Luleå HF

91845 inlägg · 863 ämnen

Forum

« · 1973186 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Nedan har du ett inlägg som Farbror Barbo skrev för SJU år sedan på Luleås sida på svenskafans. En "mysig" blandning av hyenor, rasistanklagelser, asätare, orättvisor m.m. Vi är alla glada över att Sven, ett par år efter hundratals liknande eller än värre inlägg på Luleås forum, bannade dessa två så vi får lugn och ro här inne.
Att FB blev avstängd för sin kommentar om Janne Sandström är sånt skitsnack att inte ens en politiker skulle gå på det.
Ja, sju år... så länge har det tragiska trollet minst varit avundsjuk på Luleå, i synnerhet när det gått bra för oss :)

Farbror Barbro:
Oraklet hahaha,du är bara frustrerad.
Vi tog ledningen med 3-0 mot er sedan stängdes matchen ner,inte vackert men effektivt.Varför spelade ni likadant? Hur kändes det smaka på egen medicin? Varför höll ni också på och skulle stänga ner? Jo det var ert vanliga spel! Det ni nästan alltid sysslar med! Redan vid 0-0 och även i serieledning! Då förstår ni kanske hur roligt alla tycker det är möta luleå!
Varför jag blir förbannad på luleå hockey handlar om att jag ogillar 1.orättvisor och 2.rån, stölder.
Ni ligger trea i serien och koketterar och skryter.Medelsvensson tror tyvärr också ni är bra.
1.Ni har inget eget spel,ni vill inte äga puck utan ni lever på misstag - parasiterar,asäter.Ni är dom enda hyenorna i ES.Det är ORÄTTVIST att ett lag som lever på andras bekostnad får cred av allt för många okunniga måttligt intresserade.
Ni är hockeyns glidflygplan,ser ut som ett riktigt hockeylag men har ingen egen drivning utan kräver någon som drar upp er.
2.Hur många poäng har ni stulit? Ni gör ett eller två fulmål och det räcker för vinst eller oavgjort för ni vågar aldrig överge boxen.
Nu har jag ändå inte tagit upp den diskriminering Osten håller på med mot norrbottens talanger.Bara det värt ett eget kapitel.Hur kan ni vara så sinnesslöa som säger -det spelar ingen roll var spelarna kommer ifrån! Osten har ju även sagt att det har ingen betydelse om så spelaren är från Marocko!!...förmodligen även ett försök att tvätta bort rassestämpeln.Sluta diskriminera Norrbotten.Vem tror ni ska värna om era talanger om inte luleå hockey gör det?Måste säga det är tur Skellefteå AIK ser dom.
På tal om Osten ,alla utom lulefansen förstår vad han skrikit.Ni skämmer ut er som låtsas som annat.


Tumme upp 2012-12-11 19:12:52
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Vinnare av Årets tränare i SHL

Thomas Berglund - Luleå
Luleåikonen tog den här säsongen sin odödliga status i Norrbotten till nya höjder. Efter några trevande inledande omgångar hittade Luleå rätt och "Bulan" Berglunds spelargrupp gav snabbt ett stabilt intryck. Allra starkast utmärkte sig lagets defensiv, som skulle skörda stora framgångar säsongen igenom.

Med en strikt disciplin bakåt och ett flärdfullt spel framåt ledde Thomas Berglund sitt Luleå till toppskiktet. Laget nådde hela SHL:s längsta segersvit på tolv raka matcher, och även om seriesegern missades med minsta möjliga marginal var Luleås andraplats en mäktig bedrift.

Grattis!!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jo, det var enkelt att förstå att FB även trollade och ljög denna gång. Hur i helvete har den stjärnan blivit moderator?

Mycket av det som skrivs därinne är skamligt, för att uttrycka sig milt...
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Apsidan stängdes då innehållet inneburit att rättsliga myndigheter initierade en utredning av Hockeysnacket. Sofos erbjöd sig fungera som Forumledare varpå apsidan öppnades igen.

Sofos skötte det inte speciellt bra, bl a eftersom han sällan var där. Som sin näst sista åtgärd utnämnde han tanten till moderator och strax därefter avregistrerade han sig på hockeysnacket som sin sista åtgärd.

Tack, Sofos, för en "berömlig" gärning.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Underbart. Att Bulan först lyckades med Pölsan och därefter med Luleå är synnerligen starkt.

Men att han utnämndes till årets tränare trots att både CryBert och mummelklockare fanns bland konkurrenterna var en överraskning.

Lika överraskande som att inte mApKyss sållet svensson, mannekängen eller lille gustaf lindvall blev årets målvakt. Troligen blev det slagna bara med en hårsmån av nedanstående vakt.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: När det gäller apmonstrumet ossians och tantens karriär som internettroll.

Daddeh plockade ju fram ett inlägg av tanten på Svenska Fans, där de tidigare härjade, och jag här plockat fram något liknande, från 2013-07-11.

Bakgrunden var den att Luleås och Apans sidor på Svenska Fans var synnerligen intensiva. Luleåsidan ungefär som Pölsans sida här på snacket och Apans inte långt efter. Men apmonstrumet och tanten öste in sin skit för att håna och hata Luleå Hockey och tycktes sitta där med ingenting annat att göra. Och till slut gick det inte längre.

Här nedan följer en artikel som dåvarande moderatorn på Apsidan skrev för att förklara att det inte höll längre, inklusive kommentarer under artikeln, de allra flesta av apsupportrar, samt några av supportrar av Luleå och andra lag.

Eftersom apmonstrumet Ossian och tanten inte stängdes av utan fortsatte sin skit ledde det ändå till slut till att båda sidorna dog och nu har något inlägg i månaden.

Apmonstrumet Ossian kallade sig på den tiden för Sten-Goerg, Swen Sewage och en massa andra namn, men de flesta kallade honom för "SS-mannen" i syfte att erinra om hans kärlek för att skriva med nazistiska och främlingsfientliga termer. Eller den "66-årige pensionären" eftersom han registrerat sitt nick med födelseår 1947. Det var alltså sex år sedan vilket innebär att han numera är 73 år gammal, hatbrottslingen. Ofta parade man dessutom ihop SS-mannen och tanten eftersom de flesta på goda grunder ansåg att det var samma hatbrottsling.

Nå, här har vi den tragiska läsningen och den visar med all önskvärd tydlighet vad dessa troll pysslat med i åratal och lyckats sabotera och förstöra platser där folk vill prata hockey med varandra. Se, hur en palts för hockey urartar när den 73-årige SS-mannen och hans patetiska sidekick tanten får som de vill.

Men inte här på Luleåsidan. Här är de nämligen livstids avstängda!Krafttag mot kommentarerna
Pajkastningen på i kommentarsfältet har ökat, nu vidtas åtgärder.

Med tanke på den låga nivån och ständiga pajkastningen i kommentarsfältet har vi bestämt att åtgärda problemet.
Vårt mål är att kunna fortsätta med öppna kommentarsfält, men kan inte nivån hållas på en godkänd nivå kommer vi tvingas att stänga möjligheten till kommentarer, vilket skulle vara mycket tråkigt. Så vi uppmanar alla våra läsare som är aktiva i kommentarsfältet att tänka över vad ni skriver, försök att hålla det på en bra nivå. Avstängningar kan komma att användas om vi anser att behovet finns.

ANDERS LUNDQVIST


BigGuyJ:
Problemet ligger ju främst kring vad Sven Sewage(tidigare känd mest som Sten Georg) skriver och hans antagonister från främst Lule-håll som känner att det är rättfärdigat att skräpa ner på vår sida pga vad han gör på deras sida?! Varför tar dom inte kontakt med deras moderator och stänger av honom där? Istället ska dom kopiera upp en massa vad han skrivit och även ha en dryg attityd hos flera av dom(inte alla ska sägas men många) Och även problemet med folk som ska komma med "bästigast" kommentarer som klart och tydligt menar att de är ute efter att skapa osämja! Mer eller mindre så har det blivit kutym att vara nedlåtande rakt igenom! Försök till att vara saklig solkas ner av stycken i texterna som är direkt eller indirekt provocerande.

olle:
Utmärkt. Håller med BGJ om att det är den gamle som åstadkommit allt det vi fått lida av senaste året. Hoppas slippa hans "humoristiska inlägg" i fortsättningen så kan vi alla få njuta av det vi helst av allt önskar: hockey!

Strömwall:
Mycket bra. Allt stöd och lycka med upprensningen!

Farbror Barbro:
Bra Anders.
4-0 på er förresten.

Strömwall aka Steg-Goren är väl den ende som borde bli avstängd,tänker bl.a på när han får sina anfall,psykoser och bombar kommentarer.Hur många nick han skriver under kan man fråga sig.

Sven Sewage är en genial kommentator som alltid håller hög klass.Finess och humor blandat med nästan ren fakta.Kan man inte läsa det han skriver utan att bli förbannad har ni problem.
Längtar redan efter fler melodier i höst,undra vad kriterierna blir.

