1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

298234 inlägg · 3803 ämnen

Modo - AIK

1919964 · » Till forumet


Sv: Modo - AIK
ivandrago: Ironi med nedträningsuttalandet, det är bara ett annat ord för uruselt spel.
Något skall det ju skyllas på och det var bara vad Mr Madhawk sa men vad vet han om det?
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
ivandrago:

Tycket karla uttryckte det bra i intervjun. När det går dåligt vill man gärna vårda pucken för att inte ge bort något och hitta bra luckor. Detta gör att man blir långsam och dräller med pucken, tappar fart så man inte hinner med hemåt. Nej back to basics nu när det går tungt. Enkelt ur zon sedan djupt och kör, när flytet sitter så kan vi prova mer avancerade spelvändningar och utgångar ur egenzon.

Ser gärna att vi gör ett par mål på sättet hägga kedjan gjorde mot aik.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Modo har stora problem med specialteams.
Kan inte förstå hur man kan vilja spela med alla spelare i knät på målvakten i boxplay. Det ger ju motståndarna ett hav att spela runt på. Skärpning är ett måste i fortsättningen.
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Robin Ztorken L:
Är allergisk mot ordet nedträning 🤮. Däremot mot så har försvarsspelet saknar något. Att motståndare har 20% på sina skott någon match är oundvikligt men lite för många matcher på den här perioden för att man skall vara nöjd.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
J F K: Man kan väl säga att vi varit rätt bleka/dåliga senaste sju matcherna undantaget SSK.
Kommer vi behålla denna nivån även idag kommer vi bli blåsta av banan av Leksand.
Så nu får vi hoppas nedträningen släppt en smula, för fortsätter vi agera så segt som vi gjort en tid då blir det inte kul ikväll heller.
Lade dessutom märke till att vi är dom som släppt in mest bakåt också, så försvars och målvaktsspelet bör höjas 100%
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Gavelo: Nu känns det plötsligt viktigt att göra en bra insats idag. Jag tror nog att Björn kört på samma sätt som i tidigare klubbar, men det kan inte helt försvara de blekaste insatserna på slutet. Jag tycker tvärtemot Björn att vi var usla mot Almtuna, medan AIK sammantaget ändå var ett snäpp bättre gällande tempo.

Men, hur blir det med noggrannheten som var så imponerande mot exempelvis Leksand förra gången? Hur kunde försvarsspelet bli så passivt när det tidigare varit så aggressivt?

Jag tror att vi fortfarande är ett lag för toppen, men det är klart att man börjar undra hur vi från försäsongens och inledningens lysande spel kan bli så slarviga och nonchalanta de sista veckorna?
+3
Kommentera

Sv: Modo - AIK
ivandrago: 300kg kedjan haha härligt namn :)
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Rytter:
Röstar för att behålla 300kg tillsammans, de ger övriga spelare luft. Vi flyttar ofta upp och skapar tryck med dem.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
ivandrago:

Svar på tal. Pinsamt att man inte orkar kolla upp fakta innan man spyr över Björn.

Visst hagelin har inte kommit upp till samma nivå som i oskarshamn men serien är lång och han kan vli nyttig längre fram.

Sylwander kan man inte klaga på en riktig tank som visar vägen så han får gärna spela mer. Elvenes tycker jag vara ok i den första matchen och i andra var han lika dåliga som övriga laget.

Lustigt att man anklagar björn för svågerpolitik och inte spela de egna spelarna då det var precis detta och svågerpolitik som lett oss dit vi är idag.

Har fullt förtroende för Björn han är en modern tränare med en rolig hockey. Ska vi komma runt plats 8 ser jag hellre björns hockey än säcken hockey.

Dock skulle jag gärna se en bra center så JJ kanske kan gå ut på en kant och få ur mer av sitt skott.

Ska vi förändra i truppen tycker jag t eriksson, j eriksson och kj är kandidater till att skeppa.

