Luleå HF

115908 inlägg · 887 ämnen

Forum för Skellefteå AIK

« · 1979831 · » Till forumet


Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: tack för intressant läsning !
läser ofta i andra lags forum för att rent allmänt få inblick i de andra SHL lagens tankar o funderingar. Håller med dig om att det alltid ska gullas med Lyxfällans IF - j-vla tjatande om deras fans hela tiden. Se måste jag säga att det är med visst nöje jag läser om Rivaliteten mellan näraliggande klubbar - ger ligorna en extra krydda . (läs Luleå - Saik, Modo - björklöven m.fl ) förstår därför inte ditt resonemang/jämförelse ovan med Rögle o Malmö - Är det så att du menar Helsingborg istället? Finns ju ingen från Malmö som skulle se på hockey i Ängelholm o vice versa...skulle säga att rent geografiskt så går ”gränsen” mellan Rögle-land o Redhawks någon stans vid Landskrona i nord/sydlig riktning. Landskrona verkar vara delat
( Även om det är en klar övervikt för Rögle sympatier (^。^)
Tycker för övrigt att Luleå ser starka ut i år - dessutom med det klart bästa målvaktsparet.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
eltifoso: Du har förstås helt rätt. Att ett lag drar mycket folk på bortais kan ju bero på
a) där finns utflyttade supportrar som kommer när deras favvolag är på besök
b) de har med sig supportrar hemifrån
c) hemmalagets supportrar är intresserade av att se matchen mot det bortalaget.


vilket förstås blir lite för avancerat för nysström och wenngrop, men faktum är att det finns ytterligare en teoretisk faktor att ta hänsyn till.

Se t ex Frölundas situation.
• De lyfter samtliga bortalags bortastats med c:a 350 åskådare eftersom de får räkna in publikmassorna i Scandinavium
• De själva drabbas av de generellt tomma läktare de möter på andra arenor, inte för att folk är ointresserade av Frölunda utan eftersom de arenorna inte fylls speciellt vilka lag som än kommer dit.

Jag som begriper det där brukar förstås plocka fram bortastats ibland under serien - gärna när Luleå redan mött Frölunda och Djurgårn borta, medan Apan inte gjort det, och så "bevisar" jag att hela landet är superintresserade av Luleå, medan de ger fan i Apan.

Men säg det inte till någon...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Signature: Oh, ja, det gör ni och det gör mig glad att jag gör dig glad :-)
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Intressant betraktelse.

Men Nyström måste hittat på eller sitta på siffror ingen annan har.

Han menade säkert i sitt uttalande att de hade flest bortafölje med sig!?

Hur eller var finner han de siffrorna, de siffror som du så fint lade fram inkluderar ju hemmafansen.

I teorin och troligen oxkså praktiken så var det väldigt väldigt få supporter till leksand på deras matcher , men desto fler hemmafans som ville se krossen av LIF innan de ännu en gång skulle åka ur

Så frågan kvarstår.. hur vet Nyström hur många Leksandsfans som är på deras bortamatcher, och ännu mer intressant hur vet han att de har flest ?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Tack för ditt engagemang om en sådan obetydlig klubb i dina ögon ;). Det gläder mig att vi fortfarande berör!!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nu är det bråda tider i Schtan, ungefär som när det lackar mot jul och julgransljusen sprider sitt inspirerande sken, på andra platser.

Dev nakas ju Den Första Isträningen! Och idag är det dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan i Schtan, då förväntansfulla förskolebarn får metspöet i sin hand för att doppa ned det bakom den förtrollade duken innan de får se vilken present just de lyckats erövra!

Men inte bara att metspön servas vidare ska ansiktsfärger testas, sexsträngade banjos stämmas och Apans symbol Apan träna på sitt "HöHö, finns det några snälla barn här, höhö?"

Det enda ingen har tid med, vid denna tid på året, då högtiden nalkas, är hockey. Men den drar väl igång senare fram emot hösten.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Trottoarkantens IF

Ja, nu när trottoaren för fyrtioelfte gången återtågat är det ju mer eller mindre självklart att s k hockeyexperter ska plocka fram ordboken för hyllningar och överdrifter, allt i syfte att gulla med den klubb, som den s k hockeyexpertisen i media har som första grundregel att den ska man man älska.

Sant är att den lilla orten under massor av år fick fram egna produkter i imponerande antal och höll sig uppe i svensk elit under lång tid. Runt sjuttiotalet t o m i topp, i kamp med Pölsan, fast därefter mer som ett lag längre ned i tabellerna, ofta krafsande nedåt strecken.

Men under 2000-talet har det inte varit så mycket med klubben. Annat än en väldig massa inköp av spelare och dessutom en massa fuffensaffärer för att bekosta detta ekonomiska vanvett. Övergripande liknar det väl mest alla historier om Apan.

Men nu är de tillbaka, och nu ska det gullas. Idag kommer sexpressens nyström ut ur trottoargarderoben för att sprida hockeyvisdom och förklarar att

"Inget svenskt hockeylag har fler supportrar på sina bortamatcher än Leksand."

Var får han den kunskapen, den sanningen ifrån?

Ja, farbröderna som utnämnt sig själva till hockeyexperter i de rickbetäckande tabloiderna trasan och sexet som venngren, roosen och nysström är ju Fjollträsksbaserade och den livehockey de orkar släpa sig till är bara den som utspelas på Hovet. Och där dyker säkert upp en massa nedflyttade masar för att hylla sitt lag.

Inget konstigt med det. Jag, som ser i princip alla Luleå Hockeys matcher här nere vet ju att vi är massor med folk från Luleå och Norrbotten som är här på våra matcher.

Men det tycks inte nysström ha upptäckt, troligen förblindad av Den Första Sanningen Om Hockey: ALLA ÄLSKAR TROTTOARKANTEN.

Nåja. Vi som inte är lika kreativa som nysström, vennsjö och de andra gör väl som vi alltid brukar göra. Talar sanning, genom att påstå sådant som har stöd av riktiga fakta, inte av egna hittepåfakta.

Vi kollar väl publiksiffrorna för 2016-2017, när Trottoarkanten senast var upp till Elitserien bara för att som vanligt komma sist och kvala sig ur.

Hemmasiffror:

1 FRÖ 9029
2 DIF 6989
3 MIF 6852
4 HV71 6481
5 FBK 6241
6 LIF 5737
7 LHC 5701
8 BIF 5425
9 ÖHK 5316
10 LHF 4896
11 VÄX 4757
12 SAIK 4686
13 KAR 4005
14 RBK 3790

Javisst är det imponerande att Trottoarkanten har så höga siffror hemma. Speciellt för att vara en till folkmängden liten kommun. Man kan förstås bearbeta siffrorna något för att beskriva hur mycket folk drar klubbarna, jämfört med hur stor kommunen är. Visserligen kan man invända med att till klubbar som Trottoarkanten och Luleå är ju folk beredda att åka flera timmar dvs 10.30 mil för att se hemmamatcher, vilket nog är tämligen ovanligt när det gäller typ Frölunda, Djurgårn m fl.

