andyo

897 inlägg · 9264 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Kongo: Har redan skickat in en förra veckan som inte blivit publicerad och som jag la ner ganska mycket tid på, så jag har föga förtroende för att ST-blaskan ska publicera en ny. Enligt mig har ST redan valt sida. 

Näe.. Hoppas mer och mer på konkurs där kommunen måste köpa arenan av konkursförvaltaren och ta risken att framstå som ännu dummare genom att man kanske kommer behöva betala mer än dessa 15M. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Efter att ha läst det senaste utspelet från kommunen hoppas jag mer på en konkurs än att man från TIK tar detta skambud, om man nu ens  skulle ha tillåtelse från banken att ta budet. Känns konstigt att säga det. Men den här kommunen bevisar nu att man inte förtjänar att ha kvar den här föreningen. Ta konkurs, låt den här skitkommunen förblöda och självdö (vilket för eller senare förmodligen hade inträffat ändå, men snabbas på till följd av detta), och börja om när Sundsvall tagit över Timrå. 

Stödet för föreningen Timrå IK, framförallt bland politiker, men även från kommuninvånare - är bevisligen för lågt. Annars hade aldrig detta tillåtits, aldrig. Det märks tydligt att allt för många gått på myterna om att kommunen subventionerat elithockeyverksamheten i Timrå IK, att betydelsen Timrå IK har för kommunen är av relativt ringa betydelse - att man klarar sig lika bra ändå. Att man från kommunens sida bara sitter tyst och bevittnar detta utan att ens försöka förmedla en någorlunda korrekt bild är upprörande. Att man utnyttjar detta och t.o.m i vissa fall spär på myterna själva är vidrigt. 

Sedan när ytterligare besparingar inom välfärdsverksamheten inträffar, när folkutvandringen ökar, när den redan ringa företagsverksamheten blir ännu ringare- då ska vi alla komma ihåg detta svek och påminna alla som då helt plötsligt är förvånade över vad som händer, om att de är medansvarig över det som drabbar kommunen.

Redigerad kommentar

Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Sawchuk: Du har givetvis en poäng. Men om vi säger så här: Om Rögle vinner mot Växjö och Örebro, och om ni (och SSK) tappar så mycket poäng på de matcher som är kvar, att Rögle tar andraplatsen - Kan man verkligen skylla nått på Växjö i det läget, även ifall de i princip bara ställer ut skridskorna? Är det deras fel att Modo (och SSK) åker ur serien, i det läget?

I ett sånt läge tycker iaf jag att man måste kolla lite i backspegeln om de egna prestationerna varit tillräckliga. Nu är väl inte jag direkt objektiv här med tanke på just det lag jag håller på, men jag kan väl i så fall säga att jag inte vill att ni åker ur serien.

Redigerad kommentar

Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MODO Hockey - Mora 2011-04-03
Patrik Källstr: Dom får mycket hjälp av domarna så det går nog vägen för både dom och er.

Redigerad kommentar

Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Nu är inte jag heller någon expert på hur ett visst intag alkohol påverkar ens hälsa och träning dagarna efter intaget, men man börjar ju nästan undra om inte vissa här inne tagit mer skada av händelsen än vad Timo och Mikko fått av alkoholen...
Kommentera

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2010
Dream Team: Jag tycker det är väldigt intressant att spekulera i hur det hade sett ut om Petrasek, Davidsson eller någon annan nyckelspelare i HV71 hade åkt på den smällen.

Alternativt om domarna som är i Linköping just nu hade vart i Jönköping istället.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
haggen: ja det är ju verkligen zlatans fel att dom han spelar med i landslaget är sämre än dom i Inter.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 09/10
Gorkyman: ... men vi ska ändå få ner lönerna 10-15%?
Kommentera


Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Mappe: får jag skryta och säga att jag upplevt den där sången live på dess riktiga arena? ;)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Yellowcard: Visst tusan får man tycka annorlunda än majoriteten. Men det minsta jag iaf kräver är att man kan lägga fram lite bättre argument i en sån här fråga än de som Nybbe har gjort, eller någon annan med snarlika åsikter som honom också.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Nybbe: Ja bra att du slutar för du verkar inte ha mycket att svara med när jag tar upp de anledningar som finns för en arena i stan. Innan du kallar MIG naiv så får nog världen komma på nått nytt ord för personer som dig.

