IF Björklöven

400 inlägg · 60 ämnen

Forum

« · 1814285 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Lagbygge 17/18
Trevligt med ett tätare samarbete mellan klubbarna.
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 17/18
Det blev klart idag att Löven även nästa säsong lånar vakten Adam Werner från Färjestad..
Kommentera

Sv: Lagbygge 17/18
Simon Åkerström back från Vita Hästen blev klar på måndagen.
Han är född -95, har Luleå som moderklubb och har förutom Luleå J20 representerat Piteå i Hockeyettan och nu senast Vita Hästen.
En intressant värvning på många sätt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jaca:
En legend är tillbaka :)
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Såg att Asplövens "gamle" allt i allo Per Kentää är klar som sportchef på 3år i Oskarshamn, hans första huvuduppgift blir att tillsätta en ny tränare!! Återstår att se om han tar den rollen också... :)
Kommentera

Lagbygge 17/18
Måste säga att Fagervall inte ligger på latsidan precis!
Idag blev Mikko Pukka och Niklas Pavel klara för förlängning med 1 respektive 2år.
Redan sex backar klara till nästa säsong, måste vara ett rekord i sig men hur viktigt som helst att Pukka förlängde, även Pavel med sin attityd som han visar.
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Ja så fick Fagge kliva ner i båset då, den tredje tränaren på en säsong. Men han har ju tränat laget förut, viktigt med kontinuitet :-)
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
M.Lemiux:

ja busen Hedman har ju knappt tacklat nån i skallen genom åren, ett oskyldigt offer den där Hedman...
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Jaca: Hehe, vet vilken spelare du menar som tyvärr har kommit lindrigt undan med alla hans jävla fusk och fulheter han hållit på med. Har noll respekt för den liraren.
Jo, det blev tyvärr ett irriterande problem det där då spelarna medvetet vände röven till för att få med sig en utvisning, men domarna lugnade ned sig med det där, vilket va tur.
Som du säger får man innerligt hoppas att det lugnar ned sig med avstängningar hit å dit för tacklingar, det har varit rena skämtavstängningar iår och det är inte bara Hedman som drabbats.
Ska det vara avstängningar på tacklinmgar ska det vara riktigt fula sådana också.
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
M.Lemiux:
Håller med dig, vill se tacklingar men att ingen då ska komma till skada! Tycker att denna "häxjakt" på tex. Bibic, Hedman liksom har spårat ur, att liksom alla räknar med att "dom" ska bli avstängda oavsett hur dom tacklar, försvarar därmed INTE dumma tacklingar så som dom flesta någon gång gjort under sin karrär! Som Piteå-Foppas vilket han ångrar men ändå inta kan få ogjord, alla som vet nått om hockey vet att han inte är en ful spelare men har lite felaktigt fått detta rykte på sig!!

Sen finns det spelare som klara sig undan sina fula saker och utan att nämna nått namn så vet de flesta vem jag syftar på!!
Det som jag retar mig på är att han i samma sekund hyllas till nån slags hjälte, som tur är verkar sanningen börjat hinna ikapp honom och hans "bäst före datum" är nog passerat när han numera verkar befinna sig i en tynande tillvaro och gör inte så mycket väsen av sig!!

Jag hoppas att för hockeyns bästa att vi kommer tillrätta med problemet, minns när detta med tacklingar i ryggen skulle beivras mycket hårdare för ett antal år sedan!
När då "vissa" spelare vände ryggen mot medvetet för att de visste om dom då skulle få en knuff i ryggen tog domaren ut det på en gång! Det har liksom numera planat ut och är inget problem nu! Hoppas att samma sak ska hända här även om det gapas lite väl mycket om avstängningar så fort en kollision uppstår på isen!

Du har helt rätt i det Du poängterar och även jag vill se tacklingar i framtiden, det är en hård sport och alla ska vara medvetna om att det är det också, även om man vill se lirarna också!!
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Jaca: Intressant det med tacklingar du tar upp, har också funderat på det där. Jag tror inte att då det gäller våldsamma tacklingar å har tacklaren inte som avsikt att skada utan det blir pga missbedömning av situationen, hög fart, den som blir tacklad är inte vaken och kurar ihop sig osv..
Det som är viktigast att få in i spelarna är bedömningarna av situationen så att det inte blir de där blindside mot huvudet tacklingarna samt att den som är puckförare måste vara beredd på att det kan komma en smäll.
Sen är det ett litet problem att då storväxta spelare tacklar en lite mindre som dessutom "kurar" ihop sig finns det risk att fastän tacklaren håller nere armen och ej lyfter upp axeln att smällen kan ta en viss del mot huvudet.
Tyvärr är det så, men enligt vad jag själv tycker är det smällar man tyvärr får ta eftersom jag vill se tacklingar, det är en del av hockeyns själ.
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Noterar när jag slår upp sporten i Västerbottens Pravdan förutom att Skaik gick på pumpen igår "i en mycket underhållande match föresten" att även förbundsdomaren som kallade Bibic för Pizzabagare har fått sin domarlicens indragen!
Mycket bra beslut av Dalarnas Hockeyförbund!

