Brynäs IF

537618 inlägg · 7730 ämnen

Forum

« · 1985307 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Dallemas: Sacha blev kvar i Devils ändå. Tuffare för Boqvist.
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL!
mange_80: JFK i Modoforumet brukar köra allsvenskan så det vore ju kul med SHL också.
Kan inte alla som är med Swisha typ 5kr till vinnaren sen, bara för kul.
Kommentera

Sv: Tippa SHL!
Grundserien eller efter slutspelet? En trevlig idé
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Tycker också man bör ha i åtanke att en elitspelarkarriär bara håller i sig i några år. De första åren brukar spelarna vanligtvis vara inne i etableringsfas som talanger, därefter kommer eventuellt en högavlönad period där man peakar, och slutligen veteranåren där lönen troligtvis sänks igen. Sammanlagt talar vi kanske om en 15 år lång karriär på elitnivå, inte 40+ år som man kan inom många andra yrken. Och när som helst kan man bli skadad och bli tvungen att lägga ner spelarkarriären.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Ja, det blir ju minst sagt hyckleri om man först gnäller över hur höga löner spelarna har, och sen bidrar man själv till att lönerna hålls uppe genom att att gå på matcherna och/eller betala pengar för betalkanaler, pengar som indirekt går till just dom höga lönerna.
Ett annat tips är ju annars att de "knegare" som vill ha samma lön, gör så pass bra och intressant ifrån sig på sina resp jobb att allmänheten vill komma till deras arbetsplats och betala inträde för att se dom jobba... :-/
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Om man ska vara riktigt cynisk; om du vill tjäna mycket pengar och slippa gnälla om lönen i framtiden ska du se till att bli läkare istället för sköterska, bli en högklassig hockeyspelare som drar mycket publik och reklamintäkter (att få del av) än bli en som spelar i lägre divisioner o s v o s v.
Tips om man vill ha en hög inkomst: titta på vilka yrken som ger hög inkomst och kämpa dit istället för att ta något låglöneyrke och sedan försöka ändra ”världsordningen”. Kanske inte ”rättvist” men bra att inse detta före yrkesvalet för att undvika bitterhet i efterhand.🤔
+2
Kommentera


Sv: A propósito de nada
dempzor: Hur många av oss vanliga knegare riskerar lika mycket som hockeyspelarna? De riskerar sin kropp och hälsa varje gång de beträder isen. Och alla intäkter som sporten genererar kommer ju från att folk faktiskt vill se spelarna spela. Med all respekt för att andra gör ett bra jobb, men jag förstår egentligen inte det orimliga med spelarnas löner. Om spelarna är inte är tillräckligt bra blir de utkonkurrerade och får lägre löner. Precis som en kass musiker inte kommer att kunna tjäna pengar inom sin bransch. Du tjänar liksom inga betydande pengar i hockeyns amatörligor.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiaskarlgren: MrMadhawk har försökt få med även bonusar och pensioner men det är svårt. I hans fall är det säkert att det är en kombination av hans pension (som inte iaf har räknats med i bötesbeloppet, vet inte hur det är i år) samt att han har olika lön beroende på vilket år på kontraktet.

Bara spekulation från min sida.

Jag tycker det för övrigt är skrämmande löneläge i SHL. Spelarna, och de runt sporten, tjänar långt mer än en vanlig knegare samtidigt som resterande runt föreningarna går på knäna.
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL!
mange_80: Såklart
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiaskarlgren: Läs mitt ursprungliga inlägg. Madhawk tar upp just fallet med Andersén där.
+1
Kommentera

Tippa SHL!
Tjena,
Har lite tråkigt här på jobb så funderar på att dra igång en tippa-tävling där man ska tippa hur SHL slutar (alltså inte varje match eller nåt sånt jobbigt).

Tänker isåfall att jag bjuder in folk från alla lag, dvs inte bara Brynäsare.
Och att man prefixar sitt namn med med vilken lag-sida man kommer ifrån.
Sen hålls allt uppdaterat automatiskt under hela säsongen så att man kan följa hur det går, vem som leder, osv osv.

Skulle folk tippa? Gratis självklart!
+4
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiaskarlgren: Han fick låg lön första säsongen eftersom att det inte fanns utrymme för högre lön (Bertilsson och Gunderson på kontrakt) men fick istället högre lön år två och tre på kontraktet.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
wiDDing86: Bara en liten parentes eller hur jag ska uttrycka mig är ju att det är synd att man inte kan ha vissa kontrakt i klubben som fungerar likt ett prestationsbaserat. Därav för att bara nämna en som Niclas Lundgren, vars säsong ifjol inte alls var bra - men att han då ligger kvar med en väldigt hög lön.

