Från Norfolk Admirals)

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Från Storhamar Norge)
Niklas Pavel (Från Kiruna)
B8 ???

Forwards:
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
David Lindqvist (Från PiteåHC)
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Helt klart är att följande spelare lämnar oss:
Mats Lavander LW/RW (slutar??
Kalle Ekelund D (okänt vart)
Tommy Wargh D (okänt vart)
Felix Maagaerd-Scheel LW/RW (SödertäljeSK)
Andreas Ollikainen G (okänt vart)
Kevin Lindskoug G (okänt vart)
Rasmus Edström D (okänt vart)
Emil Wrenman LW/RW (okänt vart)
William Quist LW/RW (okänt vart)
Jon Palmebjörk RW (okänt vart)
Mike Banwell D (okänt vart)
Alex Hutchings C/RW (okänt vart)
Kelsey Tessier C (okänt vart)
Brock Trotter LW/RW (okänt vart)
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Överst på Lövens lista över att ta över målvaktstränarrollen var tydligen Petter Sandström men som av personliga skäl var tvungen att tacka nej till detta erbjudande.
När då Markus Ekman redan finns i föreningen och han har genom åren skaffat sig ett rätt så långt cv som målvaktstränare mellan 2007-2016 i klubbar som t.ex. Lövens J18 + j20, Västerbottens TV-puck lag, SAIK j18!!, Frisk Asker (Norge), DornbirnerEC (Österrike) är det inte en allt för vild gissning att det är han som är nästa namn som kommer upp på den listan!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Löven har signat målvakten Niklas Lundström som närmast kommer från Edmonton Oilers organisation.
Han draftades av St. Louis Blues i den femte rundan efter en säsong i SHL med AIK som är hans moderförening.
Han har mest spelat i ECHL med ett fåtal matcher i AHL!

Målvakter:
Mv1 Adam Werner (Från Färjestad)
Mv2 Niklas Lundström (Från Norfolk Admirals)

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Från Storhamar Norge)
Niklas Pavel (Från Kiruna)
B8 ???

Forwards:
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F11 ???
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Björklöven har valt att gå skilda vägar med Jon Palmebjörk och William Quist.
Jon Palmebjörk hade ett kontrakt för kommande säsong men i samförstånd med Palmebjörk har Björklöven valt att avsluta samarbetet.

- Vi står inför ett vägskäl där vi som förening ändrar inriktning på hur Björklöven ska spela ishockey. En intensiv och fysisk ishockey kräver spelare med rätt egenskaper och där tycker vi inte att Jon passar in. Han är en spelare med spetskompetens i det kreativa spelet som behöver utrymme och frihet för att leverera och det kan vi inte erbjuda i Björklöven, enligt sportchefen Daniel Johansson på Lövens hemsida.

Det är klart att William Quist inte kommer spela med Björklöven kommande säsong. Quist som kom till Björklöven säsongen
11-12 och har spelat 5 raka säsonger.
Han fick tidigt ett kontraktsförslag som han tydligen har tacka nej till.

Målvakter:
Mv1 Adam Werner (Från Färjestad)
Mv2 ???

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Från Storhamar Norge)
Niklas Pavel (Från Kiruna)
B8 ???

Forwards:
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F11 ???
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
För tredje dagen i rad kommer en nyhet!
Niklas Pavel från Kiruna är klar för ett år i Björklöven.
Han är en tuff back som har sin styrka i defensiven.
Den senaste säsongen spelade han 36 matcher och stod då för
8 poäng med +17 i plus/minus statistiken!!!

Målvakter:
Mv1 Adam Werner (Från Färjestad)
Mv2 ???

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Från Storhamar Norge)
Niklas Pavel (Från Kiruna)
B8 ???