Men det vet vi ju bara och det blir inte så lätt att värdera hur man ska räkna fram något vettigt, om man ska utveckla lokal siffror till större regioner, även om det borde vara självklart att räkna in närhet till ännu större städer utan egen hockeyrepresentation på hög nivå, typ Timrå med Sundsvall, Leksand med dalastäderna, Rögle med Malmö m m etc. Eller hur mycket annat "händer" överhuvudtaget i kommunerna samtidigt som det spelas SHL-hockey?Snart måste man väl då ta in bensinpriset, genomsnittsinkomster, utbyggnad av kommunala trafik och så vidare och så vidare.

Men vi kan i alla fall ta det en bit på vägen för att något lite mer visa hur lagen uppskattas lokalt, genom att jämföra med folkmängden i den kommun där klubbarna är belägna.

Det har jag gjort.

Här har vi SCBs folkmängd 2016-12-31 för kommunerna i fråga:

1 Stockholm 935619
2 Göteborg 556640
3 Malmö 328494
4 Linköping 155817
5 Örebro 146631
6 Jönköping 125297
7 Gävle 99708
8 Karlstad 90198
9 Växjö 89500
10 Luleå 76770
11 Skellefteå 72266
12 Karlskrona 66262
13 Ängelholm 41336
14 Leksand 15507

Så nu har vi något att räkna med. Och då ska vi uttrycka det i något begripligt och jag väljer

Hur många, av tusen invånare i klubbens kommun, ser på klubbens hemmamatcher. Typ. Då får vi:

1 LIF 370
2 RBK 92
3 FBK 69
4 SAIK 65
5 LHF 64
6 KAR 60
7 BIF 54
8 VÄX 53
9 HV71 52
10 LHC 37
11 ÖHK 36
12 MIF 21
13 FRÖ 16
14 DIF 7

Intressant? Jo, lite. Och som alla förstår skulle man för lag som Trottoarkanten behöva - inte bara räkna på invånarantal Leksand utan också åtminstone Falun och Borlänge som båda ligger mindre än fem mil från Leksand och de båda städerna har 109289 invånare! Och då blir det liiiiite annorlunda.

Luleå kanske ska relateras till fler orter vid Norrbottens kusten, men den dominerande är Piteå med nästan lika nära till Skellefteå så det blir förstås lite vanskligt.

Är det inte dags att herrar självutnämnda hockeyexperter överför sitt vurm för Trottoarkanten till att beundra vad Timrå - med invånarantal i samma storlek som Leksand - drar för intresse?

Röglarna ska ju på samma sätt relateras till befolkningen i Malmö.

Som jag uppfattar det måste man väl ändå konstatera att de klubbar i SHL den säsongen med störst lokalt intresse är Warulfven, Apan och Luleå.

Vilket förstås vennblad och nysström inte förstått, men de har å andra sidan inte så lätt för att förstå det ena eller andra, halvt insomnade efter representationsmat och -dryck som de sitter på Hovet och "följer landets hockey".

Jag passade på att plocka upp den diskussionen om hur populära klubbarna är lokjalt, för att kunna konstatera att Fölunda och Djurgårn har snarast pinsamt lågt lokalt intresse.

Men nu gällde det ju intresset på bortamatcher, där nysström förklarat att Trottoarkanten dominerar. Så låt oss kolla genomsnittlig bortapublik för säsongen 2016-2017 då Trottarkanten senast var uppe och vände:

1 LHF 6027
2 LIF 6021
3 FRÖ 5991
4 FBK 5908
5 BIF 5893
6 RBK 5889
7 HV71 5784
8 SAIK 5618
9 DIF 5572
10 MIF 5545
11 LHC 5467
12 ÖHK 5467
13 KAR 5401
14 VÄX 5321

Ja, ser man på: de självutnämnda experterna har rätt, nästan. Trottoarkanten drar faktiskt nästan mest bortapublik.

Det är bara ett lag som är mer populärt.

Men eftersom det gäller Luleå gäller förstås en annan grundregler för "hockeyexperter av tabloidsnitt": Luleå räknar man inte med.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Jg känner inte till någon som helst information om att Luleå Hockey har hamnat i ekonomiska problem följt av bön till LKAB/SSAB eller Frukthamster att täcka kostnaderna för vanskötseln. Men du gör tydligen det: berätta!

Inte som när Apans tomma läktare generar sektledningen och de slår ett samtal till kommunen som gladeligen betalar samtliga biljetter nästa hemmamatch, för att lura dit folk och förbättra siffrorna. Pengar som kommunen bland annat tagit fram genom att släcka samtliga julgranar i hela norra Västerbotten...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: begränsande resurser! Tillåt mej små le! Ni är en dom rikaste klubbar då det inte spelar någon roll om ni trampar i klaveret med en miljardär som skjuter in cash alt. tar mössan i hand och ber om mer från LKAB/SSAB 😁 att ni skötter ekonomin bra nu ska ni ha en eloge för men så har det inte alltid varit då ni själva ställt till det många gånger! Men jag håller med det var verkligen ett annorlunda ord val för att vara nyvärvad, han kan ifs vara en rätt djup och analyserande kille, kommer gör stor nytta hos er 👍
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Jag tror att han behöver vara mer med i Luleå ett tag innan han kan bedöma saken, inklusive att förstå och imponeras av hur en klubb med begränsade resurser ändå kom före Frölunda i serien och tog slut först i vår inbördes semi, samtidigt som Frölunda med jätteregionen västra götaland utan besvär och konkurrens kan plocka upp hur många talanger som helst, inklusive hur rika Frölunda kan komplettera med att köa in allt de behöver.

Men. "intressant" var ett intressant ordval.

I min värld används det uttrycket inte sällan som ersättning i stället för att säga att "din mat smakar skit", det du skriver, målar eller komponerar är skitkasst och så vidare ;-)
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: han kanske insåg att de var Luleå och inte Frölunda han hamnat och där av ordvalet 😆
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Otto1: Kul! Lustig kommentar om Luleå - "spelar väl inte den mest underhållande hockeyn men intressant" h e he. Timrå har ju tagit pojken hela vägen hit - liksom Timrå tagit fram väldigt många pojkar imponerande bra senaste åren - och nu hoppas vi Luleå kan komplettera utbildningen innan Filip reser över och formar sin fortsatta framtid över där.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Underbart! Härligt att dela detta :-)

Synd att Apan slösar Apkommunens pengar på den första isträningen om en vecka. Skulle varit mer lämpligt att de everyhopa rest ned till kungliga huvudstaden och vandrat våra gator på söder fram till den av dig upptäckta jättenäsan - symboliskt innesluten av Skuggan - där de kunnat hylla sin egen legendariske och anrike hjälte: köp- och sälj-fenomenet Näsan.

En av sektens rättrogna som höll vad han lovade med en apsanning som visade värdegrunnnnnnnnd!
Kommentera


Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Ja, vi kom från Södra teatern och Mosebacke där vi tittat på utsikten över Stockholm, denna underbara stad, och gick ner mot Katarina bangata vilket var mina gamla kvarter från min ungdomliga och underbara Stockholmstid, så jag känner igen allt det du pratar om.

Näsan däremot, var ny för mig 😀
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Wow! Till att börja med imponerad över att du vandrade på mark där också jag vandrar - två kvarter söderut har den ljuvliga platsen Soldaten Svejk, några kvarter norrut den imponerande kopparväggen på hela huset till vänster och mitt emot fanns ett tag en ljuvligt utrustad ostbutik som tillhandahöll ostarnas ost Primadonna lagrad under sex olika tider - fortsätter man når man Södra Teaterns uteservering - en plats dit man söker sig varje vår för att njuta den kommande säsongen med utsikt över hela Stockholm, medan man citerar den underbara inledningen av den första svenska romanen - Johan Augusts Röda Rummet, som kom ut för exakt 140 år sedan.

