Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

« · 1812320 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det låter som att freeloader mentaliteten går långt tillbaka. Kanske nåt i grundvattnet. Din historia skänker ju i alla fall lite ljus över deras "Värdegruunnd" ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Skitkul att det går bra för Malmö. Har alltid gillat att de körde igång hockeyn även om det var som köpeklubb där de plockade över en landslagsfemma med världsmålvakt från Warulfven. Hela hockey-Sverige förfasades, jag tyckte det var kul:-)

Grejen är den att jag alltid gillat Malmös hockey, såväl förr som den de kör med idag. Ärlig, imponerande hockey med skickliga skyttar som inte behöver så många lägen.

Kul också med Röglarna och Pantern som stöd för fortsatt fin hockey i Skåne och jäkulen vad många duktiga stjärnor de levererat under åren:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Ja, det finns mycket speciellt i Apans historia.

Klubben bildades ju 1921. Anledningen var att gubbarna i Skellefteå IF inte tillät att man spelade bandy i klubbens regi.

Då samlades ett antal bandyintresserade och beslutade att bilda en ny förening. Men ingen jävel visste hur man gör, så de kontaktade IFK-föreningarnas riksorganisation för hjälp. IFK satsade tid och ansträngning för att lära upp dem - som IFK gjorde över hela Sverige - och allt var klart för att bilda IFK Skellefteå med den vackra blå stjärnan på den vita tröjan. Men då skulle de betala räkningen för stödet som alla andra betalade samma räkning. Vad hände? Aporna vägrade betala. I stället tog de med sig allt de lärt sig och utbildats i och bildade en förening - men döpte den till Skellefteå AIK i stället och hävdade att eftersom de sket i namnet "IFK" behövde de inte betala.... AIK tog de eftersom de sett Riktiga AIKs fina klubbmärke - naturligtvis det vackraste vi har i landet - och menade att med namnet "AIK" skulle de uppfattas lite lika fina som Riktiga AIK.

En bandyförening, alltså. Hockeyn kom de på att försöka med först under andra världskriget men antingen var det för kallt eller så tinade isarna så först efter kriget kom de igång; då fanns det redan bortåt en handfull andra klubbar som lirade hockey i Schtaan.

Därefter har de ömsat kostym och bytt namn en j-a massa gånger, bl a i slutet av sextiotalet då de slog sig ihop med Skellefteå IF.

I mitten av nittiotalet beslutade styrelsen att byta namn till AIK Stingheads men den som hade konstruerat logotypen (se nedan) ville ha betalt för jobbet och Apan vägrade (som vanligt) och man beslutade byta tillbaka namn.

Historien känns igen, som vanligt. Under CHL senaste åren har Aporna gnytt och gnällt över att de 25 europeiska klubbar som av egna medel satsat flera miljoner för att turneringen skulle byggas upp; att desa 25 klubbar fått delta i kvalspelet till CHL (vilket man redan från början skulle avveckla när det blev moget och fr o m nu 2017 är det avvecklat). Apan ansåg att de skulle gratisdelta medan de som byggt upp och betalt turneringen skulle dra åt h-e.

Känns mönstret från snål-Apan igen?
Uppladdat:

450x300-apa_8.pngapa_8.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Hej igen. Kloka tankar och frågor och visar att du vet vad du talar om. Själv är jag ju sedan länge bosatt i Sthlm och har därför dåliga möjligheter att närmare följa junislagen.

Längre tillbaka hade vi ju ett forum på Luleå tekniska, därefter på Luleås officiella där alla Luleåsupportrar samlades och all kunskap fanns tillgänglig. Dåvarande Chrunack stängde det sedan ett malignt troll saboterat Forum och spritt all form av elände där.

Men de flesta drog till Svenska Fans och där fanns under många år ett mycket aktivt Forum (minst i klass med nuvarande Pölsaforum här på snacket) med motsvarande kunskap till glädje för alla. Detta dog (och dåvarande Apforum där också) som följd av attacker av ett annat troll - jag talar om signaturen Yoda här i Apboken, men då kallades han "Sten-Georg" och han har härjat under minst tio olika namn (nu förstår du kanske min intellektuella allergi mot nämnde troll och varför han är livstidsavstängd här i Luleåboken).

Därefter drog många visare till ett Forum som den i Gävle boende "Urken" startade (länk nedan). Där har du den största samlingen kompetenta (men även inkompetenta) lulesupportrar idag. Du finner folk som bevakar träningar för A-laget och junismatcher och allt sådant; inklusive ett antal som tidigare själv lirat junis och ibland seniorhockey för Luleå.

Så om du är djupare intresserad - besök detta Forum och läs och känner du för det så regga dig där. Jag vet ju ungefär hur du uppför dig på nätet och kan garantera att du kommer att bli behandlad med respekt där och även få ta del av kunskap.

Vad jag själv kan tänka från tidigare är väl att det inte varit något överlag imponerande jobb med våra junisar. Ett tag var ju Bulan ansvarig och då var det lite drag; bl a skickade han ut laget med solglasögon på ett byte - eller om det var när han tränade pite? men på senare år var det Skuggan som ansvarade för junisarna och av de synpunkter jag läst var ingen imponerad av hans insatser; för att uttrycka det lindrigt...

Jo, om problem att acklimatisera sig i Luleå. Vi har ju haft många finnar och tjeckoslovaker och där har det överlag gått alldeles utmärkt. Pojkarna Abbott var ju från liten ort i norra Kanada och de trivdes förträffligt med skoter, natur och allt annat. Ryktas ju nu att de båda kanske återvänder för att bosätta sig för gott i Norrbotten och kanske Chris går in sista åren i laget när nu Osten släppt rodret.

Mest bekymmer har det nog varit med folk från Sydbotten. Många har gått utmärkt, t ex Olausson med tjej från Luleå o s v. En som det ofungerade big time med var Simon Hjalmarsson. Våren 2012 när Luleå vunnit serien deminstrerade ju båda Simon och Johan Harju extremt genom att slöa sig igenom slutspelet och vägra spela Rönkenhockey - med följd att vi åkte ut i kvarten mot Gnaget. Hjalmarsson hade ändå lyft till hög elitserie och landslagsnivå hos oss, men när han flyttat av snackade han gladeligen skit om Luleå i pressen och förklarade att "där kan ingen bo om man inte har skoter som enda intresse".

