Vuollerim

417 inlägg · 4090 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja:
1. Ekonomin är troligen skärv, finns ingen anledning att tro något annat antar jag.

2. Ja, det reagerade jag också på. Det är ett måste att träffa rätt i de rekryteringar som ska göras.

3. Det är här jag fick intrycket att Manner har mer att bidra med. Ja, jag vet, några intervjuer ger inte hela bilden av person och kompetens.
Jag tror BomBom och Gunnar tittat mycket på vilka egenskaper tränaren ska ha både som människa och ledare. Det är bara att titta på Gunnars arbete med att ta in den helt oprövade duon till kvalet. Tur eller skicklighet? Svårt att bedöma men bra blev det.

Varför är de egenskaperna viktiga?
Framgång och motgång ställer liknande krav på ledarskapet tycker jag.
Ett lag i framgång surfar ofta på en våg där allt är möjligt. Är tränaren bra jobbar han vidare med det som gör att laget och spelarna är bra, blir tränaren fartblind kan laget helt plötsligt tappa allt och hamna i en negativ spiral.
Ett lag i motgång ställer motsvarande krav på tränaren. Den negativa spiralen blir längre och längre om det inte finns bra ledarskap och förmåga att kunna analysera situationen och jobba med de delar som gör att det till slut vänder.

Manner sa i någon intervju något i stil med att han aldrig förstått varför det negativa måste lyftas av tränare hela tiden. Att ständigt "trycka ner" skapar rädsla och gör att man gömmer sig. Han menade att det var bättre att i t ex matchträning berömma laget för det som gjorde att de gjorde mål än att vara negativ mot laget som släppte in målet.

Att ha ett välmående lag innebär inte, tycker jag, att blunda för åtgärder som måste göras utan det är sättet man jobbar med det som avgör hur laget mår och presterar.

4. Ja, förhoppningsvis har de väntat in den nye tränarens tankar och idéer innan de går vidare med resterande arbete där.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lyssnat på inslaget med tf klubbdirektörer, BomBom och Manner nu och jag måste säga att jag känner stor framtidstro efter att ha lyssnat på inslaget.

Många i detta forum och i andra grupper har pratat om en nödvändig nystart för Brynäs och jag tror att om det är någon som ska lyckas med det är det dessa personer.
Den ledarskapsfilosofi de representerar är helt rätt som jag ser det. De vill utifrån handlingsplanen, som jag tolkar det, få bort stuprören i organisationen och skapa en helhet där alla vet vad de ska göra med klubbens bästa för ögonen.
Ta bara den påstådda läckan det pratats om, sådant uppstår ofta när man inte förstår sin egen roll i den organisation man representerar.

Manners filosofi kring träningen tycker jag också låter klockren där det är utveckling i det lilla snarare än utskällning för misstag på träningar som ska lyftas. Om spelare mår bra har de också större möjligheter att prestera bra.

Det blir viktigt att träffa rätt med de nya spelarna som ska in men gör man det kan de första stegen på klättringen komma redan säsongen som kommer är min känsla.
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Tack till alla inblandade parter för en mycket intressant dialog så här långt kring stängd liga eller ej.
Det är precis den här typen av sansade dialoger som gör att det här forumet är bland de bästa och intressantaste att följa. Att sedan andra lags supportrar deltar med sina synpunkter och tankar ger diskussionen en dimension till. Keep Up the good work.
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Honken72:
Jag tyckte Wikegårds utläggning runt HV:s bortdömda mål var fantastisk. Under tiden repriserna rullade var det bara irriterande men så här i efterhand kan man ju skratta åt det.

