1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583825 inlägg · 6215 ämnen

Semifinal 2008

1024113 · » Till forumet


Sv: Semifinal 2008
ÄlskarTIK: *Eftersom ska det naturligtvis stå
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Saxat ur dagen pappersbilaga av AB:

Temperaturen
Strålande insats av Timrå publik som stöttade laget i 60minuter. Efter förlusten så skanderade de: "Vi älskar Timrå"

Duellen
Den mest dramatiska var mellan publiken o domare Marcus Vinnerborg från Ljungby. "Smålandsdomare" psykade publiken. Vinnerborg gick inte på det.

Haha Lasse Anrell är ju som han är, eftesom han tyckte att de lilla vi skek till Vinnerborg var matchens duell xD
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
JimmyH: Man kan ju inte kräva någon sorts gummifantom i målet match efter match och visst, många puckar var riktigt svåra skott även fast en del av dom fick mig att styrka åsikterna om att han ser oengagerad ut. En viktig punkt som många bra målvakter har utvecklat är ju spelet runt kassen och med klubba. Här tycker jag Backlund har en extrem nackdel.

Kollar man på Liv och Krizan t ex så släpper dom snabbt lätta skott och spelar ut dom till back. I BP är ju detta guld värt och i 5 mot 5 så slipper man många tekningar i försvarszon. Vet inte om det är backe som inte litar på sina försvarare men det blir otroligt enkelt för motståndarlaget att skaffa sig offensiva tekningar när han inte vill/vågar spela ut puckar. T om domarna har ju vant sig i att han alltid håller dom, hur många gånger såg man inte ovanligt snabba blockeringsavblåsningar på backe i detta slutspel?

Spelet med klubba runt och bakom kassen är, enligt mig, riktigt uselt. Smällen han får bakom mål i match 4 (?) bäddar han i stort sett för själv och jag vet inte hur andra ser på saken men i matchsituation så finns det få gånger jag blir så nervös som när backe får en sekund att fundera med pucken bakom kassen.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Uno Gordon:

Nu får du sluta vara besviken, räcker med 12 timmar, gjorde det för mig i alla fall.

Att se framåt är ju viktigt och nu börjar nästa fas, vilka går/kommer, vem blir ny sportchef.
När det gäller sport chef så har jag en tro på att det finns fyra stycken, möjligen fem kanditater, believe me.


March framåt.....
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Roland Engströms krönika i dagen ST är klockren
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Helg Ernest: Eller så är det fel Johan Backlund som står i mål. Kanske vi skulle värva Ånge-Johan istället som det var ett reportage om i ST för någon vecka sedan som är verksam som kock idag.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Laban: tack för drabbningarna och lycka till i F I N A L E N. Instämmer på dina punkter. Ett klockrent inlägg på min ära.

SKÅL OCH GRATTIS! VI SYNS OCH HÖRS!

Hörrni grabbar....jag tror visst att festen är slut! Folket går hem nu och lamporna släcks...vi piper vi oxå innan vi blir inlåsta.


ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Skarin: Mycket riktig analys, tycker han var väldig stel, osmidig och långsam i sidled i år, väldigt osäker runt kassen och osäker med lösa flippuckar.

Men som du skriver, han är ju inte nöjd med säsongen och kommer jobba hårt med tränaren under offseason för revanch, om nu Timrå väljer att behålla honom.

Jag är inte nöjd med honom, han förlorade matcher under säsongen med tidiga insläppta väldigt billiga mål, pga dålig fokus i starten av matcher. Det var poäng som kanske var vågskålen för en topp fyra och därmed hemmaplan fördel.

Sammtidigt var det inte på grund av honom vi åkte mot HV, vi hade för dåligt PP.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Långben: Jag är så grymt jävla besviken på Lotvonen på att jag håller på att koka över. Lös honom ifrån kontraktet snarast.

Om vi sparkar honom är det 4 nya backar vi behöver. Då vi har Jonsson, Styf, Moe och Erixon.

Ta hit Tarvainen på heltid eller sparka Backlund.

Oscar Sundh måste tillhöra kategorin århundradets störste målsumpare. Vad är det för fel på karln? Köp en ny!

Höll på sätta kaffet i vrångstrupen häromdagen när jag läste en artikel om TJ där det stod att han och föreningen eftersträvade vinnarskallar. Därför kontrakterade man Challe. Vackra ord minsann för att komma ifrån en civilekonom.

Då köper vi nya byggsatser då för att understödja denna tes. Mikko Lehtonen och Aki-Petteri Berg.