I år har ju laget bara enstaka matcher - t ex när vi mött Apan eller Läjkers (som vi slagit 3/4 möten) gjort sin plikt dvs lirat som Pölsan gör just nu när det gäller ansträngningar för laget från spelarna. men för övrigt har de varit en massa matcher där flera levererar avgörande misttag utan att skämmas eller ids inte följa med tillräckligt uppåt eller nedåt för att bidra till försvarsspelet. Man inser ju att något är fel och gissningsvis kanske att inte nordamerikanerna gått in i laget och gänget, med den extrema latmasken Tim Kennedy som värsta exempel. När man har så j-a många nordamerikaner gäller att få ihop dem och hade vi haft Abbott kvar kanske det grejat sig. När Läjkers tog Gludet för två år sedan var ju en del av hemligheten att nordamerikanerna fungerade så fantastiskt väl tillsammans och för laget till stor del organiserat av Noah Welch som kört bibelmöten med landsmännen etc...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, vi tycker nog samma sak om Holmström egentligen.
Intressant med er spelarutbildning. Skulle vara intressant att höra mer om de taktiska uppläggen i U16, J18, J20.
Jag har sett ert J20-lag en hel del genom åren. Det är ofta helt okej lag men för få spelare som sticker ut på riktigt. Den senaste som jag kan komma ihåg var nog Anders Nilsson som var väldigt tät.
En spelare som lillebror Harju är förstås duktig på J20-nivå, men kan ärligt talat säga direkt att han inte hade varit en av toppspelarna i Brynäs J20. Det är ingen tillfällighet att han inte är landslagsman.
Själva träningen tror jag är ganska lik i alla elitsatsande juniorlag. Alltså vad gäller fys och träningsdos. Kvalitén på isträningar kan alltid variera beroende på hur bra istränare du har.
Kan tänka mig att det inte är helt enkelt att locka typ stockholmare till ert hockeygym, men å andra sidan behöver ni kanske inte det heller. Det viktigaste för er är nog att inte låta Skellefteå rensa rent i närområdet och att smågrabbarna har tillgängliga isytor att spela på. Väderförutsättningarna för utomhusspontanspel blir ju bara bättre ju högre upp i landet man kommer.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade:
Det skulle vara skoj och läsa ett svar på detta påstående av den alla vet vem M.Lemiux menar... ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Japp, det kan man lugnt säga...men ställ den frågan till dem vad de tycker om den saken :-D
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: På tal om tjuvar så måste SAIK vara en av de första som gjorde en identitets stöld. Snodde både namn och färger av RIKTIGA AIK ;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tarasov: Jo, förvisso....Pantern går ju helt ok också i Allsvenskan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nope. Läjkrarna fick in 3-4 men då var det bara en halv minut kvar och Malmö vinner sin tredje match - även om zebrorna gav den ena till Läjkers - och nu vete fan om Läjkrarna kan vända på det här.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux:
Kul med Malmö, bra för hockeyn i Skåne:)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Happ, det blev tvärtom...men vad nära Wellman är att kvittera, skottet stryker utanför stolpen.
2-1 i matcher till SKAIK, men då tjuvar Frölunda tillbaka nästa till 2-2 :-)
Men Växjö, vad håller dom på med?? Malmö är förvisso överraskande starka, men detta ska Växjö klara.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan håller 2-3, nu bara 4 sekunder kvar i Göteborg och...Malmö får iväg ett sista skott men Apan vinner.

Längre tid kvar i Växjö, sex minuter men Malmö har gått loss till 2-4.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mer Frölunda i matchen nu.

Faktum är att det inte är Apans inköpta spetsspelare som varit starka idag. Möller och highsticking har inget sett på isen, ej heller Hollowat och Calof.

Lite överraskade att komplementspelarna ids satsa så hårt. Jag tycker att säsongen igenom har de tappat lusten, antagligen eftersom de känner till att långsammaste slögubben fläskberget ensam har lika mycket betalt som nästan tio hemmaspelare i Aplaget.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och tidigt i tredjeperioderna sätter hemmalagen 2-3 i båda matcherna. Match in i kaklet?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Slutet av andra perioden. Malmö får en kontring med friläge och sätter 1-3!

Allvarligt talat. Växjö Läjkers, suveräna serievinnare som av alla hålls som storfavoriter till SM, är illa ute.

Malmö är bättre än vi alla trott. Ett svårt lag att möta och som vilat sig igenom serien men nu kommer i slutspelet.

I detta nu:
Frölunda-Apan 1-3
Läjkers-Malmö 1-3

?

Hur kommer det j´här att sluta?

Semifinaler mellan

HV-Malmö
Pölsan-Apan

?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Ena gissningen kan iaf gå in?!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Malmö sätter 1-2!

Ta mig fan, Läjkrarna ska fan inte känna sig säkra på ett liv efter kvartsfinalerna. Malmö vann match 1 och vann igen-kligen också match 2, även om en zebra stal vinsten och gav bort den till Läjkers. Men nu är Malmö med igen och leder matchen.

Jag gillar Malmös hockey. Försvarsmässigt bygger de inte på att de klistrar sig man mot man som alla andra lag. Utan ställer upp och agerar klokt och skickligt och mycket gärna genom att vara större och starkare än motståndarna, dvs med fysik. Och så kombinerar de detta genom att bara gå och vänta på chanser men bjuds det ett lillfinger agerar de snabbt som fan med skickligt samspel och alldeles utmärkta skyttar. Påminner om hur tidigare Malmölag agerat när de varit som bäst. En hockey jag gillar och gärna skulle se hos Luleå.

Under tiden har Apan satt 1-2 på Frölunda och fortsätter att dominera efter det.

Som den här matchen utvecklat sig känns det som att Apan vinner idag och dessutom kommer att vinna denna kvartsfinal.

Svenska mästarna slash Europamästarna Frölunda imponerade under hösten när de ledde serien storstilat trots att de förlorat majoriteten av spelarna men under våren har spelat knackat och nu i slutspel tycks de inte alls hänga med när kraven ökar.

Nu gör t o m fläskberget mål - 1-3!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det blir 3-1 till Frölunda och 4-2 till Växjö :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Inget annat lag i Elitserien SHl dräller med löften avseende köpespelare vs. icke köpespelare. Vi som varit med vet ju villkoren numera. Vi gör vad som krävs så gott vi kan för att ha ett dugligt lag.

Men Apan kör sitt löfte, baserat på att de "kommit på" att om de sökte upp och övertalade andra klubbars talanger redan när de gick i högstadiet kunde de billigt se till att skaffa sig s k "egna spelare".

Men de fixar det inte. Som vi alla vet lirar Apan numera med en majoritet köpespelare.

Vad gör Aptrollen nu när lögnen tydliggjorts?

De låtsas som att det regnar och sitter och snackar apspelare för 30-40 år sedan, troligen eftersom det är lättare för gubbarna numera, när närminnet sviktar.

Läjkrarna har lyckats kvittera 1-1 men också fått f d Luleåspelaren Dennis Everberg matchstraffad.

I Göteborg är det bara Apan nu i andra perioden. Frölunda var ju slöa i första perioden men nu i andra perioden är de otroligt slöa. Fortsätter det så här vinner Apan enkelt och rättvist.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kontring av Malmö och Storm drar in pucken i bortre krysset. 0-1.

Paus i båda matcherna.

Tycker nog att Apan varit lite starkare under första, mest beroende av att Frölunda har varit ganska slöa under första perioden. Tack och lov har vi sluppit idiottjafset efter avblåsningar. Apan kanske spar det till hemmamatcher.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har varit mer Apa inledningsvis, Frlöunda verkar snarast slöa.

Skott från blå av en frölundare, pucken träffar apa, byter riktning och Ortio är ställd. 1-1.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Slött spel av Frölunda där en back försöker ta ut pucken ur egen zon på ett elegant zätt, varpå vinglig får gratispuck och spelar den till axel som en meter framför JG styr in 0-1.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Matcherna igång. 0-0.

