Brynäs IF

713443 inlägg · 7953 ämnen

Brynäs.Aik i läkerolen

« · 1273404 · » Till forumet


Sv: Brynäs.Aik i läkerolen

teddykgb: "Jag håller med dig om att Sundlöv var för snabb, jag har ingen aning om hur mycket målisar som fanns ledig vid tidpunkten men vi hade ju ändå Svedberg...och det hade ju inte varit någon katastrof om vi hade väntat en månad.."

Låter iofs inte helt uppåt väggarna, men vad hade man isf för namn att laborera med?
Fanns säkert intressantare val än Bjurling där dessa förmodligen sållat bort som varande orealistiska alternativ, främst pga ekonomin.
Återstår en relativt jämngrå massa av i stort sett likvärdiga målvakter där man isf valt att slå till direkt för att få ihop lagbygget så snabbt som möjligt och därmed ge Bjurling en bättre möjlighet att komma in i laget.

Som du(?) var inne på: övriga lag som värvat målvakter ungefär samtidigt verkar ju inte heller ha hittat nåt som ser bättre ut...

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Huge: Målvaktsmarknaden kan inte ha varit lysande med tanke på vad Timrå, Luleå, Brynäs och FBK ville ha och sedan fick... Eller? :D
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen

GävleLasse: "Jag älskar Brynäs så pass mycket att jag reagerar och blir förbannad när en sportchef inte gör ett bra jobb och riskerar så mycket."

Men om du nu inte har en susning om hur målvaktsmarknaden såg ut och hur Sundlöv/Alcén resonerat i egenskap av yrkesfolk till skillnad från dig om mig som är oinsatta lekmän, hur kan du då veta att Sundlöv riskerat nåt öht?
Det kan ju vara tvärtom: han hade riskerat betydligt mer genom att ex vänta med att värva ett komplement till Svedberg?

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Hahl Bundy: På golfbanan.
Var tvungen att spela in mig på Kungsängen (Kings Course) då vi har seriespel där på tisdag.
Kom hem lite sent och sen orkar man inte kommentera en massa mer eller mindre begåvade slutsatser som dras på en träningsmatch.
Jag nöjde mig med att låta okunskapen och överdrifterna tala för sig själva den här gången.
Synd på popcornen dock, men det lär nog bli fler tillfällen för lite mys..
;-))
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Zzz: Klockrent inlägg.
Jag har hela tiden framhållit att man måste utgå ifrån hur det sett ut sen Boorken tillträdde och man lyckades få bukt med det mesta.
Och den som inte sett några framsteg sen dess måste vara blind.
Eller så har man helt enkelt bestämt sig för att Sundlöv är värdelös, punkt slut.
Och såna personer går det ändå inte att försöka "omvända" när dom väl bestämt sig.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Huge: Vart var du igårkväll då? Jag hade förberett Popcorn o allting :)
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Tväst: Glädjande nog så tycker jag själv att det tillkommit flera skribenter som INTE ägnar sig åt att enbart håna eller förlöjliga spelare/ledare så fort dom öppnar käften.
Vi har tillräckligt av dessa omogna barnrumpor härinne, som tror att deras uppträdande är fullt normalt och att deras "åsikter" skulle vara representativa för den allmänne och normale supportern, sas.
Den som i tal och skrift uppträder normalt och hyfsat, dvs på ett sätt som man själv skulle vilja bli bemött i alla lägen.
Nätforum överlag lockar tyvärr fram dom här avarterna och HS är tyvärr inget undantag.
Är väl sånt vi får leva med, hur trist det än må vara.
Bara att jobba för att försöka få fason på dom här barnrumporna, även om det verkar vara ett Sisyfosarbete av Guds nåde....   ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
GävleLasse:
Jag vet inte hur Sundlövs målisönskelista såg ut, Läck & Jocke E kanske. Där tycker jag det finns ett litet frågetecken, kunde kontakterna med Jocke skötts annorlunda?
Att sen varenda målvakt som nånsin pratat med Pecka helt plötsligt får anbud från NHL & andra ligor är ju inte lätt för Sundlöv att förutse.

" vad vill du att man skall ha HS till då? "

I princip allt som berör Brynäs, även kritik. Men det skall vara genomtänkt konstruktiv kritik.
Här går ibland "drev" som liknar den Skymningspressen utsätter offentliga personer för, oberoende om anklagelserna stämmer eller ej.

