Luleå HF

92592 inlägg · 865 ämnen

Forum

« · 1973186 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Nedan har du ett inlägg som Farbror Barbo skrev för SJU år sedan på Luleås sida på svenskafans. En "mysig" blandning av hyenor, rasistanklagelser, asätare, orättvisor m.m. Vi är alla glada över att Sven, ett par år efter hundratals liknande eller än värre inlägg på Luleås forum, bannade dessa två så vi får lugn och ro här inne.
Att FB blev avstängd för sin kommentar om Janne Sandström är sånt skitsnack att inte ens en politiker skulle gå på det.
Ja, sju år... så länge har det tragiska trollet minst varit avundsjuk på Luleå, i synnerhet när det gått bra för oss :)

Farbror Barbro:
Oraklet hahaha,du är bara frustrerad.
Vi tog ledningen med 3-0 mot er sedan stängdes matchen ner,inte vackert men effektivt.Varför spelade ni likadant? Hur kändes det smaka på egen medicin? Varför höll ni också på och skulle stänga ner? Jo det var ert vanliga spel! Det ni nästan alltid sysslar med! Redan vid 0-0 och även i serieledning! Då förstår ni kanske hur roligt alla tycker det är möta luleå!
Varför jag blir förbannad på luleå hockey handlar om att jag ogillar 1.orättvisor och 2.rån, stölder.
Ni ligger trea i serien och koketterar och skryter.Medelsvensson tror tyvärr också ni är bra.
1.Ni har inget eget spel,ni vill inte äga puck utan ni lever på misstag - parasiterar,asäter.Ni är dom enda hyenorna i ES.Det är ORÄTTVIST att ett lag som lever på andras bekostnad får cred av allt för många okunniga måttligt intresserade.
Ni är hockeyns glidflygplan,ser ut som ett riktigt hockeylag men har ingen egen drivning utan kräver någon som drar upp er.
2.Hur många poäng har ni stulit? Ni gör ett eller två fulmål och det räcker för vinst eller oavgjort för ni vågar aldrig överge boxen.
Nu har jag ändå inte tagit upp den diskriminering Osten håller på med mot norrbottens talanger.Bara det värt ett eget kapitel.Hur kan ni vara så sinnesslöa som säger -det spelar ingen roll var spelarna kommer ifrån! Osten har ju även sagt att det har ingen betydelse om så spelaren är från Marocko!!...förmodligen även ett försök att tvätta bort rassestämpeln.Sluta diskriminera Norrbotten.Vem tror ni ska värna om era talanger om inte luleå hockey gör det?Måste säga det är tur Skellefteå AIK ser dom.
På tal om Osten ,alla utom lulefansen förstår vad han skrikit.Ni skämmer ut er som låtsas som annat.


Tumme upp 2012-12-11 19:12:52
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det är inte första gången som de två trollen ljuger hejvilt där inne. De måste vara otroligt korkade då de tror att ingen ska ifrågasätta vad de säger, utan bara blint lita på två människor med en sån lögnaktig historik av tidigare beteende.

Till Zappaholic kan jag bara säga att han borde googla "svenskafans luleå farbror barbro" eller lägga till Sten-Georg, Sven Sewage och allt vad Yoda nu kallade istället för farbror barbro.
Bara att se hur de betedde sig där i framför allt Luleås matchtrådar för att förstå varför de blev portade direkt de började komma in även här för att förstöra.
Där är anledningen till att de två Skeåtrollen är bannade, även FB vet om det men ljuger så tungan blir svart i vanlig ordning.
Om vi vore så skitnödiga här inne som FB försöker ljuga om så hade vi inte haft trevliga personer från andra lag här inne, som exempelvis Blister som jag inte tror är speciellt rädd för att ställa frågor om vår backsida :)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Tack, mycket intressant att se. Alltid lätt att bli subjektiv när man ska bedöma, men jag har försökt föreställa mig att det är psykbrytet lindström/Lassi alternativt Lill-Nisse/Sållet Svensson som är inblandade och jag kommer nog till samma slutsats. Speciellt när man ser sekvensen "bakifrån" Markans kortsida.

Jag tycker faktiskt att Tyrväinen när han upptäcker Markan försöker att stoppa upp/vrida sig åt sidan för att om möjligt undvika kollisionen men han har förstås så hög fart ett det inte går.

Däremot ser jag ingenting sådant alls av Markan. Snarare att han efter att ha slagit pucken böjer sig framåt för att gå in med bästa kraft i tacklingen. Markan kunde definitivt ha vridit sig åt andra sidan, men han insåg förstås att han skulle åka omkull och bli oförmögen att försvara målet, även om han lyckats minimera träffen.

Så jag får nog uppfattningen att Markan söker kollisionen och när den väl inträffat får man uppfattningen att han tar fram de talanger som han tillägnades nedanstående, länkade youtube för...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: SVT har ett kort klipp. Tyrväinen tappar lite balans strax innan kollisionen och därefter var det såklart kört men han borde i ett tidigare läge ha sett att Markström rusar och försökt vika undan, min åsikt!

https://www.svt.se/sp...ftig-krock
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tydligen liras just nu någon sorts koskenkorvakupp, döpt till Svensson Cup för att förvilla.

Och tydligen har tre kronor haft Markan i mål och denne har kolliderat med finska centern Juhani Tyrväinen, följt av att Markan legat kvar på isen och sedan lämnat över spaden.

Svenskarna hade tydligen väntat sig utvisning på Tyrväonen men så blev det inte och då raaaasade Rickard Grönborg mot zebrorn med uttalandet "Vilket skitsnack!"

Varpå Sexpressen ljuger i rubrik och skriver att han raaaasade mot Finland: "Svenska vreden mot Finland: "Skitsnack"".

Fan, vad less man är på tabloiddrakarna som numera använder rubrikerna endast för att ljuga sig till annonsklick och aldrig för att informera.

Men vad hände? Jag har inte sett matchen och ingstans visas några filmsekvenser så jag vet inte. Vennergren tycks mena att det bara var en omedveten kollision så man vet inte.

Markan är förstås mest känd för när han i Junis-VM mot Kanada var ut och krockade, snurrade flera varv innan han blev liggande halvnaken på isen sedan han kastat av sig det mesta av klädseln och skydden.

Var det så nu? Det har jag förstås ingen aning om.

Men intressant att konstatera att Luleås nya center Tyrväinen tydligen är stenhård och kommer att passa finns bland våra stålmän:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite låtsas-VM kvar under våren. Annars är det numera bara slutspelet om Stanley Cup som pågår och där har den ena efter den andra storklubben eliminerats.

I östra konferensen är redan Carolina Hurricanes - med Luleå Hockey-spelarna Lucas Wallmark och Justin "Mr Game 7" Williams klara för final (och därmed semifinal om Stanley Cup.

De kommer att få möta antingen Boston - som kan ta in Lulespelaren Pistol Pete Cehlarik - eller Columbus - med Luleåspelaren Dean Kukan. Just nu 3-2 i matcher för Boston.

I väster har vi läget
• Dallas - Saint Louis 3-2
• San Jose - Colorado 3-2

Det har hela slutspelet varit svårt att tippa hur det ska gå men undrar om inte San Jose slår Carolina i final. Om det inte blir sju matcher, för då har Hurricanes Justin Williams...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, du visar med all önskvärd tydlighet hur extremt uselt modereringen på apsidan hanteras.

Apmonstrumet ossian öser på med hallucinatoriska inlägg där han hittar på skitsnack om pedofili om en klubb, medan tanten jublar och rensar alla inlägg som lyfter fakta utan att vara pro-Apa.

Nu ljuger tanten ytterligare och skriver "Jag fick livstid inne i luleåboken då jag skrev typ: varför får Janne Sandström spela istället för att ge chansen till en yngre? minns inte vem.
Då kan vi prata om Nordkorea."

Nja. Sådana lögner kan inte få stå oemotsagda. För tre år sedan blev jag forumledare för Luleåboken och mina omedelbara åtgärder blev förstås att omedelbart stänga av de båda apmonstrumen för trolleri (se nedan).

Var anledningen att tanten, en månad efter att Luleås säsong 2015-2016 tagit slut sedan vi förlorat semifinalen mot Frölunda med 2-4 i matcher (följt av att Frölunda spöade Apan enklare i final med 4-1 i matcher) - frågade "varför spelade landslagsjanne isf en yngre back för Luleå"?

Nej.

Anledning 1 var att vi som sett apmonstrumet Ossian och hans side-kick (om det inte är samma person, vilket mycket talar för) "in action" under mer än tio års tid - först på SvenskaFans sidor för Luleå Hockey och Apan (som de saboterade så att de i princip dog) - vet att det handlar om internettroll.

Apmonstrumets Ossians "kommunikation" uppfyller kriterierna för den vedertagna psykiatriska diagnosen av internettroll med delar av den så kallade mörka tetraden inkluderande
• sadism = önskan att skada, håna, såra, förolämpa
• psykopati = känslokyla för att såra andra
• destruktivitet = saboterar möjligheter till vettig kommunikation
och tantens applåderande av Ossians "inlägg" numera kombinerat med att han eliminerar alla svar av andra, innebär att även hon manövrerar för internettrollande.

