JimmyH

4827 inlägg · 33245 besökare

Historik

·
Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
sargad: Bland målvakter håller jag Pekka Lindmark etta.
Säsongen 80/81 är rätt mäktig från hans sida. Inte nog med han förde upp Timrå IK i Elitserien, han tog sig in i Tre Kronor trots att han som 24-åring aldrig spelat i högsta serien tidigare. Han kom sedan med i VM-truppen och blev sedermera utsedd till VM:s bästa målvakt. Fick även Guldpucken som årets spelare i svensk hockey samma säsong. Som Div 1-spelare.

Trots denna gigant i målet åkte Timrå ur Elitserien igen året efter. Övergångsbråk höll honom kvar i klubben ända till 1984. Fem säsonger i klubben, varav fyra som landslagsmålvakt men bara en säsong med spel i Elitserien.

På det sättet hade kanske Kimmo Kapanen större individuell betydelse för laget då han var MVP när laget både höll sig kvar och etablerade sig i Elitserien. Å andra sidan hade målvakten större betydelse för resultatet under Kimmos era än under Pekkas som var betydligt mer målglad. Kimmo är tvåa i min bok. Henrik Lundqvist, Stefan Liv och Fredrik Norrena var tillsammans med Kimmo Elitseriens stort dominerande målvakter under Kimmos tid i TIK.

Efter dessa två känns Christer Sehlstedt, Boo Ahl och Johan Backlund som de främsta. Om man inte räknar kortvariga målvakter som Miikka Kiprusoff och Anders Lindbäck då. Och det gör vi väl inte?
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Kongo: Sett till prestarande meriter under tiden i klubben borde han åkt upp före Mats Näslund.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
hubbenorlen: På pappret hade han sin storhetstid hos båda klubbarna, det som kanske är trist (och som påverkar "känslan") är att han lämnade mitt i storhetstiden (25 år gammal med 10 säsonger i A-laget och fem i landslaget) och blev förknippad nationellt med en större klubb och aldrig återvände till Timrå.

B-O var ju t ex även uttagen i säsongens All Star Team tre raka W/Ö-säsonger under en tid då alla de bästa spelarna spelade hemma i Sverige. Han var alltså en av landets två bästa backar i tre raka säsonger i klubben. Hur många andra Timråspelare genom åren matchar hans meriter som spelare i klubben?

Mats Näslund var ju tonåring fortfarande när han lämnade Timrå IK. Jag tycker det är stor skillnad på honom och B-O i det fallet.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
sargad: Jag vet inte vad som krävs för att en spelare ska "kännas" lika mycket klubblegendar men Bert-Ola gjorde 10 säsonger i A-laget. De fem sista som landslagsspelare. Han vann VM-guld när han var W/Ö-spelare och han vann backarnas poängliga i VM sista säsongen han tillhörde W/Ö.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
sargad: Eje Lindström och Bert-Ola Nordlander bör vara med precis som Zäta och Lill-Strimma. De anser jag är givna. En plats kvar sedan.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
El Maco: Anders Wikberg och Anders Lindström.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Knylan: Vill bara påpeka att Lagnelius tippar inte Timrå 9:a och Mjörnberg tippar inte Timrå 1:a.

Läser man artiklarna så framgår det att Lagnelius rankar lagen som de ser ut just nu. D v s att de lag med flest klara spelare hamnar längre upp.

Mjörnberg rankar intressanta lag och är tydlig med att de inte behöver vara bäst för att de är mest intressant.

Däremot är Lagnelius kommentar om Per Hallin intressant. I tre års tid har vi fått läsa hur "Hallin kommer måsta bära ett tungt lass" utan att han ens varit i närheten av att vara bästa spelaren i laget. Nu blir det alltså att nämna vilket tungt tapp han är som blir standard hos diverse tyckare.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Knylan: Mest anmärkningsvärt ändå hur mycket hockeyn, själva spelet utvecklats. De där matchbilderna ser ju inte ens ut som div 1 - hockey med dagens mått. Trots att det bara är 13 år sedan.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2016/2017
JobbaPuck: "Det hela hänger i mina ögon på hans fysiska status och löneanspråket."

Det är väl ganska stora anledningar till att vara tveksam?

Jag har inte sagt "avdankad föredetting". Jag har sagt att jag är tveksam till om han är rätt för Timrå IK 2016.

