Luleå HF

92225 inlägg · 864 ämnen

Forum

« · 1984958 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Helt klart så och kuligt att se damhockey med starka lag och på hög nivå.

Japans OS-lag, mästare från US och mästare från Ryssland - det är fina lag vi mött senaste året.

Men nu glömde jag förstås nämna DamApan, som - om jag förstått rubrikerna i ApPravda Nollan rätt - lyckats vinna mot Luleå flera gånger senaste åren.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Under tiden spelar Waarulfven tidig CHL-match mot gruppens bopttenlag, slovakiska Banska Bystrica. Ulfven ligger under med 2-1, men med 8,5 minut kvar kvitterar man, bara för att en minut senare släppa in 3-2.

Lite tufft för Warulfven, som efter två inledande starka vinster i förrgår torskade med 2-1 mot Ambri-Liotta och nu riskerar att torska igen. 4.15 kvar av matchen nu.

...nej, se på fan! Med knappt fyra minuter kvar kvitterar Ulfven på långskott och styrning i mål.

Zebrorna ringer för att kolla om pucken stusdar ut från ribban inne i målet eller uteribban, men det är förstås mål.

Ja, så blev det.

Räkna aldrig bort Warulfven!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Kom ihåg att vi här möter riktigt viktigt bra motstånd fullt i klass med klubblaget vi slog i US och blev världsmästare.
Det här är någonting helt annat än allt som ställdes framför oss i SDHL förra säsongen.
Riktigt kul och oerhört givande att få möta klassmotståndare, det kommer alla i laget ha nytta av framöver.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så åker en ryska och Luleå får lira PP en knapp minut i slutet av andra.

Det här med utvisningarna är en saga för sig. Förutom när de trippade omkull Jennie Hirikoski har man inte hunnit se varför det blir utvisning - och det har som sagt blivit flera. Endast genom att producenten visar bild på en ryska eller svenska i utvisningsbås inser man att det skett..

ANdrea perioden över nu, fortfarande 1-1. Tycker att Luleå ägde större delen av perioden, men mot slutet kom ryskorna igen och etablerade anfall och fick skott. Sammantaget ändå klart mer chanser för Luleå, men obehagligt när inte ett sådant puckinnehav och chanser leder till utdelning.

1-1 nu och en period kvar. Jag tycker nog att Luleå sammantaget varit och är det bättre laget och preseterar hockey på en mer utvecklad och högre nivå. Men ryskorna går till attack med vilja och kraft och sådant kan ge utdelning.

Spännande tredje period framför oss nu!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Shit! I slutsekunderna av PP kommer Luleå änk-ligen igång och avslutar ett anfall med två närskott i fina lägen men det lyckas inte och fortfarande 1-1.

Nu får ryskorna spela PP med 2,5 minut kvar av andra perioden.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Fyra spelare har lagt av, japanskan är Emil-skadad dvs hela hösten, så det är en tunn trupp med flera unga uppflyttade.

Men under andra perioden tycker jag ändå att Luleå ägt spelet mot ryskorna: rörllgare med snabbare skridskoåkning, bättre samarbete och hittar varandra bra med pass. Med ryskorna mest bara får försöka stå emot. Har väl varit typ 10-2 i hyggliga målchanser och normalt sett kommer Luleås ledningsmål snart. Men med bara 1-1 finns alltid risken att det kan ramla in en balja i vårt mål i stället.

Och medan jag skriver detta är ryskorna framme i riktigt farligt och långt anfall, liksom för att signalera hur det går om man jINXAR.

Aha. PP för Luleå igen. Kan man hoppas att Glader plötsligt upptäckt att han givit fel instruktioner tidigare, råkade plocka upp boxspelsboken?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har Luleå ett sämre lag i år? tycker några spelare ser riktigt dåliga ut, problem med skridskoåkningen och allmänt dålig puckkontroll.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Håller med, det här blir en tuff match. Men mycket åka fram och tillbaka och förlora puck för båda lagen förutom fem minuter efter vår kvittering då Luleå steppade upp, samspelade bättre mer rörliga, med bra passningar, och spelade riktigt fint. Kan vi ta fram det spelet i fortsättningen har vi goda chanser, bara vi inte får PP, tycks det;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Efter 1-1 tog Luleå över rejält fr a genom bra passningsspel och fick långa anfall. Till slut tvingas ryskorna ta en utvisning - men väl i 5 mot 4 spelar Luleå MYCKET sämre än i 5 mot 5, till slut åker vi på en utvisning också.

