Brynäs IF

715368 inlägg · 7953 ämnen

Följande fel har inträffat:

Inlägget finns inte

Forum

2705729 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Ja, det blir intressant att se hur det går för Tärnström och AIK. Som du säger är han ung och fortfarande utvecklingsbar. Blir väldigt intressant att följa lagbyggen som AIK, Södertälje och Mora.

Södertälje har tappat två poängkungar och Alba, svåra att ersätta. Västerås är alltid omöjliga att bedöma på förhand.

Mora tappar ju alltid bra unga spelare, men jag tror att tappen av Ljunggren och Måns C blir otroligt tunga. De har nog varit otroligt viktiga stommespelare för att kunna acklimatisera och slussa in unga succéspelare under årens lopp.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nyb: John Nyberg skrev 3 år i LHC, Göransson 3 år i Rögle. Ja, det är förvånande att så "stabila" men ändå relativt mediokra SHL-backar får så långa kontrakt. Man hade ju blivit minst sagt besviken om Brynäs hade skrivit 3-årskontrakt med Nyberg.

Här är två intressanta finländska backar.

Rafkin är en 22-åring som testats i landslaget den här säsongen. Rightare som verkar ha ett fysiskt spel, hygglig skridskoåkning och okej med pucken.

Sund var ju duktigt hypad för några år sedan och jagades som bekant av Brynäs innan han hamnade i Rögle. Han är ingen spelare som är värd enorma summor, men kändes som att han kunde bättre än vad han visade i Rögle. En bra tvåvägsback som skulle kunna ersätta Benn. 28 år är en bra ålder.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Samtidigt är han bara 21 år. Med mer speltid blir det säkert mer poäng. Som truppen ser ut nu så lär han väl bli andrecenter (med reservation för eventuella Pajen-värvningar), vilket kan vara en rimlig nivå att fortsätta växa på i en större roll och kanske peta in en 30-35 poäng.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Vi tackar så klart Tärnström för säsongen som varit och önskar lycka till, även om jag starkt ogillar råttorna med deras supportrar…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Det är ändå en helt annan sak att spela i tredjekedjan än att vara drivande i ledande roll. Man var nöjd om Tärnström klev fram lite då och då i Brynäs, det spelade inte så stor roll om han gick mållös 10 matcher i rad, eftersom andra ändå klev fram. Han måste komma till spel och leverera "varje kväll" i en helt annan utsträckning om han förväntas vara en drivande spelare i AIK. Hans målskörd i finalspelet var ju inte direkt representativt för hur hans säsong var i stort.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Nu har ju dock Tärnström fått en hel säsong i HA också, om än en ryckig sådan. Innan hade han väl typ 10-12 matcher i Tingsryd bara? Tror den här säsongen har varit en viktig läropeng för honom. Nu känner han till ligan ordentligt, har spelat överallt (förutom i Vimmerby), ska (säkerligen) få stort förtroende, dessutom i sin moderklubb som han älskar över allt annat. Jag tror det blir skitbra för honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jag tycker att Tärnström fick en jäkla massa förtroende hos oss under hela säsongen, men det hände inte så mycket. Han spelade ju t.o.m. PP under en period, men det fanns liksom ingen slutprodukt. Sen hade han ju så klart en knepig säsong med körtelfeber. Men ingen kan ta ifrån honom de 2 finalmatcherna på Hovet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Helt enig om "Vägen tillbaka". Man hade verkligen alla möjligheter att göra något bra här. Istället fick vi mest träffa Noppas ägare, se lite gött tjöt mellan Aujulay och Di Leva och se lite standardintervjuer med nyckelspelare och några mål vi redan har sett. Sa upp prenumerationen häromdagen faktiskt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Hade hoppats på mer exklusivt material ffa från matcher och omklädningsrummet
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror tvärtom faktiskt. Jag tror Tärnström får sitt definitiva genombrott i vinter. Det finns mycket hockey i den grabben och jag tror han kommer växa med förtroendet.

Om inte annat så kommer han vara jävligt vass på att avgöra derbyna och spela på topp i dom, det fick vi se prov på i finalen. Jag håller tummarna för Tärnström (men aldrig för AIK).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag ser faktiskt inte Rögles behov av att plocka in ännu en breddback. Ett treårskontrakt känns dessutom som minst ett år för långt med tanke på vad man får.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Jag tycker alltid det är intressant att se hur det går för spelarna som Brynäs släpper. Befarar att Tärnström kommer att floppa i AIK, de har nog höga förväntningar på honom nu och även om han stundtals var bra i Brynäs, så var han aldrig en drivande spelare. Om AIK förväntar sig att han ska vara en drivande spelare i toppkedja så kan han mycket väl floppa.

