Gavelo

1777 inlägg · 310 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Monno: Jag är en del i Luleå eftersom gumman kommer därifrån, jag personligen är ingen vintermänniksa så jag föredrar något sydligare breddgrader men är man en vintermänniksa så är nog Luleå en helt fantastisk stad att bo i, dessutom levererar ju idrotten i stan vilket nog kan locka.

Men ja oerhört trist att damerna tappar profiler
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Monno: Att tjejer som har chansen att tjäna ”pengar” flyttar till rikare klubbar är nog ganska självklart, sen så spelar det sociala också in, Linköping är nog i mångas ögon roligare att bo i socialt, även så Luleå.
Hade Modo haft ett lag i shl så hade det nog även bidragit till att damerna får starkare lag.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Tobias Enström... så trevligt!
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Monno: Jag tycker det är fruktansvärt trist faktiskt, jag är sjukt trött på Pittsburgh, Washington och rangers med all den mediala uppmärksamhet som dom får, kul som sagt för bäckis och burra mfl men jag hade verkligen unnat Tampa en finalplats.
I finalen är det givet att man håller på Vegas bara för att
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: Damhockey är svalt
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Monno: Känns som evolutionen eller utvecklingen på senare år om man så vill, kopplingar genomsyrar alla 2000 talister och senare.
Ungdomar idag ska ha allt serverat, man orkar knappt gå till skolan utan ”ska ha” en mopedbil för 150 lax för att man inte vill cykla eller åka moped som vi lite äldre fick göra i våran ungdom, dagens ”barn” ska ha smartphones, fri tillgång till allt, datorer i skolan och färdigskrivna högskoleprov för att man är för lat och bekväm för att faktiskt jobba och förtjäna saker i livet, lite samma känns det som dagens ”barn” i hockeygym, man tycker man är så jävla bra och gör man något bra så är man ”bäst”, ist för att jobba hårt och förtjäna sig en offensiv plats i A-laget så vill man hellre söka genvägar till stora klubbar eftersom man själv anser att man är för bra för att jobba någon säsong i en 3/4:e kedja i AS, kontentan sen blir oftast bara att man blir medtagen i j18/20 i nya klubben eller blir utlånad men det är man för korkad för att förutspå.

Detta inlägg pekar inte på alla ungdomar eller hockeyspelare, men en god majoritet är av precis samma skrot och korn tyvärr.

Övrigt så tror jag Werner jr stannar för t.om hans pappa borde inse att killen inte är bättre än en plats i en 3/4:e lina i allsvenskan
+9
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
MorganaLefaey: Vad kan man säga om Calle J?!
På förhand känns det väldigt osexigt, men jag tänker definitivt inte säga bu eller bä här, uppenbarligen har han någon slags talang eftersom han ändå är ung och fått istid i shl, i ett Örebro som ofta satsat på ”större” namn, men jag kan inte heller komma på att jag sett han spela så jag misstänker att han inte gjort några större avtryck i de matcher jag sett AIK.

Med ett fungerande spelsystem så bör Modo iaf kunna ligga topp 8, jag sticker ut hakan redan nu och säger att Modo skräller till och landar på plats 5, kanske mest för att Timrå är borta och många lag har dränerats på bra namn
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Heyerdal: Han går till en annan allsvensk klubb, men inte klart vart. Finns bara 2 alternativ, Storsatsande AIK och Leksand.
Men ja märkligt att han inte presenterats, strandade förhandlingar?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
puffe: Så är det i alla föreningar, tränaren anställa för sin spelidé och då är det självklart att han ska få vara med och sätta ihop laget, allt annat vore ren dumhet
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Eller: Men så gick Osckarshamn långt i kvalet uppåt vilket ochså vittnar om att dom faktiskt hade ett riktigt bra lag.
Men vi hade ju både Röymark och Häggström i 3:e och både dessa är nog rejält mycket dyrare än Hagelin.

Sen ser jag på det lite såhär, oavsett vilken kedja du tillhör när serien startar så är alla på samma nivå, dom som presterar flyttas uppåt och dom som inte presterar flyttas åt andra hållet så får man starta säsongen i 3:e så Har man världens chans att jobba hårt och förtjäna en ”bättre” position.