Anledning 2 var att dessa båda apmonstrumen saboterat snackets apsida genom att sitta och ösa inlägg och bildsammansättningar med syftet att utmåla en sportchef i annan klubb som nazist - vilket ledde till att civila rättsliga myndigheter initierade en förundersökning, vilket ledde till att Apsidan stängdes.

Och då strömmade de båda Apmonstrumen in på Luleåsidan för att forsätta ösa in sin skit, då Apsidan inte var tillgänglig.

Nej. Några internettroll accepteras inte på Luleå Hockeys sida på hockeysnacket. Ett tämligen självklart beslut.
Uppladdat:

450x141-skarmavbild-2019-05-05-kl-120031.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Från Webmaster, den 2 maj

Blockering
Du har blivit blockerad i sidorna för Skellefteå AIK
Anledning: Smuts
Blockeringens längd: 4320 timmar

HAHAHAHA! Åh nej vilken förlust! Det tog fan i mig bara ett par sekunder innan jag blev bannad i 180 dagar för det där inlägget.
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Detta inlägg skrivet i Skeåforumet. Tänkte bara det kan vara av intresse då moderatorn Barbro åter igen kommer ta bort mitt inlägg för att det inte överensstämmer med hans världsbild :)

Farbror Barbro: Jag har flera gånger bett dig att ange en enda lögn som skrivits i Luleåforumet, ännu inte fått ett enda ynka konkret exempel. Jag har däremot märkt att du har mongosvårt för att skilja på åsikter och fakta, jag tycker t.ex. (detta är min åsikt) att ni värvat hejvilt och överfördjävligt dåligt och alldeles för dyrt för ert publik- och sponsorunderlag. Ni verkar tro att ni är en storstad som ni slängt pengar runt er. Skeås minst -30 mille de tre senaste säsongerna innebär väl ändå att min åsikt är någorlunda korrekt? Är det lögn och dynga att ni köpt mer än ni har råd med? Det ska bli mycket intressant att höra ert bokslut då ni åter igen kommer gå minst tio mille back efter era köpfester av spelare.
Så låt höra nu, vilka är lögnerna och dyngan som det ljugs över i Luleåforumet? Jag lovar att ge dig en komplimang om du för en gångs skull beter dig som en vuxen person och besvarar detta inlägg istället för att bara radera det som du vanligtvis gör.

Alla som tror att jag får ett vettigt svar kan räcka upp sin hand :)
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara gratulera Fusklunda till SM-guldet. De var helt klart det bästa laget genom hela slutspelet. Färjestad och Luleå var de två största besvikelserna då de bägge hamnade i en enorm formsvacka när det betydde som mest. Jag är dock jäkligt nöjd med våran säsong och plusresultat, högre spelarbudget och ännu sexigare lag till nästa säsong. Flertalet av våra nyckelspelare var tydligen skadade i semin så det är bara att motvilligt acceptera att det är sånt som kan hända. Nästa säsong då jävlar :)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jag är fortfarande förstummad över det jag läst.

Nog för att jag visste att Apan har problem överallt nu, inte minst när det gäller att de tillsätter en helt oprövad sportslig ledning. Som visserligen inte kan lyckas sämre än Näsan, som raserade Apans ekonomi genom vilda köpfester där han fick Apan att gå >30 miljoner back på tre år, samtidigt som hans inköpta legoknektar visades tämligen värdelösa.

Men nedanstående är tydligen autentiskt, visserligen taget ur ApPravda Norran, men det är Apans sportsligt högste ansvarige som uttalar sig:

"Sportchefen Niclas Lundkvist lämnar en liten dörr öppen för Jimmie Ericsson. ”Vi har valt att vara avvaktande när det gäller honom”, säger Lundkvist till Norran. Men AIK:s sportsliga ledning har ännu inte fattat beslut kring fortsättning. Ericsson har inte heller aviserat hur han funderar."

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.

Vi talar om Fläskberget! Född 1980 och sedan många år helt slut, med en hastighet på isen på max 30% av vanliga hockeyspelare; de gånger han kan hålla sig på rören vill säga, för han ramlar ju omkull minst en gång varje byte. Han har ju aldrig någonsin varit en bra hockeyspelare, men lyftes fram eftersom Apan ansåg att hans moral stämde med sektens värdegrund och utnämnde därför denne Elitseriens genom tiderna vidrigaste filmare, en fuskare och fulspelare som iklätt sig rollen som megafon för Apsektens ledsnöre hybris och apsanningar.

Men de har inte lyckats bli av med eländet trots att de försökt. Fläskberget förklarade för länge sedan i våras när Apan förpassades till sommarsemester att "jag har inte beslutat om jag fortsätter eller inte" vilket naturligtvis lät som århundradets skämt. Skulle Apan efter sin totala kollaps på och utanför isen stå ut med detta blysänke för hockey ett år till?

Men vad säger Lill-Nisses stabbe? "Vi håller en liten dörr öppen för honom"?

Är det seriöst? Eller bara för att få käft på Fläskbergets fortsatta utvikningar i ApPravda Norran?

Ja, allvarligt talat. Jag hoppas verkligen Fläskberget blir kvar i Apans trupp. Det kommer att få åtminstone mig att se mer på apmatcher än annars. Det är ju strålande underhållning att se klumsedumsen strutta ut på isen och förtvivlat söka hålla sig på fötterna.

Det enda han pysslar med är ju att försöka filma och överfalla målvakter. Något annat duger han inte till och hinner för övrigt inte ens med. Och jag förutsätter att hans tid som "lyckad" filmare är över. Inte ens en rookie-zebra kan väl framledes luras att visa ut någon för att Fläskberget kastar sig på isen.

Dessutom finns ju chansen att Fläskberget retar upp någon som ger honom betalt. Det gillar vi också, den f-e fuskaren förtjänar varje uppfostran han kan få.
Uppladdat:

291x300-skarmavbild-2016-06-11-kl-192859_1.png

276x300-skarmavbild-2016-04-20-kl-213752_4.png

450x248-skarmavbild-2016-04-19-kl-203154_1.png

279x300-skarmavbild-2016-04-19-kl-202317_1.png

450x210-ut-med-flaskberget.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi är förstås nyfikna på hur Apan nu ska hantera kollapsen på alla fronter, inte minst med tanke på att de snart blir tvungna erkänna att miljonrullningen fortsatt under Näsans vilda köpfester och de kommer att ha torskat >30 miljoner på tre år.

Hur tänker apsupportrarna?

Ja, inte kan man gå in på apsidan för att få reda på det. Där sitter en sedan månader begravd i pedofila fantasier medan den andra - den riktige tungviktaren när det gäller tänkandet - "misstänker att laget är mentalt nedtränat".

Men på apkraft får man facit. Här vad de skriver senaste veckorna:

Surrade med mrmadhawk ang Omark, han sa det är 100% säkert att Omark inte kommer till skellefteå. Om han kommer tillbaka är det Luleå. Ja bara titta på hans stats.Satan vad han levererar

Sportchefen Niclas Lundkvist lämnar en liten dörr öppen för Jimmie Ericsson, Bud Holloway och Tim Söderlund. ”Vi har valt att vara avvaktande när det gäller dem”, säger Lundkvist till Norran.

Öppen dörr
Jimmie Ericsson, 39 år, kom till AIK 2002. Han har varit lagkapten och en av lagets viktigaste spelare i över ett decennium nu. Han skadades allvarligt i hälsenan tidigare den här säsongen.

Men AIK:s sportsliga ledning har ännu inte fattat beslut kring fortsättning. Ericsson har inte heller aviserat hur han funderar.

Den laguppställningen ser ju inte direkt skräckinjagande ut...

riktigt tunt. Det behövs spets!!!

Blir säsongen 2019-2020 säsongen då Skellefteå AIK åkte ur?
Man blir orolig då man ser laguppställningen.
Speciellt då målvaktssidan som jag har förtvivlat svårt att acceptera

Någon som vet vart Hållander tar vägen? Det skulle vara en väldigt bra värvning

Blir Luleå.

Jaha,Hållander till Lulä alltså,grymt lag dom får

Fan så vass Mustonen är,vet att vi fått han om vi inte velat så förbannad,så då skrev han på för Frölunda.Många vi slarvat bort,Höglander ska vi inte ens prata om...

Blir det kamp kring sträcken och AIK sitter med en främlingslegion som bara funderar på nästa klubb blir det inte roligt.

Skulle Tim Söderlund spela för emblemet på bröstet?

Lundberg och Burström är ju också spelare som inte direkt brytt sig om klubbemblem heller när det är dags att förhandla.

Nåja, vi får se vem som får rätt i slutändan, men jag tror AIK kan vara nästa säsongs TIK med det här laget.

Det som fattas är juniorer i parti och minut som står i kö och bara vill upp.

Martin förlänger ett år med Växjö.

He's dead to me.