Angel:
Bra initiativ! Som Skellefteå-supporter är det alltid beklämmande att gå in på kommentarsfälten och se hur illa det ser ut. Det finns Skellefteå-supportrar som beter sig riktigt illa på andra lags sidor och det är givetvis tråkigt att se. Om det här någonsin ska sluta måste argumentet "men han gör ju så, därför gör vi också så!" utplånas. Med den mentaliteten kommer problemet aldrig att försvinna.

Spärra gärna de Skellefteå-supportrar som bara försöker provocera på andra lags forum/artiklar, de bidrar inte med något annat än dålig stämning. Med förhoppning om att andra lags moderatorer gör detsamma.

LulefanGBG:
Jättebra initiativ! Låt oss nu inte hamna i en debatt om vem som kastade första stenen utan istället konstatera att det finns folk som skriver tramsigt, osakligt och provocerande från båda håll, samt att det här är ett välkommet initiativ från både Luleå-supportrars och Skellefteå-supportrars håll.

Hoppas att vi kan slippa den s.k. debatten om spelares härkomst och lagens anor, (från långt innan många av oss var födda), vilka känns lite för mycket 30 - 40 tals-mentalitet för att passa in i 2000-talet.

Längtar till nästa säsong! Tycker att Luleås trupp ser minst lika stark ut med mer karaktär och tycker att Skellefteås ser lika stark ut också och lika spännande som i fjol med mycket ung talang.

Daddeh:
Farbror Barbro: Genial kommentator? Det var då till att vara hemmablind och ha fruktansvärt lågt ställda krav.

Hade blivit mycket trevligare stämning både på Luleås och Skeås forum om moderaterna använde bannhammaren lite oftare.

Sixten:
Daddeh, håller med. Att den där "barbro" kommenterar denna viktiga artikel med den svartvita synen "anfall och psykoser" vs. "genial kommentator, finess, humor, fakta" signalerar ju att hans IP-nummer bör bannad som ett första led till en fungerande sida.

Sven Sewage:
Tack tack Farbror Barbro,

det känns jätteroligt att det finns de som uppskattar mina sånger och melodier. Sitter och nynnar på några nya alster, vid rätt tidpunkt kanske det dyker upp några nya hits med finurliga texter, oroa dig inte bäste Farbror Barbro, det kommer!

Lite gnabb och retfulla inlägg har jag som bekant inget emot. Långa tråkiga meningslösa inlägg, hot, personangrepp och sargutdunkarmedley, det är jag inget fan av däremot. Men jag får försöka höja standarden, det blir svårt, men inte omöjligt! ;-)

Olle:
66-åringen och barbro visar att de kommer att fortsätta förstöra. Pinsamt under den aktuella artikeln. Dags för krafttag.

Skoterraggaren:
Mycket bra initiativ som förhoppningsvis lämnar fältet fritt för oss som gillar att diskutera hockey. Att det blir gliringar emellanåt får man ta med den respekt som bör råda mellan supportrar.

Den finns inte hos de/n person/er som SS och/eller farbrorbarbro. Tyuvärr utövas denna avart även av s.k Luleåsupportrar men det är bara att banna på.

Själv har jag hållt mig borta eftersom jag inte orkar med trollen men hoppas det blir lite rättning i leden nu.
Ett mycket välkommet initiativ.

Frölunda:
Jag har tagit del av debatten och informationen men måste tyvärr erkänna att jag har svårt att ta ordningen på allvar när man fortfarande kan läsa:

"...det onda rymdimperiets näste, Luleå, och man oroas över att man ska smittas av den mörka sidan, köpmanin och klonrobotdefensiven som ondingarna kör med..."

Jag tycker att det låter som att den där pensionären verkar ha problem, stora problem.

Han påstår sig vara "humoristisk"?

Ja, det är väl hur alla sjuka människor förklarat sina beteenden i alla tider för att förmå andra att acceptera deras "rätt" att bete sig hur illa som helst. Vi värnar bara om mänsklighetens framtid, varsågod att vandra in under grindarna vackert rubricerade som Arbeit macht frei...

Domarn:
Allt blir trevligare om Luleås fans håller sig på sitt forum och samma sak för Skellefteås fans

Domarnbasen:
En klok tanke. Kan vi börja med att den 66-årige pensionären, som senaste åren fyllt alla artiklar och krönikor på Luleås forum med kommentarer av typen "gnetfinnar", "köp, köp, köp smålänningar", "sargutrobotar", "ondskans imperium", "rasistosten", "hylla Breivik" lägger av?

Vi vet alla att problemet i så fall är över.

Lakers:
Som utomstående men hockeyintresserad är förstås både Skellefteå och Luleå intressanta. Synd att man inte kan diskutera de klubbarna här eller på Luleås sidor. Men jag har länge sedan hur den där SS-mannen, tydligen en bitter gammal pensionär, saboterat båda platserna och förstår inte att ni låter honom fortsätta. Synd för mig och andra utomstående. Och mer synd för er själva.

Leif:
Jag förstår inte varför det tjafsas så mycket?

Alla vet ju vem som är orsaken till problemet.

STÄNG AV PENSIONÄREN NU!

Så vi andra kan få fokusera på hockey.

BigGuyJ:
Lakers: Ovilja, mod eller ork är väl vad som saknats från moderator håll på båda forumen. Har förståelse för att dom inte alltid har tid att hinna ta bort saker. Men med det konstanta sätt han håller på med på båda forumen och skapat osämja och irritation så är det en gåta att han inte i första hand kontaktats och i andra hand bannats om han fortsatt efter tillsägelse. Inget illa menat nu mot moderatorerna men. GROW A PAIR! Troligen får man inte bort alla problem inläggen ändå men bör minska med åtminstone 80%. Att de finns andra rötägg från alla möjliga supporterskaror är ju ganska säkert. Men största delen av osämjan på dessa två forum skulle försvinna om man fick bort honom från forumen.

Swhy:
Domarn: jag tycker det är helt fel väg att gå, som luleåsupporter och hockeyintresserad diskuterar jag gärna med supportrar från andra lag såvida det sker på rätt nivå, tyvärr är det ju det som har varit problemet - att det lägger sig på helt fel nivå. Den här "det här är VÅRT forum"-mentaliteten tycker jag dock är ett större problem än gliringarna som åker runt, visst finns det många som skriver provocerande kommentarer, men det verkar tyvärr finnas desto fler som blir provocerade enbart av tanken att andra lags supportrar kan lägga sig i en diskussion som inte anbelangar deras lag utan "MITT". Jag ser det som att man kan få mer djup i diskussionen och fler infallsvinklar, några andra verkar se det som provokation. Tråkigt är vad det är.

Vill du diskutera i fred finns det reggade support-forum man kan diskutera ifred på, Svenska fans är dock ett ypperligt forum för att engagerade supportrar ska kunna diskutera både sitt eget och andras lag.

Nice:
5+ Bra Artikel.

Sven Sewage:
20 stycken nya kommentartorer på hockeysektionen på svenska fans. Alla är de jättesura på Sven Sewage,+ att de diggar att klippa klistra in mina inlägg! Farbror Barbros första stycke nedan samanfattar bra hur det ligger till.

Det jag personligen tror skulle förbättra kvaliten på inläggen vore ifall man var tvungen att logga in och använda samma signatur för att kunna kommentera inläggen. Sen ifall någon går över gränsen med hot, personangrepp, spam, provokationer osv så är det väl bara att banna?

Kangos Kurt:
Farbro Barbro och SS-mannen på samma skribent, det har vi förstått för länge sedan.

olle:
SS-man. Ett bättre förslag är att troll-pensionären som förstört stämningen för alla i flera år försvinner från SvenskaFans...

Jake:
Jag tycker det är fler personangrepp från lulehåll, men inte lika fyndiga. Ett steg i rätt riktning är att ni inte besöker detta forum. Varför gör ni det om ni blir irriterade?

Swhy:
Och där kom Jake med tidigare nämnd mentalitet. Finns tydligen inga hinder för vad folk får skriva åt en om man är på "fel forum"? Största problemet är väl att gliringarna sker på hemmahörande fans sidor och inte att det sker på motståndarnas forum, eller har jag missat något? Ta fallet SS som exempel, sköter väl sig "relativt" bra på Skellefteås sida men skriver på ett helt annat sätt på Luleås sida, ska Luleå-supportrar sluta vara på både Skellefteås och Lules sida då om de blir provocerade av upprepade gliringar, Jake? Ligger felet hos de som inte gillar att bli nätmobbade eller hos de som mobbar? Och ja, jag är väl medveten om att mobbing är att ta i då den inte är styrd mot enskild individ, hets klär väl bättre.

Farbror Barbro:
Anders.
Måste bara svara Kangos Kurt.