MINST 1 UTAV DESSA 2 SKALL ÅTERFINNAS I RÖDVITT TILL HÖSTEN!

Önskemål. Order. Verkställ!

Framåt. Marsch.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
kidcox: Tycker vi ska sluta såga Backe. Han gjorde ett godkänt år.
(Han var bättre i kvarten i fjol)
Men nu har vi en av dom bästa målvaktstränarna som går att få, anställd på heltid, vi har en målvakt som inte uppnåt åldern där en målvakt är som bäst. Och vi har andra målvakter i klubben som kommer att ha nytta av målvaktstränaren.

Om vi går ut och sågar Backe offentilgt vad har vi då. kankse inte ens målvaktstränaren
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Skarin:Vi vinnet aldrig något med Backe i mål ,jag sa det för 55 omgångar sedan och upprepar det igen.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Laken:
Vart är du, varför blev det så här? Du borde veta.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Timrå ik, vilket lag! Tack ska ni ha,ni har gjort det lätt att gå rakryggad.Tycker att det ser bra ut för nästa säsong vi kommer bli ännu farligare då.

ps.Regin,hoppas du står vid ditt ord ds.

återigen,med beundran och förtjusning,stort Tack för i år
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Skarin: Håller helt med. Och en bekant mur i gårdagens motståndarlag har varit skakigare än de flesta men ändå rest sig. Vi hoppas att det blir som du säger.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Är det någon som har en bra sida som visar statistik över vissa spelare, varit inne på swehockey men där får man ju inte fram +- statistik.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Ja va fan säger man?

Några ribbskott från en helt annan psykoligsk utveckling... Typ. Dessutom tycker jag Timrå hade förbannat svårt för PP i slutspelet. Var väl inte många mål där? Över lag så var laget lite ojämt i år. Som vanligt jobbigt med alla skador. Etta på floskeltoppen?

Men Timrå är ändå inte långt från en final efter allt strul... Vi dunkade ut äckelmodo ur slutspelet. Timrå är det bästa ishockeylaget norr om Stångebroån plus minus några kilometer. Det räcker för att jag ska klara sommarens alla kampingnätter i noppig träningsoverall, hinkande finkeldoftande groggar vid klotgrillen.

Tack för en trevlig säsong. Må nya TIK-stjärnor döpas i smältvattnet från årets heliga is.

Hjärta Timrå.

Och domaren var dum, jättedum.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Begrim: Håller med dig och många andra när det gäller kritiken kring Backlund. För alla som inte sett honom så mycket men som var i hallen eller såg på tv igår måste fått en funderare om han var skadad eller något. Osäkerheten och hans långsamma och stela agerande är något som Tarvainen får jobba dag och natt med framöver.

När han är bra så är han bra. Tyvärr hamnar ojämnheten och osäkerheten mer ofta i fokus än det motsatta.

Det positiva är att Backe inte på något sätt är riktigt nöjd med sin säsong. Om han får vara kvar är jag helt övertygad om att vi kommer få se en betydligt mer hungrig och alert målvakt nästa säsong som visar upp en helt annan pondus och aggresivitet.

Backes säsong är godkänd/bra. Tyvärr räcker inte det för mig.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
gurra_: hehe sant.. Dom ska kunna skjuta som en häst sparkar.. Ska kunna köra över folk som en ångvält..Så ska våra nya backar vara!! :)
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Uddan: Det låter ju väldigt bra med Skogs, bästa backen i Mora.
Hoppas finnen är en offensivt spelskickligback typ Koko fast aningen mer skottstark, typ Aalto eller Åkerman. Ingen Timråback verka ju kunna stava till direktskott :)
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
gurra_: Skogs och en finne är klar.. Inge namn på den finske spelare än! Men väntar nog gå ut med de tills dom lirat klart.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Om Timrå behåller Backe hoppas jag att Tarvainen kan utveckla honom vidare, Backe har inte utvecklats alls i år tycker jag. Två saker som jag retar mig på när det gäller Backe är hans oförmåga att vara alert i inledningen av matcher. Ofta har vi fått ett mål i arlset direkt pga att han tycks stå och flumma. Thörnbergs mål från sarghörnet blottar Backes andra problem: Att hålla tätt vid skott ur snäva vinklar. När Backe är bra så är han väldigt bra, tyvärr är han ofta dålig. Ojämn kallas det vist.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Många kritiserar Backlund för en dålig semifinalserie, men fan, det är ju för klent på backsidan. Man förlänger med Styf men inte med Koko, vad fan handlar det om? Lotvonen, nära på att va störst i Elitserien, jag kan räkna hans tacklingar på en hand. Koskinen har inte hållt måttet det senaste 2 säsongerna. Sanny är tuff men inte spelskicklig. Robin Johnsson blandar och ger men har gjort det hyffsat och juniorbackarna har gjort så gott det har kunnat. Snacka om att vi saknade Strålman denna säsong.