DET är jag rätt säker på att det inte leder till något bra... ja såvida det inte är sönderfall, revolution med sparkade ledare och spelare man är ute efter.

Vad skall vi ha HS till.... jag roade mig med att gå tillbaka i HShistorien och läste de första sidorna som finns lagrade.
Där luftades många teorier om taktik o laguppställningar, men jag har ännu inte kommit så långt fram i tiden så att jag funnit några så osmakliga hån och påhopp som ständigt förekom innan kraven skärptes här för några veckor sedan.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
arnio: runt 2500 var det och klacken var helt tyst

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
GävleLasse: Sant som du skriver, men kanske det skulle kunna komma något konstruktivt ur det hela. Många sitter och klagar och är allmänt negativa och refererar till hur Brynäs skötts sen mitten av 90:talet. Men det är kanske dags att göra en nollställning och se hur det ser ut idag och utgå från det? Vi har gått från ett negativt egetkapital till 10mill+ och en ungdomsatsning som är om inte i världsklass så i allfall bäst i europa.

Ang målvakterna så är jag inte heller nöjd, dock har vi inte en aning om hur utbudet såg ut och som jag ser det så har ingen annan förening hittat någon bättre målvakt under den tidsperioden. Salak är väll den enda målvakten som kommit in senare, och han hade vi inte haft råd men i allfall.

Du säger att Sundlöv inte gör ett bra jobb, men med en av elitseriens absolut lägsta lönebudgetar och ett lag som gått till slutspel två år i rad så vet jag inte vad du egentligen förväntar dig.
Sportorganisationen överpresterar sett till ekonomiska förutsättningar och där är Sundlöv chef. Däremot kan jag förstå om du har åsikter om det ekonomiska men blanda inte ihop sport och marknad.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Bissett19: "Har sett ett gäng försäsongsmatcher genom åren,det går inte att jämföra med seriespelet,vetetusan om det ens är positivt att vinna."

Näe, jag är inte orolig. Så länge vi möter lag med Div 1/Allsvensk klass under säsongen så lär semin vara given ;-)
Skämt åsido, försäsongsmatcher är precis som du säger inte ett facit för hur laget kommer gå under säsongen. Men det ger ändå vissa indikationer.
I det här fallet, med två nya målvakter och två nya backar (dvs 50% av de defensivt inriktade spelarna nya), borde inte NC prioritera att få till samspelet och strukturen i defensiven först?
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
mikeymike: Hur många kom på matchen då rå?
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Vet inte om någon nämnt det men faktum är att det lät riktigt bra från Brynäsklacken då och då igår. Tror det kan bli riktigt bra tryck sen när det blir mer folk på ståplats!
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
GävleLasse: Jag håller med dig om att Sundlöv var för snabb, jag har ingen aning om hur mycket målisar som fanns ledig vid tidpunkten men vi hade ju ändå Svedberg...och det hade ju inte varit någon katastrof om vi hade väntat en månad..

När det sen gäller Bjurling så är det väl så att han börjar ju på minus redan innan han ens spelat för oss...och visst finns det en anledning till det..han har ju inte varit någon Hasek direkt dom sista åren...

Dock så kan jag tycka att han är värd att få säg 10 matcher i serien på sig att bevisa att han är bättre än vad många, mig själv inkluderat tror..
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
GävleLasse: Det är ju när kritiken övergår till hån och förlöjligande av spelare och ledare som det liksom blir för mycket.
Sundlöv och Lauritzen är Brynäsare, Sundlöv är till och med en odödlig hjälte.
Det svider i min själ när jag läser hur de ofta bespottas här på forumet.

Nu ser det ut som att Bjurling är ännu en Brynäsare som hamnar bland de bespottade här och det är trisst. Kritik, negativ som positiv är givetvis ok men att förlöjliga spelare/ledare är bara ett jävla otyg som självklart inte tillför någonting annat än en dålig stämmning på forumet....

Var snälla gott folk så blir livet (på forumet) lite bättre.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
GävleLasse: Amen
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen

Tväst:Vad vill du att man skall ha HS till då? Skall detta vara ett forum där man sitter och skriver superlativ om hur jävla bra man är?

