1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581631 inlägg · 6215 ämnen

Hur locka tillbaks gästerna ?

« · 1521807 Till forumet


Hur locka tillbaks gästerna ?

Pratade med Nollan i går som var bekymrad över publiktillströmmningen. Hur skall man övertyga publiken att live är bättre än soffa?

Ingen publik, mossig ekonomi.

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Per HApps: Man skulle ha varit proaktiva inför säsongen. Har man rea i lagbygget är det lämpligt att ha det vad gäller biljettpriser också.
Men, det hjälper inte nu. Jag tror att man måste börja med att vinna matcher. Få lite drag kring laget, positiv surr. Sen storsatsa någon hemmamatch. Alla med årskort får bjuda med sig någon för halva priset? Halva priset för folk med matchtröja? Frivilligt inträde?
Finns säkert tusen saker för den kreative.

Viktigast är iaf att man slutar prata om att 'bygden måste ställa upp för laget'. Tvång och måsten är nog den sämsta moroten.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Bragd-Birger: Jag tror att Giffarna, Dragons och Granlo drar en del marginalpublik också. Det är softare och billigare att kila ned på stan än att köa ut till Timrå. Att hockeyn sedan bjuder på max fem mål per match gör ju inte saken bättre. Som du säger så är det vunna matcher på hemmaplan bästa receptet för att öka publiksnittet. Nja, det näst bästa, det allra bästa skulle vara att gå emot hockeyligan och värva någon lockoutad artist som publiken faktiskt tycker är rolig att se även när laget inte vinner.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Wayne Gresky: Nja, det sistnämnda är ju fusk. Sånt hålls vi inte med.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Bragd-Birger: Nej jag vet, står valet mellan konkurs och att svika hockeyligan så är valet konkurs enkelt.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Wayne Gresky: Ja, frågan är hur mycket en sån som Zäta skulle öka publiksnittet. 1000 personer? 1500 personer? Han betalar garanterat igen det han kostar i månaden i försäkring.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
ÖstrandsNisse: eller hur
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Först bör man se till orsakerna och de är (utan inbördes ordning):

* Att vi är i början av säsongen

* En generell nedgång för alla elitserielag

* Dåligt TIK-hemmaspel de senaste säsongerna

* Att samtliga matcher visas på tv

* Att vissa väntar in om det kommer lockout-spelare

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
KORITFW: Vad tror du kan vara realistiskt i ökad publikmängd med en som Henrik Zetterberg i laget? På kort och längre sikt.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Elitserien:
Utöka med fyra lag, ta bort trippelmötena, förläng säsongen med minst en månad, spela bara två matche i veckan.
Timrå IK:
Stäng av vägen ner mot Vivsta i norrgående efter match och tillåt trafik dubbla filer.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Per HApps: 15 lag vi möter 2 matcher i veckan.

Just nu är det 11 lag vi möter det ger 55 matcher.

med 15 lag utan trippelmöta (5matcher) utan bara 4 möten (4 matcher) Det ger 60 matcher.

På förhand känns det som att säsongen blir bra mycket längre än 1mån om vi bara har två mather i veckan med 60matcher. 

60matcher är 30veckor.....7,5mån. det gör att grundserien är slut i slutet av mars/början av april och då är inga uppehåll inräknade....

 

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

ÖstrandsNisse: Var fattas det folk jo på långsidora vad kostar det bara att se 2 matcher 520- far man ensam nja vi säger 2st =1040 sen tillkommer kaffe och dyl..ca100- summa 1140- men det är 4st = 4560- vem har råd????

ståplats samma ....240-...480-+100 = 580-  ggr 4=2320-

En viss skillnad.

Detta är det dyraste /billigast.. för mig kostar det 680-+ resor ifrån H-sand att se 4 matcher ..man har inte råd att fara på alla matcher  så är det och sedan dessa lördags matcher man har ju en familj att tänka på också. Tur att inte frun är lika frälst som mig.

Det kostar skall man veta

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Per HApps:Bra och vaket förslag.

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Om vi enbart fokuserar på Timrå, hur ska de locka tillbaka publiken? De allra flesta har ju blivit alltför bekväma hemma i tv-sofforna...

