Enaranger

3088 inlägg · 7526 besökare

Historik

·
Brynäs IF > Sv: Uppriktigt orolig
Auchinleck:

Vem blir först här inne med att hitta något "problem" med den nya assisterande tränaren? För alltid ska ju något "fel" hittas.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Uppriktigt orolig
#33:

Är det verkligen "kaos" för att det i en tidning spekuleras om vem som ska bli general manager och sportchef? Det har så länge jag kan minnas spekulerats om t.ex. nya tränare och spelare i klubbar inom hockey och fotboll. Det är liksom medias uppgift att försöka jag fram nyheter.

I bland förstoras "problem" å det grövsta här inne.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Uppriktigt orolig
Om vi ska ha en general manager. Vad har de personen för uppgifter att utföra som inte en sportchef gör (och tvärtom)?

Vem ska utföra uppgifter som att t.ex. boka träningsmatcher, planera för resor till bortamatcher, se till att nya spelare har någonstans att bo, hämta nya spelare som anländer till klubben första gången med mera? Alltså typ "administrativa uppgifter" (och ändå viktiga) som gör att spelare får ett bra intryck av Brynäs, och gör att det över tid gör att hockeyspelare i allmänhet vet att de blir bra välkomnade i Brynäs.

Det här låter som att en och samma person kan sköta för både herrlaget, juniorlag och damlaget. För är det här uppgifter som typ en sportchef/general manager ska sköta? Tidigare när Sundlöv var sportchef har man fått intrycket att han t.ex hämtat upp nya spelare på typ Arlanda och kört dem till Gävle.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Viktigt att det blir rätt nu
Det finns ju å andra sidan en rätt stor framtida potential när det gäller intäkter (så länge vi spelar kvar i SHL). Vi har alltså jämfört med säsongen innan ca 21 mkr lägre intäkter från restaurangen. Och ca 23 mkr lägre intäkter när det gäller matchintäkter (publik).

Det där uttalandet om att arenan egentligen inte är värd någonting förrän den säljs. Det innebär ju i praktiken att vi i så fall haft ett negativt eget kapital på drygt 100 mkr ett stort antal säsonger nu.

De som anser att Brynäs borde ha kunnat gå plus minus noll i resultat den här säsongen. De får gärna redovisa var/hur ytterligare 23 mkr i utgifter skulle ha kapats bort. Det hade kanske varit möjligt på något sätt? Men det är ju inte lätt att bara kapa bort 30 mkr utgifter från en säsong till en annan (då 14 mkr kom in i statligt stöd).

Ska i alla fall bli intressant att se om Brynäs och HV:s statliga stöd för förlorade intäkter vid kvalmatcher som spelades, blir lägre eller högre än vad Leksand och Oskarshamn fick i statligt stöd för förlorade intäkter vid kvalmatcher som aldrig spelades.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Uppriktigt orolig
Auchinleck:

Då redovisas ersättningar till konsulter alltså under "personalkostnader"?
Vad blev Färjestads resultat (plus/minus X antal kr)?

Färjestad verkar ju i alla fall kunna gödsla med pengar till nästa säsong.
Så de lär väl ha "på fötterna"?

Frågan är ju hur mycket publikintäkter det kan räknas med att få till nästa säsong? För inomhusarenor är det än så länge ett maxtak på 300 åskådare ca 2 månader innan seriestart (jämfört med 3000 per sektion som föreslås för större utomhusarenor).

Hur länge kommer det dröja innan inomhusarenor får ha ett par tusen åskådare? Till september, oktober eller ännu längre?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Uppriktigt orolig
Wesel:

Hur har Färjestad lyckats med att minska personalkostnaderna med 18mkr? Det är typ 18 personer som kostar 1 mkr per år.

Eller att de bantat bort 4-5 spelare som har nära 250 000 i månaden.

Hursomhelst, en rejäl minskning.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Uppriktigt orolig
Jockster :

Det har beslutats att klubbarna ska ha en viss procent av omsättningen som eget kapital (redan till nästa säsong tror jag det var). Så om du föredrar att Brynäs ska värva 3 anfallare till en andrakedja. Då får du nog själv pytsa in de pengarna. Men det blir nog lugnast om du börjar hålla på ett annat lag i stället. För det krävs en viss karaktär för att hålla på Brynäs.