Såvitt jag förstått har grannarna nu lyckats klaga på underhållningen kvällstid så att kommunen stoppar den efter en mer än hundraårig historik.

Nå, fantastisk bild från Stora Skuggan, som inte som alla andra stora Skuggor ligger på Djurgårn, och näsan syftar förstås till parfymeriet, som har sommarstängt.

Men vi utesluter inte att de i själva verket och underbart sublimt i stället vill illustrera hur Näsans vilda köpfester som tyck dra Apan i ekonomisk fallfärdighet, krossades av Skuggans och Bulans insatser för att visa hur det ska se ut, på riktigt:-)

Mycket vackert! Tack för den! Jag ska kolla in fönstret när jag vandrar förbi på söder.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Vid rundvandring på Södermalm så passerade jag detta på Östgötagatan och kunde inte låta bli. Stora skuggan och stora näsan! 😁
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nedräkningen fortsätter - årets stora händelse i hockey-Sverige - nej, i hockey-Universum är på gång:

Bara 8 dagar kvar till DEN FÖRSTA ISTRÄNINGEN!

En klassisk, anrik institution där man känner historiens vingslag och traditionerna är många!

Hur många av Skellefteås förskolebarn sluter upp på gratisfesten i år?

Vem får finaste ansiktsmålningen?

Vem får krama om de klubbens stora mjukisdjur, tillika symbol för klubben, apan i gult och svart?

Kommer de framkrypande byorginalen (större delen av den lokala befolkningen där alla heter antingen Marklund eller Lundmark), som inte bytt vare sig kläder eller underkläder senaste året, att kunna stå still när den sexfingrade banjomusiken sätter igång?

Som alla vet behöver ingen oroa sig för att spektaklet ska störas av hockey och sådant - ett år körde Apan till och med "Den Första Isträningen" från en scen i en park, eftersom isen fick manikyr och pedikyr i Apkraftarenan och det spelade förstås ingen roll.

Och strax efteråt kommer - som ett brev på posten - Apan att plocka fram kopian av Aplasse J:s och ApPeas manifest som de författade för så många år sedan - att postas ut över nätet som pressmeddelande till tidningar, radio och TV över hela landet:

Ishockeyintresset i Skellefteå är rekordstort och större än någonsin!

Tidigare i kväll inträffade Den Första Isträningen för Apan och Skellefteåborna gick man ur huse för att kunna se laget och spelarna, och i år slogs ett nytt fantastiskt rekord för åskådare på denna Första Isträningen, när x xxx åskådare följde träningen med stort intresse (OBS! Skriv in siffror i stället för x xxx och kom ihåg att slutsumman ska vara högre än den vi hittade på i fjol. Glöm inte att räkna tomma stolar om så behövs!).

Ja, det känns härligt att en sådan fin och häääärlig tradition fortlever och man känner en nåd och en ynnest att få vara med om sådana underbara tider, när Apan proklamerar hur otroligt nyfiken hela blygden är på Aphockeyn.

Någon gång kanske man lyckas förstå hur intresset fastslås öka och öka och öka, samtidigt som publiksiffrorna på matcherna minskar och minskar och minskar, varpå säsongkorts- och biljettförsäljningen krymper och Apans ekonomi gör mångmiljonförluster år efter år efter år.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: Fin liknelse, hockeyns svar på de sju dvärgarna. De 25 dvärgarna i Aptruppen. Fast det faller förstås på att det i en aptrupp ter sig omöjligt att hitta en Kloker, eftersom Erik Forssell inte spelar längre, sedan Apan sparkade honom för att åter ta in Fläskberget som kapare.

Och jag delar din uppfattning om utseendet. Faktum är att det ofta slagit mig att det är något konstigt med hur aporna ser ut. Visst, när det gäller utseenden kan man ha olika uppfattning och det som en del tycker är OK kan andra tänka inte duger.

Men när det gäller apornas spelare, tränare och ledare är det så slående att jag är säker på att alla utomstående delar den uppfattningen. Visst gäller det i första hans egna från blygden, men vanligen detsamma för allt inköpt som det verkas dras till Apan eftersom de passar in vad det gäller fysionomin.

Det gäller ju hela uppsynen, men framför allt snoken, kranen alltså näsan. När det gäller sektens högre prästerskap är det ju legio. Dess nya ordförande-överstepräst ligger ju inne med en potatisnäsa som man kan skrämma barn med. Och tidigare sportchefen - han med de galna köpfesterna som åsamkade Apan >28 miljoner back på tre år sedan han fyllt truppen med lata men dyra primadonnor - hade ju knappast några anletsdrag alls utan hela knoppen dominerades av en jättenåsa.

Något får mig att tro att det också är därför Apan i åratal haft en "hockey" som baserats på att highsticking ska ha alla chanser. Därför att han ligger inne med en kran som inte är av denna världen. Ett måsterverk när det gäller omöjliga näsor, ett näshockeyns svar på van Goghs tavla "potatisätarna". Highstickings näsa är vriden och böjd men pt vilket håll kan ingen förklara, eftersom den är böjd åt alla kända håll plus några okända, beroende av från vilken vinkel man betraktar den omöjliga skapelsen.

Tidigare hade ju Apan en fru distriktsläkare som "klubbläkare", eftersom hon hade sonen i laget, men senaste säsongen har de en ortoped vilket förstås passar bättre för hockey. Men igen-kligen borde de väl skaffa en specialist på öron näsa hals eftersom vi alla inser att utanför isen kopplas denne in hela tiden för än det ena sen det andra näsrelaterade symptom, varav de flesta aldrig förekommer i vanlig praktik utan bara som tämligen unika fall i denna grupp av helt omöjliga näsor.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Varför ser alltid Arvid Lundberg så j*vla trött ut?
Om Pudas med sin galna blick är Toker i laget så är då Lundberg Trötter :-)
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
En annan brännhet fråga inför säsongen är förstås följande:

Är det möjligt att vi till våren 2020 kan få se Skellefteå möta Burkölen om en plats i SHL säsongen 2020-2021?

Kanske.

BURKÖLEN
Burkölen har ju inte räckt till på många år utan harvat någonstans i mitten av allsvenskan utan att kunna hota uppåt och med chans att avancera till SHL.

Men nu har de fått in Per Kenttä som ansvarig. Kenttä lyckades ju lyfta upp lilla Asplöven till en allsvensk position under flera år och nyss lyfte han Oskars att för första gången avancera upp i elitserien SHL. Med sådana meriter kan man inte räkna bort Burkölen i år. Jag vet i stort sett ingenting alls om laget, men med Kenttä i ryggen finns förstås definitivt chans att Burkölen kan bli ett av de två allsvenska lag som får chans att ta sig till SHL. Därefter blir det svårare för de allsvenska lagen för närmaste fem åren därefter är det bara ett enda lag som kan ta sig upp i SHL.

SKELLEFTEÅ AIK
Visst, laget har senaste åren lyckats ta sig upp bland topp sex och garanterad plats i slutspelet, där de 2/3 senaste åren dock försvunnit direkt i kvarten.

Men långt in i säsongen senast var det oklart om de ens skulle nå plats 10 och uppåt. I vår lyckades det ju, men hur blir det nästa gång?

