LL

4645 inlägg · 17593 besökare

Historik

·
Fotboll > Sv: Premier League

Dream Team: Cupvinnarcupen har inte funnits på över tio år. Liverpool kommer att spela i Europa League i egenskap av vinnare av Carling Cup.

Om Chelsea vinner Champions League så går de, enligt UEFA, direkt till gruppspelet tillsammans med Arsenal, ManU och ManC och Tottenham spelar Europa League. Förlorar Chelsea finalen kvalar Tottenham till CL och Chelsea spelar Europa League i egenskap av vinnare av FA-cupen.

Det är också så om jag har lyckats hålla reda på alla om och eventuellt och kanske på så sätt att om Chelsea vinner finalen så får Everton en plats i Europa League. Detta eftersom Chelseas plats som de fick via FA-cupen då ska gå till förlorande lag i finalen, men då Liverpool redan är kvalificerade via Carling Cup-segern så går platsen till det högst placerade ligalag som inte är kvalificerade minst för Europa League.

Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League

Peja: vi får konstatera att vi inte är överens :-)

Jag måste ändå ställa en fråga av ren nyfikenhet: vem skulle du hellre ha sett som FK för England?

Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League

Peja: jag förstod att jag skulle få det där "han gjorde fiasko i Liverpool"-svaret. Men gjorde han verkligen det? Han kom in i ett läge där hela klubben var i totalt kaos och om Hodgson gjorde ett fiasko, vad har då inte Dalglish gjort? Tiotals miljoner pund spenderade på spelare och det har ju inte direkt gått bättre för det utan tvärtom snarare sämre. Faktum är att efter en darrig start (i ett läge där tex Mascherano försvann precis innan transferfönstret stängde) så hade Liverpool börjat plocka ganska hyfsat med poäng men sedan kunde inte de nya ägarna motstå fansens messias-rop på Dalglish. Hade Dalglish inte varit just Dalglish hade han jagats ut ur Liverpool med högafflar och hackor för länge sedan.

Och du har direkt fel avseende att Hodgson bara förlitar sig på äldre spelare och bara spelar en långbollstaktik. Han räddade Fulham kvar i Premier League genom att göra det exakt motsatta för ett par år sedan, i stället för att hålla kvar vid Chris Colemans (eller var det Lawrie Sanchez? Minns inte riktigt) stela långbollande införde han ett passningsspel som kulminerade i att de nådde finalen i Europa League för ett par år sedan. WBA spelar inte heller någon "konservativ, simpel långbollstaktik" mer än vad många andra lag gör. Dessutom är det oavsett det så att i landslag vinner man ofta på att inte ha för komplicerade taktiska upplägg, du har de spelare du har och begränsad tid att spela ihop laget. Vidare så har England en stor brist på kreativa centrala mittfältare så varför försöka spela som Spanien när förutsättningarna inte finns?

Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League

Peja: Vad är det som är så HAHAHA med det? Hodgson är en bra manager som har gjort bra resultat med små medel i ett flertal klubbar, han har lyckats bra som förbundskapten i Schweiz, han har vunnit mästerskap i flera länder och är populär bland många spelare.

Kommentera

Café > Sv: Storspelarnas ego-tråd :)

Huge: vad du än säger är det dina personliga preferenser som du försöker få till att vara något slags objektivt rätt eller fel men det finns inget sådant här.

Det är allt jag har att säga i frågan i övrigt.

+2
Kommentera

Café > Sv: Storspelarnas ego-tråd :)

Huge: "uppfattar jag bara som ännu en i raden av felaktigheter där framförallt den yngre generationen syndar"

Det stora misstag som du och andra som hävdar att man inte kan säga si eller så gör är att förutsätta att språk är oföränderliga men inget kunde vara mer fel. Det finns inget rätt eller fel i det här fallet, bara hävdvunna konventioner och det ni debatterar är personliga preferenser och inget annat. Du förstår mycket väl vad tex Mattias menar när han säger "Liverpool vann med 0-3", och därmed är det ett korrekt uttryck vad du än tycker om det. Och om du hävdar att man inte kan vinna med 0-3 så måste du i konsekvensens namn också säga att man inte kan förlora med 3-0, men eftersom du är så van att höra det sistnämnda som är det som de flesta använder sig av så reagerar du inte på det. Språk, i såväl tal som skrift, handlar om att göra sig förstådd och vi förstår alla vad som menas med "Liverpool vann med 0-3 mot Norwich".