Jag är också rädd om Timrå IK, jag vill inte att klubben ska åka ur Elitserien på grund av någon sorts moralproblem hos vissa supportrar och hos vissa politiker i kommunen. Om det krävs att Timrå spelar sina hemmamatcher någon annanstans för att överleva, för att växa, för att vinna - så är jag för det.

Men du kanske hade tyckt det varit mer ärorikt och att alla kunde ha stått med rak rygg när Timrå åker ut serien inom 10 år, än att kanske fira ett SM-guld inom samma tidsperiod i en ny hall som råkar ligga i en annan kommun?

Jag gillar Timrå IK. Jag gillar inte Timrå Kommun. Visst, det sticker väl kanske lite i allas ögon att Timrå Kommun inte är ett enda skit utan Timrå IK, men det hindrar iaf inte mig i att värna om vår klubbs bästa.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Nybbe: näe jag tror inte det finns möjlighet att locka 7000 personer till Timrås hemmamatcher i Timrå Kommun - om inte Timrå spelar som gudar vilket inte kommer hända inom överskådlig framtid. Det finns däremot alla möjligheter att locka 7000 pers i en arena i sundsvall av en mängd anledningar. Dessutom mer loger och mer sponsorer. Summa = en mängd mer intäkter som Timrå inte har möjlighet att få i nuvarande situation, men som behövs för att klara sig kvar i framtidens elitserie.

Och sen så finns det massa lag som kan ha över 7500 på sina matcher.

Vad ser du för skillnad mellan Timrå IK och klubbar som LHC, FHC, FBK, Modo, HV71? Jag kan ge dig en ledtråd: Större arenor, mer intäkter högre omsättning.

Adderar man detta får man följande : Slagkraftigare elitserielag.

Jag är glad över att det inte finns allt för många som dig som håller i tyglarna på viktiga positioner.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Nybbe: Men herregud du förstår ju fan ingenting. Öppna ögonen. Visst om alla inom Timrå- och Sundsvallkommun som gillar hockey och Timrå IK tänkte som du så hade vi haft 15 000 på läktarna varenda match och alla hade konsumerat flera hundra kronor per skalle i arenan också, eller hur?

Men nu är det ju så att du tillhör en minoritet så det bara sjunger om det vad gällande den här frågan. Timrå IK måste locka minst 2000 pers varenda match som inte vanligtvis går på hockey. Detta går inte där hallen står idag och vill du fortfarande på ett naivt sätt inte inse detta så är det synd om dig tycker jag.

Sen att du är född 20-40 år före mig verkar ju inte gjort dig smartare och visare på den här punkten.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
Nybbe: Våga inte komma och gnälla om Timrå spelar i allsvenskan om 5 år. Eller jo föresten gör det, då skulle den naiva cirkeln vara fulländad i just ditt fall och te sig som en liten sol i mörkret för oss upplysta på avstånd..
Kommentera

Timrå IK > Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
mikenomad: Jo men de lär ju inte vara nöjda när Timrå tillslut ramlar ner i Allsvenskan pga att fler och fler lag kommer ikapp Timrå vad beträffande ekonomin. Då ska du ju se att dessa glada timråbor är arga på att Timrå IK är dåligt skött.

Det här måste vara en av de mest naiva platserna i vårt land.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
JimmyH: vadå surt..?

men likt förbannat så ska vi ju ha kvar arenan i kommunen, inte bygga en ny, utan fortsätta göra ineffektiva uppgraderingar på den befintliga. En arena kommer aldrig ta över 8000 där den står idag.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
.. så är JimmyH's senaste blogginlägg väldigt läsvärt oavsett vilket lag man stödjer. Enda minuset från min sida är att han i slutändan är lite väl snäll mot de han kritiserar.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 09/10
superfalle: Alla spelare som på senare tid på nått sätt vart "bra" i Timrå uppfattas ju så. Det gäller inte alla spelare heller. Det gjorde ju inte så skitmkt att Per Hallin stack till SSK trots att han varit i Timrå Ik och slitit i en massa år, bland annat tagit upp klubben till elitserien. Att Crippe lämnade för nått år sedan fick inte heller så stora rubriker trots att han bara spelat i klubben innan dess och alltså vart klubben trogen. Men jag slår vad om att dessa två herrar gjort lite mer poäng innan de lämnade klubben så hade det blivit ett jävla liv..