Även om de blivit av med CryBert är det ungefär samma tränargäng som inte speciellt imponerat och det är mycket tydligt att man inte längre har råd att konkurrera om klasspelare utan får nöja sig med lite billigare i hopp om att det ska fungera. Men av allt att döma kommer de ändå att köra vidare med "Skellefteåhockeyn" vilket inte fungerat speciellt och enda hoten är sönderlästa.

Och till det kommer att Skellefteå på alla fronter riskerar vara på en sönderfallande bana: ekonomiskt och sportsligt med ett stort antal ledare som nu försvinner och ersätts av andra som med få undantag inte alls imponerar. Och till det kommer att få klubbar har en sådan historia som Skellefteå där stora och imponerande framgångar nästan omedelbart kunnat konvertera till ett totalt fall hela vägen ner.

När man ser över vilka klubbar Skellefteå har att konkurrera med kommande säsong har vi:

• Brynäs IF
• Djurgårdens IF
• Frölunda HC
• Färjestad BK
• HV 71
• IF Malmö Redhawks
• IK Oskarshamn
• Leksands IF
• Linköping HC
• Luleå HF
• Rögle BK
• Växjö Lakers HC
• Örebro HK

Om Skellefteå får det tungt även i år - hur många av dessa lag kan bli räddningsplankor; hur många kan Skellefteå räkna med att de kommer att ha bakom sig?

I mina ögon Oskarshamn. Är inte alls säker på att de kan räkna med att komma före något av övriga lag, om de får kämpa i motvind.

Och skulle de bli lag 13 i SHL samtidigt som att Burkölen blir #2 av de allsvenska lagen att nå kval för SHL...ja, då har vi kval i Västerbotten, och i det läget har Skellefteå allt att förlora medan Burkölen har allt att vinna och med sådana förutsättningar brukar det bara kunna sluta på ett sätt.

Skellefteå-Burkölen i kval våren 2020 - kan det bli så?

Kanske.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Byter tråd till Skellefteå AIK Forum för några kommentarer. Tro det eller ej, men när jag skriver i denna tråd brukar jag hoppa över gliringarna i syfte att respektera vettiga personer som Knegarn och Blizzard, för vilka detta Forum för Skellefteå AIK skapats, sedan deras rättmätiga forum ockuperats av troll som bara öser förolämpningar på de båda, om de skriver där.

Men det jag skriver om den klubben - oberoende av om det är här i denna tråd eller i Luleåtråd - är som alltid baserat på fakta och objektivitet förstås.

Nu gällde det klubbens nye center, Pyatt. Han har ju tidigare i karriären bedömts som duktig skridskoåkare, inte så stor och inte så hemma i fysiskt spel då han riskerar komma bort, s k tvåvägscenter där hans offensiva kvaliteer kanske inte varit så framträdande utan snarare hans defensiva förmågor, användbar i boxplay etc.

Och med detta har han lyckats få lira över 400 NHL-matcher. Inte som någon stjärna, men laglojal och fyllt en plats, fast gissningsvis inte i någon 1a- eller 2a-lina.

Men senaste säsongen gick det inte så bra. Ottawa sparkade iväg honom i början av januari när de rensade lite bland spelare för att kunna hämta in Anders Nilsson för att täppa till den akuta bristen på vakter på NHL-nivå. Pyatt skeppades genom flera uppgörelser från klubb till klubb och hamnade till slut i AHL och fastnade där hela våren. Under hösten 2018 i Ottawa hade han reducerats till en brunkar i en fjärdelina och inte ens där lyckats han impa tillräckligt.

Av allt att döma en spelare som hade fått respass från NHL och som riskerade att aldrig komma upp igen utan att fastna nere på hockeyns bakgård AHL.

Så visst. En center som kunde tänkas lockas av att komma till SHL och dessutom knappast så dyr att t o m ekonomiskt skadeskjutna Skellefteå hade råd med honom. Inte så oväntat att Erik Forsell skulle spåra upp Pyatt under den för Skellefteå så oerhört viktiga jakten på en fungerande center; något de saknat i flera år nu.

Men är han det som Skellefteå behöver?

Som alla vet lägger Skellefteå i första hand upp spelet på att få en förstalina som producerar framåt. Visst, de andra linorna får gärna också leverera men i många år och troligen fortsättningsvis också har linorna 2-4 varit tämligen tama framåt och det enda som ibland fungerat är när ettrige Wingerli haft hyggliga komplement i fjärdelinan och kunnat ösa på.

Så för övrigt har laget väsentligen handlat om att fungera för att hindra baklängesmål. Vilket varit svårare för Skellefteå på senare år. Dels eftersom de saknat vakt som imponerat - och svårt att tro att det blir bättre kommande säsong; dels eftersom de haft för dåliga backar - nu anses det ju att de förbättrat detta eftersom några "egna" tagits "hem" men att det blir bättre behöver man nog avvakta och få se, ínnan man tror på det; dels eftersom Näsan fyllde på linorna på spelare som inte var precis inställda på det hårda jobbet och defensiva uppgifterna för vingar - som alla lag i SHL numera måste spela med, sedan Rönken visade vägen med Luleå för nu nästan ett decennium sedan; kommer detta, linornas defensiva jobb att bli bättre i år? Det vet man inte, men de har ju i alla fall sparkat många av de köpespelare som inte direkt var intresserade av det hårda jobb som krävs.

Men Skellefteås stora ambition är alltså att, mellan Lindström och Möller, få in en center som kan åstadkomma att dessa duktiga skyttar serveras med puckar i lägen där de är obevakade och i bra lägen.

På senare år har det ju inte fungerat alls. Snarare att de fått de flesta skottchanserna långt ut och i lägen som alla kunnat läsa åratal i förväg och då lyckas de inte. Visst, hyggligt med i poängligan men det beror ju i första hand på att de fått alla framåtchanser för Skellefteå, t ex den dominerande tiden i PP.

Och då frågar man sig: kan Pyatt fixa detta?

Det vet man inte. En liten kille som brukar komma bort vid fysiskt spel låter inte direkt som det som klubben helst skulle önskat placera i det obekväma slottet för att ta de tuffa uppgifterna för att avlasta Lindström-Möller.

Det här förstår Forsell naturligtvis, men jag tror att han fått acceptera att ta det han kan och har råd med. Pyatt - om han kan studsa tillbaka och fungera som tidigare i karriären - kan förstås visst leverera ett hyggligt spel. Men: är det den typ av spelare som de skulle önskat stoppa in mellan möller-lindström?

Om inte, kan detta Skellefteås extrema fokus på att få till en förstalina för dessa herrar riskera att bli något som kan dra klubben ned på allt lägre placeringar i tabellen.

Tror jag.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Mycket intressant analys av dig, Osj02, Jag har själv ytterst begränsad kunskap avseende företagsekonomi och redovisning och därför upplysande att ta del av den information du ger:-)

Inse nu att de 70 miljoner de menade att de hade i eget kapital för tre år sedan - vilket efter senaste tre årens ekonomiska förluster antas ligga på 40 miljoner idag, inte handlar om reda pengar på Apans sparkonto utan snarare bundet i anläggningar och om inte de kommande förlusterna de presenterar naturen av inom några månader handlar om nedskriven uppskattning av värdet av anläggningarna måste det handla om helt sjukt usla affärer troligen som följd av Näsans galna köpfester.

