1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481845 inlägg · 4079 ämnen

Forum

2702944 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season
Dundee: Hedman som tjänar 80 miljoner per år kan väl ta en miljon från sin årslön och se till att vi får in någon stjärnspelare som Smejkal. Fattar inte varför en bonde som jag som tjänar runt medel ska gå in och samla ihop pengar.

Visst för man älskar MoDo Hockey, men spelarna tjänar tillräckligt redan.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Det är ingen som bryr sig om han varit sjuk eller inte. Det som folk bryr sig om är att han har gjort 16p på 42 matcher i AHL senast och 15p på 73 matcher i NHL innan det. Samt att han har haft minusstatistik nästan varje säsong.

För mig låter det ganska klart att han är på nedgång och de vill inte ha honom där i NHL. Det enda som gjort att han har tjänat så bra var att han fick till en turlig säsong när det var dags att uppgradera från rookiekontraktet.
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Att tycka att backsidan är styrkan i den svenska truppen är ganska långt ifrån att påstå att 4 bra backar löser alla problem.

Att hävda att det saknas en röd tråd i lagbygget är väldigt vagt och intetsägande. Kan du inte specificera din kritik bättre än så?
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG:
Tycker han verkar ha ett bra passningspel i sig. Men tror JD var en vassare avslutare men svårt att avgöra via snuttar på Youtube
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Koff: Instämmer!
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: han kommer med bra rekommendationer som en "ordentlig" center även om det finns vissa frågetecken för hans offensiva spel. jag vet inte vem som uttryckte det, men det är ingen spelare som skapar på egen hand, men fungerar ofta bra med spelare som gör det. tänker att det finns en sampo som kan skapa på egen hand och som behöver någon ansvarstagande med sig, på pappret känns det om att det kan bli bra
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: är han helt frisk nästa säsong så är det såklart en jävligt bra värvning. Samtidigt måste man ju vara realistisk. Hade motsvarande spelar vänt hem till modo hade jag ju tänkt att det fanns anledningar att han gjorde det, dvs inte stenhård konkurrens i anbuden. Enda undantaget skulle vara om man typ har barn som ska börja skolan osv?
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Bobby Butler var dock en genialisk värvning..nähä
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Och Tj Hensik hade över 100 matcher i NHL med 0,34p/m och 340p och 300 matcher i Ahl innan han kom till Modo.

Spelare som kommer från Ahl är som blanka papper!
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Gratulerar till ett väldigt fint nyförvärv, en frisk Lindblom är en stor tillgång såklart
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Såklart måste han inte komma upp i den nivån för att vara bra i SHL men jag menar att det inte är säkert att han kommer upp i nivån som han höll innan han drog till Nordamerika. Som sagt 16 mäktiga pinnar i AHL och han blir inte yngre..
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: När Lindblom var som bäst spelade han alltså i Flyers andrakedja. Enligt många av deras supportar hade han spelat i förstakedjan inom 1-2 år.

Nej, det är mycket möjligt att cancern gör att han inte hittar den nivån igen, den ”respekten” måste man ju ge den avskyvärda sjukdomen. Men likväl, måste en spelare hålla den klassen för att kunna göra nytta i SHL? Nej.

Det finns väl igen spelare i hela SHL som skulle platsa i en andrakedja i NHL? Så varför måste Lindblom hitta den nivån igen för att tillföra något i Brynäs?
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Hur vet du vilka andra anbud han hade? Enligt Sanny tackade han nej till Schweiz. Hur många av era spelare tackade nej till Schweiz för att spela för Modo?
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Så du tror att det är självklart att han kommer upp i nivå igen? Jag skulle säga att det är mer troligt att han aldrig kommer bli sig lik igen. Sen så vitt jag vet så har ni inte landat några spetsvärvningar än så skulle lugna mig innan jag ropar hej. Du verkar ta det gör givet att ni kommer få in spets bara för att det finns några lediga på marknaden. Du har inte tänkt tanken varför ska dom välja Brynäs när det finns mer attraktiva alternativ?
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Eller så är alla konstiga förklaringar anledningen till att inget lag ville ha honom.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Ja, jag har den kontroversiella åsikten att bäst-före troligtvis inte har gått ut för en 27-årig hockeyspelare och att skada & körtelfeber är högst rimliga förklaringar till en svag säsong. Men du är ju konsekvent med att vara negativ mot Brynässpelare, så inte otippat.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Seriöst så låter det som om man dricker någonting där bäst före-datum gått ut för väldigt många år sedan. Grattis. Kanske gordie Howe är nästa stjärnvärvning för Brynäs.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: True kan mycket väl vara lika bra. Men som jag tidigare varit inne på är det som avgör nog vilket hockey-IQ han har och vilken karaktär han har på isen. Det är faktiskt rätt förbryllande vad ett mindset kan göra med en hockeyspelare.
Kommentera

