Icingpucken

61 inlägg · 18 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
JanneH: Noterbart är ju att det där är från tre dagar efter premiären dock. Men det låter ju hål i huvudet enligt mig om det första vi gör denna säsong är att byta målvakt. Om nu inte Raja själv säger att han vantrivs av en eller annan anledning såklart.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2021-10-16
Sanny säger ju också att Lööke och Alvarez varit bra, så jag vettefasen vilket ben jag ska stå på här.
+1
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
Laken: Frans är ju klar för spel i Berlin, så han blir nog svår att lösa. Och vad Pääjärvi ska göra vet han nog inte ens själv, men visst är det så att det finns fler öppningar hos oss både formations- och lönemässigt.
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Laken: Liljewall som center i fjärdekedjan tror jag hade varit perfekt. Det hade dock förutsatt att vi hade det bättre ställt på centersidan, mao en spelare som är en uppgradering antingen direkt som tredjecenter, eller något som fyller på i första eller andra och petar ned Hanzl och Lundin ett snäpp.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Laken: Liljegren först och främst. Sedan Walli, följt av Olofsson, för de är de tre enda realistiska att lämna av de du nämner. Problemet är att Morten kommer de aldrig att bryta med, samma med Boyce, Lööke och Andersson, och där är de två första inte av SHL-kaliber.

De enda två som egentligen har SHL-egenskaper är Lööke och Andersson av de du nämner, men Lööke har kommit in i det här där han tänker, och tänker, och tänker, och tänker, och tänker, och tänker, igen. Han har haft de perioderna tidigare. Han skulle må bra av att det kom in mer offensiv spets, så han kan vara de där perfekta tredjelänken.

Och Erik Andersson vet jag inte riktigt de tänkt göra med. Han är en bra SHL-spelare i tredjekedjan, men som det är nu så får han spela med två icke SHL-dugliga spelare i varje match.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Hade också gärna sett Oliver i laget, men med tanke på att vi står här med 15 seniorforwards så kan jag ändå förstå om man i säsongsinledningen låter de 15 spela bort sig själva från ett par platser för att på så vis kunna bryta/låna ut med någon/några. Samtidigt som man matar Oliver, som man måste komma ihåg är väldigt färsk och knappt spelat J20-hockey ens, med istid i just J20. Tre matcher på tre dagar med mycket istid (vilket jag förutsätter att han hade) tror jag ger honom mer i det långa loppet än vad åtta minuter mot IKO gjort, även om det är det tråkigare alternativet.

Senast vi tog upp en från J20 som inledde med kalas var ju Nielsen, och utan jämförelser i övrigt, så ser vi ju hur det gått för honom. Han färgade inte i HA i något av lagen och var ändå rutinerad på juniornivå med två säsonger som ordinarie i J20.

Skynda långsamt är oerhört tråkigt för oss på sidan, men i det här fallet tror jag ändå att lite is i magen är bra. Oliver kommer få sina chanser i SHL.
+16
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag hade å andra sidan blivit väldigt förvånad om han kastat ett gäng forwards under bussen redan nu innan säsongen börjat och sagt "jag vill ha in 2-3 till". I alla fall offentligt...
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: I min bok viktigare att den som står som point kan fördela puckar och hålla den kvar i zon än att denne landar på 25+ poäng bara för att man "måste ha en back som producerar". Zajac var ligans tionde främsta back i PP sett bara till poäng förra säsongen och sköt femte flest skott i PP av alla backar. Jag är noll procent orolig kring huruvida han kan leda vårt PP. Han är en långt mycket bättre PP-back än vad Hardegård någonsin varit, som jämförelse.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: Det duger inte med att ha Zajac och LaLeggia där redan? Det är inte många lag som har TRE backar som kan styra ett powerplay direkt.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Försäsong 2021
SnabelElvis: Det gjorde han ju även när Jacce var i Skellefteå
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsong 2021
Det är väldigt oroväckande att Albin Carlson under hela försäsongen inte har varit ens nära att nosa på den klass han höll under förra säsongen. Och hujedamig vad tunt det är offensivt om inte Hanzl-Rattie tokpresterar i varje match
+5
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsong 2021
Vi slipper iaf skaka fram en ny andrakedja under de första SHL-matcherna. Lodin blir tydligen kvar hela tiden. Det kan man ju tycka att klubben borde meddelat? Skönt oavsett.

