thorwald

597 inlägg · 162 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Villervalla: Vi har allt för många spelare som är så tyvärr. Funkar det ens att vara ishockeyns motsvarighet till Zlatan i fotbollslandslaget, dvs bara stå och vänta på smörpass annars mest bara glida runt i mittzon/vid egen blå. Inom fotboll kanske det funkar, men hockey på elitnivå? Hade väl varit en grej om de varit skillade nog att göra något konstruktivt när de väl sedan får pucken, men har inte sett mycket av det heller nu tyvärr.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Andersson: Svensson är grym, men känns mer som den som hellre håller sig i bakgrunden och gör det han är bäst på. Det är intrycket jag fått av honom iallafall.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Att Didrik Strömberg blir kapten är jättebra. Inget ont om Liljewall eller Erixon, men Strömberg känns mer som en riktig krigarskalle med stor revanschlusta från förra säsongens dråpliga slut. Kan förhoppningsvis få med sig gruppen.
+13
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Sällan vi har 3 spelare som pressar. Men när vi har det gör dom det ofta taffligt som du säger. Kollar man på andra lag vi mött pressar de också, men lyckas hålla pucken kvar på utsidan eller så vänder de spelet snabbt. Men håller helt med att det även är forwards som har ett ansvar här.

Det går inte ha folk som gör jobbet halvdant, samma sak när vi går och byter i en spelvändning. Behövs mer aggressivitet och jävlaranamma. Går inte ha forwards som står redo på blå för spelvändningar men inte deltar i spelet i egen zon.

Överlag tycker jag vi har bra spelare rent skicklighetsmässigt, men det som gör mig lite orolig är att vi har rätt många spelare som inte ser ut att hänga med i tempot. Det är ofta det som gör att motståndarna får enorma ytor i egen zon, medans i anfallszon så har vi istället problem.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Knylan: Vi släpper å andra sidan till 21 skott i skottsektorn per match jämfört med 18/19 då den siffran var 17,5 per match. Säger inte att vi har stabila målvakter men vi gör det å andra sidan det svårt för dem också med vårat försvarsspel.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Man vill väl spela av säsongen lite smärtfritt. Dra samma gamla klyschor i pressen. Sen tyna bort och ned i allsvenskan där det är lite skönare tempo och man har gott om tid att dricka kaffe och snacka med gamla polare i periodpauserna. För hur skulle det se ut om någon i sportsliga ledet fick kliva av mitt under säsongen? Nej det vill ingen i föreningen, det har man kommit överens om. Hur skulle det se ut i CVt liksom.

Ok jag överdriver, men ibland undrar man ju. Man gnetar väl på, men det känns som den stora bilden saknas. Nu vet jag inte vad som sägs till spelarna men Freddan verkar aldrig utåt sätt kommunicera ut några visioner eller delmål heller, det är match för match som gäller, oavsett vad den stora bilden säger. Man kör på, "vi vill studsa tillbaka från förra matchen och visa vad vi kan" - typ. Jo jag vet, man måste ta match för match, men var är ambitionerna?
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
"Det jag var mest missnöjd med var att vi inte hade någon energi, jag trodde att vi skulle sprudla. Vi var lite tempotorsk. Jag hoppas att vi ska se ut som ett annat lag mot Rögle. Vi ska vara jobbiga att möta, säger Fredrik Andersson." - i st.nu