I en av reprissekvenserna säger han något i stil med att "här ser vi att brynäsaren har en hög klubba men den påverkar ju inte situationen" för att i nästa läge tycka att HV-spelarens klubba inte va hög trots att båda försökte nå pucken på ungefär samma nivå 😂😂
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
JanT: Är det någon som vet varför det är två HV-supportrar som kommenterar matchen? 🤔
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Honken72: Malmö har ju dessutom matcher tillgodo på lagen framför och fortsätter de vinna kan de få hemmafördel i åttondelen.
Borde vara morot nog, sen om den moroten tar dem till seger är en annan sak.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San:
"Även om det har blivit rörigt och FBK:s lördagsmatch mot Brynäs blev framskjuten på grund av ett nytt coronautbrott i Gävleklubben"

Synd att journalisten inte tagit reda på fakta innan de gjorde intervjuerna. Om Peter J uttryckte sig enligt ovan som ett svar på t ex Brynäs pandemi konsekvenser så är det inte bara korkat, det är oförskämt.
Det uttalandet hade krävt lite initierade motfrågor om det läge bl a Brynäs är i för att ställa honom mot väggen.

Brynäs fick x antal matcher inställda pga att andra lag fick ställa in. När de skulle börja spela matcher igen åkte de själva på en längre nedstängning. Sedan jul och nyår har de i princip bara spelat matcher och sen åkte de på ett nytt utbrott. Nu ligger planeringen att spela 11 matcher på 21 dagar.

Om sammanhållningen i SHL inte är bättre än så här behövs inga ovänner.
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San:
"Karin skrev även att Scott och Persson troligen är borta säsongen ut."
Jag kan ha missat lite i deras rapportering men det jag läst från Karin och Sasse har oftast varit deras personliga åsikter om skadeläget till de som är med på liverapporteringen. Jag kan inte komma ihåg att jag sett att de underbyggt sitt svar med att det varit information från Brynäs.
Men jag kan ha missat som sagt.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs - OIK tjugoförsta i första tjugotjugoett
Skrubben: Visst är han ansvarig för många av förra årets värvningar men värvningsmodellen de använder nu tror jag inte fanns med i bilden då?

Hans roll som sportchef har nog betydligt större möjligheter att göra rätt val nu när han får underlag och kan analysera potentiella nyförvärv innan beslut fattas.

Sundlövs erfarenhet som sportchef kombinerat med A-lagets ledare är intressant och jag tycker därför de ska få fortsatt förtroende för att inte tappa fart.
+9
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Håller med helt. Att situationsrummet friar en situation som fick sådana allvarliga konsekvenser utan att motivera beslutet är helt galet.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs - Örebro nittonde i första tjugotjugoett
Morningstar: Jag tror att kontinuitet är viktigt i den situationen klubben är i nu.
Jag tror också att klubbens nya arbetssätt vid värvningar, med bl a avancerad statistik, är en framgångsfaktor som börjat få fäste i klubben. Jag vet inte när startskottet för det arbetssättet gick men ser man på de senaste värvningarna verkar de ha hittat en fungerande kemi mellan ledarna i laget och sportchef vilket jag tror är en viktig parameter.
Så fortsätt på den inslagna vägen och låt Sundlöv få fortsatt förtroende några år till.
+9
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Öööh, rättshaverist? Blir man det för att man ställer en berättigad fråga om hur de kunde undgå att ta upp den händelsen? Jag vill inte se den typen av händelser på en hockeyrink och förväntar mig att de som ska se till det tar sitt ansvar.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja:
För egen del vill jag att Scott ska känna någonstans att vi bryr oss. Jag vill dessutom få klarhet i vad som gäller och om möjligt påverka dem att se över sitt regelverk. Lämnas beskedet i morgon att de inte tar upp det så hoppas jag det finns en godtagbar förklaring. Då släpper i alla fall jag det ;)
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San:
Nu har jag fått svar på mina följdfrågor till Disciplinnämnden.

"Ärendet tas upp imorgon.

Normalt så läggs alla beslut från SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL ut på pressmeddelande men om ärendet lämnas utan bifall då anmälan är gjord av privatperson så läggs den inte ut.

Beslut är dock offentliga så vill man ha ut ett beslut kan man begära det. Du får i så fall höra av dig igen imorgon em.

