1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581870 inlägg · 6215 ämnen

Timrå och Tallar

180091 · » Till forumet


Sv: Timrå och Tallar
tjatar vidare i tallfrågan...

På adressen www.tradera.com/auction/auction.asp?aid=1489833 auktioneras just nu en Brynäströja som jag tycker är ett ganska bra exempel på hur en snygg matchtröja kan se ut. Ja förutom att det är fel lag och så.

Men jag gillar verkligen hur deras gamla fina klubbmärke dominerar, och Gevaliareklamen smälter ju oxå hyfsat in.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Uvisning Leksand
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Verkar inte som Hallin är med, han finns inte med på line-upen på swehockey...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan:Ja, Nu är det snart nersläpp !
Faan va nervigt ! Jo Jag tänkte på det förut idag också.
Kast ut örnskallen och sätt två mastiga tallar att fästa skynket i för den Rökfyllda entren dom gör på isen.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
RED DEVILS: Väntar en version på Esperanto.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Det kanske skulle bli nästa Supporter tröja det...

Det klassiska tall emblemt strort på bröstet och texten AMARE DUO RUBUS PICEA på ryggen.

Älska två röda tallar...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Johan J: Amare Duo Rubus Picea
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Johan J: Här skattas det friskt !... detta var dagens inlägg ! Du får en stjärna i min bok ! Rote Adler gillar jag :) !

Småland.. hmm.. det här med lallande har sina fördelar ibland !!
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan: De svenska lagen borde istället harmonisera med övriga europa och ta hit låneord från tyskan, italienskan, franskan, portugisiskan och spanskan.

Timrå Rote Adler
Timrå Aquile rosse
Aigles rouges
Timrå Águias vermelhas
Timrå Águilas rojas

Nu kan inte en europé ta misste men för att försäkra sig om att intresserade sluter upp konverteras inträdespriserna till Euro.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan: "Amrekanisering" ska det ju va *flinar*
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
HH: Vad jag menar är inte att de borde krympa loggan utan med "amrikanisering" som du stavar det menar jag att de borde ta bort Red Eagles helt.... Du förstår: Med amerikanisering menas att man använder en massa låne ord i det svenska språket som tex Jeans och t-shirt.... Alltså menar jag att man borde heta tex Timrå IK och Söderälje SK, inte Timrå Red Eagles och Södertälje Lightnings...

Jag hoppas du blev visare nu.... förlåt att jag inte förklarade så även du förstod =)
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan: Vad är det för j-la bra med att de krymt "fågeln" iår??? Tycker du att det är bra att marknaden visat sin svaget mot föreningen, då de sålt Loggan för en sponsor, för det är det de har gjort,,,,,Amrekaniseringen,,,, Ja försök tex i ett amerikansk lag få ersätta loggan med en sponsor, oj oj då får de hosta upp många mille, vilket även gäller i sverige i både Basket och fotboll ska du,,,,,,,MoDo gjorde rätt mot både supportrar och klubb, då gröt fabrikanten fick minska på loggan,,,,,,

För så många lus ören handlar det inte om,,,,,
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan: Håller helt med om att det blev snyggare när örnskrället försvann från magen på tröjan. Två tallar vid båsdörren skulle inte heller vara fel.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Knylan: Håller helt med dig... fast kanske inte på ålders planet... är ett fåtal år äldre bara....

Tallarna ska tillbaka.... De är snyggare och det blir inte lika amerikaniserat som det så snyggt uttrycks... Hockey i Timrå är tallar, obekväma stå och sittplatser, hockeykorv, trångt på läktaren och ett jävla drag helt enkelt...

Jag tycker den här Red Eagles grejen är lite för ansträngd och blev glatt överraskad när de krymt den fula örnen på årets tröjor...

Nästa steg kanske borde vara att ta bort den vindögda örnen och sätta dit ett par stilrena med snygga tallar i spelar ingången??

Vad säger ni gamlingar?? =)
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Knylan: Mycket trevligt inlägg. Kul att få höra de ungas synpunkter.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Känner att jag i egenskap av pojkspoling måste få ge min syn på det hela.