Första perioden nu över, 1-1, och ryskorna inleder andra med 1 min PP.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Rysdamerna har en extremt duktig spelare i #18, hon som gjorde målet, en världsspelare som tydligen dominerat damhockeyn i Putinlandet.
Ser ut som ett troll med långt yvigt hår, ihopkrupen åkstil, intensiv till max. Henne får vi se upp med.
Trevligt också att för en gång skull möta ”riktigt” motstånd och få öva defensivspel, någonting vi saknade förra säsongen och som höll på bli anledningen till att vi skulle missa glud förra säsongen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-1 efter 12 minuter.

Det har varit en jämn period och ryskorna är inte ofarliga, snarast haft mer spel även om det väsentligen varit korta angrepp innan man förlorar puck, från båda håll.

Men så drar Hirikoski en ryska vid blå och blir då trippad och ryskan visas ut. Faktum är att ytterligare en ryska åker samtidigt, oklart varför?

Luleås 5 mot 3 är bedrövligt men med 10 sek kvar lyckas man änk-ligen komma åt och kvitterar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lulea - Агидель

Och nu har lagen kommit ut på isen och vi får höra ryska och svenska nationalsången, mäktig inledning. och så bekantar sig lagkaptenerna med domarna som samtliga är damer.

Och gissa vad? Ryskorna tar ledningen med 1-0 efter 40 sekunder.

Ojojoj, det här blir att köra!
Uppladdat:

357x300-skarmavbild-2019-09-07-kl-150419.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hanzon: Jaha, du svarar inte, vare sig här eller på det brev du fick.

Och kan inte påstå att det var oväntat eftersom ditt inlägg om att "Admin på denna sida inte tycks tillåta andra att skriva här" och annat du hittade på visade sig inte hålla streck för fem öre.

Ska man se det på ett vänligt sätt skulle det kunna vara att eftersom du nu begripit hur fel du hade håller du tyst.

Men du ska få ett tips på vägen: Du blir mer respekterad om du ber om ursäkt efter att ha kommit med ett elakt påstående och sedan fått reda på hur fel du hade.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: Jo, det är bra att du påpekar, så man inte seglar iväg av hybris.

Men som du ser räknar jag med att vi inte kan hålla standarden i år utan att kommande säsong får vi räkna med rejält svagare resultat och att någon dysenteriets dysenteri blir det inte.

Vi lyckades få några fina år, framför allt eftersom damhockeyn var så underutvecklad då man inte fått rimliga villkor i klubbarna. Men nu har många hängt på och övergripande är det kul för damhockeyn.

Men trots att vi nu är så pass försvagade med tunn trupp får vi i alla fall spela okm det mot ryska mästarinnorna - och om vi nu skulle kunna vinna även denna match... Då har vi faktiskt vunnit allt! Och passar på att njuta av det medan det varar för som sagt - det kommer barkbrödsdagar efter;-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: "Episkt", "Vunnit allt", "Sopat rent". Har du drabbats av apviruset? :-) Sånt där kunde man höra Skellefteågubbar i baren på Allstar mumla när de snåldrack vatten och dödsblängde då jag flinade och hånskrattade åt dumheterna.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och om drygt tre timmar är det nedsläpp i Sankt Petersburg för matchen mellan ryska mästarinnorna Agidel från Omarks UFA mot Luleå Hockey.

Våra stenhårda damer har senaste året haft framgångar som är episka och vunnit allt på ett sätt som inget damhockeylag någonsin tidigare. Vi tog SDHL för fjärde året i rad, vi vann SM för treje gången av fyra efter en underbar vändning mot Dampungen och vi besegrade nordamerikanska mästarna i "VM för klubblag".

Nu lirar vi i Sankt Petersburg en KHL-sponsrad cup mot de ryska lagen och matchen idag gäller mötet med regerande ryska mästarinnorna Agidel.

Skulle vi vinna den har vi sopat rent med världens damhockey senaste året!

Nog vore det en härlig slutpunkt och fantastiskt om vi kunde lyckas med det.

För det blir tuffare tider framöver. Ett flertal av Luleås dominerande spelare har lagt ned karriären efter senaste SM-gludet och för övrigt har vi tappat viktiga spelare för skador så just nu har vi en riktigt tunn trupp inför kommande säsong. Och vidare kommer Glader att släppa tränarrollen. Samtidigt som de andra SDHL-lagen, inspirerade av Luleås framgångar, nu satsar rejält.