Återstår att se vad disciplinnämndens beslut blir imorgon."

Jag kommer att mejla dem om att få ut beslutet i morgon eftermiddag om det inte hamnat under pressmeddelande. Jag återkopplar i så fall hit om ingen annan hunnit före.
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Axle San: Nej, så är det ju men samtidigt kan man tycka att de borde ta chansen att utreda händelsen, eftersom anmälningar kommit in, annars är ju något rejält fel i hela hockeyorganisationen. Hoppas de återkommer med svar på min följdfråga.
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Hej fick svar från Disciplinnämnden idag.
"Svar på dina frågor nedan.

Fråga 1.
Vem som helst kan göra en anmälan men disciplinnämnden är bara skyldig att handlägga anmälningarna gjorda av personer berörda av matchen såsom domare, spelare och ledare. Detta gäller samtliga idrotter som är anslutna till Riksidrottsförbundet (RF) och står i deras stadgar.
Inom svensk ishockey så tas även alltid anmälningar upp som är gjorda av SHL:s situationsrum, samt domarcheferna hos HockeyAllsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet.

Fråga 2.
Disciplinnämnden får inte på eget bevåg ta upp händelser som kan vara intressanta, se RF:s stadgar, det måste finnas en anmälan. För de som kan anmäla, se ovan.

Fråga 3.
Varför situationen inte anmälts kan jag inte svara på då disciplinnämnden bara handlägger det som är anmält. Den fråga får du snarare ställa till SHL:s situationsrum."

Svar på anmälan av händelsen
"Det finns redan ett flertal privatpersoner som anmält händelsen så jag kommer inte att lägga till ditt namn för det gör ingen skillnad om 1 eller 5 anmäler en situation, den är helt enkelt anmäld."

Jag har svarat på mejlet enligt nedan:

Stort tack för ett uttömmande svar!
En kompletterande fråga. När vet vi om frågan kommer att tas upp av Disciplinnämnden och hur meddelas i så fall det?
+6
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Brynäs-Skellefteå sextonde januari
Axle San: Swish sa de här med och en anmälan till swehockey dessutom.
+18
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bulan med idag enligt Swehockey..
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Det har diskuterats värvningar och kvalitén på dessa här de senaste timmarna ser jag.

Jag vill slå ett slag för att bli privatpartner. Igår var det Sportcheferna för dam och herr som svarade på våra frågor i totalt lite över två timmar.
Det var många intressanta frågor och de svarade så transparent som det är möjligt. Bl a fick Sundlöv frågor om hur rekryteringsprocessen ser ut och svaret han gav tyckte jag lovade gott.

Ni som är lika nördigt intresserade av Brynäs som jag är, gå med. Det är en win-win-situation. Du får mer information om laget i ditt hjärta och klubben mer pengar att bygga laget med. 😊👍
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Auchinleck:
Jag tror på Sundlöv.
Klubben borde redan nu, med de nya tränarnas inträde, ha ett helt nytt sätt att arbeta med värvningar där de tar hjälp av avancerad statistik där den finns att tillgå.
Om statistiken kommit in i värvningsarbetet tror jag Sundlövs kunskaper i övrigt kommer att vara en bra tillgång även framåt.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Vi blev fem st som köpte (stöd)biljett till matchen imorgon. Ni hänger väl på? I morgon ska Leksand knäckas!
+13
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg:
Campese är glad för att vi nu är fler än 1100 privatpartners och hoppas på fler.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Om jag var journalist hade rubriken efter dagens match varit självklar.
Bulan sänkte Bulan!
Härlig match av killarna, vi är på gång.
Kan vi få med Scott på torsdag tro?
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Frölunda HC - Brynäs IF 08-10-2020
Huge:
Hur Roger är på presskonferenserna struntar jag faktiskt i. Det är bara en färgklick när det tänder till mellan tränarna i de sammanhangen tycker jag.

