Et tu Brute

2905 inlägg · 57919 besökare

Historik

·
Mora IK > Sv: Smidjegravsnostalgi
peo m:

Det där är definitivt inte Kenny Booth. Han spelade heller aldrig i Letherbridge Maple Leafs, som jag tror representerade Kanada vid något VM. Ansiktet känns bekant, men jag kan inte placera det just nu. Den här tråden är ju ganska gammal, så detta kanske redan är utrett...:-)
Kommentera

Mora IK > Sv: Smidjegravsnostalgi
En nyhet men ändå inte. Eftersom en del "närstående" inte hade en aning om detta i morse så har jag valt att skriva några rader här och på Falejs Finest.

Kenny Booth avled stilla, i Cardinal, Ontario, den 16 september 2009. Han blev 81 år.
Kommentera

HV71 > Silly 11/12
Snart...mycket snart, stjäler HV alla rubriker...igen :-)
Kommentera

HV71 > Sv: En legend från Södra Vätterbygden...

10 minuter lång intervju med Kari Eloranta. Även matchsekvenser mot Leksand 1985.

http://hv71.hockeyligan.se/?contentid=537548869633

Kommentera

HV71 > Sv: Kvartsfinal HV71-AIK

Dysso:

Först och främst är det ju 9 kontrakt, som går ut nu under våren, så det är klart att det spekuleras om både det ena och det andra. Det är ju något som först och främst gynnar de spelare som sitter på de utgående kontrakten, att det sprids massa rykten.

Igår hörde jag ett ställningstagande som måste vara det dummaste jag hört på länge. Stefan Liv och Petrasek skall tydligen inte komma tillbaka till HV, så länge Åseda-Karlsson sitter vid rodret! Skall bli intressant att se, om nu Karlsson byts ut, ifall Liv och Petrasek komma bryta gällande kontrakt med Sibir och Minsk, för att "rädda" HV71.

Sedan är det säkert så också, att det framförts kritik, från både det ena och det andra hållet, vilket mera borde tolkas som ett sundhetstecken, med tanke på hur den här säsongen slutade. Att det skulle vara på motsatta viset skulle istället vara betydligt mer oroväckande.

Något mer oroväckande hade det väl också varit, ifall Åseda varit någon form av grisen-i-säcken-tränare. Nu är det ju inte så. Han har ju varit i RH/KA med olika lag de senaste 15 åren. Så någon mer välscoutad tränare än Janne Karlsson har väl HV aldrig skrivit kontrakt med? Att det då skulle slå ner som en blixt från klar himmel, att han är något mer auktoritär i sitt ledarskap, känns aningen krystad.

Men det blir väl lätt så när många är besvikna.

Kommentera

AIK > Grattis Till Semifinalplatsen!

Det är väl ändå ingen som läser här, men det blir några rader ändå :-)

AIK:s första slutspel sedan 1997! Då liksom nu kommer det att handla om minst semifinal.

Det blir en hyllningssång av Lille Stefan...inte Myran...men ändå.

Från ett album som passande nog heter "Out of The Darkness" och låten är nog så träffsäker som det kan bli i dagar som dessa - Undefeated

http://www.youtube.com/watch?v=MLGYd2vDYdo

Kommentera

HV71 > Sv: Kvartsfinal HV71-AIK

zigge:

Jaha, skall man svara på sådant också. Förstår du inte att jag har fullt upp med att blåsa upp säsongens badbollar?

Får väl ta en liten paus då! Den värsta chocken levererades väl redan i tredje matchen. HV var väl så bra, till skillnad mot de två första matcherna, men räckte ändå inte till.

Jag tyckte det var ett populistiskt beslut att ge Viktor Fasth utmärkelsen, Honkens Trophy...äh...jag har ändrat mig nu. Man får göra det ibland.

Egentligen är det inte mycket som känts bra den här säsongen, förutom november och december. Efter jul är ju en katastrof i samtliga lagdelar, så helt överraskad är man ju inte, även om man trodde att det skulle gå att klara av AIK.