Frågan kvarstår dock, hur ska vi komma undan dessa tacklingar så som i detta fall INTE var en regelvidrig tackling, var INTE från "blindside", INTE nån uppåtgående rörelse..
Men MP + 5min + avstängning fick han!!
Visst den tar i motståndarens huvud, varför det?
Jo han är kortare än den som delar ut det och att han dessutom "kurar" ihop sig!!
Väntar med spänning på vad nästa drag av Förbundet blir!!
Kanske får inte långa spelare tackla kortare spelare??
Inget jag skulle förvåna mig skulle komma från Förbundets sida, många konstiga förslag kommer från Förbundsnivå och inte bara från Hockeyförbundet! Verkar vara kutym från de flesta Svenska idrotters Förbund att det kan komma lite smått geniala lösningar på problemen!!

Faktum kvartstår då jag INTE vill se spelare skadas för all framtid, men kanske kan mindre, mjukare axelskydd vara en väg att gå?
Vad vet jag en idé bara som kan vara värt att testa i alla fall!!
Löven hade en Italíenkanadensisk spelare 00-01 vid namn John Vecchiarelli som INTE hade några axelskydd att tala om, dessa var så små att de knappt syntes under tröjan!!
Måste poängtera att hans spelstil INTE kunde betecknas som speciellt mjuk heller, hur han klarade att tackla som nu han gjorde vete gudarna för nån speciell bra spelare var han kanske inte, men visade hjärta gjorde han med sin spelstil!!

Min rädsla är att vi kommer att närma oss bandyn igen, där nu hockeyn en gång kommer ifrån, frågar är OM vi vill det!
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Jaca: Är du ensam här som håller ställningarna :) ?? Bra skrivet iaf :)
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Ja vad säger man, årets bottennapp är i alla fall avklarad härmed!!
Ändå vad kan man vänta sig mot en match där BIK står för motståndet och vi har alltid haft det svårt mot lag som spelar hockey på det sätt som dessa herrar gör!!
Såg ett hopp när det stod klart att grisarnas gris inte skulle spela, visst han har ett hjärta för sitt lag men det finns nog ingen som spelar så fult som denna Wessner gör!!
Även vill jag ge vår Pavel lite kritik, spela hårt men låt dig inte proviseras av deras spelare och så lätt dessutom de klarar göra det!!

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen, hoppas att vi snart får tillbaka lite skador, även om man inte ska skylla på detta så måste man inse att 4 av 5 ur vår leading line är borta!!
Och att de nya NA spelarna blir klara och dessutom klickar in i laget!! Frågorna är många och kraven höga, så som det ska vara!

Vad jag tror är att vi nog får se en helt annan match på fredag mot TIK, detta lag är ett spelande lag och det passar Löven bättre än det brunkarlag som BIK är...
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Tycker att PiteåHC´s fans tog firandet av ett mål till en ny nivå igår!! När Piteå spelaren Carl Becker gör sitt första mål så regnar det in Pitepalt på isen!!
De låg dock kvar i sin vaccumförpackning upplysningsvis!!
+2
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Löven har kontrakterat Fw, Zach Hamill, som närmast kommer från Iserlohn Roosters i tyska DEL-ligan.
Zach Hamill som draftades i första rundan som nummer åtta av Boston Bruins 2007 har spelat 378 matcher i AHL och å svarat för 202 poäng. Han har även spelat ett 20 matcher i NHL för Boston Bruins.
Han beskrivs som är en spelskicklig centerforward då med sina främsta styrkor i offensiven och powerplay!
För två säsonger sedan spelade Hamill i finska SM-Liiga med HPK, där detotalt blev det 16 mål och 19 assists..
Sen gick hans resa vidare till NLA med spel i Ambrì-Piotta och Fribourg-Gottéron.
Nu ska det bli intressant om han lyckas svenska HA, han landar redan på onsdag i Umeå.
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Lite kuriosa från dagens lätta träning där Löven slipade lite på detaljer inför morgondagens match mot MoDo, inför ögonen på en NHL-scout..
På läktaren satt Colorados scout Anton Edlund tillsammans med Jean-Ian Filiatrault (San Antonio Rampages, Colorados farmarlag, målvaktstränare) och hade ett vakande öga på deras adept Adam Werner. Som draftades av Colorado i somras och följande sa Anton om deras vistelse:
- Vi såg matchen i går och ska träffa honom i dag.
Sen ska vi även se matchen mot MoDo, vi hoppas att han får stå.
Även Jean-Ian gillade vad han har sett..
- Adam är en bra och lugn målvakt, bra skolad och har rätt storlek och är bara 19 år gammal!!
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Vår vakt och tillika lån från Färjestad Adam Werner ligger på 5:e plats i målvaktsligan med en GAA på 2,09 och SVS% på 92,65, 2 hållna 0or, att jämföra med seriens suverän och 1;a, vår före detta vakt Timrås Johan Mattson som har en GAA på 1,26 och SVS% 94,69 och 5 hållna 0or!
Hanses finner man också på en fin statestik på GAA 2,06 och SVS% 91,85, men fördelade på färre marcher.
Vi har med andra ord starka vakter i HA här uppe i norr..