Forwards:
Jon Palmebjörk
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Hälge: Såg det i tidningen att han var aktuell.
Han ska tydligen kunna spela tungt och det är precis vad vi skulle behöva nu :) en defensivt skicklig back!
Måste säga att man är INTE bortskämd med att Löven kontrakterar spelare i så här god tid!!
Låter liksom lovande och att dom kan lyckas få ihop det efter det lilla debacklet från ifjol!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca: Här har ni en annan back eventuellt.
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Löven som verkligen inte ligger på latsidan har skrivit ett 1års kontrakt med backen Christian Bull!
Den 20åriga backen har spelat senaste säsongerna i Get Ligan för Storhamar i Norge.
Säsongen 15/16 spelade han 42 matcher i grundserien och sedan 13 slutspelsmatcher med Storhamar som gick till semifinal.
Han har även prövat på CHL spel där han svarade för 6 poäng på de 8 matcher han spelade där!! Det låter lovande!


Målvakter:
Mv1 Adam Werner (Från Färjestad)
Mv2 ???

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Från Storhamar Norge)
B7 ???
B8 ???

Forwards:
Jon Palmebjörk
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Yoda Marklund:
Nu har du sänkt dig till en nivå som tydligen passar dig utmärkt!!
Mycket snack om kiss och bajs som det säkert finns andra forum på nätet att hålla sig till!!!
Du är mycket långt ifrån hockeysnack som du kan komma men tyvärr så säger det mer om dig som person än som det hockeyälskande analytiker som du påstår dig att vara!!!
Ska vi fortsätta att skriva så ber jag dig att hålla dig till ishockey i fortsättningen!!
Du måste inse att detta du skriver om i ditt sista inlägg inte höjer dig till den nivå som du påstår dig att vara på!!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:

som tur var så gick inte Jimmie ner på knä och började dricka Joels urin. Sådana outgrundliga handlingar lämnar vill till det djupt kulturella Umeå. Vi kör med hockey i Skellefteå, och nu spelar vi SM-final som du borde veta om du tagit paus från urindrickarshowerna ni brukar bjuda på i residensstaden.
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Yoda Marklund:
Ja du har det, inget jag kan göra nått åt!
Håller med om att det bjöds på show ikväll och att du bör tacka dina trätobröder att dom är så dåliga som dom är!!!

Men tillslut kunde dom inte missa er stora kapten som svingade sitt trollspö!!! Snacka om taskig tajming när reducerings jakten var igång!!
Till och med du måste erkänna att nått är fel när han drar på sig ännu en onödig utvisning i slutet av matchen!!
Fler än honom som har detta i sin låda men han brukar kunna dölja det bättre!!

Visst håller du med om att zebrorna hade sänkt nivån idag men lika blinda vad dom i alla fall och missade en mycket tydlig spearing från Pesonen som kunde ha sett till att hans finalserie tog slut, visserligen står det nu 1-1 i fula spearingar men ändå!!

Bara att bita ihop och hoppas på att dom tar nästa match i Götet för annars är risken stor att det tar slut på lördag!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:

Jag har för mig att det sitter ett gäng Umeåtillhörande politiker och suger ut resten av länet och lägger ned vårdcentraler i inlandet?

Jag har för mig att ni inte bjuder på hockeyshower i Umeå, däremot bjuder ni på kissdrickardhow.
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Yoda Marklund:
Eeeehhh vaa??
Nog för att Umeå är stort men sorry inlandet lyder inte under Umeå Kommun!!!
Och angående stavningen så visste jag inte att du besatt dessa kunskaper!! ;)
Men du kanske har dopat dig med vissa flytande mediciner och då förstår jag din korrekta stavning som du visar upp!! ;)

Angående dina antydningar om kultur och operan så vet jag endast att operan styrs mest ifrån "fjolträsk"
Men era typer av samlingslokaler tex bygdegårdar och bönhus berörs inte!!
Vad som är det största problemet för oss är att vi har ca 12st andra lag som spelar i respektive idrotts högsta serier som finns i detta land!!
Tänk om vi fick samtliga lags sponsorintäckter!!!

Eran största konkurrent som ni delar sponsorpengar med är väll om jag får gissa Sunnanå damerna som spelar fotboll i Div1 norra om jag inte minns fel!!