Hedrande du tror jag och Sven Sewage skulle vara samma.Kanske skämtar du bara men det är klasskillnad på jag och Sewage.Jag har mycket lite finess eller humor i jämförelse och skulle aldrig lyckas komponera låtar.
Ta bara ett ord som "sargutdunkarmedley".Det är så bra,så på pricken.

Dålig stämning? Försök inse vem som startade allt,det var Rönken och LHF i arenor i SHL.

Syvende och sist om jag återvänder till artikeln.Allt handlar om ,som några skrivit ,vilken nivå ska tillåtas.Så länge det handlar om hockey så bör det vara rätt högt i tak tycker jag.Då ingår att man måste få kritisera ett (Luleås) destruktivt spelsystem eller hur vissa klubbar(ex.Luleå,Modo)nästan enbart köper ihop verksamhet.
Allt annat känns för censurerat.

Tack Anders för ordet.Fortsätt med resten av Skellefteå-redaktionen ert suveräna jobb.Ni är viktiga.Kommentarerna är bara lite kryddor som ändå har en viss funktion, till era artiklar.

BigGuyJ:
Swhy: Håller med om mentaliteten att "vårt forum" är lite fel att säga. JA, detta är en sida främst för Skellefteå supportrar. MEN, det välkomnas gärna att andra lagtillhörigheter kommer och diskuterar :) så länge det är en bra nivå och utan personangrepp och utan provokativ/nedlåtande ton i det man skriver. Likaså på Lules forum.. Eller vilket annat lags forum som helst.. Småretas gillar nog de flesta av oss som skriver. Men som de flesta av oss gör är ju att i Max 1-2 inlägg lägga passningar mot de andra som skriver och gör det på en lagom nivå, sen går man vidare och diskuterar i god ton. Som SS-mannen(och även några få till(med diverse lagtillhörighet)) gör med att upprepa samma sak i ny formulering i nästan varje inlägg är inte att främja en bra diskussionsgrund. Skapar osämja och irritation.. Man blir less att läsa dravel-kommentarer stup i kvart. :)

BigGuyJ:
Jake: Jag välkomnar att folk med andra lagtillhörighet kommer och diskuterar. Så länge det är bra nivå på de. Det borde även andra göra. Däremot kvittar det för mig om SS-mannen varit inne på Lules forum och häxat. Det rättfärdigar inte att replikera här. SS-mannen står för mycket av osämjan. Men man kan inte skylla allt på han.. Finns fler "troll" på dessa forum. Som använder SS-mannens eskapader som ursäkt.

BigGuyJ:
Farbror Barbro: Skillnad mellan att enstaka gånger ge gliringar, och att konstant i 95% av sina inlägg köra med samma retorik. Jag kan i vissa fall se lite humor i SS inlägg men i det flesta fall går han över gränsen. Och han repeterar sig i Nästan alla inlägg. Sånt är inte roligt! Det är bara tröttsamt

BigGuyJ:
Bara ett exempel på ett troll som nästan i paritet med SS. Lalaweleakator eller hur fan nu heter!?! Den snubben blev bannad från sitt eget lags forum(Frölunda)

Farbror Barbro:
BigGuyJ.
Det är tydligt vi har olika smak men det är väl ändå ingen anledning till avstängning.

Tänk också på att bevingade ord som "gnetfinneri,sargutdunkarmedley och köpprovision" i grunden handlar om sporten ishockey och då måste taket få vara högt.

"Sexfingers,banjolirare,inavel,hans mor och syster,avföring i olika former".Några exempel på lulekommentarer som inte alls har med hockey att göra och borde därför bedömas rätt hårt.

Anders och redaktionen.
Det jag har full förståelse för är om ni oftare kommer stänga kommentarsfunktionen när det gått en viss tid.Inte ovanligt är att kommentarerna glider iväg,det blir ämnesflykt och något helt annat än artikeln diskuteras.
Det tror jag alla accepterar och handlar ju inte alls om att någon bör stängas av.

Sven Sewage:
En skribent som jag tycker förstör stämningen är olle nedan. Jag har aldrig sett olle posta ett inlägg som inte handlar om mig, en lätt fixering kan man säga. Jag är övertygad att hans kommentarer skulle försvinna ifall man krävde inloggning då det är uppenbart att olle inte tillför någonting utan endast är en hata Sven Sewage psynonym som någon Luleåskribent använder. Vidare skulle alla inlägg då någon låtsas vara Sven Sewage och skriver obscena otrevliga inlägg utan finess, det skulle jag aldrig göra.

Farbror Barbro, jag har slutat skriva gnetfinnar för länge sen - sen i vintras. Långt innan alla finnar drog från Luleå. Det var för att en Luleåkille sa att han var gift med en finsk tjej och att det kunde uppfattas som att jag var nedlåtande mot finnar, och då var det inte roligt att skriva det något mera. Sargutdunkarmedley och köpprovision känns dock som synnerligen rättvisa epitet.

Pravda:

På tal om fixerad så vänligen förklara ditt nick och varför du är så fixerad vid Den legendariska Luleskribenten Sven Savage.
Kopiering och plagiat som allt annat runt din förening.

Sven Sewage:
Men det vet du nog? Sven Savage bytte nick till Tegs Goren vilket var en omskrivning av mitt gamla nick Sten-Georg, RIP!, och sen skrev han mycket kiss- och bajsord. Så bytte jag till Sven Sewage, samma still, lite mer finess bara. Förmodligen är ju du Pravda Sven Savage, så varför fråga om någontind du redan vet svaret på?

Som sagt tror jag att alla dessa nya otrevliga nick utan finess med personangrepp som Pravda, Olle, Sixten, Rolf, Edvard, DIFarn, Strömwall, Oskar, Steg, Sten, Hadded, NicName, Gert osv som skräpar ner skulle försvinna ifall det krävdes inloggning. Bara att kolla upp ifall vilka som kommer från samma IP nummer och banna detta IP nummer från vår sida, enkelt!

Anders Lundqvist:
Som många av er verkar förstått kommer folk inte bannas pga att de skriver att något lag spelar en tråkig hockey eller köper in många spelare. Det vi kommer att arbeta för är att få bort de personliga påhoppen på individer eller de olika geografiska platserna.

Håller man sig till ämnet hockey, skriver någorlunda konstruktiva inlägg och inte är nedvärderande mot personer eller någon folkgrupp ska man klara sig helt utan problem =)

Skoterraggaren:
SS. Du har ingen finess o stil, vad du än tror, du är den där killen som tror han dominerar partyt medan de andra mest tycker synd om honom. Men får väl gratulera ändå. På ditt eget lilla vis har du lyckats förstöra varje försök att föra en seriös diskussion om ämnet, i varje inlägg och i varje kommentar.
Du och dina gelikar, oavsett vilket lag man säger sig hålla på har absolut inget att tillföra.
Så ur den synvinkeln som artikeln initierar så är vi snart av med dig, och alla andra som bedriver trolleri i en annars vettig diskussionssfora.

Anders Lundqvist:
Skoterraggaren: Det där är precis vad vi försöker motarbeta, personligt påhopp. Jag kommer låta den där passera, men tänk på vad och framförallt hur du skriver i framtiden

Benny Hill:
Enorm fixering vid SS ser jag. Själv tycker jag att han är den mest underhållande kommentatorn som brukar skriva här. Visst kan han provocera och visst är det inte konstigt att det finns andra supportrar som blir irriterade, men som jag ser det finns det minst lika stora kålsupare på andra sidan stängslet. Han är dessutom aldrig elak mot någon, trots att många är elaka mot honom mest hela tiden. Respekt!

För övrigt bra med såna här artiklar, men jag är rädd att det kommer att vara lugnt i några artiklar framåt för att sedan trappas upp till samma sandlådenivå igen inom en snar framtid.Bart:
Internettroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner. Inläggen som trollen skriver är vanligtvis provokativa, märkliga, irrelevanta och oseriösa. Oftast är det uppenbart när en användare skriver i syfte att provocera och söka konflikt, snarare än för att uttrycka ärligt menade åsikter.Trollen deltar ofta i ett otal diskussioner samtidigt där de skapar ilska och vanmakt och skadar den goda stämningen bland övriga användare, som hugger på de krokar trollen lägger ut.

När det gäller SvenskaFans regler för artikelkommentarer gäller att "det är fritt fram att föra fram egna åsikter men man vill bl a inte se personliga påhopp eller meningslösa inlägg, nonsens.

Är dessa regler tillräckliga för att säkra att inte webbplatsen hemsöks av ett troll?

Nej, tyvärr inte. Men det är inte förvånande: det är en sedan länge väl känd kunskap över världen att det är mycket svårt att försvara en plats på nätet mot ett troll. Allas vår ambition att försvara det fria ordet och allas rätt att framföra åsikter är just den akilleshäl som trollen nyttjar och tänjer på till orimlighet genom att hävda "jag framför ju bara en åsikt, jag angriper ingen person" och det är svårt för moderatorer att argumentera emot och försvara platsen: trollen däremot kan argumentera hur mycket och länge som helst; det är en del av trolleriet ju.

