Ogie Ogilthorpe

371 inlägg · 124 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Silly season
Saleva: Det bästa skulle ju vara om man hade en QR-kod på stolen, så man kom direkt till laguppställning, live-stats, mm
+11
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Västervik 2021-09-29
ToddW: Jo, håller med om att Retrotröjona är fina. Kanske framförallt retrotröjan från 2011 (alfredshemströjan), även om den är så långt tillbaka att det inte känns riktigt MoDo...men retrotröjor är retrotröjor

Annars är tröjan från 2011-2012 riktigt fin. Överlägset snyggaste tröjan med loggan och inte MoDo i text på 30 år iaf. Gillar dock inte de svarta byxorna till...
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Västervik 2021-09-29
Axle San: Du har helt rätt. Tröjorna är en katastrof.

Tröjan vi spelat i sedan ca 2016 är nog den bästa sedan kanske 70-talet. Jävligt onödigt att byta igen....
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Du sa exakt vad jag själv tänker.

Tyvärr är väl ett anonymt forum enda stället där man kan säga exakt vad du sa.

En sån enkel sak som att andas kritik på ett föräldramöte mot att 7-åringar ska hålla i sina egna utvecklingssamtal på skolan genererar en mängd moralkakor och härskartekniker att man "underskattar barnen", "inte satsar på deras lärande". Att sedan man själv läser för sina barn varje kväll, medan de själva slänger in en mobiltelefon innan de släcker lyset, hör inte riktigt dit. Sen propagerar man för ökat flyktingmottagande men bjuder inte den stökiga invandrartjejen på kalaset för att "hon är så stökig". Åh fy fan vad trött man blir...

Men om det var något som me too visade så var det att de mest självrättfärdigande typerna var de största arslena...
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: J F Ks allsvenska tips säsongen 21-22
J F K: Är jag för sent ute?

Eftersom alla konstant pratar om hur BIK alltid lyckats trots att man tappat halva truppen etc så går jag motvalls och tippar dem i nedflyttningsserie. Var också rätt sugen på att sätta HV och Västerås utanför slutspel också, men det får väl räcka sådär....

1. HV71
2. Västerås
3. Björklöven
4. MoDo
5. Mora
6. AIK
7. Södertälje
8. Almtuna
9. Kristianstad
10. Tingsryd
11. Vita Hästen
12. Västervik
13. BIK Karlskoga
14. Troja Ljungby
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Fleming i Leksand typ -93?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Bad_Brett: Grejen med Jesper är väl att han är sjukt, sjukt spetsig på vissa saker, men "sub par" i andra delar, och det även på HA nivå.

- Passningsspelet och hur han skapar tid med puck är fan elit, som i OK NHL eller internationell klass.

- Spelsinne, skridskoåkning helt OK.

- Defensivt läser han spelet bra, upplever inte att han missar markering mm.

- Närkampsspelet är kasst även på HA-nivå.

- Skottet är kasst, mest för att han inte har ett slagskott från point i PP och framförallt för att han inte skjuter.

Kontenta: Skulle han addera ett slagskott med precision, direkt från pass, skulle han var en offensiv toppback i SHL. De flesta lag skulle leva med hans tillkortakommanden bakåt.

Känns som att han mentalt lite fastnat i NHL-tanken, att han varit draftad av Toronto och att han ska lyckas på den nivån. Han måste nog lite grann ta en reality check, se var han står och gräva där. Kolla på Johan Åkerman som också slog igenom sent men som var offensivt dominant i SHL i ett decennium (med en pay cehck på 200 KSEK per månad). Inse att han kan bli en sån spelare, förutsatt att han nöter på med rätt grejer (skottet, för närkampsspelet kommer aldrig bli mer än OK).
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Beställde för övrigt posttårtan en gång för länge sedan, den var mosad när den kom fram.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
bengt88: Skojar alla eller?

Personligen kräks jag på detta. Ser ut som moras eller örebros matchställ.

Klar bottenplacering, frånsett det turkosa stället.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Hmm...inte säker på att nya tröjor är en bra grej. Rätt nöjda med de vi har. Hoppas på små förändringar...