Hela idén med att ha hs är ju just att kunna diskutera laget och föreningen. Det spelar ingen roll vem som är negativ eller positiv till en spelare. Exempelvis Bjurling. Han man BRA betalt så ingår det både beröm och en massa skit. Jag har aldrig velat ha honom i Brynäs och jag är förbannad på SUndlöv att han var så jävla bekväm och hade så bråttom att signa en målvak att han tog det första bästa alternativ som kom.

Ärligt talat. Sundlöv lär ha haft en önskelista på tänkbara målvakter. Du kan ge dig fan på att Brurling var långt ner på den listan.

Jag älskar Brynäs så pass mycket att jag reagerar och blir förbannad när en sportchef inte gör ett bra jobb och riskerar så mycket.

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Tväst: Är helt inne på din linje. Rosor vid bra utförande, Ris vid dåligt.

Lauritzen t ex, spelar ju ingen roll om han gör en skitbra match, det ska hackas ändå. Tror till och med han hade bäst +/- i hela laget förra sessen.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Tväst: Jo, jag förstår vad du menar och håller med..

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Lindström:
Jag tackar för referatet från er som såg matchen, 60 mil en väg är lite väl långt för en träningsmatch.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
MarcusElving:
Såklart kan man såga en spelare efter en speciel match, det tål dom, och dom vet ju naturligtvis själva när dom gör nåt bra eller nåt mindre bra.

Det var f.ö. inte din åsikt om Dale jag i första hand tänkte på, utan mer det faktum att vissa på forumet sågar spelare om o om igen oavsett vad dom presterar på isen.

Spelarna har ju olika roller i olika situationer så en del jämförelser blir rent av omöjliga.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Tväst: Bara att stötta målisarna så gott det går, media kommer ju att gotta sig så fort dom inte fantom spelar. Kommer att vara ett jäkla jämförande mot Markans alla stats å så.
Bara att göra det bästa av situationen.

Lite lustigt är det vissa spelare får man inte säga något negg om alls, då blir det ramaskri utan dess like medans andra kan man såga hejvillt.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Gurra88:
Nej, jag har inte satt några regler. Jag sa att i min värld....

Men det jag egentligen vill sätta fingret på.... om vi supportrar klagar på nån spelare hela tiden, blir han bättre då?

Jag menar att NU några veckor före seriestart så har vi det spelarmaterial som vi har..... vore det då inte smartast att peppa och stötta dom spelare o ledare vi har?

Vad skall Brynäs göra med sitt målvaktspar t.ex. så att du blir nöjd?
Jag upprepar för den som ev. glömt, vi hade väl lite otur på målisfronten i somras? eller?
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen

Tväst: Sälvklart ska spelarna stöttas! Det är en självklarhet :)

Men här på forumet så måste man även kunna kritisera en spelare som har gjort något mindre bra. Detta är ju ett forum. Min sågning av Dale Clarke idag är ett exempel. Men det betyder ju inte att jag inte stöttar honom när det kommer till kritan. Han är brynäsare och jag är brynäsare så enkelt är det.

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Davey_22: Nej då! Som sagt, han var helt okej. :) Men jag måste erkänna att jag var orolig efter första perioden :P
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Tväst: Nu är de ju inte du som sätter reglerna här inne och folk får klaga hur mycket dom vill. Är man missnöjd med målvaktsparet ledning m.m så är de väl här man ska kunna vädra de? Om man inte kan ta sig upp på årsmöten etc..

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
MarcusElving: Skönt att komma hem från kvällsskiftet och se att vi vann mot gnaget och att Bjurling inte var HEEEEEELT åt skogen ?
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
MarcusElving:
Helt rätt av klacken att stötta Bjurling, förstår inte vad man vill med Brynäs om man gör nåt annat.
I min värld är idrottsåret uppdelat i olika perioder,

Efter säsongsslut: analys, bedömning av laget o spelare.

Sommaren:Årsmöte, medlemarnas möjlighet att påverka så att styrelse och klubbledning kan ändra på saker som inte fungerar, vissa spelare lämnar, andra kommer.

Försäsong: Laget är i stort spikat, små ändringar kanske kommer om det blir många skador, eller flera spelare helt enkelt inte håller måttet. OCH från o med nu så stöttar vi våra spelare, vem blir bättre av hån o ständigt få höra att man inte duger? Träningsmatcher är ju till för att prova olika taktiska uppställningar m.m.

Seriespel: Låt det gå 15-20 omg. innan allt för stora klagomål hälls över laget, spelare o ledare.