Tycker att det är lite märkligt är att "riktiga" AIK ratade Robin Rahm och plockade in Gasper Kroselj!!
Ligger nått annat än hans spel bakom detta beslut?
Robin hade efter 7 spelade matcher en GAA på 2,34 och en SVS% på 92,06!
Gasper har efter 5 spelade matcher en GAA på 2,05 och en SVS% på 92,41!
I mina ögon skulle de nog ha lagt pengarna på en back kanske?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knegare: Jo jag har hört det, rätt skoj.. ;D
Det kan jag tänka mig att Du fått höra både det ena och andra på den arbetsplatsen, själv brukar jag vara mycket ofta och jobba på Klutmarks Motorstadion så man får höra både det ena och andra..
Även om jag är bra på att starta diskutionen också.. ;D
Är bara där på besök som tekniker så jag får lämna efter dagens slut så jag klarar mig..

Ja du den HYBRISEN hoppas jag att vi slipper, tycker att Fagervall har god koll och även de andra i styrelsen, vi har ändå satsat i huvudsak på att få hem lite egna produkter också, misstänker även att Rahimi kommer att spela denna säsong utomlands och kommer sedan "hem" och spelar en eller par säsonger.. Inget som står skrivet i sten men man får det uppfattningen när man hör intervjuerna med honom...
Nä vi SKA inte gå back igen, vi har en av de stabilaste ekonomierna i HA och så ska vi ha det i fortsättningen, såg btw att TIK var hos fogden igen och det är inget bra tecken..
"Det kommer in pengar i slutet av månaden" hur ofta har man inte hört det när det gäller idrottsklubbar!! Brukar sluta illa och tror personligen att det kommer att hända en hel del de närmsta åren ute i landet.. Som att dom inte förstår att det går inte att köpa om man inte har pengarna i handen vid köpet!!

Så jag håller med dig i vad du skriver och hoppas att vi bryter den alltför vanliga trenden...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jaca: Jupp! En kul grej dock mot Lule är ju då Lulefansen börjar hetsa North-Power så svarar dom bara med HATA LÖVEN!

Ja fyfan rent ut sagt...jobbat på Umeverken sen -85...så nog fasen har man fått känna på hur det är att vara "underdog"...som jag brukar säga...det är vid tre olika tillfällen(fast med hokkyn nåra till) då magen for åt h-vete...bilbesiktningen, tandläkarn å derbyna.

Å en annan VIKTIG ingrediens för dagens Löven...få för faan inte den ständigt återkommande "Löven hybrisen" ifall det börjar gå bra å tro att nu jävlar om vi satsar lite till med nåra transatlanter med häfftiga namn så går vi med lätthet upp i elitserien(jag vet att det heter SHL men det skiter jag i) igen...åsså går ni duktigt back igen...å inget avancemang...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knegare:
En får tacka, ja du har helt rätt.. Var minst sagt rörigt i klubben under den tiden och är själv mycket kritisk till att ha fd spelare i båset men även inne i styrelsen.. Man ser att det finns lag som brottas med det problemet fortfarande och man ställer sig frågan att dom inte lär sig.. Visserligen inte så grönjävligt som vi hade det men inte långt ifrån..
Är egentligen inte ute efter att vi ska få mer publicitet men ett matchreferat åtminstone..
Vi får väll se vad som händer nu när fotbollen är slut..
Tycker att det är gött att bara flyta med och att laget inte får mer press på sig utifrån och kan då spela ut istället!!

Drömmen är att vi tar steget upp när vi är redo för det så att vi äntligen får spela derbynas derby igen..
Det tror jag att Du håller med mig om för de derbyna som ni spelar mot Luleå är lite avslagna för en som jag minns det gamla goda tiden.... ;D
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jaca: Får "faktiskt" gratulera till att trepoängarna börjar trilla in till att börja med.