Sen behöver ju inte alltid 1a linan vara bättre än 3e, ser man till kvalet Timrå mot khk så tycker jag deras länk med Berglund,Gallo var klart bäst över alla 7 matcher och drog laget framåt
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
ivandrago: Framgick tydligt att mm letar 2 centrar, sen om man hittar 2 är en annan sak.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
puffe: Detta är ju en spelare som skall bära laget!!?!
En stor, stark spelare med attityd och helt rätt inställning.
+2
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Joakim Hagelin, spännande
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
ivandrago: Nästan alla tenderar ju att bedöma spelare efter sin poängpruduktion, detta kan vara relativt rimligt i många fall för forwards men en back´s huvudsakliga uppgift är att vara försvarare och börjar man bedöma hur pass bra en back är genom att titta på hans poäng (Ingman) så är man helt fel ut.
Se på Cumiskey, kanske den mest tekniska och skriskostarka backen som spelat i Sverige,men ändå rent svag i defensiven och det ramlade ofta in mål när han var på isen, han fick chansen i Modo och sen i typ Saik men tog aldrig en så given plats i Sverige som man trott, lika var det med Pikkarainen som öste in mål framåt men gjorde egentligen bara en lyckad säsong i Modo 09/10 för att sedan misslyckas i khl och sen saik.

Hasse J och Timander var inga poängstarka backar och var heller inte direkt tekniska, men med dom tog Modo SM guld och det var nog mycket tack vare deras formidabla defensiva spel.

Många håller Erik Karlsson som nhl’s bästa back just för hans enorma poängproduktion, men själv anser jag att han inte är nära Hedmans nivå som både är en gigant i defensiven men också skottar in en hel del poäng.
+1
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Silly season
Gäsp: Bor och jobbar också i Sundsvall, känner bland annat Jörgen Timrås klubbchef och där uppe på kontoret inkl Freddan är djupt imponerad av modos talangfabrik och deras j18/20 lag man ställer på isen säsong efter säsong, dock så trillar kompetensen bort strax under där och när man är nere på sportjournalisterna som trollar om Timrå i st.nu så får man ibland känslan av att dom aldrig varit utanför länsgränsen och att deras enda kompetensområde ligger geografiskt någonstans mellan Birsta och Bergeforsen.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Smurfen: Tobbe Eriksson är en mycket skicklig spelare, en sådan spelare som både kan spela back och forward, finns inte många sådana.
Hans enda minus är att han tyvärr spelar med små marginaler och som back så straffar det sig hårt, men som center är han mycket kreativ och bryter mönster.

Fans nog 7-8 spelare som jag rankar lägre än Eriksson i fjolårets trupp
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Gäsp: Värdet på ligan är nästan helt orelevant för oss supportrar som vill se allsvenskan, alla klubbar i AS klarar sig utan större externa medel eftersom man redan har en slimmad organisation och idéellt arbetande människor. Värdet på AS är redan så otroligt lågt, man visar Dam handboll före allsvenskan och i sporten visar man shl sammandrag och sen en resultat tavla från AS, det är knappt att Aftonbladet orkar skriva några rader.

Shl skulle skadas otroligt mycket mer än vad allsvenskan skulle göra om värdet på ligorna sjunker, för sjunker värdet på allsvenskan så sjunker också värdet på shl.

Dvs att säga upp cmore skulle naturligtvis skada allsvenskan på sikt, det kan varenda normalt begåvad kunna räkna ut, men det skulle skada shl låååångt mycket mer och därför har allsvenskans supportrar momentum i sin agenda när man säger upp sina abonnemang.

Sen skulle det direkt skada cmore som tv producent, och helt ärligt så avskyr jag att ett bolag skall ha monopol på något så attraktionsvänligt som svensk ishockey, fler rättighetsinnehavare, fler valmöjligheter och ärligare fördelningar
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2018/2019
Veteranolle:

Jag vet att man är sent ute men på största gentlemannamässiga sätt så vill jag öppenhjärtligt gratulera er till avancemanget upp i finrummet.

Lycka till
+26
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
hanzon: Om man ser till fjolårets trupp som jag tror väldigt många tippade upp i toppen (till och med före Timrå) men med ett väldigt svagt spelsystem och många som aldrig nådde upp till full potential så slutade det med en 10:e plats, Modo må kunna få ihop ett lag som kan bra med i topp 3, men sen måste ju namnen på papperet leva upp till potentialen och tränarna få spelarna att spela ett fungerande spel.

Tror det är sjukt många pusselbitar som ska fala på plats om man ska kunna lyckas.

Tror dock att AIK kommer dominera nästa upplaga av AS, dom verkar gå hårt med sina värvningar (mest troligt dom som snodde Sam)
Sen har vi alltid att räkna med leksand som alltid är med i ett kval å något håll, även löven börjar få ordning på grejerna och sen finns ju lag som Pantern som förvandlar vin av vatten varje år.