Så ta chansen att se om Luleå lyckas sätta punkt för senaste året med en önskad slutkläm. Länk nedan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo. Din bedömning är nog helt korrekt.

Jag kanske hade något annorlunda uppfattning men tror att den färgades av andra perioden, där zebrorna började se tveksamma utvisningar på Luleå men blundade för vad augsburgarna gjorde och vi fick därigenom svåra förutsättningar. Men då reste sig Luleå rejält: lirade utmärkt försvar och stängde ned augsburgarna ordentligt samtidigt som man själva var för snabba, snabbspelta och skickliga för att augsburg skulle kunna stå emot.

Efter det var det tydligt hur bra Luleå var och att detta Augsburg borde vi inte släppa några pinnar alls till, vare sig i förra eller denna match. I Delfinen gjorde vi inte vad som behövdes för att stå emot augsburgs fysiska spel men denna gång var vi förberedda och klev inte åt sidan. Och med 2-4-ledning inför tredje kändes det som att det här SKA vi greja, bara vi inte lägger av och låter augsburg pumpa på.

Och visst blev det augsburgspump i tredje och visst sjönk vi tillbaka. Dock hade jag länge i tredje uppfattningen att vi stod upp tillräckligt för att det skulle räcka, även om det blev mer nervöst efter 3-4, Fast när minuterna gick hoppades man ju mer och mer och i de avslutande minuterna tyckte jag att Luleå ökade upp och snyggt satte offensivt press och ägde puck och den bilden imponerade på mig - att i slutet, när augsburg skulle öka trycket, avväpnade vi dem elegant genom att själva lyfta en nivå och trycka tillbaka dem, medan tiden rann ut.

Men så kom den taffliga insatsen som kostade oss en pinne. Värst av allt av den lulespelare efter sargen som var så seg att han blev upphunnen och lät sig bli avtagen puck i stället för att åtminstone dumpa den i motsatt sarghörn eller något; som att själva tappa tvål i fängelsedusch typ. Och när augsburg var beredda att gå över alla gränser och två spelare gick hela vägen fram och tog bort Berguven borde Luleås utspelare varit med på noterna och tagit bort dem, Och så Sondrällllls val att slå puck precis i den riktning han inte fick slå puck varpå han frispelade augsburg att panga in kvitteringen i det mål som var vidöppet sedan augsburg sänkt Berguven...

Jag tänkte därefter att Luleå igen-kligen gjort vad som krävdes under tredje, trots svårigheten i en arena där zebrorna inte kunde stå emot hemmapubliken utan servade augsburg med fördelar med följd att de fick in 3-4. Fast tänkte bort kvitteringen som en plump i protokollet.

Men sammantaget borde vi inte ha släppt en procent från jobbet i andra så hade det säkert löst sig.

Nåja. Nu har vi först matchen i Tjeckien mot Liberece som lär bli svår, men därefter senare i höst -när Luleå kommit igång rejält och de nya spelarna fått rätt plats - de dubbla matcherna mot Belfast där vi då SKA ha sex pinnar. Och Belfast lär vara aggressiva och fysiska a la Augsburg så fint att vi fick förstå från första till andra matchen mot augsburg fick känna hur vi ska spela mot sådana.

Och förstås: vår insats ska vägas mot det faktum att vi saknade Erik, Olle, Connolly samt precis tappat iväg Jesper och får vänta länge på Emil.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo, dåligt agerat i flera led innan målet, inte Rautios fel. En minut kvar och det händer, suck.

Tycker att Augsburger var klart bättre än oss i tredje. Sen gjorde ju domarna ”självmål” men vi borde ha kunnat stänga ner matchen med två mål upp, vi blir passiva och hade problem med tyskarnas aggressivitet.

Nå, vi vann även om vi gav bort en pinne. Man får vara nöjd. Bra publik, inga tomma stolar.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo. Andra perioden var vi riktigt bra och ägde matchen. Då hann inte augsburgarna med; när de var i anfall och de fick en massa låtsas-PP blev det hårt ansatta av vår box och i vårt anfallsspel hann de inte med.

Brännström är riktigt j-a bra och likaså Tyrväinen samtidigt som Isomäki kommer mer och mer. Tre mycket bra rekryteringar av Skuggan och Bulan där:-) Och förstås Hållander kommer att komma med.