Men se vad löven sjangserat sen Wasa på TCIM grävde upp allt som "Kirunamaffian" hittade på och fixade till sig själva. Innan så var ni nog lite av ett favoritlag i de flesta medier...allra helst sett ur en Skellefte AIK:ares ögon som under flera år led av epitetet "sämst när det gäller"(vilket var faktiskt då välförtjänt)...ja för övrigt kom från just er lövare. Å nu har Lulesupportrarna "snott" det rakt av utan egentligen komme på nåt eget...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Måste bara belysa en sak, ganska intressant att höra "dissandet" av Mike H i CMores sändning.. Inte ett ord efter att Löven tog 3p av OIK hemma, att vi åkte ner och spöade TIF i deras hemmaborg och nu senast 3p hemma mot det "riktiga" AIK..
Visst led AIK av skador och spelare som var på landslagsuppdrag och att man då enligt "vissa" experter inte skulle dra alltför stora växlar av den segern!! Helt sant men skador har vi också lidit av, vi hade ett tag 9st spelare borta, men det var en helt annan sak enligt dessa "experter" Tror att det liksom bär emot Mike H att vi börjat avancera och plocka poäng..
Han har tippat oss kvar i botten hela säsongen..
Den som påtalade att Löven går bra nu för honom i rutan var Wargh men då muttrade bara Mike nått ohörbart..

Sen den totalt avsaknaden av rapportering av Lövens matcher i Aftonpravdan och Sexpressen är noterbar, trodde att det skulle bli en liten notis när vi ändå mötte ett Stockholmslag..
Men det är klart vi vann ju så då blev det inte så noga..
Men en halvsida om att BIK slog Pantern och att Pantern minsann skulle resa sig till nästa match gick bra att publicera, och att en ska lämna och en vara kvar efter skandalen i VIK var värd en halvsida tyder mer på "Hänt i veckan" journalestik mentalitet..
Men att dom belyste det fula tacklingen som delades ut i denna omgång säger jag inget om..

Denna avsaknad och tystnad om rapportering vänder vi till nått positivt..
Vi slipper all press som tex MoDo, AIK har på sig med löpsedlar om kriser hit och dit..

Bara en liten söndagsfundering av mig....
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Så där ja, sjukt skönt med 3p mot "riktiga" AIK ikväll..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kevin Lindskoug har äntligen funnit ett lag att spela för, det är det Vitryska andraliga laget Shakhter Soligorsk som han har fått kontrakt med.
Detta lag är förövrigt "farmar" lag till Dinamo Minsk från KHL.. Bara att önska honom lycka till och hoppas att han klarar anpassa sig till den lite annorlunda hockey miljö som råder där!!
Kommentera

Apropå nånting...
Att byta tränare är som alla vet ingen garanti att det ska gå bättre, men sen TJ lämnade oss och Åkerblom tog över som huvudtränare för Löven så ser tabellen ut så här:

BIK 9 6 2 1 33 - 15 18 21
Löven 10 6 1 3 27 - 23 4 20
TAIF 10 6 0 4 32 - 25 7 18
Pantern 10 5 3 2 30 - 25 5 18
Mora IK 10 5 2 3 27 - 29 -2 18
TIK 10 5 1 4 29 - 26 3 16
Almtuna 9 4 2 3 24 - 18 6 15
VIK 9 4 1 4 28 - 25 3 14
Västerås 9 3 3 3 19 - 18 1 13
AIK 9 3 2 4 23 - 24 -1 13
Modo 10 3 1 6 27 - 34 -7 11
IKO 9 2 3 4 20 - 28 -8 10
SSK 9 1 2 6 14 - 33 -19 6
Hästen 9 1 1 7 12 - 26 -14 5

Löven är alltså näst bäst i HA sen Åkerblom tog över som coach med Jäger som ass. Om man vill försvara TJ så får vi aldrig veta hur det nu hade gått om han hade vart kvar..
Vi vet att nu gick det så här..
Kommentera

Hockeyallsvenskan
Du har väl inte missat vår Hockeyallsvenska app? Allt om just ditt lag, och alla andra lag, i Hockeyallsvenskan!
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Tar mig friheten att gå igenom SHLs maratontabell från 75/76 t.o.m. 16/17.

1 Färjestad 41säsonger 1762matcher 36slutspel 9guld.
2 DIF 38säsonger 1634matcher 27slutspel 6guld.
3 Brynäs 41säsonger 1762matcher 27slutspel 6guld.
4 Frölunda 36säsonger 1538matcher 23slutspel 4guld.
5 Modo 40säsonger 1726matcher 22slutspel 2guld.
6 HV71 32säsonger 1456matcher 24slutspel 4guld.
7 Luleå 32säsonger 1404matcher 25slutspel 1guld.
8 Leksand 31säsonger 1262matcher 16slutspel 0guld.
9 Skellefteå 24säsonger 1027matcher 12slutspel 3guld.
10 AIK 29säsonger 1214matcher 13slutspel 2guld.
15 Löven 15säsonger 544matcher 7slutspel 1guld.