Det är alltså riktigt svårt för en moderator att skydda en trollhemsökt plats. Men några saker kan vara värdefulla att komma ihåg.

1. Om det sedan lång tid visat sig att det egentliga syftet med ett forum eller en nätplats inte fungerar; t ex att artiklar och krönikor inbjuder till kommentarer och diskussioner om vad artikeln/krönikan handlar om, men det alltid och snabbt spårar ur. Då bör man fråga sig om inte plats är under trolleri.

2. Ett bra tips för att leta upp trollet är då att gå igenom kommentarerna till artikel efter artikel för att identifiera var och hur det spårar ur. VEM är det som konsekvent kommer med kommentarer som snabbt lämnar ämnet och går över till något ovidkommande och oseriöst i syfte att provocera fram känslomässiga reaktioner och svar?

3. När man på sådant sätt identifierar ett misstänkt troll bör nästa steg vara att undersöka vilka "argument" det misstänkta trollet för fram som leder till sådan irritation.

Anta att den trollmisstänkte under lång tid och återkommande i kommentarer (oberoende av vad artikeln handlar om) angriper en grupp (t ex en hockeyförening) för något som trollet då hävdar "det är bara min åsikt, jag måste väl få säga vad jag tycker".

Och att det håller på ända till dess fakta förts fram som för alltid diskvalificerat argumentationen trollet provocerar med.

Men då letar den upp en annan anledning som den fortsätter lägga fram i kommentarer, lika ovidkommande, oseriöst och provocerande. Under en artikel som handlar om något helt annat hittar trollet konsekvent på att i åtminstone en bisats för fram den provocerande åsikten, och så fortsätter han gång efter gång efter gång till även det argumentet motbevisats och angreppet neutraliserats.

Och så söker trollet fram en ny anledning och kör den så länge han kan. Och så vidare och så vidare.

Om man sammanställer samtliga attacker kronologiskt och finner att de har en enda gemensam nämnare nämligen att konsekvent angripa en grupp och provocera den gruppen (t ex en hockeyförening) så finns det bara en slutsats att dra:

Trollet har ett enda syfte: att förnedra en grupp i syfte att provocera fram diskussioner som är helt ovidkommande från artikeln eller krönikan.

Med tiden blir det uppenbart att detta är trollets syfte och att det är meningslöst att bemöta hans "argument". För att ställa korrekt diagnos måste trollet identifieras och pekas ut och hans beteenden måste framvisas och brännmärkas. Trollet själv kommer, som troll ALLTID gör, att hävda att "det där är personliga påhopp" jag för bara fram mina åsikter. Och så håller det på i det oändliga, inte trollet emot, eftersom han då lyckats, då trollar han framgångsrikt.

Det är mycket väl känt att om trollen inte ignoreras eller blockeras kan de lyckas ta död på diskussioner eller hela forum. Att ignorera det aktuella trollet har försökts under ett år men det har varit verkningslöst. Trollet har lyckats sabotera kommentarerna-diskussionerna genom sina högfrekventa och provocerande inlägg.

Det enda sättet att hantera det troll som saboterat i flera år nu är att blockera honom.

Sven Sewage:
Och där har vi ytterliggare en ny signatur, Bart. Undrar vad han har för IP nummer?

Diskussioner om hockey är ju bara kul, långa tråkiga meningslösa inlägg med personangrepp är däremot ingen höjdare. Vi måste skydda oss från trollen, mumintrollen närmare bestämt! :-)

Robert:
Det Bart skriver är viktigt.

Om någon, på fråga om det lag han håller på har några problem, svarar om en helt annan plats att:

"...det onda rymdimperiets näste, Luleå, och man oroas över att man ska smittas av den mörka sidan, köpmanin och klonrobotdefensiven som ondingarna kör med..."

kan man med fog ifrågasätta om det handlar om syn på ishockey eller något annat. De som varit med vet mycket väl att Skellefteå AIK haft tränare som haft laget att spela extremt defensivt och dessutom på ett förlorande sätt t ex Taavola och Särkijärvi. I alla ligor har vi lag som väljer olika system som kan innebära antingen att en säkrande defensiv prioriteras eller att attackhockeyn framåt väljs i första hand. Andra val kan gälla teknisk hockey vs. fysisk hockey. Det huvudsakliga syftet med hockey är att vinna matcher och olika lag väljer efter sina förutsättningar bästa vägen till framgång.

När man väljer att beteckna ett lags val som "ondingar" "det onda nästet" "köpmani" "klonrobotdefensiv" kan man lugnt konstatera att det knappast handlar om några försök till att bjuda in till en givande diskussion utan bara att provocera. Har man dessutom en historik där man betecknat lagets spelare som gnetfinnar i ett hundratal inlägg finns all anledning att undra över om inte internetplatsen skulle må bättre utan vederbörandes "humoristiska" inlägg...

Bart:
Och här har vi en ny men klassisk åsikt:

"Diskussioner om hockey är ju bara kul, långa tråkiga meningslösa inlägg med personangrepp är däremot ingen höjdare."

Definitionsordbok:

1. En väl presenterad beskrivning av ett troll "långt, tråkigt, meningslöst personangrepp"

2. Rolig diskussion om hockey: ""...det onda rymdimperiets näste, Luleå, och man oroas över att man ska smittas av den mörka sidan, köpmanin och klonrobotdefensiven som ondingarna kör med...gnetfinnar, gnetfinnar, gnetfinnar...".

Behöver man säga mer?

Bjudning:
Sven, jag läser på Skellefteås gästbok här på svenska fans att du klockan 23.09 den 4:e juli skriver "Har hört rykten att självaste David magic nr 7 Rundblad är aktuell för en comeback innan han blir en storstjärna i NHL och Tre Kronor. Ifall detta stämmer ska jag gå ner på knä och kyssa hans fötter + bjuda ut min syster till honom ifall det stämmer."

David är född 1990. Om man klickar på din profil finner man att du är född 1947. När är din syster född? Hon måste ju vara 40-50 år äldre än David. Jag förstår inte riktigt hur du menar, när du ska bjuda ut din syster till honom, men eftersom du själv tagit upp saken undrar jag hur du menar?

Robert:
Tydligen förklarar man nu att "... jag har slutat skriva gnetfinnar för länge sen - sen i vintras...".

Googlade lite och hittar hur många inlägg om "gnetfinnar" som helst av Sven Sewage eller Sten-Georg som han tidigare kallade sig.

2011 spred han följande jätteroliga inlägg:

"hej gnetfinnar slår sarg ut och låt oss tråkiga vara
hej gnetfinnar slår sarg ut och låt oss tråkiga vara
en lång tid vi gnetar här med mycket möda och stort besvär
hej gnetfinnar slår sarg ut och låt oss tråkiga vara"

Sådär "rolig" har han varit i åratal, i mars 2013 under slutspelet i slutet av säsongen körde han på bra med begreppet när han under artiklarna om Skellefteås matcher tyckte det var intressantare att "diskutera" ett annat lags matcher. Och det rasistiska "gnetfinnar" har han han alltså kallat Luleå Hockey 2011-2012-2013... men det ska vi inte tala om för nu säger han "jag har slutat skriva gnetfinnar för länge sen"?

Det illustrerar hur vederbörande "diskuterar hockey".

Ett annat motbjudande exempel kan finns under förra årets silly season. Under en artikel som handlar om att Hynning och Sörensen lämnar Skellefteå Hockey tycker Sten-Georg att det är intressant att skriva "...Luleå som stad i princip aldrig fostrat några egna spelare...numera med endast gnetfinnar och sarg ut specialister köpta från Småland...mina påståenden om att Luleå är ett svintråkigt spelande köpelag men noll anor och traditioner...köpa in ett halvt dussin gnetfinnar, ett halt dussin sargut specialister från Småland, och lira den tråkigaste hockeyn någonsin...Här har du två länktips till rasse-Osten:...Ni är köpelag, som spelar en svintrist hockey!...Yes Fuleå, inte så Kuleå, Lulleå på läktarna och framför TVn. Köp köp köp kryddat med lite rasism, och sen bevaka 0-0...Jag tippar att gammalt hederligt gnetfinneri kommer att göra susen för Luleå...de kommer att ha mest finnar i laget...Luleå, vilket gäng!"

Allt detta som kommentarer för att "diskutera" två förändringar I Skellefteås hockeylag...

Hur ska man beteckna det där? En "åsikt"? Eller personangrepp? Observera att ett personangrepp kan gälla ett angrepp på en grupp personer. Även om hans påståenden om Luleå Hockeys sportchef förstås är olagliga.