Men nu kanske det blev lite för avanserat för dig att räkna ut konsekvensen av detta!!

Om du har lust kan du ta hissen upp och fråga någon snällt i din närhet så kanske dom kan förklara detta för dig!! ;D
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:

Näe, det är fel. Det lyder:

He lönch int å förklar till n som int begrip.

Stenmark, från Västerbottens stolta inland där Umeåpolitikerna febrilt lägger ned vårdcentral efter vårdcentral. Varför? Jo för att bekosta kulturella utsläpp på operascenen.

Ser bra ut för löven! ;-)
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Under dagen blev det klart med ännu ett namn.
Det är målvakten Adam Werner som ansluter till oss på ett säsongslån från Färjestad!

Målvakter:
Mv1 Adam Werner (Från Färjestad)
Mv2 ???

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
B6 ???
B7 ???
B8 ???

Forwards:
Jon Palmebjörk
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Yoda Marklund:

"Int lönt å försök å förklar för dem som int begrip"
(Ingemar Stenmark)

Jupp Boliden Mineral har 6 raka finaler!!!
Du måste inse att även ditt kära SAIK även är ett köpelag!

Synd att ni sumpade den största målvaktstalangen ni har fått fram!
Tyvärr verkar en viss sportchef vart så inne på att värva in spelare så att han missade honom!
Tråkigt för er med glädjande för Luleå och by the way så drog han dit på egen fri vilja och erbjöd sig att gå dit!!
Men så är det, solen har även sina fläckar och det ska bli intressant att se hur er avgående SC klarar sig utanför "klanen"

Han kanske värvar sönder er totalt, ni bör väl veta att nästan allt går att köpa för pengar!! ;-)
+3
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:

”Men nu får du ta och släppa sargen och ta hissen upp för att ladda för matchen i morgon och hoppas att ert trots allt mediokra lag sett till rutinen tar sig samman och gör det dom ska!!”

Vi har ju ”bara” 6 raka finaler… det är ju orutinerat! Hihihihi!

Vi får representera Västerbotten på de bästa sätt vi kan. Vi får köra lite SM-final i hockey för sjätte året i rad, och ni får dricka lite kultur på norrlandsoperans scen. Alla glada, alla nöjda, kanon!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Yoda Marklund: Bra det!! ;-) men det är klart som faen att ni blivit bättre på hockey när ni har så många talanger från oss!!!
Men slå dig inte för hårt på bröstet bara, det kan gå snabbt, jävligt snabbt nu när ni INTE har Lasse vid rodret!!
Men som tur finns det ett par NHL "stjärnor" som åker skinhiss mellan farmarligorna och inte tagit en ordinarie plats i ett NHL lag som kan komma hem!!

By the way!! Tycker du inte också att det är lite märkligt att man bara behöver närvara på en Trainingcamp i NHL för att kallas för NHL stjärna i detta land!!!

Men nu får du ta och släppa sargen och ta hissen upp för att ladda för matchen i morgon och hoppas att ert trots allt mediokra lag sett till rutinen tar sig samman och gör det dom ska!!

Att slänga käft med glimten i ögat är alltid trevligt ;-)
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:

ingen fara, tar absolut inte åt mig. Bara kul att gnabbas med en lövare.

Jag håller nog med att det är något i vattnet i Skellefteå. Det är något där som gör så att vi blir jävligt bra på hockey, troligtvis därför era talanger ringer och ber och bönar att få komma till oss.

Umeå är ju inte så bra på hockey, men ni är ju ena riktiga hejare på kultur. Ni får hålla på med sånt så kör vi med hockey, tur att alla kan bli glada och leva fredligt sida vid sida.
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Yoda Marklund: Ja du!! Vet inte om du var med då men själv var jag med på den tiden när de fick lov att släcka lyset på uppvärmningen 1980!!
Så jag förstår att du ser Luleå som ett substitut för Björklöven men så vitt jag vet har inte Luleå nyss kommit tillbaka till SHL!!
Vet inte om man skall kalla sig för en dynasti redan, ni värvar in bra spelare men tyvärr kan det vända fort!!

