1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582205 inlägg · 6215 ämnen

Hejaramsor

« · 952470 Till forumet


Hejaramsor
Timråiter, varför inte svälja lite stolthet och använda oss några finfina GIF-ramsor (ja, jag står ju med stor passion och skriker med Patronerna också):

"Vi är Timrå IK och i E.ON är vårt hem,
Här vinner vi för jämnan vi tar alltid tre poäng,
Supporters är på plats med fanor, trummor, och med sång,
Och vi hjälper Timrå vinna än en gång.
Heja, heja, heja Timrå
Heja, heja, heja Timrå
Heja, heja, heja Timrå
Vår vinnarsång skall eka än en gång!"

(Ordet supporters bör kunna bytas ut...)

”Timrå är laget och färgen är röd
Vi kämpar och sliter dom andra ska dö
Norrland Oh Norrland ja här trivs vi bäst
Störst, bäst och vackrast – i dag är det fest!

Och vi älskar Timrå – Vårt hjärta är rött
Ja vi älskar Timrå – Vårt hjärta är rött”

Taget, eller...? :)
Kommentera

Sv: Hejaramsor
DJ Hemp: GIF-ramsor? :-o

Fanzin: Kliv in och styr upp! ;-)
Kommentera

Sv: Hejaramsor
DJ Hemp: haha snyggt att sjunga att dom andra ska dö då :D
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Snoop:

Just den frasen hittade jag och min dotter på tillsammans. Denna var till och med hennes förslag. Därmed har jag lyckats med att locka henne över till THE DARK SIDE... Ha ha ha - Vi ska mörda, det ska ni allt få se!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
20 Lindgren: Ja han menar förståss gifS, norrlands andra bästa fotbollslag typ ;)
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Fanzin:

Göm dig bakom första bästa sten, för Gefle IF kommer snart att vara ett minne blott. Ni har haft er tid och det är bara att gratulera - Från och med nu regerar åter Sundsvall och du kan bara glömma er lånade tid i rampljuset - Ha ha ha!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Och ni Geflar kommer att brinna i helvetet likt er satans bock så ofta gör - Moahahahahahahah!!! Den elake DJ Hemp har planer för alla och allt...
Kommentera

Sv: Hejaramsor
DJ Hemp: Utmärkt, men kommer man ihåg all text? Själv är jag en "gubbe" som brukar sitta ner, men får titt som tätt gliringar av mina bänkkompisar att jag skymmer sikten och skriker och viftar för mycket. Ställde mig därför på ståplats mot Brynäs för att få skrika, sjunga och vifta hur mycket jag ville. Blev ändå besviken på "klacken" som slutar så fort trumman tystnar. Så kan vi väl inte ha det?

Vi måste väl kunna heja och sjunga även utan trumma?
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Bosse60:

Härligt Bosse! Ja, men inte kan väl Timråiter ha sämre textminne än Sundsvallare? Men om så är fallet får vi väl låta trycka upp ett gäng texthäften som vi lägger på alla fina röda stolar i E.ON Arena...
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Saxat från tikare.se:

"Dagens tistel: Snåla surgubbar som inte sjunger med i en enda ramsa under hela matchen för att sedan gnälla när de inte gillar att klacken sjunger "Alla som hatar MoDo klappar nu". Köp sittplatsbiljett nästa match så slipper ni gnälla. Och vi i klacken slipper er!"

Detta är väl mer än något annat en attitydsfråga. Så länge jag kan minnas har inte Timråklacken, vare sig på hemma- eller bortaplan använt sig av hatramsor. I någon form. Visst har det förekommit försök till detta, men utan undantag har dessa försök tystats ner, och då ofta av de som varit med ett tag, eller "surgubbar", om man törs drista sig till att göra den jämförelsen med andra i ens egen ålder.

