1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

317674 inlägg · 3857 ämnen

Karlskoga - Modo

1913431 · » Till forumet


Sv: Karlskoga - Modo
Monno:
Klart du minns fel och jag minns rätt ;)
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
MorganaLefaey:
I längden vinner man på ett eget spel, särskilt då ett eget spel innebär att man tar sin defensiv på allvar.
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
MorganaLefaey: Visst känns det ibland lite överdrivet svårt som grabbarna spelar, men jag hoppas vi får en utveckling såsom Skellefteå fått på Djuse, Rundblad, Heed och John Klingberg. I vissa av de fallen tog det förvisso mer än ett år innan spelaren riktigt blommat ut, men det skickar ändå fantastiskt viktiga signaler.
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
J F K: Där håller jag båda tummarna upp. Räcker inte med en gilla knapp.

"Både Tom Hedberg och Viktor Berglund spelar snudd på lika svårt som Djuse gjorde då, men nu har vi råd med det "

Det är det här som är så viktigt. Hedberg o Berglund gör ett antal knepiga beslut / övertro på sig själv per match. Och så här långt så är det helt ok. Det bör vara rejält utvecklande. Men kan de stänga av detta om det blir knapert?
Om vi hamnar i kval?
Jag hoppas de utvecklats tillräckligt för att spela sitt spel och samtidigt minska riskerna.
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
dempa: Lyssna in karaktären Kicki Tapper på MNK :)
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Monno: Djuse hade mått så mycket bättre av att komma in i ett lag som inte spelade med kniven mot strupen. Både Tom Hedberg och Viktor Berglund spelar snudd på lika svårt som Djuse gjorde då, men nu har vi råd med det och vi täcker upp för varandra. Dessutom har vi Hellkvist som uppmanar dem att våga och stöttar dem om det blir fel ibland.
Det är det jag menar med att miljön i år är så mycket bättre för spelare som vill utvecklas än det varit på många - krampaktiga - år.
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
dempa:
Låter inte som du var på hky utan en av mensa-klubbens fester💪🏻
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
ivandrago: Ja nog fick väl Djuse skit. Men som många här kommenterat så var nog de flesta överens om att han hade en väldig uppsida. Sen var väl marginalerna han spelade med då inte riktigt SHL klassiga dock.
Men kan minnas fel också. ;-)

Jag tror nog Alsenfelt aldrig lyckats i Modo. Det är för mkt psykologi. Han kom in, gjorde några dåliga matcher, han fick ENORM press på sig att leverera och det skar sig väl rätt hårt med Uffe också.
Det blev fel från början helt enkelt.

Ryno var inte nära redo. Även idag visar han dåliga tendenser emellanåt.
Däremot Hersley tror jag hade kunnat bidra om man haft mer tålamod. Han var bedrövlig seg här, men man skulle satt han på skridskoträning varje dag nå månader för å få upp farten typ...
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
dempa: Det var med glimten i ögat, snälla nån!
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Confusius: ursäkta sent svar, var tvungen att hjälpa min son med hans banjolektion.

Tycker det är lite ”kasta sten i glashus” att kalla Karlskoga-fansen för hillbillies, nu vet jag inte var du kommer ifrån men det är inte mycket annan typ av folk uppe i Nolaskogs åtminstone inte utefter min bedömning de gånger jag varit på besök på hemmamatch. Sist var det en kille som skulle stajla med en kvarting vodka i kallingarna som han skulle smuggla in, höll på och ropade högt till allt och alla att han hade ”störst kuk i Bjästa”..
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
dempa: Rögle lär ha fått hosta upp ordentligt
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
J F K: jag se helt missat att Ahnelöv spelar för Rögle. What? trodde en ”större” klubb skulle signa honom, han är ju bara 30 år.
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Nucky: Djuse var lite som Lindgren och Stenqvist. Unga, talangfulla, men lite för övertygade om sin egen förträfflighet.

Egentligen handlade det väl mest om att få poletten att ramla ned och spela lite enklare. Hos Hellkvist är jag också övertygad om att alla tre haft mycket större chans att blomma ut.
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
ivandrago: Djuse hade en rejäl uppsida även i Modo, en modern back som säkert varit riktigt bra under Hellkvist.