Ni som huserar här, går ni på matcherna? Om nej, varför inte? Försöker ni locka med er någon extra kompis, kollega? Hur ska TIK skapa drag kring matcherna?

"– Vi hoppas att hela regionen kommer till våra hemmamatcher och ger oss stöd, annars finns risken att vi i framtiden inte har något elitlag i ishockey, säger Lars Nolander."

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Laken: man kanske ska göra priserna mer attraktiva, 120kr ståplats, jämfört med luleås 80kr. alla ska ha råd och se hockey.

det är resa till arenan också. hur bra är bussförbindelsera till Eon?

 

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Laken: Jag är inne på min tredje säsong med säsongskort och jag brukar sällan missa att gå på matcherna. Nu har jag varit stadig besökare tidigare år även utan säsongskort, men det är ju något mer ekonomiskt att pröjsa i förväg. Den förra säsongen var ju ett rent frosseri i på förhand säkra förluster, men att ge upp fanns inte på världskartan så jag såg varje match på plats ändå.

Familjen flyttade hit till Söråker i början av april. Med Timråmått mätt kan vi säga att vi var närapå färdigflyttade när segerpucken mot Leksand slogs in.
Flytten betyder att jag förutom de gånger som familjen (oftast frun då vår 3,5-åring är något liten att orka se hela kvällsmatcherna ännu) följer med nästan alltid åker själv. Vid nåt tillfälle har min svärfar åkt med, men i regel kommer jag ensam till match.

Det är väl saker runt matcherna som ev. kan locka folk. Att det händer nåt förutom hockey. Nu menar jag inte att man ska dra dit Surf-Eriks igen, men att göra nåt så det blir en happening av det.
För den oinvigde så underhöll detta coverband Timråpubliken under hockeypauserna för dryga femtontalet säsonger sedan.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Edb: Nu är ju inte ståplats den värsta delen och inte heller den som drar in mest pengar. 120kr är småpengar för en hockeymatch. 

Det är sittplats man ska försöka fylla om man vill tjäna pengar medelsittplats har nog mer pengar i fickan än vad medelståplats har också så dom spenderar mer i pauserna.  
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Laken: Jag går på alla hemmamatcher(sittplats), köper oftast nån korv eller två och en dricka också. Samma med polarn jag brukar gå med. Det är ett privilegium att hålla på Timrå IK och få göra det i Elitserien.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Om vi fokuserar lite på trafikfrågan som verkar vara viktig för många så undrar jag vem man ska prata med i TIK för att föra fram förslag som kan hjälpa till.

Ta bara en sådan sak att bilar står i kö i10-15 minuter för att ta sig ut ur den norra avfarten, sedan svänger dom söderut och ställer sig och trängs med bilarna som valt den södra avfarten och vice versa. Vet folk om att man kommer till E4:an oavsett vilken färdriktning du väljer från arenan.

Kan man förbjuda högersväng i den norra avfarten och vänstersväng i den södra?

Finns här fler förslag som kan hjälpa trafiksituationen och som vi kan framföra till TIK?

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Dream Team: Och en liten sak ... låt barnen stå vid sargen .
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Laken: jag bor 19 mil ifrån arenan . Försöker gå i alla fall på 8-10 grundserie matcher . I gengäld så jobbar jag med ungdomar och kan ibland få med mej ett bra gäng ner . På aik matchen tex så va vi 15 pers på sittplats :) fina slantar
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
För oss "vanliga dödliga" så är det inget annat än en gåta varför folk inte kommer och tittar när Timrå faktiskt har förmånen att spela i den högsta serien ännu en säsong. De som av någon anledning väljer bort att gå nu måste ha glömt hur otroligt nära det var att vi åkte ur tidigare i våras. 

Hur jävla bortskämda får man bli egentligen? Men det är klart, för egen del är Timrå IK som ens eget kött och blod. Jag har följt laget i över 30 år. I med och motgång. Mest motgång, faktiskt, om man räknar alla säsonger mellan 1982-1999 och lägger till de som varit nu på slutet så har de ett klart övertag. Så om man som mig har stått i hallen när antalet betalande åskådare uppgick till 56 stycken, då går man nu också.
 