https://hockeynews.se...les/21182/
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsong 2021
Mitt största frågetecken är alltjämt spelet i fem mot fem när förstakedjan inte är på isen. Det finns potential hos Lundin, Lööke och Lodin, men kemimässigt verkar det inte riktigt stämma än, och innan det klickar för dem, om det ens kommer göra det, kommer vi vara sjukligt beroende av att Hanzl och Rattie levererar, där jag inte är orolig i den förstnämndes fall. Det skriker klass om denne center. Därefter är det klent. Andersson och Hartmann gör ett bra jobb, det är möjligt att de med Liljewall kan bli en bra, gnuggande tredjekedja. Men fjärdekedjan kommer inte ge oss många poäng alls, oavsett vilka av Boyce, Madsen, Walli, Olofsson, Blomqvist, Liljegren som spelar. Jag hoppas det finns lite pengar över till en mer offensivt spetsig forward eller två som kan anlända där efter att NHL-lagen gjort sina gallringar vilket kommer få ringar på vattnet.

Backsidan är jag mindre orolig för, likaså målvaktssidan. Det finns frågetecken kring Westerlund, det ser inte ut som att han kommer ta det där klivet man i många år hoppats på, utan det ser alltjämt lite för slött ut i tanken och buggarna allt för ofta. Svensson kommer göra ett gott jobb som 7-8-back när Didde är tillbaka. Zajac en klassback och med LaLeggia i spel så har vi två bra offensiva kreatörer där.
+9
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Jag menar, att det ser rätt så trubbigt ut är ju inte så konstigt. Vi har, på sin höjd, två kedjor som har potential att vara offensiva krafter, och då ska vi komma ihåg att andrakedjan består av tre som inte visat nästan någonting av de kvaliteterna på SHL-nivå. Sedan består resten av forwardsbesättning av spelare som snarare gnuggar än lirar. Jag tror att det kommer komma in 1-2 forwards för de högre kedjorna under hösten, senast januari. Möjligen tre om det blir tunga skador.
+13
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Så har Telia ett ohyggligt förmånligt erbjudande om man har mobilabonnemang och/eller mobilt bredband via dem. 499:- för CMore OCH Viaplay. Sanslöst värde.

https://www.telia.se/...-och-sport
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
På tal om NHL så har Bratten ställt in sitt sikte i alla fall. Lyser självförtroende och målmedvetenhet om grabben. Hoppas han lyckas, det är han värd!

https://hockeynews.se...les/20843/
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Tycker tvärtom, om han inte tar en plats så låt han stanna kvar och bära många minuter i juniorlagen istället. Det finns ingen garant för att han får en stor roll vid en utlåning till HA, och om han är kvar på hemmaplan kan han dessutom utan problem vara med och träna med A-laget, vilket är nog så gott som att åka iväg till typ Troja och eventuellt möjligtvis spela en stor roll, men där det inte kommer finnas särskilt stort tålamod. Är det något jag inte förstår så är det hetsen om att "HAN MÅSTE SPELA SENIORHOCKEY NUUUU" så fort någon junior debuterat i allsvenskan eller SHL. Låt grabben, ty han fyller blott 18 och har gjort en hel säsong på juniornivå hittills och ett par korta, om än goda, inhopp i allsvenskans klart bästa lag förra säsongen, ta det lugnt och utvecklas i lugn och ro. Topproll i juniorlaget, träna med A-laget, insupa visdomsord från Liljewall, Blomqvist osv, och så hoppa in vid skador tror jag kommer vara minst lika, om inte än mer, givande för Johansson det kommande året än att brumma iväg. Man ska inte underskatta den sociala delen heller, vad säger att han kommer till ro utanför isen i Uppsala, Ljungby eller Norrköping?
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Så insatt är jag inte. Men jag skulle ändå bli lite förvånad om Nubben trollar fram Rattie och en "bomb" utöver det. Jag undrar om ordet "bomb" inte lades lite i munnen på honom i sändningen. Men jäklar så glad man blir om det är Rattie och typ Emil P som presenteras idag.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Puckat: Kommer ett pressmeddelande senare idag om man ska tro denna artikel. Och både HockeyNews och ST har ju varit rätt på det tidigare under sillyn så det lär ju stämma även nu.