Som sagt, nästa omöjligt att tipp något innan julen 2019
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
hanzon: Som jag skrev tidigare så skyller jag obönhörligt på autokorrekt :)

Men ja, jag menade Hellkvist, inte så lätt när det är så många nya namn haha
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Harry Luras: Jag slår direkt ifrån mig beskyllningen och flyttar anklagelsen till auto korrekt ;)
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
ivandrago: Fy fan vilken besvikelse det skulle bli om Peter Forsberg stod i omklädningsrummet en dag!
#felforsberg
;)
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
hanzon: Gillar dagens nyheter riktigt mycket. Walfridsson, landslagsmeriterad från U16,17,18,19 och 20, har en enorm potential och har skrivit på för 2 år, modoit sen 4 säsonger.


Hedberg, övik som moderklubb, landslagsmeriterad från U16,17,18,19 hittills och har redan mängder av rutin trots en ålder på bara 18 år.

Bra jobbat av sundlöv och Hellberg
+3
Kommentera


MoDo Hockey > Sv: Silly season
S-vikaren: Måste handlat om pengar, gissar vi AIK med deras nya miljontillskott ?!
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Hinote: Sidney Morin
Uppladdat:

169x300-5abea8fe-5ae6-48fa-81b1-d9bed7171318.png

+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
ivandrago: Jacobsson har Modo som moderklubb, har därför hjärtat på rätt ställe och har bevisat att han i sina bättre stunder kan utmana vem som helst i allsvenskan. Det finns saker att jobba med där såklart men en förlängning jag gillar skarpt. Skapa en stomme som ska dra laget framåt
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
ivandrago: mycket som slutat funka, har tex tappat ”favorit forum” och kan inte lägga in det igen, sen kan jag bara läsa några inlägg ner sen försvinner resten
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Amitiel: Står väl för övrigt inget om ett nyförvärv, endast att ägaren till ”denna tröja gästar studion”
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Vi får även hålla tummarna att fler spelare från juniorsidan blandar sig i leken på allvar.
Hoppas att unge Wernblom jobbar mycket med fysiken och skridskoåkningen i sommar så tror jag att han kan bli en viktig kugge med sin spelstil och sin inställning.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Lite off topic men jag tror att Freddan har en så otroligt stor del i det att Timrå gick upp. Med underläge 3-1 i matcher så sa han inför varje möte och intervjuv att han hela tiden sa åt sina spelare att njuta av detta, han liksom tog bort all press på spelarna och trots att man var fullständigt utspelade långa stunder under sista matchen så såg timråspelarna aldrig nervösa ut och pressen flyttades över på KHK.

Jag är tämligen övertygad om att hade Modo spelat med samma ”presslöshet” eller hur man nu ska formulera sig så hade man slutat i toppen av serien, om det räckt hela vägen är tveksamt dock men kvalspel är helt garanterat.

Ledarna måste få bort pressen på spelarna, måste då dom att våga lita på sig själv och tro på det dom gör, Timrå är långt ifrån det bästa laget som gått upp från allsvenskan och Karlskrona tycker jag ändå inte var tex lika usla som leksand förra säsongen så kan man ”skola” sin trupp väl och skapa en gemenskap där alla jobbar för varandra så kan man rubba drakarna i kvalet.

Modo har en lång väg att vandra, igår skrev jag kanske något i affekt men jag har svårt att se hur man ska kunna ta steget upp när allt man gjort senaste 7-8 åren varit allt annat än just det som hade behövts för att göra den resan som Timrå lyckades med.
Juniorerna måste leverera, nyförvärven måste leverera och stommen i laget måste leda truppen, med en bra fys i sommar, skolning av uppkommande juniorer och många långa kvällar i träningsanläggningar för att individuellt jobba på sina svagheter så kan Modo bli att räkna med i allsvenskan nästa säsong.

Men..
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
kulltorp: tror inte Modo vill ha dom faktiskt
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
jå1: Jag tror Modo har många år innan man kan vara i kval, men på en 10 års period så kanske vi möts, dock tror jag att ligorna glider i sär mer och mer med all kommersiell verksamhet tyvärr och att lagen i AS kommer bli fast.
Jag har sagt det förr å jag säger det igen, modo kommer aldrig spela sig upp i shl utan den enda chansen man har är om ligan utökas och man på den utgången kommer upp.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Per HApps: Nu känner jag Jörgen väldigt bra så jag ska inte kasta för mycket skit på eran ekonomi eller förening, men att som Timråit gaffla om konkursbo är rent jävulskt hjärndött när ni under många år legat på ruinens brant och underentreprenörer inte fått betalt för sina tjänster efter rekonstruktioner, så jag säger ist såhär Hellre än Modoit alla dagar i veckan helt oavsett för hur man än vrider å vänder på det så är det alltid sämre att vara Timråit.
Lycka till i shl, vi ses i kvalet nästa vår
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Per HApps: Hur man än vrider och vänder på det så är det ändå värre att vara Timråit
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
hockey_21: Skulle aldrig donera en slant, varför ska jag donera pengar för att folk jag inte har anställt själv ska göra sitt jobb?