Timrå fölorar inte pga Backlund utan alltså den klena backuppsättningen. För Timrå har ju utan tvekan det bästa forwardsuppsättningen i Elitserien även fast Jonte och Erik va borta.

OTH : Nån som har något sillyseason-rykte eller är det nån som redan är klar?
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
missade matchen eftersom jag var stockholm i jobbet.
lyssnde på radiosporten och LG Jannsson.

när han skulla analysera vem som skulle vinna i finalen påpekande han:
"och man får inte glömma att 'Hv mötte ett mycket bättre lag än Linköping i semi och hade en svårare resa..."osv.

håller med..

ja, timrå har gjort en kanonsäsong. trots alla skador. och glöm inta att det var prat om kvarserien för ca en månad.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
JimmyH: Ja det verkar faktiskt som Backe är fridlyst. Jag tycker att oftast så ser Backe skotten men dom går ändå in. Han har ju sin "spott" under armen på klubbhandssidan. Hur förklarar ni alla som tycker han är en sån bra målvakt HV agerande att ALLTID lägga pucken på Backe ? Ska vi nöja oss med en målvakt som kommer upp kring 90 % ? För att vinna SM måste målvakten ligga på 93/94.
Jag fattar inte att folk märker hur mycket returer han släpper? Hur osäkrt han agerar runt kassen och att han under många matcher verkar stå och sova. Jag orkar inte ta upp alla tuppmål han släppt in i år... Näh en bättre målvakt då hadde vi spelat final boys and girls.

Ajöken så hörs vi på SCA-Cupen
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Olle: Liv är även en väldigt duktig skådespelerska har jag hört.. eller ja, jag vet inte, men.. åtminstone lyckas hon lura domarna.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Olle: Det är svårt att hitta en Kimmo Kapanen.

Inte ens Kimmo Kapanen själv har kunnat hitta den Kimmo Kapanen som fanns i Timrå någon annanstans i hans karriär.

I Backlund vs Liv så tycker jag att man kan tillägga att Backlund ofta var skymd då skott kom i den här serien, det tycker jag att Liv var alldeles för sällan.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
JimmyH: Vill verkligen inte låta som en gnällspik men jag tycker att det är ett högintressant ämne att debattera. Han vann klart målvaktsmatchen mot Krizan men det var ett annat motstånd och backarna hade betydligt lättare att hålla undan framför honom också.

Jag har kanske en väl cynisk syn på backlund men som jag ser det så ställdes han kanske inte riktigt på prov mot modo, det gjorde han mot HV och Liv gör en hel del räddningar som backe inte gör. Liv har ett bättre försvar framför sig iofs men jag tycker han agerar vägg alldeles för sällan för att man ska vara mer än nöjd. För att dra det längsta strået i ett slutspel mot ett, på pappret bättre lag, så måste man nog vara mer än nöjd med sin målvakt.

Jag kanske bör omformulera mig så här: För att slå ur underläge, vilket jag verkligen tycker att vi gör mot ett lag som hv, så är målvakten helt klart den position som måste vara starkast. Det är den inte nu.

Som några redan har konstaterat så får man väl dock vara nöjd med säsongen som helhet. Det snackades ju faktiskt kvalserie här inne för någon månad sedan...
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
NuMo: Jo absolut, det jag menade med mitt tidigare inlägg är att detta är något så in i helvete svårt! TIK har ju ett antal köpta lirare med hjräta likväl som Modo hade det ifjol som t e x Döme. I år var det motsatt för dem - spelarna utifrån saknade helt hjärta. Jag tror också att det får större betydelse ju längre man går i en eventuell slutspelsserie.

Sen har du ju givetvis rätt i att klacken och supportrarna är viktig och på det området är Timrå i mina ögon utan konkurrense SVENSKA MÄSTARE!
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
no_tikare: Vad tänkte du ta för timråprodukter och vinna sm guld med menar du?
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Olle: Jag tycker backlund har hållit jämna steg med liv, dagsformen har avgjort. Så som vi spelat dom senaste matcherna så vinner HV helt rättvist.