Hur ska vi göra med 300kg kedjan, ska man splitta denna för att få in mer tyngd i övriga kedjor? Sylwander skulle kunna ta en plats högre upp. Sedan måste wahlgren tillbaka till formen innan skadan.
+5
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Coach:
Vad är där att upptäcka? Av de 5 som får mest speltid har vi Enström x 2/Hedman och Tom H även Karlqvist får mkt speltid men det kan man väl knappast klaga på. Både Wernblom/Berglund är före Hagelin i speltid. Elevenes tkr jag man vänta en 7-8 matcher innan man utvärderar.
+5
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Coach: Har du prövat med att sluta skriva i affekt och kanske sätta in en punkt här och där, dina inlägg är nämligen helt obegripliga.

Övrigt så tycker jag du snackar så mycket skit och rent spontant så är jag glad att du inte har något att säga till om gällande Modos uppställning och spelsätt.
+8
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Heyerdal: Hellqvist fokuserar bara på en sak de är det att den totalt katastrofala nyförvärvet hagelin ska spela så mycket som möjligt och elvenäs varför värvade man honom ???? Jo Björn har ju för fan haft honom oxå !! Fy fan hatar svågerpolitik Och vad säger Sundlöv efter en sån här kräft gång?? Jo jag litar på Björn ?? Ärligt vad ska karln säga han har ju värvat honom ???vi är Modo hockey och ingen jävla skåning ska slita ur den känslan för grabbarna från bygden osv !! Jag blir vansinnig när man ser hur han coachar laget mot smartare motstånd ,vi är då helt lost !!
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Rip Kirby: Det har man inte! Det är en retrotröja från -85 som supportrarna röstade fram innan säsongen. Den används vissa utvalda matcher.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
{Gavelo. Enkelt svar !! Nu har vi / Modo hockey en tränare som värnar mer om sina egna nyförvärv hagelin och hans släkting elvenäs än övriga i laget !! Och har ingen i detta Modo forum märkt detta kan ni lägga ner era kommentarer nu!!!! För ett Modo hjärta som mig själv har redan sett nog av hagelin och elvenäs JAG VILL se mer av Wahlgren Jakobsson Pettersson Wernblom jag är INTE intresserad av Björns jävla släkt / kompisar från lag han varit verksam förut !!!
Kommentera

Sv: Modo - AIK
ivandrago: ..faan..kan vi inte träffas tillsammans och gråta ut i en stor jävla kakafoni
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Scallion: hur i helvete ska de bli verklighet när Hellqvist prioriterar sina bedrövliga ny förvärv som elvenäs och den totalt värdelösa hagelin jag personligen som haft vip kort sen 1978 ger upp kommer aldrig mer gå på hockey efter detta år med en sån jävla bedrövlig tränare som Hellqvist förlora 5 av 6 matcher och inte ändrar nått ????? Vi skulle prioritera grannens grabb så nya frön osv jävla bullshit köper mediokra spelare som Björn Hellqvist är kompis med och bänkar grannens grabb !!! FY FAN MODO HOCKEY detta var inte er plan skärp er nu !!
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Heyerdal:

Ja det spelet ska man inte söka jämt utan när vi har bra läge och flytet med oss. Som igår när det gåe tungt måste vi spela rakare och enklare, andra perioden var ju ett bevis på det då kom vi igång trots tuff start. Så ser gärna att vi varierar uppspelen mer t ex andra perioden med långt till båsen borde man föredra det enklare raka spelet.
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Nucky: Blomkvist nämnde igår att AIK gjort stora framstegmsedan de gått ifrån det plottriga kortpassningsspelet i egen zon som de började säsongen med, nåt för Hellkvist att fundera över...
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Gäsp: Ja, säg det. Han skulle ha bytts ut efter andra målet idag.
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Hälge: Ja tyvärr verkar det vara så. Varför envisas Freddan och hirshen med att ställa en för tillfället värdelös Svedberg i målet? Brattström har inte varit dålig då han fått chansen.
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Gavelo: AIK lär träna på liknande sätt eftersom de har samma ambition som oss.
Tror vi måste börja bakifrån i vanlig ordning och täta defensiven med ett ordnat målvaktspel och försvar. Får vi igång det kommer nog offensiven igång mer eller mindre av sig själv. Vi vet hur bra de KAN spela.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Gäsp:
Är otröstlig oavsett😢😭
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Gäsp: Snarare regel än undantag med dessa andra perioder.
Kommentera

Sv: Modo - AIK
ivandrago: Jag trodde inte det var möjligt att ett lag skulle lyckas med bedriften att göra en sämre period än MoDo gjorde igår. Men idag vart jag överbevisad då timrå blir totalt överkörda av ett dåligt HV.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Eller:
Till en början tyvktej ag det funka bra men man släppte in lite väl mkt, nu släpper man in mkt och de spelar inte särskilt bra heller.