Är det någon som ärligt kan tvivla på vem som är orsak till att den här sidans kommentarer spårat ut totalt?

Edvard:
Robert, jag tvivlar inte. Jag är övertygad om att eländet kommer att fortsätta och sidan dö. Om man inte inser självklart faktum. Och stänger av SS-mannen för gott.

Jake:
Jag tror inte Skellefteås forum kommer att dö ut. Ni är medvetna att ni skriver på den?

Anonym:
Fullständigt otänkbart att Anders skulle stänga av en Saikare, ett fan av det rätta virket.
Enda chansen att få SS-mannen avstängd är att någon av Lulesidornas moderatorer stänger av honom.

Kolle:
Nej Bart,
Det är inte inledningen till en rolig diskussion om hockey. Det är endast nedvärderande och provocerande. Vad förväntar du dig för konstruktiva kommentarer på det? Det är ju fullständigt uppenbart att du går igång på att hitta elaka angrepp och inte är det minsta intresserad av att ha en givande konversation mellan olika lagsympatisörer.

SS är bara blassé och tråkig numera. De första tre gångerna kanske man drog på smilbanden, men nu är det exakt samma maniska ältande tyvär.

Det finns troligen inte fog för att stänga av någon av dem, även om det skulle vara skönt att slippa den typen av Troll som inte tillför ett dugg till en diskussion.

Sven Sewage:
Robert,

men det där var ju en julsång, och det passar inte att posta den mitt under brinnande sommar.

Men om du tar och sjunger med i texten nedan till melodin till "Hej Tomtegubbar", och känn sedan rytmen, flowet i ordvalen, oooj vad det svänger, ett riktigt mästerverk!Kolle:
Sven.
Inte ens i tredje klass hade det varit roligt. Nu är det bara sorgligt och underbygger den trista stämningen du varit med att skapa.

Eric:
Skellefteå AIK, svenska mästare efter att ha tagit sig tillbaka till Elitserien och år efter år lyckats bättre och bättre.

Tänk så mycket trevligt vi kunde diskuterat här.

Men nästan allt handlar bara om att förnedra och jäklas.

SS-mannen har lyckats, trolleriet äger.

Det är för tragiskt.

Junior:
Fortsatt mycket snack om Sven Sewage av trollen, inlägg efter inlägg med gamla ointressanta diskussioner och skit. Varför inte bara ta bort alla dessa kommentarer?

Robert skriver avslutande i sitt inlägg (efter att vara 10e kommentatorn i rad som skriver en massa nonsensrelaterat om SS): "Är det någon som ärligt kan tvivla på vem som är orsak till att den här sidans kommentarer spårat ut totalt?"

Jo, Luleåtrollen som sitter och skriker om SS trots att knappt är aktiv i tråden och inte har brytit mot några som helst regler i det här fältet. Snacka om att provocera fram provokationer, snacka om att försöka bli offer. Väldigt löjligt, get over it

Leif:
Junior, vad SS-mannen gör eller inte gör i just denna tråd är tämligen egalt. Det handlar om just vad han gjort i åratal i alla andra trådar och kommer att fortsätta förstöra med om han får hållas.

Du inbillar dig väl inte att i denna tråd, när bannlysningen hotar, skulle han in med sitt vanliga "gnetfinnar, ondingar, sargutrobotar, rassosten, mammonosten, köp, köp, köp"?

SAIK0910:
Kan alla lulää troll sluta gråta om SS...
Fan inser ni inte att ni är patetiska och löjliga. Ni verkar tro att det är någon form av rättegång här mot SS.

2011.11.13 kl 22.15 skrev SS följande: Bla bla bla. Det är ju fan pinsamt...
Det SS skriver är med humor och glimten i ögat, det är inga personangrepp eller så...
Ni får leva med att bli hånade för den hockey som ert lag propagerar, den är så långt från hockeyunderhållning som man kan komma och då får ni leva med lite kängor här och där... Ni är trots allt inne på en sida som handlar om Skellefteå AIK, då får ni fan tåla och höra lite gliringar om hur ert lag spelar... Så länge det handlar om hockey så tycker jag att det är okej...

Men jag vill inte läsa kommentarer om inavel, systrar, mammor e.t.c

Sture:
Du har helt rätt, SAIK0910. Låt oss fortsätta förfölja gnetfinnar. Men varför stanna där? Att kategorisera folk efter ursprung, ras, religion sexualitet och konsekvent förfölja dem med nedlåtande öknamn är ju jättehumoristiskt! Behövs det någon gräns eller är det lika OK att tala om gnetdanskar, gnetafrikaner, gnetjudar, gnetsamer, gnetromer, gnetbögar...ja, det kan ju bli hur roligt som helst! Helt tydligt att det är i högsta grad relevant för att diskutera ishockey på riktigt!

Tack för att du öppnat mina ögon, SAIK0910. Du är en väldigt begåvad människa!

Skoterraggaren:
Tyvärr, efter att ha läst de inlägg som tydliggör problemet och efter att ha läst Anders Lundqvist svar till mig så är det uppenbart att skelleftefansen vill ha trolleriet kvar , att de finner nöje i att uttrycka sig förnedrande om alla som inte kommer från skellefteå eller har avvikande åsikter.

Då även moderatorer gör sitt bästa för att uppmuntra trolleriet och stödja dessa avarter så finner jag ingen glädje att försöka diskutera hockey mer på den här sidan.
Naturligtvis kommer trollen att jubla högt och fortsätta försöka köra iväg alla som inte delar in världen i en insida, skellefteå, och en utsida, resten av världen som ska bekämpas.
Jag utgår dock ifrån att toleransen för trolleriet blir betydligt mindre på andra fansidor.

Luleå:
Nu har jag då och då läst det som skrivs här senaste året. Jag bortser nu från trolldiskussioner och liknande.

Men signaturer som Sten-Georg, Sven Sewage, Farbror Barbro och nu Jake, SAIK0910 vill föra fram någon sorts budskap om Luleå Hockey. I och för dig kanske en eller flera av de nämnda är samma person under olika namn, vad vet jag?

Men budskapet tycjs vara att Luleå håller på att döda hockeyintresset i landet, Luleå Hockey förstör underhållningen och publiken sviker...

Jag förstår det inte. Hur kan dessa personer, som uppenbarligen är SAIK-anhängare, veta så mycket om Luleås hockey? När Luleå spelar match spelar ju också Skellefteå och man skulle väl trott att de valde att hellre se på SAIKs match, speciellt som de tycks så infernaliskt hata Luleås hockey.

Visst, ibland möts våra båda lag och de matcherna ser de ju. Men de matcher vi möttes i Elitserien hyllades ju av alla experter och media njöt: de skrev ju att de hoppades at dessa båda lag skulle mötas i SM-final. OK, finalenmed 4-0 blev snabbt avklarad, helt klart att SAIK då var starkare och ville mer, samtidig som Luleå var blekare än mot Frölunda och Färjestad, fast ändå hade vi bra övertag i två av matcherna, men SAIK var duktiga att vinna även dessa.

Så här har det varit alla säsonger sedan SAIK kom tillbaka till Elitserien, jättespännande matcher när vi möts, folkfester. SAIK har vunnit mer mot oss, men det innebär på inget vis att man hatar laget. Tvärtom, man ser direkt fram till nästa gång vi möts, fest och underhållning!

Så ser jag på hockey. Dessa personer som tycks ha som försra målsättning att hata ett annat lag, i stället för att älska sitt eget lag, förstår jag mig inte på. Det känns inte friskt.

Göran:
Luleå Hockey är ett ganska duktigt hockeylag, ja de brukar för det mesta vara i mitten av tabellen, eller vissa år top 4, så nog kommer Luleå att vinna SM-Guld igen någongång, troligtvis inte i år men nån gång i framtiden.

Även om man håller på ett annat lag så finns det väl ingen ide att hata Luleå Hockey, det finns ju andra lag som spelar sämre hockey i SHL.

Ja derbyn är alltid lika spännade även om det ena laget skuller vara i svacka, så gäller det inte i ett serie derby, för där kan vilket lag som hellst vinna, i slutspelet är det en annan sak, då gäller definitivt dagsformen och hemmapubliken kan hjälpa lite också.

