1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580936 inlägg · 6216 ämnen

Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14

« · 2238420 · » Till forumet


Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Perreman: Hoppas verkligen att Freddan känner själv att han inte håller måttet och lämnar självmant. Och Nubben.......Tänker du låta det bli som senast? Den här skiten är vi supportrar och sponsorer inte värda.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Perreman: Precis. Vänta ut motståndarna i egen zon verkar vara någon idé som inpräntats i spelarna, för kan annars inte förstå varför det sker och tre spelare glider runt i mitten. Kolla bara på Örebros första mål, de har fri gata att spela på utsidan. Sen när de i lugn och ro skickar in en puck mot spelaren vid mål är det som att vi inte visste vad som hände. Händer match efter match att vi har 3 pers som ser ut som fågelholkar i mitten. Ser ut som vi spelar boxplay i 5mot5
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
kulltorp: Förra gången klandrade jag inte Freddan, han visade ändå bra kvalitet i HA och lagbygget var klent. Men nu tycker jag att jag ser samma sak igen, virrig spelidé och emellanåt kollaps samt dålig känsla för matchning av spelare.

Det känns som om spelarmaterialet borde vara bättre än vad vi spelat, jag tror ledarskapet är en stor del av problemet här även jag. Det går liksom inte att spela ett passivt "vänta ut motståndarnas misstag"-försvarsspel. Det funkar om vi är det bättre laget, men den idén funkar inte alls om vi är det sämre laget. Tror vi behöver in med ny tränare med annan filosofi.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
ionloo: Ja verkligen. Mer medvetet än så kan det ju knappast bli. Avsikten är ju också enbart att skada. Finns inga förmildrande omständigheter. Å andra sidan.... Lex Sörensen hos DIFiplinnämnden?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Timrå Isstadion: Det blir spännande idag att se vad DN tycker är en lämplig avstängning på DIF-spelaren som lekte Tyson på isen igår. Om det är våld mot huvudet som ska bort så finns det ju inget mer medvetet sådant än vad han höll på med. + 10 matcher?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
thorwald: Jag vill tro att vi med några förstärkningar och rätt coach (ej Freddan) är väl så bra som Djurgården och Brynäs. Men då får vi inte hamna i en mental härdsmälta, faran är stor att vi gör det med nuvarande ofta huvudlösa spel.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
kulltorp: Ja alltså vill inte låta gnällig. Men det går inte vara så passiv på puckhållaren. Även om många lag är skickliga går det inte ge bort initiativet helt och hållet och tro man ska lyckas trolla med lösa puckar. Det skickar signalen att "här är det fritt fram, varsågoda". Vet inte varifrån det kommer, för det ser definitivt ut som vi åker runt och har idén om att alla motståndare ska vara spelförande. Men bara för att motståndarna är spelförande går det inte vara så passiva. Samma sak med backcheckingen hem, våra backar blir lätt rundade men det värsta av allt är att F3an inte är med hem utan glider runt på alibi och tror att backarna kirrar biffen(vilket de inte gjort hittils). Nä vi måste ha forwards som tar ansvar, både i press och i checking.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
The great one: Tyvärr, har ALLA matcher hittills i minnet. Och allt ser likadant ut som sist vi var uppe. Man blir jävligt luttrad när man inser att nubben och timrå inte har något i SHL att göra.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
JanneH: Jag är nog lite inne på vad många nämner, ledarskapet. Känslan är att Freddan kanske nått vägs ände här. Han visade stora brister förra gången vi var i SHL och nu är vi där igen. Med konstig coachning, ihopsättning av laget, time-outer mm mm.
Jag saknar en Björn Hellqvist som sätter ner foten och kravställer.
Jag tror inte Ante är felet, utan Freddan.
Ser ibland träningarna på ST och jag är redan less på att höra hans skrikande Go go go...

Helt klart är ngt inte bra. Som Thorwald skriver också, vi gör ju fortfarande inte jobbet i matcherna. Spelarna slarvar och jag tror att det är långt ifrån bara backarnas fel.

Vi är generellt all over the place i försvarsspelet.

Tänk om vi hade kunnat få ett friår som Oskars och Leksand....