Man kan ändå inte klaga på Modo's scouting av svenska spelare under de åren. Djuse, Ahlsenfeldt, Ryno, Blomqvist och Hersley är alla spelare som kom till Modo och skulle utgöra dess stomme.
Tyvärr var de inte riktigt redo att ta steget just då, i kombination med ny tränare minst 1 gång/år blev det för inkonsekvent.
Djuse tycker jag dock var riktigt bra stundtals, och det syntes att killen hade talang.
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Gusse: ang straffen o J Ericsson, tittat ett antal gånger på den o reflekterat över att han inte visar nån glädje utan fortsätter förbi målet med nedböjt huvud, inte sett då han åker mot båset , kanske hans stil liknande då Salle pytsade...
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
ivandrago: Jag kände att Jellvert inte var nått att ha. Han har överraskat på mig iallefall. Tänk vad rätt miljö kan göra för en spelare att utvecklas rätt.
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Monno:
Djuse vart nog rätt sågad, när han skrev på för Saik så undrade de flesta vad de sett i honom. Sen är det kanske skillnad på totalsågade/sågad😁.

Alsenfelt är inte så mkt och säga om, hade han stannat så hade det säker funkat till slut.
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Silly:
1: Alsenfelt var kass under sin tid här. Det är fakta. Om det sen berodde på Modo eller honom själv (eller Uffe) må väl va. (Ryno är ett annat exempel som var helt rätt att skeppa)
2. Djuse blev väl inte totalsågad? Skulle säga att det är rätt väntat att han utvecklas när han blir äldre.
+5
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Alsenfelt. & Djuse dominerar i SHL enligt Sport expressen.

Saxat: Monstret" har inte bara SHL:s kanske fräckaste smeknamn. Han har också varit ligans främsta målvakt så här långt, i tät konkurrens med Alsenfelt.

Framför honom sätter vi Djuse som toppar backarnas poängliga och hittills varit ligans bästa tvåvägsback, med imponerande spel i såväl egen som offensiv zon.

2 st. som vi toksågagade under deras tid här!

Vad heter det ? Tålamod är en dygd...
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Veteranolle: Tack, det värmer. Tyvärr var matchen igår ett rejält undantag. Det blir ingen bra vinter om Hanses behöver vara så bra som igår. Nu tycker jag att det inte representerar hur det sett ut i andra matcher, för hade vi tagit poäng mot exempelvis AIK hade det varit betydligt mindre stöld än igår (inte ens helt orättvist om vi fått en pinne mot AIK).

Men, att tro att vi varje match ska vinna skottstatistiken och skapa fler chanser än motståndarna är oerhört naivt. Sådana där plattmatcher händer alla lag (även om Skellefteå ofta har färre än vad vi brukar ha osv). Efter två sämre matcher och den här riktigt dåliga är det väl fantastiskt att ha plockat ihop åtta poäng, men det håller inte. Vi måste upp i kvalité igen.
+5
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
J F K: fortsätt så här Modo , tar poäng även när ni spelar lite sämre......ni har en bra målvakt och viker inte ner er för i år verkar ni faktisk vara vältränade och det får ni tacka er nya tränare för.
AIK och Modo gör upp om seriesegern......och sen skulle det vara underbart om ni fick möta Växjö i kvalet och förpassade dom dit dom hör hemma........allsvenskan tillsammans med leksand för evigt.
Ett önsketänkande men man vet aldrig och det är kul att följa era matcher framför tv apparaten .
Heja Timrå och lite heja Modo !!! Skulle vara underbart med SHL derbyn igen.
+6
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Amitiel: Jag tror vi fick lika många 2-1 mot oss igår som sammanlagt i de första sex matcherna. Det var på tok för mycket slarv och även om BIK till skillnad från många andra lag klarade av vårt tempo så får det inte se ut sådär.

Hylla Hanses som gjorde en strålande insats, men resten är bara att glömma. Analysera inte sönder skitmatcher, för den speglar inte vår normala spelstyrka.
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Fast sen tycker jag man har lite väl stora krav om man tänker på hur Modo sett ut sen vi åkte ur SHL och förväntar sig att alla matcher ska vara perfekt utförda, tror den här säsongen kommer bli bra och finns möjlighet till mirakel men även fast Hellqvist gjort ett riktigt bra jobb och över förväntan så behöver han mer tid att fixa allt.