Dom måste få en chans att visa vad dom går för, DET GÖR DOM BÄST OM VI STÖTTAR LAGET SOM VI HÅLLER PÅ.

Alltså: inga raljanta hån mot spelare o ledare, är du en riktig Brynäsare för du vänta med klagomålen till våren.

Detta tycker jag är så självklart att det nästan känns pinsamt att formulera det så här.
FÖR vad är egentligen allternativet? börja byta ut spelare i parti o minut?

Detta handlar ju inte om vi tycker att spelare den o den är bra eller dålig.... nu har vi det laget vi har.... STÖTTA DOM.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen

Jag kan även avslöja att brynäsklacken körde "Vi vill se Bjurling dansa" efter matchen. Efter lite spex så körde han till slut några moves. Klacken jublade och skrek "Vi älskar Bjurling, Vi älskar Bjurling"

Han känner sig nog välkommen i alla fall. Cred till klacken som visar att de står bakom honom, inte bara att de står fysiskt bakom honom ;) Utan även stödjer honom!

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen

Första perioden var inget vidare, slarvigt spel från båda lagen och mycket fram och tillbaka. Kan inte säga att det ena laget var bättre än det andra.

I början på andra perioden höjdes tempot och det var Brynäs som stod för den tempohöjningen, AIK fick svårt att hänga med i egen zon och började slå ifrån sig mer och mer. Brynäs var klart bättre den här perioden. Brynäs började spela riktigt fysiskt och det såg stundtals ut som slutspelshockey faktiskt. Vill minnas att Granis och Bertilsson hade en varsin rejäl propp. Brynäs förde spelet hela perioden även om AIK hade något tungt anfall också.

I den tredje perioden var det helt och hållet Brynäs. Brynäs dominerade totalt i sista perioden utan att själva spela jättebra. Det saknades lite timing i passningar osv men Brynäs gasade på och AIK kom bara på kontringar och tillfälliga korta anfall. Rättvis Brynäsvinst!

Bjurling då, han såg riktigt osäker ut i första perioden och släppte mycket farliga returer. Såg nervös ut. Dock spelade han upp sig och hade ett par riktigt fina räddningar. Han gjorde en klart godkänd match.

Dale Clarke har jag redan kommenterat, bidrog med ett mål och ett målpass. Utöver det, fullständigt underkänd.

Ekholm, det förvånar mig att han väger 91 kilo. Han ser ut som ett HUS på isen. Om jag inte visste vikten på honom skulle jag gissa på 100-105 kg, seriöst. Vilken bjässe! Spelade stabilt, enkelt och rejält. Gillade det jag såg. Han stack fram i offensiven någon gång också.

Utöver nyförvärven..

+ Emil, Lasse, Granis, Järnkrok, Rödin, Eero & Hansen.

Resten tycker jag var mer eller mindre godkända, ingen som var direkt dålig i alla fall. Men många kan mycket mer..

AIK-fansen skrämde livet ur mig och många andra genom att smälla av någon form av smällare eller bomb. Jävlar i min låda var det small till.. Utöver det och lite gap och skrik så ställde de inte till med något. De var inte så många heller.

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Lindström: "Var mkt bök vid sargen med 4 spelare med röven ut mot banan, såg ut som vi hade halva släkten Sedin på besök..
Var mest Silver å co som inte kom till skott alls idag."

Ha ha hur ska man tolka detta? Böghumor? :)
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Bissett19: Nja jag skrev;Dale Mysig kanon, Under bra idag.
Visst lite duttig var han men han ska ju ifs inte spela som Kudden gjorde heller kanske.


Var mkt bök vid sargen med 4 spelare med röven ut mot banan, såg ut som vi hade halva släkten Sedin på besök..
Var mest Silver å co som inte kom till skott alls idag.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Lindström:

Du skrev väl att Dale var kanon?

Men tack för utförlig rapport.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Clarke verkar kunna pricka bra men annars såg han inte speciellt säker ut. Besviken på Ekholm, såg lite ut som bambi på hal is ibland.

Rödin Järnkrok bra. Silver hygglig, men höll i pucken för mycket.