+4
Kommentera

Fotboll > Sv: Träningsmatcher
Hahl Bundy: ja, för matchen på Råsunda gällde ju verkligen jättejättemycket för Holland. Ibland var det ju nästan så att de tog i lite när de sprang. Det där är kanske Sveriges mest överskattade vinst någonsin, jag tycker snarare att de bara gjorde vad man kan kräva mot ett motstånd med elva spelare som mest var intresserade av att inte bli skadade inför kommande helgs ligamatcher.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Portello: tror att det hände guldsäsongen, men jag minns inte säkert. Kan ha hänt någon fler gång också, men särskilt vanligt är det inte.
Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League
Dream Team: Henry är tänkt enbart som en kortsiktig lösning under Afrikanska mästerkapen då Gervinho (och Chamakh, men det är ett mindre problem) försvinner. Som mest kan Henry spela i sju PL-matcher, den första matchen mot Milan och i eventuella FA-cupmatcher - alltså inte särskilt många matcher. Det är inte många som tror att han ska vara en frälsare, och det är han inte tänkt som heller. Han är ett komplement medan jakten på permanenta lösningar pågår.
Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League

mattias - 74: du och många, många andra (tränare, spelare och så kallade experter inkluderade) måste lära er att det var länge sedan "han träffade bollen" var en giltig ursäkt. Att Spearing träffade bollen har ingenting med saken att göra, han hoppar in i situationen utan hänsyn till följderna och gör du det med risk att skada motståndaren så är det rött kort, det är bara att läsa reglerna. Båda fötterna lämnar marken, och han följer dessutom upp med en rätt rejäl spark mot knävecken på Dembele, inget som helst snack om att det är rött kort. Titta på Spearings högerfot på bilden som scim lade in, hade Dembele haft lite mer vikt på sitt vänstra ben så att det inte hade slagits undan hade han legat på sjukhus i dag med prognosen "åter i spel tidigast om åtta månader".

Och sådana där typer av "rensningar" ger för övrigt rött kort i de allra flesta fall.

Kommentera

Fotboll > Sv: Superettan

Frisco: "Ett lag kan däremot inte leda med 1-3 i fotboll"

I beg to differ. Det är väldigt sällan jag håller med mattias -74 om någonting alls men här måste jag hålla med honom. Vilken siffra du säger först är bara en konvention och ingen naturlag, att säga "XYZ leder med 1-3" talar inte bara om vilka som leder utan även vilket lag som spelar på bortaplan och ger således mer information än bara "XYZ leder med 3-1". Det blir dessutom mer konsekvent om du alltid säger hemmalagets siffror först - ta tex detta som ett illustrativt exempel, där Sundsvall är bortalag:

"Vad står det?
Sundsvall leder med 3-1.
---tio minuter senare---
Vad står det nu?
4-3."

Vilket lag är det som leder nu?

Jag hävdar således att "XYZ leder med x-y" där x<y är ett inte bara fullt legitimt utan också mer informativt sätt att uttrycka sig än den konvention de flesta använder sig av i dag.

+3
Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League

mattias - 74: "Bendtner hamnade i Sunderland till slut, där lär han ju iaf göra ett och annat mål. Maken till målsumpare har jag aldrig skådat i PL."

Då har du inte sett mycket. Bendtner har vissa matcher där han inte kan träffa en hink inifrån, men han har också en viktig egenskap som många missar - nästan alla hans mål är betydelsefulla mål i så mening att de görs i lägen när målen antingen innebär kvittering eller ledning för hans lag. Han må vara en stolle med ett ego större än Mount Everest, men det gör också att han aldrig nervar ihop och han har följaktligen också räddat en hel del pinnar åt Arsenal med mål på övertid. Och med tanke på att han nästan alltid har spelats på fel position i Arsenal så är hans målfacit genom åren inte alls särskilt dåligt (9/15/12/9 de fyra säsongerna i Arsenal, samtliga matcher inräknade och då är väldigt få av dem matcherna spelade som central anfallare och en stor andel - förmodligen över 50% - av dem som inhoppare). Jag hade mycket hellre behållit Bendtner än Chamakh om jag hade tvingats välja. Får han spela på rätt position i Sunderland och serveras lite hyfsade inlägg så kan han mycket väl göra 20+ baljor över hela säsongen.