PP tror jag kan komma bara de försöker ”spela enkelt”.
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Nucky: Oskarshamn ojämnhet ifjol hade väl att göra med deras inlånade spelare kallades tillbaka av deras klubbar?
Kommentera

Sv: Modo - AIK
ivandrago: Ja, bp är under all kritik. Dålig press på puckhållaren och när man väl sätter press då är nästa spelare inte beredd att gå och pressa passningsalternativet. De kladdar istället ihop boxen och skymmer mv.
Pp har havererat totalt, istället för att vara intensiv så drar laget ner på tempot och har svårt att komma in i anfallszonen och när de väl kommer in så försöker de med för svåra passningar.
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Nucky: Sen en sak jag tänkte lite på, om nu Hellkvist kör en strategi där laget är nedtränade för att sedan kunna lyfta osv, varför var han då så förbannad på insatsen senast, ”hur blå är en tavla” på frågan hur arg han var i omklädningsrummet efter första?! , har man lagt den strategin så bör man rimligtvis inte vara allt för arg när man vet att laget inte orkar pga av den taktik han själv har lagt, nu verkar han ju vara fly förbannad och besviken på att laget ”saknade allt” som han själv sade i intervjun.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Gavelo: Oskarshamn var allt annat än jämna ifjol, och för 3 år sedan låg Leksand sist i HA. Vi Modoiter vet alltför väl hur det slutade den gången.
Vill inte hänga ut enskilda spelare, men med en riktigt bra målvakt igår hade det varit 0-1 efter första perioden igår, om ens det.
Tror det är därför vi blir så ängsliga i bp också, och i princip sitter i knät på målvakten.
Mora började förresten serien väldigt svagt det år de gick upp, tills de värvade Engstrand. Efter det lyfte hela laget.

Som det var igår har vi ett handikapp på 2-3 mål/match plus osäkerheten, som kanske är ännu värre.
Utan en matchvinnande målvakt kommer vi aldrig bli något annat än ett mediokert lag, så viktig är den positionen.
Sedan kan man såklart beskylla försvaret för mycket igår också, men faktum kvarstår att Hanses släpper 3 av de 5 första skotten i första perioden igår.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Dundee: Alla lag har ju inte det, Timrå ifjol hade ingen, mora året innan det, tycker inte att Oskarshamn egentligen heller hade det osv, det där är mest en billig ursäkt för att få misslyckas anser jag!
Jag har inget problem att man förlorar en eller flera matcher i rad, det behöver inte vara en svacka för det, man kan vara riktigt bra men ändå förlora!
en svacka för mig är när man förlorar för att man helt enkelt inte är bra vilket är en jäkla skillnad.

Modo har vartenda år minst en äkta lång svacka där man frångår precis allt som behöver göras för att vinna hockeymatcher och spela bra hockey.
Möjligt att Hellkvist har en idé med att köra slut på laget i tidigt skede för att sedan kunna vara konstruktiva och orka maxa sista halvan av serien, lyckas han med det och vi når shl så får han närmast en gudalik status av mig iaf.

Men som du sedan skrev så kan man lägga sista 2 veckorna åt handlingarna och sikta framåt, serien är igång och det finns inget annat att göra.