Tog över ett lag i total kaos och hade ungefär 2 månaders försäsong på sig få ordning på laget, tror det viktiga för Modo den här säsongen är att vända på trenden och få gå till slutspel och få in självförtroende i föreningen igen, sen så bygga vidare på det.

Skulle dom lyckas gå upp redan den här säsongen är det ju självklart att föredra men samtidigt inte hela världen om dom inte gör det, så länge man ser att det iallafall går åt rätt riktning och dom är med och slås om chansen att ta sig upp.
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Gavelo: Tycker vi gjort en homogen och bra match rakt igenom och det var mot Leksand.
De övriga har varit stundtals hafsiga o slarviga men ändå gett oss poäng.
Det i sig är ju en jättestyrka, vi är väldigt bra när vi är bra men inte fullt så dåliga när vi spelar dåligt, vi lyckas hålla ihop det ändå när spelet inte klickar.

Känns tryggt
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Gusse: Tycker nog faktiskt Modo varit bättre än man varit igår, det finns några matcher där vi legat under och vänt men då väldigt välförtjänt, handen på hjärtat så tycker jag Modo varit det klart bättre laget i nästan alla matcher, Almtuna var det inget snack, leksand och löven likaså, matchen mot AIK var helt jämn med lite fördel för AIK, matchen igår var vi sämre men det är nog nästan den enda matchen vi faktiskt stulit poäng!

Att säga att vi faktiskt inte är bättre än såhär när vi ligger 2a i serien med 2 matcher mindre spelad än 1an tycker jag vittnar om att vi har en väldigt bra trupp och ett stabilt spel tidigt på säsongen.
+4
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Gusse:
Tänker att det är ungefär så här det kommer se ut, vart 5-6 match gör man en riktigt bra match där allt ”klaffar”. Resten av matcher så är det antingen en målvakt som gör en bra match eller att man får mål i rätt lägen. Men när man summerar allt så är det ändå någon inneboende kvalite som avgör vart man hamnar i det långa loppet. På måltavlan var vi inte alla ggr så långt borta förra året men på isen kunde det kännas så några ggr.
+3
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
modomille: Vill man vara negativ så kan man tänka att..Tänk om vi faktiskt inte är bättre än så här? Hur många poäng kommer spelet att ge oss då? Vi har ju ändå med likvärdig trupp varit ett bottenlag dom senaste säsongerna. Varför skulle spelet bli så mycket bättre än det vi levererar nu?
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
kulltorp:

Tackling i nord-syd-riktning räknas inte som blindsida. Så länge axeln är nere och kraften inte riktas mot huvudet så är det en juste tackling. Det är irrelevant ifall huvudet träffas ifall kraften i axelkåpan är riktad mot bröstet.

Enströms tackling är ishockey när den är som bäst. Han tar i så pass mycket att han separerar spelare och puck, men inte mer. Härligt att se.

Vad som är ännu härligare att se är vilket föredöme han är i intervjuerna. Kommer till Nobelhallen efter 11 år i NHL och ser gladast ut av alla. Jäklar vilken stjärna han är.
+15
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
modomille: Det här är lite samma känsla som under slutspelet 2007, när vi var fullständigt utspelade gång på gång men ändå hittade något löjligt sätt att vinna (Horavas klack, Ersberg som ramlade bakom mål med sekunder kvar av matchen, Kuuselas avgörande powerplay-mål i final 5 etc.).

Som MoDoit är man van vid att det mesta studsar fel, så när det väl studsar rätt blir det väldigt uppenbart.
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Rytter: Dåligt spel av grabbarna ikväll, tror att alla kan hålla med om det. Men vinst ändå. Tyder på styrka i laget.

Vill lyfta fram tre saker från ikväll

Johan Erikssons straff, hans blick säger allt. Han har den där självsäkra och "vet att jag kommer göra mål" blicken som vissa har. Han är ett bra vapen att ha i sånna här situationer och det har Björn sett.

