1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581017 inlägg · 6216 ämnen

Ang. ev. nyförvärv

« · 586854 Till forumet


Ang. ev. nyförvärv
Hannes Hyvönen verkar vara ledig - oklart om han får sparken från Fribourg i Schweiz - han skjuter i allafall hårt och ofta.
Är oxå på G till SM -liiga!!??
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Icetea: Jarkko Immonen tog inte plats i NY Rangers - gjorde en del mål i fjol i SM - Liiga - landslagsspelare!!!
Ankorna har tradat en LW forward till CAROLINA i utbyte mot en back.
Så är det en forward för mycket igen i Carolina....

Hagos till farmarligan IOWA stars

Förresten är det nån som vet hur det gått för Jonte förutom att han rakat skallen... se länk...

När Mandy kommer + ett ev nyförvärv vem/vilka får stiga åt sidan??
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Icetea: Jonte har väl haft det rätt tungt som det verkar, däremot sitter han ju på ett envägskontrakt, så han lär bli kvar i A-truppen.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Icetea:
Ja men chansen är väl att dom tar och helt enkelt skickar ner någon i farmarlaget, Ankorna har för övrigt ockå 14 st forwards nu..men bara 6 backar...
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Frella:
ja man kan ju iaf få drömma om att dom gemensamt säger upp kontaktet så karln kan få komma hem och köra skoter :-)
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Frella:
Gunno har väl också ett envägs kontrakt, eller?
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
TIKbiff: Snarare har han ett specialutformat kontrakt eftersom farmen är utesluten för hans del, då återvänder han väl till TIK.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Frella:
När är det dom måste ha sina trupper spikade? är det inte nu vilken dag som helst
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
TIKbiff: Igår eller idag var/är det väl.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
TIKbiff:
Dom får ha 23 spelare i truppen ju , varav 20 får vara ombytta .. sen hur lagen gör med 13 eller 14 forwards är ju upp till laget i fråga

men det vanligast brukar vara 2 målvakter , 7 backar och 14 forwards , alternativt 8 backar och 13 forwards
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Icetea: Är du verkligen säker på att du vill ha Hannes Hyvönen?

Tänk efter nu! Karln fick mer eller mindre sparken i Färjestad och nu är karln på väg att få sparken ifrån Fribourg som du skriver om.

Visst fasiken är han en bra hockeyspelare, men han är milt uttryckt väldigt speciell som människa och har en kartong med skruvar från IKEA löst i huvudet.

Han skulle förstöra stämningen precis Peter Gerhardsson gjorde liksom Robin Söderling i det svenska tennislandslaget. Jag vill inte ha hit enstöringar som sitter tysta för sig själva i ett hörn och tjurar och muttrar.

Sådana har vi haft nog av genom åren! Det måste funka i praktiken vid sidan om också, inte bara i teorin.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle: Vi behöver en målskytt och killer!!
Hannes Hyvönen är en la bomba perfektimo players...
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
SMÅLAND: Vi behöver en MÅLSKYTT, ja! Men inte till vilket pris som helst.

Att riskera lagmoralen och stämningen i omklädningsrummet samt rasera den berömda "Timråandan" är inget jag förespråkar för att bereda plats åt en sån som Hannes Hyvönen.

Det kan kosta mer än det smakar, både ekonomiskt och psykiskt. Så desperata skall vi väl ändå inte behöva bli?
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle: Kommer Hannes Hyvönen hit och stänker in mål efter mål så får han gärna vara en enstöring för min del.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle: Nej, jag håller med övriga att han kan skapa dålig stämmning i laget. Jag bara kollar in vad som finns just nu på marknaden.
Till Hyvönens fördel är ju att den karln i alla fall skjuter....

Nej då skulle jag hellre önska att Timrå fick hyra jarkko Immonen från Rangers och att Nordgren kommer tillbaka nu när Carolina värvat en forward till...

Det finns säker fler aspiranter som blir över från NHL, frågan är bara om lagen vill släppa några spelare från farmarligorna
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Icetea: När det gäller farmarlagsspelarna så är det väl så att, om någon skall bli aktuell för spel i Europa så är det nog någon från en andrakedja. De 3-4 bästa spelarna i farmarlagen kommer att vara aktuella för att flyttas upp vid skador och avstängningar odyl. under hela säsongen.
Vi kommer knappast att få tillgång till de bästa farmarlagsspelarna - så att hitta en riktig "sniper" där över känns nog som ett hugskott.
Satsa istället på att värva någon under kontrakt i SM-liiga...
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Icetea: Nordgren kommer inte tillbaka han tog Carolinas sista plats i truppen så glöm honom. Nån som vet vad Dimitri Starostenko gör nu? ;D
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Kevin O Shea: värva nån bra spelare under kontrakt från sm-liiga blir omotiverat dyrt.
Hyvönen är ett bra namn, spela roll om han är lite "egen" så länge han kan spela hockey så.
Hyvönen och Manderville, ja för fan! där har vi ju nästan en helt ny förstakedja!
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Någon som vet varför Hyvönen fick sparken från Färjestad Boll Klubb ?
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
JimmyH: Förstår inte alls ditt resonemang överhuvudtaget faktiskt.