Artikelkommentarsfunktionen stängd
Uppladdat:

406x300-skarmavbild-2018-12-04-kl-032315_8.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Du har mer tålamod än mig :)
Jag kände mig överväldigad över allt trollmaterial jag redan visste att jag skulle hitta, så jag valde bara första bästa exempel genom att klicka på en av de första länkarna som kom upp i min googlesökning :)
Ditt exempel var så klart betydligt mer omfattande och det kan väl inte finnas någon som helst förvåning över att vi Luleåfans helst vill slippa liknande inlägg från de två stackars offerkoftorna som är bannade här i vårat fina forum :)

För att prata hockey istället för om virriga knallkorkar så ska det bli hemskt kul att kolla in Luleås två nya finnar i hockey-VM. Jag är extra nyfiken på den finska murbräckan Tyrväinen som jag både hoppas och tror blir en publikfavorit nästa säsong i Delfinen. Kommer inte ihåg när vi senast hade en buffel som även kan stänka in förhoppningsvis många poäng.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Håller med du. Nu lirar ju båda våra kommande finska spelare i VM så man kanske tittar och möjligen - som man gjorde på Myllys tid - håller på lejonen före kronorna:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag blir chockad av trolleriet! Rent chockad! Sökte snabbt av på Google och förundras över det otroliga tålamod som visas med dessa figurer. Sorgligt ...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hmmm Sten Unosson från Veddinge är 73 år.
Han brukar skriva insändare i ApPravda om Apan och deras brist på publikuppslutning edyl.
Just saying....
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Det jag såg i den situationen så kanske Tyrväinen borde åtminstone fått en 2:a. Huruvida Markström förstärkte det hela låter jag vara osagt, men skulle tro att hade detta hänt i NHL så skulle förutom ett större slagsmål utbrutit och renderat en avstängning för Tyrväinen. Vill därmed inte säga att han medvetet åkte på Markström medvetet, han hade nog bara en släng av tunnelseende när han koncentrerade sig på att nå pucken...
Men händer det en gång till, vilket jag inte hoppas så tror jag att Du kanske måste tänka om huruvida han är hård eller inte.. :-)
Bortsett från denna situation så tror jag att han kommer att passa perfekt in i hur Luleå spelar!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Finns Finska kommentarer som pekar på att han är en spelare som likt Jimmy gärna kör på målvakter.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Hmm, nu har båda du och Osjö framfört åsikten att Tyrväinen borde ha kunnat undvika att kollidera så, medan jag själv nog tyckte att Tyrväinen gjorde så gott han kunde. Jag hör var ni säger - som det brukar heta - och respekterar er åsikt så kanske jag har fel förstås.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Ytterligare ett stöd för att jag kan ha fel. Nå, om Tyrväinen har ett rykte att köra på målvakter hopps och räknar jag med att han får lära sig av med sådant i Luleå.

Vakter är alls inte gnälliga - även om sådana som mApkyss gärna provocerar oc filmar - men vaktuppdraget är otroligt svårt och kräver stenhård koncentration att skydda mot mål att fula pååkningar a la Fläskbergets ska straffas hårt, tycker jag.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, tänk hur dessa två fått sabotera för oss som älskar hockey i så många år.

Jag tror inte att man behöver så mycket regler för ett Forum men att folk från andra klubbar ska uppträda så som det skulle kunnat IRL om de besökte en pub/samingsställe för ett annat lags supportrar, när de besöker och skriver något på ett annat lags sidor.

Min uppfattning är att om apmonstrumet eller tanten uppträtt som de gör på nätet i en sådan situation IRL skulle det inte ta många minuter innan de sänkts och medvetslösa fått släpas ut.

När jag skriver så brukar de tvenne apmonstrumen under lång tid påstå att jag HOTAR dem, men det är en mänsklig och moralisk bedömning från min sida.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, det kan vara något - låter synnerligen misstänkt för den 73-årige SS-mannen! Du plockade ju snyggt Apkrafts-Ossian på handstilen och kanske har du eländet i egen låg person där!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmmm jag väntar med min åsikt om Tyrväinen. Är han en spelare som går hårt på mål och hänsynslöst ger sig på lösa puckar så låter det utmärkt. Jag tycker det här laget behöver en spelare som är stark framför motståndarkassen.
Är han däremot som fegisen Jimmie Jump som tar sats flera meter för att ramma en målvakt som redan till 100 % blockerat pucken så är det något som jag verkligen hoppas att Bulan och de andra kan få bort ur hans spel.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Tycker att man ska vänta med att döma honom som någon som kör över vakter i tid och otid..
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Det jag har läst var ngn artikel där författaren hade hört sig för i Finland och fått uppgifter om att han kan gå hårt på målvakter. Sedan var det en annan person på sociala medier som var glad att slippa honom i finska ligan eftersom han spelar fult. Men det vet vi ju alla att lagtillhörighet kan färga bedömningsförmågan något.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mattsson snabbast i laget på 20 meter sprint, hoppade längst i jämfota hopp samt näst högst i vertikalhopp. Lägger han på sig ett par kg och blir starkare blir han grymt nyttig.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Härligt:-) Mattsson en sådan spelare som man blir glad av att tänka på. Fick en liten chans att pröva på i SHL och visade snabbt att han var att lita på och fick som belöning kontrakt för A-lagstruppen. Roligt att Bulan ger junisar chansen och roligt när de tar den:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Låter bättre. Tycker väl att Bulan och Skuggan - som imponerat genom alla rekryteringar - bör ha bra koll på de spelare de vill ha in i vårt lag och någon som överfaller målvakter a la Fläskberget kan man ju inte tro att de värvar. Vi får väl tro att det kan vara ett överdrivet rykte och till hösten får vi egen uppfattning och facit. Kul att Lejonen uppskattar våra nya finska spelare så pass att de ska spela spela VM nu, låt vara att de fått nej av många från NHL, men ändå.

Synnerligen spännande att framåt Champions få se hur Bulan sätter ihop linorna nu och hur det kommer att fungera.

Kul för övrigt att det gått så bra i Luleå för Robin Kovacs och nu tror vi ju att hans barn och partner flyttar upp och vi får en målvakt att komplettera damlagets Sara Grahn med, när nu Maria Omberg beslutat lägga spaden på hyllan. Det här börjar likna Linus Klasens tid i Luleå.

Stockholmskillar med karriärer som inte riktigt är där de borde kunna, men som kommer till Luleå och Luleå Hockey och allt blir så mycket bättre för dem:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Håller sekten Apan på att upplösas?

Under senaste drygt tio åren har ju Apan uppfört sig rejält illa, ledda av en hårt kärna av riktigt suspekta individer. Men nu faller de samman på alla områden och faktum är att de sekttrogna snart är borta, hela byken. Blir intressant att se vilken väg Apan nu väljer.

Sekthuliganernas öden och äventyr, i kronologisk ordning:

1. Brännvinsjournalisten Fehlman.
Ljög och hittade på och använde sin position som så kallad journalist för ett litet skitblad till att uppföra sig som värsta klackhulliganen och som en nyttig idiot sprida all skit som klubbsekten ville ha ut, genom att hävda att lögnerna var bekräftade av s k anonyma vittnen. Men den fläskkotlettkammade brännvinaren fick till slut sparken från all media och släpar sig nu fram som annonsförsäljare på en reklambyrå.

2. Aplasse J
Stal talanger från främst Burkölen och Umeå genom att kontakta försvarslösa lättpåverkade pojkar genom sena kvällssamtal ända ned till 12-13-åringar och stack kniven i ryggen på Anders Forsberg, sedan denne byggt upp ett vinnande lag, men Aplasse J ville stjäla hyllningarna. Aplasse J blev till slut lurad av sina egna lögner, trodde sig vara något och blev assisterande tränare i Schweiz där de upptäckte att han var värdelös och så fick han sparken.

3. CryBert
Fick assistera Rönken ett år i Almtuna och snappade upp lite av Rönkens nya hockey, men konverterade snabbt till att bara stå och spruta fradga när han inte grätt på presskoneferenser. Till slut kunde inte ens Apan ha kvar honom eftersom Skellefteåpojkarna vägrade spela för klubben så länge han var kvar.

4. Per Nordlund
Syrelseordföranden som hållit en låg profil men naturligtvis i det fördolda varit överstepräseten bakom all sektmentalitet. Avgår om någon månad efter att ha varit högste ansvarig för en klubb som satt rekord genom att gå >10 miljoner back per år senaste tre åren. Nordlund har hållit käften hela tiden, utom vid de tillfällen då Apan gjort bort sig totalt, varpå Nordlund klivit fram och påstått: Nu lägger vi locket på, vi har en värdegrunnnnnnd.

5. Fläskberget
Den förlängda armen av sekten, en av landets värsta filmare och fuskare någonsin, en fulspelare som sattes som lagkapten för att förmedla sketgalenskapen på isen, med följd att t o m Skellefteåborna numera vägrar se Apans fulspel. Fläskberget hotar med att fortsätta, vill lira kommande säsong som 39-åring trots att alla vet att han sedan länge inte hinner med på isen och knappt kan hålla balansen. Men nu får han väl ändå sparken.

6. ApPea
En av de riktigt vidriga som legat bakom så mycket skit att börjar man räkna upp det tar det aldrig slut; lagbrott, hot mot journalister, lögner om Luleå Hockey, nedläggning av damlag...ja, det finns hur mycket som helst. Nu påstås dock att han kommer att försvinna till något annat skitjobb utanför Apan.