Nu är det förstås så att MoDo HK på inga sätt är ett lag som jag håller sådär jättevarmt om hjärtat. Likväl så känns hatramsor av den här sorten, även om det givetvis finns betydligt värre sådana, enbart onödiga. Som om det inte var underförstått att man tyckte rätt så illa om motståndarlaget i alla matcher, ungefär. 

Dessutom, att skriva "Köp sittplatsbiljett nästa match så slipper ni gnälla. Och vi i klacken slipper er!", är väl att sätta sig själva på alldeles för höga och rangliga hästar, då undermeningen tydligt är att ni som inte håller med icke heller behöver göra er besvär.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: håller med helt och hållet.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: "Dagens tistel: Snåla surgubbar som inte sjunger med i en enda ramsa under hela matchen för att sedan gnälla när de inte gillar att klacken sjunger "Alla som hatar MoDo klappar nu". Köp sittplatsbiljett nästa match så slipper ni gnälla. Och vi i klacken slipper er!"


Fy fan vad bra skrivet. Håller fullständigt med så jävla less på de som bara gnäller matcherna ut och inte hakar på en enda ramsa. Snart kommer inte nån att våga starta någon ny ramsa tack vara alla efterspel som det alltid måste bli.

Stötta grabbarna nu!!!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
innekillenskomp: Det är väl knappast det jag vill komma åt här. Självklart så behöver fler människor som står i och kring klacken bli bättre på att delta i ramsorna. Det saken gäller här är ju att man nog bör tänka till lite både en pch två gånger vilka ramsor man följer med i och inte.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: Nu har ju inte jag skrivit det där men "Alla vi som hatar MoDo!" gjorde succé som ramsa i slutspelet, sittplats klappade taktfast med den gången. Det blev väl ett nytt försök nu när det var slut på annat att hitta på där vid 2-6 tror jag. Dock utan lycka.

Men hatramsor i sig är inget ont-ting, det gick väl en våg i det där att det bara skulle älskas på läktaren i slutet av 90-talet. Men den är ju precis som en örnlogga som varumärke ganska out of date nu. Jag ser inget negativt med en hatramsa mer än att det går att vara mer fyndig kanske. Det finns för mig ingen koppling till våld och en hatramsa. Våld är ett helt annat steg som förmodligen har större orsaker i sig än en hatramsa. En hatramsa är ett sätt att uttrycka kärlek.

Sedan så förstår jag ärligt talat inte varför folk som inte gör annat än gnäller ställer sig vid klacken och gnäller på den samtidigt som denne själv aldrig klappar händer eller sjunger med. Jag kan inte hitta en annan anledning än pengabrist eller snålhet eftersom ståplats är billigare.

Jag tror inte det var hat-ogillandet som åsyftades i rapporten utan snarare gnällandet från någon som vägrar bidra själv men ändå måste stå där.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team:

Det gör man ju hela tiden, och en del tänker lite väl högt ibland.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
JimmyH: Denna "succé" du talar om förvånar mig mycket. Slutspelsserien var väl mer än något färgat av "slaget om västernorrland", där säkerligen alla möjliga känslor, positiva som negativa, var inblandade. Sittplats hakade på, säger du, men i hur stor utsträckning utanför klackens kärna spred sig den här succén om jag får fråga? Mitt deltagande blir ni utan i alla lägen de gånger ramsor av de här arten dyker upp.


Jag ser heller inte vari kopplingen mellan våld och hatramsor finns. Gör du?

De som nu "står där och enbart gnäller" på ramsor kanske gör det av olika skäl. De kanske aldrig är särskilt delaktiga men står där enbart för stämningens skull. Ska de då inte för göra det enligt dig? Det har väl gnällts lite både till höger och vänster så här långt under säsongen, inte minst här i gästboken. Detta med all rätt tycker jag.