Gruppkramen efter vinsten, det ser nästan ut som grabbarna har vunnit SM-guld. Man fick en viss känsla när man såg dom, svårt att förklara.

Björn Hellkvist vid intervjun efter matchen

Hellkvist: Vad jag sett i tabellen så leder vi inte den än så då behöver vi bli bättre
Reporter: Du är inte riktigt nöjd trotts 6 segrar på 7 matcher?
Hellkvist: Nej vi leder inte

Helt rätt inställning av Hellkvist, vi är tippade i toppen och har ett lag för toppen.

Höll nästan på att glömma Hanses, en av dom bättre matcherna han gör för oss kanske. Väldigt viktigt för laget att han var en mur ikväll när spelet inte stämde.

Vill tacka kling och klang som gjorde ett strålande jobb för oss ikväll med!
Västervik nästa!
+7
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Heyerdal:
Hanses uppgift är att stjäla en 8-9 matcher under grundserien för att sedan stänga ingen butiken framåt vårkanten. Då kan vi bocka av en iaf 😎🎉
+8
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Rytter: lite får vi allt tacka Karlskogas ineffektivitet håller inte släppa till så många frilägen o två mot ettor, sen naturligtvis tur med stolpe ut o en lysande målis
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
wolper:

Vi gör 40 ganska dåliga minuter men tar ändå 2p. Känns som en styrka och beteende av ett topplag. Kan vi fortsätta utvecklas och få igång t.ex. JJ och tillbaka wahlgren så blir det intressant framöver.

Tidigare var varje match ångest, nu längtar man redan till nästa.
+3
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Rytter: Såg bara delar av matchen, men JÄVLAR vad frilägen vi släpper till! Tror det blev fler idag än vad man släppt i övriga matcher tillsammans. Starkt att vinna ändå såklart, men till nästa match vill jag se 60 min utan slarv.
F.ö var Hanses grym ikväll.
+4
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
wolper: men fan va kylig eriksson är på straffar!
+3
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Rytter: håller med dig! Ne nu vill jag se en stabil seger snart! Men fan va grym du är hellqvist!
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
kulltorp:

Suck! Läs situationen bättre. Enström kan släcka honom totalt men håller igen och slår stopp med kropp. Han hade en liknande i förra matchen och det syns att han håller igen i dessa situationer och respekterar motståndaren och lägger inte in mer kraft än vad som krävs , ner med armar och axlar och stopp med kroppen. Inget fult och hittar man en avstängning är det bara att lägga ner.
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
henkeiskogen: Jo det var toby, tyckte att han höll igen så borde inte bli nått.
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
BIK Karlskoga - MODO Hockey 2-3
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
wolper: Ja det är härligt att vi tar poäng. Men man hade gärna sett en bra match nu igen. Stabila 60min har vi väl egentligen bara mot Leksand än så länge?

Detta var sjukt slarvigt från början till slut.
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
hockey_21: fyfan va snyggt karla! Tycker han blivit starkare. Coolt att trots de gör så jäkla mycket slarv så får de två poäng. Men nu vill jag snart se en stabilare match😊
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
kulltorp: Ähh du gillar ju å provocera bara. Men ja ska kika på den när jag för möjlighet! Var gränsfall på ta i huvudet men tro han missade det iaf.

Härligt rackare vi drog i 3mot3! Kändes rätt inövat till Toby tappa pucken. Men löste sig ändå.
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
hockey_21: helt sjukt att vi vinner den här matchen. Helt under isen var hela laget. Narla glänste till någon gång vilket verkade vara tillräckligt.

Var det enström som drog openicetacklingen?
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
NuMo: Rövarstråt 😬
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Så gör man om man vill hålla till i toppen. :)
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Vi får tacka Hanses , stoplar och Kokkonen för den poängen.
+3
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
Vilket jävla prickskytte karla!!! Härligt med 2p efter en urusel match
+2
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
kulltorp: Åh grattis till vinsten.
+1
Kommentera

Sv: Karlskoga - Modo
NuMo: ah så skönt att trots dålig match kvitterar vi, vi tar minst 1p poäng bättre än vad jag trodde. Karlskoga kan nog bli ett topplag om de fortsättet sådär även om modo slarva som fan.
+2
Kommentera


1913431 · »