I tredje med 2-4 och efter att ha ägt matchen är det ju risk för att man blir försiktiga och det är väl det du noterat, men trots allt tycker jag att Luleå fortsatte hota framåt och slutminuterna var det mer Luleå som hade tryck, men så kom den osaliga passningen av Sondräll fööljt av att Luleåpelaren vid sarg knappt tycktes ha styrfart och gav bort puck förbannat skitenkelt och när augsburgarna kört omkull Berguven i målgården hade ju Sondräll chansen att spela bort pucken åt sidan eller var fan som helst, men då tyckte han att det var en bra idé att vispa den rakt ut i slottet och det blir till en augsburgare som då kan enkelt lägga in kvitteringen sedan de tillåtis inkapacitera Berguven.

Det grämer mig att vi tappat 2+1 pinnar till detta Augsburg. Känns inte som att vi ska behöva göra det. Men vi har i alla fall tagit 3 pinnar med oss och kan vi lyckas i svåra bortamatchen mot Liberec har vi sedan dubbelmöte med Belfast och då ska det väl lösa sig.

Jag tror att Luleå går vidare men vill också att det ska bli som vinnare så att vi lottas mot någon grupptvåa i åtonndelsfinalen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Såg bara tredje så det blir tycke baserat på det men ....
ser inte tempot, tycker inte vi håller i taktpinnen
Vi förlorar man mot man spelet, svagt i närkamperna
Har svårt med tyska spelvändningar
Slarvigt i uppspelen, oftare än vi vill blir vi av med pucken i mittzon på väg framåt
Passningsspelet är inte bra
Sondel i egen zon ... say no More

Ändå vinner vi, starkt 🤔
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Petter Emanuelsson drar in 4-5 och Luleå tappat i a f bara en pinne.

Det såg jävligt farligt ut för som siste lulespelare attackeras han av en augsburgare och då drar han denne. Livsfarligt! Och jag trodde han skulle tappa pucken och det skulle bli en augsbugerkontring, men han lyckas runda spelaren och går mot mål och hänger pucken högt. Mycket fint!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, fy satan vilka förbannade nollor. Jag har sett mycket hockey och dessa nissar var de näst sämsta zebrorna, köpta hemmadomare jag någonsin sett.

De slår förstås inte pajasen höjdhopparen. Men är otroligt usla.

Apropos usla så är det den näst sä,ste TV-kommentatorna jag vait med om. Han ser ta ,mig fan ingenting alls och felbedömer alla detaljer - är det första hockeymatchen han ser?

Sämst är naturligtvis Aprunkaren Lindberg.

JÄVLA SKITDOMARE!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Den förbannade Callahan kommer fri från kanten, skjuter pucken på Berguven som räddar men Callahan fortsätter rakt på utan att vara pressad av luleback eller så och så ör han på och fäller Berguven som slås omkull och sedan kör näste augsburgare på honom i målgården när han försöker resa sig och utifrån slottet kan en tredje augsburgare panga in 4-4 i det vidöppna målet med 36 sekunder kvar av tredje.

OCH ZEBRAJÄVLARNA GODKÄNNER MÅLET!

NOG FÖR ATT DE VARIT NÅGOT FRUKTANSVÄRT USLA MEN DET HÄR VAR DET VÄRSTA!
+2
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tre minuter kvar nu och Luleå har fortfarande ledningen 3-4.

Inte tappa till kvitteringen nu, som vi gjorde i Delfinen förra veckan mot augsburgarna.

Men Luleå agerar starkt, krymper inte ihop och blir stilla utan trycker på framåt och har chanser, liksom också augsburgarna har.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Jo. Finns det något jag skulle vilja se ytterligare i laget är det en reäl och stabil back som dessutom har ett riktigt bra skott från blå i PP. Det skulle ge oss ett väldigt lyft.

Jag tycker inte heller att Sondell är mycket att hänga i julgranen, inte för 170 000 i månaden. Jalvanti var rätt under isen i fjol men möjligen har han skärpt till sig i år.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: I Delfinen lyckades Germanerna göra våra pojkar osäkra med sitt uberfysiska spel.
Inte minst Styrman kröp ihop och blev mindre än vanligt speciellt efter att han tacklats över sargen i matchinledningen.
Ser ut som om han vill revanschera sig ikväll men jag vet inte....är skeptisk till Styrman, tyvärr.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Tycker att Luleå vek ned sig uppe i Delfinen mot AUgsburg genom att inte gå fullt när Augsbrugarna fulspelade hela tiden och kom undan med det inför den vane anti-Luleå-blundaren Bodenbjörk.