Apledningen med ApPea som megafon skyller ju varje gång på Skellefteås invånare: de har inte kommit på matcherna, de har inte löst årskort, och det är klart att när Apan nu för andra gången i senaste tre slutspelen sparkas ut redan i kvarten så blir det färre matcher.

Men en semifinal skulle betytt bara 2-3 matcher ytterligare och så många miljoner skulle det inte betyda.

När det gäller tappat på publiksidan har det ju pågått minst fem år så det måste de ju kunnat räkna med - annars har de ju ställt prognoser och ekonomiskt planerat på ett sätt som antyder att de är helt inkompetenta.

Nej, man gissar väl att det handlar om köpfest på spelare. Och att det därmed är Aplasse J, följt av Näsan som med stöd av ApPea genomfört alla dyra och misslyckade affärer.

En del av dessa känner vi ju till.

T ex att Aplasse innan han försvann skrev kontrakt med Fläskberget som fick 300 000 kr i månadslön i två år! Helt sjukt förstås. Ett avtal som kostade >7 miljoner bara i lönekostnader och lägger vi på sociala avgifter kostade påskriften >10 miljoner! Det är också möjligt att Aplasse betalade ut en sign-on bonus som vi inte har koll på om den betalats utomlands t ex till Fläskberget limited, registrerat på Malta. Vidare kan förstås en hel del av pengarna vara lagda som pensionsavsättningar, men jag tror att de i så fall ska vara inräknade i de 300 000? Men det kanske också ingick bestämmelser om senarelagda pensionsavsättningar som först på senare år kommer att märkas?

Ja, ni hör ju. Sådana enorma pengar lagda på det fuskande, filmande, fulspelande Fläskberget! Det är ju en extrem överbetalning och det kan bara uppfattas som att kasta bort pengar.

Och om de överbetalt Fläskberget så extremt; hur mycket kan de ha lagt på sådana som Möller, psykbrytet, Hollooway, Ortio med flera?

När det gäller Zahrisson läckte det ju ut att man givit honom en miljon i sign-on bonus, dvs pengar som inte inräknas i lön utan som utbetalts till något företag i utlandet och därmed gömts undan från svensk skatt.

Personligen brukar jag ju karakterisera dessa sign-on som "svarta pengar under bordet" och det beror på att jag är helt säker att den gång en skattemyndighet väljer att pröva dessa utbetalningar kommer de att vinna ett sådant mål med följd att det prejudicerande innebär att samtliga sign-on betalda till utlandet kommer att uppfattas som ersättning för arbetsinsats därefter i Sverige och då smäller det till, för därmed ska där påk
läggas skatter och sociala avgifter och då kommer det att bli tredubbla kostnaden för klubbarna.

Apan HAR ju köpt många spelare som befunnit sig utanför Sverige när de ritat på så vi kan bara spekulera om hur mycket de betalt ut för sign-on. Man tycker ju att det ska redovisas offentligt i boksluten?!

Och förutom alla "stjärnor" Apan köpt in, som därefter helt misslyckats har de ju också köpt in spelare som i stort sett hela tiden varit skadade innan de dragit. Ta mygel-RitOla, exempelvis. Apan la in massor av pengar och för det skulle de få 1,5 års spel av RitOla, efter ett halv års rehab, men då förklarade RitOla att han var yr, och därför måste skita i att spela 1,0 av 1,5 år och Apan släppte honom hejhej.

Eller Aaltonen. Långt kontrakt, 1 mål på 35 matcher, därefter sparkad till finska Liiga där JMA öser in mål och poäng och det är nog Apan som betalar största delen av hans lön nu och dessutom nästa år också!

Eller Jesper Jensen. Han tar de över för ett fyra månaders kontrakt med en månadslön på 170 000 kronor, dvs en kostnad på en dryg miljon.

Vad fick de för det? 10 matcher i SHL, 6 matcher i slutspelet. Inte ett enda mål men >30 minuter utvisning.

Vad tillförde han hockeymässigt för Apan?

Ingenting alls, naturligtvis. Ingenting, ingenting, ingenting alls. Och det kastade Näsan bort en miljon på!

Ja, med sådan kvalitet på de sportsliga besluten förstår man att det går åt helvete.

Vilka är då dessa amatörer, som tycks ha drivit Apan till - om inte ruinens brant så betydligt närmare den?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: min poäng är just behovet av att strypa nästa säsong och konsekvenserna på truppen och det sportsliga. Vi vet att en dyr trupp inte är synonymt med framgång och det är absolut inte ett omöjligt uppdrag att lyckas med. Kanske kan man med stor skicklighet lyckas bygga nytt. Därför intressant med att få fram fakta längre fram, hur illa är det egentligen.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: många domedags profesior här! Men du glömmer en viktig aspekt att vi redan har varit på ruinens brant och även om vi tar en ordentlig förlust så kommer det att strypas ordentligt nästa säsong då vi har haft ett stort kapital det finns inte en chans att vi kommer balansera på knivens egg igen, Luleå där emot är i en tvärtom situation där man gått som tåget en hel säsong och luktar på ett guld och det triggar publiken bättre att komma Plus en miljardär som ligger i bakgrunden och står för sign on's och ev. klaver tramp 😀 njut nu medans det går bra! De vänder även för er en vacker dag
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Tror du ligger nära sanningen där.

Och nu kommer verkligheten närmare Pea då den untuchable starke mannens fasad håller på att krackelera nu när det inte går att med kreativ bokföring och hitte på förklaringar dölja de röda siffrorna längre.

En tydlig indikation att Pea försöker smita ut bakvägen är att han sökt jobbet som chef för det nya Kulturhuset som är under uppförande. Dax att hoppa på nästa grej som är ”inne” just nu i Schtaaaaan när Apans glans har falnat.
Tror han är en sådan där personlighet som vill hoppa på och synas och sola sig i glansen vad det än gäller sport, kultur, politik what Ever.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Finns en annan variant, det är att man skrivit ner de investeringar man förra året gjorde i arenan (restaurangen var det väl). Det innebär att utbyggnaden inte varit lönsam och att man inte ser att den blir det heller. Men varför säger inte Pea det då? Istället pratar han om årskort och därigenom lägre publikintäkter. Det är en bättre tolkning ur klubbens perspektiv, läget blir inte lika pressat ur en likviditetssynvinkel eftersom det blir ett bokföringsmässigt negativt resultat. Pressen på spelarbudgeten blir mindre men det visar att investeringen var dålig vilket påverkar förmågan att skapa nya intäkter.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Ljuvligt att läsa!!!!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Dags att spekulera lite i Schtaans ekonomi. Eftersom vi ännu inte sett deras årsredovisning som väl dyker upp i maj/juni så får vi gissa.

Pea säger att man haft 4-500 färre årskort. Det ger max 2-2,5 mkr i förlorade inrtäkter. Var kommer resten ifrån?
Vi vet att man inför detta år i princip hade tömt sin likviditet genom satsningar på utbyggnader i arenan. Gav restaurangen inte utdelning? Få besökare som inte konsumerar? Har man snurr på företagsintäkterna? Börjar skeå kraft sina?
Ytterligare 7-11 mkr i underskott innebär helt säkert ökade skulder. Vi vet också att det dök upp en NHL ersättning för Per Lindholm på c:a 2,3 mkr. Detta är troligen med i årets resultat vilket innebär att hockeyn gått motsvarande sämre. Nya tv pengar med ca 16 mkr. Resten är gissningar.
Vi kan anta att man haft höga spelarkostnader, tom mycket höga spelarkostnader då man värvat friskt av dyra spelare. Vi ser att publiksnittet sjunkit återigen och att man åkte ut i kvarten. Troligen budgeterat för semi. Det kan man ana i kommentarer i media under året.