Alltså gäller följande:
* Är man en bra spelare i Timrå IK ska man akta sig för att lämna klubben om man inte vill att vissa supportrar blir arga på en om/när man lämnar klubben. Man ska helst stanna även om man får mkt bättre erbjudanden på andra håll, vantrivs etc. Lämnar du ändå får du skylla dig själv, din jävla förädare!

* Är man en dålig spelare i Timrå IK så gör det ingenting om man går till en annan klubb av egen vilja, man ska samtidigt också acceptera att man inte får stanna trots att man kanske vill det eftersom man är en dålig spelare. Lämnar du pga ovanstående så får du en lätt klapp på axeln; tack för den här tiden, hoppas du lyckas bättre i en annan klubb, för i vår klubb håller du inte din jävla sopa!
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 09/10
Men herregud, hur kan folk bli besvikna och arga över om Sanny väljer FBK, FHC eller nått annat lag än Timrå IK? Hur fan är ni funtade egentligen? Har ni haft ögonen stängda senaste 10 åren eller, spelare kommer och går. Vi lever inte på Strimmas tid när spelarna var svetsare som yrke och spelade hockey på fritiden i samma lag karriären ut.

Det går ju tydligen bra att värva spelare som spelat en längre tid i andra klubbar.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 09/10
zita: Känns skönt att veta att det är du som tror det och inte Linkan.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 09/10
Kevin O Shea: Jag röstar på att Timrå gör klart med kuben och vimmelborg till nästa säsongs slutspel.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2009
Lemmy: näe vadå, domarna kan inte vara dåliga, dom har bara otur när saker inte bedöms rätt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2009
Ambroo: bra att du skrev det inlägget, så slapp jag göra det.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2009
Per HApps: Ja det är till att leta syndabockar..
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
dr-nix: men länka till mrtwig och hela avsnittet istället. youtube är så sjukt 2005
Kommentera

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2009
"Ja det är Styf som hakar, solklar 2:a" Han är grym virus.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Kvartsfinal 2009
Tvåtallar: vem fan är den där Finest JKPG?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
Yes! nu vänder vi och vinner, och sen blir det Smguld!!!§11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
Laken: Bra, tror Timrå vänder om du gör det.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
Olle: Mjae det får inte samma effekt som ett missat slutspel får. Skillnaden mellan slutspel och inte är enorm. Nu är det ju inte så jättemycket poäng som är upp till en fjärdeplats heller, hade timrå vunnit 4 bortamatcher till hade man vart på fjärdeplats typ
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
Skarin: var det Hynning och Erixon som klanta sig som ledde till det första skottläget? trodde de var moe och lehtonen, man är ju van på sistone att dom är inne på lite mål bakåt
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
superfalle: bara så du vet det så är ja också positiv inställd till en ny målvakt till nästa säsong =)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
Snoop: Det hade varit väldigt bra av anledningen att säsongen då summeras som ett fiasko och ett stort missnöje bland fans, media och sponsorer då uppstår och en enorm press på klubben att göra nått åt skiten till nästa säsong.

Går vi till slutspel, som vi nog kommer göra, så kommer missnöjet att tystna - eftersom "vi gick ju trots allt gick till slutspel".
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
fruktansvärt Dåligt spel i boxplay innan 2-2 nu också, helvetes skit. Hoppas Challe skriker åt dom i hela pausen
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
Alltså vafan håller dom på med. Jonsson tar lika dåliga utvisningar som vanligt, och Moe klarar sig från sitt krokben nyss.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
superfalle: Får nog se målet igen om ja ska tycka det. Moe och Lehtonen slarvade slarvar i egen zon, det är därför målchansen uppstår. Sen om Backe kanske ska ta pucken eller inte spelar inte så stor roll tycker jag.