Apan satsar hårt idag med 100% köpevakter, 40% köpespelare i förstafemman, 60% köpespelare i andrafemman, 80% köpespelare i tredjefemman - och sedan bara 20% köpespelare om fjärdefemman som i och för sig inte får spela lika mycket som de andra.

0-0 i båda matcherna än så länge.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har roat mig med att läsa igenom ett antal av Apans årsredovisningar. Där finner man inte så mycket siffror, eftersom lejonparten av utrymmet tycks ägnas åt följande skrivningar.

• Minst hälften av spelarna i vårt representationslag ska komma från egna led.
•Minst fem av tio spelare kommer från den egna verksamheten.
• Egna spelare i A-laget är spelare som kommit upp via juniorverksamheten.

Egna led, egna verksamheten, egna spelare...ja, det är mycket som är eget och aporna är lite egna.

Men de löften som ges är att minst hälften av spelarna i A-laget ska ha kommit upp i via juniorverksamheten.

Så låt oss kolla hur väl det stämmer, för nu har Apan kommit ut ur Apgarderoben med dagens spelare:

Det handlar om fyra femmor samt två målvakter. Inalles 22 spelare. För att löftet ska hålla måste de alltså ha minst 11 egna spelare och max 11 köpespelare.

Vi kollar igenom hur många köpespelare vi hittar; spelare som inte kommit upp i A-laget via juniorlaget.


1. Katic, Mark till Apan som 27-åring
2. Hetta, Henrik till Apan som 26-åring
3. Lindström, Joakim till Apan som 26-åring
4. Ortio, Joni till Apan som 25-åring
5. Lindvall, Gustaf till Apan som 25-åring*
6. Holloway, Bud till Apan som 23-åring
7. Calof, Andrew till Apan som 23-åring
8. Olofsson, Jesper till Apan som 22-åring
9. Ericsson, Jimmie till Apan som 22-åring
10. Djuse, Emil till Apan som 22-åring
11. Möller, Oscar till Apan som 22-åring
12. Petterström, Pontus till Apan som 20-åring

*Spelade visserligen bland Apjunisar till han var knappt fyllda 19 år då han drog och har därefter följande historia:

2010-11
IF Sundsvall Hockey Allsvenskan
Timrå IK Loan SHL
2011-12
IF Sundsvall Hockey Allsvenskan
MODO Hockey Loan SHL
Timrå IK Loan SHL
2012-13
VIK Västerås HK J20 SuperElit
VIK Västerås HK Allsvenskan
2013-14
Tingsryds AIF
2014-15
AIK J20SuperElit
AIK Allsvenskan
Wings HC Arlanda
2015-16
AIK Allsvenskan

Innan han inköps av Apan som 25-åring.

"Egna spelare i A-laget är spelare som kommit upp via juniorverksamheten."

Jag skulle inte tro det. Snarare spelare i A-laget som kommit upp via Sundsvall, Timrå, Västerås, Tingsryd, Arlanda och AIK - riktiga AIK alltså.

Men Aptrollen kanske vill hävda att "han ska inte räknas om han bara sköter båsdörren.

OKrå. Då har Apan 11 köpespelare i laget.


Så räknar vi de s k egna spelarna:

1. Wingerli, Andreas
2. Holmström, Axel
3. Ohlsson, Sebastian
4. Berglund, Filip
5. Alm, Johan
6. Pettersson, Adam
7. Burström, Niclas
8. Lindholm, Pär
9. Lindgren, Fredrik
10. Aho, Sebastian

11 spelare är fler spelare än 10 spelare hur man än räknar på det. Fast jag kan inte ansvara för resultatet om man räknar på fingrarna och har sexfingrade händer.

Och dessutom vill jag ifrågasätta hur "egen spelare från egna led" Fredrik Lindgren är. Han värvas från Arjeplog som 19-åring och går direkt in i A-laget.

Nej sanningen är den att Apan far med osanning.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, ni behöver ju få igång Möller på riktigt och även de andra köpespelarna typ Holloway och Calof måste skärpa till sig. Highsticking kan förvisso leverera men om hemmaaporna måste stå för resten är det väl tveksamt om det räcker.

Hoppas slippa debaclet med all jäkla tjafs efter avblåsningar idag. Ser däremot gärna mer fysisk hockey av lagen.

Luleå? Jag är inte så hemskt hoppfull. Tror att det kanske blir fortsatt mörkt innan vi får tillräckligt ändrat och kan skåda ljuset.

Formellt antar jag att Skuggan står för besluten nu och hans kompetens för att fylla ett lag vet iaf inte jag något om. Nu har han ju beslutat släppa 5 av 6 utan kontrakt medan han avvaktar beslutet av Masto. Det tyder ju på att han tar besluten? Om där också ingår att bryta kontrakt och rekrytera nya spelare vet jag inget om.

Kan förstås tycka att det känns tveksamt att Skuggan - utan mer kompetens än att ha varit huvudtränare och fått sparken ska ta beslut om spelarna, även om jag alltså inte vet om det är vad som händer.

Jag kan nog tycka att Bulan borde få ett rejält ord i laget, men samtidigt kan han inte blanda sig i så länge Pölsan spelar slutspel.

Det är ett olyckligt läge för oss och antagligen innebär det att förutsättningarna för 2017-2018 redan nu är....inte så bra.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
För ungefär tio år sedan skämde Apan ut sig å det grövsta när laget under brinnande kvalspel kom på den lysande idén att sätta sig och supa skallen av varandra i en kåk utanför Apschtaan varpå en av spelarna blev tagen av polisen sedan han i fyllan och villan kört av vägen.

Efterspelet var värre än så. En kvinnlig journalist och hennes barn förföljdes och mordhotades ett år innan de lämnade Apschtaan.

Och nu upptäcks Apan återigen med fingrarna i syltburken med polisutredning som följd. Tydligen har Apan själv hittat på att ta ut avgifter för parkering på kommunal mark vilket de förstås inte haft rätt till. Det hela ska ha pågått i 30-35 år och trots påstötningar från kommunen om olagligheterna har Apan fortsatt och det handlar om >miljon i oskattade pengar som Apan snott till sig på ett sätt som snarast påminner om en beskyddarverksamhet a la mafiosos.

När nu en journalist frågar klubbdirektören om saken serverar denne först lögner men när dessa visas falska blir han direkt hotfull och kommer med illa dolda krav om att detta inte ska skrivas om och förklarar att anledningen att mörka bort olagligheter från Aphåll är...värdegrunnnnnnnden.

Mycket tragiskt att Apan inte lärt sig men samma inblandade nu som då.

Också tragiskt att inte skandalen och den lilla västerbottentidningens eleganta reportage uppmärksammas mer.

Den ansvarige själv skrattar högt och varnar journalisten för att denne kan komma i konflikt med...värdegrunnnnnnden!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hockey ikväll, ska vi ha nån chans på semi så är det nästan ikväll det ska ske! annars blir det nog en följetång av hemma vinster och glada göteborgare.
Va tror du om lule nästa säsong? kommer dom att bryta några kontrakt eller ligger allt på paus tills Bulan presenteras?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peja: Jo, en stjärna som Salming, Zäta, Lidas, Foppa, Alfredsson, Bäckis m fl var Tomas förstås inte. Inte på det sättet.