Vi får väl se om han ens värvas och gör han det får vi se om det var klokt att satsa på honom. Det finns andra lediga spelare jag hellre skulle ta in till förmodad billigare peng och som är mindre riskfyllda.

71 var ingen president när Timrå ramlade ur SHL.

Knylan: Lauritzen spelar väldigt sällan center.

Röda Tallen: Dahlén kommer vara en av seriens största dragplåster. Det är nog lugnt på den fronten.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2016/2017
JobbaPuck: Timrå har långt ifrån bara valpar. Spelare som Jens Westin och Johan Persson är i sin prime och spelarna från Boyce-generationen är 22-24 år nu. Andreas Molinder blir nog dessutom kvar. Värvar gärna in någon/några fler i 24-27 års ålder också.

Det viktiga, om Lauritzen nu skulle sajnas, tror jag blir hur han hanterar en mindre roll om han inte är lika vass som du vill få honom till. Att han inser att Sebastian Lauritzens framtid är minst viktig av alla spelare i Timrå IK.

Tycker sådana som Hynning är ett bra exempel i AIK. Han behöver inte spela power play längre men jobbar hårt och tar box play med sin smartness etc. Ger utrymme åt de yngre att utveckla det de är bra på.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2016/2017
Puckat: Enligt säkra källor så tror jag Hamrins blogg skulle vara tveksam till en värvning av Lauritzen, tråkig som han är.

Jag tror han skulle lägga fram argumentet att Timrå i första hand borde satsa på spelare som är på väg upp i karriären, inte ner. Ledande roller i laget ska innehas av spelare som är på väg uppåt alternativt är i sin prime och att spelare som varvar neråt får finna sig i att kunna ta de roller som blir över på ett bra sätt om de ska in.

Jag tror däremot att bloggaren, flexibel som han är, skulle vara överseende med detta om det var Henrik Zetterberg som ville varva ner i Timrå.
+18
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Pihl1337: Go for it!

Även om det är bra med många uppslag och idéer så lägg det på lagom nivå för er så det inte riskerar bli för stort för att genomföra.

Jag skulle vara nöjd i att bara kunna lyssna på två hockeyintresserade snubbar som vädrar sina egna tankar om det som händer i och runt klubben och hockeyn. Det är alldeles för få supportrar som kliver fram och tar medial plats i den här klubben. Kan det sedan kryddas med någon intervju så är det bara bra.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: J18/J20 laget 2016/2017
juniorkollen och kulltorp: Jag såg Jonathan Hansson i Modocupen och gillade vad jag såg då. Offensiv back, bra spelsinne, skicklig med pucken, rörlig.

Trist för Timrå dock att Nils Höglander valde att flytta vidare. Hade även gärna sett att Jakob Lundberg fått chansen, men hård konkurrens om platserna.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: J18
kulltorp: Det är lite synd att j-lagen och U16 spelar samtidigt. Både J18 och U16 får spela utan sina vassaste spelare då man så klart prioriterar de äldsta lagen först.

I kväll hade Modos J18 alla sina bästa tillgängliga och med tanke på hur jämnt det ändå var kan man ju tänka sig att Elias Pettersson hade kunnat vägt över till Timrås fördel i J18-matchen om inte J20 spelat samtidigt t ex.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - Mora IK 2016-02-26
nectis: Det här med att ta upp Emil Berglunds pappa som anledning till hans plats i tid och otid, som flera gör, tycker jag är onödigt och även orättvist.

Innan denna säsong har han förtjänat sitt kontrakt på egna meriter, tycker jag. Titta vad han presterat i poäng i J20 och HA innan denna säsong samt att han alltid spelat med mycket hjärta i sitt spel.

Det "bananskal" han möjligen fått är ju att Timrå IK ramlade ur SHL och föll ihop ekonomiskt precis när han kom upp, vilket gjorde att man kunde ge plats åt ovanligt många juniorer just då.

Det som varit extra kul den senaste tiden är att just det där gamla hockeygymnasiegänget med Berglund, Wedin, Öhrn, Boyce m fl är de som jobbat hårdast och visat mycket hjärta i matcherna.
+17
Kommentera

Timrå IK > Sv: J20
El Maco: Det där går fram och tillbaka. Det senaste, och som jag tror gäller fortfarande, är att SHL-klubben får kvala om den hamnar på kvalplats. Däremot så kan den inte åka ur. Förloras kvalet går både vinnaren upp och SHL-klubben blir kvar. Serien blir ett lag extra. För KHKs del kräver det ju att A-laget klarar sig kvar för att det ska gälla om de hamnar i den sitsen.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Corvo: Först en "Faktareglering": Sebastian Erixon fick chansen istället för Erik Gustafsson som tackade nej till att spela i A-laget utifrån att det skulle äventyra hans möjlighet att spela på college. Gustafsson är född sent på året och utvecklades senare än Moe och Sjödin som du nämnde. Sådant betyder mer än man tror. Både Elias P och Dahlén var inga superhögt ansedda talanger på riksnivå i U16 och i början av U17 heller t ex.