https://hockeynews.se...les/20733/
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Verkar som att ÖA hittat sin ersättare till JOn.

https://twitter.com/M...5321017345
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
En sak att komma ihåg med Dahlén är att han kommer till en situation som är mångdubbelt bättre än vad det var senast han åkte över. Då åkte han till ett Canucks med dålig prospecthantering och sattes i ett hus i Utica i östra USA, långt i från NHL-laget i Kanada på västkusten. Nu kommer han till San Jose som har sitt AHL-lag i samma byggnad och har visat en vilja till att ge sina prospects som är på gränsen bra förutsättningar för att ta ett steg framåt i sin utveckling. De ska dessutom bygga om en del nu och Jonte kommer över med ett envägskontrakt vilket bara det kommer öka antalet chanser att slå sig in. Han har varvat Hockeyallsvenskan och visst kan vi sitta här och tycka att han borde ta ett år i SHL, å andra sidan är nog självförtroendet på topp nu? Rent hypotetiskt kan han få en skada som gör att han missar hela säsongen och då svalnar nog NHL-intresset rejält. Sedan hade jag såklart föredragit röd 54 i NHC Arena i vinter också.

Jonte är värd chansen, klart han ska ta den. Hans Timråhjärta går inte att ifrågasätta. Ibland får man bara tugga i sig att näringskedjan är som den är så länge NHL-klubbar kan behålla rättigheter trots att kontrakt gått ut.

Jonte – välkommen tillbaka när tiden är inne!
+28
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Puckat: Det ser ut att vara brorsans, som är tajt med Liljegren, flickvän. Vi får vänta tills Jockes flickvän börjar följa Timrå, då jäklar!
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Knylan: Det börjar bli väldigt tjockt i botten av lineupen om Matson landar här. Om vi inte nu tänkt bygga toppkedjorna med tredje/fjärde-spelare också. OM Matson landar, så måste det innebära att Madsen ryker också.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Timrågogogo: Anton Forsberg skrev nyligen ett nytt kontrakt och Linus Ullmark ska skriva nytt kontrakt vad det lider, och då har vi inte ens gått in på den aspekten att han har för stort Modohjärta för att spela i Timrå.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Ju mer jag ser honom spela känner jag att Robert Lantosi vore ett namn för Timrå. Kollat en del från hans AHL-matcher, och VM, och han är riktigt skicklig offensivt. Spelar med hög fart, både med och utan puck, skapar lägen på egen hand och sätter upp medspelare. Bra tryck i bössan dessutom. Enda negativa är att han ibland är lite vilsen i egen zon när spelet är uppställt, men vore ett offensivt tillskott. Har varit i trakten tidigare med en säsong i Sundsvall, och har flera år i Sverige utöver det.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
eliassjo : Tyvärr skadad för mycket. Hade varit fin förstecenter annars, men han missar alltid minst 20-25 matcher på en säsong. Och det har vi nog inte råd med.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Laken: Brattström har ju kontrakt med KooKoo. Skrev två år innan han sajnades av Detroit.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Garpen lyfter in Fille Hållander i laget och direkt blir det mycket bättre för Tre Kronor :D Blir genuint glad över att se utvecklingen och framgångarna Fille haft de senaste åren.
+19
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Han har säkert redan någonting klart i och med att man nu gått ut med att man brutit kontrakt, men jag vore inte helt oäven till Oula Palve som center. Hade bra underliggande siffror i både Linköping och Brynäs, där skillnaden var att puckarna började trilla in när han drog på sig Brynäströjan. Pucksäker playmaker som kan kontrollera tempot, tekar dessutom bra med drygt 54% sett över hela säsongen, varav 58 i offensiv zon och knappa 52 i egen zon.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Bra så, då så. Då kan vi stänga det defensiva backkontot. Erixon, Bohm, Svensson, Didrik i valfri ordning i backpar 1-4. Nu måste det inte lite offensiv kraft på blålinjen. 1-2 Kinnvall-typer + en riktigt bra allroundback och så kanske Fille W?
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
SebastianH: Jo, men ingen hade väl Törnqvist/Wedin som önskad ytterforward i förstakedjan? Att de båda sedan utvecklades till spets är en annan femma, och Erik kan nog ta steg han med, men man kan inte gå in med Erik som tilltänkt spets.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Gorkyman: Erik Andersson i förstakedjan? Han är inte spets. Långt ifrån. Andrakedjan, på sin höjd.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Synct: De som var med och körde var: Dahlén, Lundin, Olofsson, Westerlund, Svensson, Ohre, Johansson, Carlson, Carlsson, Lööke, Boyce, Eckmyhl samt Hartmann och Liljewall som körde eget på cykel.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Fortfarande en toppliga i Europa, och de har faktiskt bara ett färre finalframträdande i VM senaste 7 åren än vad Tre Kronor har :D Bra betalt och bra livskvalitet, man förstår dem som testar Schweiz.
+4
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Och det verkar vara tack och hej för Dahlén också. Vojne vojne. Inga små hål Nubben ska fylla i sommar. En förstakedja och en lekkamrat till Lundin-Lööke.