Men ett hockeylag måste ha många typer av spelare och Tomas etablerade en typ som inte fanns tidigare och som många därefter försökt ta efter. På det han gjorde var han unik och bäst: att med justa medel ta den obekväma positionen framför mål, ta emot kopiöst med stryk men resa sig hela tiden för att skymma sikten för vakten och för att styra eller peta in returer.

Du och jag beskriver ju samma sak på olika sätt och ser det nog på olika sätt också men för mig är Tomas den största stjärna Norrbotten fått fram efter Börje Salming.

Visst är det svagt att vi inte fått fram framstående Luleå-NHLare under hela 2000-talet. Starkast har vi väl varit på målvaktsidan men där har vi säkert haft ett jättestöd genom att Myllys inspirerade så många bland dessa Anders Nilsson, Viktor Fasth, Joel Lassinantti, David Rautio, samt JG och Filip Gustafsson som sökt sig till Luleå; Daniel Larsson nämnar jag åt sidan. Dock har ingen av dessa etablerat sig som NHL-stjärnor men å andra sidan är det väl historiskt bara Henke, Lindbergh och i någon mån Salo som fyllt sådana roller. Luleå har väl väsentligen bara kunnat försörja Elitserien SHL med vakter, men detta i ett läge när 10-15 andra svenska vakter är på andra sidan Atlanten och i de flesta fall slåss förgäves för att få konstant plats i NHL; vakter som nog är lika bra eller bättre än de flesta vi själva utbildat.

När det gäller utespelare står det ännu sämre till. Här har vi bortåt tio andra svenska klubbar som lyckats betydligt bättre än vi som varit tämligen renons. Att storstadsområdena lyckas bäst är inte så konstigt men många som fått fram NHL-spelare och stjärnor är klubbar från lika små städer som Luleå.

Varför?

Jag vet inte.

Är Norrbottenspojkar sämre hockeytalanger numera?
Är vi dåliga på att inspirera pojkarna att satsa på hockey?
Är vi dåliga på att få pojkarna från Norrbotten att söka sig till Luleå Hockey?
Är vi dåliga på att få pojkar att vilja stanna i Luleå och Norrbotten av skäl vid sidan av hockeyn?
Är vi dåliga på att ta hand om de som kommer till oss och utbilda pojkarna?

Den första förklaringen kan ju inte gälla men resten kan nog till viss del ha betydelse, delvis också förklarande att det kan vara lite svårare att rekrytera spelare hundra mil norr om Sthlm.

Under Luleå Hockeys första 20 år lyckades vi utmärkt med jobbet men senare 20 åren har vi inte alls kunnat hålla den nivån.

Apans framgångar ledde dock till insikten att det var hög tid att Luleå förbättrade rekryteringen och utbildningen av pojkar och junisar och det ska väl innebära att vi så småningom kan se förbättringar men det kommer att ta tid.

När det gäller frågorna om resursfördelning och frågor rörande gymmet passar jag nu eftersom jag inte har tid att skaffa den kompletterande kunskap jag behöver för att svara på detta i skrivande stund.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Powerfade: Plus och minus.

Ta t ex målvaktssidan. Apan har ju i stort sett under hela sin historia bara köpt in färdiga seniorvakter. De Skellefteågrabbar som haft talang har varit tvungna lämna Apan för att utbildas.

Filip Gustafsson exempelvis berättar ju att för några år sedan bestod Apans vaktträning under A-laget bara av instruktionen "ta pucken". Filip försökte verkligen stanna hemma och kontrollerade noggrant om det fanns någon chans att de skulle ha målvaktstränare under seniorerna men när han fick nej sökte han sig till hockeygymmet i Luleå vilket var klokt.

Lindvall stannade längre till senare junisålder men när han förstod att han aldrig skulle få chans hos Apan, som köpte in 2-3 färdiga vakter varje säsong, drog han och var borta fem år hos nio andra klubbar. När han så fick en lyckad säsong hos Gnaget köpte Apan hem honom, men någon succé är han inte. Inte än åtminstone. Hur mycket beror det på att han inte fick någon utbildning under större delen av sin tidiga karriär?

När det gäller utespelare är läget något annorlunda.

Positivt
Apan har dragit till sig massor av talanger och kunnat serva A-laget med duktiga spelare från junislaget. Inget tvivel om den saken och det ska de ha cred för. För några år sedan var det så trångt i A-laget att många spelare inte fick plats och fick söka sig därifrån, men i flera fall har de efter några allsvenska år senare kommit "hem" och levererat fint. Cred också för det.

De påstår sig ha först av alla kört samma spelsystem från junisar till senisar varför de varit välutbildade när de kommit upp. Många köper också detta och där finns nog en viss sanning. Men jag tror nog att det mer handlade om att de lyckats sno åt sig duktiga spelare än kvalitet på utbidlning.

Men myntet har en baksida.

Negativt
Till att börja med bygger "apundret" på att de snodde till sig talanger från närliggande klubbar som Burkölen och hela Norrbotten. Det handlade då inte om att alla talanger bedömde att Apans utbildning var bäst, det här startade de INNAN Apan var speciellt framträdande som hockeylag. Att de lyckades sno åt sig dessa talanger berodde på en enda sak: de kontaktade talangerna tidigare än de klubbar de normalt skulle tillhöra. I stället för att vänta till dess att det var dags att söka till hockeygymmet började Apan i lönndom kontakta de unga pojkarna ett år innan, när de gick i åttonde klass och när det gällde riktigt stora talanger började aptelefonen gå varm redan när pojkarna var i 12-13 årsåldern.

Den här aggressiva "rekryteringen" upptäcktes till slut och numera har Burkölen och Luleå väsentligen satt P för detta. Men det tar många år innan denna åtgärd får effekt dvs pojkarna ska nå 20-årsåldern. Ser man på intaget på APans gym dominerades det tidigare av pojkar från Umeå och Norrbotten som bearbetats av Apan åratal innan de skulle söka. Men numera finns nästan inga talanger från norr bland apgymmets intag: i stället letar de pojkar från Sydbotten och Norge.

Till allt detta hör att om man lurar små pojkar att i så ung ålder lämna familj och vänner och trygg miljö har man som klubb ett extra ansvar. Tyvärr har Apan inte tagit detta ansvar. Man har prioriterat att få bästa möjliga till laget men skitit i om enskilda pojkar far illa på vägen. T o m snarare att Apan själv deltagit och varit pådrivande för att tvinga in pojkar i sekttänket och genom kränkande behandling straffat de som inte varit tillräckligt lydiga.

Här har vi ju många exempel. T o m att Skolinspektionen straffade och hotade flytta hockeygymmets elever till Umeå, innan Apan lovade bättre sig. Men visst tappade de många spelare den vägen. Vi i Luleå kan ju tacka och ta emot eftersom Einar Emanuelsson är en av dem och med honom följde också brorsan Petter. Wallmark samma sak.