Är det verkligen så han sa? Det är lite väl mycket tro och hoppas.. Känns som Freddan gett upp att vara tränare. Inget om att han är förbannad eller att det var för dåligt, utan här lever man i en fantasivärld och tror och hoppas man. Lite missnöjd på sin höjd. Märks att det är väldigt bekvämt i föreningen, tränare och även endel spelare åker till jobbet utan tydliga visioner. Man håller varandra om ryggen vid dåliga prestationer och tonar ned förluster, det kommer ju alltid nya matcher.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
MIF ser ut att förlora.. Men känns som det kvittar, för hur många chanser har vi inte haft denna säsong att klättra och vinna sk 6 poängsmatcher som vi sumpat?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Om Djurgårn kan få tillbaka Dicken kanske vi kan övertyga Jonte Hedström att snöra på sig grillorna? Kan ju inte bli värre liksom och behövs en karaktär i klubben. (PS skämt, men vad vi saknar karaktärer)
+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Icing-Ove: Tror ändå man får mest bang for the buck med importer första året.Finns spelare som ser det lite som ett äventyr att spela i Sverige, speciellt om de inte gjort det tidigare det kan vara bra för att ha motiverade spelare som vill göra ett avtryck. Alla behöver ju inte vara amerikaner liksom dock ;), Hade gärna sett en ny upplaga av Timrås Susu-finnar vi hade på 2000-talet, men men önsketänka kan man ju göra. Kommer ihåg Dick i Modo, vet inte riktigt vad tanken var där, men en skicklig spelare var han ju även då men stor humörspelare. Sundström gillade jag dock när han kom till er efter att ha spelat i NHL.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Icing-Ove: Jo jag håller med. Men skulle säga det är skillnad på stjärnspelare och stjärnspelare. Finns ju "legosoldater" som levererar på isen även klubbhjärtat inte är där helt och hållet. Kanske är det ändå sådana spelare man måste ha första året(åren) nykomling i SHL? Rattie t.ex gillar jag skarpt. Kanske inte brinner för Timrå ännu, men trivs här och verkar älska att spela hockey. Hanzl är lite samma typ han gör sitt jobb varje match. Sen finns det inköpta divor som börjar sura lite för att det går emot dem lite i en match. Med det förstnämnda vet vad man får från dem helt enkelt. Jag tror att ifall man ska skapa en proffsförening på SHL-nivå är det svårt att göra det med oprövade allsvenska spelare. I våras jämförde jag SHL med Hockeyallsvenskan när vi spelade slutspel och kände direkt att laget vi hade där och då inte skulle ha en chans i SHL-tempot. Tar ett jäkla tid att skapa ett SHL-lag runt "egna" spelare. Vi hade en period 2001-2008 typ men sen dess har vi inte haft ett riktigt lag på SHL-nivå. Även då hade vi rätt hög omsättning bland spelare men försvann några fick vi in några nya istället.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
söder över: Om jag får säga mitt om Alvarez är att han verkar vara en riktigt menlös spelare. Hyfsat skicklig visst, men glider till 95% runt med halvöppen mun och verkar visa noll känslor på och utanför plan förutom då han själv drabbas av utvisning. Känns som en sån karaktär man inte vill ha som nykomling i SHL. Tar ut sig mellan 50 och 70% per match. Ju fler målchanser han får desto närmare är han att kräma ut 70% av sin kapacitet.
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Icing-Ove: Man kan ju vara vänner privat. Men på ett professionellt plan borde det sportsliga vara i fokus. Det måste man kunna skilja på som sportchef kan jag tycka. Nu säger jag inte att Nubben går runt och är polare med alla och skulle vara konflikträdd, men däremot tror jag han har en idé om att en välfungerande spelargrupp kan lyfta ett lags prestation och det har han ju rätt i. "laget före jaget" så att säga. Dock känns det lite som det har misslyckats där. Spelarna är säkert bra polare, men känns inte som det finns ett sportsligt driv bland spelarna. Kanske är spelarna nöjda med att ha tagit sig till SHL, men nu är målsättningen lite luddig, formellt från playin till undvika kval. Kanske lite väl mysigt i föreningen Timrå IK, Ptja vad vet jag.