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
ChriZt3r: En sak som jag funderar på är hur jobbar Timrå med sponsring? Lägger dom inte ner någon möda på att ragga småföretagare? Nu har jag förvisso bara kört eget i 3år, men jag har inte hört ett ord från Timrå IK. Däremot så har ett dussital tvättmedelsförsäljare från Malmö, Göteborg mm ringt och försökt. Jag kan mycket väl tänka mig att det finns många företagare som skulle tänka sig att köpa något paket om man fick det presenterat personligt för sig.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Dream Team: Det står massor av tomma stolar. Rea ut biljetterna, hur svårt kan det vara? För er eldsjälar som resonerar som dig och har förmånen att kunna stå där varenda match så kan det väl inte sticka i ögonen om ni har betalat lite mer för produkten som marginalpublik nu kan få lite billigare?

Rea ut biljetterna precis som SAS eller SJ hade gjort? Det är väl bättre att en modoit med 15 fingrar har betalat 100 spänn för en biljett än att platsen står tom? Om vi börjar fylla arenan och laget spelar bättre (vilket jag tror kan ha ett VISST samband, dvs. laget kommer att prestera bättre inför en större publik) då kan man kanske successivt återställa biljettpriserna till det normala.

Man kan tom köra en "kampanj" för att åtminstone försöka dölja intentionerna lite. "betala 150 kr för sittplats under hela November månad!" Eller "få 40% i souvenirshoppen när du köper utvalda sittplatser (dom som säljer sämst eller nåt). Auktionera ut biljetter, utropspris för sittplats, 80 spänn eller nåt sånt.

Hur svårt ska det här med marknadsföring behöva vara? :)

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Olle: Om jag hade varit säsongskortsinnehavare så hadd jag känt mig måttligt nöjd om Timrå börjar rea ut eller skänka bort en massa biljetter. Sen kan man säkert som säsongskortsinnehavare och stor supporter ha överseende med sånt - man vill ju ha folk i ladan. Personligen är jag inte säsongskortsinnehavare trots att jag ser 90% av matcherna på plats. Familjebiljetterna, ST:s gå två, betala för en osv är ju billigare alternativ än säsongskort.
Är det inte något som är lite snett då?
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Dream Team: Retoriken att folk är bortskämda håller inte. Du som såg Timrå för 30 år sedan - vad betalade du i entré då?
Jag kan inte se alla matcher på plats för att jag inte har råd med det. I princip 200 kr per biljett (vuxen), 20 kr parkering - ev fika. Det funkar inte - så är det bara.
Dessutom fick man inte mycket för de pengar man betalde ifjol för biljetter. Fy fan vad många matcher som var ett rent lidande i grundserien - har ni glömt det?

Det är fortfarande så att om produkten är tillräckligt bra så kommer folk att köpa. Just nu vet inte "marginalåskådaren" vilken produkt som erbjuds i Eon-arena år 2012/2013 - men många minns fjolåret (och året dessförinnan). Vi som ser nästan alla matcher på plats måste försöka få med oss en extra kompis, Timrå måste försöka vinna matcher och vi kan inte hålla på och kalla folk bortskämda för att dom inte vill, eller kan - betala flera hundra kronor, sitta i bilköer och bli matade med reklam från jumbotronen istället för repriser på kntressanta situationer (mitt hatobjekt nummer ett!).