När det gäller Algot Landin spelade han i J20-lagets första PP i helgen (som enda back till Elias, Dahlén, Sirén och Kalte) som lagets yngsta spelare så han är absolut en spännande talang. Däremot är den två år äldre Marcus Hardegård före i kön till A-laget. Hardegård som haft en skadedrabbad säsong men som besitter både storlek och skicklighet. Lär spela med A-laget nästa säsong om inget oförutsett händer.

När det gäller att ha koll på juniorerna överlag så finns det goda möjligheter för det oavsett var ni bor. Skaffa ett konto på Live Arena så stödjer ni även Timrå IK.

I morgon möter man Malmö hemma och länk till sändningen finns här: http://sports.liveare...ndex/44194

Nu när A-laget har ett litet uppehåll så är det ett bra tips att stilla matchbegäret med.
+16
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
El Maco: Patrik är pappa till Filip.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly season 15/16

kulltorp: Familjen har flyttat.

Åt andra hållet har Timrå en spelare i Västerbottens lag. Nils Höglander som flyttat hit och tagit plats i J18-laget redan.

Redigerad kommentar

Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

250kg kärlek: Bra sammanfattat.

Föreningen har sedan man åkt ur haft en hedervärd långsiktig agenda där nedskärningarna till största del gjorts på A-lagsprodukten. Detta har dock inte gått ihop eftersom man har haft stora kortsiktiga ekonomiska problem med en omöjligt stor och fast kostnadsbörda. Kommunens beslut ger så klart bättre förutsättningar för den långsiktiga satsningen med ungt A-lag, ett starkt hockeygymnasium och en ännu bättre ungdomssektion.

Den långsiktiga satsningen känns ändå som rätt väg att gå och den gör att man kan se sig i spegeln trots den enorma soppa föreningen varit i de senaste åren.

Nu, mer än någonsin, behöver supportrarna verkligen sluta upp och att klubben kan höja sitt publiksnitt. Det är också av stor vikt att A-laget börjar prestera bättre. Timrå IK behöver börja nosa på toppen snarare än botten av serien utan att göra av med mer pengar än man har. Klubbar som blir fast i mitten eller i botten av Hockeyallsvenskan får i regel ekonomiska problem, även med låga arenakostnader.

Timrå IK kommer från och med årskiftet till 2018 betala fem miljoner i årlig hyra till kommunen. Är Timrå IK då fortfarande ett mitten-/bottenlag i Hockeyallsvenskan med ett publiksnitt under 3000 så kommer föreningen inte kunna överleva på elitnivå, tror jag. Helst skulle Timrå IK vara åtminstone en seriös utmanare till att gå upp i SHL då.

På tal om supportrar som sluter upp så bör Lars Källgren få en extra klapp på axeln. Källgrens argumentation har faktamässigt varit överlägsen den som politiker eller andra åsiktsbärare i arenafrågan lyckats återge. Det blev tydligt även under fullmäktige i går att oavsett om man tycker det är en bra eller en dålig lösning för kommunen så finns det ingen lösning som för kommunen blir bättre än den som beslutades.

Nu är det upp till Timrå IK och oss anhängare att göra detta till ett så bra beslut som möjligt för kommunen.

+16
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Andersson: Nja.

Timrå IK behöver nog all publik de kan få. Timrå IK bör nog också vara ödmjuka inför den demokratiska processen, även om det är frustrerande läsning många gånger hur vissa spelar ut alla sina kort för att motarbeta beslutet som oavsett kommer fattas.

Timrå IK behöver mest av allt lyckas med sina ekonomiska ambitioner efter det kommande beslutet om arenaköp. Så länge man inte gör det kommer man vara ett lättillgängligt slagträ i det politiska spelet. Hur än snedvinklat, spetsformulerat och orättvist det kan tyckas.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
luffaren: ...med att kommunen köper arenan vid nästa fullmäktige och att samma majoritet sitter kvar nästa mandatperiod.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly season 15/16
JobbaPuck: Hans, som jag förstått det.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly season 15/16
JobbaPuck: Vänt hem till Uppsala och förmodligen Almtuna.