Pengabrist och snålhet säger du. Vad ytterligare försök har du att göra skillnad på folk och folk tro? De som nu offrar sina sista surt förtjänade pengar och som du säger, kanske inte har råd med annat än ståplats, de ska alltså inte få gå på matcherna, är det så du menar? Kanske var det så att sittplatsbiljetterna var helt slut?
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: I stort sett hela sittplats hängde på då. Det var mäktigt.

Vad då "Gör du?"? Jag sa ju att jag inte gjorde det. Det var ju ett pålysande för ett tröttsamt argument från de som inte gillar hatramsor. Varför du inte vill sjunga en hatramsa vet jag inte, det låter väl mer som en principsak sedan gammalt bara. Men vill man inte hänga på så behöver man ju inte. Hur ställer du dig till att håna? I så fall får du gärna starta något fyndigare än hata då det väl kommer upp vilket väl är typ 3-4 gånger på en säsong max, förmodligen mer sällan än så.

Jag tycker att om man ställer sig i klacken så ska man på ett eller annat sätt göra sitt för att bidra till stämningen och inte bara stå där. Om det nu är den viljan som råder att man vägrar bidra så kan man väl åtminstone låta bli att gnälla på de som vill bidra, det är inte så svårt. Det är heller inte så svårt att bidra, faktiskt.

Jag är ganska säker på att de personer som åsyftades i matchrapporten står på ståplats nästan varje match och gnäller nästan varje match de står.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
JimmyH: Det står nog klart att detta är en attitydskonflikt, precis som jag sa tidigare. Om nu hela sittplats hakade på (jag var ju av kända skäl inte närvarande under egentligen någon del av fjolårssäsongen, säsongen 2005/06 eller andra halvan av 2004/05), så att jag missade denna "mäktiga" känsla torde stå klart. Jag får kanske anledning att njuta av den längre fram. Eller vilken känsla jag nu får i kroppen, det får jag se.

Det är nog också en fråga om värderingar, kanske. Jag tänker som jag gör, som du säger efter mina egna principer som är färgade av hur jag personligen har "uppfostrats" att tänka då det gäller supporterskap.

Att håna går ju att göra på andra sätt än att direkt hata i ramsorna. Ramsor som framställer motståndarlag och klack som "lägre stående" och "mindre värda", inte i ordets rätta bemärkelse, men i ramsform och bara där och då har jag inget alls emot, tvärtom.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: Situationen och timingen var väldigt bra i slutspelet. Tror tom att det var i samband efter ett rejält slagsmål på isen. Själva känslan ligger nog väldigt nära den känsla man får då i stort sett hela hallen buar åt ett domslut man också själv tycker är åt helvete.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
JimmyH: Okej. Ja, i en serie om sju matcher så triggas såklart känslor och annat allt eftersom, i likhet med vad jag sa tidigare, så att det kunde inträffa förstår jag helt klart. Matchen igår var väl i mångt och mycket ett enda mörker, rakt igenom. Ja, frånsett visa delar där vi med lite medflyt/medstuds hade kunnat göra något eller ett par ytterligare mål. Känslan var dock genomgående att vi inte alls var med i matchen. Därför kändes kanske försöket till hatramsa igår något illa timad även av den anledningen. Den kom ju, som du säger, när alla andra förslag var uttömda. Men å andra sidan, är det någon som är perfekt i detta eller i något annat? Skulle inte tro det.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: Timingen var helt klart sämre igår. Hehe.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: En anledning till varför inte jag längtar tillbaka till ståplats är att det visas upp för lite känslor och inlevelse. Att du reagerar starkt på en ramsa som "Alla vi som hatar modo klappar nu" tycker jag känns något märkligt. Precis som Jimmy skriver blev det ett enormt tryck kring denna slagdänga ifjol. Men vissa tycker väl att ramsan är för hemsk. Alla har vi ju olika smak och tycke.
Och dessutom behöver du ju som sagt inte sjunga med i ramsor som du inte gillar eller tycker är för "smutsiga eller hårda". Det är det onekligen fler som gör där på ståplats. Att inte sjunga med alls alltså. Bedrövligt!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team:
Jag håller med, verkligen onödigt. Hatramsor är inte trevligt och borde inte förekomma. Det är alldeles för lågt för proffessionella supporters. Låt Modoklacken och dom som gapar i Gärdehallen bli ensamma om den negativa företeelsen.