Sv: Silly season
Elysium: Ja, det var det största bananskalet i mannaminne i så fall. Minns att vi städade av kvalstrecket med råge
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: Kan leva med att Lindblom hade en dålig säsong med körtelfeber och fotskada. Annars fanns det ju inte på världskartan att han skulle återvända nu, killen är alltså 27 bast och har gjort 112 poäng på 337 NHL-matcher. Inte varje år man lyckas värva en spelare med den profilen. Några förlängningar och cirkus 3 spetsvärvningar till och några dugliga yngre killar så är nog Brynäs klara.

Att vara sist ut på marknaden verkar inte vara något problem.
Kommentera

Sv: Silly season
Frontschwein: vi klarade väl oss inte kvar på ett bananskal... skulle väl unvikit kval på målskillnad och inte slutspel då 🤨
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Ja alltså jag tyckte det var en dyngbra värvning men känns som forumet varit rätt ljumma
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge: Får i det här fallet vänta, tror inte Hedman spelar i Modo mer. Ullmark känns däremot inte helt omöjligt
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG: får hoppas på att resten av det Hinken lastar in där är spets då. Med tanke på att truppen i dagsläget klarade sig undan kval på.ett bananskal, och konkurrenterna snålar nog inte i uppförsbacken.

Gillar dock att Hinken har ett jävla pokerfejs och vi har ju bästa karlin.
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge: Det är en skillnad oavsett men förstår att ni är super glada över att få hem en hemvändare även om han bara mäktade med 16 poäng i AHL.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Lite intressant ändå. Känslan alla verkar ha är att True är ett nedköp från Dickinson. Men vid samma ålder har True snittat dubbelt så många poäng per match i AHL, samt lirat 27 NHL-matcher. Faktum är att True har snittat fler poäng i AHL än Jasek - och Oskar Lindblom.

Känns som han går lite under radarn. Ska bli ruskigt spännande att se vad han kan ställa till med.
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge: Jag sitter inte och väntar på Hedman iallafall. Han är på tok för bra. Ska han hem någon gång är han bra mycket sämre. Det vi VET är att han kommer att flytta hem till Örnsköldsvik efter hockeykarriären är slut.
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: ”Vi suktar över att få hem världsspelare som Hedman och Ullmark, lite annan grej..”

Har inte Hedman sagt att han vill stanna där borta så länge det bara går? Han lär ju kunna få kontrakt några år till med en lönesänkning. Ullmark är ju bara 30, det är ju ingen ålder på en målvakt. Så han lär ju vara kvar i flera år till. Om än inte i Boston, tydligt att Swayman är 1:a där nu.

Men den som väntar på något gott antar jag…
Kommentera

Sv: Silly season
Framnäs: Josh la ut ett avskedsinlägg på instagram samma dag som han presenterades av Rögle. Han är välkommen tillbaka när han vill.
Kommentera

Sv: Silly season
Wauzsig: Eftersom jag tänker lite längre än gemene man så blir jag inte speciellt upphetsad när man lastar in stora namn utan att ha någon direkt röd tråd, alltså precis det jag skrev.
Men visst, du kanske är som majoriteten och tycker att bara man lastar in stora namn, 4 backar som du nämner så löser sig allt annat!?!

Individuellt har Sverige ett väldigt bra lag, men som lag ser jag inte styrkan!
Kommentera

Sv: Silly season
Dundee: Tror att i AB-intervjun så glömde han bort att Byström inte presenterats än, fast de varit muntligt överens jättelänge nu. Sånt som kan hända den bäste. Därav endast en back den gången då han tänkte på LB som klar.
Kommentera

Sv: Silly season
Randy Marsh: DN har listat samtliga länders 3 stjärnspelare i VM, True finns bland de tre i Danmarks trupp !
Kommentera

Sv: Silly season
Dundee:

Skulle vara väldigt intressant att veta vilken back Gradin ska kolla på i VM. Väldigt många som redan har kontrakt i sina klubbar samt är för bra/dåliga för Shl.
Kommentera

Sv: Silly season
Dundee:

"Du är inte lika stressad som förra våren?