+1
Kommentera

Fotboll > Sv: Champions League

Frella: att ligan är igång är den största fördelen Allsvenskan har. Laget från andra länder saknar matchtempo medan de svenska lagen är igång. Att fokusera är knappast ett problem heller.

Och även om spelarna skulle delta hela säsongen (vilket de fortfarande inte skulle, det finns ju ett januarifönster också) skulle mästarlaget likafullt tappa samma spelare under sommaren och vara försvagade inför kvalet. Svensk fotboll är inte bra nog och det har inget att göra med vid vilken tidpunkt vi utser ett mästarlag. Och jag tror att om någonting skulle kvaliteten snarare bli ännu sämre av att spela och träna under sämre förutsättningar i form av svinkyla och trasiga planer.

Dessutom fungerar inte höst-vår rent praktiskt. Sverige har inte klimatet för att spela så annat än i de sydligaste delarna. Inte ens Stockholm har ju förutsättningarna, och hur bra skulle det funka i Sundsvall, Umeå eller Kiruna? Glöm inte bort att ska allsvenskan spela höst-vår så måste alla serier göra det (såvida man inte stänger allsvenskan för upp- och nedflyttning), och det går ju helt enkelt inte.

Kommentera

Fotboll > Sv: Champions League

Frella: "Man hoppades ju att det skulle bli gruppspel. Det finns väl tyvärr ingen annan utväg för Svensk fotboll snart än att börja spela höst/vår med ett kortare vinteruppehåll som i Danmark"

På vilket sätt skulle det ändra något? De bra spelarna skulle ju säljas varje sommar i alla fall.

Kommentera

Café > Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

http://www.guardian.co.uk/world/blog/2011/jul/22/oslo-explosion-live-coverage#block-24

6.09pm: NRK is reporting that an unknown group called "Helpers of the Global Jihad" have posted a message that this is only the beginning of the reaction to Norwegian periodicals publishing the Muhammed cartoons, according to Andrew Boyle, a journalist in Norway.

Redigerad kommentar

Kommentera

Café > Sv: Allmän skriv vad du vill tråd.

RubinCarter: man ska dock komma att Norge har varit mycker mer aktiva och offensiva i såväl Afghanistan som Libyen jämfört med vad Sverige har. Norge är dessutom ett NATO-land och ses på många håll som en av USA:s lydstater, dvs en attack på Norge skulle kunna vara avsedd att skrämma andra länder.

Oavsett det så hade vi ju en självmordsbombare i Stockholm förra året, tack och lov var han inte värdens skickligaste så den enda han hade ihjäl var sig själv. Men hade han lyckats ta sig till Hötorget och smälla av alla bomber han hade så hade det strukit med en hel del folk.

Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League

mattias - 74: Liverpool hittade formen när de inte längre hade något att förlora, det är inte alls omöjligt att det hade skett även med Hodgson kvar som manager. Det återstår att se om de kan prestera under den press som de kommer att hamna under när nästa säsong startar.

Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League

Berka: tycker inte att straffen i går är något att säga om. Szczesny är nära att hinna först på bollen men är tyvärr någon tiondel för sen. De berömda små marginalerna du vet. Då tyckte jag att flaggan på van Persie på det som hade betytt 4-2 och nästan garanterad Arsenal-vinst var värre, vad jag kunde se var han solklart onside.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Gott &amp; Blandat i hockeyvärlden
Bragd-Birger: fimpa trollandet eller håll dig härifrån.
+3
Kommentera

Luleå HF > Sv: Gott &amp; Blandat i hockeyvärlden

OK, nu har jag raderat ett antal pajkastarinlägg samt försök till trollande. Debattera sakligt om ni vill få era inlägg att stå kvar.

+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Gott &amp; Blandat i hockeyvärlden
T T: jag klickar av princip inte på länkar som har med Fahlman att göra, men givetvis är det oacceptabelt om folk har attackerat honom.
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Huge: svårt för domarna? Inte i det läget. En av domarna måste hålla koll på vad som händer där, och inte fanken är det svårt att se vad som händer heller. Den domare som befinner sig uppe vid blå har fri sikt och håller inte han koll framför mål gör han inte sitt jobb. Punkt.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: å andra sidan hade vi tur som fick 3-3 i förra matchen så det gick väl på ett ut. Och jag säger inget om att Skellefteå vann, för de hade mycket klarare chanser matchen igenom och det var i stort sett Anders Nilsson som tog oss till förlängning. Men det känns surt som fan att målet tillkommer efter att domarna blundade för matchens klaraste utvisning, och ännu värre med tanke på just det du nämner om Jaakolas utvisning som är avsevärt billigare. Vi fick ett enda power play i hela matchen, och det var givetvis uppdelat över två perioder.