Sen måste jag bara få en tanke ur mitt huvud - hjälp mig gärna nu ni som vet bättre.
Men efter att Andersén fick matchstraff och avstängning ifjol kontra året innan så fick man ju tillgång till att se vad folk/spelare tjänade.
Var det inte då det kom fram att Andersén hade en lön på 80.000 i månaden och folk här inne tyckte att Bz gjort ett kanonjobb som inte erbjöd Andersén en högre lön när han flyttade hem då det faktiskt var Andersén själv som ville hem. Hur kan den isåfall ligga så högt nu? Det köper inte jag. Jag har ytterst svårt att se att den lönen stämmer på just honom.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San:
Alcén är en härlig karaktär och en skön SHL profil. Men maken till trubbigare och ihåligare spelare får man leta länge efter. Förstår mig inte på 5 stycken kontrakt i dagens trupp. Det är först då Alcén. Men även Asklöf och Sallinen. Där hade man kunnat hitta bra mycket bättre spelare för dom lönerna. Sen att Bz skrev idiot kontrakt med Andersén och Danielsson är ju en annan historia.. den karln blandade och gav milt sagt!
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Svårt för oss utomstående att veta hur det ligger till.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Absolut, håller med dig till 100%. Kan egentligen inte stärka detta men tycker jag sett flera gånger att äldre trotjänare kan få lite bättre betalt än de egentligen förtjänar. Kanske kan hoppas att lönen sjunker med åren.. Men det är fortfarande för långt, kan inte hitta någon typ av argument för att ge honom ett flerårigt sett från klubbens håll.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Har du en vettig förklaring varför Dackell var tvungen att ge 3 år på en gång? Det är ju knappast så att Alcén kan dra kortet att ”antingen ger ni mig 3 år eller så skriver jag på för en annan SHL-klubb”. Dackell borde rimligen haft ett väldigt överläge i denna förhandling. Hade han gett Alcén 60 tusen per månad och 1-årskontrakt borde Alcén rimligen skrivit på ändå liksom.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Det är ändå en rimlig åsikt. Alla lag borde ha några riktiga kulturbärare. Ifrågasätter mest det orimliga kontraktet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SvennEG: Absolut och jag förstår att han är populär hos fansen. Det kan väl ge några extra tusenlappar i lön. Givetvis ska det finnas kulturbärare i lagen och där är Brynäs riktigt bra nu. Denna trupp har en riktigt härlig Brynäsidentidet.

Men nu blev det ett rätt dyrt(mycket dyrt om man ser till spelarens nivå) i hela 3 år. En spelare ni borde förlängt ett år i taget för typ halva summan så länge han håller nivån för en trupplats. En sådan spelare behöver knappast signas upp under flera år.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag älskar Alcén så är det bara och jag ser honom gärna i laget, det räcker så.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Köper ändå julklappen för han är fruktansvärt populär, mest för personligheten då. Men man får lite ont i magen när man läser det du skriver svart på vit. Vilket jäkla kontrakt.. Tror och hoppas att Sundlöv är en bättre förhandlare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Obs. jag var inte en av dom som hoppade på dig om det.

Ja den där ”julklappen till fansen” var det verkligen inte. Speciellt när Brynäs teasade om en förlängning kvällen innan. Då förväntade i alla fall jag mig typ Gunderson eller Bertilsson. Lite som när man var liten kvällen innan julafton. Man har skyhöga förväntningar. Har önskat sig diverse tv-spel man suktat efter hela hösten att få spela. Och sedan när det är dags för julklappsöppning har jultomten missförstått vad man önskade sig och kommer med Yatzy och Fia med knuff istället. Haha 😂
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Kritiserade kontraktsförlängningen av Alcén rätt mycket när det begav sig och fan vad skit jag fick då. Förmodligen för jag var utomstående så det köper jag.
Då trodde jag dessutom att han tjänade ungefär halva summan som Madhawk uppger. Vad har han presterat för att få ett treårskontrakt i denna lönenivå? Hans bästa poängmässiga säsong så låg han på 13 poäng. Hans underliggande siffror talar inte heller till hans fördel utan snarare tvärtom.
För er del får man ju hoppas att sådana idiotkontrakt är över med det nya styret.

Rolig detalj. Han har gjort en poäng sen kontraktsförlängningen på julafton.

"Julklappen till fansen", eller var det mest julklapp till Alcén?