Men idag har man bestämt sig för att ge järnet och är då - som väntat - ett klart bättre lag än AUgsburg. Och vidare ett klart bättre lag än tuta-och-kör-laget Apan, som hyllades av två snälla aprunkare igår. Sådana som kan se en allstarsmatch utan tacklingar och därefter tro att "Oj, vilken match, 11-10 till ena laget, ja så blir det när man sätter fram alla stjärnor, Hallelujah!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Du har rätt, kanske Forssell kommer att lägga ett bud. Vi vet förstås inte om Näsan fortsatte pynta 300 lakan i månaden till Fläskberget (500 tkr med allt inräknat) som Lasse J, men Valentine kan ju bli djungelapornas nye ikon. Om nye inte TjockSteffe har skriftligt på det uppdraget.

Falskt var ordet sa Bull! Grejen är den att han heter Eriksson och hans löjliga Ericson är bara ett påhitt för att verka fin. Typisk sekt-manöver.

Gissningsvis vill han inte stå för något som kåt, troligen eftersom han inte fått syn på sin lilla lem efter år 2000, som följd av den fruktansvärda övervikten och jättebuken som döljer allt nedan midjan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå ökar trycket och Augsburgarna kan inte stå emot - nu är det Kovacs som trycker in 2-4 med en minut kvar av andra.

Allvarligt talat. Tyskarna jobbar och kämpar men under den här perioden har Luleå varit klart bättre och ägt spelet och dessutom tagit sig igenom det tyska försvaret, som inte kan stå emot gång på gång.

Jämfört med Bern-Apan igår kan Luleå spela försvarsspel och tyskarna har svårt att komma igenom - och dessutom trycker Luleå på rejält med starkt anfallsspel. Minst en nivå bättre än Apan och Bern vill jag säga - ett komplett lag till skillnad från aporne exempelvis.

2-4 efter andra perioden. Tyskarna har mest pysslat med att de är framme och slår på Rautios handske när han blockat puck och när Luleåspelarna protesterar vill tyskarna slåss. Vidrigast är Callahan och Valentine men när det ska mopsas hoppar alla 100 kg tyskar/nordamerikaner fram för att förklara hur arga de är.

Publikum ger sitt stöd till detta, och zebrorna är minst sagt övertygbara.

Jag tycker att Luleå skulle ha haft kvar Fredrik Svensson. Han skulle utan vidare har instruerat även 100 kg-bjässar vad som gäller typ Humpfrey Bogart "I never saw a dame yet that didn't understand a good slap in the mouth or a slug from a .45."

Eller var det "dame"?

Och sedan kunde Bulan i intervju förklara "Om man slår på våran målvakt, då ska man ha stryk. Såerebara."
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja i den där Valentine har Apan ett prospect om inte Jump kan släpa sig tillbaka mera för att ”ställa upp” för ringa 300 loppor i månaden.
Fan Valentine låter lika falskt som Ericsson med c.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mycket bra spel av Luleå i 4 mot 5 med snabb, aggressiv och stor box och det var skitsvårt för augsburgarna att komma fram. De fick enstaka lägen under detta dubbel-PP, men Luleå hade i num underläge igen chanser, i stort sett lika bra.

Brännström är otroligt stark. Snabb, påhittig och skicklig.

Nu får Luleå PP och publiken blir vansinnig, även om det var helt korrekt.

Hinner bara gå 10-15 sekunder så passar en augsburgare på att göra en Fläskberget. I närkamp med Tyrväinen låter han benen försvinna utan att Tyrväinen gjort något som ska kunna orsaka det, men gissa vad - zebrorna köper det direkt. Förstås!

Gissningsvis hade de blivit lovade en wolksvagen eller opel för insatserna ikväll, men nu värker det som att de satsar på en Audi eller en BMW eller kanske en merca? Eller...går de för en Porsche?

Den fulaste spelaren i Augsburg heter Valentine. Han bråkar och fuskar och filmar. Augsburgs svar på Fläskberget?

Och där reducerar Augsburg till 2-3.

Nog för att jag talar lite tyska men vad gfan skanderar publiken? Sieg H...något låter det som? Va fan, spelar de i Apkraft arena?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fint med paus, så man hinner med mellanspel. Medan Viasug kört reklam har jag passat på att öppna en flaska så att vinet får andas rejält, en nödvändig åtgärd man inte får hoppa över. Själv är jag allergisk mot vin, dvs jag vaknar med huvudvärk redan efter 4-5 flaskor kvällen innan. Nja, det räcker med ett glas, faktiskt. Med all sannolikhet är det innehållet av taminer jag reagerar på, men jag misstänker att det handlar om att billigt vin-producenterna blandar ut 50:50 med diesel, toalettrengöringsmedel eller sådant.