Imorgon ses vi på Eon!
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
P A: snett kanske det är men det är väl kanske främst ett tecken på justering i efterhand? Folk är väl inte beredd att investera så mycket pengar på förhand, på en produkt som underpresterat i flera år? Marginalpublik köper inte säsongskort och det är ju marginalpubliken som fattas just nu.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
P A: Jag är säsongskortinnehavare på Brynäsmatcherna och har inget problem med att det (ibland) reas ut biljetter. Om man går på varje match tjänar man ändå en hel del per biljett, man får den platsen man vill ha och fler åskådare höjer ju matchupplevelsen för säsongskortsinnehavarna också. Och det är positivt för klubben. Man måste väl tänka mer på klubben än sin egen prestige, eller hur?
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Peja: My point exactly Peja. Därför jag i samma inlägg skrev att man som supporter sannolikt har överseende med det.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
P A: Har en svag aning om att det är Timråborna som inte går på matcherna. Har för mig att det gjordes någon form av undersökning för något år sedan med anledning av att det kom så mycket bussar o bilar. Det var bara en liten del av publiken som gick dit.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Olle: Japp du har helt rätt. Nu göra justeringar i efterhand och vi är nu i början av säsongen och det börjar gå upp för Timrå (och hela ligan) att det kommer förre folk än vid samma tidpunkt ifjol. I Timrås fall är det väl ändå självklart att det skulle bli så? En titt i backspegeln och en koll på vilka publikdragande spelare man valt i år ger oss en tidig fingervisning.
Sen är Timrå rätt ute. Jag tror fan på det här laget, men då gillar är jag en sån som hellre ser Bagaren täcka ett slagskott i PP än den där jävla Hirschowitz (och hur fan det nu stavas) göra snurrfinter när han lägger en straff. Men så resonerar inte marginalåskådaren, det törs jag nästan lova.
En sak Timrå gjorde var att införa familjeårskort. Det är en bra grej! Hoppas det funkar! Men man hade kunnat göra mer tror jag. Har biljettpriserna egentligen justerats något de senaste åren? Produkten har blivit sämre, men priset att betala har blivit högre eller är likadant som tidigare. Ta en hundring för sittplatserna på sektion K och L också tycker jag. Där finns det många platser att fylla!
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
P A: Jag kommer såklart inte ihåg vad biljetterna kostade då. Sen en till sak - jag har aldrig varit en sittplatsmänniska. Jag har under mina år i Timrå Isstadion, Sydkraft Arena och E.ON Arena alltid föredragit att se matcherna från ståplats. Och just därför blir det heller inte lika kostsamt för egen del, varför jag, faktiskt, inte ser pengarna som den enskilt viktigaste faktorn att ta ställning till innan jag gjorde valet att köpa säsongskort. Iom att jag redan har betalat för produkten så gör det heller inte lika mycket att behöva betala parkering, program, kaffe, ev. lotter, samt vad annan kringförsäljning kan tänkas kosta (t.ex i supporterkiosken).

Och att det är produkten som säljer är ingen hemlighet, men jag går ändå. Oavsett hur erbarmligt dåliga vi är, även om vi hade åkt ur här i våras, hade jag stått där på min plats ändå. Det finns helt enkelt inget som kan hålla mig därifrån. Plain and simple.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Dream Team: Hell yeah! Då har vi samma inställning! Glöm för fan inte att ta med en polare imorgon bara.
För det är nya människor som måste bli lika frälsta som vi redan är! Och alla dom är inte beredda att stå i klacken trots att det just där är prisvärt att stå (hunka va?).

Nä fan vi måste vara kreativa och inte peka finger. Vi funderar vidare och ses på ståplats imorgon.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Sista inlägget av mig nu..
Det som är bra just nu är att Timrås ledning faktiskt är villiga att jobba skiten ut sig för att vända trenden. Det är jag helt övertygad om! Så om vi supportrar kommer med några goda förslag så kommer man sannolikt lyssna på dessa och om de är tillräckligt bra så kommer man säkert implementera dessa också!
Så gnugga geniknölarna!

Mitt förslag: Två-för-en-kväll
Åk två i hockeybussen, betala för en
Gå två på matchen, betala för en
Få två matchprogram, betala för ett
Få två bärs i supporterbaren, betala för en (engångstillfälle)
Se Timrå ta tre poäng istället för noll.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
P A: Jag har faktiskt lite svårt att ragga nån att åka med. De flesta jag känner som är intresserade tar sig nog dit på egen hand. Det ska vara om jag plockar nån efter vägen ut då förstås. Alla är Tikare från början. Dom har bara inte insett det ännu!

Frälst var ordet! Natti på det! :)
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
P A: "Mitt förslag: Två-för-en-kväll Åk två i hockeybussen, betala för en Gå två på matchen, betala för en Få två matchprogram, betala för ett Få två bärs i Supporterbaren, betala för en"

Min känsla rent spontant är att dina åtgärder minskar intäkterna för Timrå IK.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
arnio: I just den matchen ja, men om det kan värva åskådare till framtida matcher då ökar intäkterna. Jag garanterar dig att det var tanken med inlägget.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Jag bor i Ånge kanske 10-11 mil från arenan men åker på nästan alla hemmamatcher. 64:- för buss tur och retur, 120:- för biljett är inte så farligt. Jag passade på att fråga några på jobbet som jag vet alltid haft årskort tidigare om de fortfarande hade det. Det vanligaste svaret löd att det inte är lika roligt längre, att dom har blivit mätta. Det gäller nog många som börja följa Timrå när vi gick upp i Elitserien. Dom åker på några strömatcher om året men inte mer.