Det har kännts betydligt värre, förr om åren. Exempelvis 2006 då man var i final med mindre än minuten kvar att spela...eller sjunde och avgörande hemma mot er 2007. Då hade man i alla fall ett lag som haft betydligt större chans att ta hem en final också. Så var det väl inte riktigt i år och till slut visade det sig att man inte ens hörde hemma i en semifinal.

Skall bli spännande att se vad det här ger för konsekvenser, när det gäller tränarna och truppen.

+1
Kommentera

HV71 > Sv: Kvartsfinal HV71-AIK

ÖstrandsNisse:

Det finns väl en hel del att fundera kring, när det gäller Daniel Larsson. En sak är ju vad han själv har för ambition. Känns lite märkligt att han lämnade Detroits organisation, när han väl erövrat förstaspaden i Grand Rapids och har halva foten inne. Det är väl ingen höjdare med farmen, men har man nått så långt efter två år, så förstår jag inte riktigt varför man inte löper linan ut...om man nu har ambitionen att spela i NHL?

Annars vet vi bara att Daniel är en riktig klassmålvakt som oftast, men han har mycket kvar att lära. Exempelvis har han knappt 5 matchers erfarenhet av SM-slutspel och har varit allt annat än stabil efter SHG.

En annan sak är ju var han har för sorts psyke. Han har varit utsatt för tuff konkurrens sedan han kom till DIF, 06/07. Allra hårdast då de två senaste åren i Detroit. Sedan landar han då i Småland och det finns ingen konkurrenssituation värd namnet. Han är förstemålvakt och han skall leverera. Jag tror inte detta riktigt har passat Daniel.

Så nu försätter man honom i den situationen, att han faktiskt är utsatt för konkurrens, för att förhoppningsvis höja hans egen ambitionsnivå. Att Ante gjorde en riktig kanonmatch i sista omgången omgången mot SSK, spelar säkert också in.

Målvaktsbiten är väl annars det som bekymrar minst. Laget har ju tappat fart och blottar då som vanligt en ganska medioker defensiv. Vad gör exempelvis Martin Thörnberg? Han var ju alldeles lysande under Johans frånvaro, men så fort han var tillbaka så har han ju i stort sett bara tagit rygg på honom.

Falk som annars är en riktig klippa i det defensiva är ju yr så det står härliga till. Almqvist och Hietanen är alldeles för tunna när man blir tillbakapressade under längre stunder av matchen.

Sedan har ju det här med SM aldrig varit något enkelt för HV. Enda gången man lyckats vinna en slutspelsserie blankt var 1995 när man tog DIF med 3-0 i kvarten. 5 seriesegrar senare verkar det bara bli svårare och svårare :-)

+1
Kommentera

HV71 > Sv: Niklas Persons tankar/intevjuer med nya och gamla HV-spelare

73Sjöbba:

Det där måste du missuppfattat något förfärligt. Du skriver...han bara länkar.

+2
Kommentera

HV71 > Sv: Niklas Persons tankar/intevjuer med nya och gamla HV-spelare

Öhhh tjavon! Nu får du fan skärpa till dig! Nu när du ändå har tillåtelse att spamma här inne, kan du väl hålla dig till en tråd som dessutom bär ditt eget namn och inte skapa nya trådar hela tiden? Det är väl inte så svårt?

Ytterligare ett inlägg flyttat:

En liten intervju med Erik Ersberg
+2
Kommentera


Café > Sv: Super Mario.

När det gäller Rémi Gaillard får man inte missa den här :-)

http://www.youtube.com/watch?v=wOur8qXvpnk&feature=channel

+1
Kommentera

HV71 > Sv: Elitserien 10/11

[url=http://hv71.hockeylig...9]Bekennen Uns Zu HV71[/url]

Kommentera

Café > Sv: 50plus

73Sjöbba:

Det där var väl ändå en grov förolämpning av Cash? Hann han sno din flickvän eller?

Gulligullan kvalar inte in på 50+. Den har två år kvar. Däremot har jag förkovrat mig lite på wikipedia (länk) och kommit fram till att din inspelning måste vara gjord 1973, samma år som Jokke turnerade i USA och Mexiko och då var han 58 år. Alltså klart över 50+.

