Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

« · 1831723 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Fortsatt underhållning från apfabriken.

Läste igenom årsredovisningen och skrattade så att tårarna sprutade! Inte bara för att det vimlar av språkliga fel och stavfel utan än mer för det komplett intetsägande dravel som dras upp i form av ord, ord och mera ord.

Allra lustigast är att se hur de varje hår hittar på en ny definition för att låtsas som att de håller löftet om att "5 av 10 spelare ska komma från bygden" vilket de förstås aldrig hållit - tänk bara på att de hade 83% köpespelare när de gick upp i elitserien!

Ett tag körde de ju med den kreativa omskrivningen att spelare skulle tas direkt från junislaget upp i A-laget för att få räknas som kommande från egna led.

En helt annan grej, förstås, jämfört med att 5 av 10 spelare ska komma från bygden. Eftersom de då kunde låtsas att även spelare de snott utifrån kunde räknas in som "från bygden".

Men det räcker inte längre så nu har de kommit på en ännu svagare variant - hör bara: "För att räknas som egen spelare i A-laget ska en spelare – enligt beräkningsmodellen som Skellefteå AIK använder – ... ha en bakgrund i klubbens juniorverksamhet."

Hör bara! "ha en bakgrund"!

Ja helledudane. Köpelagens köpelag fortsätter att trixa med orden och anpassa definitioner och tolkningar bara värre och värre för att fortsätta ljuga. Med den "nya" räcker det alltså att en spelare kört en match med junisarna och Vips! så är det egna led.

Eller det kanske snart räcker med att ha sett junisarna spela för att "ha bakgrund". Med den nya lögnen kastar man in highsticking Lindström - som från 15 års ålder till 26 års låder lirade fr a i MooDoo och dessutom andra klubbar som "egen spelare".

Snart räcker det väl med att spelarna finns i Apschtaan INNAN första hemmamatchen - typ anlände på morgonen matchdagen - för att de ska "komma från bygden".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hahaha! Jag tror fan i mig att det är ett riktigt bottenbetyg till Skeås köpesspe...jag menar legoknek...jag menar frilans...jag menar hor...förlåt, hockeyspelare att den där vinglige vinner en försäsongstävling. Liten och ointressant spelare som aldrig kommer bli något större namn inom hockeyn, precis som alla andra juniorer från den där klubben på senaste år. Jag skulle bli otroligt förvånad om den vinglige är kvar mer än nästkommande säsong eftersom han då fyllt 20 och den ekonomiskt obegåvade stornäsan lika gärna kan fylla på med en yngre, billigare och minst lika ljummet talangfylld junior från "bygden". Det måste vara omöjligt att misslyckas med att fylla tomrummet efter den vinglige i vilket fall som helst. Sedan kommer den vinglige troligtvis tillbaka till sekten om 5-10 år då Skeå har ekonomiska och sportsliga problem och presenteras som en 100 % egen produkt :)

Trevlig midsommar till Sven och alla andra trevliga och hockeykunniga människor här inne, oavsett favoritlag. Tidigt imorrn bär det av till världens finaste skärgård, dvs Luleå skärgård, tom söndag för ett redigt firande :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Besökte Apans officiella sida. Tänkte det skulle bli intressant att ta del av alla analyser av den ekonomiska kollapsen, alla åtgärder som övervägs och så vidare - men där står ingenting!

Tydligen lägger de i vanlig ordning aplocket på och översteprästen står fast vid gårdagens uttalande då han utsåg den publik som inte dykt upp som skyldiga till förlusten på 17 miljoner.

Apklubben och dess ledning är bara ansvariga de år då apklubben gått pluss. Då är det inget tackande till publiken eller liknande utan bara slå sig för apledarbröstet och förklara att de är hockeyekonomins raketforskare. Trots att all vinst alltid berott på att kommunaldopingskommunen överfört >10 miljoner under året - som vanligt.

I stället fläskar man idag på med en jätteartikel och hyllar en apspelare som vunnit pris! Självfallet en sensation en säsong när Apan kastats ut ur Europamästerskapet redan i åttondelsfinal, ur svenska mästerskapet i kvartsfinal efter att ha kollapsat i serien och landat på en sjätteplats. Förluster, förluster och fler förluster.

Men nu vann en Apspelare och hela Apan hurrar! För att vara riktigt säker på att en apspelare skulle vinna tillät man bara just apspelare att delta i en lokal Triathlonvariant kallad tåsontråfyn; med ett gäng lokala kraftprov. Såg inte just vad de bestod av men det var nog fiskdamm, paraplydrinksis, ansiktsmålning och banjo för sexfingrade. Tydligen vann en köpespelare, med den lokala terminolgin kallad från egna led.

Hallelujah!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Golden Knights har fått 72 timmar på sig att välja vilken spelare de ska ta från vart och ett av de andra 30 lagen och om 26 timmar - 02.00 torsdag morgon svensk tid - får vi besked.

Jag tror inte att deras val i princip är intressanta från egen horisont, annat än vad de indirekt får för konsekvenser.

Skulle de plocka t ex Ullmark blir det intressant att se vad Buffalo gör.

Och i annat fall kommer de förutom Fleury att plocka några vakter till vilket innebär att det blir totalt fler platser för alla andra. Visserligen kanske de kniper några andra hyggligt starka för att sälja dem vidare och tjäna på transaktionerna. Men i vilket fall kommer det att röra om i grytan, vilket kan betyda att det blir öppningar för Anders Nilsson.

Anders har ju fått sådana öppningar tre år i rad nu och tagit chans mycket bra och ibland extremt mycket bra. Och för varje gång har han mer erfarenhet och fler verktyg och är ännu bättre beredd.

Om tio dagar blir han dessutom un-restricted free agent och har för första gången sedan 18 års ålder regelmässig rätt - i NHL-ögon - att själv besluta vilka han vill tillhöra. Senaste tio åren har han tillhört NY Islanders - Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers - St Louis Blues - Buffalo Sabres - men det har hela tiden varit klubbärgarna som bestämt vilka han ska "tillhöra". Nu är det han själv som bestämmer.

Och nu är det väl känt att han är en definit NHL-ready vakt som kan gå in som minst tvåa och leverera utmärkta siffror under 20-30 matcher en säsong. Skulle han inte blivit satt på bänken hela våren i Buffalo - eftersom de ville testa hur många matcher Robin kunde ta utan att bryta ihop - hade Anders fått köra 40-50 matcher i år. Så får han en rejäl chans i någon klubb på en förstaspade tror jag att han kan knipa den. Vi får se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, otroligt Frölunda gick 29,5 miljon back 2011.

Det var då en extremt uselt skött förening, ledd av sparkbollsledare som vare sig hajade sig på hockey eller brydde sig.

År efter år hade Frölunda landets bästa junisar men få kom att spela i Frölunda eftersom de sparkade iväg dem från klubben då de fyllde A-laget med köpespelare, förblindade av att har man pengar, använder man dem.

Frölunda köpte på sig så många spelare att de kunde fylla två lag med köpespelare och så sparkades de man inte behövde i september. Skulle de inte få någon annan klubb fortsatte Frölunda betala lönen, hittade de en ny klubb brukade det lösa sig genom att den nya tog halva lönen, men Frölunda betalade glatt visare resten.

Den där "strategin" märktes bäst på tränarsidan. Frölunda sparkade av princip alla tränare de anställde utom Conny Evengård. Ibland hann de sparka en tränare för en ny samtidigt som de fortfarande betalade lön för en tredje tränare och så höll man på i denna mest uselt skötta av föreningar, och allt eftersom man hade alldeles för mycket pengar och därför måste köpa, köpa och köpa ännu mer.

Köpkraften berodde på att man var ensam hockeyförening i hela västra götalandsregionen och därför fick alla sponsorer och all sparkbollspublik som måste ha något att göra under vinterhalvåret, om de nu inte stod ut att kolla armboll.

Men till slut gick det inte längre. Efter brakförluster a la den av eltifoso länkade beslutade man att göra sig av med sparkbollsmaffian och tänkte ut att i fortsättningen skulle man satsa på att plocka in egna junisar i laget. Därför anställde man Roger Rönnberg, då man fått för sig att han var bäst man för uppgiften, eftersom han nyss tagit Glud med småkronorna.

På så sätt gjorde man rätt och jag t o m lät mig att övertalas att lämna namnet Värsta Köplustan för laget.

Hur fungerar det nu?

Ja, fortfarande hyggligt tror jag, även om det är många av spelarna som kommer utifrån men satsningen på många unga spelare har i alla fall fortsatt.

Vad kan vi se för utveckling för Apan nu då?

Ja, som utomstående är man ju inte lika blind för verkligheten och inser att Apan haft några år med en generation av junisar som blivit dugliga hockeyspelare, bl a eftersom en stor del av dessa varit talanger som man fräckt snott av andra klubbar.

Men det där har vi sett förut. Klubbar som går riktigt bra, eftersom de får upp en samling duktiga spelare som ger laget en ryggrad. Pölsan, MooDoo, Djurgårn, Frölunda, HV - ja längre tillbaka definitivt också Luleå. Men numera är halveringstiden kort för gyllene generationer eftersom NHL/AHL köper sönder vårt spelarmaterial.

Och det har förstås hänt för Apan med.

Inbilska som de är av all sektspridd hybris tror de fortfarande "vi bara plockar upp några junisar" men si, det fungerar inte alls längre för junisarna är inte tillräckligt bra att försvara en seniorplats och får spela i flera år för att lära sig, till priset av förlorade matcher.

Apan har trott att de kan fortsätta, genom att betala dyrt för ett antal spetsspelare. Och eftersom de har pengar, tror de att det fungerar.

Men det fungerar inte nödvändigtvis. Vissa klubbar är jäkligt duktiga på att leta upp skitbra spelare till överkomligt pris, men Apan tillhör inte dem. De har en historia av väsentligen ej fungerande felköp men tror nu att på basen av en massa pengar kan de erbjuda högre löner till spelare som andra redan bedömt dugliga och är beredda att betala bra för.

Men fungerar det?

Som vi sett: nej.

Apan är förstås tvungen att acceptera och gilla läget, men indoktrinerade som de är av sina egna överdrifter för att inte säga lögner, fläskar de på medan de inbillar sig oövervinnerliga trots alla förluster - som de talar in sig beror på domare eller för att de helt enkelt inte "ville" vinna.

Ja, det ser ut som att Apan fungerade så länge de hade verktygen och att de fick verktyg berodde fr a på snodda talanger samt att NHL-scouten Anders Forsberg plockade ihop ett fungerande lag och fungerande hockey.

Men nu är det över och det är andra tider. Igen-kligen borde de väl anställa Särkijärvi igen och köra ultradefensiv för att gå på kontringar. Men inte Apan inte. De tror att de ska kunna blåsa förbi och skölja över alla motståndare, typ som Luleå Hockey gjorde första tio åren i Elitserien.

Nej, liksom Storbritannien under andra världskriget var tvungna göra sig av med Chamberlain och göra Churchill till prime minister behöver Apan skaffa sig en krigsledning eftersom de ledare de nu har - vars styrka är att sola sig i glansen av framgångar och mumla om värdegrund - inte kan hantera den nya situationen utan förlorar pengar så det stänker om det och inser inte faktum utan skyller bara på kommuninvånarna som inte fyller arenan.