Det är väl ganska väntat att värvningarna består av unga spelare och gamla bekanta. Vi värvade (igen!) en GM och sportchef utan tidigare erfarenhet, vilket innebär att de har en ganska lång startsträcka. Jag förespråkade kraftigt att ta någon som innehaft positionen då denne redan har gjort sina läroår någon annanstans och kommer med ett kontaktnät och en bredare koll på marknaden.

Vi kommer att få leva ett bra tag med följderna av hans undermåliga arbete de senaste åren. Det är otroligt synd att vi inte kan locka till oss en spelare som Hållander. Han hade varit perfekt i en andrafemma och varit otroligt mycket bang-for-the-buck.

Ossian: Mustonen, Movevare, Höglander, Einar Emanuelsson, Petter Emanuelsson, Lars Bryggman etc hade inte vart så dumma spelare att ha.

Fröden är inte någon färdig spelare. Han har aldrig tidigare spelat i AIK, utan lirat i Solna. (!)

Varför inte Jimmie som tredje länk i tränartrojkan.

Vad sades på avslutningsträffen gällande ekonomin? Har bara hört ,utan närmare specificering, att Peas och Billings framträdande inte direkt var högklassigt.

PeA verkade lite trött å kanske lite disträ.
PeA varnade för att ekonomin som alla redan vet är loppbiten. Det var inte någon överhängande fara, men allt skulle hädanefter nagelfaras vad gäller utgifter.
Huvudspåret var att Skellefteborna måste gå på hockey igen. Hur det skulle gå till fanns däremot inget svar på. Tycker han lät lite uppgiven faktiskt. Kanske redan är halvvägs på det nya jobbet.

Vem blir det som tillkommer till tränartrion?

Ante Karlsson FBK, gammal polare till Tommy och utan jobb efter säsongen

Tänker främst på att Ante verkar bli Berts ersättare. Känns sådär tycker jag. Blir nog en mellanmjölk säsong tror jag.

Så ja då var axel presenterad för hv71. Nog kan Axel bli en riktigt bra spelare. Absolut, gillar honom starkt och det känns bittert att se honom i ett annat SHL-lag.

Gillar inte att han skrev på för hiv71. Känns som att det är många som inte har trivts i Skellefteå eller har jag fel ?
Känns alltid lite surt se gamla AIK:are i andra lag.

KOMMENTAR: Jag tycker ju att de riktiga apsupportrarna tänker som vi när det gäller Apan. Men tanten på apsidan karakteriserar det vi skriver om Apan som "hat och lögn".

Följdaktligen är det vad tanten tänker om de riktiga apsupportrarna: "de hatar och ljuger".

Nej, tanten. Så illa är det inte. Det är riktiga supportrarna, även om de råkar hålla på Apan.

De som hatar och ljuger är tvenne apmonstrum på snackets apsida.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tog en klädnypa för näsan och tittade in i Apboken. Där har det ju varit befriande och trevligt tyst en längre tid, eftersom det är svårt för de båda apmonstrumen att håna och hata på och förklara hur usla alla andra är, när Apan kollapsat på alla fronter inför öppen ridå.

Senast var det hockey-Einstein från Göteborg som skrev "Var rädd om barnen. Skulle inte lämna mina barn i närheten av de lulesamiska leastadianerna, det är en sak som är säker. Man får en olustig känsla när man ser att Qatar har pojk och flicklag, det är hemskt."

Och det följer tanten upp med att om Luleåboken påstå att "Det är där lögnerna och hatet föds."

Hon menar alltså att de ljuger och hatar eftersom de blir så galna när de i vår bok läser om hur bra det går för oss:-)

Vi delar förstaplatsen i SHL, vi går till semifinal, vi går i vinst efter säsongen, ett koppel starka spelare väljer att söka sig till Luleå, våra damer vinner SDHL, vinner SM och vinner världsmästerskapet.

Och därför sitter hatbrottslingen i Göteborg och ljuger om Luleå Hockey, baserat på vad som hänt i en lite kustby i Norge?

Ja, det är ju logiskt? Aplogik när den är som bäst.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ni är vår ledstjärna! Lyfter du på vår symbol stålmannen kommer du att finna en löv och en svartgul sköld i hemlighet därunder!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Inte lätt att vara bästigast hahaha kul att vi kan inspirera! ;)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jag tror du har rätt förstås. Visserligen har Luleå lirat i Elitserien/SHL senaste 35 åren och visserligen har serien sedan start haft först 10, sedan 12 och numera 14 lag vilket sammanlagt innebär att 512 säsonglag deltagit sedan start.

Men ingen annan klubb har insett att det är värt att satsa opå junisverksamheten. Förrän Apan visade var hockeyskåpet ska stå.

När Apan avancerade till Elitserien för drygt tio år sedan hade man 1,0 spelare från blygden i laget - resten var köpespelare.

Senaste säsongen hade Apan hela FYRA spelare från blygden i laget.
• Däribland lille linus på linjen som fick sparken i höstas då han inte dög, men köptes tillbaka när man började sparka Näsans primadonnor.
• Och dessutom "minst ett målgivande misstag per match" Ahlm som fick sparken så snart säsongen var över.
• Vidare Adam Pettersson, vars barndomskompis skrev en hjältehistoria om på Hockeysverige när 20-talet matcher spelats, med vinkeln att tänk om han börjar träffa målet.
• Slutligen Filip Berglund som kom fram som en lovande 19-åring, följt av att han under tre säsonger - inte utvecklats - men invecklats och blivit sämre år för år.

Jo, helt klart. Apans succébetonade utveckling av egna junisar från blygden har verkligen öppnat ögonen för Luleå; ja för hela SHL, för att inte rent ut säga som det är: för hela världen!

Det hade vi aldrig kommit på annars!
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lite kul att Lule jobbar efter skelleftemodellen, klart värt att satsa på juniorverksamheten tror de kommer bära frukt för er 😀
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, jag vet inte "lärt oss en läxa"?

Bulan i intervju:

"Enligt Berglund ligger Luleå Hockey på tionde plats bland SHL-lagen när det kommer till lönebudget. Det är en utmaning, samtidigt gillar han att utveckla spelare.
– Jag tycker det är en fjäder i hatten för alla i klubben att vi kan vara med och matcha de stora lagen trots att vi har 10-13 miljoner mindre i lönebudget. Många lag har mer medel att jobba med, men vi har gjort det bra med pengarna vi har och det är vi nöjda med. Det kommer vi fortsätta med. Vi ska förädla spelare och jobba utifrån det vi har.
Han fortsätter:
– Vi är inte ett lag som har medel att värva färdiga spelare. Och det tycker jag inte att Luleå Hockey ska vara heller. Sedan måste man inse att det inte går att ligga i topp över tid utifrån den budgeten. Då ska man vara jävligt bra. Vi måste försöka hänga med i utvecklingen.
Hur menar du?
– Jag säger inte att vi ska värva färdiga spelare, men vi måste vara beredd på att vissa år kan bli tuffa då man tappar vissa spelare som gör att man får överbetala. Vi måste vara beredda på att ibland lägga en högre lönebudget då många rookieavtal går ut och billiga spelare som gjort det bra försvinner. Vissa år kan bli känsliga. Det här året är det ganska lugnt, men sedan går många kontrakt ut och det gäller att ligga i framkant och tänka sig för.
Samtidigt ser det lovande ut på Luleås juniorsida.
– Jag trycker att återväxten, framför allt på forwardssidan, är bra. Vi har Noel Gunler, Nils Thomasson, Victor Edström och Carl Mattsson, så det finns både skickliga och hårt jobbande spelare. Det känns som hela föreningen är på rätt väg. Det gäller att fortsätta jobba hårt på juniorsidan för det är därifrån vi vill ta upp spelare som senare kan bli fullfjädrade elitspelare. Tidigare har spelarna som kommit upp inte varit från Norrbotten, men nu har vi flera som är från Luleå och det har vi inte varit bortskämda med."

KOMMENTAR: För tio år sedan valde Luleå väg. Att satsa på att behålla och utveckla junisar och det är vad vi ser resultatet av nu. Apans stölder av junisar från Luleås upptagningsområde Norrbotten har effektivt stoppats och satsningen på junisar har inneburit att vi nu får fram många egna som tar plats i vårt SHL-lag. Vidare har Skuggan och Bulan skött rekryteringen utifrån exemplariskt. I stort sett allt de hämtat in på senare år har blivit succé. Är väl Mattias Guter som inte gick som vi hoppades, men det var ju en chansning.

Bulan, Skuggan och Stridh har visat upp en fingertoppskänsla som inneburit att Luleå - med begränsade medel; lägre spelarbudget än alla utom fyra lag i SHL, lyckats fantastiskt utan att slösa pengar.

Jämför det med Näsans vilda köpfest där han öste pengar för att värva in överbetalda primadonnor till ett lag som inte fungerade alls, samtidigt som Apan under Näsans tre år vid börsen gått i förlust tio miljoner per år.

Så att uppfatta säsongen som att Luleå "lärt sig en läxa" känns inte som något som har stöd av fakta?

Det är snarare så att vi känner en otrolig tacksamhet för vad Luleå presterat under säsongen med begränsade medel och att vi har en tillförsikt inför framtiden med en så bevisat överjävligt kompetens bland tränare och ledare. Som dessutom, när säsongen är över, uppträder på ett sätt som innebär att man känner sig stolt.