Däremot är jag INTE allergisk mot dyrare viner. Det räcker med typ de flesta Amarone och nu har jag en butelj från 2014 - ett ypperligt år just nu efter fem års lagring - som står och andas:-)

Jahaja. Mitt i detta hittar de nästa Luleåutvisning, men tyskarna kör fortfarande utan vakt 6 mot 5. Nej, där fick vi pucken och utvisningen verkställs. Samtidigt blir det hraftbryt.

Intressant att de har så bra mikrofoner, men hör allt Bulan söger.

OCH VAD FAN - STYRMAN FICK 2+2!

Första utvisningen var ren skit - det var en tysk som försökt tränga sig genom målområdet mellan Styrman och Berguven och föll på eget bevåg. Det var INTE utvisning. 10 sekunder senare står tysken och skymmer Berguven för skott varpå styrman bultar honom i ryggen med klubben och då lägger tysken en Fläskbergsfilmning.

ALlvarligt talat: jag tycker att det är ena j-a hemmadomare! Det känns som att det är publiken som dömer - de har vrålat några gånger för att få utvisning som inte varit utvisning och nu tillfredsställer zebrorna augsburgarna radioaktivt. FY FAN!

Zebrorna heter Manuel Nikolić och Marc Iwert. I mina öron låter det inte som hockeyvärldens supertalanger till zebror. Men de är säkert betydligt rikare efter denna match än innan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fan, det är som att se Apan spela - varje gång Berguven blockerat tycker augsburgarna att de ska fram och slåss.

Luleå står emot hela PP och har nu 1-3.

Luleå har en klack i AUgsburg som kör igång "Vi älskar Luleå" - vill visa att även vi kan på bortais, som augsburgsklacken i Delfinen senast.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Satan vilken klippa Ilomäki!

Får en puck vid sargen, vispar med sig den med lös utsträckt klubba och sticker snabbt ned mot burgarvakten helt naken och väl där glider han förbi och väntar ut vakten ända till att denne brett ut sig på isen för att i spagat täcka stolpe till stolpe - då hänger Ilomäki kallt in pucken i bortre krysset till 1-2 för Luleå!

Strax därefter visas Tyrväinen ut för slashing och augsburgarna får lira PP.

KÄMPA NU LUleå!

Och Gudars skymning! Vakten ska slå¨ut pucken, men Brännström plockar ned den på volley och sedan väntar och väntar och väntar han ut en back och vakten och när de valt att agera, spelar han snyggt fri Berglund som smäller in 1-3!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tyrväinen stark och pålitlig i PP, söker lägen bra, försvarar puck, hittar pass på blad. Tyvärr Sondell i samma PP och han gör ingen glad från blå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Brännström hamnar ovanpå en annan 100 kg augsburgare när de faller. Då tycker augsburgarna att han ska brotta fast brännström och börja veva. Dubbelutvisning tycker zebrorna..
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
PP för Luleå, en spelform som vi vekligen skulle vilja se lossna nu!

Utvisningen var för en helt j-a omotiverad crosscheking av en av augsburgs 100 kg backar. BRA! att sådan skit stävjas.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det är ju fantastiskt - och jag vågar med rätta påstå att det är den hype som Luleå Hockey givit damhockeyn som är anledning till att Semer nu finner det lämpligt att storsatsa på elitMdamhockeyn!

Men tar de in Renberg som bisittare kommer han väl att klaga på att de inte visar DamApan, som verkligen är på gång sedan de lyckats erövra en hedrande andraplats i match mot världsmästarna från Luleå som kom näst sist i matchen.

Och vidare erbjuder ApPea kvinnorna i schtan på Ladies Night då de för det billiga priset av 550 kronor får se en herrmatch mot Pölsan, fast då igår också paraplydrink, ska vi säga. Dessutom har ApPea lyst ut anställning för tre personer som ledare/materialförvaltare för DamApan med extraförmånen att slippa deklarera för inkomsterna, delvis beroende av att det blir inkomster, de får ingen lön, men se det positivt - inget behov att deklarera och hålla på!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men vad fan?