Risken för Apan är att de fortsätter tro på "det som var förr" medan många andra förstått och gjort det bästa av den nya situationen. Och medan alla andra reser vidare mot nya mål och situationer, står Apan kvar på perrongen och undrar vad som hänt medan de väntar på nästa tåg. Som visar sig vara rälsbussen till Allsvenskan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Tackar tackar för upplysningen! Jag kom ihåg att även Frölunda hade hiskeliga minusresultat när de köpte/sparkade spelare och ledare som värst, men kom inte ihåg just hur mycket det rörde sig om.
Grattis förresten till ett bra resultat, mycket imponerande siffror. Hoppas bara att Dicken inte äter upp hela vinsten för er ;)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Frölunda innehar nog rekordet ännu dock ...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bwahahaha minus SJUTTON miljoner XD
Det måste ju vara ett nytt bottenrekord för Elitserien/SHL. Hur långt hade de egentligen räknat med att gå för att det där skulle gå ihop? Skulle det ens räcka med att de vann SHL-, CHL-, VM- och Stanley Cup-guld? Man blir glad över att se hur Skeås ledare missköter sig inom alla områden och förfallet har startat :)

Jag som varit lite orolig över Luleås ledare och hur de styr klubben mår genast mycket bättre. Inte ens Frölunda har väl varit i närheten av liknande minusresultat?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kan för övrigt meddela att Chris Abbott just nu sitter på flyget upp till Luleå och landar strax efter 23.
Kanske inte betyder ett skit men med på planet är han i alla fall.
Troligtvis bara besöka gamla vänner och fira midsommar i Norrlands vackraste stad men man kan ju inte undgå att spekulera.....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: He he, som eltifoso skriver gick Warulfven 40 miljoner plus i år och har nu ett eget kapital på över 100 miljoner.

Detta samtidigt som Apan går 17 miljoner minus och det egna kapitalet - enbart bestående av gratisinbetalningar på >10 miljoner från kommunaldoping, frigjorda genom släckta julgranar m m - reduceras raskt och är nu bara typ hälften av Warulfvens.

Apan hävdar ju att deras ekonomiska kollaps beror på att de åkte ut i kvarten och missade många hemmamatcher i slutspelet, samtidigt som de hade minskade publikintäkter och de utser alltså Apschtaans invånare som syndabockar.

Warulfven åkte också ut i kvarten, men hela >1500 åskådare extra per match tycks gilla hockey i Karlstad.

Samtidigt som Apan regelbundet som klockan i månadsskiftet juli-augusti rapporterar att intresset för hockey är "större än någonsin" och påstår sig ha rekordsiffror på åskådare vid "första isträningen". I år har Apan alltså flyttat "första isträningen" till Stora Scenen på Apschtaans Folkets Park.

Personligen har jag svårt att förstå hur de ska kunna träna hockey på en estrad men så tillhör jag inte heller sekten och har skådat ljuset i form av alternativa fakta.

Verkar som att inte Warulfven gjort det och går 60 miljoner starkare än Apan under säsongen, dock utan att ha betalt minst 12 miljoner för ett trött fläskberg.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Snyggt! På gamla SvenskaFans höll ju det stora apmonstret på med ideliga inlägg för att förklara att Luleå bestod av inköpta gnetfinnar och sargutdyrkande smålänningar till dess någon iddes informera monstret om att Apan hade fler av vardera än Luleå:-)

Och nu tillrättavisar du det lögnaktiga apmonstret igen:-)

När vi tidigare idag diskuterade CryBerts s k hjärta - det som karakteriseras av att han blir ledsen i ögat och gnäller - insåg jag att när man talar om hjärta hade våra supportrar för några år sedan en kampanj kallad "100% Luleåhjärta" och samlade in pengar som därefter skänktes till klubben som stöd för junisverksamheten? Och jag vill minnas att du och jag, kompis, tillsammans skänkte 15-20% av de medel som samlades in och överlämnades.

Då kan man tala om hjärta.

På något vis får jag uppfattningen att vi visade mer hjärta än CryBert, som gjorde det genom att gnälla och skälla på domare?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ha ha words Sven!
Sen toppar det stora apmonstret med att förkunna att Luleås alla finnar kommer faila.....öh men vänta nu....Luleå noll (zip, nada) finnar, Apan 1 finne Årtio.
Inte lätt räkna med sex fingrar och troligtvis fortfarande chockad efter årtusendets sämsta bokslut.
Man blir glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det lilla Apmonstret förklarar att han "känner" att den ekonomiska kollapsen innebär att LAGET nu blir mycket hungriga på vinster och kommer att vinna allt.

Det stora Apmonstret lägger till att nu är Köpelagens Köpeklubb historiens bästigaste i Norrland och att en fd Apa fick spela i VM senast samt att Linus Lindström preliminärt är uttagen till fjärdelinan för Småkronorna "bevisar" hur "totalt" Apan dominerar svensk hockey.

Ja. Man tar sig för huvudet. Att apmonstren var slut i huvudet visste man ju. Men att de var så råkorkade, det hade jag ingen aning om.

Här har Apan ööööst ut 12 miljoner på ett fulspelande, filmande, fuskigt fläskberg som knappt orkar över isen och ofta var avstängd och sedan har Näsan hoppat - in efter alla galna felbeslut Aplasse J tog, sedan han myglat bort Anders Forsberg som med kompetens, sans och måtta byggde ett Gludlag - och Näsan öser ut ytterligare miljoner. Nu köpte han en sparkad NHL-vakt. Nu köpte han in Bud Holloway - som gått bra utanför Apan, men slöat till numera. Vidare betalar han stort för Oscar Möller och highsticking Lindström.

Näsan öööööser ut stålar på spetsspelare, men för övrigt har han inte mycket att komma med trots alla de köpt in. Senast fyllde han på med junisar som inte alls räckte till och alla misslyckanden ledde till att Apan tappade de återkommande seriesegrarna och föll som en sten till sjätte plats.

Samtidigt som de har ett lag med en massa otillräckliga junisar från "egna led - hälften är snodda, köpta och utbildade av andra - är de tvungen att köpa, köpa och köpa allt mer.

Och ändå duger de inte. Det s k "apspelet" är totalt sönderläst och de flesta lagen i ligan vet hur man sänker apan, som då intet har att sätta emot.

Samtidigt står sektprästerna coacherna och lever kvar i en tid som aldrig funnits, förklarar att enda orsaken till att de förlorar är fel på domarna. Att motståndarna helt enkelt är för bra finns inte i detta självhävdelsens Mecka på jorden.

Lika snurriga i bollen från apa till apa och högst upp står översteprästen och ljuger bort faktum; förklarar att 17 miljoner förlorade de inte pga att de helt korkat la 12 miljoner på det trötta fläskberget och i övrigt köpte in ett antal dyra legoknektar, utan allt var "andras fel" nämligen publiken som inte kom i tillräckliga mängder. Kan det kanske bero på att de närmast sörjande är de som bäst kunnat genomskåda lögne...jag menar apsanningarna? Vi looooovar dyrt och heligt att 5 av 10 spelare ska komma från bygden, lovar Apan, och får kommunldoping som landet aldrig förr varit med om, till priset av släckta julgranar.

Och sedan tar de sig till elitserien med ett lag som till 83% består av köpespelare, medan de sparkar det fåtal som kommer från bygden. Och sedan börjar de skriva om och definera på nytt för att på något sätt låtsas som att de kör med dominerande egna produkter från egna led medan alla ser att Apkejsaren är naken och de talanger de snott av Umeå och Norrbotten får de inte längre utan fyller bara på genom att köpa, köpa och köpa ännu fler spelare från "bygden" i UMEÅ, ÅSELE, LYCKSELE, ÖSTERSUND, STRÖMSUND, ÖRNSKÖLDSVIK, KIRUNA, NYBRO, SPÅNGA, STOCKHOLM, ÅBO, TIMMINS, ELLERSLIE-VIDERSFORD, WAPELLA, WEST ISLIP och strax ULEÅBORG!

Välkommen till första isträningen, mässar approfeterna, och förklarar att numera "tränar" hockeylaget på Folkets parks stora scen, och den enda närvarande isen finns i paraplydrinkarna de sörplar i sig innan de under Thomsons ledning tar itu med den verkliga fysikträningen; att hantera spöet vid fiskdammen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, "CryBert" med stort hjärta, ja. Det är väl något alternativt fakta de hittat på för att kompensera att när det gäller ett annat organ - som bara skiljer sig genom ett "n" isf ett "t" har ingen kunnat lokalisera något sådant hos nämnde CryBert.

"Det är skönt med män som visar känslor" förklarar CryBerts kompis Swikegård; han, som alltid annars har en och samma åsikt om allt och alla: tackla! Slå! Krossa!

Men han kanske har rätt? Problemet är det att de enda känslor jag sett CryBert visa är genom att vara missundsam, vägra erkänna att motståndarna spelat bra, sticka dolken i ryggen på chefer, gny som en gris när journalister skriver sanning isf apsanning. Samt gnälla som en kärring, och det är väl kanske det som är "manligt" - att uppföra sig som en käring - enligt swikegård.

Såg förresten att Sexpressen fått till det snyggt, genom att dels informera om Apans ekonomiska kollaps, dels ovanför denna rubrik lägga en bild på den Apa som står för merparten av den förlusten. Fläskberget, som i egen ficka tankat ned 12 av de 17 försnillade miljonerna.

Vidare sprids informationen om "Apans första isträning" 8 augusti över landet (se bild). Vi som vet vet att den kommer att utspelas på stora scenen på Folkets Park, där den enda isen är den i paraplydrinkarna som mammorna läppjar på medan barnen prövar lyckan i fiskdammen.

Man blir glad.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Hä hä, stort grattis! Men så har Warulfven erfarenhet tillräckligt att inte slänga iväg 12 (visserligen kommunaldopade) miljoner på ett trött fläskberg:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Absolut! Du har helt rätt i dina slutsatser kamrat.
Apan räknar på 6 fingrar och får svar ingen normal begriper.

Och betr Berts "stort hjärta" kan meddelas att det inte är bra att vara utrustad med ett stort hjärta.
En kamrat till mig har ett sådant och han fick frisedel från militärtjänsten. Han var för övrigt född och uppvuxen i Skellefteå........

17 meloner minus.....fy fan jag kan inte släppa tanken, hur i hela hvete är det möjligt? hybris? Hur som....man blir glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Färjestad släppte också resultatet idag.
I runda slängar 60 miljoner bättre resultat än apan.. skönt med ett eget kapital på över 100miljoner. Elitlicensen säkrad😎
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Appravda menar att "det var en rejäl ekonomisk smäll" vilket verkar lite ljumt när de för två veckor sedan om Luleås resultat förklarat att "ett sällsynt dåligt ekonomiskt resultat".

En rejäl smäll låter ju som lite mindre, jämfört med sällsynt dåligt.

Man skulle ju spontant tro att -17 miljoner är liiiite värre än -4,9 miljoner, men det stämmer tydligen inte. Kanske har Apan räknat på alternativa fakta?

Skillnaden mellan Apans förlust och Luleås förlust är alltså 12 miljoner. Vilket är precis vad Apan minst betalade för fläskberget.

Troligen har Ap-Pravda ansett att kontraktet med fläskberget inte räknas eftersom det var Aplasse J som skrev på det och han har ju nu dragit.

Dessutom kanske de anser att i samma anda kan de rälna bort inkomstförlusten på de åskådare som slutat gå på matcherna eftersom de inte stod ut med att se fläskberget skämma ut sig.

Och räknar man alternativt på så sätt på sex fingrar är ju Apans förlust mindre än Luleås.

Så måste det vara.

Köpelagens Köpelag samlar sig för framtiden. Närmast i form av "första isträningen" som i år sker 8 augusti på Apschtaans Folkets park, stora scenen. Bedrägeriet fortsätter. Efter "träningen" kommer Apan som vanligt att förklara att "hockeyintresset är större än någonsin i Apschtaan" medan läkarna fortsatt töms på åskådare som inte gitter se ett lag väsentligen bestående av köpespelare och enstaka odugliga junisar som plockats in för att dravelljuget om "spelare från bygden" ska fortsatt ljus om.