Nåväl, ett underskott på 7-11 mkr sätter stor press på föreningen. Det egna kapitalet är fortfarande 40 mkr men eftersom likviditeten är borta så är det kapitalet helt bundet i anläggningar. Men drar därför troligen stora summor på checkkrediten. Konsekvensen är begränsad rörelsefrihet och ökad räntekänslighet. Likviditetsproblem är en av de vanligaste orsakerna till konkurser. Om bankerna tvekar så stryps tillgången till nya krediter. Baserat på dessa gissningar så tror jag att likviditeten är det absolut allvarligaste problemet för SKAIK. Det innebär att man måste banta kostnadssidan och budgetera intäkterna försiktigt eftersom nya underskott kan bli katastrofala. Antar man att underskottet inte beror på nedskrivningar eller andra speciella poster utan är ett riktigt underskott ur hockeyverksamheten så kommer spelarbudgeten att behöva bantas ordentligt med motsvarande eller nya företagsintäkter tillkomma. Addera Lindholms NHL ersättning till ett strukturellt underskott på 7-11 mkr så närmar man sig ett behov av att banta truppen på 15 mkr. Att öka intäkterna i Schtaan är nog inte lätt, skulle tro att sponsormarknaden är tömd och vi vet att även kommunen har betydande ekonomiska problem att brottas med. Allt tyder därför på en rejäl bantning av truppen. Baserat på ovan kan vi förvänta oss en stor rörlighet där kontrakt bryts och ersätts med talanger från HA kryddat med någon namnkunnig spelare. Kontrakt som bryts har ju en tendens att kosta pengar, så att städa är inte billigt, det vet vi i Luleå av egen erfarenhet, vad jag förstår gäller några tyngre kontrakt också för kommande säsong. Konsekvenserna av det här kan man ju spekulera i. Om man inte har bra scouting så .....

Nog spekulerat från min sida, kanske har ni bättre koll på fakta. Vi får väl helt enkelt vänta tills resultatet blir offentligt. Men fortsättning lär följa och visst är vi vara nyfikna.
Kan vi få se ett kvalderby mellan Västerbottens nästa vår, ja visst, sannolikheten ökar dramatiskt.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Luleå-Röglet
Apan-Warulfven

Känns på förhand upplagt för att vi ska torska idag. Vi har många matcher lyckats slingra oss till vinst fast det kunde gått annorlunda men slytet betalas så småningom med motflyt och Röglet har blivit allt starkare på senare tid - knackar definitivt på dörren till topp 6 nu. Samtidigt som att Luleå har mer problem att lyckas hemma än borta.

Ulfven däremot ska förstås inte ha några problem med Apan som är åter i "superspelet" att hålla sig till sargen. Bara Möller som försöker, men en fluga gör ingen sommar. Nu slipper de dessutom landets fuskigaste Fläskberg med sitt mygel. Nej, det här blir en enkel match för Ulfven. Jag inte ens smyghoppas att Ulfven ska falla för att gynna oss i toppstriden. Inser ju att Ulfven segrar ändå och då ser jag helst att de inte släpper pinnar mot fusklaget Apan.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Tufft läge för Anders Nilsson i Ottawa nu. Dels några insatser runt 90% varpå Anderson släppts in från kylan. Dels tappade Ottawa nyss - som man räknat med - först Duchene och sedan Stone. Ottawa, som NHLs klart sämsta lag, hade i alla fall lite offensiv styrka vilket innebar att man vann ett gäng matcher när Anders storspelade i målet. Men det berodde på nämnda starka forwards, som man nu tappat. Och som dessutom båda många gånger hyllade Anders målvaktsspel.

Nu lutar det mot att Ottawa kommer att råtorska resten av seriematcherna och det blir troligen svårt för vakter att imponera speceillt där...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Svanru: Det finns en ytterligare variant att rädda tummen. En variant som Apan utvecklat under alla år av anor att ligga i botten.

4. De vänder tabellen upp-och-ned och visst: då toppar de, eller nästintill.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Svanru: Jo,jag vet. Ni har fortfarande många spelare borta, men är ändå så dominerande och kommer så att fortsätta vara. Vad händer om ni får tillbaka era skadade dessutom? Ni blir ännu mer överlägsna förstås.

Att ni tappade pinne mot Timrå ändrar inget. Ni iddes inte ta i, bara, eftersom ni mycket riktigt visste att Timrå nu är det svagaste laget i serien. Visst skulle ni vunnit med tresiffrigt om ni brytt er.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Yep. Allt talar för Ulfven. Om de inte slöar vinner de serien.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Ont i tummen beror på scrollande med tummen när man försöker hitta sitt lag i tabellen. Botemedel kan vara
1. Vinna matcher för att gå upp i tabellen.
2. Inte bry sig var man ligger och vänta på slutspel och därmed vila tummen
3. Att använd Tigerbalsam för att lindra besvären.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
En invändning mot ditt resonemang är om dina tidigare analyser hade stämt skulle ha vi vunnit med tresiffrigt mot Tikarna men hockey är oftast mer än kvalitet utan faktorn att kämpa fört sin existens är mycket större dvs hjärta slår oftast kvalitet det finns det många exempel på detta. Jag tror att lagen kring strecken kommer att prestera långt mycket mer än t ex vi som är säkra.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Grym analys Sven men vi har fortfarande sex man borta pga skador och avstängningar. Vi har varit ett dansband som spelar rocken roll blandat med mjukisar dvs berg och dalbana i våra prestationer. Jag är inte säker men det känns som att vi kommer implodera i någon riktning sedan åt vilket håll det kommer att gå har jag ingen aning om men det är frågan.
Sedan har jag slängt ut frågan till SAIK och VF ur ett humoristiskt perspektiv om botemedel om hjälp med värk i tummen. får se om jag får något svar :)
Har du något botemedel?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Imponerande analys, Sven. Fördel Ulven helt klart! Just därför kommer vi att vinna 👍
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Visserligen håller jag med Lajon om att vi får vara nöjda om vi fixar topp 6. Samtidigt som att det verkar ha lossnat fullständigt för Ulfven nu och alla inser att de inte går att stoppa.

Men eftersom vi fortfarande har lika poäng har jag sett över och analyserat avslutningen av serien:

2019-02-26
Luleå HF - Rögle BK
Skellefteå AIK - Färjestad BK

2019-02-28
Djurgårdens IF - Luleå HF

2019-03-01
Mora IK - Färjestad BK

2019-03-02
Timrå IK - Luleå HF
Färjestad BK - Mora IK

2019-03-05
Färjestad BK - Brynäs IF
Luleå HF - HV 71

2019-03-07
Örebro HK - Färjestad BK
Linköping HC - Luleå HF

2019-03-09
Luleå HF - Linköping HC
Växjö Lakers HC - Färjestad BK

2019-03-12
Färjestad BK - Luleå HF

2019-03-14
Luleå HF - Växjö Lakers HC
Färjestad BK - Djurgårdens IF

Hmm. Det kan man ha synpunkter på. Jag försöker sammanföra det motstånd vi har:

SAMMA MOTSTÅNDARE
• Färjestad BK - Djurgårdens IF
• Djurgårdens IF - Luleå HF

• Växjö Lakers HC - Färjestad BK
• Luleå HF - Växjö Lakers HC

Starka topp-6 motståndare, varsin hemma och borta?
Bedömning: Ungefär lika.