Nick Hutchison är för övrigt en spelare som säkert hade kunnat spela bra med Scott och Vesel i fjärde. Han är främst center men kan även spela på kant. Lite långsam men fysiskt stark och bra i slottet. Om han är kvitt sin skada och kan acceptera en tillbakadragen roll vore han intressant.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lira: Känslan och avvägningen i dragningen och backhanden, ja hela anfallet är ju ögongodis på hög nivå! Grabben har bevisligen mycket hockey i sig, det såg man verkligen i den aktionen (0-3-målet). Lite mer edge och jävlar anamma och han kan gå långt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: de kommer nog att lyfta upp sina j20 målisar mer också om jag ska tro infon rätt
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nyb: Jag är lite förvånad över att Rögle har skrivit treårskontrakt med Göransson. Han kom som en ganska hypad talang till Brynäs hockeygym, men hade en ganska tung tid här och var ju inte nära A-laget när han lämnade för spel i Nordamerika.

Efter två år i USHL och tre år i NCAA plockade Leksand honom. Nu har han gjort fem år i SHL och verkar ha etablerat sig som en stabil SHL-back, men treårskontrakt i ett potentiellt topplag som Rögle känns saftigt.

Göransson är ett bra exempel på hur någon kan utvecklas i mindre nordamerikanska ligor och komma tillbaka som en SHL-spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Rögles backuppsättning är väldigt jämn men jag tycker de saknar en tydlig back-etta som många andra lag har i exempelvis Tömmernes, Pudas, Persson och Djoos (ta i trä). Av det jag såg i finalserien så kändes det som RBK’s backsida blev deras förfall, men man har absolut höjt sin lägstanivå med värvningarna av Själin, Johansson m.fl.
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Anders Berg:
Tycker 0-3 målet i sista finalmatchen på Hovet där Tärnström drar Andrén och backhandar upp en lite lobb i nättaket är grymt snyggt och kyligt, absolut top 3 i min bok 😎
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Tvärtom, blir mycket mer naturliga och korrekta rörelser om man har fria vikter och inte en maskin som styr rörelsebanan. Också betydligt bättre för rörligheten, balansen etc vilket är viktig för en hockeyspelare. Tränade på samma gym som en del elithockeyspelare under ganska många år och de enda maskinerna de använde var några benmaskiner och ibland kablar. Där jag tränar nu är ofta killar från hockeygym och det är precis likadant med de träningsschemat som de fått av sina fystränare. Deras gymschema domineras av fria vikter och övningar med den egna kroppsvikten och ja - mycket träningscykel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Lägg ner det där tramset, tack.
Nej, Kvist håller inte i SHL. Men att hålla på och håna en toppengrabb som brinner för vår klubb är fördjävla onödigt. Höj nivån!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: oavsett hur man vet hur övningar ska göras så är det större skaderisk när man tränar som Dif verkar göra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: ”Backsidan ser också ut att bli bra, även om det återstår några saker där.”

Rögles backsida ser dock ruskigt bra ut…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: DIF Hockey är kända för att inte ha moderna träningsmiljöer, men för de som vet hur man använder skivstänger, hantlar och den egna kroppsvikten behövs inga maskiner. Detta är elitidrottsmän och inte 50-åriga Svenssons som vill hålla igång kroppen genom att använda massa olika gymmaskiner.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gillar dock att göra intervjuer med spelarna. Men utöver det så var det inget som var intressant.


En sak som är intressant är att jag kollade på en video Difhockey hade lagt ut på sin instagram.

Är det verkligen deras ordinarie gym dem tränar i? Ser ju värre ut än vad min lokala divison 2 klubb har för fan 😬 inte undra på att dem har så mycket skador varje säsong, om man mestadels bara kan träna med hantlar och fria vikter 😬
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” men nu är det ju dags. Flera av spelarna som släpps kommer ju ändå skriva på för andra lag när som helst nu.”

Ja, klubbarna står nog i kö för att signa upp kvist 😂😂😂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Otroligt lyxigt om Brynäs har Vesel som fjärdecenter. Det var många år sedan som man hade en så bra fjärdecenter. Tror han kan göra uppemot 20 poäng som fjärdecenter vilket vore väldigt bra.

Förhoppningsvis bygger man en stark fjärdekedja. Tänker Vesel, Scott och ytterforward. Misstänker att man tänkte ha Måns Carlsson där, därav kontraktserbjudandet till honom. Hoppas man scoutar fram något spännande, kanske från AHL eller Liiga, eller varför inte HA? Tror att Olhaver hade passat bra där om han accepterar en sådan roll, men det borde finnas många lämpliga alternativ för den som scoutar bra. Robert Rooba är också en intressant typ för den rollen, men det skulle också vara intressant med en hungrig nordamerikan eller en ung svensk spelare som kommer in med energi, fart och en viss skicklighet, typ Wersäll eller Frondell.

Det borde finnas goda möjligheter för en kedja med Vesel, Scott och ett hyfsat nyförvärv att bygga ett bra spel, och inte bara "fylla ut laget".