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Nisse på Mon or: Svårt att säga, tror inte det kommer hända mycket på den fronten. Nubben är lurig som fan, det man kan säga om lagbygget är att det var djärvt att satsa så pass mycket på de allsvenska spelarna. Hade kunnat funka men lika gärna visa sig vara en glädjekalkyl. Nu när drygt halva serien har passerat vad kan vi säga om laget, jo att allsvenska spelare som växer in i "SHL-kostymen" är få och snarare ett undantag än regel. Timrå har haft många sådana spelare som skall ta "klivet". Nyförvärv är som bekant inget ingen garanti att de lyckas heller, och det förväntade sig väl ingen. Men ser man över alla nyförvärv är väl det ändå godkänt skulle jag säga. Hälften har väl lyckats någorlunda, dock flera besvikelser även där. Med facit i hand borde man satsat annorlunda, ja kanske på fler beprövade spelare på denna nivå? Tror ändå laget borde hålla för att stanna kvar i SHL. Men det krävs vilja och mål. Sätter tränarna upp delmål för spelarna i laget? vill de klättra i tabellen och hur ser vägen dit ut? Eller är det bara nöta och gamla vanliga visan att sätta försvarsspelet? Tror det är lite väl mycket navelskådande och för lite påslagenhet. Laget är i desperat behov av ledarskap och visioner som jag ser det. Man borde verkligen försöka ta chansen när den fortfarande finns kvar att klättra över sträcket, men när man hör intervjuer och liknande känns det inte alls som det finns några visioner eller delmål laget arbetar mot.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Alltså grejen är att vi har spelare som har skills. Även Alvarez är rätt skicklig egentligen. Men i SHL krävs det att vara aggressiv i checkningen 24/7, vi har alldeles för många pucktittande spelare som inte deltar i spelet. Till viss del tror jag det har att göra med att vi inte hänger med i tempot rent konditionsmässigt/snabbhetsmässigt och spelarna är typ tvugna att spara på krafterna för att orka.. till viss del är spelarna lata helt enkelt. SHL är mycket högre tempo och det är klart många andra lag är vana vid detta tempo och är välanpassad till det. Man ser ibland efter vissa byten är några spelare helt slut för de inte har orken. Såg det idag några gånger att Brynäs hade betydligt bättre tryck i benen. Zajac är rent usel, borde bänkas, tyvärr har vi inte något alternativ.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Villervalla: Låter typiskt nr 10 även om han har konkurrens med ett par andra spelare på den fronten.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Nisse1: Får lite känslan av att de flesta i ledningen inte bryr sig om Timrå spelar i SHL eller i HA. Torines är förmodligen rekryterad utifrån att vi ska vara ett HA-lag och ha stabil ekonomi. Nubben är nöjd om han kan utveckla spelare i HA osv osv. Halvhjärtad satsning med andra ord. Men det är svårt förändra detta nu rent sportligt. Är väl Nubben som kan göra något den biten. Jag tror vi måste in med spelare som har karaktär och vill vinna, eftersom våra tränare saknar det. Men vilka spelare finns det som skulle brinna för att hålla kvar Timrå i SHL? Hade vi fått in en center med halva Dahléns skills men hela hans vinnarskalle och ledaregenskaper skulle det vara ett stort tillskott.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Zäta75: Man hade ju guldläge gå om Malmö efter novemberuppehållet. Det är ju en grej vi sumpade chansen, men att man inte ens är förbannad när spelet fortsätter som när vi förlorade 12 raka bekymrar.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Nisse1: Precis. Det kommer nya matcher eller vad han sa. Jovisst, men vi har spelat drygt halva serien, snart har vi förbrukat livlinorna.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
"Ty Rattie ådrog sig en sårskada som var tvungen att sys", skriver Christian Johansson i ett SMS till ST-sporten.