OLIKA MOTSTÅNDARE
• Luleå HF - Rögle BK
• Luleå HF - HV 71
• Timrå IK - Luleå HF

• Örebro HK - Färjestad BK
• Skellefteå AIK - Färjestad BK
• Färjestad BK - Brynäs IF

Hmm. Rögle och HV går bra, medan Timrå är enklare. Öret går också bra men Apan och Pölsan är svaga. Mot det har Luleå två hemma mot Ulfvens hemma och sammantaget får det bli ungefär lika här också.

BACK-2-BACK
Mora IK - Färjestad BK
Färjestad BK - Mora IK

Linköping HC - Luleå HF
Luleå HF - Linköping HC

Klar fördel Ulfven. Redan avsågade Morsan bör ha släppt intresset och förbereder sig för kvalet, medan Pungen har bättre kapacitet och kämpar för att klara sig till slutspel.

INBÖRDES MÖTE
Färjestad BK - Luleå HF

Jahaja. Warulfven har redan innan detta fördel genom enklare motstånd och med hemmais i inbördes mötet rasar Ulfvafördelen upp i höjden!

Vi validerar resultatet genom att kolla vilka vi INTE möter. Det lag, som har ett svårare program kvar, för förstås ha enklare lag bland de man INTE möter. Så här ser det ut:

Vilka lag möter vi inte?

WARULFVEN
Fulunda
HV
Pungen
Timrå

LULEÅ
Fulunda
Apan
Pölsan
Morsan

Som väntat. Ulfven missar bara Timrå av de enkla lagen medan Luleå missar Morsan, Pölsan och Apan - tre lag som inte risar marknaden nu.

Även vid denna jämförelse visas Ulfven ha det lättare programmet. Och oberoende av allt detta har de bonus genom att få möta Morsan isf Pungen 2 ggr, samt möter Luleå hemma i omgång 51…

Grattis till seriesegern, Ulfvar!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Försökte mig på en omöjlig uppgift. När tanten tagit bort alla inlägg skrivna av hockeykunniga fanns bara den av tanten förklarade poesin av Ossianmonstrumet kvar. Och jag försökte förstå vad den lallaren dillar om.

Tydligen har han läst att i den lille orten Tystfjord vid norska kusten har förekommit en hög frekvens sexuella övergrepp, bland den lulesamiska befolkningen.

"Lulesamiska" tänder ossianmonstrumet direkt på och vill mena att det är intimt förknippat med Luleå Hockey, varpå de obehagliga övergreppen också - enligt Ossianmonstrumets "logik" - gör det.

Samer finns spridda framför allt i norra Norge, Sverige och Finland, ifall de inte flyttat söderut. Språket samiska delas in i tre större språkgrupper med en massa mindre dialekter, varav lulesamisk är en som bl a talades av de samer som levde efter luleå älvdalen upp till stora och lilla lulevatten. Numera finns bara ett hundratal som talar lulesamiska i Sverige fr a i Jokkmokk, lite i Gällivare och Arjeplog, samt i den norska orten Tystfjord alltså.

Vad har "lulesamiska" med Luleå eller Luleå Hockey att göra?

Ingenting alls.

Utom mellan öronen på Ossianmonstrumet och tanten som måste surra om något annat när de nu inte kan tala om Apan och hockey i samma mening utan att kräkas.

Ossianmonstrumet: "Ja de flesta vet nu hur de leastadianska lulesamerna behandlar barn och ungdomar. Det kan nog hänga ihop med att Qatar tvingas rekrytera alla sina ungdomsspelare från Sörland och Tjeckoslovakien? Ryktet har ännu inte spridit sig så långt."

Tanten på Apsidan eliminerar alltså samtliga inlägg av hockeytänkare från olika klubbar.

Men det där dravlet får stå kvar, eftersom tanten betraktar det som "poesi".

Herrgud, vilka idiotier!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Intressant att notera att Apan senaste åtta matcherna varit sämre än alla lag förutom förstås Morsan och Timrå. Samt Malmö och Pungen. De två sist nämnda kanske kan skärpa sig och eftersom Apan successivt blivit allt sämre efter den hysteriska peaken efter nyår kanske de kan tappa än mer och och t ex Malmö skärper sig blir det kanske plats 11 och missat slutspel för Apan?

Den här totala kollapsen för laget Apan speglas av den likaledes totala kollapsen på Hockeysnackets Apsida. Nu har tanten varit där och kastat bort alla inlägg på senare tid med följd att nästan alla inläggen är gjorda av Ossianmonstrumet, dvs helt meningslöst dravel.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Så planerar vi för avslutningen för SHL. Just nu har vi tabelläget:

1 Färjestad BK 82
2 Luleå HF 82
3 Djurgårdens IF 74
4 Frölunda HC 74
5 Växjö Lakers HC 71
6 HV 71 70

7 Skellefteå AIK 68
8 Rögle BK 68
9 IF Malmö Redhawks 67
10 Brynäs IF 63

11 Linköping HC 62
12 Örebro HK 57

13 Mora IK 48
14 Timrå IK 38

med åtta matcher kvar. Om vi kollar formtoppen under de senaste åtta matcherna finner vi:

1 Färjestad BK 21
2 Luleå HF 17
3 Frölunda HC 15
4 HV 71 15
5 Örebro HK 15
6 Djurgårdens IF 14

7 Rögle BK 14
8 Brynäs IF 13
9 Växjö Lakers HC 12
10 Skellefteå AIK 10

11 Mora IK 8
12 IF Malmö Redhawks 7

13 Linköping HC 6
14 Timrå IK 1

Vad händer om lagen håller samma form under kommande åtta matcher som under senaste? Vi lägger ihop tabellerna och i så fall får vi efter 52 omgångar:

1 Färjestad BK 103
2 Luleå HF 99
3 Frölunda HC 89
4 Djurgårdens IF 88
5 HV 71 85
6 Växjö Lakers HC 83

7 Rögle BK 82
8 Skellefteå AIK 78
9 Brynäs IF 76
10 IF Malmö Redhawks 74

11 Örebro HK 72
12 Linköping HC 68

13 Mora IK 56
14 Timrå IK 39

Ingen förändring avseende lagen bland topp 6, alltså. Men Röglet är nära.

Likaledes när det gäller lagen på plats 7-10; samma lag som i detta nu. Men Öret är riktigt nära och med tanke på att de skaffat förstärkningen Jhohnhahsh som vakt under senare delen av de åtta senaste matcherna kanske de kan gå ännu bättre och kan hota något av lagen Malmö, Pölsan eller Apan om plats i åttondelen.

Skulle formtoppen hålla i sig exakt får vi följande slutspel:

Åttondel:
Röglet-Malmö
Apan-Pölsan

Ojoj, vilka drabbningar, Och sedan får vi i kvart

Warulfven-Röglet/Apan/Pölsan
Luleå-Apan/Pölsan(Malmoe
Fulunda-Läjkers
Djurgårn-HV

Men det är långt kvar innan vi är där. Jag lutar mot att Öret tar en av åttondelsplatserna och vinner de där får de troligen mötta serieettan, kanske serietvåan.