I min värld är man anställd för att göra ett jobb, visst kan man misslyckas även om man gjort sitt bästa och då får jag som chef ta ansvar, men i årets upplaga så underpresterade många, en del gnällde och laget dippade djupt, många spelare gjorde inte det dom var anställda för.
När jag anställer folk så är jag inte ett dugg intresserad av vilka akademiska studier dom har eller hur lång yrkeserfarenhet dom har i första hand, min första prio är vad dom har för inställning och hur dom passar in i gruppen, stämmer det där så kan jag forma dom till diamanter som blir långt mycket mer lönsamma för företaget på sikt.
Med den teorin jag har har vi utvecklats till det mest lönsamma kontraktet i Sverige inom vårat företag och därför säkrade vi också nyligen ett nytt kontrakt värt strax över 1.1 miljard, så nä, jag tänker inte donera några pengar för att avtalen är sjuka och att spelarna som är anställda inte har den rätta inställningen, den biten för modos ledning ta ansvar för.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Med 45 miljoner extra så kan man bygga 2 lag som håller högsta AS klass om man vill.

Visst kan det hända att något lag byter plats men det kommer nog vara väldigt sällsynt.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Men seriöst, med det nya tv avtalet kommer de allsvensk lagen inte ha en chans!
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Otroligt värdelöst, nu får man må dåligt i många många år framöver
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Monno: Fy fan, mår så dåligt
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
wolper: KHK har ju en mängd farliga skott och Haukeland står ju på huvudet gång på gång, jämnare spel i andra perioden men än så länge är det Karlskrona som styr matchen.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Mydar: Jag håller på KHK, det blir bättre för Modo rent ekonomiskt, en väldig skillnad dessutom, sen sportsligt är det bättre för Modo ur 2 perspektiv, 1. är att det är bättre för allsvensk hockey när man kan bjuda på derbyn, det lockar otroligt mycket mer än andra matcher, nr2. är att finns det inget ny nedflyttat shl lag som kan rusta med fallakärmspengar så blir det lättare för tex Modo att placera sig i toppen.

Jag förstår Timrå alla dagar i veckan, besvikelsen om dom förlorar ikväll och då kommer jag såklart vara förstående för deras skull, men samtidigt känner jag ju som jag känner och sätter Modo först ur alla vinklar och därför hoppas jag att KHK vinner för att jag tror att det gynnar Modo att ha länskolegan i samma serie lika mycket som att jag vill ha löven kvar i AS eftersom det är precis samma sak där.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Eller: 33 sekunder in i perioden passar henrik med nr33 på ryggen till Edler som passar Daniel med nr22 på ryggen som gör sitt 22 mål för säsongen...
Coincidence?!?
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Jag vet inte om man kan anse det som en bra skött ekonomi när man värvar in en ny trupp under säsongen bara för att någon annan betalar. Ejendals gubben är en affärsman och dom vill tjäna pengar, vad händer den dagen han slutar kasta in pengar i ett stort svart hål utan att få valuta?, dvs då leksand inte har den livlinan och externa inkomsten längre?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: För att man inte kan lura kommunen att köpa gatstenar längre ;)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Något som nästan mer spännande än Timrås matchserie mot KHK är om Leksand kommer gå i konkurs eller om PO Ejendal går in och räddar upp läget? ;)
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rogersson: Tror det är styf som har kallat till presskonferens, Timrå har äntligen betalat av det sista på hans pension!
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Nucky: Jag tror det blir Dimitrakos, Döme eller Pardavy som skrivit på ;)
Nämen skämt å sido, det borde vara någon annan än Hedman, Hedman gör en kanonsäsong och har väl vid flertalet gånger annonserat att Modo är enda klubben så där känns ju en presskonferens något onödig då han känns mer eller mindre given i truppen.
Hoppas på Tim W och gärna något nytt namn, möjligtvis en ersättare till Molin, men vi får se
+1
Kommentera

·