Trustor

33 inlägg · 4 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Silly season
Alfredshem 1921: tror för övrigt att det blir succé direkt första säsongen med Karlin!

Bygdens son kommer hem och frälser oss från 10-åring ökenvandring! Alla är nöjda och glada.

:-)
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Alfredshem 1921: spelarna är vindflöjlar i dagens hockey, tycker om de tränare som för dagen inte trampat dem på de ömma tårna. viktiga synpunkter att ta till sig till i det dagliga arbetet, men inget att bygga strategiska beslut på, anser jag.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Saleva: fast att han inte offentligt går ut och pekar finger åt Glader betyder ju inte att han internt har andra diskussioner.

dra inga slutsatser av Gladers sorti och debacle denna säsong baserat på en premiss som säger att Glader hade inget ansvar för anställningen av Ville. Heller inte på en premiss som utgår från att styrelsen i princip är totalt inkompetent och irrationell då de går på Karlin istället för Gladers önskemål.

Vi känner till för lite om Gladers ledarskapsförmågor och fingertoppskänsla i den vardagliga lunken denna säsong, en säsong som med all sannolikhet inneburit sjukt många jobbiga samtal i korridorerna. men jag tycker att vi lika gärna kan ha det som premiss, den som säger att Glader varit ny-på-jobbet lite för länge utan att ”steppa upp” och visa kvalitet när det som bäst behövdes.

Om vi tänker så så framstår ju styrelsens diss av Gladers önskemål mer nyanserad dager. Vilka skäl skulle de ha att lita på hans omdöme igen och sätta kommande säsong och relationer med fans och sponsorer på pant igen!?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Nucky: precis Nucky, håller helt med om din analys.
Drar Glader p g a att styrelsen inte väljer att gå på hans tränarval så är det nog bäst att han drar. Så lättstött är inte en bra chef nämligen.

Jag tror att det är så att Glader inte alls på nåt sätt bländat styrelsen med gott omdöme och fingertoppskänsla vid team-bygget och vid interna slitningar och konflikter. De litar inte på honom, han upptänker det när de väljer att dissa hans Sunken-val och det är inte svartare än att han ska gå. Att han väljer att gå själv underlättar bara för styrelsen som nu kan försöka få in Freddan.

Efter detta debacle till säsong så kommer jag inte att sakna Glader i rollen som sportchef. Det är ändå elit-verksamhet, man har inte tid att hålla på och prova sig fram hur länge som helst. 1,5 år räcker.
+10
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
acerjocke:

Jag har såklart säkert fel. Är ju inte alls insatt mer än det jag läser i media.

Tycker dock att tränarens uttalande är verkligen anmärkningsvärt!

Kanske är det en av alla sportfloskler som han tänker biter på fans och sponsorer, visa klubbhjärta mm.

Jag reagerar på att han säger att hans lag inte ens är där i sina ”elementära grunder”.....

Vad menar han då med det egentligen?
Att hans lag glömt hur man åker skridskor och passar och tar markering? Hur kan man glömma det?

Antingen har inte de förmågan - felrekryteringar.
Eller så vill de inte - gett upp.
Eller kanske är de också typ utbrända, vem vet.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
”De elementära grunderna finns inte där”

Alltså.... seriöst....

Om tränaren verkligen menar vad han säger då har de bara gett upp.

För att ta en jämförelse. Det går inte att lära sig sluta cykla om man lärt sig cykla.

Det är samma med hockeysportens ”elementära grunder”. Man kan inte säga att ett gäng proffs-lirare tappat sina ”elementära grunder”.

Han säger egentligen att de skiter i det.

Alternativt att hela högen är utbrända eller nåt, inte orkar med sina elementära grunder i sporten.

Jag tror att de gett upp, huvudtränaren vill bara göra klart dessa sista fem matcher och sen göra nåt annat. Klubben får rannsaka sig själv sen, eller vad han säger. Minns inte exakta ordalydelsen.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
Sven Tuta:

Alla har gett upp!

Så enkelt är det. De har gett upp och skiter i vilket numer. Spelar ingen roll längre att analysera.