Jag antar att det första krismötet mellan Nubben och Torines är inplanerat. Torsk mot Djurgården på lördag så MÅSTE ngt ske, enligt mig.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
covfefe: Håller med, bra skrivet. Och det gör ont....så ont...
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Villervalla: så kan man ju säga då säsongen är slut..det är ingen skam att åka ur.. men sättet vi gör det på...Vilken tröst 😂
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Sitter och kollar på matchen mot Örebro igen. Varför har vi aldrig tre spelare som går på puckhållare som alla andra lag gör i sin egna defensia zon? Helt seriös fråga. Istället har vi folk som glider runt i mitten av banan och kollar sig om ryggen helt utan att vara engagerad i spelet. Och detta även i början av matchen. Nä alltså något är fundamentalt fel här. Det går inte ligga så långt från puck och tro man ska vinna matcher. Vi ger bort mängder av tid åt Örebro. Vi är passiva när vi skulle behöva vara aggressiva på puck och tvärtom.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
thorwald: jag brukar vara den possetiva idioten, men det här ser jävligt illa ut. Det finns mer att ta ur spelarna, det är jag säker på. Det här vi ser nu är en ledarfråga..jag tror för det första att våra utlänningar inte har förtroende för varken Freddan eller Ante. Dom måste ju skratta inombords åt Molinders roll..Nää..Timrå IK är ingen SHL förening. Det är en kompis förening. Ta Olofsson te x..vad i helvete gör han i SHL??? Varför får han ens istid?
Nubben måste bort, Ante och Freddan också..Molinder kan få va pucksamlare idieelt!!
Det måste in en ledare i laget. Både på isen och i båset. Vi har ingenting just nu.! Tyvärr.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Vi glömmer gårdagens insats nu. Ny match igen i morgon oerhört viktig sådan även mot DIF. Allt fokus på seger där nu så vi får lite andrum. 👍🏻
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Villervalla: "det är ingen skam att förlora mot X lag" tycker mig hört den förr. Alla lag i SHL är skickliga, frågan är om vi är det?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
thorwald: Det är ingen skam att förlora mot Örebro... men på sättet man gör det.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
snushane: Inte bara ledningen, även här inne.. Nä något måste ske annars vete tusan om vi ens tar Djurgården i ett negativt kval.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
kulltorp: både Ante och Nubben och Gud fan själv har ju öppnat käften och stått i media och sagt att försvaret minsann är vår styrka i år. Jag är less på ledningen nu och insett att det här är för mycket inavel. Leksand 2,0 innan Tjommen kom in.
Våra HA spelare är ju helt bortkomna .Lundin ser ut som en rädd kyckling. Lööke bortkommen..skit också.!!
Men vi tar väl Djurgården på Lördag..???🤔
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Kvällens match får mig verkligen att tvivla på det här laget. Jag har haft en hyfsat låg profil men ikväll var det tyvärr pinsamt att se lagets uppträdande.

Försvarsspelet har varit uselt ända sedan match 1 på försäsongen. Det måste sättas direkt. Under förra sejouren i SHL så vet jag inte hur många gånger jag hörde ”vi måste sätta försvarsspelet”. Nu är det samma visa igen.

Anfallsspelet är ändå hyfsat bra de gånger vi kommer in i zonen med pigga spelare och får lite tryck. Oftast så blir det en dump ner i hörnet pga trötta spelare efter att de har bott i egna zonen hela bytet. Nästa byte, samma sak. Vi måste också lyckas göra mål på de få chanser vi får om spelet ska se ut såhär.


Spelarmaterialet, ja här finns mer att få ut av en del spelare. Tycker inte Bohm ens är nära att hålla SHL-klass såhär långt in på säsongen. Lalle och Zajac är bra framåt men är inte alls bra bakåt. Albin Carlsson som jag trodde skulle kunna anpassa sig bra är utanför laget ikväll.
Vår bästa back är Per Svensson och det är så kul att se hans steg han tagit. Men resten? Ge Bohm 2 matcher till, blir det inte bättre så är det bara att skeppa iväg. Med tanke på statusen på ”Didde” så blir jag också väldigt fundersam över den värvningen. Vi har i princip spelat 20% av serien och en av våra toppbackar har 0 minuters matchträning och är en bit från spel. Han lär ju knappast komma in och dominera försvaret…

Skeppa också iväg ett gäng forwards. Då tänker jag mest på breddspelare som vi har alldeles för många av. Ska den här sejouren bli längre än förra, då måste saker hända.