Låter lite positivt iallafall. När det handlar om hjärnskakningar brukar man höra typ "befarad hjärnskakning" och nämns inget om det.
+6
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
kattan: Det enda som förvånar är att inte Freddan är signad för 5 år till med tanke på det långsiktiga tänket Nubben vill ha.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Malinder: Dom ser exakt samma bilder som oss dock. Finns ingen annan specialkamera att granska i det området vad jag vet. Är ju såklart lättare fria än fälla trots att er spelare går in i situationen med armen utsträckt. Aja man är ju aningens luttrad vid det här laget. Vi gjorde en riktigt usel match och ni var betydligt mer påslagna denna dag. Grattis, välförtjänt seger.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Per HApps: Äsch när kvalet börjar är det en ny process som inleds det vet ju alla. Då är alla gamla synder förlåtna. Sen kan det ju ta några matcher innan man sätter spelet i kvalet för att det är en ovan situation :)
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Axle San: Definitivt inte axeln iaf. Däremot är Eklinds högerarm väldigt nära Bohms huvud. Han ser helt klart vara uppe och peta i Bohms näsa om det så var överarm eller armbåge!
Uppladdat:

450x260-tackling1.png

+4
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Mattson: Har inte sagt det. Sa bara att man inte flänger tillbaka med huvudet på det sättet om man blir träffad av en mjukdel, det är dock inget bevis i sig bara ett indicium. Sen är ju Eklinds utsträckta arm som går in i situationen först. Men det är ju klart den kan ju magiskt försvinna på några tiondels sekund när den inte är synlig i kameran det är ju inte uteslutet!
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Axle San: Så du menar att Bohm filmar när han flänger tillbaka med huvudet precis samtidigt som han möter det som är den del på Eklinds kropp som borde vara armen(Med tanke på hur han sträcker ut den precis innan den försvinner ur bild?). Hade det varit mjukdel mot mjukdel hade man ju knappast reagerat så på en helt vanlig tackling.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Senaste sex matcherna har vi släppt in 5 eller 6 mål förutom i matchen mot Leksand. Håller inte.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Axle San: Eklind sträcker dock ut högerarmen när han går in i situationen. Svårt se om det är armbåge men han är klart där med armen vid kontakt istället för mjukdelarna
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Lite intressant vår "toppforward" Alvarez har ett poängsnitt på 0.375 per match Jämförtbart med backen LaLeggia 0.766 per match. Men han är i topp i utvisningsligan, alltid något.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Hassan: Ser ut som han blir knuffad av Brynäsbacken och faller bakåt och slår bakhuvudet i isen. Såg inte så bra ut. Kanske ingen större fara då han tog sig ut av egen maskin, men förmodligen hjärntrappan om jag får gissa. Kan bli kostsamt att ha en sån nyckelspelare borta. Kan de andra spelarna steppa upp? Tvek, men hoppas ju såklart det.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Alltså väldigt nonchalant vid 6-2. Zajac ser snortrött ut och med nöd och näppe nöjer sig med att pucken är 1 meter utanför blå när han går och byter liksom resten av laget. Sen att JJ borde ta skottet kan man ju tycka men det är ändå välplacerat och hårt.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Rattie borta för hjärnskakning kan kosta oss chans att klättra över sträcket, om vi nu har någon sån chans fortfarande.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Sportnisse: 1-2 i matcher grattis till segern!
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Rattie är vår överlägset bästa spelare och den enda som verkar tycka det är kul att spela hockey varje dag.. Om han är blir långtidsskadad är det kört japp
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
vonDöbeln: Alltså vet inte jag, rankades t.ex Bohm som en toppback? Det är skillnad på att spela i ett topplag och vara toppback. Många i IKO verkade gilla Zajac, vete fan varför tycker han ser oerhört svajig ut i egen zon. Kanske att han funkar skitbra med rätt spelare runt sig?
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Slutade kolla för länge sen. Var uppenbart vilken typ av match det skulle bli. Laget har potential men är oerhört humörstyrt. Finns ingen ledare i laget vilket gör att varje match inte uppfattas som så betydelsefull. Istället vinner vi matcher när spelarna är på spelhumör, vilket de uppenbarligen inte var idag. Visst vi har haft långt uppehåll, men ska ändå inte se såhär oengagerat ut.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Vi har liksom inte KLM-linan som kan manövrera ut motståndet fullständigt. Det händer kanske 2-3 gånger per säsong att vi passar oss fram till ett snyggt mål. Nä i SHL gäller det skicka puckar mot mål och slå in returer, att spelarna inte fattat det än.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
söder över: Håller med. Sluta passa lama passningar. Lär er gå på mål och sprätt upp en jävel i nättaket, hur svårt ska det vara för bövelen!
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Man har svårt att tro att vi vunnit 2 matcher mot Brynäs denna säsong. Men dom matcherna hade vi en helt annat inställning. Idag har forwards som bestämt sig för att komma in och göra nästa highlights för det är det killarna snackat om på träning och ett gäng backar som ser ut att ha nallat en hel del på julsnapsen innan match.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Vi bjuder ju in till en hel del målchanser för Brynäs också, det ska man komma ihåg. Kombinera med mindre stabila målvakter och det blir såhär.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Zidoo: Å andra sidan har väl Rajjan inte stärkt sina aktier den senaste tiden heller... Nja problemet ligger i det taffliga försvarsspelet och vi har exakt samma problem vi hade i början av säsongen. "Försvarsspelet ser mycket bättre ut" Jo tjena.
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Nisse på Mon or: Strömberg är ju tillbaka allt är lugnt. Att vi fortfarande har backar som Bohm och Zajac spelar mindre roll
+3
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Brynäs IF - Timrå IK 2022-01-15
Förstår ni nu varför vi fortfarande behöver stärka upp defensiven? Strömberg hel, jovisst jättebra, men Zajac är fortfarande en extremt ostabil back.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
BlackBay: Jo visst, han betyder ju mycket. Men vet inte om jag känner mig trygg helt och hållet. Klarar Albin Carlsson av tempot? Kan Zajac och LaLeggia sluta tappa puck i farliga lägen? Finns många frågetecken fortfarande.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Håkkybåkky: Kollar man på matcherna är det rätt tydligt att det är få som vågar dra iväg skott och hellre söker ett extra pass som oftast inte resulterar i något. VI har en kille som skjuter mycket och det är Ty Rattie, annars är det rätt skralt. 111 skott har han fått iväg och den som skjutit näst mest är LaLeggia på 74. Annars har de flesta forwards kring 50 skott eller under, dvs mindre än två per match.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Knylan: Är vi verkligen starka defensivt dock? släppt in 11 mål på två matcher mot Malmö och 6 mål mot Oskarshamn senast. Tycker fortfarande det där med att "sätta försvarsspelet" verkar bero på dagsformen mycket. Och Johansson har stått två av dessa matcher, så går inte lasta Rajaniemi heller. Jag hade gärna köpt det du säger om vi varit Skellefteå eller Luleå defensivt och har bara svårt med produktionen lite, men njaa inte riktigt där va..

