Ogie Ogilthorpe

237 inlägg · 108 besökare

Historik

·
MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Du tror inte Brynäs är där och rycker? Farsan hans och Sundöv måste ju ha lirat ihop.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Karlskrona - Modo 2020-02-08
Icing-Ove: Björn belönar de som varit bra, och petar ner dem som varit dåliga.

Nån mer än jag för övrigt som tror Johnsson har signat med en SHL-klubb?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Absolut, han bryter möstret.

Men Björns spel handlar ju mycket om puckkontrol, att snabbt sätta press och återvinna pucken. Jag undrar hur han passar in där. Vi har ju haft rätt många spelare under de senaste 2 åren som inte fått till det riktigt eftersom de inte räckt till rent fysiskt för att kunna vinna tillbaka puck. (Jakobsson, Pettersson m fl.)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
gokar: Bysse var ju ganska stabil i kroppen. Vägde väl en 80-85 pannor på sina 167. Inte helt lätt att flytta på med sin låga tyngdpunkt. Speciellt när han fått upp farten.

IIka är kanske den tunnaste hockeyspelare jag sett. Han får molinder att se biffig ut.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Södertälje 2020-02-05
Axle San: Hanese är alltid som bäst på slutet. Det är nog ett faktum. Och även bra när det gäller faktiskt. Lite motivationslirare tror jag...
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
J F K: Fast det är ju en uppenbar skillnad. Henrik saknade spelsinne och det var uppenbart.

Wahlgren har alla verktygen, men lider av Lex Dahlén. (har alla verktygen men får inte till det när man måste kämpa för att få förtroendet.)

Tim är f.ö. 1+1 på sina 2 matcher i Vvik.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Rytter: Vågar sätta en rejäl slant på att brynär rycker i JJ. Tror inte tempot är ett problem, han läser spelet så bra.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
J F K: Jag tycker du har läst honom helt fel. Ottoson är en klassisk center. Bra på skridskorna, bra spelsinne. Lite vek. Låter som du tänker på Viktor Öhman, som gick på hockeygym samtidigt, som nog är mer begränsad på seniornivå.

Andersson är en brunkarcenter med lite offensiva skills tycker jag. En Gradin typ. Lite oväntat att han producererar som han gör, jag tror att han är duktig på att vara på rätt plats. Men inte alls lika.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
jonsson: Jag tycker Ottoson är deras klart bästa center.

Men han kommer från 2 misslyckade säsonger, lite oklart hur det har satt sig i huvudet.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe: Första stycket syftade på Kentää så klart.

I andra stycket hade jag inte sett att Björn förlängt ;)
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
goleafs: Jag skulle säga så här: Dels så se jag samma sak som JFK, att jag inte riktigt är säker på att han lyckas i en organisation som är större. Han kan inte riktigt göra allt själv längre, måste bero av andra i både detaljer kring hur spelare sköts till förhandlingar till att lita på andras scoutingrapporter, han måste köpa spelare som är stor namn och inte fynd, han förväntas plocka upp juniorer oavsett om han tror det eller ej....Sen tror jag att han är för hemkär. Han vill bo i norra norrland. Jag ser honom som SC i SHL om ni går upp, eller möjligtvis om luleå ringer.

Björn kommer säkert att få erbjudanden som påpekats, men jag tror att han får svårt att hålla sig fast i SHL. Det är klart att han KAN spela på ett annat sätt. Det är bra det att han inte VILL. Han är kompromisslös.

En perfekt fit vore faktiskt Frölunda som Rönnbergs efterträdare.Jag ger honom stra chanser att lyckas där. På ställen som Leksand m.fl. vore han död innan han ens flyttat in i lägenheten.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
goleafs: De hade å andra sidan en otroligt begåvad tränare som 3 år senare är head coach i NHL.

Nog för att Björn är en otroligt duktig, strukturerad och kunnig tränare och att Kentää har en ruggig fingertoppskänsla de luxe. Men jag ser knappt nån av dem i SHL ens om 3 år.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: MoDo - Almtuna 2020-01-03
Hägga är beydligt mkt bättre än Sylwander i det är spelsystemet, de är ju helt klart. De är ungefär lika kantiga, men Hägga är har ju farten som systemet kräver.