Tycker också att vi kan släppa Freddan. Kanske Ante kan vara kvar som andretränare men det här duger inte. Timeout i fel lägen, konstiga uttagningar och usel matchcoach. Han har bara bevisat sig bra i allsvenskan…. Då med Jonathan Dahlén som hänförande. Frågan är vem som egentligen var chef inne i omklädningsrummet av JD och Freddan?

Tyvärr så är det Nubben som är sportchef. Han sparkar inga tränare. Nubben är heller inte jättebra på att få in spelare under säsongen. Hur många gånger har vi inte hoppats på något bra innan deadline för att det sedan inte blev något alls?


Något som är nytt jämfört med senast… Torines.
För Timrå IKs skull så hoppas jag att Torines vågar kliva in så det inte blir exakt samma resa som förra gången med ett försvarsspel som inte fungerar och en direktbiljett till allsvenskan.


Att se laget spela såhär uselt gör ont.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Sputnik: Ni får försöka hitta en pp back. Eller en back som är tvåvägsspelare vilket gynnar på sikt ... Och en poäng forward. Rbk kommer nog leta efter en back relativt snart.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Sputnik: väldigt konstig strategi från nubben. Men Wedin känns ändå hyfsat rimlig dock ställer ju dehär med skattereglerna till det. Även fast de inte har gått speciellt många matcher så är det ju bättre å ta in spelare så snabbt som möjligt. Är man kvar nästa säsong i SHL så lär man ju kunna värva bättre, men de känns ju långt bort nu med tanke på spelet.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
thorwald: ja det är ju sant, men det räcker ju inte med 2 spelare heller enligt mig. Skulle vara bra att få in en helt ny kedja men det känns ju ganska svårt.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Scoobydoo: Det är tidigt på säsongen. Spelare som kommer in nu kan få stort inflytande och det kan ju locka en hel del. Göra avtryck i SHL är det nog en hel del spelare som är sugna på, även om jag inte har några namn i mitt huvud just nu.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
thorwald: vilka är spelarna med kvalitet då? Vill spelare komma till ett lag som går så dåligt som timrå gör just nu?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Lösningen som jag ser det är ganska enkel. Byt ut spelarna som inte håller måttet och in med kvalitet. Det är inget man gör i slutet av säsongen utan ska det få effekt måste det göras nu. Börja om gör rätt alltså. Man kan säga vad man vill om Freddan och hans ledarskap, men tror inte någon coach hade kunnat trolla med det här laget.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Sputnik: jag håller med och trodde inte heller på dessa med olofsson,liljegren, madsen osv, men vill toppspelare spela för timrå då? Vad kan man ta in nu för spelare som kommer tillföra mycket?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Är så när man ska vara polare med alla, det blir sällan bra. Visst Timrå är känd för den goda stämningen och hur spelar trivs i klubben, men ibland trivs man lite väl bra. Misstaget såg man ju redan från början att för många allsvenska spelare hängde med upp. Att majoriteten skulle ta kliv upp på SHL-nivå var nog inte annat än önsketänkande, i realiteten kan man nog räkna med att max 2-3 spelare kommer "ta klivet", om man har tur. Tror även det underskattats lite vilken nivåskillnad det är mellan ligorna. Kollade några matcher SHL förra säsongen och tyckte det var enorm skillnad.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
TIK86030: Var du som inte gillade Boyce va? Kanske det du höngt upp dig på? Boyce skulle absolut hänga med upp. Däremot inte Liljewall, Madsen, Blomqvist, Liljegren, Olofsson, Sen Erik Andersson in på det.
Våran stora förväntade spets blev alltså Rattie och Hanzl. Avslout bra klass men i dett bygge blir de fruktlösa och för ensamma.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
TIK86030: Nope har sagt att forwardssidan varit för svagt byggd hela tiden sen den var spikad.
Ville aldrig se Olofsson, Madsen, Liljegren, Liljewall och hade svårt att se hur Blomqvist skulle färga.