Folk har blivit för bekväma helt enkelt.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
nectis: Det är mycket möjligt att folk är bortskämda, mätta och bekväma, men att läxa upp allmänheten lär inte dra mer åskådare till arenan. Den största behållningen med att se en match för de flesta är känslan, stämningen i hallen. Den får du inte framför tv:n. När det ekar från läktarna är det lika bra att kolla hemma så man kan byta kanal efter motståndarnas 3-0. Folk måste känna att de verkligen missar något när de inte är i arenan. Publik drar mer publik, så frågan är hur man kickstartar det hela?
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Märkligt att Timrå-publiken skulle vara mätta på hockey.

Med detta resonemang är det fantasiskt att det är lapp i luckan på OLD-Trafford, Nou Camp, Air Canada Center, MSG nästan varje spelkväll.

För isåfall är Leksand mer värda Elitserieplatsen än vad VI är.

Hockeybussarna är inte billiga att åka. 50:- från Vivsta tur och retur.
Är man 4 st är det billigare med taxi, och det är väl inte rimligt. 
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Per HApps: Du får väl jämföra med bottenlag i dessa ligor istället och publiktrycket där. Lag som varit uppe i toppen och krigat, men nu kämpar för sin överlevnad.

(Ej avsett som brandfackla utan en lägesbeskrivning av verkligheten.)

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Wayne Gresky:
IOFS.

Men NNR & Toronto har knapp gått till slutspel dom senaste åren.

 

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Per HApps: 50 spänn från vivsta tur och retur??? 24 spänn låter som ett rimligt pris tur och retur.

Det är som ni säger, publik lockar publik. Jag har fastnat i stämmningen på matcherna och det är därför jag åker på matcher. Varje jävla match hoppas och försöker jag vara med och skapa en jävla stämmning. Det och att spelarna visar en jätte glädje vid vinst och mål är det bästa som finns.
Den nyskapade "spelarbloggen" är ett utmärkt exempel att locka publik på om det sprider sig till en större skara. Människor är nyfikna och vill veta vad spelarna gör mellan matcher och träningar också.

För övrigt är det nog inte så lätt att locka folk just nu. GIF Sundsvall krigar för en plats i Allsvenskan. Granlo kör på i högsta ligan i innebandy. Mycket konkurrens gör att folk helt enkelt inte har råd att gå på hockey och fotboll samtidigt. Jag köper ståplats 9/10 matcher men sist mot FBK köpte jag sittplats på långsidan och bjöd med min flickvän och en gemensam vän. 255:- styck för biljetterna är på tok för dyrt för bra sittplatser. Fick nå familjepris på något vis så allt som allt gick på 550:-. Ända rätta just nu är nog att sänka priserna med20-40 :-.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Per HApps: Fast publiktappet är ju inget regionalt fenomen, det ser snarlikt ut i hela es. Titta på Frölunda, de måste ha tappat överlägset mest procentuellt. Och Sthlms-hockeyn, där är det kris! AIK är glada om de har över 4000 själar och så har det äcen tidigare, mer lyckosamma år sett ut för dem. Frånsett överhypade derbyn då. Svårt att sätta fingret på enskilda anledningar till detta, personligen tror jag allt går i cykler och att hockeyn har en dipp f.n. Sedan hjälper naturligtvis inte TV-utbudet till. Varför betala dyra pengar för att krångla mig ut till en avkrok i angränsande kommun när jag kan uppleva stämningen och dessutom äta och dricka för samma pengar på en restaurant inne i stan?

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

73Sjöbba: Samma här, Giffarna, Dragons, Granlo BK och S-Hockey har ringt men inte Timrå.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

mikenomad:
 

Med detta resonemang så kommer både Elitserien och Allsvenska dö sotdöden. Och på sikt sitter vi i städerna och äter och dricker gott samtidigt som vi i bästa fall ser på ett Londonderby som utspelar sig 200 mil bort. 