Jag kommer försenad hem pga köer x 2 och när jag slår på Viasug för första gången står det 0-1 för Luleå men det är PP för augsburgarna och fem sekunder senare står det 1-1.

Ingen bra start för mig, och man måste förstås fråga sig om det är mitt fel? Två händelser, relaterade i tid, kan man räkna med ha ett orsakssamband till motsatsen bevists.

Ska jag slå av, men sedan slå på igen? Ska jag testa kön igen? Ska jag...nej, jag ser vidare så får vi se.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Semer sänder nästan 200 SDHL-matcher denna säsong.
Glädjande och grattis till alla SDHL-föreningar som nu blir ännu mer uppmärksammade i media inte minst mitt Luleå Hockey som de senaste åren överösts med goodwill, goodwill och reklam vi hade fått betala dyra pengar för om vi köpt den själva,

Grattis också till Apan som nu får hänga med på tåget Luleå Hockey leder.....men vänta nu....nej visst ja DamApan är ju inte med i SDHL.....hi hi hi hi.
Och inte lär de komma med i närtid heller med sin halvhjärtade damsatsningen, nej där ligger division 1 konkurrenter som Malmö, SSK, Karlskrona och inte minst Färjestad långt långt före och skitlagen Göteborg och SDE i SDHL har även de nu satsat seriöst.
Nej DamApan blir kvar i skämtserien division 1 norra dam för alltid, om någon därifrån någonsin går upp blir det Umeås damer
Frågor på det?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
SVTs satsning på CHL:s gruppspel:

• Djurgården 3 matcher
• Warulfven 3 matcher
• Apan 3 matcher
• Frölunda 2 matcher
• Luleå 1 match

OK. Jag har ju hyllat SVT för att man tidigare till skillnad från andra aktörer valt att gå in och satsa på att sända CHL och blivit ett viktigt stöd.

MEN VAD FAN ÄR DETTA? Storsatsning på Djurgårn, Ulfven och Apan medan Europamästerskapets mest framgångsrika lag får visas i färre matcher - och Europamästerskapets näst mest framgångsrika lag Luleå Hockey får en ynka match!

Mest framgångsrika syftar inte bara till Sverige utan till hela Europa!

Fy fan. T o m att man väljer en match i Aparenan som kommer att vara fullsatt av tomma stolar, men inte orkar med mer än en Luleåmatch, trots att Luleå har störst publik, störst del av hallen besatt och bäst hockeystämning.

Ska man se det positivt kan man förstås se det så att Viasug sett till att de får rättigheterna själva till de bästa och viktigaste matcherna och därför valt ensamrätt för sådana för Luleå och Frölunda, men illa är det.

Nu när jag änk-ligen haft tid kolla upp det där får jag förstås ta skeden i vacker, femfingrad hand och har nu skrivit på för ett Viasugabonnemang.

Så ikväll ska jag se Augsburg-Luleå Hockey. Tammefan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, starkt att ta 2 x 2 poäng av Bern som definitivt är ett svårt lag att möta.

Under första perioden var Bern bättre, men Apan hängde hyggligt med och visade upp ett betydligt bättre spel än man tidigare gjort. I fortsättningen var det speciellt under andra perioden ännu bättre Bern, men Apan fick in mål med flyt och energi.

Tycker att lille Gustaf i målet var hygglig ofta, men dessutom har han emellanåt insatser som är synnerligen usla och med sådana då och då i matcherna riskerar han kasta in puckar varje match.

Backarna var riktigt bra under första perioden och lirade precis på det sätt som Apan hoppats; sedan var de sämre period två och sisådär period tre.

Linorna...sedan länge tycker jag att highsticking och möller drar ned linor som av olika anledningar inte alls fungerar. Så också igår. Det har länge inte spelat någon roll vilka de än spelar med, det blir bara skit och det blir än mer tydligt i PP när de båda sätts ihop.

Igår var det de andra linorna som imponerade och även om jag ofta varit sur på wingerlig för hans många provocerade highstickings (han la in en i går också, utan att bli utvisad och Bernlaget och publiken var skitförbannade) är han ändå en dynamo som får igång ett starkt spel om han får hyggliga medspelare i linan.

Den här sektmentaliteten att highsticking och möller ska ha alla fördelar och chanser är obegriplig efter det intetsägande spel de producerar. Svårt att förstå att wingerli och de andra så länge accepterat detta feltänk.