Lite kul att han besökte just Tijuana och Ensenada, för jag var själv där i somras. I Tijuana följde vi dessutom musikaliska fotspår, när vi besökte kvarteren och spelklubbarna där Carlos Santana växte upp.

Sedan drog vi till Rosarito, det gamla jetsetstället, från förbudstiden. Och som dessutom höll jämna steg med Vegas ända in på 50-talet. Efter att ha ätit både på Elvis och Jerry Lees stambord tröttnade vi lite och hörde talas om att det var badvänligt nere i Ensenada.

Det är det som är det jävliga när man är i Kalifornien eller Baja som mexarna säger. Stillahavskusten där får både Vättern och Bottenhavet att framstå som rena isländska varmvattenskällorna.

Hur kul är det att bada när ballarna fryser till is och risken att bli biten av en vithaj är överhängande. Fördelen är väl i så fall att man är så djupfryst att man inte känner av en hajattack. Dessutom...all respekt åt de nötter (och dom är många) som surfar utan våtdräkt.

Men i Ensenada finns Bajas största lagun och det var faktiskt riktigt badvänligt jämfört med andra sidan sanddynerna. Annars var det ett jävligt sömnigt ställe förutom att man hör musik hela tiden.

Hade väl mina aningar om att de var traumatiserade efter någon uppgörelse mellan kartellerna. Men nu kan det väl likväl vara så, att hoppade det fram en mariachi, i blå kolt och röd knasluva 1973. Ropade Holas! Holas! och drog Gulligullan så har de mina största sympatier för att de inte repat sig ännu.

Nu är inte steget långt till Tijuana Brassband. The Lonely Bull kom 1960. Här i en video med Herb Alpert från 1962.

http://www.youtube.com/watch?v=16B5Xm8_IKw

Kommentera

HV71 > Sv: Elitserien 10/11

Frisco:

Nja, det får vi nog säga att det är till en viss del. En utematch rakt upp och ner är väl inte så upphetsande direkt, eftersom man är utlämnad åt vädrets makter.

Men vad jag har hört idag så blir det en riktig höjdarvecka. 71/72, fanns det fyra länslag i näst högsta serien. HV71, Tranås, Gislaved och Boro/Landsbro. 72/73, var även Skillingaryd och HC Dalen med. Kenty (nuvarande LHC) spelade också i samma serie som HV, 71/72. Det skall även finnas trevare utslängda till de dåvarande allsvenskarna Tingsryd och Nybro. Det är upplagt för årtusendets veteranturnering i Småland :-) Ett scenario som knappast är tänkbart 2021 när HV fyller 50.

Det finns också långt gångna planer på att återuppväcka övriga jönköpingslag som sysslat med hockey, just för denna vecka.

Kvalseriehjältarna från 79 samt guldlaget 95 kommer också att ställas mot diverse motstånd. Esa Keskinen kommer alltså att beträda helig mark för första gången på över 10 år :-) Vem vill missa det?

Gott om mat, musik och dryck kommer det också vara. Så själva utomhusmatchen är inte Eventet! Det är en avslutning på ett Event...och däri ligger det nog en del nytänkande.

Kommentera


Café > Sv: 50plus

För övrigt kanske man kan tillägga att Iggy Pop var inbjuden till Australien 2008 för att högtidlighålla de 50 år av australiensisk rock som förflutet.

Här tillsammans med Jet - The Australian Anthem of Rock'n Roll

http://www.youtube.com/watch?v=RprMjqDngNg

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Efter Party 1982 och Zombie Birdhouse 1983 var Iggy Pop minst sagt körd både själsligt som fysiskt.

Tack vare den gode vännen, David Bowie, är han dock uppe på banan igen 1986 och släpper albumet Blah, Blah, Blah. På denna skiva hittar vi låten - Real Wild Child - som till dags dato är Iggys bäst säljande singel någonsin och lär väl så förbli.