Ska nån sitta så är det Sylwander, det är helt klart.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Bad_Brett: Jag håller med Brett.

Björn är utan tvekan en väldigt skicklig tränare, med en extremt tydlig ideologi. Men låt oss vara ärliga. Björn utvecklar spelare som passar in i hans sätt att spela. Om du inte gör det så går din karriär i stå.

Jag tror inte att MoDo som en liten landsortklubb har råd att vaska talanger på det sättet som görs just nu. (Det är ju exakt det som gjorde att vi halkade ner i AS) Med det sagt, det är ju inte så att Björn handlar helt oberoende från föreningen. Björn har fått budskapet "Vinn nu" av Widebro, och handlar så klat därefter.


(När det gäller Björns arrogans: Ja, han är arrogant, men å andra sidan...jag ttor helt enkelt inte att det går att överleva som tränare i Ö-vik utan den attityden. För många förståsigpåare som bryter ner dig annars...)
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Tekniska verken är nog rätt high tech.

Ska det vara arbetarklass så gissar jag att det är personalen på cloettas socker-fabrik i Ljungsbro. Ulla-Britt, Ingrid, Gudrun med fler.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Almtuna - Modo 2019-11-26
Trilske: Jämför man toppnivå så är Hanses på den övre halvan av SHLs förstemålvakter. Problemet är jämnheten. Jag får också känslan att han är lite på nedåtgående.

Fördelen med Hanses ojämnhet är att hans botten napp kommer i början av säsongen och mitt i serielunken. Han är bäst i slutet av säsongen och högprofilsmatcher..

En sak är i alla fall säker. Hade vi haft Hanses under sista SHL-kvalet hade vi aldrig åkt ut.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Almtuna - Modo 2019-11-26
J F K: SSK - MoDo, Fredag den 13:e December.....Du kanske ska hålla dig borta. Eller så blir det dubbeljinx, så jinxen blir inverterad och vi vinner?
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
puffe: Jag undrar om det har med klubban att göra.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K: Jag har sagt det förr. Björn ger mig Per Bäckman-vibbar. Extremt tydlig i sin spelide, dogmatisk och utvecklar spelarna i toppkedjorna men tyvärr inte juniorerna som inte är supertalanger.

Bäckman åren var ju bra, men där försvann också den återväxt av unga spelare som borde varit kärnan i laget 2004-2016. Det är bara att kostatera att vi behöver att spelare som Karlström utveckals och blir etablerade grovjobbare hos oss till och från i ett decenium. Utan det ingen kärna.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Kristianstad - Modo 11-10-19
Det är inte lätt att vara JJ. 60 mål på de senaste 4 HA säsongerna som center, i toppen av poängligan i år och ändå ses man av fans och tränare som en medioker offensiv spelare.

Förra året gnälldes det på att hans playmakerskills var för dåliga, men att skottet skulle göra att han passade bättre som ytter. I år är det hans skott som är värdelöst.


Personligen tror jag både fans och tränare missar nåt.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Kristianstad - Modo 11-10-19
J F K: Angående Tambellini. Det gick vääääldigt snabbt från det att lill-werner drog vidare till att lill-Tambellini var signad. Speciellt eftersom han är sååå välscoutad enligt Modo.

Tror personligen han varit signad sedan i somras. Men man har inte gått ut med det pga att man vill ta honom på artistskatt. Och det är lite känsligt...
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
J F K: Ja, det är ju fullkomligt klart att det här med dåliga avvägninagar är ett problem som kommer från ledarstaben och hur Björn vil spela hockey.


Om Rosdahl: Tycker inte att han tillför ett jotta faktiskt. Han är helt osynlig. Och om jag ska SHL-kvala på vårkanten, då väljer jag Hägga som har rutinen från den situationen ett flertal gånger.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Bad_Brett: Ska man se nyktert på saken så är borde det vara Rosdahl som ryker ur laguppställningen. Han har uppenbart inget i en förstakedja att göra rent skills mässigt.