Visst lyckades Apan leverera många duktiga spelare från junislaget till seniorlaget under många år men allt tyder ju på att de goda åren är över. De junisar de lyft upp på senare år håller ju inte måttet och NHL draftar ju sällan numera Apor. A- och B-junisar håller inte längre till på högre nivåer och rekryteringen/stölderna från Norrbotten och Umeå har ebbat ut. Dessutom har många av de duktiga spelare de fick fram dragit över Atlanten alldeles för tidigt, förblindade av det lokala Apsnacket om hur bästigast de är och vilka NHL-stjärnor de ska bli.

Lägg till detta att de flesta Apor aldrig lyckas utanför Apan lika bra som de gjort hos Apan och det signalerar att utbildningen inte alls leder till spelare med bred kompetens utan bara spelare som kunde fungera hos just Apan under några år.

Sammanfattningsvis anser jag att den helt dominerande "styrkan" hos Apans verksamhet var att de snodde åt sig unga pojkar från andra klubbar och andra klubbars naturliga upptagningsområde och denna höga täthet på talanger är det som varit "hemligheten" snarare än att sådana som CryBert och Klockare skulle varit några trollkarlar för att ta upp junisar och utveckla dem till stora spelare.

Nu faller ju den basen och endast den väldiga kassareserv som Apan byggt upp på tvivelaktigt sätt kan ge dem konstgjord andning en tid framöver genom att Näsan kan köpa in färdiga spelare från annat håll. Så på sikt får vi se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lite överdrivet är det väl ändå att kalla Holmström för en verklig NHL-stjärna. Han stod ju alltid i skymundan av Detroits storstjärnor, som enligt min mening var de riktiga stjärnorna i deras lag. Spelare som höll yppersta världsklass, förstås. Däremot var Holmström en viktig pusselbit i ett lag som vann flertalet Stanley Cup och det är förstås respekt. Men hans storhet låg väl lite i att han inte var en stjärna, och att han gjorde jobbet som stjärnorna inte ville eller kunde göra?

Jag hoppas ni kommer få fram fler NHL-spelare framöver. Det är ju fint att blicka tillbaka och tänka på spelare som Holmström, Renberg och Öhlund, men samtidigt måste man ändå säga att det är ett svaghetstecken att behöva tänka tillbaka på spelare som la av för flera år sedan för att kunna hitta framstående Luleå-NHL:are.

Tänker på det här med investeringarna som görs i både ert herr- och A-lag, har ni även ökat budgeten för hockeygym eller ligger den kvar på samma nivå? Vad är ert upptagningsområde för hockeygym, tar ni även in spelare från andra distrikt/länder? Brukar ju krylla av stockholmare på hockeygym runt om in landet.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hur bra är egentligen SAIKs verksamhet. Talangerna har ju bevisligen jävligt bråttom därifrån. 😉
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Var god notera att något skitsnack om Apan pågår inte här. Vi bara redovisar fakta och analyserar läget. Den som inbillar sig att det är hat och hån får tänka om eller be någon som tänker bättre om hjälp.

Dessutom kan ett besök i Apboken tjäna som illustration.

Där sitter nu det inte så begåvade abmonstret och ylar över att Bulan böt ut Berguven mot Sandström i första periodens slutskede, men att Berguven tog spaden igen när nästa period startade.

Var Berguven småskadad, men det ordnade sig? Kanske, kanske inte.

Mer trolig anledning nog att Pölsan hade haft 2 icingar i rad och målvaktsbytet innebar att pölsaspelarna fick vila en halv minut extra.

Så, vad gör apmonstret? Ylar i högan sky: "osportsligt!"

Själv frågar jag mig: Hur klent begåvad måste man vara för att agera så när man håller på ett lag som utsett till lagkapten en spelare som
a) innan dess utan att skämmas förklarat att han utan vidare fuskar för att laget ska vinna;
b) dragit på sig matchstraff efter matchstraff samt långa avstängningar för fula överfall på motståndare som inte kan försvara sig
c) vid flera tillfällen dragit på sig flest tvåminutersutvisningar i serien
d) levererat några av de värsta filmningarna i svensk hockeys historia.

Och nu sitter apmonstret och ylar "osportsligt"?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Håller med du.

Apan står helt suveränt i särklass när det gäller att exportera svenska spelare över Atlanten för att bli "NHL-stjärnor".

När vi talar NHL-stjärnor tänker vi t ex Luleås Holmström, Renberg och Öhlund - spelare som varit verkliga stjärnor. Och så är det för många andra svenska klubbor - de HAR exporterat NHL-stjärnor och många av dem betydligt fler än Luleå.

Men Apans "NHL-sjärnor" har väsentligen nått AHL. Många av dem har aldrig ens testats i NHL; andra har fått enstaka matcher. Några av apexporterna tycks ha lyckats ta en plats i NHL och det är bara att gratulera. Men detta som regel efter lång icke utvecklande tid i AHL.

Jag bedömer att Apan står i särklass när det gäller att ha släppt iväg spelare alldeles förtidigt över Atlanten. De flesta som lämnat Apan borde ha stannat minst ett, snarare 2-3 år ytterligare. De var helt enkelt ofärdiga och förstörde bara flera år i sin utveckling.

Nästan alla svenska elitlag har exporterat en eller flera NHL-stjärnor på riktigt. APan har det inte. Som bäst lyckades de med brunkaren X:et som brunkade länge för massor av år sedan. Men någon stjärna? Nej, inte ännu.

Deras "verkliga" stjärnor på hemmais senaste åren - highsticking Lindström, Möller och Holloway har ju misslyckats ordentligt när de försökt NHL eller KHL. Endast Möller lyckades någorlunda i KHL där han levererade imponerande ungefär hälften av de poäng Linus Omark levererade.

Fläskberget vill jag inte ens nämna. Om det inte gäller tävling i filmning och annan fusk.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sen ska jag inte glömma att nämna Adam Larsson som äntligen efter en del pendlande NHL/AHL fått lira två raka säsonger i NHL...må så vara att han är mil från samma status som Erik Karlsson och Viktor Hedman som två exempel men verkar vara en helt ok 5-6 back. Får se hur länge till bara....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ser för övrigt att Green Yåååda än en gång jublar över SKAIKs alla "NHL-stjärnor".....visst, Arvidsson, Rundblad och Lindberg var ju dom som skulle lyckas, det var ju dom som också var de bästa junisarna i SKAIK, men hur har det gått?? Runblad behöver vi inte ens nämna..totalt misslyckat även om han hade kapacitet att bli en Erik Karlsson om man kollar statistik från Elitserien iaf.
Oscar Lindberg, som enligt Green Yååååååda skulle också bli storstjärna....ja, detta är andra säsongen i rad han fått slippa lira i AHL iaf, men poängskörden imponerar inte, bara 17 poäng iår och han lär inte notera de 28 från förra säsongen.
Lirar väl i Rangers tredje eller fjärde kedja och lär kanske fortsätta så, om inget drastiskt händer i hans utveckling nästa säsong som 26-åring.
Viktor Arvidsson då? Har också pendlat mellan NHL och AHL sedan han åkte över fram till iår då han producerat fina 53 poäng, långt från toppen förvisso, men inte illa ändå. MEN...nu är det en säsong....nu gäller det att han fortsätter i det stuket också i en två tre säsonger (alltså, producera över 50 poäng/säsong) till för att man ändå ska ranka honom som en hyffsad lyckad NHL spelare, dock långt från "Stjärna", då det i min värld krävs mellan 80-100 poäng i kanske åtminstone 6-7 säsonger för att nå sådan status....det känns som att Arvidsson har långt dit än, men inte helt omöjligt iaf.
Melker Karlsson gjorde ju också ett litet ryck och får väl anses två säsonger irad som en ok utfyllnadslirare i NHL, men den där "Stjärnglansen" lyser med sin frånvaro.....då går det minsann betydligt bättre för andra killar från Sverige "over there" :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: "Inte är direkt från Luleå" är ju något som trollmonstren gärna hänger upp sig på.