Jag hoppas förstås att Apan ska fortsätta hårdsatsa på highsticking-möller men lyckas de tänka om finns det möjlighet att Apan denna säsong kan gå rejält bättre än med dessa blysänken, kanske t o m utmana om plats bland topp sex i SHL.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: gick ju bra i går kväll! 2 poäng får vi va nöjd med, såg bara sista perioden och nu borde vi kunna gå vidare i gruppen, kul med tävlings matcher även om de är försäsong
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Och visar bilder på sig själv, så kallade dick-pics...
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Dicken kan väl bara vara cool på tonårsvis när han twittrar...
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Jo, trist, men ska man säga något positivt så är det bättre som nu att de framhåller att det är spännande och bra matcher, i stället för som Mikael Renberg som bara satt och gnällde första året.

Men att ensidigt hylla anfallshockey a la tuta-och-kör utan att påpeka att båda lagens försvarsspel var sådant att det borde ha ohyllats; det inger inte respekt.

Jag hade trott att Dicken skulle vara underhållande, men första matchen var han mest rädd att prata, och nu blir det plattityder. Han kanske skulle behöva premedicinera sig med lämplig dryck eller rök för att släppa loss och tala ur skägget.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vilka fruktansvärda kommentatorsinsatser. Dusan visar att han skiter i hockey och dicken gör sig själv till ett rejält åtlöje, vilken bombning!!

Jag tror nästan dicken gjorde det sämre än bäckis klassiska bombning i lilla sportspegeln 😂

Av matchkommentarorerna gel jag Nisse godkänt men den andre jeppen var så usel så jag höll på att dra på TV:n en smäll.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Apan vinner på straffar och tar återigen 2/3 poäng av Bern. Kärpät har samtidigt spöat Grenoble - apdödarna - med 2-6 i Frankrike.

Varpå vi har tabellställningen efter hälften av matcherna

1. Kärpät 7p
2. Apan 4p +1
3. Bern 4p -1
4. Grenoble 3p

Vi räknar väl med att Grenoble har lekt rommen av sig och att Kärpät tar sig till slutspel. I så fall har Apan chans att ta den andra slutspelsplatsen gentemot Bern men vilka motståndare har de kvar?

APAN
Grenoble-Apan
Apan-Kärpät
Kärpät-Apan

BERN
Bern-Kärpät
Bern-Grenoble
Grenoble-Bern

Visst kan Apan ta 3p av Grenoble, men sedan har de dubbelmöte med Kärpät och där blir de inte lätt att ta poäng, nu när Puljujärvi tycks bli allt varmare i kläderna och Pesonen fyller på och sätter mål.

Bern har först Kärpät hemma, som de faktiskt tog 2p av borta, men sedan Grenoble x2 vilket ser enklare ut än Apans avslutning.

Nå, matchen. Kommentatorn och bisittare Ekman hävdade hela tiden att det var en bra hockeymatch med positiv, offensiv hockey.

Jag såg en annan match. En match med forwards som inte hängde med i försvaret med följd att linorna fick kontra mot få spelare, ofta bara backarna, och kunde därför initiera farligheter ofta; mest Bern, mindre Apan.

Visst, det var bättre hockey än pojkhockey där alla spelare finns där pucken är, men det var amatörmässigt på så sätt att lagen inte upprätthöll något avancerat försvarsspel utan använde det vi kallar tuta-och-kör och inte så imponerande att höra kommentatorer bara hurra i stället för att påpeka bristerna.

Och i vår grupp skärpte sig äntligen Liberec och krossade på hemmais Belfast med 6-1 vilket ger oss
Augsburg 4p
Luleå 4p
Belfast 4p
Liberec 3p
Jämnt värre. Men då återstår den tidiga gruppfinalen Augsburg-Luleå i morgon! Då jävlars!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Då kör vi tredje perioden i Bern, med Apan i ledningen 3-4.

Ska Apan lyckas vinna mot Bern igen, och stjäla denna match där Bern hittills varit det bättre laget trots att man nu ligger under. Liksom Bern lede matchen borta mot Apan med två minuter kvar men helt oväntat tappade till oavgjort och till slut torskade straffläggning. Av det hittills spelade hade Bern varit värda 5-1 i poäng men ligger under med 1-5 i poäng, fast nu ljusnar det Bernska läget något, sedan Bern fått PP och direkt satt 4-4.

Apan kräver att det ska underkännas och påstår att lille Gustaf varit störd, men det är ett hittepå förstås och zebrorna snarast skrattar.
+2
Kommentera

« · 1984958 · »