Ganska imponerande läsning att de 7 främsta lagen har allt i mellan 25 till 36 slutspel på 40 säsonger!!
Det ser lite knäppt ut med 0 SM guld för Leksand men senast dom spelade i en SM-final var säsongen 88/89 när man förlorade mot Djurgården!!
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
På tal om annat och mitt i allt snack om spelare hit och spelare dit och vart man tror att ens lag kommer att hamna i serien så har jag roat mig lite med att läsa lite historik om det ämnet som ligger mig närmast hjärtat!

Nämligen hockeymålvakter och som är dess huvudsakliga uppgift är att skydda det egna målet!!
Vi har haft målvakter som även deltagit i det offensiva spelet, tänker närmast på Luleås gamle stormålvakt Jarmo Myllys men även vår egna Jörgen Wikström som hade en säregen klubbteknik och kunde därför snabbt spela upp pucken!
Båda två har till och med gjort mål men då förvisso i tom bur men ändå! Även om de kunde misslyckas totalt ibland och då kunde det då se lite billigt ut minst sagt!

Målvakter som är kända för att vara mycket skicklig på att hantera klubba och puck är bl.a. Martin Brodeur New Jersey och även en annan ofta bortglömd målvakt som var mycket skicklig med klubban var Ron Hextall Pittsburgh Penguins, även om han kanske är mer känd för sitt humör som han milt sagt hade svårt att kontrollera!!

Vad däremot inte många kanske vet är att i begynnelsen och i början av 1900-talet var det inte en tillåtet för en målvakt att gå ne på knä för att rädda en puck!
Även om dåtidens målvakter tänjde lite på reglerna och värst på det var Ottawas Clint Benedict som till och med fick smeknamnet "Praying Benny" för all den tid som han stod på knä!!

Men allt eftersom hockeyn utvecklades så försvann den regeln och även den lite mer stående spelstilen som även den försvann i slutet på 90-talet.

En av de sista målvakterna i NHL med en mer utpräglad stående stil var Kirk McLean som bl.a. spelat i Vancouver och istället tar butterfly stilen över och lite hybridstilar där det växlas mellan stående och knästående.

Det går inte att komma runt den målvakt som hade en mer egen spelstil och som var en av 90-talets bästa nämligen Dominik Hasek! Även om jag minns i begynnelsen av sin karriär var en mycket fladdrig målvakt minst sagt och inte trodde man att han skulle växa ut till den han blev!!
Hans stil kallas för "flopper" i NHL och som kräver ett starkt fotarbete tillsammans med flexibilitet när man rör sig så pass mycket och då både upp och ner, men även i sidled och att man litar mycket på sina reflexer!!

Tycker att det är intressant att se hur det har utvecklat sig och måste slutligen säga att Mats Abrahamsson Lövens målvakt som avlutade sin karriär i SAIK var i slutet av 70-talet lite före sin tid och spelade med en stil som påminde om "butterfly" stilen!
Nu var det inte hans stil som det enda som var lite ortodoxt med honom för inte ska man säga att han var någon "tränings narkoman" direkt, snarare tvärtom och litade helt och fullt på den talang som han hade!!
+1
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Nu står det klart att Jesper Jäger tar vid som sportchef för Lövens J20 lag! Där han även kommer att fungera som deras tränare.

Han har under de senare åren även varit "norrlands scout" på junior sidan åt Frölunda!

Måste bara nämna vad Fagervall sa på Fagrvall vis när detta stod klart:
"En bra lösning när han brinner nåt djävulskt inför denna uppgift och lika mycket för klubben"
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Det ryktas om att den forne Lövenspelaren Jesper Jäger är högaktuell som sportchef för J20.

Back Jesper var Löven trogen i 500 matcher förutom ett par korta inhopp i Borås HC och Hanhals HF och ett år i Timrå säsongen 03/04 där han gjorde 48matcher i SHL.
Han avslutade sin karriär i AaB Ishockey med 14 matcher i den Danska ligan.

Efter sin spelar karriär var han asisterande till John Sletvoll 08/09 i HC Lugano
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
På Fredagen släppte Östersund deras träningsmatcher och där stod det bl.a. att läsa att dom kommer att arrangera en cup där Östersund, Timrå och Löven deltar.
Spelschemat för den turneringen är:

Torsdag 18/8 19:00, Östersund – Timrå
Fredag 19/8 18:00, Löven – Timrå
Lördag 20/8 15:00, Östersund – Löven
Kommentera

Sv: Parolante pri io alia
Idag släppte Löven säsongskorten med informationen om att fram till den 3juni har alla som förlänger säsongkortet eller köper nytt får detta till ett reducerat pris!