Som verkligheten ser ut.
Då är det väl typ dessa kedjor Brynäs kan ställa upp med ...

Molin - Scott - Rödin
Danielsson - Ölund - Olesen
Gunler - Sallinen - Pettersson
Mannberg - Birgersson - Eklind
Kvist - Alcén

Om du vill ha flashigare anfallsuppställningar så finns det lag med mer pengar
och som är mer "inne" att ha som favoritlag i stället.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja:

En styrelse och klubbdirektör ska bl.a. arbeta för att sportchefen ska ha så bra ekonomiska förutsättningar som möjligt, när ett lag ska byggas. Men de som ingår i styrelsen, och klubbdirektören behöver egentligen inte ha någon större koll på det sportsliga. För det är inte deras "jobb" att lägga sig i vilka spelare som ska ingå i truppen, eller vilket spelsätt som ska användas.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja:

Jag antar att det är ett av de krav kommunen har för att inte dra in stödet.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Snillen (?) spekulerar.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
mk:

Nu är det ju tyvärr så att en del skribenter här på forumet tycks ha som ett av sina största intressen att komma på öknamn på de personer som på något sätt är involverade inom Brynäs.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Angående Leksands nya målvakt.
Var det inte en Kasimir i Magnus Uggla låten "Jag mår illa"?
Eller minns jag fel?
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Costanza:

Om han spelar i NHL i stället för AHL så kommer han tjäna nästan 4 gånger mer på ett år, än vad Modo får i ersättning för honom. Så då kanske han själv har råd att ge Kramfors en slant?

NHL får ca 12 spelare från Sverige för ungefär samma summa som Elfsborg kan komma att få för en mittback de säljer till utlandet.
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Hur många svenskar har skrivit på för NHL efter säsongen slutade? För om det är fler än tio. Då blir ju ersättningen högre, desto fler spelare fler än tio som skrivit på. Eftersom NHL får betala en högre ersättning för varje spelare fler än tio de kontrakterar.

Vi får väl 75% av ersättningen för Ersson. Och Västerås 25%.

Om det totalt blir t.ex. 20 spelare som går till NHL då tror jag vi kan få typ 220 tusen dollar. Men om det blir 10 eller färre. Då får vi 195 tusen dollar. Ingen gigantisk skillnad, eftersom NHL betalar småsummor oavsett.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja:

Visserligen helt annan sport.
Men Kalmar FF i fotbollsallsvenskan har ju ryckt upp sig rejält den här säsongen, med ett annat sätt att spela och en annan tränare. Har dock ingen koll på hur många spelare de bytt ut och om de gjort några värvningar av meriterade spelare. Men det visar ju i alla fall att det inom lagidrott går att förbättra sig från en säsong till nästa. Nu är ju inte säsongen över. Så Kalmar kan ju fortfarande sjunka i tabellen.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Nye tränaren intervjuades i P4 SR Gävleborg nyss.
Det går ju att lyssna i efterhand på något sätt.
Intervjun var i ca 5 minuter någon gång mellan kl. 15.45 och 15.43.

Kanske har de en separat länk till intervjun någonstans.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
lapad:

Eftersom det bara är två nya anfallare jämfört med förra säsongen.
Då är det ju rätt givet att kedjorna inte blir så annorlunda jämfört med förra säsongen.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Själv skulle jag testa denna anfallsuppställning.

Rödin - Scott - Molin
Danielsson - Ölund - Olesen
Gunler - Sallinen - Petttersson
Mannberg - Birgersson - Eklind
Kvist, Alcen
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Luddf:

Det är ju att släppa in färre mål bakåt som ändå kommer vara prioritet ett , två och tre. Kan vi komma upp i lika många mål som förra säsongen (plus 5 10 ytterligare mål framåt). Då blir det ju en bättre säsong om vi släpper in 25-30 mål färre (liknande de lag som har ett bättre grundspel/försvarsspel).