Och i en brunkarkedja så tillför Hägga mycket mer. Framförallt om vi börjar prata kval och vårkanten.


(Ja, jag undrar också om inte werner visste detta. Och jag undrar om inte detta varit klart ett bra tag.)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
J F K: Det är ju rätt uppenbart att vi inför den här säsongen återigen skrotat iden att utveckla våra egna spelare.

Men tror ändå att det är Viklund.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Almtuna 09-10-19
Monno: Satt och tittade lite igår och började fundera om inte Linus skulle passa rätt bra in i i en kedja med Karlqvist och Johnsson som han spelar nu.Han skulle tillföra fart, det skulle innebära att man har 2 kreativa yttrar som är duktiga på att dribbla bort sin kille i samma kedja och bara det hotet gör en sådan kedja svårstoppad.

Sedan har både Karla och JJ bra direktskott, tror att LP skulle kunna mata dem rätt bra efter att ha slagit sin spelare och skapat 2mot3 och 1mot2.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
ivandrago: Haha, varför Possler?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Gavelo: Hear, hear. Helt korrekt analys. Björn är väldigt dogmatisk kring saker. Han har en ide hur saker ska göras, då ska det göras så oavsett om det funkar eller inte.

Skulle föredara en tränare som vore lite mer pragmatisk, utan att för den skull spela Säcken-hockey, till nästa säsong.


En lämplig bakgrund vore någon som jobbat som assisterande tränare inom en organisation som spelar en modern hockey och som också utbildar unga spelare. Dvs någon med bakgrund inom Frölunda eller SAIK. Och som har jobbat relativt många år inom organisationen och har mycket kunskap att implementera i MoDO..

Ett namn som direkt poppar upp i huvudet är Stefan Klockare,
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
modomille: Det är ju inte värvningen av Hägga som är problemet. Det är värvningen av Sylwander som är problematisk. Dyr, dålig och bredd.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
#13: Du kan inte ha läst mitt inlägg, eller så är läsförståelsen lite sådär?

Jag klagar inte över Wernbloms vara eller inte vara. Jag klagar över att föreningen återigen har tappat sin väg, bytt kurs på kort tid och nu återigen skiter i att bygga upp en kärna av yngre speklare över tid . Återigen har man gått bananas, gett en tränare fria händer och sett på när denna tränare återigen prioirterar kortsiktighet över långsiktighet.

Om vi ska upp till SHL så är det genom att år efter år ligga i toppen, inte genom att satsa stenhårt ett enstaka år.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Bad_Brett: Jag har exakt samma känsla som dig om Björn.

Jag är rätt säker på attt vi nästa år kommer stå här och fortfarande spela i allsvenskan, Björn orkar inte vara borta från familjen och är tillbaka i skåne, vissa spelare som är på väg mot större saker är borta (typ Berglund, kanske J.Johnsson), andra legoknektar som mest tänker på sin egen utveckling har dragit (Hedberg tex) och Tobbe, Tommy och Hägga calls it a day.

Kvar står vi med en massa skånska medelmåttor som Haglin, Sylwander och Rosdahl, en åldrande Oscar Hedman och Karla och Björklund som får dra hela laget. Och vi tänker att det skulle kanske ha varit rätt så bra med en kärna av grannens grabbar på väg upp: Jakobsson, Wernblom, Wahlgren,Öhman, Alba, OSL....


Precis när man tror att Modo är tillbaka på rätt spår igen så börjar man sladda tillbaka till sina gamla missbrukarvanor som gjorde att vi åkte ur SHL. Slutar väl med att vi åker ur Hockeyallsvanskan om några år...

Funderar hårt på att säga upp mitt C-More abonnemang.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Min åsikt är att Björn är överskattad.

Skön typ, men resultaten är ju verkligen inte i klass med förutsättningarna än så länge. Och samtidigt bygger han verkligen NOLL för framtiden.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K: Brörn är ju inte riktig helt objektiv, han har sina favoriter. Hedberg är definitivt en av dessa....
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Björklöven-Modo 23sept
J F K: Vill peta ner både Rosdahl och Forsberg i hierarkin.