Även planeringen som nu har vart igång ett tag för träningsmatcherna är igång.
Återstår att se hur många matcher det blir men gissar på en 5-6st men även mot vilka lag matcherna blir!!
Kommentera

Parolante pri io alia
Ser till min glädje att det är på förslag att SHLs och HAs matcher INTE kommer att infalla på samma dagar under säsongen 16/17!!

SHL ska tydligen i så fall ha fokus på Tisdag, Torsdag och Lördag och HA på Onsdag och Fredag!
Med andra ord kan man då se hockey både live och på tv mellan Tisdag till Söndag när NHL ofta sänds på en bra tv-tid med matchstart 21:00!
Måndag får man i och för sig en vilodag men det kan man alltid åtgärda genom att klämma in en KHL match då kanske!! :D
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Nu när den enligt många lite tråkiga "off ice" träningen är i full gång försöker spelarna i Löven få in ännu en utmaning i den genom att anmäla sig till Umeå Trail den 21/5 som är ett terränglopp över 14 km i Umeåskogarna!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
På tal om lagbyggen så undrar jag inte om Grönborg har gjort bort sig om inte satt sig i en liten besvärlig sitts inför World Cup nu i höst!!
Sitter nu här på lunchen och ser att ännu en svensk back i NHL fått sitt stora genombrott men som kommer att få svårt att ta en plats i World Cup laget i höst efter att han redan har presenterat sina 16 första namn!

De som han har tagit ut är fem riktiga kanonbackar som är givna allihop förstås även den tidigare storspelaren Niklas Kronwall som har fått ett minst sagt gudalikt rykte för sina ledaregenskaper och det sätt som han tar hand om de lite yngre spelarna.
Men om han är i nuläget en av Sveriges sex bästa backar låter jag vara osagt när det finns namn som Lindholm, Oduya och Ekholm och kanske nån till!

Tycker personligen att han kanske skulle ha nöjt sig med fem backar: Karlsson, OEL, Hjalmarsson, Hedman och Strålman.
Som det nu är har han bara en enda backplats över som ska fyllas!!
I mina ögon har Lindholm och Klingberg fått rejäl konkurrens från Ekholm!!
Han har vart riktigt bra under hela säsongen och som nu fått sitt stora genombrott i Stanley Cup!!

Det han kanske skulle ha gjort var att han skulle tagit ut tre målvakter, fem backar och resten forwards.
Inte som nu två målvakter och sex backar!!
Vem som ska bli tredjemålvakt är ju nästintill irrelevant tycker jag!
Vem ska explodera ur ingenstans bara för att bli tredjemålvakt kan man fråga sig??? Att han inte bara tog ut Markström, Lehner, eller Läck på en gång är lite obegripligt!!

Men nu är det som sagt mycket lätt att sitta här och vara efterklok men tyvärr finns det liksom inte läge för att "göra om och göra rätt!!"

Onekligen har han satt sig i en lite knepig situation i vart fall i mina ögon!!
Kommentera


Sv: Lagbygge 16/17
Löven har 9st nya spelare hittills och de har tydligen nu valt i vilken siffra som de ska spela med!

#7 David Lindquist
#12 Niklas Pavel
#18 Axel Ottosson
#33 Marcus Jonsson
#35 Adam Werner
#37 Jacob Andersson
#50 Niklas Lundström
#51 Christian Bull
#91 Joakim Högberg
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Lövens sportchef Daniel Johansson fick frågan om hur det ser ut på spelarfronten och om det kommer att bli klart med någon ny spelare i veckan?

Han svarade att dom inte ligger jättenära med någon spelare men att ibland kan det gå väldigt fort!
Noterbart är att tydligen åker alla sportchefer iväg på en sportchefskonferens på torsdag vilket i sin tur kan betyda att det blir lite lugnt på värvningsfronten för lag i HA från mitten av veckan!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Icing-Ove: Som vanligt kloka ord av dig!! :D och betydelsen av en tänd "gubbe" i laget kan visa sig var betydelsefull!!
Tycker att i det här landet fixeras det lite för mycket på ålder och för lite på prestation oavsett ålder.....
Man ska komma ihåg att det finns gott om lite yngre som "glider" runt i vårt samhället och inte bara på hockeyplan!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Farbror Barbro:
Det skulle verkligen vara en drömvärvning och minns hur nyttig han var under det tre åren han var hos oss.
Jag är böjd att hålla med dig om det där med Byron till viss del men tycker ändå att han visar hjärta och efter allt som har hänt i den där klubben senaste tiden lär han vara medveten om att tar han inte i och tillför nått lär han bli rullad i tjära och fjädrar på ö-viks gator!! Det positiva med Byron är att dom nu får dom en som tar "pappa" rollen i laget när jag misstänker att laget kan komma att innehålla många unga och lite oprövade kort!!
Visst det är skillnad på HA och SHL där man beteckna HA som AHL under NHL ungefär och det är lite mer "pang på" och inte lika uppstyrt som det är i SHL och därför kan jag tycka att Byron kan tillföra en hel del i laget men som sagt den som lever få se och ännu ska vi inte tvivla!