Hörrni, Dahlrot. Har han hamnat i frysboxen? Känns som att Folin och Wahlberg är våra utpräglade defensiva backar i år. Svårt att se var han passar in. Lite för orörlig för min smak oxå...
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Försäsongsmatcher 2021
J F K: Jag tror Isak kommer att göra max 10 matcher, inte för att han är dålig utanför att tanken alltid varit så. En utpräglad andremålvakt och en utpräglad etta.

Mao kommer han knappast att varken göra eller stjälpa säsongen.
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: var ser man matchen?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
puffe: Är det nån här inne som har koll på var MoDo får sina kläder ifrån? Vem designar och source:ar?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
MorganaLefaey: Eftersom vi ändå pratar supporterkläder. Rent generellt så är de ju en katastrof och de flesta plagg bara skriker loser kring dem. Vilket är synd, för ibland är inte långt borta...och våra färger är sjukt fina/snygga...

Det känns ofta som att man blir påsäljd den typen av profilkläder som man får gratis från jobbet men ändå vägrar bära...Man undrar ju vem som sitter och bestämmer vad som ska säljas? Nån 55-årig gubbe i styrelsen som köper kostymer på Dressman? Nån som kör skotare på dagarna? (Såklart inte nåt fel med dessa jobb på något sätt, verkligen viktiga samhällsmedborgare. Men nog inte de personer som blir tillfrågade som smakråd direkt)


Några generella tips till MoDo:

- Var selektiv och restriktiv med alla slogans (heart of hockey, återväxten, grannens grabb, etc.)på klädesplagg. Slogans är bra för klubben som medel att signalera något, kommunicera ett budskap, marknadsföra sig med mera.

Det betyder inte att jag som supporter vill gå och basunera ut detta budskap med STORA BOKSTÄVER.

- Slopa all engelska. Übertöntigt, vi är inte en amerikansk klubb. Exempelvis "Since 1921", Established 1921. Varför bara inte "Sedan 1921", "Grundad 1921" eller bra "1921". (=> Varje Dif:are eller aik:are som finns skriver bara 1891. Alla fattar vad som menas)

- Bort med alla dessa PÅLIMMADE, broderade klubbmärke på alla plagg, från mössa till halsdukar. Ser ju bara oerhört billigt ut. Dessutom, MoDos supportrar identifierar sig visuellt mest med det tvärställda MoDo. Inte klubbmärket. Mindre av klubbmärket tack. Framförallt pålimmat. (viktigaste punkten det här)

-Svart är INTE en officiell färg. Kan vi enas om detta nu? (Gillar du ändå svart på klubbdräkter? Då skulle Malmö IF uppskatta den ishockeykunskap och passion som du, som före detta MoDo-it, besitter)


Och några synpunkter inför översynen av klubbmärket när jag ändå kör åsiktsmaskin kring estetiken.

- Hockey ska strykas ur klubbnamnet MoDo Hockey. Det finns liksom inget behov längre, förut skulle det särskilja oss från skogskoncernen. VARJE människa i Sverige vet att MoDo är ett hockeylag. Och en stor del av hockeyintresserade människor i världen. Svårt att se varför vi behöver förklara att vi är en hockeyklubb.

- Använd gamla MoDo AIK loggan som grund för nytt klubbmärke. Det med rött botten som ser ut som ett hjärta, med grön tvärställd MoDo i text på vit botten. ni vet vilken jag menar.

- Få in 1921 i loggan.( Bara "1921"..) Förslagsvis där det står "AIK" i gamla MoDo AIK loggan.

- Vill man få in lite mer liv/action i loggan, så kan man på ovandelen (det övre röda fältet) ha de gröna stjärnorna (från nya loggan) och de korslagda hockeyklubborna (från det gamla Alfredshems IK märket.)
+19
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Åh fan.

Var ju en artikel i sydsvenskan att han skulle bli mäklare. Eller mecklare som det heter.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
KB65: Tror inte på final och realistiskt sett så är väl truppen kanske 7:a.