Tippar en kassaskåpssäker hemmaseger på söndag 5-3
Kommentera

Sv: Modo - AIK
hanzon: Numren och ränderna är mörkgröna. Alldeles på tok för mörk grön, som ser ut som svart på tv. Det kan inte vara modos rätta gröna färgkod.
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Laken:
Jag tillhör den förlåtande typen, lag har sämre och bättre dagar. Det är bara att gå till sig själv vissa dagar på jobbet är sämre än andra och kommer man fel på det så kan en arbetsdag bli en mkt lång uppförsbacke det kan självklart hända för hockeyspelare och tränare med.

Högst upp på min önskelista är fungerade BP och det på direkten.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Er ”Toby” förtar sig inte direkt vid 2-6... Det handlar om att skicka signaler, visa hjärta och inställning. Som supporter kan jag acceptera en förlust om laget givit allt.
+3
Kommentera

Sv: Modo - AIK
När bytte MoDo tillbaka till sin gamla logga?
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
bisterfinnen:
Gillar att han tar en intervju efteråt och förklarar sig, bra för alla inblandade.
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Dundee:
Ja den här typen av hky kräver verkligen att alla hugger i, och dessutom gör det på rätt sätt. Din fråga är berättigad även om jag tror orken finns så är frågan om kunnandet finns hos individer rent taktiskt/tekniskt att spela denna typ av hockey match efter match. Vi lär få svar de 10 närmaste matcherna...
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Dundee: Tror isåfall det är mentalt man är tröttkörda.
Hellkvist var inne på det i början på säsongen, att spelet är jobbigt fysiskt men framför allt mentalt och att vi förmodligen får se några svackor under säsongen innan spelarna har det i ryggmärgen.
Räcker att de tvekar nån tiondels sekund och börjar fundera så ser(och går) det mycket långsammare.
Igår var det klar temposkillnad i skridskoåkning, passningar och spelet utan puck där vi mest står stilla och funderar. Vi får inte med oss farten i någon del av spelet, passningar kommer i bästa fall i knähöjd, värsta fall 1m bakom. Spelarna igår fick stanna upp och fippla/sträcka sig efter pucken och kontringsmöjligheten är borta.
Väldigt stor skillnad mot de första matcherna.

Var f.ö på plats igår. Bra tryck på på publiken, och lite skön kempis-domar-hat-stämning;)
Men det förtjänar han, så satans usel domaren var igår.
Kan också konstatera att jag tyvärr inte gjorde något Ivandrago-intryck på laget.. I am NOT the one..
+6
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Varför har dom svarta nummer på tröjorna? går ej att se vilka nummer det är på TV sändningen
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Gavelo: Alla lag hamnar ju i formsvackor under en säsong. Det jag upplever är att vi är otroligt slutkörd för det finns ingen kräm kvar i benen eller skallen. Sista matcherna har dom andra åkt ifrån oss ganska lätt. Vi vann mycket i början pga farten vi hade i spelet. Och vad det handlar om kan man ju fråga sig är vi tillräckligt bra tränade för klara av denna typ av hockey? Den kräver oerhört mycket energi.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Dundee: Vi har ingen dålig trupp, den är klart bra nog för att vara ett topplag.
Vad vi behöver är en bra förstemålvakt, det saknar vi idag.

Sen kan man ju undra vad det beror på att vi alltid får våra spelare att alltid underprestera så våldsamt. Finns ju ingen jämförelse någon annanstans och dessutom år efter år , oavsett ledning.
Nu har man till och med lyckats med konststycket att få Tobbe Enström se ut som en medelmåttig allsvensk back. hur lyckas man med det?
Trodde han skulle sticka ut och tokdominera på denna nivå men icke sa Nicke
+5
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Dundee: Spelarna låser in sig och ”vädrar”, Hellkvist är uppgiven där ingenting i spelet funkar och ber om ursäkt till publiken som kom!

Liknar exakt tidigare år, tränarna har ingen aning vad dom gett sig in på och den berömda sjukdomen i föreningens väggar är återigen övermäktiga. (Lite ironi)

Dock förefaller det ju extremt märkligt om nu laget efter att ha ”vädrat” skulle börja spela bra hockey igen, då har ju denna 5 matcher långa svacka endast berott på lättja och inställning vilket skulle göra mig mer förbannad som betalande supporter än att man faktiskt fortsätter att förlora för att man helt enkelt har blivit omsprungna av många andra lag i kvalite.
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Scallion: Leksand,AIK som du nämner tycker att Södertälje samt Björklöven inte har så dåliga lag heller på papperet. Men det finns inga lätta matcher i en sådan här serie det ser man ju hela tiden att botten slår toppen i många matcher.