Apans lögner om "första isträningen lockar rekordpublik" har ju bestått i att med fritt inträde haft fiskdamm, bordshockey, paraplydrinkar och banjomusik i ishallen och de flesta apspelarna har varit där, men något med hockey att göra har det förstås aldrig haft och någon ishockeyträning har naturligtvis inte förekommit vid den s k "första isträningen".

I år skiter Apan t o m att vara i arenan och i stället ska de köra på Stora Scenen på Folkets park, ungefär som vore det musikartister på skansen eller liseberg, men det blir förstås samma program och det enda Apan ids göra för att ljuga vidare är att de plockar bort ordet "is" eftersom den enda närvarande isen blir den i paraplydrinkarna, och nu döper de om "första isträningen" till "första träningen" men det är samma lögn ändå.

Ungefär som när de översätter det egna Aplöftet på att "5 av 10 spelare ska komma från bygden" till att majoriteten ska vara "ur egna led", "egna produkter" samtidigt som de tar sig till Elitserien med 83% (!) köpespelare och lirar vidare med trupper dominerade av köpespelare trots att de döper om talanger de knyckt till "egna produkter" och hävdar att andra som sedan 15 års ålder utbildats 5-10 år av andra klubbar som kommande från Apans "egna led".

Travesterande Mark Twain förklarar vi att det finns tre typer av lögn: Lögn, förbannad lögn och Apsanning.

Man blir glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
I sjunde och avgörande kvartsfinalsmatchen mellan Apan och Frölunda i våras avgjorde Frölunda i fjärde perioden.

Innan dess hade Apan haft en chans men en tappad/kastad spade av Frölundavakten Gustafsson påverkade pucken och Apan kräääääde straff vilket de inte fick. Senare på våren höll väl en av domarna med om att de kunde dömt straff där, vilket fläskandes upp rejält på Apans hemsida där de då hävdade att a) det skulle varit straff b) Apan skulle ha målat och därmed vunnit kvarten c) Av bara farten hade Apan sedan tagit semi och final också.

Efter matchen tackade Apans coach CryBert Frölunda för god match, berömde Frölunda för en stark insats och önskade Frölunda lycka till i slutspelet: "– Det här är sorgligt. Vi har ett gäng krigare som kliver in på isen varje dag. De kämpar för varandra på ett sätt som är fantastiskt. Pojkarna är värda att spela vidare, så det här är förbaskat tråkigt. Att de inte får betalt för det hårda jobb de lägger ner – det är sorgligt, säger han i C More. Och fortsätter: – Det är fruktansvärt bittert att vi inte tar oss vidare. Jag hoppas att hela Skellefteå och hela Hockeysverige har sett att det här är ett krigargäng som har gått in i en fruktansvärt tuff miljö men som har levererat. De spelar för att vinna, de spelar helhjärtat, med stort hjärta för Skellefteå och för varandra. Det ska hyllas. Det är det som är bittert just nu, att de inte får lön för mödan."

Och som alla förstår är det Apans tolkning att "ett fruktansvärt domarmisstag" är den helt dominerande orsaken till förlusten på 17 miljoner.

Att Apan själv betalat ett trött fläskberg minst to12 miljoner för två misslyckade säsonger då han knappt orkat ta sig fram på isen för att bakifrån överfalla målvakter och backar, när han inte varit avstängd för detsamma vilket han iofs varit många matcher...nejdå, det har inget med saken att göra. Ingenting alls.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 17 meloner minus....hur är det möjligt? Och med all säkerhet friserade, kreativt boförda siffror som är ännu sämre sett med apögon. Nej nu blev man ta mig fan glad på riktigt!

Blir till att gräva upp några fler lekparker, dräpa svanarna i svandammen, ge fan i att skotta snö och låta Pea ta betalt för parkeringar i hela kommunen, nu är det allvar.....

Nej festen är över och kvalspel väntar för junnisgruvan har sinat för nu för tiden finns inga prospectes NHL vill ha. Dvärgarna blir på sin höjd proffs in NLA eller KHL och går gratis.
Se bara på årets NHL-övergångar. 2-0 till Luleå och finfina pengar 13 mil norrut.
Man blir glad!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att apmonstren efter första förskräckelsen kommenterar Apans katstrofresultat.

Det lilla apmonstren förklarar att han tänkt om och att förra årets satsning på mental nedträning inte var någon höjdare.

Det större apmonstret tolkar fakta, tar fram alternativa fakta och drar slutsatsen att Apan är bästigast.

Det tredje apmonstret är som vanligt försvunnet men när han vaknat kanske han kan ta ställning till vilken av förklaringarna nedan som ligger närmast till hands:

a) Apans förklaring att "det var fel på domarna" vars misstag ledde till att Apan sparkades ut i kvartsfinal.

b) Betalar man minst 12 miljoner för ett fläskberg som knappt kan stå på skridskorna med en acceleration som får sniglar att de sig vindsnabba, då...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, inför Las Vegas draft av 30 spelare i morgon har jag ju tittat på vaktsidan och läst kommentarer överallt.

Man kan ju lugnt säga att de i NHL har ett rätt knepigt sätt att bedöma vakter. Dels ska de numera vara stora, vilket betyder minst lika mycket för vakter som för spelare numera i NHL-ögon. Vilket förstås är en fördel för Anders.

Men sedan handlar det nästan uteslutande om stats och ålder om man nu inte redan sitter på ett flerårigt kontrakt med hög lön för någon klubb - har man ett sådant kontrakt anses man "bevisad duga för en förstaspade" även om man säsong efter säsong levererar stats som typ nr 50 på listan bland NHL-vakter. Ungefär som skit samma, vi "vet" ju att är det en avgörande final kommer vederbörande att mura igen "eftersom han sitter på ett monsterkontrakt".

Ja, fy fan, hur kan det vara så pinsamt enkelspårigt med skygglappar, men inget förvånar ju när det gäller en världsdel som innehåller US of Disneyland och väljer Trump till president.

För övrigt kan man "vara lovande" med möjlighet växa ut till förstaspade med monsterkontrakt, men för det krävs att man är 22-25 år ung och lirat ett begränsat antal NHL-matcher och då fått hyggliga stats.

Allt siktar till att man i mitten av tjugoårsåldern ska ges ett mångårigt monsterkontrakt för redan då ska det vara helt klart att man är av NHL-förstaspadeskrut närmaste 10-15 åren.

Ungefär så.

Känns lite underligt när man själv kommer från en miljö där man som sanning tagit att målvakter utvecklas hela tiden och brukar kunna vara som bäst i 30-35-årsåldern och en hel del utan att man 5-10 år tidigare kunde veta att de skulle bli så bra; men de varit late bloomers och också anpassats och fungerat i den hela tiden föränderliga och ofta nya hockeyn.

Men NHL-puttarna baserar allt på att sådant avgör de tidigt, och igen-kligen redan i draften.

Draftats man av ett lag som är pissuselt närmaste åren är risken stor att man inte får skitbra stats i de få matcher man får testa NHL-spade, medan man väsentligen kanske finns i AHL. Och sedan lever den där skiten kvar i NHL-bossarnas ögon som vore det därmed kört och någon målvakt kan man inte bli för man har inte ett "CV" som innebär att man får ett flerårigt monsterkontrakt som 25-åring.

Ja, det är för bedrövligt men det är så det ser ut.

Nu har jag gått igenom diskussionerna om tänkbara vaktobjekt för Las Vegas och visst är det en självklarhet att de får en utmärkt etta i Fleury, men annars är det extremt knepigt att se hur de resonerar.

Knappast någon tror att Anders Nilsson kommer ifråga, vilket de baserar på en snabbtitt över sammanlagd stats på livstid i NHL för Anders, samt på det faktum att nu har han fyllt 27 år och sitter inte redan på ett flerårigt monsterkontrakt!

Ja, det är helt sjukt. Med lite mer omdöme som jag vågar uppfatta mig ha är det min uppfattning att ett flertal vakter som lyfts upp som goda chanser för Las vegas är klart sämre än Anders - inte bara efter vad de presterat utan också efter deras möjligheter att bli utmärkta starka vakter på sikt.

När det gäller ANders Nilsson hade han oturen att bli draftad av dåvarande skitlaget NY Islanders och deras skitlag i AHL och tyvärr lurades han sticka över redan som nyligen fyllda 21 år.

Som Henrik Lundqvist uttrycker det - en vakt borde inte dra över förrän han skaffat sig rutin på högsta nivå utanför NHL för att vara förberedd på vad som väntar. Anders borde ha väntat minst 2 kanske 3 år och utvecklats klart och fått rutin som överlägsen Sverigeetta och ankare i Tre Kronor och VM.

Med detta som grund kan man ta chansen om man får den, men det är inte säkert: man måste ha flyt att hamna i ett tillräckligt bra lag där man verkligen får chansen på en förstaspade och då ta den chansen. Det hade Henke, men många andra svenskar har aldrig fått sådan chans och om de fått den har de flesta inte varit beredda att ta den. Henrik var exempelvis över 23 år när han drog över och fick då direkt fightas om förstaspade i Rangers, lirade >50 matcher med >92% och därefter var hela hans karriär spikad.

Vad kan man då säga om Anders stats?

Under 21-24 års ålder lirade han för NY Islanders, dvs första året 4 matcher 91,1% men för övrigt bara AHL och sedan i slutet av de tre åren 17 NHL-matcher med knappt 90% och därefter sparkade de honom. Då ska man veta att Islanders var skit under åren med uselt försvar och de flesta NHL-vakter de hade de åren hade usla stats; ett lag ingen kan lyckas som vakt i. Dessutom var Anders under större tiden kroppsligt sjuk vilket påverkade hans hockey och först mot slutet diagnostiserades han med coealiaki och kunde gå över till glutenfri diet med följd att han blev starkare och fick mer energi. Med kunskap om allt detta förstår man att tolka Anders tre år hos Islanders på annat sätt.

Men det begriper få i NHL, som bara kollar på a) stats, samt b) Islanders ville inte ha honom; och tror därmed att man begripit allt.

Vad gjorde Anders i det läget?

Han gick till AK Bars i KHL. Levererade en grundserie med 93,6% räddningar under knappt 40 grundseriematcher följt av att han tog Bars ända till final om Gagarin Cup efter 93,5% räddningar och satte historiskt ryskt slutspelsrekord över antalet hållna nollor och utsågs till KHL:s allra bästa målvakt!

Hur påverkar den monsterinsatsen NHLK:s bedömningar?

Inte ett dugg! De skiter komplett i den. Det som har hänt på gula har aldrig hänt ungefär.

Sedan kommer han till Oilers, håller nollan på campen och tar NHL-platsen från tidigare ettan professorn, följt av att han spelar bort inköpte ettan Talbot från spaden och levererar skitfina stats. Trots att han spelar i laget som då hade ett av ligans vä'rsta färsvar.

Sedan - när Anders haft spaden knappt tio matcher i rad och vunnit senaste fem matcherna och all tror att han tagit förstaspaden skriver plötsligt Oljan kontrakt med Talbot och förklarar för Anders att det är kört för hans del. Följt av att Anders levererar halvbra bara i forsättningen de enstaka matcher han får stå och total statsen sjunker nedåt 90%.

Och därefter har vi senaste säsongen för Buffalo, där Anders länge låg på över 93-94% som visserligen sjönk då laget kom i en formgrop och var riktigt usla 10-15 matcher. Och sanningen är den att ANders hela tiden presterade bättre än Robin, men dåvarande GM och coach hade stuckit ut haken rejält för Robin och för att "bevisa" att de hade rätt beslutade de hårdköra Robin hela våren för att han skulle få massor av matcher.