Då TIK tog fram denna örn så var jag kring 10-11 år sådär, då tyckte jag givetvis att örnen såg riktigt cool ut, rätt givet då jag även tyckte att San José och Anaheim hade så coola logosar med deras hajar och ankor. Tallarna tyckte jag som 10 åring såg extremt töntigt ut, mycket beroende på att man var en inbiten läsare av Pro Hockey och läste allt som handlade om NHL. Att vara amerikanskt var helt enkelt något riktigt tufft, tradition och historia sket man självklart totalt i. Skulle inte tro att någon 10 åring nu eftersträvar att få tillbaka tallarna.

Nu så har min syn förändrats markant, mycket säkert beroende på att man följt denna gästbok mycket aktivt de senaste 2 åren och många har dragit upp deras historier om Lill-Strimma, Brynäsmatchen och mycket mer och hur vackert det var med tallarna m.m.

Jag har försökt kännt efter hur jag ställer mig i frågan gällande tallarna gentemot örnen och jag vet inte. Jag är inte positiv till örnen men jag tycker att tallarna som ni "äldre" vill återinföra är fula. Jag vill ha tallar men inte dom där, som så träffande El Maco beskriver dom, broccolitallarna. Jag skulle rösta på att man tog tillbaks tallarna fast i en nyare och fräschare tappning. Det behöver inte vara något extremt plottrigt utan stilrent, nån ram och och två tallar för att ta ett exempel. Det låter ju iofs likadant som den gamla loggan men jag vill inte ha den, den är ju blå!

Jag ber att få återkomma om jag kommer på nått mer, lektion nu ju...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Bör också tilläggas: jag ligger knappast sömnlös över detta. Men det vore kul om TIK gick i fronten för en rörelse bort från de julgrans-mischmasch som moderna hockeydräktter blivit...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Det handlar i grund och botten om identitet och rötter. I det här fallet symboliserar tallen stående på sandmo vid vatten hela Timrås själ. De spolade isarna på sand under ståtliga tallars kronor. Här finns TIKs själ och identitet.

Därför ska tallarna vara en del av Timrå IK. Dess rötter tränger djupare ner i våra själar än vi tror.

Dessutom så är det väl så, här får gärna någon kunnig reklamare rätta mig, att ordet logotyp kan delas upp i två delar. Dels logos (ord på grekiska) och typ (märke, tryck eller så) vilket tillsammans blir - ett ord som används som märke. Alltså ordet TIMRÅ, vilket också finns på bröstet på spelartröjan.

Sedan anser jag också att vapenskölden med tallarna bör finnas med i mer eller mindre moderniserad form. Den bör stå för kontinuiteten. Jämför med DIFs eller någon annan klubbs liknande vapensköld.

För övrigt anser jag att örnen bör förstöras.

Timrå IK - brukshockey för dig som brukar gå på hockey
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
colfax: Jo, det är ju så att det är en trend just nu och sedan några år tillbaka. Den heter Classic eller Back to basic. Återfinns i de flesta personbil och motorcykel tillverkare. Bara att kolla klädmodet. V-jeans, var poppulära när en annan var liten (30 år sedan) allt verkar gå i retro. Så varför skulle det vara fel att köra Retro på loggan också. Örnen har väll alldrig acepterats till 100%
Räknar då naturligt vis mig själv dit, då jag tycker det är löjligt med örnen, ett Peter Smedberg på fund. Amrikaniserat fjoll.
Blir vi bättre eller tuffare för att vi skulle heta Read Eagels?
Kan någon förklara med vitsen med det namnet ?
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Nylin:

Jag kan inte förstå varför det ena ska utesluta det andra?
Ok, vissa kanske föredrar örn-emblemet, andra tall-emblemet, båda symboliserar TIK. Båda är röd-vita och båda har texten Timrå IK i det klassiska typsnittet, vilket idag faktiskt får räknas som en logga i sig.

Varför inte trycka upp ett antal tall-souvenirer i en mindre upplaga för att testa åtgången? Om försäljningen går bra och efterfråga finns kan man kanske diskutera en hel classic-line.