Bulan om förlusten i semifinalen:

"Men så kom semifinalserien mot Frölunda som blev en käftsmäll.

– Den är vi inte nöjda med. Jag tycker inte vi kom upp i nivån som vi hade behövt. Frölunda var bättre än oss, det är bara att erkänna.

Varför blev det så?

– Vi har aldrig haft så mycket överlägen mot oss mot något lag tidigare. Det är delvis vårt eget övermod, att vi ville för mycket och hamnade i ett pressat läge. Men den stora förklaringen är att Frölunda är ett väldigt bra lag, bättre än Växjö, och vi fick bekänna färg på ett annat sätt. Frölunda gjorde det svårt för oss och var väldigt bestämda i sitt spel. Vi kom aldrig åt dem. Och vi satt inte våra chanser så vi får skylla oss själva. Vi hade behövt lite flyt för att kunna matcha Frölunda, men det hade vi inte heller och då var det inget snack om det. Vi ska försöka vrida och vända på allting så att vi kan lära oss av det här till nästa säsong.

Under grundserien fördelades poängproduktionen på tre kedjor, men i semifinalspelet hade Luleå stora problem i offensiven. Både Niklas Olausson och Isac Lundeström har spelat med skador. Olausson har haft problem med både knä och axel. Lundeström med en spricka i ett revben.

– Nästan ingen spelare kom upp i nivå. Jack Connollys kedja gjorde ett bra jobb hela vägen ut, men Niklas Olausson kunde inte göra sig själv rättvisa vilket gjorde att den kedjan blev lidande. Han har varit navet och gjort en jättebra säsong, men nu blev det inte fullt ut och det hade vi behövt, säger Berglund och forsätter:

– Lundeströms kedja var bra fläckvis, men för ojämn. Bara Connollys kedja var konsekvent offensivt och vi fick inte den där powern som vi hade behövt från de andra två kedjorna. Mot Växjö växeldrog vi, men nu gick det inte."

KOMMENTAR: Känns OK att köpa detta. Visst hade vi lite skadat och visst lyckades inte linorna sätta tillräckligt med puckar när vi fick lägen och visst saknade vi flyt. Men framför allt var Frölunda för bra för oss vilket Bulan erkänner rakt av utan bortförklaringar.

Imponerande starkt och hederligt.

Jag jämför med en klubb 13 mil söderut vars ledare, tränare och supportrar i åratal förklarat förluster med att "domarna behandlade oss med en fruktansvärd brist på respekt, vi kom inte upp i vår riktiga nivå" och så vidare och så vidare efter att ha tömt lådan med bortförklaringar och enligt sektdoktrinen alltid säger alltid undvikit att någon enda gång förklara att "det andra laget var bättre än vi var".

Respekt? Uppträdande av en klubb som följarna kan känna stolthet för?

Men aldrig säger aldrig självinsikt nog att inse att fyller man laget med bekväma primadonnor, saknar man en organiserad, fungerande hockey och utmärker man sig fr a genom att excellera med filmningar, fulspel och ett j-a käbbel, gnäll och patetiskt grupp efter varenda j-a avblåsning - då har inte ens folket i den egna schtaan lust att betala för att se "matcherna" längre utan tycks, helt korrekt, ha uppfattningen - om det lag vars vedervärdiga kommunaldoping innebär att alla julgranar i norra Västerbotten fått släckas - att när det gäller Apan är det bäst att "Krossa skiten!"

Ska man tro att Apan, efter de senaste tre åren, har "lärt sig en läxa" då?

Nej, det tror jag inte. Den nu pågående kollapsen startade i princip "Gludåren" då kompetenta ledare skulle ha planerat för en fortsättning där även Apan skulle drabbas av spelarförluster, där Apans gratisstölder av talanger effektivt skulle stoppas av främst Burkölen och Luleå, där andra lag skulle utveckla en hockey som skulle innebära att Apans tuta-och-kör-mentalitet, när de nödvändiga spelarna försvann.

Men det skedde inte. Och ansvariga för förfallet var i första hand Aplasse J - som stack kniven i ryggen på Anders Forsberg som varit en garant för en långsiktigt fungerande hockey - för att själv ta över och under några år insåg att kollapsen kom allt närmare och lämnade skeppet sjunkande med följd att Näsan, CryBert, mummelklockare och andra fick ta smällen som orsakats av Aplasse J:s usla ledarskap.

Nej, jag tror inte att Apan har "lärt sig läxan". Allt man nu gör är desperata gärningar där man utan tillräckliga ekonomiska medel hoppas att man ska undvika att nå botten genom att handla billig andrasortering och kasta in ledare utan erfarenhet. Det enda hopp Apan kan ha är väl att Erik Forssell visar sig vara glud värd, men det hoppet är nog litet. Kolla klubb efter klubb i SHL som försökt plocka upp gamla trotjänare att träna eller leda lagen och i de flesta fall har det bara blivit katastrof faktiskt. Att man imponerade som person när man varit spelare är på inget sätt en garanti för att man lyckas på annan nivå.

Luleå är förstås ett lysande undantag; en klubb där man lyckats lyfta upp många ikoner som spelare till fina tränar- och ledarkarriärer. Tänkte på det när jag läste Filip Hållanders förklaring till varför han valde att komma till Luleå. "Jag gillar och imponeras av Luleå Hockeys hockey och av Bulans ledarskap och tror att jag kan utvecklas fint i den miljön."

Det är ju vad Apan påstod om alla de köpte in under många år. Sekten öste så mycken sådan skitsnack att supportrarna på fullt allvar trodde att spelare valde att gå ned i lön för att få komma till Apan eftersom det skulle leda till att de inom några få år blev NHL-stjärnor.

Man kan ju fundera på varför Filip Hållander väljer att skita i att gå till Apan och väljer Luleå och inser förstås omedelbart varför:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag tycker att grabben ska lira där det känns bäst för honom och de är klart jag gärna hade sett honom hos oss men i vilket fall så hoppas jag att det går bra för han, han kommer ju tillbaka med lite stukat självförtroende och han kan absolut göra HV till ett bättre lag, ang. Aaltonen så är det förstås både skönt och en lättnad för honom att få göra poäng och med tanke på hur besviken han var på sig själv när han inte fick det att lossna hos oss så är jag glad för honom, jag var kluven när han lämnade oss men jag förstår också att det kanske var bäst för båda parterna.

Spelare kommer och går och där är ni lika drabbade som oss, och många går dit det betalas bäst, karriären är kort och det finns nog inte riktigt samma klubbkänsla idag som det var för typ 20 åresen. ser fram emot nästa säsong och ibland kan det vara bra att ta nåt steg bakåt för att bli bättre.

Man kan inte leva på gamla meriter och med tanke på eran fantastiska säsong med abrupt slut har nog även ni lärt en läxa för att ta nästa steg men det återstår att se :)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Vad säger du förresten om att Axel Holmström nu valt HV?

När det gäller apmonstrumen vet man redan att INNAN Axel sa nej till Apan förklarade de att han skulle få fart på Möller-psykbrytet igen var Axel mer eller mindre landets överlägsne bäste center men EFTER det att han nekat till Apan är han långsam, misslyckad och en reject Apan valde att slippa.

Ungefär som när Martin Lundberg valde Läjkers. INNAN var han stor och stark, tuff ledare som skulle krossa motståndare men EFTER var han en onödig sarggnuggare. Ungefär samma imponerande tankelappsvängar som gällt för Johan Forsberg, Lucas Wallmark, Petter Emanuelsson, Arvid Lundberg, Tim med flera med flera....:-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: När man frågar sig om SHL är dålig, enligt media, är det bara att kolla om Luleå ligger högt upp i tabellen. Ligger vi högt, anser media att "SHL är sämre än någonsin".

Men om du syftade till JMA, och menar att hans succé i Liiga beror på att Liiga är så svag, håller jag nog inte med dig. Däremot är Liiga stängd och lagen kan någorlunda skita i exakt hur det går men prioritera att ha kul och vara underhållande. Det betyder att de inte riktigt bryr sig i att ha ett sammanhållet lag där alla deltar i försvar och anfall, vilket är ambitionen för i stort sett alla lag i svensk elit numera - sedan Rönken visade vägen. I stället kör man i Liiga full fart framåt och låter försvaret bli mer lidande. Lite gammaldags hockey, skulle man kunna säga, och lite av vad Apan skulle vilja uppnå men misslyckas. Bl a eftersom man inte längre har de spelare som behövs men framför allt pga att de blir chanslösa mot alla andra svenska lag som lirar Rönkenhockey:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: kanske till och med så att shl är en bättre liga trots att den aldrig varit så dålig som i år? 😉 Fast i år var den väl kanon, beroende på vem man frågar 😁😁👍
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fakta: Juhamatti Aaltonen spelar 35 matcher för Apan och gör ett mål innan har sparkas.

Flyttar till Pelikans i finska Liiga där han hinner spelar 17 matcher och öser in hela 18 poäng.