Personligen hade jag nog bänkat några av "glidarna" vi har till forwards. De skapar en dålig kultur när de är motvilliga till backcheck. Har några snubbar som står redo på blå och väntar på att 2 pers ska lösa defensiven, det måste bort. Förutom Alvarez är jag är ganska besviken på en sån som Lööke i hemjobbet. Men bra vi kunde skeppa Olofsson till Löven.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Vet inte hur Ante kommunicerar, men är ju uppenbart att ett antal spelare inte vet hur man "städar" efter sig och spelar med lika aggressiv check hemåt som framåt. Vi har väldigt många spelare som mest väntar på att pucken skall levereras framåt och det är ohållbart. När vi dessutom har backar som är offensivt lagda går det inte att ha forwards som bara spelar offensivt.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Johansson tycker jag är en fullt godkänd målvakt även om han gör sina fadäser ibland. Större problem ser jag i bakbesättningen. Vi har ju Erixon och Bohm som skulle vara potentiellt duktiga backar defensivt men som i många matcher sett totalt ointresserade ut. Sen har vi LaLeggia och Zajac som går bort sig titt som tätt när de ska framåt och är fjäderviktare om det blir en sargduell. Jag hade nog ändå valt att stärka upp bakåt med en bakklippa till. Man vet ju inte vad som händer med skador och liknande och där har vi inte mycket marginal på backsidan. Man blev ju smått förskräckt när Svensson såg ut att bli skadad, måtte det inte hända på riktigt.
+1
Kommentera

Djurgården Hockey > Sv: DIF till 100 procent klara för negativt kval Dicken ansluter
Dick Axelsson känns ju som ett rätt smart val att ta in i det här skedet. Tror han kan vara en ledare och spelmässigt tillför han ju en hel del.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2021-12-30
Hahl Bundy 2.0: För mycket tänka och fundera, behöva snabbare avslut istället för nåt krångel. Förutom Rattie är det många som skulle behöva gå en kurs i målskytte.
+2
Låst ämne

·