Men Anders hade ändå bortåt 30 matcher och slutar på bäst stats 92,3% vilket är högt på NHL-listan och sammataget alldeles utmärkt för en NHL-vakt.

Med all denna bakgrund rankar jag Anders både på kort och lång sikt som klart bättre än många av de vakter som NHL-förståsigpåarna lyfter i senaste dagarnas diskussioner.

De slutsatser man kan dra är att de är lite knepiga i NHL. Plus att speciellt som målvakt ska du dra dig rejält för att åka över till NHL för tidigt och har du haft oturen att bli draftad av ett skitlag utan försvar gäller det ännu mer.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ap-pravda Norran lördagen 3 juni:

Platt fall för Luleå Hockey ekonomiskt: Luleå Hockey redovisar ett sällsynt dåligt ekonomiskt resultat för budgetåret! -4,9 miljoner.
gottar sig sektjournalisterna med och under artikeln hela 102 kommentarer av apsupportrar:

"Skräplaget från norrbotten har gått minus flera säsonger dom 7 senaste åren. Värdelösa på och utanför isen. Hoppas dom åker ur SHL!!! En stöddig klubb som bara leverar en massa fiasko!...sanna ord om en förening i fritt fall. ...Förstår det med eran ekonomi. Hur kan ett lag gå så mycket back när ni får så mycket statliga och kommunala bidrag? Lyxfällans HF verkar bortskämda som en korkad snorunge som inte kan hantera veckopengen. Läste Nyströms krönika i Expressen, han sågar er redaninför kommande säsong...."

och här på hockeysnacket fyllde förstås apmonstret på med "a fem millar back är ju inte så illa pinkat! hihihihi! Undrar hur många miljarder hamstern behöver pumpa in i det läckande piratskeppet innan de kan mäta sig med oss? Enligt mina beräkningar, någonstans mellan 10 och15 miljarder per säsong."

Klockan 10.00 idag läser vi på Apans hemsida:

"Skellefteå AIK Hockey gör ett minusresultat på 17 miljoner kronor för verksamhetsåret 2016/2017. Huvudanledningarna är att föreningen inte nått samma sportsliga framgångar och lägre publiksiffror i grundserien."

Vi kan ju till att börja med konstatera att hybrisapornas hån och hat i riktning Luleå Hockey drabbats av ett rejält nemesis när Apan två veckor senare själv presterar den värsta ekonomiska kollapsen i svensk hockeyhistoria: ett haveri av sådan dimension att inte ens Apans enorma kassakista - uppbyggd genom kommunaldoping på >10 miljoner årligen till priset av släckta julgranar och stängda lekplatser - kan räcka i all oändlighet: tre år till på det här sättet och Apan kommer att sparkas ur Elitserien SHL då de på ekonomiskt obestånd inte längre uppfyller kriterierna för att få vara med.

Och detta trots att Pea dragit in miljoner till Apan genom att brottsligt ha krävt parkeringsavgifter av folk som parkerat på kommunal mark som Apan inte har rätt till; en brottslig gärning han fortsatte med trots att kommunen gång på gång påtalade att det stred mot lagen, och när en journalist synade Peas lögner vägrade denne svara på frågor men hotade journalisten med att de som hade värdegrunnnnnnd skulle hämnas om han publicerade apbrottet".

Tidigare, när Apan gått +10 miljoner år efter år har de ju berömt sig själva som bästigast att hantera ekonomi trots att alla insett att det endast handlar om att kommunen petat över >10 miljoner i doping.

Så, hur ska de göra nu? Ska apledningen erkänna att de är sämstigast på ekonomi?

Nejdå. Apan själv gör aldrig fel. De förklarar nu att de som ansvarar för -17 miljoner är
a) publiken, som inte var tillräckligt många på matcherna i grundserien
b) spelarna, som blev utsparkade redan i kvartsfinal.

Nja, när det gäller det sista kan Apan förstås inte lasta sina egna spelare, de är ju per definition ofelbara, eftersom de är apor. Och går vi till Apans egen historiebeskrivning finner vi ju att de förlorade inte kvartsfinalen mot Frölunda pga att Frölunda var bättre. Sådant finns inte i den klubb som "unnar ingen annan framgång". Nej, de förlorade kvarten pga domarna! Det har de själva förklarat: det var ett domarmisstag som gjorde att de förlorade mot Frölunda, inte att Frölunda var bra.

Så ansvarig för Apans -17 miljoner är i första hand domarna, medan apledarna är en grupp ekonomiska Einsteins, precis som vanligt.

När det gäller minskad publik har jag ju tidigare visat upp detta och kontrollerar man siffrorna finner man att Apans totala publik på hemmamatcherna var:
2015/2016: 131 132
2016/2017: 121 844

Apan har alltså dragit knappt 10 000 färre senaste säsongen. Hur storekonomisk förlust betyder det? Har inte koll riktigt vad man räknar med att tjäna netto per åskådare men kan det vara t ex hundra kronor? Möjligen något mer när det gäller marginalsåkådare eftersom grundutgifterna då redan är betalda och förutom biljettpriset kommer ju dessa motgångssupportrar att berika Apan genom att betala för att berusa sig under matcherna.

Men låt säga 100 spänn på 10 000 försvunna. Det blir bara en miljon i förlust.

Ska vi då tro att Apan förlorade -16 miljoner på att bli utslagna efter maximala sju matcher i kvarten?

Hmm. Om de nu budgeterade med att spela final "som vanligt" hade det med tanke på deras för Apan usla sjätteplacering i serien inneburit max 3+3=6 hemmamatcher i en arena som max drar in 5 801 åskådare, dvs 35 000 extra åskådare för dessa matcher. Nu utgår jag från att Apan inte kunde tagit betalt för alla dessa eftersom jag utgår från att många hade säsongkort som innefattade även slutspelet (t ex säljer de för kommande säsong "Ståplats - hela säsongen. I säsongskortet ingår träningsmatch/-er, alla grundseriematcher i SHL + SM-slutspelet.")

Men låt oss säga att de budgeterat med att spela max antal matcher i semifinal och final och då sålt 30 000 extra biljetter. 16 miljoner / 30 000 = 533 spänn och ska de dra in det netto var alltså planen att sälja biljetterna för minst 600-700 spänn styck.

Då förstår vi. Det var den geniala plan, som Einstein-ekonomerna i Apledningen kläckt ur sig. Genialt, en apkraft på raketforskarnivå! Och allt var på god väg att lyckas om inte domarna gjort sitt misstag.

Slutsatsen och den övergripande sanningen i sektschtaan blir alltså att domarna stal 16 miljoner av Apan, som för övrigt gjorde en fantastisk säsong rent ekonomiskt och lyckades begränsa förlusterna till bara en miljon, trots tapp av 10 000 åskådare.

Så är det!

Att Aplasse J lurades skriva på ett kontrakt med fulspelande, filmande, fuskande fläskberget på 24 månader som innefattade 300 000 i månadslön, på det sociala avgifter på >50% extra, samt okända summor i sign-on-bonus (svart handpenning under bordet) inklsuve eventuella ytterligare bonuspensionsinsättningar...d v s en utgift för ett misslyckat fläskberget på MINST 12 MILJONER och antagligen mer än så...det har naturligtvis ingenting alls med saken att göra. Inte alls. Det är domarnas fel.

Vidare ska vi inte tro att Apan betalt ut massor av pengar för att fylla laget med köpespelare. Nejdå, inte alls. de har inte behövt betala dyra pengar för köpespelare, eftersom laget domineras av spelare från bygden. Från apbygden i UMEÅ, ÅSELE, LYCKSELE, ÖSTERSUND, STRÖMSUND, ÖRNSKÖLDSVIK, KIRUNA, NYBRO, SPÅNGA, STOCKHOLM, ÅBO, TIMMINS, ELLERSLIE-VIDERSFORD, WAPELLA, WEST ISLIP och strax ULEÅBORG!

Igen-kligen har nog Apan gått plus i år. det är ju inte Apans fel att domarna gör misstag som visar en fantastisk brist på respekt för Apan; domare utan värdegrunnnnnd, som journalister som skriver om ointressanta grejer som lagbrott och sådant.

Igen-kligen har apraketkraftforskar-Einsteins i Apledningen återigen levererat vinst! Vänta bara till dess att årsrapporten uppdateras efter det att Apkommunens extra bidrag räknats in. De ska bara dra in de daghem som återstår så är det kirrat.

Halleluja!
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och i morgon får vi veta vilka vakter Las Vegas Golden Night plockar.

Eftersom Marc-ANdre Fleury släpps av Pittsburgh som behåller Murray för framtiden är det självklart att Vegas har sin förstaspade ordnad så där är det klart.

Men det finns fler starka namn i form av back-up-vakter som presterat så bra att de kan få chans på förstaspadar i rätt klubb. Sådana vakter kan plockas av Las Vegas och användas för att byta till sig bra spelare och ersättningar från andra klubbar. Så här gissas det att Vegas också kommer att plocka:
• Petr Mrazek
• Michal Neuvirth
• Antti Raanta
• Calvin Pickard
Kanske inte samtliga men vem vet.

Las vegas måste plocka minst 14 forwards, 9 backar och 3 vakter men sedan återstår 4 ytterligare valfria så när det finns så fina vakter att tillgå verkar det vara en fin möjlighet att sno dem för att byta bort mot bättre utespelare än de annars kan få. Kanske de vid sidan om nämnda fyra vakter dessutom plockar en billig men lovande ung vakt som t ex Linus Ullmark? De ska ju ha vakter i AHL dessutom, även om de flesta anser att Ullmark är mogen en andraspade i NHL nu.

Fram mot slutet diskuterades det rätt livligt bland buffelsupportrar hur den nye sportchefen och coachen skulle responsera om vakter sedan de tidigare Lehner-runkarna Murray och Bylsma fått silkessnöret.

Men när Buffalo valde att skydda Lehner har alla tolkat det som att Buffalo för kommande säsong kommer att lira med Lehner som etta och Ullmark som tvåa. Förutsatt att Vegas alltså inte plockar Ullmark förstås.

Då är vi åter till det som vi räknat med under hela den här säsongen och att Anders Nilsson får räkna med att hoppas på en chans hos något annat NHL-lag för kommande säsong 2017-2018. Och efter hans starka insats under senaste säsongen bör det ordna sig. Han blir ju om någon vecka unrestricted free agent och bör kunna hitta ett erbjudande med höjd lön framöver t ex 1,5 miljoner två år?

Spännande dag i morgon:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Pontén tagit upp truppen till junis-VM nu.

Ända sedan urminnes tider vet vi ju att dessa trupper innehåller nästan alltid en målvakt från Luleå Hockey och så är det förstås i år också. Filip Gustavsson sökte sig klokt till Luleå som 15-åring och har utvecklats av våra erkända målvaktslärare och han tar nu spaden för junisarna.

Vidare ingår Luleås jättelöfte Isac Lundeström som blivit Luleå trogen trots att Aplasse J och Apwallson belägrade honom med telefonterror "Komse, komse, komse..." när Isac var yngre pojke och han fick inte käft på Apornas lömska stödförsök förrän han gick ut offentligt i NSD och förklarade att "Aporna försöker och försöker men det finns inte på kartan att jag lämnar Luleå Hockey".