Själva låten har dock australiensiskt ursprung och räknas mer eller mindre som födseln av australiensisk rock. Det var i januari 1958 som Johnny O'Keefe släppte singeln Wild One i kängurhopparlander.

En av de första att höra detta alster var Crickets trummis, Jerry Allison, som i februari 1958 spelar in "varianten" Real Wild Child under psedonymen "Ivan". Som gitarrist använder han sig av ingen mindre än Buddy Holly och därmed lämnade man O'Keefes version långt efter sig i försäljningsvolym.

http://www.youtube.com/watch?v=bLIqhgGWUi8

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Friman SR:

Förr i tiden fanns inte GHB och rohypnol. Förmodligen krävdes det lite längre tid och avancerad finess, för att uppnå önskad effekt?

The Revels med Intoxica från 1961.

http://www.youtube.com/watch?v=N-tDkcS827U

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Idag skall vi ägna oss åt lite äldre populärmusik. En fin bit som färdigställdes 1824.

Det blir Farbror Svartheds Regnbåge och Tokyos Filharmoniker som framför Ludwig van Beethovens Symfoni nummer 9, i D-moll, opus 125.

http://www.youtube.com/watch?v=Y7SIDWQcFpI&feature=feedlik

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Fängelsemusik? Unchained Melody hördes första gången 1955. Den framfördes av Todd Duncan i fängelsefilmen "Unchained", så bra, att den nominerades för en Oscar.

Om man kan ställa sig skeptisk till wikipedias uppgifter kring 23 700 inspelningar av Gershwins Summertime, så känns det i fallet med Unchained Melody (se länk), som att 500 inspelningar på 100 olika språk, kan ligga ganska nära sanningen och gör den till en av 1900-talets mest imspelade låtar.

Unchained Melody är också en av de sista låtar som Elvis sjöng. Han framförde den på en TV-show, en vecka innan sin död.

Sedan har den också tagit vägen till Sverige. Här framförs den på Dubrovnik Bar i Helsingfors. Från DVD:n Live In Helsinki 2005 med Weeping Willows.

http://www.youtube.com/watch?v=QL3YvTb78nk

Redigerad kommentar

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Wayne Gresky skrev: "Jag har inte riktigt förstått vad de här tråden går ut på men iaf:"

Här ges lite utrymme för konstnärlig frihet, kring först och främst låtar och i andra hand artister, som passerat 50 år. Gärna med någon form av kortfattad story, som eventuellt kan leda till lite småprat...ibland.

Ja, själva presentationen av låtarna är väl närmast att betrakta som huvudessens i den här tråden :-)

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Året är 1959. Veva ner rutan och häng ut den kromade armbågen, sedan är det bara att cruisa på till Johnny Restivos - The Shape I'm In.

Restivo var endast 15 år när den här låten spelades in. Han kompas av den 17-årige Jerry Landis på gitarr. Det här blev en av årets smashhits i USA och Restivo nominerades till en Grammy i kategorin nya artister.

Roligare än så här blev det inte för 15-åringen. Jo förresten! Han skrev ett treårskontrakt på en TV-show som bar hans namn...i...Argentina.

Jerry Landis däremot, hade sitt roliga framför sig, som ena halvan av Simon & Garfunkel.

http://www.youtube.com/watch?v=KKmSDSHqQ60

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Idag blir det opera. 1935 skrev George Gershwin arian Summertime till hans och DuBose Heywards opera, Porgy and Bess.

Enligt wikipedia (se länk) skall det finnas 23 700 inspelade versioner av den här låten. Många är det, det vet jag, men vetefan vad dom fått dom siffrorna ifrån :-)

Jag valde den med den ledsna saxofonen. Här kommer surfrockarna Tornadoes, med sin version från 1964.

http://www.youtube.com/watch?v=ZCSY5PLJIf8

Kommentera

Café > Sv: 50plus

1988 skrev Roy Orbison sina sista låtar. Albumet Mystery Girl gavs ut postumt i februari 1989, lite drygt två månader efter han död. Han var dock redan färdig med alla inspelningar och var vid sitt frånfälle ute på en kampanjturné för den nya skivan.