Jag tror dock aldrig att vi kan räkna med att affärskedjor ska ta in TIK souvenier om vi inte kan visa att en efterfråga finns, och det enda sättet att skapa efterfråga är att erbjuda de produkter som fansen vill ha. Något som helt tydligt inte erbjuds idag.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
colfax: ungdomarna kanske också bör informeras om att det med jämna mellanrum snackats om att ta fram en "classic line", med replikas från storhetstiden. Men om TIK inte lyckas få ut sina moderna prylar i Sundsvalls butiker skulle nog inte gubbstrutt-lajnen bli någon kioskvältare...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Granloboy: Bra. Men för att ynglingar som "Mikesund" möjligen ska hänga med bättre vill jag tillägga:

Visst handlar det om nostalgi. Vi som var med under storhetstiden (då TIK faktiskt periodvis låg etta!) har naturligtvis sådana känslor inblandade då vi med mer eller mindre emfas vill ha bort örnar och annat kitch-kommersiellt dravel lånat från, ja från var, NHL-lag designas ju inte ut så här?

Men även med den reservationen törs jag påstå att det i rent marketinghänseende vore bättre att satsa på något mer genuint traditionsbärande. Som Granloboy säger; fotbollslagen gör det, och vilka är överlägset mest framgångsrika på den fronten?

Loggan "Timrå", tallarna, Medelpads-emblemet, whatever är bättre än krystade pseudomoderniteter Made in German schnapzheis hell.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
colfax: Måste erkänna att det kunde vara en riktigt kul "retro" grej ! Bra av dig :-)
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Smokey:
I NHL kör man den varianten att man har två olika matchställ med olika klubbemblem, ett "original" och ett som man spelar med i ett litet antal matcher och ett alternativt som även det finns på t-shirts, kepsar m.m.

Denna modell är skapad för att man ska kunna kränga fler matchtröjor och souvenirer, men skulle inte TIK kunna spela tex 5 hemmamatcher per år i de klassiska tall-tröjorna. Under dessa matcher kunde man dessutom skapa lite av ett jippo och sälja tall-souvenirer. Tror att åtgången på dessa skulle bli stor om chansen att köpa dem enbart finns ett fåtal tillfällen.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Smokey: Håller med. Tallarna är läckra där de spretar mot Klingerfjärdens himmel, men det är "Timrå" - som en pendang av "CCCP" - som är varumärket även för mej.

Iggy: 1000 tack för Dagbladets "nedsläpp". Mycket bra bilaga, gjorde ST en också?
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Smokey: samt alla som deltar i denna tråd: Ska vi verkligen titta i backspegeln, när timrå ligger 1:a i elitserien? När gjorde dom det senast? Med eller utan tallar? Och ni pratar om att det var bättre för?! Personligen tycker jag, även fast jag tillhör den något äldre skaran (34år!) att Timrå ska skippa det här med tallar och fortsätta att utveckla sitt varumärke, om det förblir en örn eller något annat får stå skrivet i stjärnorna, men tallarna hör till Timrå kommun tycker jag.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Granloboy:Timrå IK.s varumärke är numera Timrå IK.
På årets tröjor så står det förvisso bara Timrå, men på sikt så kommer det alltså att vara Timrå IK som är klubbens varumärke. Örnen har tagit ett ordentligt steg åt sidan och tonats ner. Då många springer omkring med örnar så är det väl OK om den försvinner bort så där lagom. Annars är väl risken att många känner sig lurad på örnkonfekten?
Tallar i all ära men det har som sagt funnits en uppsjö modeller även där. Själv är jag i botten en gigantisk "klassisk" tall fan, men tycker givetvis att varumärket Timrå IK slår allt.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Granloboy: Tänk att kunna gå tillbaka till den tiden med tallar.......

Skruva tiden tillbaka till när alla pratade "öga mot öga" med varandra,ingen kunde gömma sej bakom ett "nick", slippa detta läsande på en skärm vareviga dag.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Bear: En favorit i repris?? Granloboy s inlägg gick nog fram till de flesta.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Granloboy: Mycket bra skrivit.
Att de flesta av de "äldre" supportrarna hellre skulle vilja se tallarna tror jag inte det råder någon tvekan om. Men jag tror faktiskt också att en hel del av "ungdomarna" föredrar tallarna. Om jag ska ta mig själv som exempel, så var jag inte ens född våren -82, men det hindrar inte att jag också kan känna starkt för tallarna.