Peppa laget med positiva ramsor och utropa dom egna till hjältar. Det är mycket positivare och mer uppmuntrande att tala om vilka vi älskar i stället för att lägga energi på dom vi inte gillar. Notera att jag använder orden "inte gillar", att hata är ett alldeles för starkt ord att använda i detta samanhang, det är ju trots allt "bara idrottstävling" det handlar om.

Ramsor med innehåll "Vi älskar Timrå...", "Kom igen Timrå...", "Vi är Timrå och vi ger alldrig ....." och "Kämpa Timrå" är uppmuntrande och positiva och stödjande för lirarna.

När laget gör något bra, visa uppskattning. Här kommer ett exempel att använda efter en bra eller spektakulär räddning som målvakten gör. I detta fall Backlund (skulle kunna vara vilket namn som helst, bara att anpassa på lämpligt sätt) Skandera taktfast följande 2 korta rader...

Backlund i buren,
rena rama muren.

Detta kan och bör kanske göras med upprepning 3-5 ggr för att få full effekt och förhoppningsvis dra med andra än enbart dom som står i klacken.

Här kommer ett par exempel på ramsor till laget, dels en under pågående match men också en när segern är ett faktum. Det kan ju faktiskt också vara före slutsignalen.

1.
Timrå är bäst,
ingen protest.
Motståndet försvinner,
och Timrå dom vinner.

2.
Timrå är bäst
ingen protest.
Motståndet försvann,
och Timrå dom vann.

Och varför inte en ramsa till domaren vid något tillfälle när ett domslut går vår väg? Allt för att skapa balans till ramsor av typen "ut med domarn".

Domarn dömde,
tack ska du ha,
det gjorde du bra!

Ja, Ja, det finns säkert många på hockeysnack som kan spinna vidare på dessa tankar och kanske skapa många fler positiva ramsor att använda. Det är ju positiva upplevelser vi vill få ut av våra besök i E-on Arena, oavsett om vi finns på sittplats eller om vi står i klacken.

Tack för mej, hej!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
John K: Obetalbart.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
ChriZt3r: Hur menar du då?
Kommentera

Sv: Hejaramsor
John K: John K: Är du ganska ung eller? Jag tror inte klacken är så sugen på att skandera Backlund i buren rema rama muren.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
wap.hockeysnack.com
Du måste skämta med oss aprillo. Det är i 2000 talet vi befinner oss i nu inte tidigt 50 tal. Jag kan bjuda på en oxå: Öka takta sästa kvarta Tidahölm Tidahölm Tidahölm. Fast man kanske kan ändra till Timrå IK?
Kommentera

Sv: Hejaramsor
En hejarramsa börjar i Turkiet eller nått annat sydeuropeiskt land, för att sedan snappas upp av något Stockholmslag. När den "satt sig" där plockas den upp av landsortslagens supportrar.
Bajens dito förfasa över att "bönderna" snor våra ramsor.

Spana in dom dom sydliga ligorna i den Europeiska gemensakapen och gör en snygg parafras på någon av deras kompositioner.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
John K:

Sassabrassa pappersmassa, vi vill höra nätet rassla!

Eller varför inte:

Ute på denna vackra is spelar världens bästa kis, Riku, Riku, Riku!

Den är fin...
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Ambroo: Överlägset :)
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Ambroo: "Heja Modo ni är bra, men som Timrå ska ni va! Heja, heja heja!"

"Heja Timrå och gå på, målen kommer säkert då, Heja, heja, heja!"
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: Jag tycker det är för tama ramsor. Mer ondska och ond bråd död!