Hans sista musikaliska insats hittar man dock på en annan skiva. Strax innan kampanjturnén inleddes så gick han in i studion med polaren, Tom Petty, som var i full färd med att färdigställa sitt första soloalbum, Full Moon Fever (april 1989).

Av detta blev det bakgrundssång till låten Zombie Zoo. Det kanske var meningen att det skulle blivit mer. Möjligtvis kan ett tränat öra uppfatta något av Orbisons insats. Det är inte lätt, men det är så det är :-)

http://www.youtube.com/watch?v=EfRPwvI70cg

Kommentera

HV71 > Sv: Elitserien 10/11

zigge:

Åtminstone så borde Hockeyligan gå i bräschen och statuera exempel. Framför allt för att lägga tyngd bakom sina skärpta riktlinjer, att när man stämmer i bäcken skall det fanimej höras.

Att det var mycket jävelskap på gång, hörde jag ryktesvägen, minst en vecka innan matchstart. Därför var det föga förvånande när Hockeyligan gick ut med sitt pressmeddelande, den 20 december, alltså två dagar innan match.

Ja la en blänkare om det i denna gb den 20:e (se längre ner) men fick ingen respons, varvid jag drog slutsatsen att samma sorts rykte som jag hört, inte hade tagit vägen norrut.

Som det är nu blir det bara en stor jävla fars när Hockeyligan i förväg hotar med hårdhandskarna, vilket ger effekten större problem än någonsin och därefter lägger sig platt på backen och tydligen både blundar och håller för öronen.

Så det var nog inte sista gången vi fick bevittna något liknande, snarare är det väl så att detta handhavande triggar till nya idéer. Många kommer säkert satsa stort nu när det bara är ett derby kvar och man rimligen inte kommer att få spela något derby inför tomma läktare denna säsong.

Ett sådant straff skulle iofs kunna hänga med till nästa säsong om AIK hänger kvar i ES. Men då skriver vi hösten 2011 och då har ju de flesta dårarna fortfarande sin fotbollskaramell att suga på i ytterligare ett par månader, så de lär ju inte bry sig nämnvärt.

Kommentera

Café > Sv: Musik.

Öhhhhh! Ähhhhhh.........en cowboy-hatt!!! Country goes amphetamine?

http://www.youtube.com/watch?v=7y-Ipi1dnng

Redigerad kommentar

Kommentera

Café > Sv: 50plus

1956 skrev Roy Orbison sin första låt, Go, Go, Go (Down The Line el. Movin, Down The Line). 1956 skrev han också, Ooby Dooby, och skickade in den som demo till Sun Records. Resten är sedan historia.

Sedan kan man diskutera vilket bäst före datum en låt kan ha? Här kommer en version av, Go, Go, Go, som när den spelades in hade 31 år på nacken.

Här kommer Roy Orbison och en himla massa lookalikes från den smått magiska - A Black And White Night - inspelad 1987.

http://www.youtube.com/watch?v=5WpRnjxuBys

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Friman SR:

Nja, den är nog långt ifrån klanderfri den där turneplanen som presenteras. Det är ju också något som man reserverar sig för på hemsidan:

"Har du fler datum/spelplatser/klubbar på Johnny Thunders konserter du är helt säker på, eller ser du något fel i listan ovan?
Anekdoter och fotografier från spelningarna mottages tacksamt!"

Nu blir det mer av Södersidans Johnny. En och annan lookalike med, ser det ut som.

http://www.youtube.com/watch?v=ZqgYBRF9Qjs

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Skellefteå AIK 15/1-11 (5-0)

65selander:

Annars var jag lite nyfiken på reaktionerna just för att det här är Brynäs gb. Är det någons förtjänst eller någons fel att bajskorven var polerad idag :-)

Kommentera

Brynäs IF > Sv: Brynäs IF-Skellefteå AIK 15/1-11 (5-0)

Wow! 5-0 mot serietvåan! Nu är det väl ändå någon som lyckats polera den berömda bajskorven?