Om Kvist får förlängt borde vi nog anlita Columbo att klura ut varför.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Jag kan förstå att drog ut lite på tiden med exit-samtalen, eftersom säsongen var lång och laget ville fira SHL-avancemanget veckan efter, men nu är det ju dags. Flera av spelarna som släpps kommer ju ändå skriva på för andra lag när som helst nu.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Måste bara få det ut mig, Cross medias ”Vägen tillbaka”-serie om Brynäs var så fruktansvärt uselt.
Inga röda trådar, konstigt klippt, mängder med missade ”öppna mål” samt återkommande klipp som bara fanns till för att fylla ut tiden.
Nej jag är faktiskt riktigt besviken på nivån..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp:
Därför att det scenariot du målar upp inte stämmer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge:
Kvist är viktig som kulturbärare?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
CLUBEN: jo han blev erbjuden 2 år .
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror att man väntar besked från Benn innan man funderar på att förlänga med Cukste. Nedsläpp Brynäs var/är ju tvärsäkra på att Djoos kommer. Då har vi ett första backpar med honom och D’astous. Sen Berra och Kinnvall i 2:a och Benn/Cukste ihop med Lindstein i 3:e.

Får Kvist förlängt så går topplocket här…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tycker det är lite udda att vi inte gått ut med de uppenbara som kommer lämna (Coreau, Blomqvist och Billins tänker jag främst på då). Brukat ofta vara det första man presenterar under en silly season.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Ja, håller helt med. Man vet att Vesel iaf inte kommer att vara underkänd utan ganska stabil. Nu har man tre ganska säkra kort.
Gäller att pricka rätt med sista centern nu.

Backsidan ser också ut att bli bra, även om det återstår några saker där.

Det jag reagerar lite på är att truppen ser dyr ut redan, det är väldigt tunga namn.
Finns det budget för en förstacenter av bevisad SHL klass + Djoos ?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Tack, då kan vi räkna in Vesel. ”Bara” Cukste, Benn, Kvist och Kelleher som vi väntar på besked om då?

Billins räknar jag bort.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Var de som först att rapportera om att Ölund och Indrasis (de nämnde Kopacka men det var rätt känt redan) var klara efter att vi gick upp. Är väl inget fan av Sportbladets hockeyrapportering heller och de vet kanske mindre om Brynäs än de gjort förut men så mycket brukar de inte ha fel när de slår fast att något är klart. Rätt säker på att vi kan räkna hem Vesel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Dessutom är ju AB mil efter Expressen när det gäller hockeyrapportering. Med tomtar som Wennerholm och Ros kan man inte med gott samvete säga att man har en kompetenta hockeyjournalister.

Men här har man alltså hittat något som gått Höken förbi helt…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Molla: Årets årsmöte blir i augusti. Närmare bestämt den 21a. Antar att de fått frågor om det då de ska skicka ut info 8 veckor innan.

"En formell kallelse till mötet kommer utfärdas av styrelsen åtta veckor före mötet via föreningens officiella digitala kanaler."

www.brynas.se/article/xorasdk-1ekad/view
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: tycker det är bra om man behåller 3/4 av förra årets centersida. Dels för att den var bra och dels för att sista centern med största sannolikhet blir en chansning, någon som inte spelat i shl tidigare. De flesta shl-spelare har väl redan klart med klubb nu när Brynäs är sist ut att värva
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Då har ju Brynäs kommunikationsavdelning lite förbättringspotential. Det blir ju pinsamt när kvällstidningar går ut och säger att det är klart innan klubben själv gjort det.

Likadant med Kopacka och Indrasis, båda ”råkade” ju avslöja efter sista finalen att dom blir kvar. Varför dröjer man 2 veckor att kommunicera det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Ja om 1:an är vass så är det där en stark centersida.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Ja, Aftonbladet kommer såklart
inte offra sin trovärdighet på någon gissning så det är klart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Nja säger de att något är helt klart brukar det faktiskt stämma.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Sportbladet (Abris) har väl ingen källa i Brynäs längre så det är väl bara spekulationer? Så länge inte Vesels agent glappat. Men inte mig emot, då ser jag Brynäs centersida så här:

1:a: Ny
2:a: Larsson
3:a: Vesel
4:e Ölund

Får vi in en vass 1:a så är det där f-n en riktigt bra centersida.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: Sportbladet hävdar att det är klart
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Såvitt jag vet finns det inget pressmeddelande om Vesels förlängning. Jag har inte sett några säkra källor som säger att han är klar för oss nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Greatredwing : Vart är pressmeddelandet om Vesels förlängning?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Greatredwing : Vi ska alltså gå in nästa säsong med samma centersida som i HA minus Blomqvist? Nä det ser jag faktiskt som helt otänkbart. Får se vilken kvalitet nya centern håller bara.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Tänk om det inte blir nån ny center? De förlängde Vesel dagen efter ONeill skrev på för luleå.. Hemsk tanke för de behövs en riktigt bra center..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
CLUBEN: Tur att vi har en anonym skribent som kan informera oss om att LHC aldrig var intresserad, trots att han besökte, genomförde en läkarundersökning och fick ett kontraktsförslag av LHC. Dessutom råkar den anonyma skribenten också heja på LHC.

Varför är det så svårt att bara acceptera att LHC uppenbarligen hade flera spår, varav en var Källgren, ni fick nobben och det löste sig med en annan bra målvakt istället.
Kommentera

2705729 · »