Man brukar prata om att vi lever i en värld där "ekorrhjulen" ska snurra allt snabbare, där saker och förändras snabbare än de någonsin gjort förut och där allt som är gammalt på något sätt automatiskt får en negativ klang, medans allt som är nytt och fräscht "givetvis" är bra...
Jag tror att den klubb som skulle våga gå emot den här strömmen och också slå vakt om gamla traditioner och i större utsträckning satsa på hockeyn istället för på alla kringarrangemang har väldigt mycket att vinna. För trots allt, om jag vill se dansande tjejer, ljuseffekter eller lyssna på diverse musik, då finns det faktiskt betydligt bättre ställen att uppleva det på än isladan. Vill jag däremot på klassisk mark uppleva en hockeymatch med ett klassiskt lag, då har jag svårt att tänka mig någon bättre plats.
Så varför skulle inte TIK kunna gå i bräschen för en till viss del avkommersialisering av hockeyn och ett försök att återupprätta den klubbsjäl som jag (med min ringa erfarenhet) inbillar mig var betydligt starkare (speciellt bland spelare) förr....det här vart kanske ett lite ostrukturerat inlägg, men jag hoppas min tanke gick fram...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Granloboy:
Klockrent!
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Granloboy: Tack för ett mycket klokt inlägg!
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Det är väl kanske inte heller nån vild gissning att påstå att de flesta som gick på TIK:s matcher under den förra storhetstiden som varade fram till den sorgliga våren -82 känner mer för det gamla tallmärket. Och att många, många av desa kanske t.o.m. tycker att jippofieringen av ishockeyn och kringkulturen har gått lite väl långt. Och att de ser Red Eagles-tillägget till namnet och örnhuvudet som ett sorgligt led i detta kapitel.

Betänk att på den tiden var publiksnittet högre än nuvarande max på 5500, trots (eller kanske tack vare?) bristen på sittplatser, stencoola örnhuvud, röd/vita läckerbitar till gogotjejer, astuffa Polarbrödsradiostyrda puckbilar och fräck dunkadunkamusik vid avblåst spel.

Jag står fast vid min övertygelse om att införandet av dessa ingridienser på ett gravt sätt skadar klubbens självrespekt och därmed anseende. Jag kan inte se någon vinst med det, och jag är fullständigt övertygad om att det skulle gå minst lika bra att sälja produkten Timrå IK med tyngdpunkt på den starka traditionen som finns i föreningen, och som stolt förvaltas av de nya, de unga.

Annars är det risk för att de idag yngre supportarna vaknar upp en dag och känner sig om inte rotlösa, så åtminstone förda bakom ljuset av allt lull-lull som egentligen inte står för någonting. Jag tror allvarligt talat att man skjuter sig själv i foten om man fortsätter med örnen. Och när intresset ska ökas nästa gång? Vad ska man byta till då? Nåt ännu coolare? Med ännu mer engelskt namn? Typ bara Red Eagles? Dit MIF tyvärr verkar vara på väg...

Intresset för olika sporter och klubbar går som bekant i cykler, men titta på de allsvenska fotbollsklubbarnas märken/vapen/logotyper. Alla (t.o.m. ÖSK:s relativt nyomkomponerade) känns de traditionsrika och förankrade i nån slags klubbsjäl.

Låt Timrå IK gå i bräschen för återförandet av vad som symboliskt kan kallas klubbsjäl i sin grafiska profil, istället för att snegla mot det infantiliserande mönster som MIF Redhawks, Frölunda Indians mf.l. ritar upp. Behandla suportrarna med respekt som vuxna individer och inte som barn vilka ska lockas med eldslågor och tönterier...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Marcus: hmm, lite skillnad på bilar å TIK sovenirer =), men ok då!
Personligen spelar det mig inte sådan stor roll vilken logga vi har, men visst fan borde man även kunna trycka upp lite tall-sovenirer....har själv den gamla "tallen" matchtröjjan hängandes på sovrumsväggen
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Frasse: Det är ungefär som när jag och far kommer till bilaffären. Jag sneglar mot den där plastiga japanska sportbilen medans han sneglar bort mot den beprövade volvohörnan. Självklart åker man därifrån i Volvon =)
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Marcus: ok, fel av mej...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Frasse: Nu skrev jag "släppa till". Det är inte samma sak som att neka.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan: vad är det jag slipper köpa???
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Marcus: så du tror att en förälder nekar sin 14 årige son en sovenir bara för att för att föräldern själv föredrar tallarna istället för örnen??? knappast...
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Frasse: Majoriteten av de under 16 år har ingen inkomst. Pengarna kommer förmodligen från den tallvänliga föräldragenerationen. Kanske är det så att de gamle "släpper till" mer om de ser att pengarna går till, för dem, stilfulla tallsouvenirer.