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Friman SR:

Den andra november 1984 var dagen då djävulen sådde splittring i pingstförsamlingen. På tändsticksområdet spelade Johnny Thunders och på "Kåken" (Jkpg:s Idrottshus) rockade Southside Johnny loss.

Vilken krock! Hade väl gett de senaste dagarnas anhängare av Johnny-mania multipla orgasmer?

Själv hamnade man som sagt i valet och kvalet. Men med Måndagsbörsen i någolunda färskt minne och insideinformation från hans övriga spelningar i Sverige det året, så föll valet på Kåken.

Ett alldeles excellent val skulle det visa sig. I idrottshuset lossnade varenda brädlapp, medans Thunders gjorde en av sina mer slätstrukna framträdande. Energiknippet drog 3-4 låtar i slowmotion innan han långsamt försvann i zickzack bakom scenen för att inte återkomma.

Hittade denna hemsida (se länk) om Thunders framträdande i Sverige under 80-talet. Enligt denna skulle Thunders även uppträtt på Kulturhuset i Jönköping i oktober 1986, vilket jag ställer mig mycket skeptisk till. Förmodligen en sammanblandning med spelningen 1984, då A.C.N.E var rockscenen på Kulturhuset som låg på tändsticksområdet.

Så för att bibehålla nostalgin så gör jag även idag detta val!!!

http://www.youtube.com/watch?v=KMTIGu6SD_4

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Friman SR:

Jo han vet att frottera sig med lookalikes :-) Här kommer en video från 1987, där han tillsammans med någon som liknar Stevie Ray Vaughn, slaktar, The Chantays gamla hit - Pipeline.

Jävligt bedrövlig frissa han hade annars på 80-talet, Uncle Dick!

http://www.youtube.com/watch?v=52FpuqD3W5M

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Idag blir det grekisk folkmusik, Μισιρλού (se länk). Och inte för inte så dyker Dick Dale upp för tredje dagen på raken.

1994 blev något av en renäsanns för "The King Of The Surf Guitar" när Quentin Tarantino valde Dick Dales - Miserlou (från 1962) som ledtema för den numera kultförklarade Pulp Fiction.

Mina damer och herrar! Den 59-årige ynglingen, Uncle Dick Without His Del-Tones, från ett TV-framträdande 1996.

http://www.youtube.com/watch?v=9UmmbF1Zyvk

Kommentera

HV71 > Sv: Elitserien 10/11

[url=http://hv71.hockeylig...34465]Xbox Som Det Skulle Kunna Vara[/url]

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Idag blir det karibisk folkmusik. En sång som i början av 1900-talet närmast betraktades som nationalsång på Bahamas. En sång om den glada och vilt härjande besättningen på John B.

Sången nedtecknades för första gången 1917 som The John B. Sails och den första inspelningen, en liveupptagning i "folkmusikmiljö" härrör från 1935 och går under namnet - Histe Up The John B. Sail.

Johnny Cash gjorde 1959 en version av låten som han kallade - I Wanna Go Home. Störst uppmärksamhet har dock Beach Boys version från 1966 - Sloop John B. rönt. Det är Brian Wilsons och grabbarnas "snabbast" säljande singel. Den hade 14 dagar efter släppet, passerat halvmiljonsstrecket.

I genren surfrock var dock inte Beach Boys först ut med Sloop John B. Gårdagens Dick Dale And His Del-Tones gjorde en inspelning av låten redan 1961 som släpptes på albumet Surfer's Choise 1962.

För svenska öron är den här låten mest känd som - Jag Hade En Gång En Båt med - Cornelis Vreeswijk och Ann-Louise Hansson. Deras version släpptes 1966 och är alltså samtida med Beach Boys.

http://www.youtube.com/watch?v=7Vm1VkWGKRI

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Peter Gunn var en amerikansk deckarserie, som sändes i 114 avsnitt mellan 1958 och 1961. Den regisserades av Blake Edwards, som 1963, även regisserade den första av många Rosa Pantern-filmer.

På så sätt är vi inne på teman, av och med Henry Mancini, som stod för "signaturerna" både till Peter Gunn som Rosa Pantern.