Det är ju inte 30 extra mål framåt och fortsätta läcka bakåt som är lösningen.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Om nästa säsong ska bli bättre än den föregående. Då är det ju inte prioritet ett att: 20-30 mål fler mål framåt som ska produceras. Utan det är ju minst 20-40 mål bakåt som måste bort. Att det inte rasar in mål bakåt som de fyra senaste säsongerna. Det är prioritet ett, två och tre.

Ett antal av dessa baklängesmål får kapas bort med bättre spel i numerära underlägen och att det tas färre utvisningar. Och resterande baklängesmål måste kapas bort i spel fem mot fem.

Det är inte hållbart att släppa in så många mål bakåt som vi gjort de senaste säsongerna.
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Om man tycker att Birgerssons plats i truppen borde ha tagits av en "spetsspelare". Ja då kanske man kan specificera vilka spetsspelare som är villiga att spela för den lön Birgersson har.

Men om man tycker att vi i stället för en billig spelare borde värvat in en dyr spetsspelare. Ja då kanske man kan ansluta sig till den verklighet vi andra befinner oss i (den där man inte har en egen sedelpress i källaren).

Den enda spetsspelare som kan värvas för Birgerssons lön. Ja det vore väl typ Lars-Erik Spets.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Carlo:

Du kontrade med Jens Erfon (som jag tyvärr inte känner till) och en meteorolog.
KG Bergström och Lars Adaktusson kommenterade politik och ledde valdebatter.
Men jag antar att den där meteorologen kan indoktrinera folket till att bli "vänster" under de typ två minuter han presenterar väderprognosen. Om han presenterar en prognos med strålande sol och plus 25 grader, då kan ju folket få för sig att det finns klimatförändringar.

Ok, vi säger att du kvitterat till 2-2 på en feldömd straff och en offsidemål.
Du kanske avgör på tilläggstid i 95:e minuten.

Jag antar att de som säger att de "aldrig kollar på SVT, och därför bör jag inte behöva betala public service avgift" enbart kommer se de matcher som visas i TV4/C more under fotbolls-EM.

Att t.ex. de på äldreboenden eller de som haft oturen att hamna på sjukhus ska få chansen att se t.ex. några matcher av fotbolls-EM i SVT. Det antar jag att de som vill "omdana SVT" inte unnar dem. De bör helst matas med program ingen vill se i stället, riktigt smala program.
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Carlo:

OK, och alla journalister jobbar då på SVT.
Hitta gärna namn på journalister på SVT som har varit partipolitiskt aktiva på "vänsterkanten". Du behöver komma fram med minst två namn för att kontra de två namn jag gav exempel på tidigare.

En seglivad myt att SVT är vänstervridet.
De förslag på omdaning som du (och dagens "konservativa block") har.
Det har ju som slutmål ett SVT som ytterst få kommer titta på. Och där den stora massan ska matas med "tingeltangel-TV" i reklamkanaler.

Jag är glad att SVT fortfarande kommer visa skidskytte (trots allt roligare TV-sport än längdskidåkning).
Så får vi se hur glada reklam-TV vurmarna är efter ett par säsonger med längdskidåkning i Viasat (eller Nent, eller vad namnet för dagen på den samlingen av kanaler är). Eller framförallt hur glada höjdarna inom längdskidåkningen är, när intresset börjat dala.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Carlo:

Samma gamla SD, moderat och KD propaganda som tragglats i några år nu.
Trots allt känner jag bara till politisk hemvist för två gamla SVT-nyhetsankare.
KG Bergström och Lars Adaktusson.

Googla själv om du anser att de kan klassas som "kommunister".
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Många verkar också tro att det är Unicef som "sponsrat Brynäs" så att de på något sätt ska vara ensamma att synas på tröjorna. Men det är ju Brynäs som betalat till Unicef under alla år (1 mkr per år var det väl, om jag inte minns fel).