Redigerad kommentar

+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly season 15/16
lungan: Juniortrupperna.
+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Per HApps: Synd. För jag tror du hade kunnat bidra till goda ting.
+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

Per HApps: Jag är inte postlådan för kritik till supporterklubben.

Som jag skrev till JobbaPuck... Förmedla dina goda idéer och erbjud att hjälpa till i den mån du kan. För goda idéer har du gott om och har alltid haft. Du har varit viktig i periferin.

Det är som sagt viktigare än någonsin att se framåt nu. Supportrarnas stöd kommer vara mycket viktigt nu och de kommande åren. Växer inte supportandet så växer heller inte klubben.

+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
JobbaPuck: Det låter som du har många bra tankar och idèer. För dem vidare och hjälp till i den mån du kan.

willysson: Supporterklubben har varit fantastiskt bra under flera perioder och din period och era insatser är definitivt något att vara stolta över.

Nu behöver VI (supportrar och huvudförening) se framåt och jobba för att kravla uppåt igen. Att som supporter åtminstone bli medlem i supporterklubben är en bra start.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
JobbaPuck: Vill vi inte bidra själva får vi det engagemang vi förtjänar. Jag upplever dock att alla kriser väckt upp ett och annat sargat supporterhjärta.
Det har kanske aldrig varit så viktigt att se framåt och att engagera sig som nu.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
El Maco: Optimist? Snarare logiskt. För vem skulle det scenariot vara en bra affär?
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!

El Maco: Nä till "Risken finns att vi står där, visserligen skuldfria, med hög hyra och utan eget kapital när allt är klart."

Kommentera


Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Knylan: Högre hyra ger högre försäljningspris som ger högre eget kapital efter försäljning för ett då skuldfritt Timrå IK.
+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

El Maco: Jo, Bert-Ola är hedrad av AIK, som jag skrev. Tycker dock inte det hindrar en hissning hos oss, moderklubben.

Nej, Andersson och Jacobsson hänger i Cloetta också.

+2
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

hubbenorlen: Jag tycker också Näslund känns tveksam även om också han hann göra ett ganska bra namn för sig redan innan han lämnade, trots att det var tidigt. Förmodligen den bästa pojk- och juniorspelaren klubben haft.

Problemet med mest matcher är att det spelas mer matcher nu. Det finns ganska många spelare som matchar Robban, Styf etc om vi tittar på antal säsonger istället. Då blir det genast många namn som ska upp om man bara har "trotjäneri" som argument.

+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

hubbenorlen: Att ha rättvisa hissningskriterier över hela klubbens historia skulle inte jag beskriva vara ett "PR-event" utan snarare en bra hyllning av klubbens historia. Att onyanserat prioritera att hissa nutida trotjänare för att vi som är fans i dag har mest realation till dem skulle på ett sätt vara att dissa klubbens hela historia.

+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
I tröjhissningsdiskussionen tycker jag många är lite för färgade av spelare i modern tid. Ska en sådan som Styf upp så undrar jag vad kriterierna för det är?

Är den största meriten att man spelat många säsonger så blir det väldigt många namn i taket till slut.

Jag skulle önska att taket ska vara för väldigt få utvalda och att det ska vara väldigt bra spelare där. Jag tycker det är sådär som utomstående och se namn som Mats Andersson och Stefan Jakobsson i taket i Linköping t ex även om de säkert var viktiga för klubben.

Mats Näslund är dock inte given i min bok, mest för sin korta Timråtid. Påminner lite om att Modo har Anders Hedberg uppe.

Jag hade valt Bert-Ola Nordlander som nästa namn. Han spelade totalt åtta VM och två OS. Som W/Ö-spelare gjorde han sju säsonger och vann bl a VM-guld 1962 när han representerade klubben. Han gjorde också nio säsonger i AIK och är hedrad där. Moderklubben är dock vår klubb.

Sedan vette tusan om det inte räcker med namn däruppe tills Henrik Zetterberg ska upp. Det finns många värd att hylla men som sagt, i taket ska man ha varit väldigt bra för att vara.