Skall detta inte tyna bort måste hockeyn hitta tillbaka till sina rötter.

Ok att klubbarna får 25.000.000:- i TV-pengar och att dessa motsvarar ca:6000 årskort. 

Så om man höjer tv-pengarna till 50 millar så kan kan spela inför tomma läktare samtidigt som vi Supportrar sitter hemma i sofforna eller inne i städerna på sportbarer när "våra" lag spelar matcher mindre än 10-15 minuter i bil därifrån.

Är det så vi vill ha?  

Vilka är Timrås, Modos, Frölundas rötter?

Leta reda på dessa och vattna med mycket gödsel. 

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
arnio & ambroo: Precis som du skriver ambroo, en punktinsats - one night only. Många här påpekar ju att det är stämningen i ett kokande Eon som gör att hockey är "bättre än hemma". Allt annat får du lika bra eller bättre hemma i soffan. Det är därför viktigt att folk är i arenan, oavsett hur dom har kommit dit. Du kan tjata hål i huvudet på en kompis om hur fantastiskt det är ute i Eon, men det är först när han/hon själv fått ståpäls när klacken går på 100% och sittplats hakar på som han/hon kommer att förstå.

Sen det här med att folk är mätta eller less på hockey.. Retorisk fråga;
Hur brukar det se ut vid de tillfällen där Timrå spelar en seriematch där sponsorer betalar för biljetterna och folk får hämta ut gratisbiljetter? Det brukar var kö långt ut på parkeringen i Birsta från Red Eagles - shopen.
Så nog fan vill folk se på hockey, men priset går ej hand i hand med produkten just nu.
Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Wayne Gresky: Du har poäng i det skriver.

Vinn!! Gör hockeyn het igen!

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?

Laken: Jag kan inte svara på alla dina frågor men lite kan jag kommentera.

Vi som huserar här? Jag tror att många av oss också går på matcherna. Jag själv försöker gå på alla. När jag inte kan gå själv så lånar jag ut de två årskort jag har. Min devis är; Platserna är betalda och skall användas, alltid!

Jag blir besviken när jag ser platser, som jag vet är sålda, men står tomma och inte utnyttjas. Detta tror jag förekommer med många platser köpta av företag. Man kan ju önska att dessa i sin organisation ser till att så inte sker. Om dom inte har intresserade medarbetare internt så borde dom kunna låna ut korten till andra som vill gå. Då blir det i alla fall mer folk i arenan. Man kan kanske på det sättet också bredda intresset för ishockey. Önsketänkande kanske? Men varför inte?

TV-sofforna? Detta är ett fenomen som hockeyligan skapat genom att sälja sändningsrätten och det får alla lag mycket bra betalt för. Att det sedan inte ger den totalupplevelse som att se matcherna live är en annan sak. Vi som går känner till skillnaden. Många av oss ser ju bortamatcherna hemma eller på sportbarer och kan jämföra. För mej är det som natt och dag. 

Sen vill jag bara understryka din önskan om att vi lockar med andra. Det är en viktig väg för att öka intresset. Gör det, flera! Kanske Timrå IK har möjlighet att införa någon form av uppskattning till de som gör detta, kalla det bonus, rabatt eller vad som helst men att man uppmärksammar det på något vis. 

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
Per HApps: Självklart är det inte så vi vill ha det. Jag försöker bara sätta fingret på hur en s.k marginalåskådare kan tänkas resonera. Personligen anser jag att man är en jävligt patetisk "supporter" om man vid en hemmamatch anser sig ha tid och möjlighet att se den och då väljer sportbar el dyl framför liveupplevelsen. Jag menar, är inte jag på plats i e.on så är det för att jag verkligen inte kan pga skiftjobb, barn etc. Tar man sig tid att bege sig på lokal så hade man lika gärna kunnat finnas i arenan!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Hur locka tillbaks gästerna ?
mikenomad: Nu börjar det låta som man måste ursäkta sig om man inte går på match. Gör produkten attraktiv igen så kommer marginalåskådaren per automatik.
Kommentera

« · 1521807