Men till skillnad från föregående 10 åren så har vi en stark centrallinje med några Alaavara-typer till backar som gör få misstag och 4 centrar som ser lovande ut på pappret. Vill man få ut mer av en trupp än namnen man har på pappret så är det så man ska bygga.

Tror på 5:e plats och Nordin, som etablerar sig efter jul, som årets genombrott.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Charliejfz: Off topic, men...

Japp, mycket bra med återupprustingen. Särskilt i mellersta norrland. Helt hål i huvudet hur man kan lämna landet mellan Kungsängen i söder och Boden i norr helt utan militära förband. Det är ett avstånd som är större än ett snitt över det centraleuropeiska fastlandet, dvs från tyska östersjökusten till italiens norra medelhavskust. Kan ni tänka er det, att det inte skulle finnas några militära förband i hela centraleuropa?

Behövs bandvagnar från BAE också. Inte för att han är min favvis, men Löfven fixar jobb till både Sollefteå och Örnsköldsvik...
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
JoseGonzales: Känns som att en anledning till att han inte vann var att siffrorna inte såg så lyssande ut när man kollar på mer "avancerade" analytics.

Undrar lite hur mycket det tar hänsyn till hur han matchas, jmf med andra Norris finalister....
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Blake: Vad tror ni? Blir det andra raka Conn Smyth?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Traditionen i MoDo är ju att byta loga var 20.e år. Så ska vi hålla på det blir det en helt ny logga den här gången...:D

När det gäller Grundberg, är inte han och Karlin lagkompisar från hockey-gym, dvs samma årgång?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Spock: mmm, sant....Widebro har ju i ett antal intervjuer klankat ner på Björn utan att nämna hans namn. Längst gick han när han sa nåt i stil (eller snarare värre än) med "Vi hade en tränare som fegade ur från utmaningen och lämnade sent"....

Det var ju sant, och det kan man ju påpeka i ett år kanske. Men nu får det vara bra.


Vad supportrarna sen skriker, det är en annan femma...
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
hompa90: Eftersom det sällan är bra att gå runt och ha fiender, inte för nån part alls faktiskt, kanske Hinken är tillräckligt smart att förstå att det är bra för alla parter att släta över saker, gå vidare på ett bra sätt och erkänna det man tyckte var bra med den andre parten.

Har hellre en relation med Björn där Fys-teamet kan ringa och bolla idéer kring VO2 max-träning och där Hinken kan ringa om en spelare som leksand cuttade för en säsong sen, än att vi går runt och snackar skit om varandra.
+8
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
RagnarLodbrok: Är det här ironi som jag inte förstår?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Silly: Slår ett slag för bobby macintyre igen på ytterkanten...


När det gäller tredjecenter, jag tycker vi ska ha nåt svenskt som vi kan bygga på i flera säsonger och flytta upp i hierarkin allt eftersom..
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Nucky: Man tränar väl knappast upp styrkan i bål rygg över en sommar...tror nog inte det var hela sanningen.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Tarasov: Appropå kreativa forwards etc., har ep-scoutat lite och funderar lite på bobby macintyre i norska ligan. Snittade omkring 1,5 p/m i norska ligan, lite under 1p/m i ECHL samt 0,4 p/m i sin enda AHL säsong....

https://www.elitepros...-macintyre

Omdömen: "Has a lot of skill with the puck too and creates time and space for linemates with patience and poise." Låter lite som vad vi behöver.

Lite undersized (175 cm), tog lite tid att lägga på sig muskelmassan som behövs (87 kg nu).

Känns som en late bloomer, bara 24 år än med mycket utveckling kvar, och någon som skulle kunna passa in bra i HA.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Frontschwein: Så vad kan vi få i allsvenskan då? Om vi tar Hanses tex så är han ändå helt klart bättre än majoriteten av målvakter vi har haft under senaste decenniet. Och jag håller nog honom före den hyllade Peters ändå, även om det är jämt....Hanses första året i allsvenskan var tex ändå helt klart bättre än vad vi hade sista året i SHL...