Jag tycker backe får oförtjänt mycket dålig kritik, men det spelar ju ingen roll om vi så skulle ha henrik lundqvist i målet så skulle det gnällas.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
no_tikare: Men kämpa kan man väl även om man har ett köpt hjärta.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
NuMo: Va fan menar du? "huvudsaken är väl inte att spelarna har hjärta för klubben, utan att supportrarna har det." Det har väl en jävla betydlese om spelarna saknar hjärta! Och du, överskatta inte supportrarnas betydelse - utan kompetenta, kämpande spelare med hjärta vinner man inga sm-guld!
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Helg Ernest: Snygg logga han hade på hjälmen iaf :) Nä vi kanske borde göra som Leksand. Ta hit nån gammålis :) Ta hit min idol Dominik Hasek vettja.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Olle: Det känns som att han vann målvaktsmatchen över Karol Krizan.

Stefan Liv vann matchen idag men annars så tycker jag att de var jämna i den här serien.

11 matcher. 6 vinster. 91,32%

Jag är nöjd. Ett bra slutspel av Backe.

I år igen.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
ralus: Dom kanske hade fel Backlund i målet?
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
ralus: Vilket "skitsnack" om backlund?! Vad har han åstakommit den här säsongen för att vara fridlyst från kritik? Han är ingen dålig målvakt men man får ju börja se till lagets målsättningar och ställa sig frågan om han verkligen är en målvakt som vinner en matchserie åt sitt lag. Jag tycker att det är solklart att han inte är det men om det sedan finns någon bättre på marknaden, det är väl en annan sak.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
no_tikare: Huvudsaken är väl inte att spelarna har hjärta för klubben, utan att supportrarna har det. Sen får klubben vara hur ihopköpt som helst.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
no_tikare: Regnbågsfärgad luftbalong to wonderland - Now boarding. Missa inte avgången, troll!
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
ralus: Dennes siffror skulle inte heller gjort ont om dom varit timrås.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
ralus: för övrigt så skulle jag kunna offra en hand för att hahl ska stanna.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
snälla lägg ner skitsnacket om backlund nu, visst Liv överglänste honom. Men Liv har haft mycket bättre hjälp över hela serien tycker jag, kunde inte annat än tycka synd om Backlund stundtals.

för övrigt så låter skogs som ett bra alternativ, +11 i mora är inte illa pinkat
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Det är bara att konstatera och jämföra - Modo hade ifjol ett lag med 14 egna produkter - hur många hade timrå i år? Timrå Ik är ett ihopköpt lag där spelare från Finland, Danmark och Stockholm utgjort stommen. De kan aldrig, aldrig känna samma hjärta för klubben.

Så länge Timrås spelartrupp är lika ihopköpt som Moras dito lär det vara svårt att bygga något hjärta och vinna några medaljer. Näe, det är dags att följa Modos recept (de har ju åtminstone två SM-GULD) om man ska ha susningen av en chans om att i framtiden kunna konkurrera om epitet västernorrlands lag och för övrigt ha chans att vinna något i framtiden.

Nåväl, vi får väl vänta och se hur många som försvinner till nästa år och vilka som tillkommer.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Helg Ernest: Nej, det blir han inte. När inte Kimmo hade känningar av sin ledgånsreumatism eller vad det hette så var han en gud :)
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Norden_AN: Någon ny Kimmo Kapanen blir han aldrig.
Honom längtar man efter en sådan här dag.

Kimmo när han var frisk och kry. Då fans det ingen bättre målvakt i ES.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Långben: SÅ dålig som du beskriver är han inte. Det är bara det att han är ojämn och har ingen pondus.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Långben: Håller med. Tycker att det börjar se ut som en förutsättning för att ta sig längre än en semi, att ha en stabilare och hungrigare målvakt. backe har sina ljusa stunder...men dom kommer inte när dom behövs som mest.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Långben: Not fair Janne! Tycker det är dåligt att överdissa egen spelare.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Långben: Det värsta är att om vi skulle släppa iväg han, till nått annat lag i elitserien t.ex. så är jag så jävla säker på att han spelar som en gud där och släpper in typ 70 mål på 55 matcher eller liknande.

Näe, tror det skulle göra han gott och ta några koffeintabletter innan matcher, så han vaknar till.
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
Per HApps:Tarvainen har en omöjlig uppgift!Satsa på nått nytt som inte står å släpper in höstlöv som dimper ner lite hur som helst kassen...
Kommentera

Sv: Semifinal 2008
htikare: Eric Beduain och Bastiansen i Mora tycker jag ser intressanta ut. Dom håller mer eller mindre själva hela Mora kvar i jakten på elitserieplatser i KS.
Kommentera

1024113 · »