Tror personligen att Forsell med den stil och hjärta han har skulle tillföra vilket lag som helst i det här landet!

Förstår din oro för att om både Pontus och Forsell skulle lämna men handen på hjärtat så måste det in nytt blod ibland men det gäller att få ihop det också!!
Därför tycker jag Löven gör rätt i det dom gör efter den lite mediokra säsongen som vi hade!!
Så givet är det värre sits som SAIK står inför efter ett antal raka finaler och får hoppas att det inte blir alltför många tapp av rutinerat folk!! Samma sport men kraven utifrån är liksom olika!!

Som en liten anekdot och INTE för att klaga på honom som spelare så minns jag när en viss Pesonen kom fram som spelare och jesus vad imponerad jag var av honom och visst är han en skarpskytt än idag men tyvärr kan han ibland ha ett kroppsspråk som är lite märkligt!!
Personligen trodde jag att han skulle bli Finland nästa storstjärna i NHL och då mycket större än Kurri och alla andra finnar där!!

Men åter till förnyingen och den känslan jag har är att på vaktsidan skulle SAIK ha försökt att få hem han som skrev på för Växsjö och kompliterat upp med den unga AIK vakten som är ny.
Bara en personlig tanke som jag har i den frågan när jag inte ser Hanses som en dålig målvakt och som en av dem bättre "back up" vakt men frågan är om han är en förste vakt!

Men den som lever får se och tycker att nu redan i Maj har det byggs upp en spänning som jag inte har känt på länge och det är ju positivt!! :D
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Farbror Barbro: Har ni glömt att det var den 36-årige Brett Harkins och andra 30-åriga inköpta "gubbar" som spelade upp er till SHL?
+3
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Jaca:
Hade missat det där med Forssell och Malmö/Lövenryktet,intressant.
Tror han skulle göra mycket nytta i Löven.

Men hade även passat perfekt i Modo isf Byron. Tycker Modo gör ett stort misstag som plockar in en 39 åring! Blir nästan förbannad,har dom inte lärt sig något?

Min inställning är som sagt jag tycker det blir för många tapp om alla osäkra lämnar.
Även att det blir för mycket stagnation med både Pontus P och Forre.
Om AIK visste Axel stannar tror jag definitivt Forre får lämna.

Han gör stor nytta,förmodligen enormt viktig för gruppen men det skulle kännas som ett styrkebesked om AIK vill gå vidare med yngre.
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Ser man på papperet och bedömer vad Löven tappat och vad man har kompletterat truppen med ser det kanske inte allt för upphetsande ut men får ändå en god vibb av vad som håller på att byggas!
Kanske var det dags att göra sig av med gamla trotjänare och dags för att satsa på lite yngre!
Smart läge att göra det med tanke på det lite skrala resultatet den gångna säsongen! Det kan så att säga inte gå så mycket sämre!

Av rent nostalgiska skäl var det naturligtvis tungt att säga tack och adjö till en som Jon Palmebjörk!!
Han ÄR kulturbäraren som trots sin klass visade hjärta och vände hem när vi låg nere i Hockeyettan för att lyfta Löven tillbaka till HA.
Samma sak med Quist han gjorde trots allt sin poängmässigt säsong i HA 15/16, men kände själv att det var dags för en nytändning för honom när han tackade nej till det kontraktsförslag som han fick! I sina bästa stunder är han SHL-mässig men tyvärr är han lite förojämn!

Vilka som nu ska blomma ut återstår att se men en viss rutin och hjärtan behåller Löven trots allt.
Men framförallt känns de nya i spelartruppen klart intressant.

Att Umeå sonen Marcus ”Messy” Jonsson har karaktär och som gör alla lag bättre behöver man inte direkt diskutera och även Jocke Högberg visade den gångna säsongen med Tingsryd att han är skicklig!
Nu återstår att se om David Lindquist som presenterades sist kan göra samma sak!
Han har gjort en rent ut sagt storartad poängsuccé med PiteåHC 15/16
Tror att Löven har ett ess där som inte många motståndare räknar med!
Lite samma sak med Niklas Pavel vars hockeyresa är som en saga. Från rollen som bänknötare i Clemensnäs och Vimmerby till enormt förtroende i Kiruna och nu till Löven.
Niklas vem? Frågade jag mig och när jag sedan hörde att han pratar en klingande göteborska som man INTE väntar sig att han ska göra så kommer den frågan om vem han är snabbt sluta att ställas kommande vinter i samma takt som motståndarna åker på lite blåmärken framför Lövens kasse!
Bara för att han verkar vara en Rahimi light är det ingen given garanti för succé men tillåts han bara att spela enkelt och sitt spel kan han bli en stor tillgång!
Han symboliserar lite attityd är helt klart!