När t o m nya huvudtränaren så osminkat på klubbens egen hemsida liksom bekräftar det så är det ruskigt illa!
https://www.modohocke...icles/post

Han säger inte rakt ut ”de har gett upp”. Men man måste vara snäll för att tolka uttalandet på annat sätt.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Wennerholm tycker till i debatten om att stänga SHL pga Covid. Jämför med hur fotbollen haft allt igång och öppet uppåt och neråt som vanligt och tycker hockeyn ska förhålla sig likadant.
Håller verkligen med honom i allt.
Ni får passa på och läsa innan den hamnar bakom betalväg
https://www.aftonblad...songen-shl
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K: Kanske Tobbe Enström kan göra ett kort inhopp?
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Charlie2: haha, ja det är ju antagligen oik som Abrahamsson tänker på!
Kul med hans inkonsekvens dock, i våras var det absolut uteslutet att några underifrån gjort sig förtjänt att kämpa om en plats i shl och utöka ligan tillfälligt...
Journalisterna på de stora tidningarna sitter helt i knä på shl, någon så kallad ”opartiskhet” var det längesen jag trodde på i hockeyjournalistiken tyvärr.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Karlskoga 2020-10-18
Rytter: Ja, men jag tror du har helt rätt. Materialet finns där helt klart, men det är ju så obegripligt dåligt spel att man undrar om spelarna ens vet om att de är i samma lag!? Är de med på samma träningar, samlingar, lagluncher... de beter sig som främlingar för varandra på isen...

Jag skaffade mig cmore med hjälp av Coop-poäng denna höst, än så länge mina sämst använda Coop-poäng, så sorgligt att tänka på att jag kunde unnat mig en heldag i Örebros äventyrsbad eller en enkelresa till Mariehamn med Viking line.
Suck.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2020
Bad_Brett: Härligt nolaskogsigt kritisk 😉 När 36 räddade skott mot Luleå kvalificerar för hackkyckling. Bådar fanimig gott för säsongen 😀
+10
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Apropå ingenting så finns det en intervju med Mats Lusth i Expressen som bl.a. tar upp hans relation till vår förra tränare. BHs tvivelaktigs lojalitet i det fallet skiner igen mellan raderna.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Tarasov: absolut har du en poäng, det är en stor del trötthet mot Hockeyjournalistiken i allmänhet som skiner igenom i mitt inlägg!

Tycker att de du nämner är något bättre, även om Madhawk periodvis blir mer Hänt extra än hockey, vem tar vem istället för analys.
+2
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Monno: Den enda vettiga på Aftonbladet är Leifby. Resten är ett gäng rövslickare mot allt och alla i ankdammen/branschen, detta inkl Nyström, Sanny, Madhawk på expressen. Ros är dock i en egen liga. Så mycket dynga han slickat i sig så skulle han göra mer nytta som gödning på åkrarna i Dalarna.
+4
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K: Bra synpunkt JFK! Kanske gött för oss att få in en tränare som har erfarenhet av att prioritera defensivt spel, med tanke på hur det kunde se ut emellanåt tidigare.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
kulltorp: det är väl ingen generell fakta? är det inte vanligare att supportrar minns länge sånt som påverkat dem känslomässigt och har med favoritklubben att göra?