Är det verkligen så klokt att riskera så mkt för så lite? Isf är jag väldigt glad över att du inte är sportchef i Timrå IK.

Det är ju såsom en lagmaskin och genom ett kollektivt tänkande som vi rönt framgångar de senaste åren. The Big Red Machine.

Skall vi helt plötsligt frångå den principen? Du får gärna kalla mig pragmatiker om du så vill. Men jag hävdar att man måste ta i beakting samtliga delar i en konstruktion för att den inte skall fallera och rämna.

Sen när blev plötsligt en individ viktigare än hela laget och föreningen?

Visst har vi haft nyckelspelare genom åren, men i de flesta fallen har vi kunnat sortera in dem under laglojala spelare som inte sätter sig själva i centrum utan helhjärtat uppoffrar sig för laget.

Jag skulle inte bry mig om karln vor buddhist eller gick omkring i kvinnokläder eller hade någon annan form av böjelse.

Men när det indirekt påverkar moralen och lojaliteten hos de övriga killarna, när en sk stjärnspelare skall styra saker och ting med järnhand, diktera villkoren och per automatik lägga sig i laguttagningarna och ifrågasätta ledarskapet och tränarnas filosofi och föreningens ideologi vid förluster och i motgångarnas svåra stunder, så väljer jag hellre den enkla vägen att avstå!

Jag vill inte ha någon jävla dokusåpa i Timrå! Intrigerna klarar parkbänken i Vivsta och gubbarna vid Domustrappan av att skapa själva.

Amen.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle: Absolut, kollektivet står framför individen. Men i kollektivet måste det finnas en mix, det finns det inte i dagens Timrå. Nubben har av nån anledning endast värvat grovjobbare, till en trupp som redan bara bestod av grovjobbare. Vi behöver spelare som kan prestera lite över mängden. Det har vi faktiskt haft i samtliga elitserietrupper utom den här.
Jag förstår fortfarande inte varför värvningarna har varit meritmässigt tunnast inför den här säsongen.

Vi saknar fixstjärnor. Skulle du tacka nej till en Jagr (som sägs vara en dryg rackare) om han var en rimlig värvning lönemässigt också? Du får Hyvönen att framstå som fan själv, jag har svårt att tro att han är så oproffsig.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle: Jag är kluven i frågan - dels är det ett djävla gnällande att vi inte har någon målskytt i laget. På marknaden finns det knappast heller några över. Men när det dyker upp ett namn som definifivt går under namnet målskytt - så duger inte han heller.
Vi får nog nöja oss med det vi har...
ps. earnie - Jag menar inte att det är du som gnäller...
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
RocknRolf2: Då måste man isf ha en sittning om den saken. Om nu en sådan som Hannes Hyvönen skulle komma ifråga (vilket jag starkt betvivlar) så borde spelarrådet få säga sitt i sann demokratisk anda.

Är lagmaskinen Timrå IK beredd på att göra avkall på sina principer till förmån för en diva?

Om spelarrådet säger, ja, så okej - fine with me! Men det får inte råda någon som helst sorts oenighet i frågan och den måste ha förankring.

Jag menar, tanken med att värva spelare i det här skedet, är väl ändå att fylla upp de befintliga luckorna som uppstått efter våra flyktade stjärnspelare och för att höja standarden på laget och även få de andra spelarna att sugas med i atmosfären som skall råda innanför väggarna och få dem att lyfta sig ytterligare ett par snäpp. För får man inte med sig det övriga laget och känslan av att alla är viktiga och delaktiga på sitt sätt i de framgångar som förhoppningsvis kommer med tiden är det ju det mödosamma arbetet som lagts ner bortkastat krasst räknat i både tid och pengar!

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle:
Vad är det som gör att Manderville missar dom 6-7 första matcherna? Han om någon borde ha varit med från start.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Per HApps: artistskatten, han får inte vara här mer än 6 mån då får Timrå betala full skatt på honom
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Per HApps: Det är kontraktets utseende som styr där. Artistkontraktet medger ju spel i sex månader i Sverige. Då vill man nog kunna utnyttja honom så länge som möjligt. I ett ev. slutspel, t.ex. Fast med verkligheten fäst i pannloben och med ett slutspel enbart i teorin känns det väl mer som du säger, det är NU vi hade behövt honom!
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Dream Team:
Säsongen kan ju bli plågsamt lång,
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Per HApps: Han spelar på artistkontrakt. Och man vill ha med honom så länge som möjligt i slutskedet, därför avvaktar man med att plocka hit honom för att inte riskera att behöva skicka hem honom i februari.

Förut fanns det ju ett kryphål i bestämmelserna, då en spelare på artisktkontrakt kunde vistas 6mån i landet och sedan flyga till Norge för att senare komma tillbaks några veckor senare och påbörja en ny period på 6mån.