De förklarar ju att Apan är bästigaste plantskolan någonsin i svensk hockey och exemplifierar med spelare från "egna led" där majoriteten kommer från Umeå och Norrbotten, sedan Apwallson och Aplasse suttit i lönndom på telefonen "komse, komse, komse..." för att lura till sig spelare från andra klubbars upptagningsområde.

Medan spelare som Pistol Pete och Jaros, som självmant sökt sig till oss i samma åldrar anses vara "ett hot mot svensk hockey" och fula värvningar, enligt apmonstrens bedömning.

Personligen anser jag det vara skitsnack förstås och vi skiter väl i vad Apan kräver att vi ska göra (=avstå från bra spelare samt avstå från att ersätta ibland upp till halva laget om det behövs, liksom alla andra elitföreningar inklusive Apan, och hellre gå ned till Division 2 med spelare enbart från Luleå city).

En mer seriös fundering kan vara: går de för tidigt? T ex Anders Nilsson, Lukas Wallmark, Pistol Pete, Christian Jaros som i 20-årsåldern lämnar Luleå för att via AHL spela sig till en framtid i NHL.

I AHL lär man sig
• spel på liten rink
• spela egoistisk för jaget isf laget

Medan utvecklingen som hockeyspelare i övrigt inte prioriteras. Det innebär ju en risk att de aldrig når upp till sin fulla potential men i vissa fall kanske de inte behöver mer planerad utveckling utan har redan tillräckligt för att ta sig fram på egen hand.

Förr var det inget problem. De spelare som värvades över Atlanten var redan så starka att de utan vidare direkt gick nin och tog en stark position i NHL. Ta en sådan som Mats Sundin exempelvis. Inga problem. Medan Bäckis exempelvis sa nej och körde ytterligare ett år hemma och kom över ett år bättre.

Men på senare år, sedan den allt mer växande NHL-ligan tappat rekryteringar från Ryssland sedan KHL dök upp, har rekryteringen av svenskar exploderat och numera drar man ofta över svenskar som aldrig kommer längre än till AHL, där de stagnerar i utvecklingen och eventuellt kastar två av sina viktigaste utvecklingsår på soptippen.

När det gäller de fyra nämnda tror jag samtliga skulle tjänat på att ta 1-2 år ytterligare hemma. Men den som har bäst möjligheter att på egen hand redan som 20-åring ta sig via AHL till NHL är nog Jaros. Jag tror att han redan idag skulle kunna ta NHL-plats och slippa alltför mycket tragglande i AHL.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är det absolut, men samtidigt kul för Jaros och kul för Luleå att vi också har en helt ok junisverksamhet...må så vara att de inte är direkt från Luleå men det är via våran verksamhet t.ex Jaros och Chelarik har utvecklats.
Men sen får vi se om han ändå fortsätter i Luleå efter campen eller om han blir kvar "over there".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, lutar mot att Ottawa vill ha över Christian Jaros redan till hösten. Det kan man förstå och vore inte helt oväntat om Jaros nu går. 20 år gammal är han redan så bra att han kan gå in och ta en backplats, alternativt spela sig in och acklimatisera sig till den mindre rinken i AHL.

16-årige Jaros tog ett fint beslut att söka sig till Luleå Hockey och det tar nu honom till NHL/AHL.

En tuff förlust för oss.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hockeysäsongen börjar rinna ut. Men nu blir kvällarna kyliga och sena gäller inte för vår del av året; det är ju precis tvärtom, tack och lov.

Men de 8 ska bli 4 och sedan 2 innan utdelning av Le Mans, som det heter i Apschtaan.

HV-Warulfven 2-0
Känns klar. Warulfven försöker, men HV är för starka och stabila.

Läjkers-Malmö 1-1
Borde också vara klar nu när läjkrarna kommit in i matchen. Men här är jag inte helt säker - Malmö är ett lag med många härliga styrkor och det ät svårt att spela mot Malmö. Man kan vinna, eller stortorska.

Pölsan-Pungen 2-0
Ja, nu börjar det lukta pölsa i den här kvarten men Pungen kan nog fortfarande sprattla tillbaka och göra kamp om saken.

Frölunda-Apan 1-1
Den mest öppna kvarten, antar jag. Såg länge ut som att Frölunda skulle ta även andra matchen men när zebrorna sviktade och började lyda publiken vände Apan. Viktiga besked ikväll: har Frölunda förstått Apan nu och kan de knyta upp aporna i svansarna?

Om senaste matchen "vilken kamp, vilken fysiskt hockey, ´vilket tufft spel, vilket fult spel, vilken djungels lag!" påstås det tydligen här och där.

Visst, lite tacklingar och lite man-mot-man-situationer, men inte speciellt mycket. Har sett många lunkmatcher i SHL som varit tuffare och mer fysiska.

Däremot var matchen på Apans initiativ fullproppad med detta eländiga påhitt att efter varje avblåsning framför endera målet ska alla apor hoppa på alla frölundaspelare i närheten.

Allvarligt talat. Det ser för bedrövligt ut. T o m generande barnsligt.

Någon gång kan det vara motiverat att ryka ihop efter avblåsning, men varje gång?

Ojoj, där gick signalen, nu måste jag kasta mig på närmaste frölundaspelare och slita i dennes tröja medan jag ser ilsken ut i ansiktet och levererar verbala attacker:

-Du är dum!
-Nej, du är dum!
-Men du är dummare!
-Och du är dummast!
-Och min pappa kan slå din pappa!

För j-a pinsamt.

När man ser sådant elände kan man längta efter damhockey där sådan här apskit inte förekommer. Så slipper publiken sitta ytterligare en halvtimme-timme på match för att glo på "oj, vad arga vi blir när det bli avblåst".

Än värre är det när sådan där after work-hittepå-fysik påverkar zebrorna.

Jag vet igen-kligen inte varför zebrorna ska ge sig in i den där smeten och försöka slita folk från varandra. Ställ er vid sargen och titta på bara, till de ledsnat, och sedan kan ni l lugn och ro visa ut de som orsakar sådan där "ickehockey".

Men jag förstår ju att en del apor förutsätter att zebrorna ska ge sig in i smeten och stoppa det hela. Ta t ex fläskberget och highsticking.
Ingen av dessa två kan slåss. Går de in i en riktig fight får de stryk och blir sänkta. Så deras ageranden syftar inte till att de ska komma till fight, utan förutsätter att zebrorna ska in och stoppa det hela - så kan fläskberget och highsticking fortsätta se arga ut och låtsas som att de är besvikna över att de blev "stoppade" eftersom de minsann ville slåss!