det andra håller jag dock med om. jag tycker inte att det framkommit något från någon som tyder på att de vet att BH varit ur balans, en sån tro är nog mest önsketänkande tänker jag. tror snarare att allt varit krasst kalkylerande i syfte att gynna sin egen karriär i en situation där han ångrar det nypåskrivna kontraktet.
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
puffe: ska bli intressant att höra om du får nåt svar på det! Den där Svensson är ju i högsta grad med i att driva denna härva vidare hela tiden med nya artiklar och avslöjanden. Så fort det lugnar sig lite i soppan så kommer nåt nytt, nu senast om Barto. Tror stenhårt att Svensson ser sin chans att utnyttja situationen för egen del, att han samtidigt sprider olycka över lojala fans skiter han i. Låt nu Widebro, Glader och Hellqvist lösa detta. Svensson behöver inte vara med och hålla handen på Hellqvist.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
jonsson:
Som jag ser det används han av Hellqvist (”säkra källa”) och Svensson (”objektiv” journalist) för att göda sina egna karriärer.
Både Hellqvist och Svensson är i min värld två små människor utan tillstymmelse till heder i kroppen. Kan bara hoppas att de vaknar upp nån dag och inser vilken olycka de på riktigt drar över lojala fans.
Förhoppningsvis ser också Bartosak nu denna mycket osmickrande sida av Hellqvist.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Huge: Ingenting är säkerställt för oss utomstående egentligen. Men vad har det för betydelse i vilken form och i vilken ordning nån gjort vad. Vi kommer inte ifrån att ALLA parter (inkl Tjomme) kände till alla väsentliga fakta i fallet:
Hellqvist har nyskrivet kontrakt med Modo. Modo har tappat alla toppspelare på kort tid. Lif klarade sig tack vare Covid-19. Tjomme är en desperat jävla 08. Lif har alltid varit en jävla myglarklubb.
+5
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Gavelo: Hej!
Men Leksand och Modo är väl inga konkurrenter nästa år i och med de nya reglerna, eller har jag missförstått nya seriesystemet?
+1
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Modo - Karlskrona 2019-12-17
Sputnik: var själv på modos senaste match mot BIK i nobelhallen (7-0). bedövlig domarinsats var det. domarn höjde armen vid minsta putt och skrik från publiken. kul för bik såklart och de var ju fantastiskt duktiga på att utnyttja överlägena men det finns mycket att jobba på gällande domarnas integritet. det förstör hockeyn med dessa diving-fasoner.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Björklöven
Jag läser tankar om MoDos ev SHL-kvalitet baserat på deras första period mot Löven. Tycker att alla såna tankar om dom är för tidigt felbedömda. De såg ju bara uppenbart nervösa ut. Mänskliga, typ. Gött att se nästan, en ny erfarenhet att hantera. I vår ska de antagligen hantera 7000+ vid ett flertal gånger.
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Träningsmatcher 2019
Rytter: Älskar Björn och det han och Widebro gjort med vår stads stolthet!
Nu saknas bara Scooters ”Fire” när Modo äntrar isen, så är man tillbaks i gamla goda revansch-och-nu-jävlar känslor :)
+12
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
J F K: det är så bra att du engagerar dig i sånt tippaystem. Jag är gärna med i år, för min del räcker det med slutställning.
+3
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Tarasov:

Analyserna av 94 och 98 så skulle jag bara vilja tillägga att det var grupper som var bäst i slutet av säsongen. 94-gänget var nära att både få spela i allsvenskan efter jul och sen missa slutspelet innan de kom ihop sig och körde som fasen. Samma med i varje fall 98-gänget, de låg tvärsist när julen kom och sen körde de som attan.
+2
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Axle San: Han är värvad till Leksand går det rykten om ;)
+2
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
puffe: Possler, Torp eller Runesson
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Tarasov: har du hört nåt om vilka personer som är/har varit aktuella i processen?
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Gusse: har exakt samma känsla! Tror att det blir han. skulle absolut tro att Timrå släpper om han vill gå för chansen att vara sportchef. Risken är ju ändå stor att han behöver bli kickad nästa säsong om han är kvar och laget inte presterar bättre (tryck från sponsorer, media, publik).
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Slutspelsserien
Gavelo: Jo du har rätt, men sen bidrar nog nolaskogsmentaliteten inte alltid till att göra spelare tryggare och sugna på att vara kvar. Om man jämför med andra orter, där bygden verkar sluta upp stödjande kring sina lag, så tycks nolaskogsare ha en tendens att besviket sucka åt uteblivna motgångar och dra sig undan matcherna istället för att på plats försöka bära fram laget.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
puffe: hehe, ja och för ytterligare en 50-lapp kan man få Andreas att lova att skänka 10000 om han inte äter upp lunchen fortare än Challe.

Är nervös inför ikväll. Hoppas de tar BIK.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Västerås - Modo
Gavelo: Har en känsla av att Immo kommer blomma ut
+1
Kommentera

·