Målvaktssidan var och är kanske är ett frågetecken men får ändå en bra känsla med Nicklas Lundström och Adam Werner!

Det frågetecken som jag har är hur det står till med Kim Karlsson?
Hans rehab efter det otroligt fula överkörningen han fick mot Leksands backen går enligt rykten långsamt och det är frågan om han överhuvudtaget kommer tillbaka!?!

Där har samtliga SHL forwards nått att se upp med, denna spelare har inte gjort denna typ av tacklingar för sista gången är jag rädd för!!!!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Kommande säsong kommer Löven i en ny grön hemmadräkt med gula och vita inslag.
Hjälmen blir åter grön, liksom handskar, tröjor, byxor och damasker. Skulle personligen vilja återta den hemmadräkten vi hade på 80-talet och inte för nostalgiska själ utan att jag tycker att den var klart snyggast!!
+1
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Då ramlade nästa namn in och det är 23åriga centern David Lindqvist från PiteHC
Född i Munksund och efter ett par korta besök i ClemmensnäsHC och VännäsHC mestadels hållit till i PiteåHC.
Enligt hans cv så är det inte en målspruta men en framspelare av rang med Div1 mått mätt och ska bli intressant att följa hans vidare utveckling i HA!


Målvakter:
Adam Werner (Från Färjestad)
Niklas Lundström (Från Norfolk Admirals)

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Från Storhamar Norge)
Niklas Pavel (Från Kiruna)
B8 ???

Forwards:
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
David Lindqvist (Från PiteåHC)
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Helt klart är att följande spelare lämnar oss:
Mats Lavander LW/RW (slutar??
Kalle Ekelund D (okänt vart)
Tommy Wargh D (okänt vart)
Felix Maagaerd-Scheel LW/RW (SödertäljeSK)
Andreas Ollikainen G (okänt vart)
Kevin Lindskoug G (okänt vart)
Rasmus Edström D (okänt vart)
Emil Wrenman LW/RW (okänt vart)
William Quist LW/RW (okänt vart)
Jon Palmebjörk RW (okänt vart)
Mike Banwell D (okänt vart)
Alex Hutchings C/RW (okänt vart)
Kelsey Tessier C (okänt vart)
Brock Trotter LW/RW (okänt vart)
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Överst på Lövens lista över att ta över målvaktstränarrollen var tydligen Petter Sandström men som av personliga skäl var tvungen att tacka nej till detta erbjudande.
När då Markus Ekman redan finns i föreningen och han har genom åren skaffat sig ett rätt så långt cv som målvaktstränare mellan 2007-2016 i klubbar som t.ex. Lövens J18 + j20, Västerbottens TV-puck lag, SAIK j18!!, Frisk Asker (Norge), DornbirnerEC (Österrike) är det inte en allt för vild gissning att det är han som är nästa namn som kommer upp på den listan!
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Löven har signat målvakten Niklas Lundström som närmast kommer från Edmonton Oilers organisation.
Han draftades av St. Louis Blues i den femte rundan efter en säsong i SHL med AIK som är hans moderförening.
Han har mest spelat i ECHL med ett fåtal matcher i AHL!

Målvakter:
Mv1 Adam Werner (Från Färjestad)
Mv2 Niklas Lundström (Från Norfolk Admirals)

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Från Storhamar Norge)
Niklas Pavel (Från Kiruna)
B8 ???

Forwards:
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F11 ???
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

Sv: Lagbygge 16/17
Björklöven har valt att gå skilda vägar med Jon Palmebjörk och William Quist.
Jon Palmebjörk hade ett kontrakt för kommande säsong men i samförstånd med Palmebjörk har Björklöven valt att avsluta samarbetet.

- Vi står inför ett vägskäl där vi som förening ändrar inriktning på hur Björklöven ska spela ishockey. En intensiv och fysisk ishockey kräver spelare med rätt egenskaper och där tycker vi inte att Jon passar in. Han är en spelare med spetskompetens i det kreativa spelet som behöver utrymme och frihet för att leverera och det kan vi inte erbjuda i Björklöven, enligt sportchefen Daniel Johansson på Lövens hemsida.

Det är klart att William Quist inte kommer spela med Björklöven kommande säsong. Quist som kom till Björklöven säsongen
11-12 och har spelat 5 raka säsonger.
Han fick tidigt ett kontraktsförslag som han tydligen har tacka nej till.

Målvakter:
Mv1 Adam Werner (Från Färjestad)
Mv2 ???

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Från Storhamar Norge)
Niklas Pavel (Från Kiruna)
B8 ???

Forwards:
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Från AIK)
Axel Ottosson (Från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F11 ???
F12 ???
F13 ???
F14 ???
Kommentera

« · 1814285 · »