I dagsläget så borde "classic line" vara komplementet till Red Eagles tjofräset. Kanske kan man tillfredställa alla läger? Varför inte göra Red Eagles till barn-kollektionen och låta classic line vara för oss lite äldre och mer medvetna. Därmed kan TIK småavveckla det patetiska Red Eagle stjaffset med hedern i behåll. Samtidigt befäster man Timrå IK's historiska värde och gör en stor del av fansen nöjda.
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Frasse: Kan glädja dig om att du ändå slipper köpa någon eftersom det är TIFO gruppen som beställer =)

Och flaggan är nu beställd så gott som, vi väntar bara på en bekräftelse =)

För övrigt kan jag berätta att vi nu vill ha in så många namnförslag som möjligt på TIFO gruppen....
förslag kan skickas till [email protected]
eller till mig här på HS.... På med tänkar mössan nu allihopa!!
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
grejjen är juh som sagt att allt handlar om pengar. Å grejjen e väl den att majoriteten av alla sovenirer som säljs kanske (??) köps av folk under 16 år. Vid denna ålder är nog en örn bra mycket fräckare att ha på en t-shirt (tex) än två tallar....
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan: Ett stycke jumboflagga med motiv föreställande en tallhede bestående av två prima exemplar tall låter väldigt tilltalande!
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan: En sån vore schysst å ha!
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Dalan: f-n va guld !
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Vad sägs om en ny jumbo flagga med 3,5 meter höga tallar på???
Bara undrar... vill ni ha så beställer vi... annars får det vara =)
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
TD: Du vet väl inte varför den vart svartlistad, trodde man tog bort den för att man helt enkelt föredrog något annat. Fast jag vet egentligen inte, så jag är bara nyfiken ifall du vet?

Annars är det fantastiskt roligt att se att tallarna är tillbaks på hemsidan och på senaste matchen kunde man ju som sagt till och med få införskaffa en tröja utan örn, kanske finns det hopp ändå..
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
TD: Svår fråga detta måste jag säga.... Det är ju som vanligt att det handlar om pengar när allt kommer omkring. Ett varumärke som skall sälja utåt. Tallar??? Red Eagles???
Vad är bäst för Timrå Ik? Jag har inte svaret på denna fråga. Frågan är varför man helt enkelt inte har dem båda som tryck på souvenirer??? Det är synd att tallarna inte finns på t-shirts och muggar osv. Tycker jag. Jag gillar tallarna mer.
Tallarna- och Red Eaglesloggan borde dock kunna samköras utan att konkurera ut varanndra
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
Granloboy: Timrå vadå Timrå? det är väldigt dåligt av dom att inte
ha en tröja med emblem skit i om det är örn eller Tikloggan men det fanns ju en logga för några år sen den tycker jag vad snygg den med tallar och älven skulle det föreställa, men den vart ju svrtlistad allafall av förbundet. Jag har varit inne på att om ska ha som Brynäs m fl med en klubbmärke och ett artistnamn men det var ju kört, örnen ser men ju överallt tror säkert den säljer som smör men man kan väl inte bara skota en klassiker men man ska väl inte sälja sin själ, nu har det kommit upp emblem som inte sett på årtioden vad är det som sker?
Kommentera

Sv: Timrå och Tallar
dr Dängroth: Sex poäng indeed. Vilket givetvis hjälpte till att förgylla min weekend i 060-land.

Nu ska jag se till att förgylla min grå vardag här i 08-land med den nyinköpta mkt tjusiga röd/vita T-shirten med TIMRÅ över bröstet, UTAN örn!

Och visst, logotype och klubbmärke borde givetvis vara samma, och gissa vad min röst går på i det valet. Att tallmärket kommit tillbaks på klubbens officiella sida tolkar jag gärna som ett steg i rätt riktning...
Kommentera

180091 · »