Om nu Brynäs osunda "kultur" har lyckats göra brottslingar av två spelare så snabbt. Då borde väl kanske alla spelare, som spelat i klubben länge, låsas in i förebyggande syfte. Annars förstår jag inte de poänger drevet som anser att det är Brynäs som gjort de här två spelarna till det de är.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Nu uttalar sig Gävle kommuns ordförande i radio att det finns "attitydproblem" och en "machokultur" in Brynäs herrlag.

Två spelares beteende kan alltså göra att alla andra spelare och ledare inom Brynäs kollektivt kan anses vara "guilty by association".

Alla snackar om machokultur.
Utan att ha en aning om vad som hänt i något av fallen, så antar jag att personer som håller sig nyktra ytterst sällan sätter sig i dylika situationer.

Det kanske mer ska talas om att det finns en osund alkoholkultur. Och att elitidrottare som vill bli så bra som möjligt inte bör röra alkohol tills de avslutar karriären.

Tror inte seriösa skidåkare, skidskyttar och andra individuella idrottare använder alkohol i särskilt stor utsträckning. De har ingen annan än de själva som kan prestera.

Nyktra idrottsmän (människor över huvud taget) tappar ytterst sällan omdömet så att de hamnar i såna här situationer. Så det är nog där det ska börjas.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Leifby borde i alla fall klockrent bli fälld för förtal av alla spelare och tränare i Brynäs A-lag (förutom den som är häktad). Han utmålar dem som medansvariga till brott. När jag läst till exempel författarförbundets definitioner på förtal. Så är det svårt att hitta ett mer klockrent fall. Å andra sidan blir det den ansvarige utgivaren för Aftonbladet som blir den som blir dömd.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Någon kan ju skicka ett antal av hans krönikor under året till Sveriges radio, och fråga om hans språkbruk är en bra representant för dem, och om han känns opartisk.

Det är många olika ämnen under året där han skrivit icke public service, för att uttrycka det milt.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Har man läst Leifbys rabiata krönikor om SHL och Brynäs den här säsongen. Då förstår man att SHL (och Brynäs i synnerhet) är något han starkt ogillar, för att uttrycka det milt.

Det var väl någon krönika i vintras där han skrev att han skulle fira när det blev klart att ett lag i SHL hade åkt ur. Speciellt då det lutade starkt att det laget skulle bli Brynäs. Att personer i föreningen som åkte ur SHL skulle förlora jobbet, det verkade han då tycka var speciellt njutbart.

Leifby är speciell för att uttrycka det milt.
Hans krönikor har under året blivit mer åt "arg person som spyr galla på internet" än krönikor skrivna av en journalist. Vet faktiskt inte vad hans roll är på tidningen. Ja själva tidningen är ju inte ens en kvällstidning längre, nu när de har en pressläggning som på typ 60-talet. För de har nu ersatt artiklar om gårdagskvällens fotbolls- och ishockeymatcher. Till krönikor med allsköns tyckande. Och Leifby är väl då tänkt att vara deras stjärnkrönikör som ska skriva "ofiltrerat" och "på gränsen" med förhoppning att dra läsare.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Till nästa säsong behövs en tränare som anpassar spelet efter spelarmaterialet. Och som inte förbereder laget för att vara som bäst i ett eventuellt slutspel. Det är från omgång 1 laget ska vara redo. Försvarsspelet över hela banan ska vara prio 1. Det måste bli svårare att göra mål på oss.

Målsättning.
Att ha tagit minst lika många poäng som vi tappat när serien är slut.
Och att vi gjort minst lika många mål som vi släppt in.

Hellre en vinst med 3-1 än med 5-3 bör vara mantrat.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Det viktigaste till nästa säsong är att det blir ett väl fungerande försvarsspel över hela banan. I flera säsonger i rad har vi varit bland de lag som släppt in klart flest mål.

Med en defensiv som gör att vi släpper in max 2 mål, i match efter match. Så är chansen större att det blir poänggivande över tid. Det är inte någon slags "underhållande" svängdörrshockey som kommer leda till framgång. Det blir bara underhållande för motståndarna i längden.
+4
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Några spelare gick igenom alla kvalmatcherna utan att vara inne på något mål bakåt i spel med lika antal spelare.
Uppladdat:

450x245-plus-minus-i-kvalmatcherna.jpg

+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San:

Om Leksand och Oskarshamn fick ca 3 mkr förra säsongen,
så bör det ha varit mer än 700 tkr per kvalmatch förra säsongen.