Jag är verksam inom en annan idrott på förbundsnivå och måste tyvärr säga att det måste vara nått i vattnet eller typ i luften hos er för maken till mindervärdighetskomplex har jag aldrig stött på när det gäller idrotten i Skellefteå regionen!
Detta är generellt sagt och inte för en specifik sport!!

Ställ dig frågan vad hade Skellefteå AIK vart idag utan att ha haft Boliden i ryggen???
Hade vart sämre att få stöd idag när Boliden styrs från "fjollträsk"
Men utan dem hade ni förmodligen spelat i Lejons färger!
Sett till stad är ni och kommer alltid att vara lillebror!! ;)

Nu hoppas jag VERKLIGEN att du tar detta på rätt sätt för jag har noterat att du är ganska bra på att kasta kommentarer omkring dig!!

Måste se till att din hetta finns kvar när det är dag i mellan matcherna! *flin*

Sen vill jag poängtera att vi var ett bottenlag i HA 15/16 men att vi ser på tillförsikt fram emot nästa säsong! ;)

Ha det gott och lycka till i den fortsatta finalserien, fast att det tar emot så önskar jag att ni tar det för norrlandshockeyns skull vill jag poängtera, hade jublat om det hade vart Luleå som istället vart i final men nu är det som det är! ;)
+2
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:

jag tillhör den gamla skaran som endast ser Qatar som ett substitut för den riktiga rivalen: Björklöven. Att driva och retas med Qatar är mer ett kul tidsfördriv än äkta hatkänslor.

Tyvärr går det inte att gnabbar ordentligt med er då ni är ett bottenlag i allsvenskan samtidigt som vi är dynastiernas dynastiförening. Det skulle vara ungefär lika spännande som om USA invaderande ett fattigt land i Asien befolkat av spinkiga killar med primitiva vapen, typ Vietnam. Eller vänta nu?... äh du förstår vad jag menade.
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Yoda Marklund: Kommer att bli bra, vet att du ;) hihi kanske inte ser med så blida ögon vart han kommer ifrån men frånsett det har Jocke ett gott hockeykunnande som jag ser på det och känner mig personligen helt trygg med honom som GM.
Ska bli spännande att se vad som händer den närmsta tiden!!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:

GRATTIS!
+3
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Ingen ny spelare har presenterats idag, dock släpper Löven nyheten att Jocke Fagervall är General Manager!
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Då blev det som jag hoppades på och att Löven har skrivit ett nytt 1års kontrakt med forwarden Lucas Sandström.
Han vann lövens interna poängliga förra säsongen med 33 poäng på 49 matcher, fördelat på 15 mål och 18 assist!!

Många år sedan Löven var så här långt framme i sitt lagbygge och dessutom om man räknar in Niclas Johansson så är det sex spelare i detta lag med Umeå anknytning!!!

Målvakter:
Mv1 ???
Mv2 ???

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
B6 ???
B7 ???
B8 ???

Forwards:
Jon Palmebjörk
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Lagbygge 16/17
Målvakter:
Mv1 ???
Mv2 ???

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
B6 ???
B7 ???
B8 ???

Forwards:
Jon Palmebjörk
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
F11 ???
F12 ???
F13 ???
F14 ???

Löven hade enligt rykten siktet inställt på målvakten Henrik Lundberg från Örebro, men han välde tydligen VIK istället!!

Börjar trots det se bra ut och som en bra grund till nästa års trupp!
Hoppas nu på två defensiva backar som står upp!
Typ A Hellström från förrförra säsongen!

Nu hoppas man att Lucas Sandström skriver på!
Då har vi ett gäng som kommer att bli jobbiga att möta!
Är lite tveksam för William Quist, visst är han svårstoppad när han får upp farten och bryter in framför mål!
Men tyvärr har vart lite för mycket småskador på honom!!
Hoppas bara att Kim Karlsson repar sig, visserligen är det långt kvar till säsongsstart, men ingen trevlig skada som han fick!!!
Kommentera

1778079 · »