Några förslag:
Heja Timrå, mörda på, skalla, sparka, knäa, slå

Heja Kalle, ta och slå ner'an, när han ligger använd skenan

Forza Timrå, spöa flest, matchen ska va splatterfest
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Nu går vi in i slutspelsfas
Utrusta backarna med senapsgas

Dumma Clubben, sjung en psalm
Ert omklädningsrum kommer lukta napalm
Kommentera

Sv: Hejaramsor
El Maco: Hehe.. världsklass där ;-)

Vi tar väl och nöter in de däringa mördarsångerna så de sitter väl till slutspelet då.

Här är en till:

Timrå IK slår dom flesta
hårt och länge, helst lemlästa
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Dream Team: thats the spirit! Här är en specialare om de från övre Siljan. Kan med ett elegant utbyte av ett par enkla ord även användas om Leksand

Krossa Mora, mosa var mas,
MIK:arnas kranier ska snart gå i kras
Kommentera

Sv: Hejaramsor
El Maco: HAHAHAHA!!

"Nu går vi in i slutspelsfas
Utrusta backarna med senapsgas"

Överlägset bästa ramsan någonsin. :-)
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Poffa: Jag utgår från att ditt skratt är skräckinjagande och bloddrypande? Annars platsar det inte i den här tråden.

När det gäller gasstridsmedlen så kan man omsätta det i praktiken genom att låta försvarsspelarna käka på pizzerian Metal Guru besökt så löser sig gasandet kanske den naturliga vägen (se referat i Caféboken)
Kommentera

Sv: Hejaramsor
El Maco: Pure evil laughter, så klart.

Undra om det kan vara Moras recept för att undvika kvalserien?
Kommentera

Sv: Hejaramsor
ChriZt3r: Naturligtvis skall Backlund först göra sig förtjänt av en sån ramsa, annars får det vara.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
John K: "Peppa laget med positiva ramsor och utropa dom egna till hjältar. Det är mycket positivare och mer uppmuntrande att tala om vilka vi älskar i stället för att lägga energi på dom vi inte gillar. Notera att jag använder orden "inte gillar", att hata är ett alldeles för starkt ord att använda i detta samanhang, det är ju trots allt "bara idrottstävling" det handlar om.

Ramsor med innehåll "Vi älskar Timrå...", "Kom igen Timrå...", "Vi är Timrå och vi ger alldrig ....." och "Kämpa Timrå" är uppmuntrande och positiva och stödjande för lirarna"
---
Men snälla rara lilla John K; varför ta till så starka ord som Älska om du inte törs Hata?! I så fall ligger det inte mycket känsla i ditt Älska.
Ditt resonemang är lika förbryllande som dina förslag på ramsor.

Men det det är nog så att du är stor skämtare?
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Jean1: Förstår jag dig rätt när jag uppfattar det som att du tycker att man inte älskar sitt lag om man inte hatar det andra laget ?
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Jean1: Jag tycker att man ska skrika hata-ramsor. Ska man skrika nidramsor bör det göras med lite finess och fyndighet. Som Modo-klackens sos-ramsa. Det vart förstås ännu roligare eftersom det kom från dem. :P
Jag skriker inte "Dommarjävel", jag skriker dock gärna "Ut med domarn och in med Nalle Puh". Om du förstår skillnaden...

Det jag kan tycka är lite synd med klacken är att vi inte kan hålla tempot och kanske kunna sjunga en sång mer än ramsor. För fungerar det blir det väldigt stämningsfullt.
Dalan försökte skapa en tvådelad "Timrå IK är dom bästa - Heja heja heja Timrå" mellan övre delen av klacken och den undre delen av klacken i matchen mot Modo. Det är dock svårt då de på undre halvan inte ser avd Dalan gör. Jag kanske kunde ha hjälpt till lite mer... Men det är ett problem att styra klacken när bara halva klacken ser vad som är på G...
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Jean1:

Skämta kan jag och humor har jag men vissa åsikter är faktiskt inte på skoj.