Här kommer en "tung version" med Dick Dale And His Del-Tones. Inspelad live på Ciro's (se länk) i Los Angeles 1965.

http://www.youtube.com/watch?v=qhQbQoT1CEs

Redigerad kommentar

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Och här kommer då den egentliga anledningen till hur det började. Live i januari 1960:

http://www.youtube.com/watch?v=WKxG-6qmW6U

Kommentera

Café > Sv: 50plus

Som rök på vattnet 1964 gick han sedan vidare som kompgitarrist åt Petula Clark och är den som plinkar på studioversionen av Downtown.

http://www.youtube.com/watch?v=XoSok_4wOVg

Kommentera

Café > 50plus

Old School Rock'n Roll

Detta skall med största säkerhet vara en liveinspelning gjord i London i januari 1960. Då vet vi också vem en i publiken är. Den då 15-åriga Ritchie Blackmore rymde hemifrån och såg samtliga Eddies spelningar i Storbritannien jan-apr 1960.

Ritchie Blackmore som sedan också var med och lirade gura i Heinz Burt & The Wild Boys, som 1963 gjorde hyllningslåten [url=

http://www.youtube.co...iNvKc]Just Like Eddie[/url]

Som rök på vattnet 1964, gick sedan Blackmore vidare som kompgitarrist åt Petula Clark och hans gitarrspel kan därför också höras på studioversionen av [url=

http://www.youtube.co...town[/url]

http://www.youtube.com/watch?v=WKxG-6qmW6U

Kommentera

HV71 > Sv: Elitserien 10/11

Idag handlar det mindre om HV och lite mer om svensk hockeys galaföreställning no 1, Stockholmsderbyt.

Ett möte vars popularitet (har vi fått lära oss) indikerar svensk hockeys hälsa och överlevnadsförmåga.

I inlägget nedan, från den 20 december, alltså två dagar innan det senaste derbyt, deklarerades hårdare tag från Hockeyligan i avsikten:

"Vår avsikt är att kunna erbjuda trygga, trivsamma och säkra arrangemang för spelare, ledare, funktionärer och framförallt för vår publik."

Jag har väntat och väntat och har in i det längsta förväntat mig den hårdaste markeringen från Hockeyligan genom tiderna. Framför allt mot AIK, som var arrangör av mötet den 22 december och som dessutom hade med sig en stor skandal från mötet med SAIK en månad tidigare. Kan det verkligen vara möjligt att en sådan löjeväckande organisation får fortsätta arrangera ES-matcher, som om ingenting hade hänt?

En stor del i den andäktiga tystnaden har väl annars våra stockholmsbaserade kvällstidningar. Annars brukar dom väl inte vara sena på att kartlägga, hänga ut och sätta press, för att uppnå tillräckligt radikala åtgärder? Exempelvis blev 4 av de berömda slipshuliganerna avstängda för hela säsongen, 07/08, efter att EN påse Ahlgrens Bilar släppt framför fötterna på Leif Boork i kvartsfinalerna mot Brynäs 2007. Till stor del genom undersökande journalistik på Aftonbladet:

[url=http://www.aftonblade...IKEN[/URL]

[url=http://www.aftonblade...]Höjd Säkerhet[/url]

Vissa saker kanske bidrar till att utlösa den komiska ådran hos vissa? Vilket kanske inte uppskattas så mycket av andra. Men någon jävla paritet måste väl ändå finnas i uppdraget hos tidningen?

Den 22 december 2010, måste väl ändå vara det värsta som hänt svensk hockey, sedan ytterligare en slipshuligan blev avvisad från KA, efter att ha skrikit okvädningord till Challe Berglund, i kvartsfinalerna mot Timrå i våras.

-"Öhhh Challe! Jag tycker du skall toppa förstaformationen med finnen du har på näsan. Jag tror ni vänder det här då."

Kommentera

Café > Sv: Musik.

Någon har varit väldigt, väldigt, stygg.

http://www.youtube.com/watch?v=Tqxa47oONQA&feature=related

Kommentera

Mora IK > Sv: En tråd för allt

MIK 7-1:

Kanske dags att byta nick till MIK 0-5. Det måste väl också vara en karamell att suga på riktigt länge det också :-)

Kommentera

Café > Sv: Musik.