Så tycker jag. Mest intressant vore att höra vad Timrå tycker. Det var ett ganska fattigt pressmeddelande.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: J18

157620: Timrå åkte ut i semifinal 2001 och 2003 på J18 när inget brons delades ut. 2011 var man fyra. 2004 var man i SM-final för U16.

+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
EArk: Nä.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Räddningstråden - nu ger vi järnet!
Timrå Icon: Håller med! Lars "Kongo" Källgren har nog varit vår störste kämpe efter "Nollan" denna säsong. Imponerande engagemang hela säsongen!
+17
Kommentera

Timrå IK > Sv: Stämningen i Sydkraft Arena!

El Maco:

8. E.ON Arena

Klubb: Timrå

Publikkapacitet: 6 200

Kommentar: Här spelades det SHL-hockey så sent som för två år sedan och E.ON Arena känns fortfarande fräsch, även om kostymen är alldeles för stor för klubben i dag. Men lär knappast vara ett av de lag som går upp. Den tiden är förbi.

Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

Kongo: Ja, du blandar ihop. -5,5 miljoner är från tidigare säsong. Säsongen med Jokela & Co och 10:e plats resulterade i ekonomisk vinst på pappret men var i verkligheten ett ännu större slag mot ekonomin än tidigare. Det här har jag bloggat om.

Redigerad kommentar

Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

Kongo och Per HApps: Nä.

Timrå IK gick med vinst det året. 400 000 kr eller något liknande. Det berodde dock på att man bl a fick in förskott på dåvarande driftbidrag, vilket räknades in för att dölja det egentliga resultatet då det hade riskerat elitlicensen.

Det jag vill ha sagt med det är att den ekonomiska kraschen hade nog rullat igång en bra bit innan Anton Lander gjorde det där målet. Det målet räddade existens och möjlighet att rädda upp situationen. Dock tvunget att göra superbra resultat med den billigaste truppen, vilket inte helt oväntat sket sig.

Hade dock Timrå IK än i dag lyckats hanka sig kvar i högsta serien hade utsikterna för att vända det här nog varit bättre än de är i dag.

+3
Kommentera

Timrå IK > Sv: #tackTIK - var med och bygg ett långsiktigt starkare Timrå IK
Berglund: Jag är gärna storsint, men inte SÅ storsint. Jag har givetvis inte skänkt de pengarna.
+14
Kommentera

Timrå IK > Sv: Vad är viktigast för att öka publiksnittet?
Kongo: Jag röstade på översta alternativet. Skulle det komma mycket ny publik lär stor del av den tidigare följa med. Tror jag.
+2
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Försäsongen 2014
Bragd-Birger: Jag som trodde din frånvaro berodde på att du funnit ro i själen med att Kent Norberg är tillbaka i klubben.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 14/15
SMÅLAND: Meningen som aldrig skrevs.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Värvningskampanj
Kongo: Min åsikt är att det vore bättre om t ex supporterklubben organiserade den i s f. Tror inte det är bra för klubbens varumärke att köra insamlingskampanjer varje säsong som om det vore en del i verksamheten.

Å när jag skriver supporterklubben så menar jag inte bara de som sitter i styrelsen utan alla vi medlemmar.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: BIK Karlskoga-Timrå IK 2013-09-24

hubbenorlen: Jag tycker att det är tacksamt att de i a f löst en möjlighet att se alla matcher utan att måsta åka till varje arena.

Sedan blir det ju lite parodiskt att man ska behöva köpa flera olika abonnemang samt lösmatcher för att kunna se det men det lär väl utvecklas med tiden. Precis som kvaliteten på sändningarna.

+1
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...

nils: Nej, åldersstruktur är en ganska liten del i den jämförelsen. Förstår inte hur du kunde fastna på det.

Rimligheten ligger snarare i liknande publikunderlag sista säsongen i Elitserien och kvaliteten på laget i Hockeyallsvenskan. SSK:s 24 % är en hög siffra om du jämför med andra lag. Djurgården tappade bara 20% men jag tycker inte att de är jämförbara med TIK på samma sätt.

Sedan är det svårt att gå längre tillbaka i jämförelsen eftersom statusen på Hockeyallsvenskan vuxit så mycket på senare år. Det är mer mediabevakning, artiklar, bra TV-sändningar med underhållande ishockey, mer prat om matcherna etc. Sådant påverkar intresset stort.

Första säsongen med Hockeyallsvenskan 05/06 så snittades 1900 per match i hela serien medan 3224 var snittet förra säsongen.

Kommentera

·