Brynäs ägde andra och tredje period men fick knappt skott på mål, sarghockey hela tiden. Åka och söka pass. Inte en jävel skar in mot mål.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
MarcusElving: Jag skrev väl bara att han har ett rappt skott vad jag vet.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen

Lindström och Venom: Herregud, såg ni matchen eller? Visst, Dale Clarke gjorde ett mål och ett ass men resterande tid han var på isen så var han ju totalt värdelös. Det är inte ofta jag tar fram stora motorsågen, men alltså hans defensiv var ju rent ut sagt pinsam matchen igenom. Felpass, tappade puckar, felbeslut efter felbeslut. fy F*N rent ut sagt vad dålig han var. Tommy Jonsson stod och berömde honom innan matchen så det här måste varit det absolut sämsta han har presterat i Brynäströjan!

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Venom: Ja Bertilsson kommer att bli kanoners, ser ut som han har lagt på sig nått Kg till oxå!
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Dale kommer nog ersätta Juuso bra. Han ser bra ut offensivt och bättre än Juuso i defensiven.

Dacke va som sagt väldigt seg. Lasse såg lika loj ut som vanligt. Ekholm va lite taskigare på grillorna än va jag trodde.

Jag gillar Bertilsson, jag tror han kan bli riktigt stabil i defensiven med tiden.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
teddykgb: Lasse blandade å gav, I första så var han rejäl vann närkamper å smällde på. I andra så sega han å dutta runt. I tredje så var han rejäl å mkt frammåt hade läge på att stänka dit en, men passa bort chansen.
Så har får ett G!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Lindström: Ser inte Lasse Jonsson..men tack ändå för fyndig rapportering..
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen

Lindström: Dackell har väl aldrig varit något vidare på nån försäsongsmatch. Om Nordan är lika seg som Dacke såär det ju inte konstigt att Areo inte ger järnet han heller...

Men om det är så många sega spelare så kan man ju lätt ana att de är i en tung fas på försäsongsträningen. Jag vill minnas att de brukade lägga upp det med många tunga ispass med massor av mjölksyreträning och liknande vid den här tiden, för att sedan plana ut lite och fokusera mer på själv spelet. PP och liknande.

Lite tråkigt att CZ har så brått att så gott som cemetera kedjorna så här. Man hade ju gärna sett att man spelade Rödin i hop med Nordan och Areo.. Dackell är ju dättre i defensiven och skall således användas i en sån roll. Exempelvis i en tredjeformation ihop med Hansen och någon mer defensivt skicklig ytterforward. Något att matcha mot motståndarnas förstalinor.

Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Bissett19:

Bra idag:
Sandin 1+2
Hansen Stabil
Järnkrok Klok, bästa tekare oxå?
Granis Hade nån smaskig överkörning
Dale Mysig kanon
Ekholm Trygg å smart
Bertilsson Småful å bra med åt alla håll
Larsson Tog för sig
Sunken Nån fin överkörning


150 pass till i spåret Alt skänk till Sundsvall..
Dacke Segare än sirap
Lauritzen Inte ett rätt, feg å klen
Nordqvist Se Dacke
Silfverberg Puck kåt idag INTE ett pass


Bubblare:
Somervuori Inte riktigt i slag, seg och loj
Rödin Bra tänk men J18 utförande funkar inte i ES
Khana Fick inte til det men slet å var småful
Andersén Nån överkörning oxå men mkt seg
Bjurling Lite fippel på 1 målet men NOLL back hjälp på andra, så OK

Fick jag med alla där?
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
65selander:

Ja han var rätt ok mot Leksand också.

Vi får se om ngn som sett matchen loggar in senare och ger sin analys på matchen till oss Internetsupportrar;)
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Bissett19: enl HF sms i 3:e så har Hansen spelat jävligt bra.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
sylf:

Gretzky gjorde 4-2
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Och vår målis hade nästan lika bra räddningsprocent som AIK:s tredjemålis. Det här ser lovande ut.
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Jajjen: Vad har hänt, Bjurling räddat ett skott? Sundlöv sjukskrivit sig?
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Jajjen: Var det skönt ;-)
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kommentera

Sv: Brynäs.Aik i läkerolen
Huss:

Som man förstod i förväg så skulle publiksiffran glädja mer än själva spelet,drygt 2500 enligt bloggaren på GD/AB.
Har sett ett gäng försäsongsmatcher genom åren,det går inte att jämföra med seriespelet,vetetusan om det ens är positivt att vinna.
Kommentera

« · 1273404 · »