Johnny Hazard:

Incidenten i Jönköping är väl lite överdriven, men väl en klassiker. Det här var när han spelade i Karlskrona. Sverker åkte på en tvåa men hade lite svårt att bestämma sig för om han skulle åka och sätta sig eller inte. Han hade en del kommentarer om domarens bristfälliga syn, som han närmast liknade vid blindhet.

Det här var ungefär samtidigt som U137 hade rännt upp på land nere i Karlskrona, varvid någon i publiken (ovanför utvisningsbåset) påpekade - att ni därnere i Karlskrona knappast är kapabla att avgöra om någon ser dåligt eller inte, då man precis missat att se en ubåt på 130 ton som kryssat i deras skärgård och dessutom stått på torra land en 10 timmar utan att röna någon uppmärksamhet alls.

Sverker uppskattade inte den kommentaren utan började hutta med klubban upp mot publiken. Då var det någon annan som fick luft - "Titta! Nu hissar han periskopet"

K&K fullföljde sedan det hela genom att skandera "Ubåts-pojkar" resten av matchen. Värre än så var det aldrig :-)

Kommentera

Café > Sv: Musik.

Johnny Hazard:

Nu är det ju så att Rubinerna nämner Honken vid två tillfällen. Så din slutsats behöver ju inte betyda att jag skulle vara svag för puckmotarn utan hjälm och ansiktsmask :-)

Kommentera

Café > Sv: Musik.

Här kommer den äntligen som video! Världspremiär på HS för Svenne Rubins - Finns Det Nån Som Har Des Moroney I Dubblett?

http://www.youtube.com/watch?v=5YkSKnYLoXQ

Kommentera

Timrå IK > Sv: Våga Vägra Allsvenskan

Johnny Hazard skrev: "Faan vad jag saknar den helsköne SMÅLAND. Han var inte klok, men det brydde vi oss inte om, i alla fall inte jag."

Hans vokabulär påminde inte så lite om James Fjong. Typ: ISCH, ISCH, ISCH, YNF, YNF, YNF, ICSH, ICHS, ICHS, YNF, YNF, YNF, ISCH, ISCH, ISCH, YNF, YNF, YNF, ICSH, ICHS, ICHS, YNF, YNF, YNF, ISCH, ISCH, ISCH, YNF, YNF, YNF, ICSH, ICHS, ICHS, YNF, YNF, YNF.

Osså gärna en stor brakskit på slutet som tillfälligtvis skingrade cigarr-röken :-)

Kommentera

> Sv: Är bloggen HS åsiktsfrihetsfönster?
Det fria ordet är aldrig fel...intressant!
Kommentera

Café > Sv: God Jul-tråden

God Jul önskar Brian Setzer & his Orchestra:

http://www.youtube.com/watch?v=8zzT92BmDu4

Kommentera

HV71 > Sv: Elitserien 10/11

[url=http://www.hockeyliga...ärpta Riktlinjer Kring Pyroteknik[/url]

Med anledning av detta inför vi följande riktlinjer i Elitserien:

- Förebyggande säkerhetsåtgärder skall vidtas i enlighet med SHL:s regelverk med bland annat förstärkt sjukvårds- och brandberedskap.

- Person som uppdagas med pyroteknik (innehav eller användande) skall omgående överlämnas till polis och lagföras.

- Vid det fall pyroteknik antänds skall spelet stoppas omedelbart. Om beteendet fortsätter avbryts matchen och beslut kan fattas om att berörd läktarsektion skall utrymmas för ny visitation eller för resten av matchen, alternativt om matchen skall slutföras utan publik.

Vi ber om ursäkt för den eventuella olägenhet som du som besökare kan uppleva i samband med att vi inför dessa riktlinjer. Vår avsikt är att kunna erbjuda trygga, trivsamma och säkra arrangemang för spelare, ledare, funktionärer och framförallt för vår publik.

Kommentera

·