Förlängningar som Hartmann, Lööke, Lundin, Walli är bra förlängningar, men då var jag rätt säker på att en sådan som Lander, alternativt typ 2 till riktig spetsspelare skulle in. Vilket jag också trodde på när Nubben sa play in innan truppen ens var spikad. När truppen sem var spikad har jag hela tiden sagt att forwardssidan är trubbig och spelarna från HA inte får en rättvis chans att växa in i det.

Det var däremot flera härinne som insisterade på att med en stabil backsida räcker det med att göra ett mål mer.än motståndarna när jag lyfte upp vår trubbiga forwardssida.. 😉

Vad gäller backsidan är det fortfarande ingen dålig rent namnmässigt, men Diddes frånvaro, plus helt ologiska backpar gör att man kastar bort poentialen där.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Rip Kirby: Haha, är det inte rätt komiskt ändå. Jag kan förstå det fina i att kämpa sig kvar i en match, matchen mot Luleå är också ett bra exempel i att hänga i.

Men, Timrå är och varit utspelat i flertalet matcher hitintills. Frölunda matchen var långt ifrån ett bra exempel om hur man ska spela. Utan en bra burväktare den matchen så hade det lika gärna kunna rinna iväg likt matchen mot Leksand.

Någonting måste helt klart hända om man ska vara med och slåss om några poäng över huvudtaget. Som det ser ut nu så måste målvakt(erna) rädda 40 skott per match och Timrå lite turligt göra mål på de få 1-3 klara lägen de om möjligt får per match. Med ett sådant spel är det långt ifrån en självklarhet att man tar någon poäng i högsta ligan.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
I Freddans "inför matchen" nämnde han ngt i stil med att laget behöver hitta tillbaka till det försvarsspel som man hade mot bl.a. Frölunda på bortaplan. En match där man långa stunder var helt utspelade och hemmalaget åkte lite som dom ville i Timrås försvarszon. Nej, Fredrik Andersson, det spelar ingen roll att ni var med målmässigt i den matchen. Det går inte att ha en så insats som måttstock för hur man vill att spelet ska se ut. Gör man det under 52 omgångar i SHL vinner man inte många matcher.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Sputnik: vill minnas du var väldigt positiv till värvningar och förlängningar men nu har också du vänt. Helt plötsligt finns brister? Intressant.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
kulltorp: ja frågetecken hopar sig.
Har vi bristande spelidé, är materialet inte bättre eller både och? Fan jag hade ställt in mig på en mörk november och december men nu ser det ju fan bäcksvart ut redan från start.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Labban: 34 mål på 8 matcher, drygt 4 mål i snitt per match. Verkar som TIK har enorma problem i egen zon, trots att man spenderar större delen av matcherna där med fem man.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Bragd-Birger: mycket kan jag hålla med om, får känslan av att de inte är någon riktigt ledargestalt i Hela laget, Jonte var den viktiga pussel biten och ah massor har sagt de men tror när inte någon riktigt i laget eller någon närmast truppen runtomkring just gör så kan man inte vinna fajten emot sin motståndare! Sen som sagt Hanzl behöver få lite mer tid med också något mål när de varit stolpträff och inte ta ordentliga avslut när han levererar pass på blad hela tiden. Joey och zajac behöver en som Didrik och någon mer för kunna luta sig tillbaka och Svensson tvekade jag på säkert många men han utnyttjar de han är bäst på och då i topp i backligan. Spelet, som emot Luleå Frölunda där press och kamp spelet var bra och de är nyckeln enkelt sagt, vinna puck precis som tex en teckning allt räknas att vinna puck och vara puck förande som vi Timrå vill vara oavsett motstånd sen självkart anpassning. Får inte Ante och Freddan ihop de och kunna vara ledare som Alla i truppen tror på och går ditt för var dag eller vad tror ni? Djurgården skall vi besegra på lördag inget annat är fint nog på hemmaplan för vårat Timrå!
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
kulltorp: Orkar inte mentalt en till slagpåsesäsong. 😱
Extra Oroande då Freddan redan nu ser helt uppgiven ut. Tror ärligt talat Freddan själv kommer kasta in handuken innan Nubben avsätter honom. Men hey blir väl budgetvariant med Ante i spetsen och Molinder som assisterande. 😅