Fråga: Är det fel på Aaltonen? Eller är det fel på Apan?
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Och spikarna fortsätter att slås in i Apkistan.

"Aphockeyn" har ju byggt på principen att Möller och psykbrytet Lindström ska ha samtliga chanser, dvs tjingpax på PP och sådant, men resultatet har bara blivit att laget slår rekord på meningslösa långskott och uppvisar sämsta effektivitet när det gäller mål per skott. Möller försökte ju skärpa till sig under våren men är ack, så ensam, samtidigt som psykbrytet själv inte ids hjälpa till utan kräver att bli serverad puck i närlägen utan motståndare som besvärar.

Senast den där aplinan fungerade var ju när de hade Axel Holmström som center och nu har förstås apor i gemen drömt våda drömmar om en återkomst.

Och återkomsten är nu klar! Axel kommer hem till Sverige igen!

Men till HV (länk).

Ytterligare en, som inte vill tillbaka till sekten igen. Trots att de sparkat CryBert för att locka spelare.

Var inte ledsna, apor. Ni fick inte Axel Holmström, men ni fick ju lille linus på linjen lindström. Han, som sparkades under säsongen, men fick återvända när Apan började sparka de meningslösa bekväma primadonnorna och Fläskberget autoskadade sig efter ett våldsamt påhopp han inte hade kapacitet att utföra. Och när lille linus på linjen - som kapitalt misslyckats i Apan innan dess - köptes in igen belönades han med ett flerårigt kontrakt, som plåster på såren.

Vem behöver Axel Holmström, när man har lille linus på linjen lindström?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, instämmer med du! Det är bra saker som händer kring LHF nu. Hoppas man kan fortsätta utveckla ljus- och ljud, vi väntar ju på att få se det där som ska följa spelare som t.ex gör mål.
Nåväl, en balanserad och kompetent organisation ger långsiktiga resultat. Nu får grabbarna i lugn och ro träna bra i sommar. Det är däremot en konstig känsla att Silly är över redan i april, laget ser starkt ut och att vi har lyckats med att få kontinuitet, det är vi inte bortskämda med. Man får passa på att vara glad!

Sen närmar sig bokslutstider, spännande tider för oss men på vissa håll kanske mer en nagelbitare. Vad månde ske i Schtaaan, idag en intressantare fråga än att följa vårt Luleå. Hur blir det med #21, får tränarna sällskap i båset av det nytänkande skeå-oraklet Anders ”vem är det” Karlsson, hittar man nåt pulver i HA eller i Frankrike som man kan spetsa laget med, har man råd med fika på bussresorna till Göteborg och Malmö nästa år, får man någon publik eller blir det som vanligt? Frågorna hopar sig men svaren är få.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och återigen har rykten besannats för nu är det klart. Filip Hållander är klar för Luleå Hockey (länk).

Sammantaget är man fortsatt imponerad av hur skickligt Skuggan har fungerat i den roll han nu har och att Bulan deltar i rekryteringarna av spelare för att bygga det lag han ska leda.

I år lyckades vi leda SHL större delen av säsongen och nådde semifinal. Med Berguven tillbaka har vi nu ett riktigt starkt målvaktspar och sedan Skuggan presenterat de etablerade finska toppspelarna Juhani Tyrväinen och Arttu Ilomäki och de lovande unga spelarna Isac Brännström och nu Filip Hållander känns det som att forwardslinorna förstärkts rejält där det behövts.

Sammantaget innebär det att man kan vänta sig ett ännu starkare Luleå Hockey kommande säsong:-)

Undrar hur det känns nere hos Apan, som efter Näsans vilda och totalt misslyckade köpfester tömt kassan genom rekordförluster och nu får ersätta de överbetalda, bekväma primadonnorna med den andrasortering de botaniserar bland efter att annonserat med att billiga, begagnade demo-ex tas emot?
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Oskarshamn debuterar i Elitserien SHL - och vilka blir gladast för det?

Apan!

Ja, bl a eftersom Apan förstås hoppas att Oskar ska bli en av de två räddningsplankor de behöver för att undvika kval mot Burkölen redan våren 2020. Men dessutom eftersom Oskars kan komma att rädda Apan för att hängas ut och bli "Laget som Ingen vill se", "Laget som Gud glömde", "Laget, vars åskådare är tomma stolar".

För två säsonger sedan hade Apan i genomsnitt 5317 på matcherna i Apkraft Arena. I fjol rasade intresset till 4642 och i år fortsatte fallet till 4542. Det skulle raaaaasat ännu mer förstås, men Apan "fiaxde" till publiksiffrorna genom att Apkommunen köpte alla biljetter då och då varpå Apan bjöd på gratis inträde men inte ens då kunde de fylla arenan - fastän de rapporterade att de hade helt fullt med åskådare. Eftersom tomma stolar anses se på matcher, i Apkraft Arena.

Årets hemmamatcher.

1 FRÖ 10071
2 DIF 7355
3 FBK 7231
4 MIF 6888
5 HV71 6550
6 LHC 6079
7 LHF 5363
8 BIF 5231
9 ÖHK 5178
10 VÄX 4691
11 SKE 4523
12 RBK 4424
13 MIK 4070
14 TIK 3932

Om vi tittar på årets publiksiffror totalt, inklusive bortamatcherna, får vi följande tabell:

Årets hemma- och bortamatcher.

1 FRÖ 7798
2 DIF 6741
3 FBK 6641
4 HV71 6330
5 MIF 6172
6 LHC 5855
7 BIF 5667
8 LHF 5611
9 VÄX 5360
10 ÖHK 5281
11 RBK 5270
12 SKE 5138
13 TIK 4863
14 MIK 4856

Inte heller borta vill folk se på matcherna, när Apan dyker upp med sitt fulspel, sina filmningar och sina oupphörliga tjafs, och bök och grupp efter varenda j-a avblåsning.

De enda lag som drog mindre publik var Timrå och Morsan.

Nu ersätts Morsan av Trottoarkanten och som alla förstår kommer de att dra mer publik än Apan.

Timrå ramlar också ut och innan kvalen hade ju alla räknat med att Gnaget - Riktiga AIK - då skulle ta klivet upp och vi kan nog lugnt räkna med att Gnaget skulle krossat Apan vad det gäller publik.

Men, nu blev det Oskars som gick upp och i lilla Oskarshamn är genomsnittspubliken senaste året i ALlsvenskan bara c:a 2500. Med en total publikkapacitet på 3275 platser.

ATt Oskars gick upp innebär alltså att Apan slipper sistaplatsen vad det gäller åskådarsiffror.

Men om förbundet vägrar acceptera att Apan räknar tomma stolar som åskådare så...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu vann faktiskt småkronorna, men först efter övertidsspel, sedan de lyckats kvittera innan hesa fredriks tjut.
Hade The Gun varit deltagit skulle de vunnit mycket tidigare, förstås.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ikväll spelar småkronorna VM-final mot småryssarna och är tydligen favoriter.

Men jag är tveksam. Visserligen har de 16-årige Jesper Wallstedt med spade, liksom småkronorna nästan som regel hämtar vakter från Luleå Hockey, men de har en annan vakt som tycks få matcherna.

Fast vad värre är, är att förbundskaptenen Hävelid - med inga andra meriter än Div 1-hockey och en massa år som ass för Pungen - totalt misslyckats att ta med landets bästa forward i årsklassen. Jag talar om Noel "The Gun" Gunler. Hävelid krumbuktar sig hit och dit för att förklara varför The Gun inte är med, fast allt låter bara bedrövligt; nästan lite PorkaBork över den här uttagningen.

Så, om vi torskar vet man varför.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
mattias - 74: Hmm, då får jag gratulera er mattias-74. Nu har jag inte sett Frallan så mycket på senare år, förutom då han gästspelat i Tre Kronor. Men en härlig back jag gärna skulle sett tillbaka i Luleå. Ibland lite slarvig i försvaret men en fantastisk skridskoåkare som bidrar offensivt. Innan han började i Luleå Hockey som 16-åring hade han lirat mycket bandy hemma i Kalix, varifrån han fick sin speciella skridskoåkning, mer av bandy- än hockeyklass.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Fransson till Leksand är senaste ryktet enligt NSD
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, det är ju underbart:-) Om Burkadamen lyckas avancera till SDHL innebär det att DamApan är det enda laget i Norrettan. Luleås och DaMooDoos hobbylag deltar ju bara för att det ska bli matcher, för de enda lag som kunnat nå kval senaste åren har varit DamApan och BurkaDamen och om nu BurkaDamen tar steget upp innebär det att DamApan i princip är ensam. Då kan den ju möta sig själv i stället:-)

Hatbrottslingen på Apsidan har, som jag skrev, tappat alla möjligheter att håna Luleå Hockeys insatser, och nu sitter han på Nordkraft och gråter eftersom Apan uppträtt så uselt att de tappat de DansbandsWolfssläktingar de en gång hade:

Re: Silly season 19/20
Post by ossian » Yesterday, 16:23
"Mustonen, Movevare, Höglander, Einar Emanuelsson, Petter Emanuelsson, Lars Bryggman etc hade inte vart så dumma spelare att ha."