Så är alltså inte fallet längre. Nu måste spelaren ifråga som inte har ett EU-pass även vara ute ur landet i 6mån innan han får komma tillbaka.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Per HApps: En gissning är att han om han kommit tidigare skulle varit här mer än 6 månader under 2005 - och då skulle Timrå blivit tvugna att betala full skatt och sociala avgifter för hans vistelse både förra säsongen och nuvarande.
Det är min gissning...
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Kevin O Shea: ...och Timrå ned på 10:e plats i tabellen. Huga!
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Vad gör Toni Koivunen?
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
tjobba:
Bara inte TGO drar i gång Starostenkotråden, hahahahahaha
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
RocknRolf2: Varför inte Tommi Santala? Han har gjort 140 Poänge de senaste 4 säsongerna han lirade i HPK på 161 matcher. Han står som free agent i Atlantas organisation enligt www.tsn.ca/nhl
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
tjobba: Han lägger ägg på Karl Koskinens barndomsgård någonstans i kalla Finland..
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Skarin: Får de mest underligaste svaren... ;-) Modo slog ivarje fall HV71 med 1-0 borta idag..kan dom så kan vi..

Förresten, Robert Nordmark då? hahahaha=)
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
dunderklumpen: Han uppges vara på god väg att ansluta till Jokerit. Där lär vi väl inte ha ekonomiska resurser att tävla med?
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle: För det första, vilka belägg har du för att Hyvönen skulle vara en diva? I så fall, behöver diva-fasoner ens vara negativa? I många fotbollslag t ex värderas divatakter högt. Och nog fan är dem framgångsrika. Jag tror absolut inte en sån som Hyvönen skulle kunna sabba lagandan på egen hand.
Det är värre för lagmoralen att förlora gång på gång.

Vi skulle redan haft några hyfsade namn nu. Istället sänker 3-4 av nyförvärven standarden i laget. De är sämre än den stomme (exklusive alla som fick nhl-kontrakt) som redan fanns. Dessa värvningar är som en medveten sänkning av klubben ambition och en lägre målsättning än fjolårets resultat är ju dessutom, märkligt nog, uttalad
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
tjobba: nä men sluta nu, kanske lika bra kan ta hit håkan ålund också!!??
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
tjobba: föredetting. Spelar dåligt i sm-liiga. Nej inget att satsa på
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
RocknRolf2: Ville bara veta, visste inte var han var någonstans=)
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
tjobba: spelar i soplaget Lahti Pelicans
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Per HApps: Vadå är inte manderville med på torsdag??
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
RocknRolf2: Låter bra. Skämt åsido, drömmer inte om Koivunen på nätterna. Var som sagt, bara nyfiken på var han spelar.

Hörde att Nubben tydligen suttit i möte med agenter i stort sett hela dagen, något är på G verkar det som. Tack för det (?)
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
...för framtiden.

Jonas Nordquist
Patrick Thoresen
Adam Andersson

Sedan får man väl säga hej och hallå till alla snubbar här inne som tror att Nubben börjat leta förstärkningar på forwardssidan så sent som igår.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Skarin: samtliga dessa har ju flerårskontrakt med andra klubbar.

Vem tror att Nubben har satt igång sitt jobb nu? Han har nog (han borde iaf) jobbat efter namn i typ ett halvår nu. Fast i så fall borde vi haft några mer meriterade spelare nu
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
RocknRolf2: Men herregud är du blind människa? Karln blir ju sparkad från varenda klubb han representerar. Är inte det skäl nog för att hålla huvudet kallt?

Man sparkar väl inte en spelare för nöjes skull heller utan saklig grund. Han han ju för f-n samarbetssvårigheter!
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Sovjet: "Forwarden KENT MANDERVILLE som åkte till Nordamerika igen efter Electro Oil Trophy i Schweiz kommer att ansluta till Timrå IK den 7 oktober".
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle: Rent teoretiskt:

Timrå IK är ett lag där alla är kompisar och det är frid och fröjd. Men laget gör inga mål, laget sätts under hård kritik och press. Hur länge kommer då den fina sammanhållningen att bistå?

Läget är pressat och in kommer en lite avigare individ. Men han gör mål och räddar laget match efter match. Den värsta pressen på laget släpper och vips börjar även andra hitta spelare hitta glädjen och sedemera också målet.

-

Innan du som människa tappat all din ödmjukhet, ställ dig dessa frågor:

1. Är mitt teoretiska exempel helt omöjligt?

2. Vad har du för konkreta belägg för att Hannes Hyvönen skulle förstöra vårt kollektiv? Har du någon som helst aning vad som hände i Färjestad eller gissar du bara?
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Hyvönen har ett makalöst skott. Men han är dessvärre inte 100-procentigt riktig i skallen.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
Sovjet: Nej han kommer på fredag har jag ju sagt för femtielfte gången. Läs tråden i sin helhet så ser du.
Kommentera

Sv: Ang. ev. nyförvärv
ernie eagle: Chilla Magnus, chilla=)
Kommentera

« · 586854