Vi har alla sett hur det ser ut när fläskberget hamnar i en riktig fight. Då försöker han gömma sig bakom zebror för att få så lite stryk som möjligt. Eller slänger han sig direkt på isen för att filma sig till utvisning.

Highsticking har aldrig någonsin varit i fight. Han törs inte. Däremot är han en jävel på att försöka slå in fulslag på en motståndare som en zebra håller i så att motståndaren inte kan röra sig eller försvara sig. Då "törs" highsticking visa hur modig han är. Patetiskt.

I senaste matchen ledsnade zebrorna efter första perioden och talade allvar med kaptenerna. Zebrorna sa att händer det igen kommer vi att

1) visa ut den som startar det hela
2) visa ut den som går in som tredje gubbe

Det var ju ett löjligt löfte. Det var i stort sett alltid apor som startade det hela och det insåg man ju att zebrorna aldrig skulle våga stå för sitt löfte att visa ut apor efter varje avblåsning framför mål följt av arga leken. Så blev det också: zebrorna lät aporna fortsatte detta pinsamma uppträdande.

Att gå in som tredje gubbe i den kalabalik med 6-8 spelare från vardera lag där alla slåss mot alla även om det mer handlar om att slita och bulta och se arg ut, det är knappast möjligt och kan knappast utföras på något rättvist sätt.

Men visst. Zebrorna hittade på att ta ut frölundaspelare för "tredje gubbe"-princip och Vips! fick Apan de PP man behövde för att vinna.

Tydligen är det en j-a apskit de hittat på, att alla ska in och låtsas vilja slåss och se arga ut efter varje avblåsning. Apan kanske fått för sig att det är det som är "fysisk hockey".

Själv tycker jag bara det är förnedrande. Låtsasverksamhet som bara tar tid för publiken och matchen.

Med lite stake hos domare skulle de visa ut apor för "delaying the game" för det där jävla dravlet.

Ja, det är inte precis så att man ser fram emot kvällens match om Apan fortsätter sin bedrövliga "arga leken" isf hockey. Men matchen går ju inte i Apschtaan vilket innebär att Apans möjlighet lura zebror och fuska sig till mygelfördel är begränsad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
{M.Lemiux och KulaShaker}: Ja, det är inte lätt att veta med sidekicken. Hans s k analyser t ex landande i att Apan förlorade en match för att maskera formen eller eftersom de var mentalt nedtränade är så korkade men dessutom kompletterar han ibland med gallimatias i syfte att - när någon påpekar hur korkat han resonerar - kunna skylla på att "han bara skojade".

För några veckor sedan kom han ut ur hockeygarderoben med Offfinnarjockes tänkarmössa på sig och "tyckte" något så korkat att hans idol, hatbrottslingen, inte stod ut längre utan öste på med en utskällning modell krossa; tyvärr snabbt eliminerad från planket.

Ska man hålla sig ifrån att påpeka hur korkad han är? Nej, det tycker jag inte. Eftersom han gärna förklarar de som håller på ett annat lag än Apan för "undermänniskor". Vi talar alltså "untermench", en term direkt hämtad från Tyskland under 1930-talet och framåt samt bland neonazister. Med sådant uppförande är det helt korrekt att påpeka vilken tankens gigant han är, inte.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi uppdaterar...Buffelvaktjakten:

2016-10-13 Buffalo-Montreal 1-4, 0p Skott 31-24 ROBIN 83,3%
2016-10-16 Edmonton-Buffalo 2-6, 2p Skott 33-24 ROBIN 93,9%
2016-10-18 Buffalo-Calgary 3-4 OT, 1p Skott 21-34 ROBIN 88,2%
2016-10-20 Buffalo-Vancouver 1-2 0p Skott 28-20 ROBIN 90,0%

2016-10-25 Buffalo-Philly 4-3 SO, 1p Skott 25-41 ANDERS 92,7%
2016-10-27 Buffalo-Minnesota 0-4 0p Skott 38-22 ANDERS 85,7%
2016-10-29 Florida-Buffalo 0-3, 2p Skott 33-25 ANDERS 100%

2016-10-30 Winnipeg-Buffalo1-3, 2p Skott 38-28 ROBIN 97,4%
2016-11-01 Minnesota-Buffalo 1-2, 2p Skott 28-24 ROBIN 96,4%
2016-11-03 Buffalo-Toronto 1-2, 0p Skott 43-29 ROBIN 93,1%
2016-11-05 Ottawa-Buffalo 1-2, 2p Skott 33-32 ROBIN 97,0%
2016-11-07 Boston-Buffalo 4-0, 0p Skott 42-32 ROBIN 90,5%

2016-11-11 Buffalo-New Jersey 1-2, 1p Skott 26-43, ANDERS 95,3%

2016-11-12 New Jersey-Buffalo 4-2, 0p Skott 27-23, ROBIN 85,2%
2016-11-15 St Louis-Buffalo 4-1, 0p, Skott 30-23, ROBIN 90,0%.
2016-11-17 Buffalo-Tampa Bay 1-4, 0p, skott 33-38, ROBIN 89,5%

2016-11-19 Buffalo-Pittsburgh 2-1SO, 2p, skott 47-33, ANDERS 97,9%

2016-11-21 Buffalo-Calgary 4-2, 2p Skott 31-32, ROBIN 93,5%
2016-11-23 Buffalo-Detroit 1-2SO, 1p Skott 33-24, ROBIN 95,8%

2016-11-25 Washington-Buffalo 3-1, 0p Skott 32-33 ANDERS 90,2%

2016-11-29 Ottawa-Buffalo (1-3, 0p) Skott 6-13 ROBIN 83,3%

2016-11-29 Ottawa-Buffalo 4-5 (3-2), 2p Skott 29-5 ANDERS 89,7%
2016-12-01 Buffalo-Rangers 4-3, 2p Skott 25-34 ANDERS 88,0%

2016-12-03 Buffalo-Boston 1-2, 0p Skott 33-36 ROBIN 93,9%
2016-12-05 Buffalo-Washington 2-3OT, 1p Skott 33-33 ROBIN 90,1%

2016-12-06 Buffalo-Edmonton 4-3OT, 2p Skott 26-37 ANDERS 91,9%

2016-12-09 Buffalo-Washington 1-4, 0p Skott 28-29 ROBIN 89,3%
2016-12-13 Buffalo-Los Angeles 6-3, 2p Skott 26-33 ROBIN 90,9%
2016-12-13 Islanders-Buffalo 2-3OT, 2p Skott 35-37 ROBIN 94,3%

2016-12-17 Carolina-Buffalo 1-2SO, 1p Skott 22-24 ANDERS 95,5%

2016-12-20 Florida-Buffalo 3-4SO 1p Skott 39-36 ROBIN 92,3%
2016-12-22 Buffalo-Carolina 1-3, 0p Skott 23-33 ROBIN 93,9%