Vad många verkar glömma är att försvarsspelet varit trasigt i många år....många, många år. I praktiken har vi haft ett sämre försvarsspel än medellaget i serien sedan 06/07 egentligen. Möjligen var det lite bättre under Uffe, kommer inte riktigt ihåg, men vi blev otroligt avklädda av SAIK och hängde inte alls med i tempot. Tempo har överhuvudtaget varit ett problem från ca 2005 ända tills Björn kom in.

(Det är f.ö. många situationer de senaste 2 åren där Toby räddat oss genom sitt lugn och spelsinne. Det är bara att han löser det så lätt, innan det ens blir farligt.)
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: What? Påstår du att vi på hockeysnack är en samling medelålders till snart medelålders gubbar som sitter och tycker saker utan att egentligen ha på fötterna? Jag är chockerad ;)
+12
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag säger att Wallinder är den största backtalang MoDo sett sedan Viktor Hedman. En sure fire framtida NHL-back i mina ögon. Om han inte får spela i Rögle, och spela rejält, har både han och Rögle gjort bort sig.

(Men sånt här är ju vanskligt och svårbedömt, hur bedömer man egentligen norlinders skridskoåkning i en NHL-miljö. Är den lika spetsig som i SHL? Antagligen inte. Å andra sidan hade Toby en lång och framgångslik NHL-karriär, och jag skulle påstå att dels är de väldigt lika i stilen och dels så ligger Norlinder före Toby i utvecklingskurvan....)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter: Tänker att vi har tex Sylwander som centrat en del tidigare i karriären.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter: Ser inte nödvändigtvis att det måste vara en center som spelar BP.

Men en god nyhet är att man ser Aagard som ytterforward nästa säsong. Bara det gör att det känns som att vi har en bättre ledning i Hinken och Karlin nu, än vad vi hade förra året.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
KB65: Personligen skulle det inte förvåna mig om han skriver på ett NHL-kontrakt om ett år och sedan tar klivet över. Potentialen är väldigt, väldigt stor. Helt ärligt den back med störst potential som vi fått fram sedan Hedman. Och då är vi något av ett backunder på senare år.

Tolkar de flesta av kommentarerna här inne som bitterhet. Typ tjejen dumpade mig för en kille i a-laget, typ.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Clay: Jag undrar om han inte är tyngre numera. Tror 65kg är en siffra som härrör sig från hockeygymtiden.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Zup: Vi behöver inte 7 nya spelare. Värva 3 forwards och 1 back som ska vara spets. Förläng de yngre killarna, satsa på Arvidsson som 7:e back, peka ut Theo Jakobsson som den junior som fyller upp vid skador.

Och sen tränar vi så in i helvete, nu när vi har en lång off season. Hoppas bara att förlängningar med Åhström m fl finns underskrivna i Gradins skrivbord så vi får lite arbetsro.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Tarasov: Jag ser faktiskt inte alls nåt problem med att vi behåller alla tre. LP är väl lite frågetecknet, men tror faktiskt Karlin kan vara mannen att nå fram.

Åhström kommer vi ha nytta av i år framöver, Max kanske också.

Sen känner jag att många underskattar Lindewall. Nordin såg också väldigt lovande ut när han fick chansen. Fysiskt stark, lång och stor, en kropp som en elitspelare redan nu. Och bra spelsinne och tempo av det lilla man såg.

Tror man kan dela in forwards i top 6 och komplement spelare:

Top 6:
Erik Karlsson
X
X
X
Sveningsson
Aagard

Bottom 8:
Jellvert
Max T
Åhström
Sylwander
Lindewall
Oscar Pettersson
Linus P
Nordin

Bottom 8-spelarna kommer att vara jävligt mycket bättre 22/23. Så Gradin verkar satsa på att få in 3 rejäla toppar om man lyssnar på hans intervjuer, och det gör han helt rätt i. Värva in stensäkra kort till toppkedjorna och utveckla alla andra. Yeah!
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Så kan det ju vara.

MEEEEN....då måste nog MoDo börja fundera på hur man tar sig runt det. Kanske är det inte längre ett enmansjobb att vara sportchef. Då bör man nog fundera på hur mycket och vilken typ av stödfunktioner man bör ha runt/under en sportchef.