Om man kollade vår trupp satt vi inte med några katastrofala kontrakt. Vissa låg väl lite högre än man vill att de ska göra. Bergfors, Wandell, Nilsson framförallt. Men blir ofta så med äldre spelare.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Kul att jämföra med låglönelaget Lakers..
250.000 kronor och uppåt i månaden:200-250.000 kronor i månaden:

Viktor Fasth, målvakt

Emil Pettersson, forward

Richard Gynge, forward

150-200.000 kronor i månaden:

Daniel Rahimi, back

Jakob Forsbacka Karlsson, forward

120-150.000 kronor i månaden:

Tim Erixon, back

90-120.000 kronor i månaden:

Marcus Davidsson, forward

Erik Josefsson, forward

Martin Lundberg, forward

70-90.000 kronor i månaden:

Peter Andersson, back

Oliver Bohm, back

50-70.000 kronor i månaden:

Viktor Andrén, målvakt

David Bernhardt, back

Linus Högberg, back

Fredrik Karlström, forward

Ludvig Nilsson, forward

Jonas Engström, forward

30-50.000 kronor i månaden:30.000 kronor eller lägre i månaden:

Linus Nässén, back

Filip Cederqvist, forward

Pontus Holmberg, forward

Marcus Sylvegård, forward

Lukas Söderlund, forward

Nettolön som import:

Mat Bodie, back (200-250.000 US-dollar per säsong)

Roman Horak, forward (200-250.000 US-dollar per säsong)

Brendan Shinnimin, forward (200-250.000 US-dollar per säsong)
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SvennEG: Andersén sitter kanske på SHL sämsta kontrakt denna säsong. Ser ingen på listan som jag på rak arm kan säga ger sämre kvalité för pengarna. Katastrofkontrakt.

Varför Bengtzén gjorde så här? Antar för att Andersén ville hem förra säsongen men då var backsidan redan spikad i princip. Därför gjorde dom denna lösningen.

Sen att Alcén tjänar mellan 90-120 tkr är ett skämt det också. Just nu platsar han inte ens på 12 forwards. Folk får snacka hur mycket dom vill om att han är bra i omklädningsrummet och stör motståndarna. Det kan fan inte vara värt dom pengarna ändå. Och att han lyckades förhandla TRE år. Saknar ord över hur korkat kontrakt Dackell skrev.
+8
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Luddf: Så kan det nog vara ja. Blir väl en lite känslig löneökning, eller vad man ska skriva, när förra säsongen blev som den blev för honom.
+1
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Nu är alla platser fulla!!!
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SvennEG: han ville väl till Brynäs och det kanske inte rymdes i budgeten för 18/19 därav högre lön säsong 2.
+4
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Är otroligt dåligt insatt, men gällande Andersen. Brukar det inte i 99 fall av 100 vara så att lönen går ned med tiden? Är ju sällan spelare blir bättre med tiden och att då öka i lön känns lite märkligt kan jag tycka.

Men kanske är något jag fått för mig när jag hört om alla NHL-kontrakt och istället är ganska vanligt..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäs löner enligt Madhawk.

250.000 kronor och uppåt i månaden:
Anton Rödin, forward
200-250.000 kronor i månaden:
Niclas Andersén, back
Nicklas Danielsson, forward
150-200.000 kronor i månaden:
Joacim Eriksson, målvakt
120-150.000 kronor i månaden:
Niclas Lundgren, back
Lukas Kilström, back
Jacob Blomqvist, forward
90-120.000 kronor i månaden:
Johan Alcén, forward
Joachim Rohdin, forward
Linus Ölund, forward
70-90.000 kronor i månaden:
Daniel Mannberg, forward
Adam Brodecki, forward
50-70.000 kronor i månaden:
Marcus Ersson, back
30-50.000 kronor i månaden:
Samuel Ersson, målvakt
Eric Norin, back
Josef Ingman, back
Alexander Lindelöf, back
Samuel Asklöf, forward
Emil Forslund, forward
Lukas Zetterberg, forward
30.000 kronor eller lägre i månaden:
Samuel Solem, forward
Marcus Westfält, forward
Nettolön som import:
Jonathan Sigalet, back (200-250.000 US-dollar per säsong)
Jaedon Descheneau, forward (150-200.000 US-dollar per säsong)
Tomt Sallinen, forward (150-200.000 Euro per säsong)
Greg Scott, forward (200-250.000 US-dollar per säsong)

Angående Andersén skriver han följande:
Men nu är det ny säsong. Då kan en lön antingen gå upp, eller gå ned. Ett sådant exempel är Brynäs back, Niclas Andersén, som enligt SportExpressens uppgifter hade en låg lön under sin första säsong sedan återkomsten, för att gå upp rejält i lön under resterande kontraktstid.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nu är SHL podden igång igen.
Kanske gammalt, kanske nytt😀
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Charles: Ryktet säger några 1:a rundor och en back som Severson eller Vatanen.
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Jag satt i natten och gjorde nästa års drömlag (Så kul har jag på nätterna...):