https://hockeysverige...ar-inne-nu
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Det här tolkar jag som att vi klipper banden med någon, eller några, av de spelare vi hade i kedja 3-4 förra säsongen. Det har varit mycket prat om att man lärde sig av förra sejouren, och jag hoppas att det är mer än bara ord man slänger ur sig och att vi inte står där med en uppsjö av bredd snarare än genombrottsmän.

Andersson, Blomqvist, Liljewall, Liljegren, Hartmann, Olofsson, Boyce, Madsen, Lindholm

https://www.expressen...t-forslag/
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Som Oskarshamn bygger ser de ut att vara laget att slå. Senast in sägs Dale Weise vara. En undermålig NHL-gnuggare som inte spelat på ett år. Och förutom Pilö och Cooper, en stapplig backsida. 2+7+11 på kontrakt, plus Weise. Bara en junior och fan i mig hela forwardssidan med tre undantag är arbetare, några dåliga sådana dessutom.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
TIK86030: Både han och sambo är härifrån, 86030 är Öhrns postkod, så inte fullkomligt galet att man tittar på hus hemma då. Åttamånaderskontrakt i Tingsryd, någonstans ska man ju bo övrig tid också. Han är tyvärr inte av SHL-kaliber. Skadedrabbad och körde fast i Västerås förra säsongen, och är inte bättre än Liljewall, Blomqvist, Olofsson, (Boyce) som vi redan har för fjärdekedjan. I en ren gnuggarroll får vi nog ut mer av Lindholm än Öhrn till exempel, och bra nog för att ha en större roll än så är han inte.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Diggade den här yttern skarpt när han var i Mora. Lämnar Bratislava nu. Lite "synd" att vi redan fyllt tredje och fjärdekedjan förutsatt att inte Lodin lämnar.

https://www.elitepros...an-ranford
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Enligt Freddan så är det 75-25 i favör för att han stannar i Timrå, sagt av honom i Hockeypuls senaste podcast. Det låter med andra ord lovande för en fortsättning.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
n.W.o: sådär kan man göra på typ alla spelare som spelat i SHL senaste åren dock;)
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: sju år gammal beskrivning dock
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: 2 sockerkakor och en gammal mazarin från kiosken i gamla entrén!
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Sputnik: Ett år i Zug med chans på titeln, de har en fin stomme att bygga vidare på från truppen som vann nyss (vill jag minnas) och sedan så vänder han hem. Annars äter jag upp en sockerkaka eller liknande inför nästa säsong :D
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Heisenberg: Han har aldrig sagt exakt NÄR han ska hem, men att det lutat åt att det blir när den äldste ska börja i skolan. Om det sedan är när det är dags för sexårs eller ettan är inte skrivet i sten och har aldrig varit. Han har sagt att han kommer spela i Timrå, och det kommer han att göra, och att han vill vara på en nivå där han fortfarande kan bidra och det kommer han kunna göra säsongen 22/23 så länge han inte bryter ryggen.