Det värsta tycker jag är hans mycket osportsliga beteende under matcherna. Jag har sett otaliga matcher där Rönnberg betett sig osportsligt vid sidan om.

Varför han utmärker sig?
Jo han sätter verkligen press på domarna att döma i Frölundas favör oavsett om det är rätt eller fel, framförallt i Scandinavium. Han försöker då med alla medel påverka domarna även när han vet att det är fel och som gammal tränare är det beteende jag verkligen hatar.
Det är sak att bli arg när domslutet ÄR fel och en helt annan sak att försöka få med sig domslut när man inte ska ha det.
+3
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Morningstar: Så kan man absolut se det, förstår det. Jag tänkte dock att det är viktigare att sprida att det var en trevlig kväll och ett bra upplägg som jag skrev i ett tidigare inlägg.
Att utöver det skriva några av alla de svar som Sundlöv och Kevin gav tror jag inte är negativt för upplägget, förhoppningsvis tvärtom.

145 st var inloggade som mest vad jag kunde se och jag hoppas fler av er här på forumet hänger på. Jag tycker det är ett mycket spännande initiativ Brynäs gjort.
+15
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Mrassarson:
Sundlöv fick en fråga om han fått erbjudande om spelare som senare tackat nej pga annan klubb han före. Då berättade ha om att Lukas Bengtsson ville komma till Brynäs men när Sundlöv bestämt sig var det försent, Frölunda hade hunnit före.

Om Ersson går till NHL nästa säsong kommer Lindbäck att få frågan. Det förs en kontinuerlig kontakt men han kanske vill göra några år ute till.
Johan Larsson är alltid aktuell, en riktig favoritspelare hos Sundlöv.

Det pratades mycket Corona och effekter av det.

Två veckor till innan Scott är spelklar, kanske tidigare

Röding, Scott och Berglund i första och samma som nu i andra på frågan om hur han skulle ställa upp laget.

967 st hade gått in som privatsponsorer och Sundlöv hoppades på 100 till så att han skulle slå Berglunds notering från förra omgången.

Det var några av alla svar som kommunicerades.
+14
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
magr: Håller med, riktigt roligt format med många intressanta frågor.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
På onsdag kl 19 är det dags för hockeykväll med Sundlöv. Alla guld och silverpartners får delta och ställa frågor till Sundlöv.
Senast kl 15 på onsdag måste man ha registrerat sig för att kunna delta.
Uppladdat:

169x300-screenshot20201005-221251.jpg

+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Hockey ska ses på plats. Köpte två jag med men kom på nu att sambon jobbar och det är 60 mil till Gävle.. Jaja, det får bli som ett stödköp istället då 😊
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Gunderson: Damerna spelar mot AIK nu, sänds på Sportkanalen. 1-0 till Brynäs efter 10 minuter.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lesky: Självklart ska familjen ha varsin ask 👍
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Mattson: Andersen spelade sista perioden.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Kan man se hur fansens värvning utvecklar sig någonstans eller hur sker uppdateringen? Senast jag hörde något var det ca 1,1 miljon vilket är fantastiskt bara det.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Captain_fantastic: Skulle uppdateras kl 15 tror jag det stod i GD-artikeln med Campese.
+1
Kommentera


Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lemp: Swishat och klart, 1000 kr blev det. 😊👍
+15
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Davey_22: Berglund har fått ett kontraktsförslag enligt GDs intervju med Sundlöv.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, jag tror de avvaktar i viss mån men är beredda att hugga om rätt spelare dyker upp. Det borde väl finnas utrymme med tanke på att de försökt på Kellman t ex?
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Mattson: Kyrös stänkare efter fin upprullning var en riktig höjdare. Honkens målvaktsspel var grymt. Ett fantastiskt lag. 🇩🇪🇩🇪
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Samsung:
Lyssnade lite på hockeykväll på SVTplay nu där Bäckis intervjuades. De frågade honom om kontraktet och om han ville avsluta i Brynäs. Efter lite prat om svårigheten att veta hur det ser ut då, om han får vara skadefri, mm så nämnde han att det skulle vara kul att vinna det där SM-guldet och spela inför gävlepubliken igen..
Hoppas att det blir något år eller två i Brynäs innan han lägger av.
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
ellis: De var när tv sändningen började som Krobbe startade showen. Minns framförallt när Han körde elvispen framför målvakten och lurade upp honom på läktaren..
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San:
En lite bitter Rönnberg intervjuas i dagens GP. Han får se sin andra ass på de senaste två åren lämna i förtid.
Han pekar på riskerna med att ta in unga förmågor och deras brist på tålamod där de snabbt vill ta nya kliv i karriären. Han tycker även att man ska stå för de kontraktstider man tecknat och att det nu är en viktig rekrytering som ska göras där lojalitet, tålamod och viljan att jobba hårt och länge med andra kommer att ingå.
Så lite störd över situationen verkar han allt vara...
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tycker det ska bli mycket intressant att se Molins utveckling nästa säsong, om han nu är klar och om det blir en säsong.
Han fick väl ingen riktig försäsong förra året och inledde väl dessutom säsongen i Malmö med väldigt oklar status på om det skulle hålla?
Med tanke på det tycker jag att han gjorde en riktigt bra säsong i Brynäs även om de flesta poängen kom i pp.
Med en bra försäsong tror jag att han kommer att höja sin nivå i 5 mot 5 spelet och visa att han definitivt är en av toppspelarna i de två första kedjorna. Med tanke på spelsinnet han besitter kanske han tom kommer att rankas som topp 3 innan säsongen är slut?
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: För dåliga spelare eller systemfel eller en blandning?!?!
Makita: Om jag inte minns fel satt Fälth i cmores studio när Brynäs mötte Luleå den 25 januari. Då hade han spelat match dagen innan, det visades ett klipp, med Munkedal.
Han berättade då att han tränat två pass om dagen, inför en ett eventuellt kontrakt i Sverige eller Europa, tom november någon gång. Det hade fram till dess varit ganska tyst och då bestämde han sig för att lägga ner satsningen på hockeyn. Familjen tror jag bor i Uddevalla därav spel med Munkedal på lägre nivå.
Skulle han kunna vara ett alternativ? Tja varför inte, marknaden verkar ju inte vara så stor. Om han inte kräver för stor roll och löneutrymme så kan det kanske vara en möjlighet?
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: I ERP ikväll första februari 2020: Brynäs - Djurgården
lapad:
Tuff förlust som lika gärna kunde varit en trepoängare. Tycker alla gör en bra match mot ett stabilt Djurgården som gått som tåget under nyåret.

Tycker Sallinens kedja ser lovande ut med Perssons intåg. Både Sallinen och Molin såg piggare ut och Persson tog en del kamper utefter sargen och framför mål som skapade lägen för de två övriga. Tror det kommer bli bra i takt med att Persson kommer in i Brynäs sätt att spela.

Rödins kedja skapade tillräckligt för att avgöra men hade inte marginalerna med sig.
Fortsätter det så här kan det trots allt bli en kul avslutning på säsongen.
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Frölunda - Brynäs 2020-01-23
Bratwursten :
Sitter också på N, rad 21 😊
+1
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Frölunda - Brynäs 2020-01-23
Johannes Hedberg: Är också på plats med hopp om fortsatt positiv utveckling av spelet och gärna någon poäng in på kontot. Det lär dock bli en tuff match men man kan kanske hoppas på att Frölunda tappar lite fokus när de firat Joels tusen matcher?
Tips med hjärtat: 2-5
+3
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: Skellefteå AIK - Brynäs IF 2020-01-18
Tommy: Riktigt härlig seger! Gott jobbat!
+5
Låst ämne


Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Gott Nytt År! 🥂🍾
+2
Kommentera

·