Anders Lindbäck
Samuel Ersson

---------------------------------

Jonathan Sigalet
Josef Ingman

Simon Bertilsson
Lucas Carlsson

Niclas Andersén
Lukas Kilström

Alexander Lindelöf
Eric Norin

-------------------------------

Anton Rödin
Greg Scott
Jeadon Descheneu

Emil Larsson
Johan Larsson
Daniel Brodin

Adam Brodecki
Emil Molin
Lukas Zetterberg

Joachim Rohdin
Jacob Blomqvist
Emil Forslund

Johan Alcén
Samuel Asklöf
Samuel Solem

Tror på återvändare!
In med Lindbäck istället för Jocke enbart för jag diggar Lindbäck mer. Men om Jocke skulle krita på nytt så blir jag också nöjd. Huvudsaken att Ersson stannar 1 säsong till.

På backsidan vill jag att dom förlänger med Kilas och Norin. Sen hoppas jag sjukt mycket på att Berra återvänder som sitter på utgående efter denna säsong. Hoppas även att Lucas Carlsson gör en "Ölund" och kommer hem för ytterligare en shl säsong. Söderström är nog förlorad helt till nästa år. Dock tror jag han kommer tillbaka till denna säsong.

På forwardssidan finns såklart stora drömmar om att Johan Larsson kommer tillbaka.
Och om Sundlöv/Dacke inte redan nu hört sej för med Emil Larsson och Emil Molin som bägge sitter på utgående kontrakt så vore det ett tjänstefel. Dessa båda vill jag ha hem till Gävle igen!
Sen vill jag ha hit min favorit spelare som varit här förr och som jag vet Sundlöv gillar skarpt och det är Daniel Brodin. Han skrev bara 1 år med sitt NLA lag.
Bryt med Sallinen och Nicky D! Dom tillför ingenting till ett nytt Brynäs. Förläng heller inte med Mannberg men förläng med Forslund som är nyttig i framför allt BP.
Sen försvinner nog Ölund tillbaka till Nhl och så även Boqvist om han nu ev kommer hem i år. Westfält vette fan?
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Dallemas: ryktet snackar dock om Hall mot Laine så det skulle ju inte hjälpa tyvärr
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Dallemas: Vi får hoppas på det. Eller att de tar in nån etablerad iaf.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Davey_22: om man ska gripa ett halmstrå så ryktas de om Laine till Devils
Kommentera


Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Pavel Zacha till KHL. Då är det en mindre för Boqvist att slåss mot.
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Wesley: Nu är ni i en matchtråd och flippar och floppar.
+1
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Flipp - Brynäs IF

Flopp - Resten
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Samsung:

Flipp - Ersson

Flopp: - Örebro
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Samsung: Min topp 3:

Flippar:
Jaedon Descheneau, Brynäs
Jakob Forsbacka-Karlsson, Växjö
Isac Brännström, Luleå

Floppar:
Niklas Svedberg, Djurgården
Jonas Ahnelöv, Leksand
Patrik Lundh, Linköping

Tänkte ta med Kinnvall på flipplistan men efter skadan han drog på sig sist känns det osäkert hur statusen är med honom.
+2
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Peja: Frågan är om man kan kalla det flopp att Leksand åker ur? Helt klart flipp i min värld 😉
+3
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
mattiaskarlgren: man får ta vem man vill på vilket sätt man vill :)
+1
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Tror Ingman blir en stor succé.

Leksand blir floppen. De åker ur, som vanligt.
+1
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Samsung: Måste det vara nyförvärv eller får man ta vilken/vilka spelare som helst i lagen? Ja menar en flipp kontra flopp kan ju vara vem som helst SETT till vad man förväntar sig av spelaren?

Årets flipp tror jag kan bli Juhani Tyrväinen i Luleå. Känns som ett bra lag att komma in i och troligtvis ganska "lätt" att komma in i och producera.

Årets flopp säger jag Johan Fransson i Leksand. Visst han kan säkert vara en väldigt bra värvning - men jag tror inte han kommer klara av att prestera på den nivån som Leksand hoppas. MEN sen är frågan om han då ska kallas för flopp? :)
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Axle San: 😇 OK, bra då vet vi!
+16
Kommentera

Sv: Frölunda-Brynäs 2019-09-14
Samsung: Känns trist med en flopplista så jag hoppar
Kommentera

« · 1985307 · »