Vore väl skoj om de fick möta Warulfven. Undrar verkligen om Palushaj lilla framtur håller honom borta från slutspelet? Jag är inte säker. De påstod ju att han hade en fraktur i benet efter skadan mot Morsan i januari och att säsongen därför var över, men jag är inte helt säker på det. Nu såg jag inte händelsen men han ska ha dragits omkull bakåt och hans skridsko/fot hade fastnat. Låter inte som någon svår fraktur det. Måste nog vara det yttre benet (Tibia) och troligen nere vid fotleden, i kombination med något/några av ledbanden. En sådan fraktur KAN mycket väl ha varit helt stabil redan från början och i så fall har han redan varit immobiliserad- troligen med gips - i sex veckor och inte fan ska det väl kräva så lång tid att läka- Kanske han är tillbaka lagom till kvartsfinal, mot Warulfven? Ulfven har ju KROSSAT Öret tidigare i år men hur blir det med derbyuppgörelserna när/om de får möta ett Öret med både Jhohnhas och Palushaj?

Men tänk om Öret blir det av lagen som går vidare från åttondel som har bäst placering från tabellen? Då blir det Luleå-Öret! Huga...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Stocksund Danderyd Enebyberg, dvs SDE väljer att möta DamApan i kvalet till SDHL.

Var ju väntat, sedan DamTälje torskat mot DamKronan eftersom man saknade 9 (!) spelare som lirade Stålbucklan - flickornas motsvarighet till TV-Pucken - för Sörmland och vann bucklan.

Otur för DamApan. FruLunda hade ju varit ett betydligt enklare lag att möta. Nu blir det alltså SDE, som DamApan mötte i kvalet även våren 2018 och då torskade hemma med 1-7 och borta med 6-1 så var det över.

Bättre chans i år?

Nu håller vi alla på DamApan!

Alla utom ApPea förstås som inte precis hurrar om DamApan avancerar till SDHL med tanke på de ökade resekostnaderna jämfört med i hobbyserien damettan där de tagit bussen till Umeå, Övik och Luleå.

Senast lade ju ApPea ned damlaget när de skulle spela i Riksserien och sparade därigenom - enligt hans egna utsago - en miljon kronor. Liksom av en händelse samma summa som Apan sedemera betalade som sign-on bonus under bordet till Patrick Zachrisson för att han skulle skriva på för Apan.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och nu gratulerar vi DamApan som precis vunnit avgörande förkvalsmatchen mot DamUlfven på övertid med 1-2! Målet gjordes av Henriette Sletbak, troligen en helt egen produkt från apblygden.

I den andra förkvalsdrabbningen möts DamKronan och DamTälje. Första matchen spelades i Tälje och där vann Kronan med 1-11! Det hela förklarades av att DamTälje saknade 9 spelare som samtidigt lirade Stålbucklan. Idag och ev. i morgon spelas match 2 och 3, nere i Karlskrona pch jag vet inte, men gissar att DamTälje fortfarande saknar två femmor med sina bästa spelare så gissningsvis blir DamKronan klara för kvalet redan idag.

Kvalet till SDHL går till på följande sätt.

1. Bäst placerade kvallag - Stocksund - från SDHL får välja motståndare: DamKronan eller DamApan.

2. FruLunda möter det lag som Stocksund ratade.

Som vi alla vet var Stocksund ganska duktiga i årets SDHL, besegrade faktiskt en del topplag och slutade på 18 poäng. FrLunda däremot var klart sämst och fick bara 7 poäng av 108 möjliga.

Helt klart vill såväl DamApan som DamKronan möta FruLunda eftersom det innebär en klart bättre chans.

Men det är Stocksund som bestämmer.

I fjolårets kval till SDHL möttes Stocksund och DamApan med resultaten 7-1 respektive 6-1 för Stocksund.

Något säger mig att Stocksund väljer DamApan i år igen. Lite otur det här med Stålbucklan för DamApan för skulle DamTälje kunnat spela med ordinarie lag och besegrat DamKronan är jag övertygad om att Stocksund valt att möta Tälje eftersom de då kunnat ta sig till bortaplan på SL-kortet och lokaltrafiken.

Men nu?

Ja, vi får se.

Idag hyllar vi DamApan som för andra året i följd får kvala för att nå elitdivisionen - en tradition i Skellefteåsammanhang. Spelarna - alla från blygden - är säkert överlyckliga. Vad ApPea känner förtäljer inte historien...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Oj, nej, det hade jag missat. En rejäl förstärkning på vaktsidan för er? Två Division 1-vakter. Nu har jag inte hängt med riktigt men det betyder kanske att Gustaf är skadad och det handlar om att täcka upp bakom Armalis, om han inte skulle kunna spela.
Kommentera


Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Vad? Ytterligare ett inköp?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Jo, nog känns det som att för varje match som vi mötts under säsongen har Luleå varit allt starkare i relation till Skellefteå än tidigare. Senast förlorade vi visserligen, men t ex första perioden dominerade vi på samma sätt som Fulunda mot Skellefteå senast, även om vi inte fick målskyttet att släppa.

Ska man tro att den utvecklingen fortsätter borde Luleå vinna klart nu. Ja, vi får se.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Jo, matchen kan få effekt på fortsättningen. Det känns som att så har det skett varje gång vi mötts i år och faktiskt att hittills har Luleå förbättrats och Skellefteå försämrats efter varje möte.

1. Luleå inledde med att förlora 2/3 matcher, Skellefteå med att vinna 3/3.

2. Luleå-Skellefteå 3-5

3. Därefter förlorade Luleå någon match till men började sedan knipa poäng och klättrade steg för steg o serien. Skellefte som inlett med fyra vinster nu fortsatte med att förlora en match, vinna en match och torskade sedan sju matcher i rad.

4. Skellefteå-Luleå 0-1

5. Därmed gick Luleå upp i serieledning, vilket man väsentligen höll närmaste tre månaderna. Medan Skellefteå fortsatte olyckas och sjönk till slut ända ned till en plats nere vid strecken utanför slutspel. Därefter skärpte sig Skellefteå och tog en lång rad vinster och klättrade i tabellen.

7. Luleå-Skellefteå 2-3

Följt av att Luleå vinner kommande sju matcher och även om Warulfven går förbi i topp med en pinne har båda lagen kommit loss något och lagt distans ned till plats 3 och nedåt. Men efter Luleåmatchen har Skellefteå förlorat fler poäng än man vunnit och ånyo närmat sig höstformen.

8. Skellefteå-Luleå 190221

9. ? Vad händer nu?

Ja oberoende av vilket lag som vinner på torsdag så borde fortsättningen bli, om man följer mönstret från tidigare möten, att Luleå ökar medan Skellefteå tappar. Med de lägen vi nu har i tabellen skulle det i så fall innebära att Luleå går upp i topp igen eller åtminstone, tillsammans med Ulfven drar i från övriga. Medan Skellefteå skulle förväntas stabiliseras på åttondedelsfinalplats, eller sämre.

Om man ska döma av hur det gått tidigare under säsongen, sedan vi mötts...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Fan kanske de vänder nu när vi har Tjockis Leif Hahaha
Kommentera

« · 1979831 · »