För de bör ju rimligtvis ha räknat på att det bara var 2 hemmamatcher
i kvalet (som aldrig spelades) som hade varit garanterade per SHL-lag. En tredje eller fjärde hemmamatch i kvalet var ju bara "eventuella" matcher.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Vi blir väl tvungna att ha en budget som gör att vi går 5-10 mkr plus nästa säsong, så att vi har ett tillräckligt stort eget kapital när reglerna för elitlicens återgår till det normala (när SHL/svenska hockeyförbundet anser att effekterna av pandemin inte längre ska påverka klubbarnas ekonomi).

Det gäller ju så snabbt som möjligt att åter få ett eget kapital som överskrider den gräns som tidigare gällde för att klara elitlicens.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
I den bifogade länken kan man se hur stödpengar fördelades efter förra säsongen, för uteblivna hemmamatcher i slutspel/kval.

Så här långt har lagen spelat så här många hemmamatcher i slutspel/kval.

Frölunda: 4 (varav 2 åttondelar)
Skellefteå: 3
Luleå: 3 (ska spela 3:e hemmamatchen i kväll)
Färjestad: 3 (varav 1 åttondel)
Brynäs: 3
Växjö: 2 (kommer spela minst 2 ytterligare hemmamatcher)
Rögle: 2 (kommer spela minst 2 ytterligare hemmamatcher)
Örebro: 2 (kommer spela minst 2 ytterligare hemmamatcher)
Leksand: 2
HV 71: 2
Djurgården: 1 (1 åttondel)
Malmö: 1 (1 åttondel)
Linköping: 0
Oskarshamn: 0
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Det var ju någon journalist som i början på säsongen (kanske redan innan serierna hade startat) framförde idén att inga lag i SHL och allsvenskan skulle flyttas ner den här säsongen och nästa. Men att ett lag i allsvenskan skulle flyttas upp till SHL den här säsongen och nästa säsong. Plus då ett division ett lag flyttas upp till allsvenskan den här säsongen och nästa. Och det var enbart av ekonomiska skäl. För att lagen den här säsongen varit utan publikintäkter. Och alla andra intäkter som vanligtvis kunnat genereras utav att stora grupper av människor samlas.

Den här säsongen skulle då alla klubbar kunnat ha haft billigare trupper och sluppit värva, om inget hot om nedflyttning funnits. Nästa säsong samma villkor. Men att de tapp som ändå skulle ha gjorts ekonomiskt den här säsongen, då i stället kunnat jobbats ikapp nästa säsong.

Och säsongen 22/23 hade SHL då haft 16 lag och allsvenskan 14 lag. Och den säsongen hade åter nedflyttning införts, eftersom klubbarna då förhoppningsvis åter har normala publikintäkter.

Jag tycker den idén var rätt sund. Rent ekonomiskt har ju den här säsongen varit speciell, där alla matcher spelats utan publik. Och även nästa säsong kommer åtminstone till hösten fortfarande ha begränsningar på hur mycket människor som får tas in på läktarna. Fullsatt lär det inte bli, förrän hela världen är helt vaccinerade, så att inte nya mutationer uppstår. För om nya mutationer uppstår, i länder som har liten andel vaccinerade. Och de nuvarande vaccinen inte biter på de mutationerna. Då är det tillbaka på ruta ett igen.

Tyvärr är det för många klubbar i SHL, som inte vill att 16 lag ska få vara med och dela på TV-pengarna, utan de vill bara att 14 lag ska dela på pengarna.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta:

Wikegård och kommentatorn babblade ju också om att Brynäs borde ta timeout vid en av de icings som slogs. Men det får man ju inte göra vid icing. Och så ny är ju inte den regeln.
+6
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Efter att ha googlat lite om proportionslära (att få rätt proportioner om man vill rita en människa). Då är jag rätt säker på att domarna tog rätt beslut vid bedömningen av den höga klubban. Även om man lägger på en säkerhetsmarginal på en decimeter för att spelaren knäade lite och även lägger till att klubban skulle ha varit en decimeter under axelhöjd. Då blir det ändå hög klubba med minst ca en decimeters marginal.