2016-12-23 Islanders-Buffalo 5-1, 0p Skott 32-29 ANDERS 84,4%

2016-12-27 Detroit-Buffalo 3-4 2p Skott 44-23 ROBIN 93,0%
2016-12-29 Buffalo-Boston 2-4 0p, Skott 33-38 ROBIN 91.9%
2016-12-31 Boston-Buffalo 3-1 0p, Skott 28-27 ROBIN 89.3%

2017-01-03 Rangers-Buffalo 1-4 2p, Skott 25-19 ANDERS 96%
2017-01-05 Chicago-Buffalo 4-3OT 1p, Skott 43-20 ANDERS 90,3%

2017-01-07 Buffalo-Winnipeg 4-3 2p, Skott 36-35 ROBIN 91,4%

2017-01-10 Buffalo-Philadelphia 4-1 2p, Skott 27-40 ANDERS 97,5%
2017-01-12 Tampa-Buffalo 4-2 0p, Skott 29-26 ANDERS 91,4%
2017-01-13 Carolina-Buffalo 5-2 0p, Skott 38-38 ANDERS 86,8%

2017-01-16 Buffalo-Dallas 4-1 2p, Skott 29-32 ROBIN 96,9%
2017-01-17 Toronto-Buffalo 4-3 (1-1) 0p, Skott 16-15 ROBIN 81,3%

2017-01-17 Toronto-Buffalo 1-1 0p, Skott 16-12 ANDERS 93,8%
2017-01-20 Buffalo-Detroit 3-2OT, 2p, Skott 37-34 ANDERS 94,1%

2017-01-21 Montreal-Buffalo 2-3OT 2p, Skott 38-38 ROBIN 94,7%
2017-01-24 Nashville-Buffalo 4-5OT 2p, Skott 39-37 ROBIN 89,7%

2017-01-26 Dallas-Buffalo 4-3 0p, Skott 38-27 ANDERS 89,5%

2017-01-31 Montreal-Buffalo 5-2 0p, Skott 35-39 ROBIN 85,7%
2017-02-02 Buffalo-Rangers 2-1OT, 1p Skott 37-44 ROBIN 95,5%
2017-02-04 Buffalo-Ottawa 4-0 2p, Skott 29-36 ROBIN 100%
2017-02-06 New Jersey-Buffalo 2-1 0p, Skott 39-23 ROBIN 94,9%

2017-02-07 Buffalo-San Jose 5-4OT 2p, Skott 36-40 ANDERS 90,0%

2017-02-09 Buffalo-Anaheim 2-5 0p, Skott 26-44 ROBIN 90,7%
2017-02-11 Toronto-Buffalo 1-3 2p, Skott 44-23 ROBIN 97,7%
2017-02-12 Buffalo-Vancouver 2-4 0p, Skott 28-31 ROBIN 87,1%
2017-02-14 Ottawa-Buffalo 2-3 2p, Skott 41-25 ROBIN 95,1%
2017-02-16 Buffalo-Colorado 2-0 2p, Skott 32-23 ROBIN 100%
2017-02-18 Buffalo-St Louis 3-2 2p, Skott 28-39 ROBIN 94,9%
2017-02-19 Buffalo-Chicago 1-5 0p, Skott 26-37 ROBIN 86,5%
2017-02-25 Colorado-Buffalo 5-3 0p, Skott 30-37 ROBIN 86,2%

2017-02-26 Arizona-Buffalo 3-2 0p, Skott 29-33 ANDERS 89,7%

2017-02-28 Buffalo-Nashville 5-4OT 1p, Skott 32-41 ROBIN 87,8%
2017-03-02 Buffalo-Arizona 6-3 2p, Skott 41-22 ROBIN 86,4%
2017-03-04 Buffalo-Tampa 1-2SO 1p, Skott 32-32 ROBIN 96,9%

2017-03-05 Pittsburgh-Buffalo 3-4 0p, Skott 45-49 ANDERS, 91,1%

2017-03-07 Buffalo-Philadelphia 3-6 0p, Skott 34-30 ROBIN 80,0%
2017-03-10 Columbus-Buffalo 4-3 0p, Skott 39-32 ROBIN 89,7%

2017-03-11 Buffalo-Columbus 0-3 , Skott 6-12 ANDERS 75%

2017-03-11 Buffalo-Columbus 5-0 , Skott 25-24 ROBIN 100%
2017-03-14 San Jose-Buffalo 4-1 0p, Skott 42-23 ROBIN 90,2%
2017-03-16 Los Angeles-Buffalo 2-0 0p, Skott 36-26 ROBIN 94,4%

2017-03-17 Anaheim-Buffalo 1-2SO 2p, Skott 40-31 ANDERS 97,5%

2017-03-20 Detroit-Buffalo 1-2 2p, Skott 35-30 ROBIN 97,1%
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Vad det gäller han...svar nej, man ska inte vara förvånad :-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Spekulerade bara i att han skrev en liknande analys nyligen vilket kommenterades från Luleåhåll, mins ej vem. Trodde inte att någon kunde vara så sparsamt försedd med intellekt att han skulle upprepa samma sak igen. Men, borde förmodligen inte vara förvånad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Grejen är den är att han gjort några sådana grodor tidigare....finns några minnesvärda och det var nog ingen "fälla" det där Kula...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Sidekicken sitter förmodligen och småler när du svalde den med hull och hår...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sen skumläste jag lite på Apaplanket och där har trollen fortfarande sprutorgier efter att de lyckats gneta och fuska till sig en vinst...men det är man ju förvisso van vid att snacket går så där, men jag hittade ett roligt citat från sidekicken när han försökte sig på en "smart" analys:

"Nu kan jag ärligt säga det känns öppet.
Jag tror det blir Frölunda eller AIK som går vidare..."

Nääää, vilken slutstats av den gode sidekicken..vilket annat lag i den serien skulle ha en chans att gå vidare....hihihihihihihihihihihi
Snälla, du får gärna analysera vidare så vi andra får ett gott skratt.
Uppladdat:

450x300-ladda_ned.jpgladda_ned.jpg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Detroit-Buffalo i natt.

Bylsma ger spaden igen. Han har ju fått spela mycket under våren eftersom man vill testa om han pallar och nu tillhör han de 13 NHL-vakter som fått starta >50 matcher under säsongen. Men - av dessa är det bara 4 som har bättre räddnings% än Robin. Då talar jag inte straffräddning förstås.

Vilket sannolikt betyder att Anders får spaden i morgon, mot Regerande mästarna Pittsburgh för tredje gången av tre möjliga i år.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilket övertag Brynäs har fått på Linköping, tror jag underskattade dem lite. Men det står bara 2-0 och Linköping har fortfarande en chans att vända detta.
Men mellan HV71 och Warulfven känns det lite oavgjort redan nu, Ulfwarna hade ingen extra växel att ge och HV var starkare matchen igenom.
Finns risk att det blir kanske t.om 4-0 i matcher till HV
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bofors vann till slut och Gnagets saga dog plötslig död.

Men efter att ha sett en dryg period av Bofors hockey känns det färdigt att hälsa Röglarna välkommen till SHL 2017-2018 redan nu.

Gissningsvis fixar väl Trottoarkanten detsamma, men de ska ju spela Slaget om Siljan vilket kan vara lite riskabelt.
Kommentera

« · 1812320 · »