För ärligt talat, att jobba 60+ timmar i veckan, det är ingen bra grogrund för bra, balanserat belutsfattande. Det tenderar att bli taskig tajming, detaljfokus och mycket, mycket känslobaserat (irrationellt helt enkelt). Har sett för mycket sånt i näringslivet.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Costanza: Om Gradin säger nej så har vi bara ett val:

Erbjud honom mer pengar. Mycket mer pengar. ;)
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Jag tycker att du gärna får outa allt du vet här.

Lika bra att få ut historierna så Björns potentiella nya arbetsgivare vet exakt vad de som kan hända.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Då kan man ju tycka att en representant för styrelsen kunde masa lite på rumpan och åka iväg och träffa personen i fråga på neutral, närliggande ort. T.ex. Kalmar eller Härnösand.

Annars sker ju den mesta rekryteringen via teams numera....
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Snipan: Nä, sunken är nog reservplanen.

Prisa gudarna! (även om han nog är en trevlig person)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter: Jag tycker vi ska ta steget längre och skriva fyra år.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
KB65: Jag skulle inte bli förvånad om Lindewall kommer att ha en lång NHL-karriär och i slutändan har en bättre karriär än Strömwall. Strömwall är flashigare, men tycker mig se en väldigt bra balans i kombination med stark skridskoåkning och god speluppfattning hos Lindewall. Egenskaper som kanske är viktigare i seniorspel.

Men jag är ju ingen scout eller sportchef, så vad vet jag.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Nucky: Vi hade det spelet under Säcken och var ganska menlösa, underpresterade.

Vidare är inte Sunkens spel snabbt. Det är en rätt långsam hockey där man ska vinna sina dueller. Passar rätt illa för oss.

Att kalla det tica-taca hockey är fel, det handlar om att lägga pucken på ledig yta, för att därifrån kunna lägga ett längre uppspel.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Hål i huvudet.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
J F K: Jag tycker att vi har rätt mycket breddspelare i laget redan. Det som har fallerat har varit

1. spetsen samt
2. ledning, både i form av tränare, sportchef och styrelse.

Jag ser hellre att vi lägger SJUKT MKT krut på 4-5 spelare varav 3-4 forwards för första 2 formationerna. (Samt rensar upp backtruppen, bestämmer profil på denna)


Men mitt inlägg var mer en rent allmän kritik mot Glader. Jag får ofta vibbarna att han både saknar
1. Analytisk förmåga och tänk, bortom det uppenbara.
2. Han får inte ihop helheten, det blir många små delar här och där.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Rytter: Gillar inte alls värvningen av Modigs. Förstår den inte alls. Ytterligare en breddspelare utifrån. Vad han tillför som är spets är erfarenheten av att gå upp. Men kvalet är ju omgjort nu, så den erfarenheten är ju inte värt ett jotta.

Erik Karlssson sitter på samma erfarenhet, uppenbarligen nåt som Glader tittar på men jag tycker att det är en missräkning från honom att tro att det är värt något.

Ytterell stiter på samma erfarenhet.

(Not. Tycker Ytterell och EK är bra spelare)


Det gör mig faktiskt sjukt orolig detta. Och då framförallt hurvida Glader är rätt person. Undrar lite hur Glader tänkt här? Varför är den här erfarenheten relevant?

Glader ger mig ibland lite samma vibbar som med Svarten. Noll känsla för förväntade utfall på risker, överoptimism och "First level thinking".
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Monno: Sunken är inkompetent i sin helhet.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Jag är mest förvånad över att alla ni är förvånade. Att nåt sånt här skulle hända med Sunken var ju väntat.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
KB65: Problemet med fys-träningen är ju att så få spelare körde fys med MoDo.

Och inte heller det problemet är ju egentligen nytt. Samma problem hade vi under några år i början av 10-talet när vi fick klart trupperna sent. Fysen blev lidande av det då också.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Gäsp: Låter som en väldigt bra ide faktiskt....
+1
Kommentera

·