Mycket svårt att stå ut med att vänta ytterligare en månad innan vi får Apans officiella bokslut för att skratta ordentligt!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja broder, man småmyser när man läser vilka nonames Apan lurat till sig under sillyn och nu är laget fullt och kliniskt rent på den spets som skulle garantera top 8 säsongen som kommer.
Den klena ekonomin visar sig och man blir glad.

Lika illa är det för DamApan som verkar tappa den lilla spets de värvade från Luleås damlag, Slätbaken och Jönsson försvinner och med dem 80% av målen.
Förstår dem för vem vill bli kvar i Sveriges tråkigaste och meningslösaste stad.
Troligtvis glädjande för Pea som nu slipper lägga ner damsektionen i närtid vilket varit fallet om DamApan klarat ta steget upp till SDHL.
Men jubel i Ume som får en easy way till kvalet våren 2020.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Djurgårn-Frölunda idag, finalmatch fyra och hittills har hemmalaget vunnit klart med följd att Frölunda leder finalen med 2-1 i matcher. 2-2 idag och vi är nere i bäst av tre matcher, varav två spelas i Göteborg. Skulle Frölunda vinna idag har de 3-1 i matcher och tre matchbollar. Känns alltså sammanlagt som att det lutar mot Frölunda. Nå vi får se. Jag är inte speciellt intresserad men kanske har jag matchen på medan jag arbetar med annat?!

Annars är det fortsatt mycket hockey i tankarna och detta eftersom Luleå Hockey redan har rekryterat ett koppel spelare som av allt att döma kommer att förstärka oss rejält. Var än man läser på olika Luleå Hockey-forum har vi riktigt nöjda supportrar som redan ser fram emot kommande säsong:-)

Skuggan - en av våra bästa spelare någonsin gick ju vidare i karriären som tränare för Luleå, men det fungerade som alla vet inte alls. Då klev han av under säsong och tog jobbet som sportchef efter Osten och det fanns tveksamhet om han skulle fixa det uppdraget. Men nu har han drygt två år på posten och det är bara att sträcka vapen och lyckligt konstatera att han gjort ett för jävla bra jobb. I stort sett alla rekryteringen har blivit rejält lyckade och sedan Bulan kom till oss som tränare i fjol är det helt uppenbart att de båda arbetar nära tillsammans, och detta inkluderar förstås också Stridh, ja Kyrö med för den delen. Mycket tydligt att arbetet med att fylla laget med passande spelare sker på ett riktigt fint sätt och dessutom är trion beredd att släppa gamla trotjänare när det är nödvändigt för att utveckla och etablera det lag de vill ha.

Vi talar Bulan - med 17 säsonger för Luleå - och Skuggan - med 19 säsonger för Luleå och därtill alla år i pojklagen!

Kan man vara annat än stolt över våra egna spelare. Och kom ihåg att innan dess har vi också haft ledare och tränare som Roger Åkerström, Burra, Rönken med flera med flera. Tala om att våra legendariska spelare gjort härliga och imponerande insatser hos oss efter karriären.

Mycket slående att jämföra med läget för Apan. På Apforum läser man hur supportrarna konstaterar att Apan numera mest köper in andrasortering eftersom Näsans vilda köpfester tömt kassan. Mer än 20 miljoner rann iväg senaste två säsongerna och nu väntar vi på bokslutet efter årets säsong - av allt att döma blir det en ytterligare gigantisk förlust i samma storleksordning. Under några år skröt Apan och hånade övriga klubbar men när även de drabbades av spelarförluster och spelarflykt visades det att deras försök till att ersätta spelare genom nya spelarköp blev mer eller mindre katastrofala: de valde fel spelare gång på gång och framför allt köpte de en massa bakväma penningjägare som inte alls kunde kombineras till ett fungerande lag - de hade ju skrutit över hur deras spelsystem var historiskt överlägset men nu visades att kejsaren var naken och något "Apsystem" fanns överhuvudtaget inte.

Och hur har det gått så illa för Apan? Eftersom de inte haft kompetenta ledare och tränare förstås. De har ju i princip inte haft några egna utan köpt in alla utifrån och dessa har i sin tur inte haft något att komma med utan Apan har sparkat tränare och sportchefer så att det stått härliga till.

Nu försöker de äntligen att ta in en egen spelare som GM. Erik Forssell, som verkar klok och kanske kan lyckas, men man vet ju inte. Han kommer inte heller till ett dukat bord utan till en klubb i spillror där pengarna runnit ut fortare än kvickt och omkring sig bland ledare och tränare har han knappast något imponerande stöd.

Erik har nu ett lag som saknar spelidé och tränare som inte har något att komma med; dessutom har laget trots att de sparkat dyra latmaskar som Aaltonen, Olimb och Jensen fortfarande ett antal spelare som inte köper lagspel utan fortsatt anser att övriga spelare har i uppdrag att servera dem med allt. Och hittills har de bara haft råd att fylla på med andrasortering som sagt. Inklusive att blysänket Fläskberget - vars karriär och kapacitet var över för många år sedan - hotar med att han ska fortsätta karriären hos Apan! Ojojoj.

På Apans supporterforum drömmer de våta drömmar om att Apan nu ska fylla på laget med ett antal "spetsspelare" som ska lyfta Apan till högsta SHL-nivå. Men var ska de få pengar till det? Och vilka spelare VILL spela för kollapslaget Apan?

På nordkraft drömmer apmonstrumossian om att "tänk om vi haft Petter och Einar Emanuelsson i laget!". Det är nivån...

I detta nu talar förutsättningarna för att Luleå Hockey kommer att fortsätta att fightas bland de övre lagen i topp 6 av SHL, medan Apan har att se fram emot nedre halvan av tabellen och förhoppningarna gissningsvis blir att hålla sig över strecken. Man klarar de det? Tveksamt.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Luleå Hockeys duktiga målvakt Maria Omberg från Skurholmen har beslutat att lägga spaden på hyllan. Det känns vemodigt, men vi vet ju att trots att Luleå Hockey gått före och förbättrat villkoren för damhockey är det fortfarande tuffa förutsättningar och sällan möjligt att prioritera bort allt annat för långa hockeykarriärer inom damhockey. Och vår egen Maria har med den äran varit med på hela resan med fyra seriesegrar, tre svenska mästerskap och ett världsmästerskap. Vilken karriär! Tack för allt, Maria, och all lycka till i ditt fortsatta liv nu!

Efter Bengtzéns vanvård av den pölserliga damhockeyn gav ju Sara Grahn upp och sökte sig till Luleå förra säsongen och damkronornas suveräna målvakt har naturligtvis gjort succé hos oss.

Men Maria har varit vår andra vakt och nu behöver vi fylla den luckan.

Jag tror att jag törs gissa hur.

Robin Kovacs partner bodde ju med honom uppe i Luleå under del av senaste säsongen och hon födde också hennes och Robins första barn i Luleå. Robin spelar ju för Luleå Hockey även kommande säsong och min gissning är att hans partner nu flyttar upp för att de ska bo tillsammans. Och då kan man fundera på vad hon ska göra uppe i Luleå.

En tanke är ju att hon kan spela hockey. Hon är ju nämligen landslagsmässig vakt från Damgnaget. Minatsu Murase.

Jag vågar nog redan nu utbrista: Välkommen till Luleå Hockey, Minatsu Murase:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå Hockeys sämsta matchresultat säsongen 2018-2019.

Nej, jag tänker inte på någon av de svaga matcher vi inledde SHL med. Inte heller krossen på övertid i första semifinalmatchen mot Frölunda.

Utan på följande match, i sista omgången av SHL:

2019-03-14 Luleå HF - Växjö Lakers HC 3 - 2 (0-1, 2-0, 1-1)

Ett resultat, som inte betydde något alls för vår egen placering. Eftersom Djurgårdens vinst borta mot Warulfven med 2-3 inte kom innan utan efter 60 min spel innebar det att Luleå missade förstaplatsen i SHL på målskillnad mot Warulfven, och andra platsen hade vi ju redan klar sedan långt tidigare.

Nej. Det värsta med det resultatet är att det gav följande tabellställning nere bland de sämre lagen som fightades för direktplats i kvarten:

5 Apan 84 poäng
6 Malmö 82 poäng
7 Läjkers 82 poäng

Hade vi torskat med 2-3 i stället för att vinna med 3-2 mot Läjkrarna, skulle tabellen fått följande utseende:

5 Läjkers 85 poäng
6 Apan 84 poäng
7 Malmö 82 poäng

Och i så fall skulle vi sluppit se Apan skämma ut sig och svensk hockey ytterligare ett år i den Europamästerskapsturnering för klubblag som Luleå Hockey är delägare av; Champions Hockey League.Nu myglar sig Apan alltså med igen på sista platsen för svenska lag. Urrrrk!