7. mummelklockare
Denne märks ju sällan och då han uttalar sig är det mest mummel som ingen förstås. Men de gånger han fått fram något har det varit riktigt sektnedsmetat och hrelt klart står han för samma elände som de övriga sex, fast han tycks verka i det fördolda, internt. Nu tappar han ju alla andra och frågan är hur han nu ska göra. Förvånande att Forsell och Lill-Nisses farsa inte tog chansen att rensa ut även mummelklockare men helt ensam framöver vete fan hur mycket skada han kan ställa till med.

8. Junistränarna marklundmark
Ja, majoriteten tränare i junislagen heter förstås marklund eller lundmark och flera finns kvar, men Apan har ju vanan att lyfta junistränare till A-laget där det snabbt blir tydligt att de inte kan något varpå de sparkas från klubben.

9. Internettrollen den 73-årige SS-mannen och hans sidekickstant
Ja. allvarligt talat. Jag tycker att det räcker nu. Att det är dags att vi blir av med den här skiten. De har saboterat för hockeyintresseserade på nätet i mer än tio år och nu räcker det. Funderar på en strategi för att "Krossa skiten!" och kommer nog att presentera Ze Final Zolution snart.

Ja det är tydligt att den hårda kärnan av sekthulliganer i stort sett har pyst och därmed finns chansen för att Apan kanske kan välja den sanna vägen och bli en riktig klubb nu? Men vandringen kommer att bli mödosam och sekthuliganernas vidrigheter kommer att ha effekt under åratal framöver och kanske Apan inte lyckas normalisera verksamheten utan faller ur SHL.

I vilket fall blir det intressant att följa, närmast genom att väntar på bokslutet för att se hur många miljoner de backar i år. De har ju själva spridit ryktet om 5-11 mijoner genom ApPravda Norran, i syfte att mildra effekten när sanningen kommer fram. Kanske blir förlusten större än det rykte de släppt ut? De påstod ju sig vara rikast i SHL för några år sedan med >70 miljoner pluc, men nu tycks hälften uppätet och resten är väsentligen uppbunden i fasta tillgångar som inte kan realiseras. Det är följden av dålig planering och dåliga affärer och på senare år har ju Apan tappat ytterligare medel genom att vara tvungna att ta dåliga lån för att överhuvudtaget ha medel för löpande utgifter.

Hur blir det säsongen 2019-2020?

Inte omöjligt att kollapsen fortsätter och att apan nu blir ett lag för SHL-tabellens botten. Jag tycker nog att det mesta tyder på att det blir så.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ha ha, spot on broder!
Inte för inte Apdårskapet för tankarna till knäppgökarna under Europas mörka tid.
(Hi hi han till höger är rätt lik mummelklockare....)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Mycket fint liknelse, broder! Och den till höger är så lik mummelklockare att man måste utgå från att det är samma person, om ingen kan producera en bild där de båda syns. Pics, or it didn't happend!

I samma härad:
Jag tror att vi alldeles utmärkt kan kommentera Apsekten och liknande utan att bry oss i vad de två apmonstrumen på Apsidan vräker ur sig av dildo- och lyrikkaraktär. Enklast vore förstås att stänga av de två på livstid överallt. men nu väljer jag den rekommendation som de flesta föreslår för att bli av med internettroll. Här följer ett upprop...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.01

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra och sabotera möjligheterna att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra.

Sven Savage, Luleå Hockey
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.02

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra och sabotera möjligheterna att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Vombat Luleå hockey
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.03

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Eh... jag har lite svårt för den där ignorera och vända andra kinden till när det ljugs i 90 procent av inläggen där inne. I mitt tycke bättre att inte ge dem för mycket uppmärksamhet men ändå rasera alla deras lögner med fakta. Jag skulle vilja påstå att vi och flera andra gjort ett mycket bra jobb med att avslöja deras sanna karaktär och de som varit med ett tag på dessa forum litar inte för fem öre på vad som sägs där inne längre.

Nåväl... otroligt roliga nyheter att Luleås hockeys damer värvat Kovacs sambo, jag är säker på att Kovacs hade sökt sig till en bättre betald liga annars, oavsett hur bra han verkar trivas här så är han stundtals för bra för den här ligan.
Även Emil Larsson vill ha revansch efter att ha spelat med skadad hand/handled under slutspelet och ser ut att stanna. Det är egentligen bara att Sellgren ska visa hur snuskigt bra han verkligen är i campen och att Lassi ska få ett för bra erbjudande från KHL/Schweiz som oroar just nu... men just nu ser det verkligen ut som att vi har en ännu en trevlig säsong framför oss.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Men, kommer inte Kovacs sitta bakom galler på livstid? Har för mig att jag läst det någonstans...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Jag förstår hur du tänker, eftersom jag agerat på det viset i många år: lyfta fram fakta, för att vederlägga apmonstrumens lögner. Men de skäms inte, utan blir bara glada över uppmärksamheten. Och fortsätter likadant år efter år efter år.

Och dessutom: det finns andra inklusive några moderatorer som inte ids läsa på någondera sidan utan vid flera tillfällen påstått att "det är samma skit på Apsidan som på Luleå Hockeysidan". Ett horribelt påstående förstås, som bara speglar att de inte läst vad som skrivs, men jag är hjärtligt trött på att höra sådant dravel.

Själv är jag spyless på att slösa tid på sådana knäppgökar. Tycker att vi kan ägna tiden åt viktigare saker.

Om ingen bryr sig i vad de skriver kommer Apsidan så småningom bara att innehålla skit från apa 1 och skit från apa 2. Och när de inte får några reaktioner från andra och inte får såra, förolämpa, håna och hata andra får de ingen näring.

Häng på uppropet, Daddeh, och testa detta något år åtminstone så får vi se effekten. Ju fler som hänger på, desto effektivare blir det och desto större chans har vi att lyckas.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kul att se att Kovacs har haft två bra säsonger. Och Connolly är jag också imponerad över om man jämför med sejouren hos oss. Han fick en riktig nytändning i Luleå.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.04

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Härligt att du är med, broder!

Nu satsar vi på att isolera trollen så får vi se hur länge de står ut med att snacka skit med varandra bara.

Och ju fler som är med, desto effektivare kommer det att fungera. Daddeh var ju spontant tveksam, men förhoppningsvis kommer han med för att hjälpa oss. Kom med du också, Daddeh!

Och naturligtvis hoppas vi att inte bara vi Luleå Hockey-supportrar hänger på kampen mot de maligna trollen utan ser gärna att supportrar av andra klubbar skriver under och hjälper till att göra kampen mot skitsnackarna så effektiv som möjligt:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite under radarn har Apan köpt in en assisterande tränare. Ingen kanon, förstås, eftersom Apan måste vara rädd om pengarna nu när de strax får meddela att de backat mer än tio miljoner årligen tre år i rad och på senaste åren varit tvungna att ta kortfristiga lån till hög ränta för att sköta de löpande betalningarna.

Nej, det är som för spelarköpen mer av typen andrasorteringen de köper från när de nu presenterat Stefan Hedlund som ersättare för CryBert.

Vem är då Stefan Hedlund? Född i Luleå, uppvuxen och första hockeyn i Piteå samt senare Brooklyn och Norge men ingen framstående spelarkarriär.

Gick direkt från spelare till huvudtränare för Pites Div-2-junisar och sedan Div-1 lag, innan han blev huvudtränare för Luleå Hockeys A-junisar 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017.

Därefter blev han huvudtränare för Zugs B-lag i NLB ett år, och senaste året har han först varit assisterande för Zugs A-lag innan han flyttades till att bli ansvarig för spelarutveckling.

Ungefär det ovanstående är vad som berättas om Hedlund i diverse tidningar och Forum. Med två undantag:
• ApPravda Norran
• Apans officiella hemsida

På dessa båda platser påtalas förutom att han varit i Zug (där man hoppar över att kommentera att han flyttas från uppgiften som ass) att han varit spelare och tränare i Piteå.

Men att han är född i Luleå, att han spelat i Luleå att han varit huvudtränare för Luleås J20-juniorer i hela tre säsonger till för två år sedan - det "glömmer" man att nämna.

Men vem är förvånad? Det här är ju typiskt för hur sekt-Apan agerat hela tiden. Man "glömmer" att nämna allt som kan uppfattas som positiv Luleå-information. Man blundar för allt som har med Luleå att göra för att på något vis hoppas att läsarna får för sig att "Luleå inte finns". Skriver man om Filip Gustafsson så nog fan klistrar man på honom Skellefteåstämplar överallt och så vidare.

Det måste vara svårt att vara så avundsjuk, för att inte säga svartsjuk.

Men allt är bara så typiskt för sekten förstås. Och vi andra skrattar.