Frågan är laget tog Nubbens hårtork, blev det mer uppgivet till och med kanske.. Nånstans måste ju Nubben ämdå rannsaka sig själv och inse bristerna i lagbygget med.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Christoffer Lindholm: Vi räcker inte till, punkt.
Alla ser det och det kmr inte att hålla oss kvar i SHL.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
roger_sundsvall: Helt rätt, Sami gjorde många kvalificerade räddningar och målen är styrningar, vem kan klaga? Tyckte inför och början av säsongen att han såg "yvig" ut men är trygg med mera matcherna går. Tyvärr Hanlz jag gillar hans handleder passar näst intill alltid på bladet men han tvekar och verkar bildas ett spöke från stolträff till nästintill öppet idag plus han hade ett bra skottläge i slottet men passar ist och hänger på huvudet, hoppas och tror när han kommit in mer i seriespelet i shl så kommer ett mål och då får moståndare passa sig. Sen Lodin 5 matcher och tycker vi har skyldighet men otur med utvisningar som matchstraff i skalan, Lodin tillför en sån energi de glöder i skenorna sen Didrik hoppas jag snart kan starta och då har jag höga förhoppningar att han blir en stark defensiv stomme i Timrå som verkar fattas med minst en spelare max två. Säg vad ni tycker om säsongen hittills? Även måste ge 600 applåder till Mr B!
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Nisse på Mon or: Tänkte inte specifikt på dagens match utan hur det sett ut t.ex mot Leksand Frölunda och Skellefteå. Spenderar man mycket tid med hela laget i egen zon så är det väl inte så svårt att hålla nere siffrorna.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Vad har jag missat under många år bakåt i tiden. Detta med att ta ut mv. i princip varje matchslut vid underläge. Kan till en del förstå det vid 1 måls underläge. Men 2 och 3? Man spelar uselt 56-58 minuter, för att sen de sista sprattla till och kvittera. Hur ofta har det hänt historiskt? Freddan är specialist på det. I längden blir målskillnaden väldigt lidande. Men vad vet jag?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
roger_sundsvall: Lugn nu Svedberg lär väl komma och storspela på lördag om han får chansen mellan stolparna :p
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
DIF.. nästa
nu ..kör vi
LÅT rajaniemi STÅ
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Nisse på Mon or: vi släppte ju bara in 2 (förutom den i öppen kasse). Däremot släppte vi ju till lika många 2-1 som mot Skellefteå och 2-3 frilägen till följd av katastrofal markering. Så nä, det var inte ok. Örebro var inga demoner men dom hade kunnat ha 4-0 efter två perioder ändå. Den enda ljusglimten just nu är att vi har en helt ok målvakt.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Nisse på Mon or: Beror nog lite på hur man ser på saken. Fan, det är ju rätt hyfsat att bara släppa in 2 baljor när man spenderar 57 minuter i egen zon. Tredje målet kommer i tom bur när Timrå får för sig att spela boxplay istf 6 mot 5.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Sen kan man ju undra om de fyra nya backarna har inskrivet i kontrakten att de skall spela med de partners de haft sen start?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
kunde varit värre
.med.sopan svedberg i målet
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
thorwald: enligt försvarsoraklet Ante K. var försvarsspelet helt ok. Stämmer det, ni som såg matchen?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Dä kann ju fan int gå sämmre!
Nu spänn vi pilbågen å vinn på lörta!!
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
snushane: Problemet är att vi haft någon fixidé hur man spelar försvarsspel som inte håller på SHL-nivå. Kan inte spela med så dålig backcheck. vi ser ju livrädda och passiva ut
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
tjobba: Så många som möjligt borde gå på matchen. Det är en win-win-win. OM laget skämmer ut sig igen så ska dom skämmas inför så många fans som möjligt. Om laget tar sig i kragen och vinner så blir alla glada och intäkter kommer klubben behöva oavsett om man vinner eller förlorar. Kanske speciellt om man förlorar.
Låst ämne

« · 2238420 · »