Apan har ju aldrig betalat ett rött öre för att få delta utan fått gratisbiljett och det har de tackat för genom att i åratal snacka skit om turneringen. Blåbärslag från Kalle Anka-nationer, typ, har det låtit från apstruparna medan de gnällt, klagat och spritt sin apskit. Och resultatet är förstås det väntade. Medan matcherna drar massor av åskådare i massor av länder skiter förstås folket i Apschtaan i att gå på matcherna för att slippa se sitt eget fulspelande lag med bekväma primadonnor och eftersom Apan själv snackat så mycket skit om turneringen i så många år. Vidrigt och pinsamt var det att se deras avgörande gruppspelsmatch mot Helsingfors i Apkraft Arena visas i live TV där man kunde se att de enda som såg på matchen var de som fanns i de båda spelarbåsen. Och till råga på allt skämmer Apan ut sig ännu mer genom att påstå att de hade 1 500 åskådare på läktarna! - Samtidigt som vi alla med egna ögon kunde se att det var tomt! Ja, vi från Sverige känner ju till att Apan levererar apsanningar (läs: ljuger) och friserar åskådarsiffrorna genom att räkna tomma stolar som "åskådare" eftersom kommunen betalt för platserna. Men vi vet ju alla att ingen vill se apskiten och det är vad som räknas.

Nej. Vår vinst mot Läjkers i omgång 52 var vårt sämsta matchresultat säsongen 2018-2019.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Funderade lite på framtiden, när det gäller hockeyn i norr. Trist att Timrå fick lämna och personligen slipper jag gärna ett antal lag från Sydbotten mot att vi kan få upp Timrå, MooDoo och Burkölen igen. Eftersom dalalagen som byter av varandra räknas tillhöra Svealand, vilket Gästrikland gör sitt bästa för att också få göra genom att lämna Norrland, är det ju numera bara Luleå Hockey som ensamt försvarar det norrländska arvet.

Ja, om man inte räknar Apan förstås. Men det är ju ett lag och en klubb i spillror. Säsongen som gick var det tydligt att Luleå Hockey tagit ett rejält kliv upp för att tillhöra landets allra bästa lag, medan den kollapsande Apan mest pysslade med att försöka hålla apnäsan över vattenytan och klara sig ovan strecken.

Näsan gick ju bananas med en av de värsta köpfesterna som landet skådat och fyllde på laget med bekväma primadonnor som han öste ut pengar på. Det fungerade ju inte alls. Så snart laget kom på is visade det sig att det enda de förmådde var att ta sig in efter sargerna och avlossa meningslösa skott långt utifrån. JM Aaltonen, Mathis Olimb, Jesper Jensen - ja, listan är betydligt längre än så men där har vi tre komplett meningslösa namn som kostade Apan en miljon i månaden och tillförde ingenting alls.

Nu har ju dessa "stjärnor" fått sparken och Apan har fyllt på med följande forwards som ersättare:
• Jesper Frödén
• Jacob Olofsson
• Rickard Hugg

Jahaja. Är det de namn som ska skrämma motståndarlag kommande säsong?

Luleå Hockey har samtidigt rekryterat
• Juhani Tyrväinen
• Arttu Ilomäki
• Isac Brännström
• Filip Hållander

På något vis får jag för mig att Luleå, som senaste säsongen var överlägset Apan, kommer att dra ifrån ytterligare kommande säsong?

Vad säger de på Apsidan?

Ja, där är de så knäckta att de inte orkar ens diskutera saken. Hatbrottslingen Ossian förmår prestera följande: "Qatar hockey, pedofilernas lag. Jag tycker hela bunten borde spärras in."

He he. Efter ett antal år med hybriskräkningar och levererande av apsanningar pallar de inte ens låtsas tala hockey längre. Men vem skulle göra det, med den havererade Apan som bas? Nu väntar vi bara på bokslutet och jag ger mig fan på att de torskar mer än tio miljoner igen. Och inga julgransljus finns längre att släcka, för att stjäla pengar från småbarnen för att ösa ut på primadonnor. Frågan är väl vad som inträffar först för Apan: degradering eller konken? Det ena utesluter förstås inte det andra.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, slaget om "Le Mans" har jag släppt; inte sett en enda match i finalen.

Tydligen pågår någon sorts koskenkorva nu mellan landslag. Tre Kronor plockade fram ett hyggligt lag där ena femman innehöll Isac Lundeström, Jesper Sellgren och Daniel Zaar. Alla med fina Luleåmeriter. Men de torskade häromdagen mot Finland som innehöll starka spelare som en Tyrväinen, Juhani som centrade en lina mellan Nättinen och Sallinen, samt en förstalina som inte gick av för hackor: Kaapo Kakko och Toni Rajala med en center som hette Ilomäki, Arttu. Nämnde Ilomäki tycks ha blivit tungan på vågen.Med 2.15 kvar av matchen ledde Tre Kronor med 4-2, men finnarna vände till 4-5 efter tre mål på 1.26 varav Ilomäki passade till ett av målen och gjorde ett av målen själv. Finnarna spelade mot Norge en vecka tidigare och då gjorde nämnde Ilomäki två mål och passade till två.

Duktiga spelare, de där, tycker mig ha hört deras namn nyligen i något sammanhang?

Letade efter Apor vilket är lättare sagt än gjort numera sedan alla insett att med apor i laget går det inte. Den enda jag fann var Emil Djuse som sjundeback för Kronorna, men han har ju dessutom aviserat att han lämnar Apan så han räknas väl inte.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ugh! Fruktansvärt tråkig final än så länge då all spänning är som bortblåst och hemmalaget är så brutalt överlägset och bortalaget är nästan sämre än Skeå i förra årets final, dvs förlorar med byxorna nedragna ända ned till Kina och sedan utanför vintergatan. Nej, förlåt. Bortalagen gör ju faktiskt mål så jag var lite väl hård nu, men det är likväl skittråkiga finalmatcher.
Som det ser ut just nu så kommer Frölunda vinna med 4-3 i ett av SHL-slutspelets mest förutsägbara final någonsin. Kan ett bortalag ta en seger? Ja kanske, men inte fan lutar det åt det som spelet ser ut efter tre matcher. Pinsamt att bortalaget verkar bli lika utspelat som ett Irländskt lag mot ett svenskt i CHL. Ge SHL-trofen till Frölunda så kan vi fokusera på riktig hockey framför i VM och CHL istället.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
TIK-Lund: Jo, Bulan kommer att säkra spelidén i minsta detalj och det ska bli härligt att se Filip hos oss, tack!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Så, som det nu ser ut ersätter Luleå:
• Isac Lundeström • Johan Harju • Johan Forsberg (• Patrick Cehlin)
med: • Juhani Tyrväinen • Arttu Ilomäki • Isac Brännström • Filip Hållander (• Noel Gunler)

Det måste ju uppfattas som starkt ordnat och man längtar redan efter att se laget in action i Europamästerskapets gruppspel:-)

Nu är 31 av 32 lag kvalificerade och det är bara Finlands sista plats som återstår att fylla och sedan får vi grupperna och gruppspelschemat. Som jag förstår det blir det väl TPS, Åbo om nu inte HPS överraskar och vinner finalen mot Kärpät (1-1 i matcher just nu):

Austria (3 places)
Graz 99ers (Regular Season Winners)
Vienna Capitals (Pick Round Winners)
KAC Klagenfurt (Playoff Finalists)

Belarus (1 place)
Yunost Minsk (National Champions)

Czech Republic (4 places)
Bílí Tygři Liberec (Regular Season Winners)
Oceláři Třinec (Regular Season Runners-Up)
HC Pilsen (Regular Season Third-Placed)
Mountfield HK (Regular Season Fourth-Placed)

Denmark (1 place)
Rungsted IK (National Champions)

Finland (4 places)
Kärpät Oulu (Regular Season Winners)
Tappara Tampere (Regular Season Runners-Up)
Lahti Pelicans (Regular Season Third-Placed)
tbc

France (1 place)
Grenoble (National Champions)

Germany (3 places)
Adler Mannheim (Regular Season Winners)
Red Bull Munich (Regular Season Runners-Up)
Augsburger Panther (Regular Season Third-Placed)

Great Britain (1 place)
Cardiff Devils (Regular Season Runners-Up)

Norway (1 place)
Frisk Asker (National Champions)

Poland (1 place)
GKS Tychy (National Champions)

Slovakia (1 place)
HC05 Banská Bystrica (National Champions)

Sweden (5 places)
Frölunda Indians (CHL Champions)
Färjestad Karlstad (Regular Season Winners)
Luleå Hockey (Regular Season Runners-Up)
Djurgården Stockholm (Regular Season Fourth-Placed)
Skellefteå AIK (Regular Season Fifth-Placed)

Switzerland (5 places)
SC Bern (Regular Season Winners)
EV Zug (Regular Season Runners-Up)
Lausanne HC (Regular Season Third-Placed)
EHC Biel-Bienne (Regular Season Fourth-Placed)
HC Ambrì-Piotta (Regular Season Fifth-Placed)

Continental Cup (1 place)
Belfast Giants
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Bara att Gratulera!

Nu får ni en spelare (förutsatt att ni kör på med spelidén) som kommer passa er som handen i handsken. Det enda som potentiellt skulle sätta käppar i hjulen är väl hemlängtan kanske.