Det är väl snarare så att fans ska sluta läsa in saker som inte står i text. Folk blev sura på Hardegård också för att han sagt att Timrå är klubben i hans hjärta, men ändå flyttar. Utan att han sagt att han ska spela när nästa säsong eller för alltid.

Blev också besviken över att han inte kom hem nu, det hade varit perfekt på så många sätt – men som han själv säger. Det har snarare varit en oskriven sanning att han ska hem nu än en faktiskt sanning, för att folk läser och tolkar in saker som inte skrivits.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Vet inte du vad du grundar "statistiskt sett" på, förutom att Hardegård fick mest istid bland de som spelade mer än 15 matcher så var det inte mycket han toppade. Albin C hade tex fler poäng i 5v5 än Harde, 17 vs 14. Nu missade Hardegård flera matcher, så hans siffra lär ha blivit högre än Albins i slutändan, men det blev väldigt tydligt att Harde inte saknades i PP när han var borta till exempel. Hardegård är en bra, mycket bra till och med när formen är där, på HA-nivå, men han är inte bra nog att ha den rollen i SHL som han haft i HA. Det går för långsamt i uppspel och puckfördelandet offensivt, inte minst i powerplay. Jag tror detta blir bra för båda. Hardegård kommer till en klubb där han inte är gjuten oavsett vad som händer utan måste slåss varje dag för det, det hoppas jag ska göra honom till en bättre back i längden.

Jag tar mycket hellre med mig Albin C upp i SHL, han kan utan problem fylla en roll i andra eller tredje backpar som en tvåvägsback. Men nu måste som sagt spets in.

EDIT: Läste nu att du pratade om senaste SHL-sejouren...
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Nisse på Mon or: Det kanske inte är påskrivet och klart än heller, utan bara att det lär bli så. Nubben och Harde kan ju ha bestämt för länge sedan att det är dags att separera så att säga. Sportsligt tror jag detta kommer bli bäst för alla parter.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
thorwald: Givetvis. Men jag hade förstått ilskan mer om han faktiskt sagt att "jag ska stanna", typ som Albin Carlson gjort. Sedan, visst, Harde har blivit ett ständigt inslag, men om vi ska etablera oss i SHL, vilket ju faktiskt måste vara målet nu, så är han en spelare man faktiskt har råd att släppa. Och det är ju inte en förmodad bottenkollega han går till heller. Det kan ju också vara så att det är han och Nubben som kommit fram till att det är dags för honom att testa något annat, och att de lett till att han kunna sajna med både HV och nu då tydligen Örebro.

Trist att en med Timråhjärta lämnar, men han är inte direkt oersättlig, jag skulle snarare säga att han är mer än ersättlig.
+11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Nisse på Mon or: Fast det har han la int gjort?

Från ST:s intervju efter sista matchen, om framtiden:
– Just nu vill jag bara åka och sätta mig med grabbarna för att fortsätta fira. Jag har inte kommit så mycket längre. Vi får se vad det blir. Just nu vill man bara vara med dem hela tiden.

Han har aldrig sagt att han ska stanna.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2021-2022
Tror inte att det behöver vara negativt för varken oss eller Hardegård att han nu lämnar. Han har varit ledande hos oss, på gott och ont, i ett par år nu. I SHL blev det tydligt att han inte klarade den rollen, men vi hade å andra sidan inget att sätta in där så han blev kvar. I HA kan han absolut vara en bärande back, men i SHL blir det svårt. Nu får han komma utanför sin låda, kommer ställas inför andra utmaningar, få andra intryck och tips. Samtidigt så "slipper" Nubben ett beslut huruvida han "måste" behålla en hjälte, och kan istället nu försöka hitta en mer tydligt SHL-redo back, vilket vi behöver ha.

B1: Didrik
B2: Carlson
B3: Svensson/Wiercioch/Westerlund
B4: NY
B5: NY
B6: NY
B7: NY
B8: NY (om det inte finns en egen junior som kan tänkas vara "redo")
+3
Kommentera

·