Vidare har vi med Luleå Hockey-utbildade Tim Söderlund. Tim är ju faktiskt från Apschtaan ursprungligen men Apan sparkade ju unge Tim som 14-åring då de inte trodde på honom.Han körde då en säsong i Clemens och efter att ha funderat på framtiden sökte han sig som 15-åring till Luleå Hockeys hockeygym- Det var ett klokt val av Tim, för se vad han fick vara med om som 15-17-åring i Luleå:

2013-14
Luleå HF U16 U16 SM 6 5 3837 |
Luleå HF J18 J18 Elit 18 7 152257 18 |
Luleå HF J18 J18 Allsvenskan 10 2 4614 0 |
Playoffs 3 1 230 3
Luleå HF J20 SuperElit 2 0 000 -1 |
Sweden U16 (all) International-Jr 3 0 112 -2 |

2014-15
Luleå HF J18 J18 Allsvenskan 5 2 130 -2 |
Luleå HF J20 SuperElit 30 8 152324 -3 |
Playoffs 3 0 000 -2
Sweden U17 (all) International-Jr 8 0 114 0 |

Efter att Luleå Hockey hade räddat Tims karriär och utvecklat honom att bli landslagsman kastade sig köpeklubben Apan över honom och belägrade honom med "Komse, komse..." till han gav upp. Men det spelar ingen roll. Tim är en hockeyspelare som Apan förkastade men Luleå Hockey är ansvarigt för att ha utvrecklat honom. En fin Luleåprodukt från Luleås fina egna led.

Apan fick med Linus Lindström ska sägas. Och det är klart att småkronorna måste ha spelare i fjäredlinan också låt vara med begränsad speltid.

Men den väldiga kantringen över till Luleås förmån bland småkronorna medan småaporna nästan försvunnit visar ju tämligen väl vad vi har att vänta oss av framtiden:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm, noterade att kvalserien 2006 var det Elitserielaget Södertälje som kom på plats 3 och slogs ut medan Apan kom på plats 2 och tog sig till Elitserien. Södertälje tog fler poäng än Apan mot de övriga lagen men i inbördes möten vann Apan båda matcherna mot Södertälje och stal på så sätt Elitserieplatsen för Södertälje, som därefter strävat och försökt men tappat allt mer och numera kanske inte kan komma igen.

Nog känns det trist att konstatera att ett sådant anrikt lag som klassiska Södertälje SK ska degraderades från hockey genom att ett gäng uppkomlingar med kommunaldopingens hela kraft köper in ett ett lag bestående av 83% köpespelare som stjäl Södertäljes rättmätiga plats i finrummet.

Tala om hot mot svensk hockey! Finns det inte någon möjlighet att lagstifta mot att ett sådant köpelagens köpelag ska köpa sig en plats som sportsligt sett tillhör någon annan?

Är det inte dags att införa en Lex Apan och med sådant regelverk tvångsförflytta de som vill åsidosätta sporstliga meriter för att ersätta dem med köpelagens marknad - samtidigt som de ljuger tungorna svarta och påstår sig spela med bygdens pojkar?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hanzon: Jag hoppas du har rätt och jag släpper förstås apbevakningen till slut. Det kanske tar något år till men när de blivit ett lag i kön som alla andra elimineras ju basen för självförhärligandet och hånet utåt. Med tiden slipper man nog eländet;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Huvudsaken att du tror och håller på ditt lag, vad andra då tycker är inte nåt att hänga upp sig på, så bry dig inte för till slut så avtar det, tro mig. Lycka till
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apmonstret noterar att Apan är demaskerad som köpeklubbarnas köpeklubb och svarar som väntat med:

" dåliga värdegrunden... osportsligheten...tråkiga incidenterna...hjärnskador..."låt han dö"...svinjävla REGEL-gate...mordhota...attackeras...av klacken...mordhotas...ska mörda..."

Det ska komma från en "supporter" till en klubb som ljuger om fakta, utser syndabockar som ej är från inavelshålan, utser ett fulspelande, fuskande, filmande fläskberg till lagkapten och har fler supportrar avstängda från arenor efter heilande än någon annan klubb i någon sport i landet"?
Uppladdat:

450x300-treapor_13.jpegtreapor_13.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Las Vegas har som bekant 72 timmar på sig att plocka en oskyddad spelare från varje NHL-klubb och måste senast 16.00 onsdag svensk tid redovisa vilka 30 spelare de plockat.

Las Vegas kommer sannolikt att att inte bara bygga sin trupp utan dessutom fylla på med värdefulla spelare som de kan byta bort mot andra och få ersättning emellan.

De måste ta minst tre vakter och alla räknar med att de plockar Fleury från Pittsburgh som förstevakt.

Men utöver det?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hanzon: Du resonerar klokt.

Men om du väntar ett år och det bara fortsätter? Och ett år till och det bara förtsätter? Och ytterligare ett år till och det bara förtsätter? Och ett år till? Och ett år till, och ett år till?

Och under hela tiden ser du hur din förening svärtas ned av påståenden om att laget består av galna köpespelare som bara vill hjärnskada motståndare medan de presterar historiens tråkigaste hockey påhejad av rasistiska ledare och brottslingar till supportrar?

Hatet och hånen tycks alltså inte upphöra men kanske det trots allt är rimligt att fortsätta vända andra kinden till och stå ut med nedsvärtningen av din förening. Tror det är en subjektivt individuell fråga. Själv lyfter jag fakta, t ex nu senast att Apan, som påstår sig utgöras av bygdens spelare - ett påstående med vilket de baserar hat och hån mot andra - tog sig till Elitserien helt dominerade av s k inhandlade köpespelare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag skulle tycka att det inte skulle vara så bra, så istället för att gräva ner mig och slösa energi, så skulle jag hellre lägga ner den energin på det egna laget. Tror att det upphör alla dessa hat mm.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hanzon: I stort sett sedan Apan kom upp i Elitserien har Apan fört en kampanj riktad mot Luleå Hockey där Apan framställs som bästigast i historien på alla möjliga sätt medan Luleå Hockey blir hånade och hatade för påstådd skit. Bakom detta har stått diverse troll och hulligansupportrar men tyvärr också en ökänd lögnarjournalist som varit djupt insyltad i Apans organisation.

År efter år sket jag i det men tröttnade till slut på att se mitt hjärtas förening släpas i smutsen på (t o m våra egna) internetforum och i tidiningarnas kommentarsfält och senaste åren har jag synat lögnerna genom att lyfta fram fakta.

Det är inte speciellt krävande - som svar på frågan "hur jag orkar" - och att bra lyfta upp fakta på detta vis gör jag med vänsterhanden utan besvär.

Det är vad som driver mig.

Hur bedömer du att du själv skulle agera när du ser det tusende inlägget som sprider lögner och hån mot din egen förening och dess spelare, tränare, ledare och supportrar samt mot staden och länet?

Du skulle skita i det?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Att du bara orkar, vad är det som driver dig?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DEN ÖVERLÄGSET SKAMLIGASTE AV SKAMLISTOR!

"Minst 5 av 10 spelare i A-laget ska komma från bygden. Med bygden avses i första hand Skellefteå kommun och i andra hand norra Västerbotten."

Det är det löfte som Apklubben beslutade om när de var nere i det allsvenska träsket. Som bekant lyckades laget 2006 ta sig till Elitserien, och nu konstaterar vi att truppen som tog Apan till Elitserien bestod av följande spelare:

1. BUSENBURG, Marc 07/12/1977 D UTLÄNDSK KÖPESPELAE
2. HARKINS, Brett 02/07/1970 F UTLÄNDSK KÖPESPELARE
3. MCCARTHY, Jeremiah 01/03/1976 D UTLÄNDSK KÖPESPELARE
4. PROCHAZKA, Libor 25/04/1974 D UTLÄNDSK KÖPESPELARE
5. BRANDA, Daniel 20/02/1976 F UTLÄNDSK KÖPESPELARE
6. WELSER, Daniel 16/02/1983 F UTLÄNDSK KÖPESPELARE
7. HADELÖV, Andreas 23/07/1975 GK KÖPESPELARE FRÅN NORRBOTTEN
8. KREKULA, Fredrik 08/04/1974 F KÖPESPELARE FRÅN NORRBOTTEN
9. NORBERG, Johan 25/03/1987 GK KÖPESPELARE FRÅN NORRBOTTEN
10. ÖBERG, Fredrik 02/03/72 KÖPESPELARE FRÅN NORRBOTTEN
11. LINDGREN, Fredrik 03/10/1980 D KÖPESPELARE FRÅN NORRBOTTEN
12. DAHLBERG, Nicklas 20/04/1985 GK KÖPESPELARE FRÅN STOCKHOLM
13. FALK, Andreas 27/02/1983 F KÖPESPELARE FRÅN STOCKHOLM
14. PAULSSON, Andreas 11/03/1976 F KÖPESPELARE FRÅN STOCKHOLM
15. ÅKERMAN, Johan 20/11/1972 D KÖPESPELARE FRÅN STOCKHOLM
16. BOHMAN, Mikael 23/01/1979 GK KÖPESPELARE FRÅN SYDBOTTEN
17. HELMERSSON, Per 02/10/1982 D KÖPESPELARE FRÅN SYDBOTTEN
18. PETTERSTRÖM, Pontus 21/04/1982 F KÖPESPELARE FRÅN SYDBOTTEN
19. RÖNNQVIST, Patrik 08/07/1984 KÖPESPELARE FRÅN SYDBOTTEN
20. WERNBLOM, Magnus 03/02/1973 F KÖPESPELARE FRÅN MooDoo
21. SÖDERBERG, Anders 07/10/1975 F KÖPESPELARE FRÅN MooDoo
22. BERGQUIST, Fredrik 28/02/1973 D KÖPESPELARE FRÅN MooDoo
23. LUNDSTRÖM, Per-Anton 29/09/1977 D KÖPESPELARE FRÅN BURKÖLEN
24. SONDELL, Daniel 01/03/1984 D KÖPESPELARE FRÅN BURKÖLEN
25. PETTERSSON, Mikael 21/03/1986 F SPELARE FRÅN BYGDEN
26. BRANCALION, Mikael 29/03/1985 F SPELARE FRÅN BYGDEN
27. SUNDQVIST, Alexander 04/03/1984 F SPELARE FRÅN BYGDEN
28. RAMSTEDT, Johan 06/04/1978 F SPELARE FRÅN BYGDEN
29. LARSSON, Thomas 16/01/1988 F SPELARE FRÅN BYGDEN

Apan tar sig alltså till Elitserien 2006 med en trupp som till 83% består av köpespelare.

Men det stannar inte där. De fem spelarna "från bygden" var bara utsmycknad på låtsas. 3 av dessa 5 fick efter säsongen i Allsvenskan omedelbart sparken och fick inte följa Apan till Elitserien. De ersattes direkt av köpespelare. De 2 från bygden som fick följa med till Elitserien sparkades någon säsong senare. Och ersattes av köpespelare.

Visst finns det lag som t ex Pungen och Läjkers som satsat på att köpa in spelare för att få en duglig trupp, men så otroligt dominerat av köpespelare som detta Aplag som myglade sig upp i Elitserien har väl ingen sett.

Och då handlar det om ett lag som dyrt och heligt lovat att 5 av 10 spelare ska komma från bygden. I stället kommer det med ett lag där 24 av 29 spelare är köpespelare!

KÖPELAGENS KÖPELAG!

Och kom nu ihåg att vi talar om ett lag som några år senare tog in många spelare som de lurat till sig från Umeå och Norrbotten för att påstå att de "kom från egna led" och inte låtsas om att spelare från bygden saknades. Och dessutom krävde de att hela Sverige skulle hålla på Apan i finalen mot Läjkers 2015 eftersom de menade att Läjkers "var ett hot mot svensk hockey"!

Fyfan vilka skenheliga lögnare!

URRRRRK!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
NHL-lagens val av vilka spelare de skyddar och vilka som är tillgängliga för Las Vegas att plocka närmaste tre dagarna är nu definitiva och listan är släppt.