Se nu till att förvalta honom väl!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Otto1: Tack! Låter ju som att det är korrekt och verkar vara en fin kille som vi hoppas kommer att lyckas hos oss och ta steget mot en kommande NHL-karriär som det verkar.

Samtidigt kan man inte undgå att beklaga den utveckling som drabbat svensk hockey med kraft under senare år och innebär att talanger snabbt dras över Atlanten alternativt rekryteras till andra klubbar bl a för att ersätta de som passerat havet.

Extremt märkbart är det ju för Timrå med tanke på vilka ni tappar i år och ännu mer vilka ni tappat senaste åren. Med alla dessa kvar - var hade ni varit nu? Kanske fortfarande kvar i slutspelet om "Le Mans" som nu nått finalspel?

Tycker ju att Timrå höll spelet hyggligt uppe länge i år men konkurrensen är stark och efter jul föll det ihop. Men ni har kommit tillbaka tidigare och nästa gång hoppas vi att Timrå hinner etablera flerårig stabilitet för att säkra en SHL-tillvaro på sikt.

Om vi nu får Hållander - stort tack - och hoppas se Timrå tillbaka till SHL så snart som möjligt!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Otto1: Stämmer det så blir jag imponerad av våra sportchefer! Det var en väldigt god överraskning! 😀
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Grattis till Hållander om det nu stämmer. Han kommer ifrån en riktigt stark säsong hos oss. Blir spännande att se vad han kan göra i ett lag med bättre spelare runtomkring sig.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Djurgårn lyckades studsa tillbaka mot Frölunda, 1-1 i matcher nu. Lite oviss fortsättning och kvällens match blir upplysande. Kanske har gårdarna kommit igång rejält nu och kan inte stoppas? Tror att Luleå skulle varit det lag som Djurgårn kunde haft svårast mot, men Frölunda kanske passar dem bara bättre och bättre?

Warulfven och Luleå långt före övriga i tabellen men båda ut i semi. När hände något liknande senast?

Dock betydligt värre slakt borta i Stanley Cup där de flesta favoriter åkte omedelbart i första omgången, oj, vilken slakt. Nu senast sparkade Carolina ut mästarna Washington genom att vinna match 7 borta på övertid. Naturligtvis var det gamle Luleåspelaren Mr game seven Justin Williams som passade till avgörande målet och i Carolina lirar ju också Luleåspelaren Lucas Wallmark:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Kloka tankar. Det ska bli spännande att se hur Bulan arbetar fram nya linor med dessa tillskott. I år lossnade det ju riktigt bra för Kovacs och Olle medan Emil stampade fast lite jämfört med i fjol och Connolly arbetade på men inte samma produktion andra halvan av serien och pojkarna Emanuelsson går bra ett tag, sedan svårare att få till det och så vidare. Med dessa starka finska spelare och Brännström får han fler verktyg att laborera med och det ser vi fram emot:-) Kul också om the Gun Gunler kan slå igenom.

Och håller med om Berguven. Vi vet ganska säkert vad han kan och tror att han sammanförd med Lassi kan bli ännu starkare. Pojkarna kommer att fungera utmärkt tillsammans och i samverkan med Luleås försvar. Gissar på lite mer jämnt fördelad med spadarna ungefär som när vi hade Berguven med Anders Nilsson och JG och så får den som går bäst så småningom huvudansvaret. Gissningsvis blir det Lassi men det ger sig. Känns jäkligt tryggt dessutom att ha två säkra så riskerar vi inte förlora allt, skulle ettan skadas.

Ja en rejäl back med ett kanonskott för PP vore mums!

Jag känner mig också som Apvän, även om jag lyfter fram och beskriver generande fakta om Apan. Mmm, kanske Forssell visar sig fungera utmärkt och räddar Apan nu. När de nu lyckas plocka hem gissningsvis tillräckligt dugliga komplementspelare sedan de sparkat CryBert finns ju chansen. Men du har rätt - skulle han inte lyckas sparka Fläskberget lär det inte finnas mycket att hoppas på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: En plats till är kvar att fylla, upp till 15 forwards, allt talar för att en yngre egen förmåga får chansen. Känns som att Silly är över för denna gång, så man kan nog slappna av nu. Ska nåt pulver in så ska nåt först ut. Men osvuret är väl bäst. Mkt nöjd med våran målvaktssida, med Berguven vet man vad man får och konkurrensen hårdnar. Mindre speltid för Lassi men det är nog nödvändigt. Saknar jag nåt så är det en riktig ”stjärna” till på backsidan som kan avlasta speltid för EG. Han har för mycket speltid vilket märktes i semi. Har inte koll på de nya finnarna eller Isac Brännström men känner stort förtroende för lagbygget, dom vet nog vad de söker. Känns också som att Skuggan hamnat på rätt ställe, utanför båset. Ett bra lag kräver en bra organisation bakom, vilket vi verkar ha nu. Händer många bra saker kring klubben och man har koll på stålarna. Hur länge blir Glader kvar kan man ju fråga sig?
Har en positiv förväntan nu inför kommande säsong, det får väl bli årskort ett år till - det 36:e året i följd (egentligen 38 år men det är en annan historia). Jag har nog i princip alla korten kvar i någon låda.

Om jag var Apvän (vilket jag delvis är, riktiga supportrar och seriösa hockeyvänner i Skellefteå är på alla sätt bra personer men nåt är helgalet i den föreningen, och det tycker fler än jag därnere) skulle jag däremot vara väldigt orolig. Snart kommer bokslutet och det blir knappast någon rolig läsning den här gången heller. Örat mot rälsen säger att det är illa. Den får se framåt maj/juni men i alla fall lär budgeten för nästa säsong vara magrare än de vant sig vid medan kontrakten man dras med sedan tidigare knappast är det och det kostar att rensa. Sen ska väl #21 ha sin andel, han har nog inte gett upp ännu, och det ska väl också vara den största andelen förstås. Mest till den som är bäst! Om det sker så vet man ju att klubben inget förstått trots ny GM.
Nä, magrare tider väntar och Schtaan behöver en ordentlig sköljning. Kanske kan deras nya GM hantera det, underverk har skett förut. En viss tillnyktring kan skönjas med avslutade kontrakt, nya personer som tillkommer i ledningen och en anpassning till verkligheten i nya rekryteringar och mer lär komma (eller kanske inte komma) där nere. Men problemen i båsen är kvar, än så länge i alla fall.

Det är trots allt engagerande att följa SKAIK! 🤔
Mot ny framgång eller hotande undergång, den som lever får se!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och förstår man rätt har vi följande förändringar än så länge:

UT:
• Niklas Rubin
• Isac Lundeström
• Johan Harju
• Johan Forsberg
• Patrick Cehlin

IN
• David Rautio
• Juhani Tyrväinen
• Arttu Ilomäki
• Isac Brännström
• Noel Gunler

Ja, Gunler blir ju uppflyttad från junisarna. Det känns som att Bulan och Skuggan prioriterat att få in folk som kan producera poäng när de får chanser i slottet och med tanke på hur det såg ut under semifinalen mot Frölunda ser det ut som förändringar som kommer att göra Luleå Hockey starkare.

Fick också uppfattningen att man nog inte är klara ännu utan att man vill bredda truppen med ytterligare en forward för att vara tryggare inför säsongen inklusive CHL gentemot skador etc.

När det backsidan har vi på kontrakt följande åtta backar:
02 Fredrik Styrman 2019/20
19 Joonas Jalvanti 2019/20
23 Jesper Sellgren 2019/20
27 Nils Lundkvist 2019/20
29 Erik Gustafsson 2021/22
32 Oscar Engsund 2019/20
39 Pontus Själin 2020/21
50 Daniel Sondell 2020/21

Dock är jag inte säker på att Jesper Sellgren blir kvar. Han har utvecklats så fint och gjort en sådan strålande säsong att det mycket väl kan hända att han får erbjudande att dra över Atlanten och då lutar det säkert mot att han tar det.

Sedan gjorde ju Jalvanti ingen vidare säsong tyvärr och helt förvånande skulle det kanske inte vara om man framöver tänker om där. Vidare är jag inte så imponerad av Sondell, tyvärr, som dessutom har riktigt bra betalt, men där har man låst fast sig ett par år till. Själin kan väl utvecklas ytterligare. Styrman ingen säker på plats men som sjundeback behålls han nog. Och så finns det ju lite risk att Lill-Nisse blir erbjuden, testar på camp etc - han var ju ändå förstarundsdraftad. Men tror och hoppas att han väljer ett utvecklingsår till hemma. Det här året byggde han ju på sig med muskler men det ledde ju också till att han tappade spelmässigt så bättre att han blir kvar och kommer upp rejält på banan igen. Och blir vi av med Sellgren får ju antagligen Lill-Nisse lira med Erik och bättre kan han ju inte få för att utvecklas bra - se bara hur otroligt fint det blev för Jesper att få lira och lära med mästaren Erik:-)

Ja, spännande tider framöver och säkert enledning för fler intressanta nyheter här på Luleåsidan.

Till skillnad från Apsidan där begreppet patetiskt bara är förnamnet.
+1
Kommentera

« · 1973186 · »