Undrar om det blir någon ordning på Apan i framtiden? Om de skärper sig, växer ur blöjorna och blir en normal hockeyklubb? Det finns ju vissa förutsättningar nu, när så många från huligansektenens hårda kärna försvinner, medan Apan kollapsar på alla håll. Aplasse försvann och nu försvinner Näsan. CryBert försvann. Nordlund försvinner. Fläskberget försvinner.

Det är väl ApPea och mummelklockare som återstår av den hårda kärnan av Luleåförnekande sektapor - fast ApPea ryktas vara på väg bort - och så förstås de nyttiga idioter (rysk spionterm) som sprider Apsanningar på Apans hemsida och på ApPravda Norran.

Det här är ju som i gamla Sovjetunionen där de retuscherade bort partipampar från gamla fotografier, sedan de avrättats eller kommit i onåd på annat vis, som ville man "skriva om historien".

Samma Apsanningar men i olika tappningar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Jag är såklart med, utan att kopiera manifestet :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Strålande, stort tack! Jag kopierar åt dig, så att vi presenterar de som är med för att övertyga fler:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.05

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Men att diskutera dom på denna sida är ju också ett sätt att mata dom!! Varför inte bara lägga ner att nämna dom å deras sida på alla sätt å vis, dom går ju igång på vad som skrivs här också så varför inte bara nonchalera totalt!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Du har rätt - och det är just det som är meningen.

Det är ju en väl etablerad princip på internetforum att nonchalera troll, som svälter ihjäl när de inte blir matade. Men det kräver att alla är med och därefter brukar det räcka med en uppmaning "MATA INTE TROLLEN!" när någon - t ex en ny skribent - gör det.

Sedan det nuvarande uppropet presenterades är avsikten att inta nämna dem och deras sida, förutom då att uppdatera med uppropet i syfte att det ska bli känt och att fler ska hänga på. När tillräckligt många gjort så, blir de utan föda.

(Kan lägga till att vid flera tillfällen senaste åren har jag kört >6 månader utan att ens titta på Apsidan och därför inte skriva ett dugg om vad de hållit på med. Men när jag kollat läget där har förstås angreppen på Luleå fortsatt, men i mycket högre omfattning har de gått Bananas mot Pölsan och MooDoo, eftersom sådana supportrar gjort inlägg på apsidan. Ska det lyckas att isolera trollen är det nog nödvändigt att få spridning och stöd för uppropet alltså)

Vi tycks överens, alltså. Skriver du under?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Skriver under detta jag med. Gjorde ett försök att få bort de från hs men ingen moderator eller ansvarig verkade ju orka bry sig om det sjuka som pågår där.

Kommer inte spendera min tid mer eftersom det är lönlöst. Kolla bara veckorna efter de åkt ut, mesta handlar om pedofili och annat trams, inget fokus på laget eller nästa säsong eller hockeydiskussioner som man trodde skulle finnas på en hockeysida.

Skulle vara roligt att maila saik ledning, styrelse och sponsorer och fråga ifall det är detta dom vill förknippas med. Iof lär väl ledningen lägga locket på men sponsorerna lär ju knappast jubla av lycka.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.05

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Härligt, KulaShaker, välkommen! Ju fler vi blir, desto större chans att vi lyckas och städar upp den virtuella läktaren från vilken vi följer vår kära hockey före, under och efter matcher:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rytter: Mycket klokt och mycket välkommen, Rytter! När diverse vägar inte fungerat får vi nu se om bristen på föda lyckas! Om de, som har huvudsyftet att jäklas och irritera andra, inte irriterar någon, får vi se hur länge de ids sitta isolerade i apgrottan och klia varandras ryggar bara, medan alla andra skiter i dem:-) Jag lägger in uppdatering med din underskrift. Tack!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.07

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.08

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Välkommen till gänget, Jaca! För varje som skriver på, desto mer känner jag hur trollen isoleras utan föda. Och det känns ljuvligt!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.09

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
Zappaholic, Brynäs
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Underbart, tack, Zappaholic! Nu håller vi på med att bygga upp en mäktig samverkan och när vi alla avstår från att mata trollen kommer de att tyna bort och vi blir alla vinnare:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Frölunda - med rätta - hyllas för att de nu vunnit Europamästerskapet igen, och uppfattas som historiskt bäst i Europa eftersom de nu lyckas vinna tre gånger: 2016, 2017 och 2019.

Själv gör jag reflektionen att de nu är lika bra som Luleå, som vann 2013, 2014 och 2015.

Nej, just det. 2014 vann vi inte, Vi förlorade på straffar mot JYP, som blev mästare. Och varför förlorade vi?

Därför att Luleå i slutspelet saknade vår då överlägset största stjärna - Linus Klasen - som haft en fantastisk säsong i Elitserien och var landets största stjärna. Ingen tvivlar på att med Linus Klasen i laget hade vi utan vidare vunnit mot JYP.

Men varför var inte Linus Klasen med?

Därför att gnomen Mårts - som då helt sjukt hade uppdraget som förbundskapten för Tre Kronor - tvingade Linus att delta i en Koskenkorva Kupp eftersom
gnomen Mårts förklarat för Linus att deltog han inte, skulle han strykas på listan för alla VM och OS framöver.

Men... var det inte det år då Svenska Hockeyförbundet hade kommit överens med Elitserien att svenska spelare som matchade i Europamästerskapet INTE skulle behöva spela Koskenkorvakupper?

Jodå. Och det accepterade gnomen Mårts varje gång det var någon Koskenkorvakupp. Med ett undantag: han tvingade dit Linus Klasen när Europamästerskapets slutspel skulle avgöras.

Men vad gjorde förbundet? Och vad gjorde media? Mårts bröt ju mot den order han fått?

Det sket förbundet i. Och det sket media i. Det var ju "bara" Luleå som drabbades.

Detta om Europamästerskapet. Igen-kligen skulle Luleå ha vunnit tre år i följd.

Vilket tar oss över till gnomen Mårts. Hans behandling av Linus Klasen var inte unik. Så där körde han med Linus Omark också, och Limpan valde till slut att offentligt förklara att i fortsättningen tackade han nej till gnomen Mårts Tre Kronor.

Men våra Linusar var inte ensamma. Gnomen Mårts var så extremt oskickligt att han kom på kant med alla NHL-svenskar och till slut vägrade samtliga från NHL att komma till VM, ja, de svarade inte ens på telefon när gnomen Mårts ringde.

Gnomens vedervärdiga styre höll på ett antal år och efter den perioden skulle han naturligtvis sparkas, eftersom han skött sig så dåligt och misslyckats i varje mästerskap.

Men tyvärr inträffade twinsen Sedin. Vancouver hade åkt ut och twinsen kom på att OK, då åker vi till VM. De kom, de fick ordning på Tre Kronor, och mer eller mindre självständigt tog de Sverige till VM-Glud.

Och den trista effekten var att precis efter VM, när gnomen Mårts skulle sparkas, hade inte förbundet mage att sparka den inkompetente. Så han fick kontrakt för en period av några år ytterligare, och blev en av de som varit förbundskapten längst för Tre Kronor.

En tid, då han helt förstörde Tre Kronor.

Samtidigt som OS-bossen Reinebo lurat förbundet att om ni inte ger Porka-Bork fria händer att förstöra damlandslaget drar vi in OS-stödet. Varpå Porka-Bork under en period av flera år körde damlandslaget i botten, varpå olympiska kommittén drog in stödet med motiveringen att "de är ju i botten".

Ja. Gudars skymning vilka svarta år det var för svensk landslagshockey.

Nu är den över, med för damkronorna kommer det att ta lång tid att bygga upp laget igen. Eftersom flera av de bästa spelarna lagt ned hockeyn, och damspelarna som lirar i ekonomisk motvind, tappat det viktiga OS-stödet.

För herrhockeyn ser det bättre ut. Eftersom den vidrige gnomen Mårts änk-ligen är borta ställer NHL-spelarna upp igen. Just nu pågår VM och nästan alla NHL-svenskar som är oskadade och kan - kommer och spelar för Tre Kronor.

Det gläder oss.

Men vi ska inte glömma och vi ska inte förlåta att de ansvariga för organisation av svensk landslagshockey tillät dessa vidriga herrar - gnomen Mårts och PorkaBork - att förstöra så mycket under så många år.

Och märk väl: dessa ansvariga sitter fortfarande kvar. Med fina löner och gratis "representationsmiddagar".

I mina informella ögon har vi följande lista över Europamästare:

2013 Luleå Hockey
2014 Luleå Hockey
2015 Luleå Hockey
2016 Frölunda
2017 Frölunda
2018 JYP
2019 Frölunda

Luleå och Frölunda har dominerat på europeisk nivå. Och det skulle inte förvåna mig det minsta om ett av dessa två lag står som vinnare i början av februari 2020. Jag tror det blir Europas nordligaste topplag som tar tillbaka mästerskapet.
+1
Kommentera

« · 1973186 · »