När det gäller målvakter ser det ut på följande sätt:

ANAHEIM DUCKS

Available
Ryan Faragher (G)
Matt Hackett (G)
Dustin Tokarski (G)

Protected
John Gibson (G)

ARIZONA COYOTES

Available
Louis Domingue (G)

Protected
Chad Johnson (G)

BOSTON BRUINS

Available
Anton Khudobin (G)
Malcolm Subban (G)

Protected
Tuukka Rask (G)

BUFFALO SABRES

Available
Anders Nilsson (G)
Linus Ullmark (G)

Protected
Robin Lehner (G)

CALGARY FLAMES

Available
Brian Elliott (G)
Tom McCollum (G)

Protected
Mike Smith (G)

CAROLINA HURRICANES

Available
Daniel Altshuller (G)
Eddie Lack (G)
Michael Leighton (G)
Cam Ward (G)

Protected
Scott Darling (G)

CHICAGO BLACKHAWKS

Available
Mac Carruth (G)
Jeff Glass (G)

Protected
Corey Crawford (G)

COLORADO AVALANCHE

Available
Joe Cannata (G)
Calvin Pickard (G)
Jeremy Smith (G)

Protected
Semyon Varlamov (G)

COLUMBUS BLUE JACKETS

Available
Oscar Dansk (G)
Anton Forsberg (G)
Joonas Korpisalo (G)

Protected
Sergei Bobrovsky (G)

DALLAS STARS

Available
Henri Kiviaho (G)
Maxime Lagace (G)
Kari Lehtonen (G)
Antti Niemi (G)
Justin Peters (G)

Protected
Ben Bishop (G)


DETROIT RED WINGS

Available
Jared Coreau (G)
Petr Mrazek (G)
Edward Pasquale (G)
Jake Paterson (G)

Protected
Jimmy Howard (G)

EDMONTON OILERS

Available
Laurent Brossoit (G)
Jonas Gustavsson (G)

Protected
Cam Talbot (G)

FLORIDA PANTHERS

Available
Reto Berra (G)
Sam Brittain (G)
Roberto Luongo (G)

Protected
James Reimer (G)

LOS ANGELES KINGS

Available
Jack Campbell (G)
Jeff Zatkoff (G)

Protected
Jonathan Quick (G)

MINNESOTA WILD

Available
Johan Gustafsson (G)
Darcy Kuemper (G)
Alex Stalock (G)

Protected
Devan Dubnyk (G)


MONTREAL CANADIENS

Available
Al Montoya (G)

Protected
Carey Price (G)

NASHVILLE PREDATORS

Available
Marek Mazanec (G)

Protected
Pekka Rinne (G)

NEW JERSEY DEVILS

Available
Keith Kinkaid (G)
Scott Wedgewood (G)

Protected
Cory Schneider (G)

NEW YORK ISLANDERS

Available
Jean-Francois Berube (G)
Christopher Gibson (G)
Jaroslav Halak (G)

Protected
Thomas Greiss (G)

NEW YORK RANGERS

Available
Magnus Hellberg (G)
Antti Raanta (G)
Mackenzie Skapski (G)

Protected
Henrik Lundqvist (G)

OTTAWA SENATORS

Available
Mike Condon (G)
Chris Driedger (G)
Andrew Hammond (G)

Protected
Craig Anderson (G)

PHILADELPHIA FLYERS

Available
Steve Mason (G)
Michal Neuvirth (G)

Protected
Anthony Stolarz (G)

PITTSBURGH PENGUINS

Available
Marc-Andre Fleury (G)

Protected
Matt Murray (G)

SAN JOSE SHARKS

Available
Aaron Dell (G)
Troy Grosenick (G)
Harri Sateri (G)

Protected
Martin Jones (G)

ST. LOUIS BLUES

Available
Jordan Binnington (G)
Carter Hutton (G)

Protected
Jake Allen (G)

TAMPA BAY LIGHTNING

Available
Peter Budaj (G)
Kristers Gudlevskis (G)
Jaroslav Janus (G)
Mike McKenna (G)

Protected
Andrei Vasilevskiy (G)

TORONTO MAPLE LEAFS

Available
Antoine Bibeau (G)
Curtis McElhinney (G)
Garret Sparks (G)

Protected
Frederik Andersen (G)

VANCOUVER CANUCKS

Available
Richard Bachman (G)
Ryan Miller (G)

Protected
Jacob Markstrom (G)

WASHINGTON CAPITALS

Available
Pheonix Copley (G)
Philipp Grubauer (G)

Protected
Braden Holtby (G)

WINNIPEG JETS

Available
Michael Hutchinson (G)
Ondrej Pavelec (G)

Protected
Connor Hellebuyck (G)

De flesta gissar förstås att Las Vegas plockar Pittsburgs Marc-Andre Fleury som etta.

Vancouver valde att skydda Jacob Markstrom vilket innebär att äldre Ryan Miller är tillgänglig.

När det gäller våra svenskar i Buffalo valde klubben att skydda Robin Lehner vilket debatterades in i det sista, där många misstänkte att tidigare ledningens val av Lehner som etta, inte delades av nya ledningens, samt att diskussionen om vilken typ av kontrakt Lehner ville ha liksom Buffalo var beredda att ge honom skulle påverka valet av skydd eller inte. Bland supportrar fanns många som menade att det var viktigare att skydda Ullmark än Lehner eftersom man tror att Ullmark har större potential och inom några år kan etableras som stjärnvakt för Buffalo.

Nå, nu blev det så här i alla fall och efter alla spelar och i synnerhet vaktrockader i väntan på Las Vegas draft, inklusive vilka Las Vegas tar, kan det bli intressant framöver.

När det gäller Anders Nilsson har kommit information om att diskussioner pågått med Buffalo om nytt kontrakt men nu får vi se hur det blir. Kan nog tänkas att Buffalo avser lyfta upp Ullmark med Lehner i NHL-laget och ger AHL-utrymmet till Cal Peterson förutsatt att denne skriver på för Buffalo som draftade honom för fyra år sedan.

Nå. Intressant vecka framöver.

noterar att uffe bodin med några polare på hockeysverige tror att las vegas kan norpa ullmark som påläggkalv bakom fleury. inte omöjligt och det kan ju innebära att bufflarna signar upp anders att fortsärtta dela spade med robin. vi får se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apropos Apans ledare, vanligen köpta från Norrbotten utanför Luleå.

Piteå-Aplasse och Kiruna-Wallson påstod ju själva att de erbjudits monsterkontrakt från Ryssland där Norran fick det till att de skulle stå i båset och leda Ryssland i World Cup.

När sanningen kom fram handlade det bara om att en anonym tjänsteman på adminstrativa avdelningen på ryska förbundet på direkt fråga om "är ni intresserade" av att Aplasse föreläser en halvtimme om hud det fungerar hos Apan svarat "ja, det kunde väl vara trevligt".

Menlögnspridandet ledde till slut fram till att Schweiziska Zürich Lions lurads att köpa in herrarna Aplasse och Apwallson som ledare under två år.

Nu har de varit där ett år. De hade ju sett till att kräva en massa bra spelare så att jobbet skulle sköta sig själv. Ungefär som hos Apan där NHL-scouten Anders Forsberg kunde styra in rätt spelare och lag som sedan, som ett självspelande piano, tog två glud medan herrar Wallson och Aplasse tog äran, som var Forsbergs, igen-kligen.


Aplasses och Apwallmans enda och igenkliga kompetnes var ju att bevaka pojkhockeyn i Umeådelen av Västerbotten samt Norrbotten, för att börja ringa i lönndom till största talangerna i 12-13-årsåldern om möjligt med "Psssst. Om du kommer till farbror Apan gör vi dig till NHL-stjräna. Fria klubbor. Vi tror på dig. Komse, komse, komse..."

Och så mycket hade Aplasse och Apwallman ändå i huvudet att de begrep att deras tyska inte var tillräckligt bra och det tar många år om de snor pojkar, så de måste ha bra spelare, vilket de krävde och fick.

Och det gick hyggligt eftersom Zürich kom tvåa i ligan. Men i slutspelet fick de möta seriesjuan Lugano med toppforwarden i Schweiz - Luleåutbildade Linus Klasen - och vad hände?

Ap-Zürich sparkades ut ur slutspelet redan i kvartsfinal. Precis som Apan i Sverige.

Nu har ju lönndomsringarna till småpojkar ett år mer på kontraktet så vi får väl se vad som händer. Kanske blir de utköpta efter misslyckandet?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Apan har ju sedan slutet av 1990-talet bestämt och lovat att minst 50% av spelarna i A-laget ska komma från bygden vilket de definierar som i första hand Skellefteå i andra hand norra Västerbotten.

Låt oss undersöka hur bygden dominerade i det Aplag som tog Apan till Elitserien 2006.

Vi går till Svenska Ishockeyförbundets hemsida för att få information om vilka spelare som ingick i Apans trupp 2005-2006 då Apan tog sig till Elitserien.



6 UTLÄNDSKA KÖPESPELARE

1. BUSENBURG, Marc 07/12/1977 D
Amerikan som köptes av Apan bara för säsongen och därefter köptes vidare.

2. HARKINS, Brett 02/07/1970 F
Amerikan, som köptes in av Apan som 35-åring och köptes vidare av Rögle efter första året i Elitserien med Apan.

3. MCCARTHY, Jeremiah 01/03/1976 D
Amerikan, inköpt av Apan inför säsongen och köptes sedan vidare.

4. PROCHAZKA, Libor 25/04/1974 D
31-åring från Skellefteåbygden Tjeckien, inköpt av Apan som 31-åring och köptes vidare efter någon säsong till.

5. BRANDA, Daniel 20/02/1976 F
Tjeck som köptes av Apan bara för säsongen och därefter köptes vidare.

6. WELSER, Daniel 16/02/1983 F
Österrikisk senior inköpt av Apan och såld vidare någon säsong senare.



5 KÖPESPELARE FRÅN NORRBOTTEN

7. HADELÖV, Andreas 23/07/1975 GK
Kirunapojke som hade spelat för alla möjliga lag och köptes in av Apan redan som 30-åring för att bli förstamålvakt senaste året i Allsvenskan.

8. KREKULA, Fredrik 08/04/1974 F
Kirunapojke som utbildades av Kiruna och Riktiga AIK för att inköpas av Apan 27 år ung.

9. NORBERG, Johan 25/03/1987 GK
Från Boden, ytterligare en backupvakt som Apan köpte in inför säsongen och sparkade vidare en säsong senare.

10. ÖBERG, Fredrik 02/03/72
Bodenpojke även med några säsonger i Luleå som köptes in av Apan som 33-åring inför säsongen. I år dessutom hunnit med att anställas och sparkas av Apan som coach.

11. LINDGREN, Fredrik 03/10/1980 D
Norrbottenspojke från Arvidsjaur, utbildad av just Arvidsjaur men inköps som 19-åring och första säsongen kör han back i både A-laget och J20 för Apan. Denne Norrbottning lirar sedan länge för Apan, med undantag för en säsong i Mörrum, men har nu fått sparken av Apans nye sportchef, Lindgrens egen storebror Näsan Lindgren, också inlköpt från Norrbotten utanför Luleå som nästan alla Aledare.



4 KÖPESPELARE FRÅN STOCKHOLM

12. DAHLBERG, Nicklas 20/04/1985 GK
Dandrydspojk, utbildad också i Vallentuna och köptes in av Apan som 18-åring och fick vara andramålvakt för Apan några säsonger, eftersom Apans egna utbildning av vakter - endast i form av instruktionen "ta pucken" - konstigt nog aldrig lyckats utveckla några målvakter.

13. FALK, Andreas 27/02/1983 F
Huddingepojk som köptes in av Apan som senior och lirade ett par säsonger i Allsvenskan men köptes av HV sedan.