Med tanke på hur bra grafik de brukar ha inom friidrott, med linjer som mäter kast och hopp och linjer som visar offside inom fotboll. Då kan jag tycka att de som videobedömmer borde få tillgång till liknande teknik (om de inte redan har det) så att de rätt snabbt kan bedöma såna här situationer på centimeternivå.

Med dagens teknik bör resultatet så klart kunna presenteras i en fryst bild, med linjer utlagda för att visa hur långt över eller under ribban som klubban träffar pucken. Kan de VAR-bedöma offside på centimeternivå inom fotbollen, så bör ju inte var så svårt att använda samma teknik för att bedöma hög klubba vid mål.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Är det nu som hockeyexperterna inom media i Sverige (på t.ex. Expressen) ska träda in, och skriva att de helt enkelt får göra det bästa av situationen och att det viktigaste är att säsongen spelas klart?
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Bifbiffen:

Skulle säga att vi har lika mycket press.
Blir det 2-2 i matcher så är det nere i bäst av tre om en SHL plats.
Och då har HV plockat in 0-2 och är det lag som har klart övertag.

I och med att vi inte har vunnit under ordinarie tid på 14 raka hemmamatcher mot dem (varav HV vunnit 8 av dessa 14 efter ordinarie tid) så spelar det ingen roll att vi skulle ha en eventuellt 7:e avgörande hemma.

Blir det 2-2 så är HV tillbaka som lika klara favoriter de var innan serien startade (hos alla experter i media). Och då kan allt vara slut om två matcher.
+5
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja:

Det gäller att vi har råd att betala mer än vad det allsvenska lag de har kontrakt med gör också, annars tror jag inte de lämnar sitt nuvarande lag. Och allsvenska spelare som redan bytt till ett annat allsvenskt lag till nästa säsong, de byter nog inte från den klubb de gått till i allsvenskan.

Sen får väl vi i så fall samma problem med att SHL lag kan ta spelare vi skrivit kontrakt med för allsvenskan, till i mitten på juli.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Den 21:a eller 24:e april kan det bli att det hårda jobbet med att få ihop 22 spelare till allsvenskan måste starta. Har ett lag som degraderats till allsvenskan, någonsin fått börja bygga sin trupp så sent? Känns som att allt för många spelare i allsvenskan redan är paxade då. Om det sen skulle dröja någon vecka till, för att få till ramarna till en budget för allsvenskan. Då kanske inte arbetet med truppen kan starta förän i början på maj.

Så det känns som att de 3-4 närmaste matcherna blir de viktigaste i Brynäs historia. Ett SM-slutspel är ju blaha blaha om man jämför betydelsen av matcher.
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Nu har vi spelat 14 raka hemmamatcher mot HV, utan att vinna efter ordinarie tid. Av de 14 matcherna tror jag HV nu vunnit 8 efter ordinarie tid. Så HV trivs verkligen i Gävle.

Det går också att konstatera att Molin definitivt kommer vara förlorad för oss vid spel i allsvenskan. Han hade väl anbud av Färjestad inför den här säsongen. Så det blir väl spel där nästa säsong i stället då. Annars lär fler lag stå på kö nu, bland lagen i SHL. Han håller ju på den här nivån, när det finns en coach som begriper hur han ska användas.

Det är väl egentligen bara Andrén, Andersén, Birgersson, Kvist, Danielsson och Alcén som det kommer finnas en liten möjlighet att de spelar i allsvenskan med oss. Det kommer bli rejält svårt att hitta spelare till allsvenskan när lite mer än halva april gått. Utan sportchef dessutom.