Oavsett vilket är jag grymt imponerad av LHF:s inställning. Spelet går lite på kryckor men helvete så hela laget jobbar och sliter. Man ska komma ihåg att även om vi slår ut Skellefteå så är det om inte en bragd så i alla fall en sjuhelvetes prestation för de har ett totalt sett bättre lag (framför allt anfallsmässigt) än vad LHF har, men det här laget vägrar att ge sig. Det är underbart att se hur de kämpar och sliter.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Skellefteå var klart bättre i matchen, men nog är det ju förbannat synd att det ska avgöras på en jättetavla av domarna. Hur kan det inte bli utvisning när Styrman vräks omkull? Det är ju den situationen som är direkt orsak till att det pucken hamnar hos målskytten.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Gott &amp; Blandat i hockeyvärlden
Bragd-Birger: jag har redan svarat på det.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Gott &amp; Blandat i hockeyvärlden

T T: om inget har hänt händer väl ingenting? Tror du på den själv? Oavsett vad Osten har sagt så har Fahlman stämplat honom för överskådlig framtid. Och, om vi utgår från att han är oskyldig, hur ska han bevisa att han inte har sagt detta? Fahlman står där och öser skit över Osten och Luleå Hockey (märk väl att Fahlman försökte insinuera att det skulle ha funnits en hotbild mot de anonyma källorna från Luleå Hockey, det var inte förrän Lasse Granqvist ställde en direkt fråga som Fahlman lite sådär i förbifarten sade att det inte var LHF som skulle vara hotet) i direktsänd tv och oavsett vad Osten sade i det läget så är han nu bränd.

Har Osten sagt det han anklagas för? Inte en aning. Kanske, kanske inte. Osten är hetlevrad som få, men det är anonyma källor som presenteras av en person som inte direkt är känd för att älska LHF. Hade det varit i stort sett vem som helst förutom honom hade jag kanske trott på det, men i mina ögon har Fahlman ingen som helst trovärdighet förrän han presenterar konkreta bevis och/eller vittnen som inte är anonyma.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

65selander: fullständigt rättvis seger, om man frånser att Skellefteå dominerade i ungefär 55 av 60 ordinarie minuter... tycker dock inte att 3-3--målet enbart är tur, det är faktiskt en tavla av Hadelöv. Eller ja, det kan man väl iofs också kalla tur när jag tänker efter. Skit samma, mål blev det. Däremot var LHF klart bättre i förlängningen, och bra också att domarna inte gick på Hadelövs specialare med att sätta ut benet och sedan filma järnet och faktum är att ska någon ut där är det Hadelöv. Det är inte första och antagligen inte sista gången han gör den grejen, och Petter Rönnqvist är rejält ute och cyklar när han hävdar att målvakten får göra vad han vill i målområdet.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

spud: tack.

Besvikelsen i Boorks röst vid 3-4 var påtaglig.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Tycker förresten annars att det är bra jobbat av LHF att ta det här till sudden. Skellefteå kommer dock antagligen att avgöra ganska snabbt, för det ser ut att vara rejält trötta LHF-spelare, framför allt på backsidan. Det är nog absolut nödvändigt att åtminstone en av Styrman, Niinima eller Fälth kan spela nästa match om Luleå ska orka ta det här till mer än fyra eller fem matcher.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: ja, man kan ju tycka att åtminstone den som förväntas vara expert ska fatta en sådan grej. Det var ju hur uppenbart som helst att det helt enkelt var för att få vila i ett lite halvkritiskt läge som Rönnken tog den där timeouten.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: håller med, tyvärr är ju Nilsson skyldig till både 2-2 och 3-3 genom att rusa bort sig.

Och Boork har ju inte ett rätt på hela matchen. Abbotts eventuella hakning (och jag tycker att det inte är utvisning, det är på klubban och nedanför nedre handen på puckföraren) innan 2-3 analyserade han sönder och samman, men Jimmie Ericssons jättehakning på Jakola innan 1-2 nämnde han inte med ett enda ord.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

"Ingenting är logiskt i dag", säger kommentatorerna. Nu har jag bara tittat på hockey i lite mer än trettio år så jag kanske inte har hunnit lära mig så mycket, men jag tycker att det brukar vara ganska normalt att det blir mål när det ena laget har numerärt överläge i över fem minuter, varav ca 1:40 i fem mot tre.