14. PAULSSON, Andreas 11/03/1976 F
Från Upplands Väsby utbildad också av Hammarby och inköpt av Apan som 28-åring för senaste två allsvenska säsongerna, därefter köpt vidare.

15. ÅKERMAN, Johan 20/11/1972 D
Stockholmaren Åkerman från Hammarby och riktiga AIK inköptes av Apan som 27-åring och blev kvar några säsonger men köptes av HV när Apan gick upp i Elitserien.



4 KÖPESPELARE FRÅN SYDBOTTEN

BOHMAN, Mikael 23/01/1979 GK
Arbogapojk, lirat i MooDoo bl a, till Apan vid 26 års ålder som backup målvakt.

HELMERSSON, Per 02/10/1982 D
Mariestadspojke, utbildad av Halmstad och Frölunda och iköpt av Apan som 23-åring inför säsongen.

PETTERSTRÖM, Pontus 21/04/1982 F
Ytterligare en köpespelare, Nybropojke utbildad av Tinmgsryd och Trottoarkanten för att köpas in som färdig senior av köpeklubben Apan.

RÖNNQVIST, Patrik 08/07/1984 F
Brynäsgrabb, inköpt av Apan som senior och såld vidare ett år senare.



3 KÖPESPELARE FRÅN MooDoo

WERNBLOM, Magnus 03/02/1973 F
Kramforspojke utbildad av MooDoo där han är en ikon, men när han fick ett skamlönebud som 31-åring köptes han av Apan som betalade bättre och blev kvar några säsonger medan han spelade upp Apan i Elitserien.

SÖDERBERG, Anders 07/10/1975 F
Övikspojke utbildad av MooDoo och iköpt av Apan som 29-åring.

BERGQUIST, Fredrik 28/02/1973 D
Sollefteåpojk, lirat i MooDoo, Burkölen m m och köps in av Apan i 30 års ålder.



2 KÖPESPELARE FRÅN BURKÖLEN

LUNDSTRÖM, Per-Anton 29/09/1977 D
Umeågrabb utbildad av Teg och som junis av MooDoo, Burkölen, Riktiga AIK, Djurgården, Wolfsburg och Pusteral innan han redan som 28-årig kommer till apbygden.

SONDELL, Daniel 01/03/1984 D
Umeåpojke, utbildad av Burkölen och MooDoo, inköpt av Apan som färdig senior, blev kvar ett par säsonger och har sedan köpts av runt tio klubbar till.



5 SPELARE FRÅN BYGDEN

PETTERSSON, Mikael 21/03/1986 F
Något så ovanligt som en egen Skellefteåpojke, som fick fyra matcher i serien men sparkades och ersattes av köpespelare och var inte med Apan upp i Elitserien.

BRANCALION, Mikael 29/03/1985 F
Skellefteåpojk men flyttade till Övik och utbildades för MooDoo men köptes av Apan som 19-åring då han gick direkt in i A-laget men sparkades och ersattes av köpespelare och var inte med Apan upp i Elitserien.

SUNDQVIST, Alexander 04/03/1984 F
Skellefteåpojke även om han utbildats av andra klubbar då och då, men sparkades och ersattes av köpespelare och var inte med Apan upp i Elitserien.

RAMSTEDT, Johan 06/04/1978 F
Skellefteåpojke som utbildades av Burkölen under tre säsonger och sedan köptes tillbaka av Apan som 23-åring och såldes vidare några säsonger senare.

LARSSON, Thomas 16/01/1988 F
Skellefteåpojke, men som fyllda 20 år sparkades och karriären har sedan fortsatt i Malmö, Tingsryd, Mora, Asplöven, Briancon…



Sammanfattningsvis var alltså bara 5 av 29 spelare från bygden när Apan avancerade till Elitserien 2006. 3 av dessa sparkades direkt och fick inte följa Apamn upp i Elitserien; de andra 2 från bygden sparkades någon säsong senare.

Ja, det är verkligen ett bygdens lag vi talar om. Några år senare lyckades de fylla på med många spelare de stulit som talangfulla pojkar från framför allt Burkölen och Norrbotten och då tolkade de muntligt om löftet om att 50% av spelarna skulle komma från bygden till att tala om "egna led" och räkna alla stölder som de lyckats lura in som junisar. Numera räcker - som vi alla vet - inte ens den lögnen och nu lirar Apan med en majoritet köpespelare som vanligt.

Imponerande att se att när de gick upp i Elitserien bestod laget till mer än 80% av köpespelare från utlandet, från Norrbotten, från Stockholm, från övriga Sydbotten, från MooDoo och från Burkölen. Och av fåtalet spelare från Skellefteå - väsentligen utbildade av andra klubbar - fick de flesta sparken direkt och fick inte följa med Apan upp i Elitserien.

Nog för att man hört talas om Köpelag men är detta kanske hockeyhistoriens absolut största köpelag?

Köpelagens Köpelag?

Nu behöver ni inte öppna Apboken närmaste dygnet för att se hur Apmonstren reagerar på att sanningen och fakta kommer fram. Jag kan ge er reaktionerna direkt här:

Apmonster 1: Stäng av honom från Hockeysnacket! Allt är bara sjuka lögner!
Apmonster 2: Troll!
Apmonster 3: Se här några trevliga rasbiologiska bilder...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: ja, det är skamligt hur Apan köpte sig en plats i Elitserien, genom att med kommunaldopingskassa handla in köpespelare som tog klubben till Elitserien.

Jag har kollat upp truppen säsongen 2005-2006 och den domineras ju fullstandigt av köpespelare. De enstaka som kan påståskomma från bygden har ju som pojkar stuckit till andra platser där de utvecklats.

Tror jag fann en enda spelare som var och ren approdukt där och gissa vad? Han fick sparken så fort Apan gick upp i Elitserien.

Som alla vet är den helt avgörande orsaken till att Apan gick upp MooDoos felbeslut angående Magnus Wernbloms lön. MooDoo vägrade ge honom en rättvis lön och då gick han till Apan i stället och spelade upp aporna.

Köpeklubbarnas köpeklubb köpte sig en plats i Elitserien.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Inte nog med att Skeå fuskar gällande spelare från egna led/bygden/bla bla och alla olika versioner de har, så måste det ju svida att de dessutom har 50 % fler utlänningar i truppen av vad Luleå har...ett lag de kallat köpelag trots att de själva behövde hela 12 utlänningar för att ta sig upp till SHL :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås målvakter. Ja, vi har ju så många egna produkter från egna led när det gäller målvakter från vår bygd och allt har vi mannen, myten, legenden Jarmo Myllys att tacka för. Ikonen som inspirerade generationer av pojkar i bygden att vilja få det som Jarmo Myllys hade: Luleå Hockeys målvaktsspade. Jarmo Myllys, och an alldeles strålande organisation för utbildning av vakter, alltifrån små pojkar ända upp i A-laget.

Nu har vi Luleåutbildade Viktor Fasth som kommer hem från KHL och väljer att fortsätta hos Läjkers, den klubb där han tog det stora klivet från en kämpande målvakt i mängden till en puckmagnet som ett tag höll en förstaspade i NHL, något som få svenska vakter lyckats med.

David Rautio Berguv, som efter åren som junisstjärna fick vandra runt en tid medan hans spel utvecklades, kom så småningom hem till Luleå och etablerades på hög Elitserienivå vilket han senare fortsatt hos Pungen och nu i Pölsan.

Joel Lassinantti, vår senaste stjärna fick en mellansäsong i fjol, och delvis undrar man om hur mycket hans karriär påverkats av höftskadorna, något som drabbar många vakter med den nya vaktstilen, men som operationer - som Joel gått igenom - ofta lyckas ordna.

Filip Gustafsson, nu treårssignad med Stanley Cup-mästarna Pittsburgh, men lär bli kvar i Luleå kommande säsong. Tryggt att ha både Filip och Joel nu.

Och så Anders Nilsson, som gjorde en alldeles utmärkt säsong senast för Buffalo, men som hamnat lita grann i sidoläget som många vakter gör i NHL; där allt fokuserar på a) plocka fram vakter som visat att de kan ta spade 80 matcher per säsong, leverera på hög nivå, och får guldkantat långårigt kontrakt b) unga vakter som kan komma att ta det steget.

Anders gick ju över till Islanders redan som ung och kom att tillbringa flera år där, väsentligen på AHL-nivå men fr a mot slutet med många NHL-matcher då han med runt 90% inte övertygade och fick inte förlängt kontrakt. Dessa tre år i Islanders organisation har sedan dess legat Anders i fatet, och kunskapen om att han under de åren väsentligen var hämmad av att han led av oupptäckt glutenintolerans, vilket påverkade hans resultat och stats från de åren; det räddar honom inte, det har i NHL-ögon delvis tagit bort hans chans att på visitkortet kvala in som b) lovande ung vakt som kan bli a) etta.

Men sedan dess har han tagit steg efter steg först som bäste KHL-vakt en säsong, därefter arbetade han sig fram till en match om förstaspaden med Cam Talbot i Oilers och nu senast utmanade han Robin Lehner om förstaspaden i Buffalo, men eftersom GM hade satsat stenhårt på Lehner som etta körde Buffalo konsekvent Lehner under våren för att testa många matcher-konceptet, trots att ANders var lika bra eller faktiskt bättre.

Men Buffalos GM och dessutom Buffalos huvudcoach fick sparken efter säsongen och nu har de anställt nya så hur blir det nu?

enkelP berättar på Hockeysverige (länk) att han uppfattar att det drar ut på tiden med kontraktsskrivande med Lehner och möjligen blir det inget? Men däremot att Anders, som vi alla väntade skulle fortsätta i annan klubb kanske ändå blir fortsatt signad med Buffalo?

Läget är verkligen oklart och vaktsituationen i NHL - liksom spelarsituationen - är extremt komplicerad i år med hänsyn till att Las Vegas Golden Knights har förtur plocka spelare av andra klubbar och dessutom finns målvaktsstjärnor som Fleury och Crawford bl a i diskussioner.

Buffalo har iaf signat Ullmark, som ses som vakt av b)-typ dvs ung lovande talang som kan utvecklas till etta, men har också haft nuvarande också unga junisstjärnan Cal Peterson draftad, något som Peterson som gått klart plugget fyra år efter draften, kanske ser till att växla mot ny klubb efter bedömning att det är kanske för trångt att få chans i Buffalo med Lehner och så vidare. Apropos vidare är läget alltså oklart på Lehnerfronten - tidigare GM Murray gav bort ett förstavarvsdraftval för att få Lehner - något som är mycket ovanligt och som han i åratal kritiserats för - och var alltså tvungen hårdköra Lehner för att "visa att han haft rätt" men nu är Murray borta och hur ställer sig Buffalo till Lehner nu? Det väntade hade varit att han skulle få fyraårigt med 4 US-millar per år men nu diskuteras bl a bland supportrar att kanske Lehner kräver mer än så? Och många vill nu inte alls låsa sig vid Lehner utan föreslår max 1-2 år för att "bereda" plats för Peterson - om han kommer - eller Ullmark?

Ja, nog är det konstigt. I allt detta har verkligen Robin Lehner levererat en fin säsong på medelgod-hög NHL-nivå med >50 matcher. Och detsamma gäller Anders Nilsson visserligen <30 matchen men bättre stats än Lehner. Vore det svenska förhållanden skulle de båda förstås ha hårdtjing för fortsatt satsning men i NHL-sammahang resonerar de märkligt och prioriterar "att bereda plats för lovande 20-22-åringar som kan bli storstjärnor" alternativt inte binda upp sig om man inte har i princip någon av de 5-10 etablerade största vaktstjärnorna. Ja, det är i sanning men märkligt men samtidigt intressant att följa hur det går framöver i denna målvaktscirkus för ANders.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, vi har ju konstaterat att Apan påstående att de spelar med ett lag som domineras av spelare från bygden - i första hand Skellefteå, i andra hand norra Västerbotten - bara är ljug eftersom mer än 2/3 av spelarna INTE gör det.