– Nej, det är jag eftersom vi kommit långt, men man är inte nöjd förrän man är i mål. Om jag ska sammanfatta det hela har vi två, tre hål. Det blir två backar och en forward eller en back och en forward, säger Henrik Gradin."

idag i allehanda.

det är en back och en forward som ska in, och eventuellt (troligtvis) byström. har varit planen hela tiden.

smejkal kommer att bli sinnessjukt dyr för laget som plockar honom. han är värd det, men ärligt talat tror jag inte modo fixar en insamling i den nivån om inte nhl-spelarna hjälper till, och framför allt så tror jag inte modo är särskilt högt upp på smejkals lista. men jag känner honom inte

hinken kommer att fixa något kul ändå.
Kommentera

Sv: Silly season
Dundee: fast det känns väldigt mkt inte som widebro-modo att göra så?
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: En backsida med Hedman, Karlsson, Dahlin och Brodin. Och du kan inte se styrkan i truppen?!?
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: aftonbladet intervjuade honom på sådan 60 mon om Modo då var det 1 back som gällde.
Kommentera

Sv: Silly season
Paninaro: Han verkar svänga ganska bra Gradin. Igår på aftonbladet är det bara 1 back idag i öa så kam det bli 3 spelare eller 2. Hmm låter väldigt knepigt. Man har alltså haft Smejkal på bordet men nobbat pga priset om man ska tolka honom och då är vi ju inne på detta igen varför i hela fridens uppmanar Man ej till en insamling som alla andra lag när man får ett sådant namn på bordet. Värva 1 back lägg resten på smejkal med hjälp av en insamling.
Kommentera

Sv: Silly season
Dundee: Vart får du det ifrån? 1-2 backar och en till forward ska in. Precis som man har sagt tidigare.
Kommentera

Sv: Silly season
Dundee: oroväckande att man säger att man tycker Timashov är för dyr. Vill inte ens ha honom.
Kommentera

Sv: Silly season
Dundee: Då har man nog skrivit av Byström helt och går stenhårt för en toppback. Sen måste ju Norén åtminstone få en chans att slå sig in
Kommentera

Sv: Silly season
Från att vi skulle värva 2 backar och eventuellt 1 forward till enbart 1 back till? Förstår inte riktigt hur man tänker då.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Confusius:

Vilket konstigt fenomen som uppstod när jag läste Sanny Lindströms "krönika" om Tre Kronors trupp nu till VM.

Skumläste artikeln lite snabbt, men blev efter en stund tvungen att gå tillbaks för att förstå vad jag läst.

Den här meningen blev av någon anledning något där HIV 71 var inblandat. Ja, inte att förväxla med HV71 då, om någon råkade förväxla min förväxling med den förväxlingen.

"Hans medverkan har underlättat arbetet för landslagsledningen att plocka in och övertyga de andra 17 NHL-spelarna till att spela VM."
Kommentera

Sv: Silly season
grimiss:

Håller med. Fixar Wiken den värvningen så är det en riktig bomb.
Kommentera

Sv: Silly season
Randy Marsh: men vafan , jag tyckte Rubins var bra, absolut inte ha -nivå?
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo:

Norlinder stannar i Nordamerika och Djurgården jagar Rubins! Däremot ser Calle Själin ut att hamna i europa. Där borde Modo vara med och hugga.
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Är det bara jag eller känns VM truppen extremt spretig?!
När jag tittar på truppen så känns den väldigt svag och saknar röd tråd, här har man plockat in det som finns bara dom spelar i NHL utan större tanke på rollfördelning.

Jag kan ju vara helt fel ute såklart men jag ser inte styrkan i truppen.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: nu var du elak mot Holtz så dålig är han inte… Holtz är en sämre version av Victor Olofsson.

Unna er gänget det är en röd dag imorgon, ta en öl
Kommentera

Sv: Silly season
Specter: Vet inte om du sett införturneringen, men Unger-Sörum har sett riktigt fin ut. Egentligen hela säsongen. Holtz har fått massor av kritik av sportchefen samt tränaren i Devils för att ha gjort en dålig säsong. I införmatcherna har Holtz igen sett väldigt begränsad ut. Han har mest bara ett skott. Lite Liss-vibbar där.
Kommentera

Sv: Silly season
Specter: förmodligen redan direkt då det är 14 forwards och 7 backar i truppen
Kommentera

2702944 · »