Att ha ramsor med innehåll som "hata, mörda, lemlästa, skallla, knäa, slå" är det som bygger upp en oönskad hatstämning mellan supportrarna. Nästa steg blir att göra verklighet av hoten och slåss före och efter matcerna. Låter vi det gå dithän är vår älskade ishockey förstörd. Se på hulliganismen inom t.ex. fotbollen i samband med vissa matcher. En utveckling som skapats just med metoden att bygga upp hatstämning under matcherna.

Det finns ett ord som säger allt när det gäller vad man skall visa sina medmänniskor och också sina motståndare, nämligen RESPEKT!

Man måste inte hata andra för att man älskar de sina.
Om du inte kan lägga full känsla i att älska utan att också i mosvarande grad måsta välja att hata, ja då är du inte riktigt frisk. Om det är så, (tänk efter ordentligt, du kanske bara är lite obetänksam i ditt yttrande) då borde du söka proffessionell hjälp.

Lycka till!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Hälge: Jag menar att hata är inte farligt. Man behöver inte skrika hatramsor i samma utsträckning som man ropar Älskar. Men om man ska förbjuda att Hata och bara ösa på med Älska då blir det lätt en känsla av "hela Kyrkan sjunger", och det tycker inte jag är eftersträvansvärt.
Det är sällan jag känner för att ge hals i en Hataramsa, men ibland kan det kännas helt rätt. Håna lite, hata nå'n gång och älska mycket! Det är en bra dos. För att upprepa mig själv: att hata är inte detsamma som att hota. Det är inte farligt, och definitivt inte värre än att hela tiden stå och kasta glåpord efter domare och spelare, som "surgubben".

Klacken ska vara ett forum för mycken känsla. Bort med stumma energitjuvar, och dom som BARA klappar. För min del får dom gärna kliva åt sidan så att dom som vill ropa och sjunga får plats i klacken.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
John K: Ironi och sarkasm är en svår konst och smal spång att balansera på. Du behöver inte tro allt pojkarna skrev om att mörda, lemlästa etc. Dom bara roade sig lite på din bekostnad.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Jean1:

Detta stycke valde du att inte kommentera.
"Man måste inte hata andra för att man älskar de sina.
Om du inte kan lägga full känsla i att älska utan att också i mosvarande grad måsta välja att hata, ja då är du inte riktigt frisk. Om det är så, (tänk efter ordentligt, du kanske bara är lite obetänksam i ditt yttrande) då borde du söka proffessionell hjälp."

Det tar jag som ett gott tecken, du fick dig nog lite att fundera på, och det finns hopp också för dig. Härligt att se!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Jean1: Mina fräsiga ramsor var dock på fullaste allvar...
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Kan passa på att fråga igen då, vad är det för melodi i "Modolider-ramsan". Tacksam för svar!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
Tycho: "Jag skriker inte "Dommarjävel", jag skriker dock gärna "Ut med domarn och in med Nalle Puh". Om du förstår skillnaden..."

När jag läser det där och några andra förslag här så får jag panikångest. Nalle Puh?

Jag bör nog sluta efter den här säsongen. Men seriositet är nog för hög, jag vill komma närmare södra europas fotbollsklackar och hockeyklackarna i Schweiz och jag vill komma längre bort ifrån "mamma-klacken" för U10-laget. Vi är såklart många miljoner mil från södra europa men jag vill i alla fall sträva dit.

Jag får nog ta mig en funderare i sommar i alla fall om det är värt att fortsätta försöka med den här klacken. Är det så fel att ta det här med klacken seriöst? Jag fattar inte.
Kommentera

Sv: Hejaramsor
JimmyH: Kunde inte sagt det bättre själv. Du har helt jävla rätt och jag förstår dig!
Kommentera

Sv: Hejaramsor
JimmyH: Muy bien!
Kommentera

« · 952470