+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Backbristen visar sig, Nilsson går bort sig rejält på 2-2. Tycker att Luleå gör en hel ok match trots allt så här långt, men i dagens hockey går det i stort sett inte att spela på bara fyra backar - framför allt inte när man redan har spelat med kort om folk i sju stenhårda kvartsfinalmatcher. Får väl se hur det blir i tredje, men jag har svårt att se hur LHF ska orka stå emot.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
zigge: helt rätt :-)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: ja, Hjalmarsson klev verkligen fram när det gällde idag.

Lite småkomiskt på något sätt att senast vi gick till semifinal tappade vi också 3-0 till 3-3 och avgjorde i sjunde. Då var det Soutukorva som avgjorde med världens hårdaste slagskott någonsin. Pang upp i krysset bakom vem-det-nu-var som stod i mål för Modo på den tiden.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Portello: JAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Portello: fast den formen av sudden är ju helt annorlunda eftersom det handlar om fyra mot fyra. Men hoppas kan man förstås alltid.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Portello: jag tror inte att jag pallar att kolla på förlängningen. Har ingen bra känsla, det känns som om DIF kommer att ta det här. Vet inte riktigt vad jag baserar det på, det är egentligen bara onda aningar. Och skiter det sig så pallar jag inte att höra allt tjat om "historisk vändning" och liknande.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: ja, jag håller det inte alls för osannolikt att DIF vänder på hela steken. Men vad fan, vi var ju först med att tappa 2-0 i bäst av fem så varför inte bli först med att tappa 3-0 också? :-)
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Jahapp. Tur att man ska ut och kröka på fredag så man slipper sitta framför tv:n och lida.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: det är ju helt uppenbart också så att Niinima är långt ifrån hundraprocentig i knäet. Rakt fram går bra, men så fort han ska vända sig om så händer det ju knappt någonting alls.

Nej, det blir minst en match till av det här. Jag kan inte se hur en vändning ska ske i den här matchen, LHF spelar inte alls bra idag heller. Det är lite för försiktigt och forwards ligger för djupt i egen zon så vi får aldrid press på deras backar när de lägger upp mot blå.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Portello: det här trodde man inte när säsongen började att man skulle skriva, men det är något enormt vad Elias Fälth saknas. Det händer ju ingenting i PP utan honom, det blir för lätt för DIF att bara se till att ta bort Niinima. DIF har varit det bättre laget än så länge och borde vara i ledningen, men 0-0 än så länge.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Salcin: ja, där gjorde domarna en jättetavla. Men LHF borde ha satt mer fart i andra perioden, DIF hade aldrig orkat komma igen om det hade blivit 0-2.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match

Portello: håller med helt och hållet. Komarek har på det lilla han har spelat presterat mycket mer än vad Meijer har gjort. LHF behöver bygga på offensiven till nästa år för att inte vara så beroende av att hålla tätt bakåt (och för att motståndarna till slut kommer att hitta sätt att komma förbi defensiven på ett effektivare sätt) och då är spelare som Komarek och Kim Karlsson mycket bättre alternativ.

Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Bolivar: ok, det förklarar saken.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Bolivar: var hittade man de biljetterna då? Enligt ticnet var det 350 spänn även i bortaklacken.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: jag valde att stanna hemma för att biljetterna var så satans dyra. 350 spänn skulle de ha för en plåt. Tack men nej tack.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Salcin: nu gäller det för LHF att inte få hybris, fortsätter de bara med det här disciplinerade spelet så blir det semi.
Kommentera

Luleå HF > Sv: Kvällens match
Salcin: det är väl LHF:s bästa placering på tio år om jag inte missminner mig.
Kommentera

Fotboll > Sv: Premier League

mattias - 74: när de kvitterade var det tryck, men annars var jag inte särskilt imponerad. Dessutom sjöng de mest om hur mycket de hatar cockneys och nästan inget om sitt eget lag. Dock var väl det här ingen bra match som värdemätare på stämningen med tanke på att det stod 0-2 efter tre minuter och 0-3 efter tio. Efter 0-3 gick flera tusen hem, och samma sak efter 0-4. Skulle tro att de ångrar sig ganska rejält.

Kommentera

·