Och peta upp From.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Björklöven-Modo 23sept
jonsson: 3 mot 3 är skitsamma. Inga kvalmatcher i vår kommer att avgöras i 3 mot 3, ser hellre att man lägger 5 minuter extra PP-träning än ens 5 minuter på att diskutera en spelform som dels är ett hån mot sporten och dels avgörs till 95% av indviduell skicklighet och slump (ej system).
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
modomille: Vet inte om jag tycker att de är så lika faktiskt. Hagelin är ju mer en powerforward, Forsberg mer en grinder. Hagelin ör rätt kass på skridskorna, men rätt tung framför mål och i sarghörnen. Forsberg är rätt snabb (men åker lite märkligt), men inte tyker jag att han vinner så många dueller direkt.

Båda är ju dock utrustade med betonghandleder.

Nä, föredrar Hägga. Hans handleder är också lite utmanade, men skottet är en slägga ;)
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
J F K: Spelar nog hellre Hägga än Foppa faktiskt. Mer tyngd.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Är rätt säker på att när säsongen summeras kommer vi att vara rätt besviken över Forsberg.

Han är nog i praktiken en väldigt dyr tredjeline-spelare.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Nucky: Han är spets.

Frågan är dock om han är centern som vi behöver. Vi behöver en utpräglad Playmaker.

Om sista spelaren in vore Tony Mårtensson på ett 2 mille kontrakt skulle jag inte klaga.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
ivandrago: Vad menar du med koll?
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Nucky: Var tveksam i början som vinge, men mer positiv om det är vår blivande center.
+2
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Generellt tycker jag att alldelles för många här inne vill byta alldelles för många spelare.

Tobbe Eriksson har kontrakt, men är överflödig. Möjligtvis Aronsson också, om Berglund blir kvar.

I övrigt behöver vi en ny förstecenter, that is it.
+4
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2019
Heyerdal: Tycker att Albin Runesson skulle vara en sjukt bra komplementback till oss nästa säsong.

Näst bäst +- av backarna i Hudik. Rörlig back med mycket god spelförståelse och mestadels defensiv städgumma. Perfekt match för oss som 6/7-back.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Harry Luras: Det har att göra med om man räknas som "amatör" eller inte.

Gissar att om man signat A-lagskontrakt är det kört. Med juniorkontrakt är OK eller upp till NCAA från fall till fall?

NCAA är ökänt för sitt hyckleri och inkonsekvens.
+1
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Heyerdal: Konstaterar att Tim nu har ett poängsnitt på 0,65 med lite förtroende hos tränaren. Lite bättre det än Jellverts 0,4p. Med förtroende hade Tim levererat samma här som i Vvik, talangen är för uppenbar.

Hade Björn sköt det här lite bättre hade vi haft den där andre centern som vi behöver.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Vita hästen
Monno: Tror ärligt talat att det legat över honom hela säsongen. Det är ganska tydligt med Björn när han inte gillar spelare och spelartyper.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Tingsryd - Modo
J F K: Stabil defensiv back med fart under fötterna? Du menar som Carnestad, som vi skeppade på försäsongen? 😉
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Känns extremt märkligt att värva in en juniorcenter när vi inte har lyckats ge Wahlgren förtroende.

Wahlgren har med lite förtroende i Västervik producerat 1+1 på 3 matcher. Det snittet hade han haft hos oss också, om inte skadan hade ställt till det men framförallt om vi hade gett honom förtroende.

Det handlar ju mer om MoDo än om spelarna, dags att vi inser det.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Aik
ivandrago: Det gjorde wahlgren också, 14 poäng i fjol och skeppad i år.....
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: T Ericsson skulle ALDRIG hinna med som C i Hellkvist system. Helt otänkbart. Han hinner knappt med som back idag, tvingas ofta sjunka in där han ska stå upp.
+3
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Modo - Björklöven
J F K: Så jävla sjukt!

Jag som nästan planerade att göra en Tonya Harding på Hagelin, gömma mig utanför fjällräven efter en träning och dunka på med järnröret, bara för att hålla han utanför laget....
+2
Kommentera

·