Vi har absolut en bra allsvensk trupp på papperet men vi saknar enligt mig 1 riktigt bra första center 1 riktigt bra målvakt som kan hålla en jämn nivå. Samt man saknar en till pp back som vet vart målet är tex en som Larsson i AIK.

Men vi ska till playoff med detta lag. Men känns som vi saknar en toppkedja som man kan luta sig emot. Vi har förstärkt 3e 4e kedjan men ej dom 2 första. I offensiven.
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
haha såg repris på situationensom föranledde till 5-2. Å det e en av sakerna. Pinsamt lyth. Måste haft mens eller allmänt aikkåt haha. Dödade matchen där. Fatta inte varför modo tog ut målvakten så dåliga som de är med mer spelare. Iof måste han väll chansa på något
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Trilske: Lytheskomik
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Dundee: Du har pratat i flera år nu om att vi inte har tillräckligt bra material. Så pass dåligt att vi ska vara nöjda med en placering bland de åtta bästa. Det jag undrar är vilka lag du anser har bättre spelarmaterial. Leksand och AIK kan jag köpa, men sen då? Frågar av ren nyfikenhet.
Håller dock med dig om att de unga, egna, talangerna ska få sin chans/speltid. Samt att det är lååångt kvar på säsongen och vi kan rent av vinna serien.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Dundee: Men tyvärr så går det inte att ge våra yngre en chans, med juniorer kommer vi aldrig att vinna AS, det krävs bra shl spelare för att vinna AS, därför kommer vi att tvingas värva 3-4 riktiga toppar varje år för att ha en minsta chans till avancemang.
Ska man kunna bygga något på egna spelare så måste man få fram toppspelare och några sådana har inte Modo idag, finns andra allsvensk lag som har större talanger i föreningen.
Modo skall ha som målsättning att gå upp varje säsong, att bygga något är såklart bra, men så fort man får fram ett guldkorn så sticker dom och därför måste man satsa hårt varje säsong tills man har turen på sin sida och får allt att stämma samtidigt som man får möta ett shl lag som har motstuds.
+2
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Gavelo: Är exakt den känslan jag också har. Man är nöjd med att spela i Modo, man har en bra lön, bra arena osv... Är därför jag hoppas att killar som Wernblom, Wahlgren, Jakobsson osv verkligen kan ta klivet och bli bärande spelare. Våra ledande spelare. För de känns ändå som att de kan känna något för klubben och inte bara se hockeyn som ett sätt att försörja sig.
Nu skriver vi förvisso i affekt. Jag vet att Johan Eriksson alltid hållt på Modo trots att han är ifrån Sandviken och Brynäsfostrad. Men ändå, NÅNSTANS måste fan förklaringen finnas...
+1
Kommentera


Sv: Modo - AIK
Confusius: Nja...jag tror Rytter och domarbasen var med också..han var inte ensam.
+1
Kommentera

Sv: Modo - AIK
Det är bara bryta ihop och komma igen. Ny match på söndag kommer säkerligen bli riktigt tufft att vinna den, men är man en supporter så får man stötta laget i med och motgång. Jag vet att många är otroligt besvikna för man haft höga förväntningar på detta lag. Men nu är det som det är och man får kanske sänka förväntningarna och börja inse att vi ej är något lag som ska slåss om en shl plats redan i år.

Vi har det material vi har många tycker detta material ska vara i ett shl kval, jag själv tycker inte vi har det materialet. Vi ska absolut inte börja handla nya spelare för då är det bättre att ge våra yngre grabbar mer chanser. Det är mycket kvar av denna säsong och allt kan fortfarande hända.

Nu bryter vi ihop alla och stöttar grabbarna istället det är ju nu när det går tungt som dom behöver mer stöd och inte mer klagomål.
+2
Kommentera

1919964 · »