Nu när HV har alla spelare tillbaka. Då blir de troligen bara bättre och bättre. Och vi har väl vunnit vår bortamatch för den här matchserien. Och jag har väldigt svårt att se att vi ska vinna båda hemmamatcherna som skulle krävas i så fall. Med tanke på hur ofta HV vunnit i Gävle de senaste 14 matcher som spelats där.

Läget är prekärt, trots ledning med 2-1 i matcher.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San:

Fast om vi inte vinner under ordinarie tid ikväll.
Så har HV 14 raka matcher borta mot oss,
utan att ha förlorat efter ordinarie tid.

Så jag skulle inte säga att HV haft svårt mot oss borta, de senaste säsongerna.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
I kväll bröt vi den trend vi hade på 10 raka matcher utan seger efter ordinarie tid mot HV.
På måndag får man hoppas att det inte blir den 14:e raka hemmamatchen utan seger efter ordinarie tid mot HV.

Om det skulle stå 3-0 i matcher och ledning med 3-0 i den fjärde matchen, med en minut kvar. Först då skulle jag kanske så smått börja tro att vi mot alla odds skulle klara av det. Men det är långt kvar. Vi är bara halvvägs när det gäller det antal segrar som behövs.

Vinner HV nästa, så kommer Wennerholm åter bli säker på att HV vinner matchserien. Han har brukat funka så de senaste 15-20 åren. Han hinner nog ändra sig än några gånger. Men för vår skull får vi hoppas att han inte kommer att få fog för att tvärvända i sitt tips igen.
+3
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Vågar SHL använda Pehr C som en av domarna ikväll?
Drar de kortet att domarna ska ha så korta resor som möjligt i så fall?
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San:

Ja, om man räknar bort matcherna mellan HV och Brynäs så har vi tagit fler poäng i grundserien den här säsongen. Men HV tog flest poäng i mötena mellan lagen även den här säsongen. Så andra lag har möjligen haft lätt för HV den här säsongen. Men det är ju fortfarande bara HV vi kommer möta i kvalet. Och inga andra lag kommer slå dem åt oss.
+2
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Hur svårt har vi haft mot HV de senaste säsongerna?
Extremt svårt.

Vi har 10 raka matcher mot HV utan att ha vunnit efter ordinarie tid.
På de 10 matcherna har HV vunnit 5 efter ordinarie tid.

Senaste segern för oss mot dem efter ordinarie tid,
var borta den 22 november 2018.

Vi har även 13 raka hemmamatcher mot HV,
utan att ha vunnit efter ordinarie tid.
Inklusive de 3 SM-finalerna 2017.
Av de här 13 matcherna i Gävle så har
HV vunnit 7 efter ordinarie tid.

Senaste segern hemma mot HV efter ordinarie tid,
var den 27 oktober 2016.

Det kommer inte funka att bara vinna matcher i förlängning.
För chansartat för att det ska gå vägen.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
I och med att vi vann igår så har vi ju säkrat att vi får tre hemmamatcher i kvalet. Och då borde vi ju säkrat ytterligare lite pengar i stöd för utebliven publik i kvalmatcherna.

För i och med att Oskarshamn och Leksand förra säsongen fick några miljoner i stöd för utebliven publik i kvalmatcher som aldrig spelades. Så förutsätter jag att vi och HV får stöd för utebliven publik i kvalmatcher som spelas.

HV är fortfarande storfavoriter i det här kvalet.
De har ju en hel del bra backar som kommer förstärka laget i kommande matcher.

Så de extra stödmiljoner vi får kan vara väldigt viktiga, om det blir allsvenskan (som tyvärr fortfarande är det mest troliga).
+1
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Media öser på nu med alla situationer som ska ha missgynnat HV, allt för att sätta press på domarna till nästa match. De låter väl Pehr C döma nästa match antar jag, så det blir ordning på torpet.

Domarens megamiss på första 1-0 målet vi gjorde, tycks nu aldrig ha hänt. Bara som det ska vara tydligen. Eller för att inte ta HV spelarens solklara pååkning på Ersson då HV hade ett friläge. Tydligen tillåtet att köra på målvakten vid friläge alltså?
+16
Kommentera

·