Hur är läget då för Luleå Hockey; ett lag som vill ha spelare från sin bygd, nämligen Norrbotten - detta utan att göra några utfästelser om andelen?


Forwards
09 Johan Forsberg 2018/19 NORRBOTTEN
10 Einar Emanuelsson 2017/18 NORRBOTTEN
11 Petter Emanuelsson 2017/18 NORRBOTTEN
14 Anton Toolanen 2017/18 NORRBOTTEN
16 Niklas Olausson NY 2017/18
17 Andreas Falk 2017/18
20 Gustav Rydahl 2017/18
24 Johan Harju 2018/19 NORRBOTTEN
25 Anton Hedman 2018/19
26 Joey Hishon NY 2017/18
29 Axel Levander NY 2017/18
36 Emil Larsson NY 2018/19
37 Isac Lundeström 2017/18 NORRBOTTEN
52 Karl Fabricius 2018/19 NORRBOTTEN
71 Patrick Cehlin NY 2018/19

Backar
05 Linus Nässén 2017/18
06 Viktor Grahn NY 2017/18 NORRBOTTEN
07 Jan Sandström 2017/18 NORRBOTTEN
08 Kim Johansson NY 2017/18
27 Brendan Mikkelson 2018/19
32 Oscar Engsund 2017/18
39 Pontus Själin 2018/19
50 Daniel Sondell NY 2018/19

Målvakter
01 Oscar Masiello 2017/18
30 Filip Gustavsson 2017/18
34 Joel Lassinantti 2019/20 NORRBOTTEN

Jahaja 10 av 26 kommer från bygden. Utan att snacka skit om hur många man har från bygden, har man en tydligt högre andel än skitsnackarna Apan. Det var väl det jag visste.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja, du har rätt. Någon rasbiologisk touch som apmonstren snöar in på är inte nödvändig men en syn på fläskberget måste innebära att Apschtaans damer rymmer och kvar blir bara apmonstrets 73-åriga syrra.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag ser att det miljömärkta trollet har postat sin alldeles egna topp 3 lista över Skeåspelare som han skulle bjuda ut sin syster till, eftersom Bud artigt tackat nej kanske?!
Det måste ju helt klart vara photoshoppade bilder för jag kände inte igen en enda av dem. Gjorde en egen sökning och fann då istället följande bilder på Skeås "finest", och vips var de genast välbekanta. Inte konstigt att kioskflickorna blir helt till sig då någon utomstående som exempelvis Bud kommer på långbesök :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att apmonstren drömmer våta drömmar om att Apan ska köpa in Joel Mustonen från Uleåborg, senast hos Öret, men med tre säsonger för Apan i SHL, där han fick lira typ var femte match (innan han kom till riktiga klubbar som Timrå, Västerås, Pelicans och Öret alltså och fick utbildning. Så ytterligare en ren approdukt från rena apled, alltigenom från rena apbygden. Som ska köpas in som den köpespelare han är.

Den ena apmonstret förklarar "har alltid gillat honom....borde vara väldigt intressant. " och det andra apmonstret svarar att "Det skulle vara kul med en till egen produkt i laget. Mustonen är ju AIK through and through. Lyssna när han pratar så är det uppenbart att han är 100\% från Schtaan, han har ju en jättevacker dialekt!"

Vill vi ha facit kollar vi riktiga apsupportrar på northappower och finner "Hoppas verkligen inte att vi ens funderar på att signa Mustonen...Mustonen är definitivt inte svaret på en potentiell centerbrist...Mustonen är väl inte ens speciellt bra? ointensiv och slö på rören utan någon egentlig uppsida...Ren bullshit...".

Hmm, det är alltså vad riktiga apsupportrar tycker om Mustonen.

Kan det vara så att de tre amonstren inte är riktiga apsupportrar? Effekten av deras dravel är ju bara det att alla läsare till slut får ovilja mot Apan. Kanske är det vad som är hela poängen med skitsnacket?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och vi hyller återigen Apan, som fyller större delen av laget med folk från den egna hembygden, dvs följande platser: följande orter gemensamt: UMEÅ, ÅSELE, LYCKSELE, ÖSTERSUND, STRÖMSUND, ÖRNSKÖLDSVIK, KIRUNA, NYBRO, SPÅNGA, STOCKHOLM, ÅBO, TIMMINS, ELLERSLIE-VIDERSFORD, WAPELLA, WEST ISLIP och strax ULEÅBORG!

På Apsidan har frustrationen, över att Apan avslöjats och att sektens påståenden om att de domineras av egna spelare från egna led fast en kartläggning nu visat att över 2/3 inte alls kommer från bygden, vilket är vad Apan menar med egna spelare, egna led, egna produkter, och vad gör apmonstren i apboken då?

Regredierar och avslöjar sitt igen-kliga intresse; nämlingen hatbtott, hån och främligsfientlighet.

Länge har de ju diskuterat s k "undermänniskor" och "ondingar" som är vad de menar spelar, tränar och håller på Luleå Hockey, och gärna förklarar de att Luleå Hockey består av "lappar" och "gnetfinnar".

Nu sitter det hatbrottsliga monstret och lägger in bilder på ett sätt som påminner om vad rasbiologiska institutet i Sverige presenterade på 1930-talet (se nedan).

Usch, vilka äckel dessa apmonster är!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Joey Hishon - Luleå har tagit in en center för förstalinan som draftades i första rundan av Colorado 2010 och därefter har både NHL- och KHL-erfarenhet.

Med bara de orden att gå efter låter det bra, men med hänsyn till hur liknande bralåtande i fjol för Tim Kennedy resulterade i en megaflopp är man förstås försiktig med lille (178 cm, 78 kg) Hishon.

Hishons karriär i seriespel ser ju "besvärlig ut".

Först har vi:

2006-07
Stratford Warriors Midget AA OMHA 50 44 4286114 |

2007-08
Owen Sound Attack OHL 63 20 274738 -34 |
Canada Ontario U17 WHC-17 6 2 3514 |

2008-09
Owen Sound Attack OHL 65 37 448134 5 | Playoffs 4 4 376 -5
Canada U18 WJC-18 6 5 5100 6 |

2009-10
Owen Sound Attack OHL 36 16 244026 10 |

Draftad som #17 av Colorado Avalanche

2010-11
Owen Sound Attack OHL 50 37 50 87 64 16 | Playoffs 22 5 192432 4

Fram till dess en framgångssaga, och efter 37 mål och 50 målpass på 50 matcher sista säsongen i junisligan där Hishon ledde sitt lag till att bli mästare, ett superlöfte. Säsongen avslutades med en kanadeniskt junisturnering där Hishon åkte på en arbågstackling rakt i ansiktet och fick en svår hjärnskakning.

Därefter har det varit tungt.

Närmaste 22 månaderna (!) inget spel alls förutom på slutet några matcher i AHL.

2011-12
Lake Erie Monsters AHL 0 0 000 |

2012-13
Lake Erie Monsters AHL 9 1 5 62 1 |

Men i nionde AHL-matchen åker han på en ytterligare hjärnskakning, som avslutar säsongen för hans del och han rehabbar över sommaren.

Därefter en full säsong i AHL med halvhyggliga resultat:

2013-14
Colorado Avalanche NHL 0 0 000 0 | Playoffs 3 0 112 0
Lake Erie Monsters AHL 50 10 14 2416 -10 |

Och sedan ett år när det gick något bättre i AHL och Hishon fick också testa i NHL för Colorado 13 matcher.

2014-15
Colorado Avalanche NHL 13 1 120 -1 |
Lake Erie Monsters AHL 53 16 20 3634 -7 |

Men utan större lycka.

Året efter fortsatt AHL-spel med liknande resultat, och fler chanser i Colorado (ett riktigt usel NHL-lag undersäsongen) fick han inte under året.

2015-16
San Antonio Rampage AHL 62 14 29 4362 -4 |

Varpå unge Hishon drar till Finland och lirar en hel säsong för Jokerit i KHL.

2016-17
Jokerit KHL 48 3 6 9 68 -10

Men utan vidare imponerande resultat, alltså. Grabben som levererar 0,75 mål och 1,75 poäng i snitt sista året i junisligan, innan det var tänkt att han skulle göra succé i NHL lyckas sätta bara tre ynka mål för Jokerit under säsongen och får gå.

Och plockas alltså till Luleå Hockey för att leda förstalinan.

Vad kan vi vänta oss?

Ja, av allt att döma är Hishon en utmärkt talang, men en liten spelare vars karrir knäcktes av hjärnskakningar. Och det är väl ungefär allt. Sedan dess lyckats lite småhyggligt i AHL men inte alls i NHL och KHL och hur kan det gå för honom att leda en förstalina i SHL för Luleå Hockey?

Ja, allt talar ju för att det går inte.

En chansning, som man inte skulle ta om man siktade på ett säkert resultat och hade råd att betala för det.

Tydligen har Luleå inte råd och måste chansa.

Som vi alla känner till är det ju så att även spelare från AHL/NHL som kommer till SHL med utmärkta resultat kan totalfloppa och med det som Hishon har så....

Därmed känns det förstås som att kommande säsong har vi inte bättre att komma med än senaste säsongen. Förutom att vi har Bulan som huvudtränare. Men hur ska han kunna lyckas med detta material?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Hmm. Nedan ser vi Luleå Hockeys sportchef och assisterande sportchef i fullt arbete, vilket assisterande varit sedan januari och ordinarie sedan februari. Men de har ju bara haft sex månader på sig för sitt viktiga arbete att planera för vilka spelare Luleå Hockey ska ha under kommande år och under den tiden har assisterande inte hunnit tala med Linus Klasen men mött Linus Omark "som hastigast" medan det inte finns känt att ordinarie sportchef haft någon kontakt med Linusarna.

Undrar hur vi ska reagera på den informationen. Tycker vi att det känns...bra?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Från Apan till hockey, närmare bestämt Luleå Hockey.

I februari berättade Linus att Linusarna Omark och Klasen talat om att återvända till Luleå Hockey efter säsongen 2017-2018 för att avsluta karriärerna hemma. inte bara för Omark utan även för Klasen som trivdes jättebra i Luleå, Dessutom signalerade också Johan Fransson att han funderade på detsamma.

Tänka sig ett Luleå Hockey nästa säsong med våra båda internationella stjärnor plus Frallan.

Men nyligen signades Klasen för ytterligare fyra år i Schweiz, undra på det, en sådan succé som de gjort där.

Och därmed föll vår förhoppning förstås.

Nu har det hela lett vidare till ett drev i kurran mot Luleå Hockey, där de lyfter att Klasens agent omtalat att Luleå knappt visat något intresse medan Luleå Hockey menar att "vi har ju sagt att vi var jätteintresserade.

Vad år sant?

Klasens agent är Thomas Sjögren, som har ett förflutet i Luleå. Han var en duktig målspottare men som jag kommer ihåg oändligt lat och stod bara högt upp och väntade på pass medan kolegorna fick ta skitjobbet. Dessutom började han gå på spelarfruar och då sparkades han. Kan det ligga med som förklaring till hans uttalanden nu?

Jag vet inte.

Oberoende av allt sådant tänker man ju att Luleå Hockey borde haft prioriteringarna tydliga och bland dem borde ha funnits att underhålla sådan kontakt med Klasen och hans agent att snack, som det som nu sprids, aldrig skulle varit aktuellt.

Känns riktigt trist. Inte bara för att vi inte får se det lag vi hoppats på utan dessutom eftersom det får en att fundera på hur det står till med ordningen.
Kommentera

« · 1831723 · »