Det är en annan sak om Backlund släpper ett jävla höstlöv ur dålig vinkel utan folk framför mål.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
Olle: var inte han jag främst tänkte på nu. Utan att Moe och Lehtonen (?) slarvar i egen zon som leder till att brynäs får första skottläget.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs - Timrå IK 2009-02-26
fy fan vilket slarv, usch
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Frölunda 2009-02-23
Yellowcard: Mjae håller inte riktigt med dig. Visst försökte laget, men inte tillräckligt hårt. Det var långt ifrån samma fart i anfallsspelet i början än vad det var i slutet. Dock så var försvarsspelet enligt mig ungefär lika dåligt hela matchen eller om det är att Frölunda har oövervinnerliga spelare.

kliv ut och döda brynäsjävlarna på torsdag nu för fan..
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Frölunda 2009-02-23
såna här förluster är ju värst, så sjukt irriterande att laget börjar spela bra dels när Frölunda har 3 mål att gå på, 20min kvar samt att Sjöberg stängt igen butiken fullständigt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2009-02-19
ITK: jo dom där extra hundralapparna ni slantat upp jämfört med "vi" andra i hörnet gör ju att ni med gott samvete inte behöver delta i allt elände till aktiviteter som klacken utsätter oss med
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Skellefteå AIK 2009-02-19
Foyn: Tror det är bra att dom som är stressade och har bråttom därifrån går i tid, tänk dig själv hur det skulle bli om alla dessa skulle sitta kvar till slutsignalen - parkeringen hade blivit en krigszon, om den inte redan kan klassas som det

Näe, jag tycker det är bra som det är jag. De flesta instabila människor går innan slutsignalen, vilket hindrar onödigt lidande för andra.

Jag håller med dig om vågen, många torra jävlar på sittplats. Speciellt på långsidan.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
så går jag och kräks nu efter att ha sett första minuten på melodifestivalen.
Kommentera

Timrå IK > Sv: LHC - Timrå IK 2009-02-14
Andersson: Håller också med. Idag var han en väldigt stor del i att TIK fick med sig 3 poäng, i mina ögon mycket större del i denna match än den berömda nollan han höll för ett litet tag sedan. Han såg jävligt alert ut under matchen, vilket man inte blivit så van vid att se. Hoppas hans form håller i sig nu.

Martin Sonnenberg är ju fenomenal också, satan vad skönt det känns att vi har han nästa säsong också.
Kommentera

Timrå IK > Sv: LHC - Timrå IK 2009-02-14
T T: Med all rätt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: LHC - Timrå IK 2009-02-14
BlackBay: Får hoppas LHC rasar lite i tabellen nu så att några lag går förbi, så LHC blir tvungna att möta TIK i kvarten =)
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV 71 2009-02-12
Uno Gordon: Nej det får man inte. Idiotregel
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV 71 2009-02-12
Det intressanta är att den här domaren dömt förut, och så även i E.on Arena vill jag minnas och gjort det på ett förhållandevis anonymt sätt - det vill säga bra. Men igår var det bedrövligt, om Petrasek hade ADHD så hade jag alla andra bokstavskombinationer igår på läktaren.

Styfs utvisning är det jag mest blev förbannad över, ska han ta ut Styf där så ska han göra det när han crosscheckar Thörnberg i början, men inte i slutet när Thörnberg medvetet har dålig balans på isen och minsta kontakt med Styf gjorde att han for i isen.

HV71 fick sedan göra lite som de ville under matchen, hade TIK fått 2-3 till powerplay under matchen som man absolut skulle haft så hade kanske 1-2 puckar till gått in.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?
JimmyH: Visst kan det tyckas vara skit att utvecklingen går som den går, men det är bara att acceptera och ställa in sig i ledet vare sig det gäller Timrå IK som klubb i framtiden, eller om man vill öka chanserna att få ett arbete.

Är ju många här inne som anser att Timrå ska stå på sig och motsätta sig den här utvecklingen, trotsa helt enkelt, och att klubben skulle degraderas i seriesystem och kanske konka i slutändan gör då inget eftersom man då har handlat på ett moraliskt rätt sätt och därför kan stå med rak rygg när klubben går omkull.

Sen att det är en piss i Mississippi om Timrå IK går omkull pga detta inser naivt nog inte många.
Kommentera

·