Kaiser

256 inlägg · 512 besökare

Historik

·
Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven, läs mitt inlägg på AIKs sida? Kommer du ihåg att du frågade mig om mitt nick en gång i tiden och jag svarade att jag bott i Tyskland? Min mormor... Ser du kopplingen? Kaiser har fan inget med nazism att göra, tvärtom om, om du läst historia din ignorante fn! Jag hatar nazister så ge fan att försvara sån idioti!

+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Du är fan idiot som försvarar ett sånt dumt inlägg! 
+2
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Skrev nyss en kommentar på Lules sida. Det var Klasgöranräv som skrev ett sånt dumt inlägg att jag kunde inte hålla mig. Alla ni idioter som gör nazist och facistkopplingar har ingen aning vad ni pratar om. Min mormor är överlevande från Auschwitz så jag vet vad nazism och fascism är. Att på detta sätt "skämta" om det visar på en historielösehet som är skrämmande. IDIOT! Skäms!

Det gäller alla er som visar dåligt omdöme när ni skämtar om att andra lag är fascister, bruntröjjor och annat. Väx upp för fan!

+4

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Du är ju störd på riktigt. 
+4
Kommentera

> Sv: Säsongen 12/13
Lite inaktuell uppdatering kanske? :-)
Hoppas nu (säsong 15/16) att Timrå gör en stark säsong i HA, gillar Timrå!
+3
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Kontrakt 3 år för Urbom! En UrKraft!

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Läste denna artikel, se nedan (Plus-artikel från AB)

Ja, jag tror att Luleå har stor chans i år att gå långt i CHL/SHL. Dock, om man inte gör det, missar slutspel i SHL eller åker ut direkt i kvarten, så blir fallet tungt och man kommer inte att återhämta sig på ett tag. Denna otroliga satsning och så gick det ändå åt pillevippen?! Då har Osten gjort sitt, tyvärr... (Jag är ingen fan av Osten, det jag menar är att så länge man har kvar Osten så minskar Luleås chans att prestera). Men som sagt, Luleå har en bra chans i år, men misslyckas dom så blir det städning i leden och Osten ryker.

Detta till skillnad från Skellefteå som jag tror får ett mellanår, slutar nånstans mellan pos 3-5. Visst, vi har förmåga att kunna gå hela vägen, men om jag ska gissa nånting på det bristfälliga underlaget (3 träningsmatcher), så tror jag att vi åker ut i semi efter ha slutat på 4e plats i SHL. Skillnaden är att jag tror Skellefteå är bättre rustade att ta mellanår nu efter 5 års fina resultat jmf med hur Luleå kommer att reagera om dom floppar denna säsong med den enorma satsnng dom gör. Förra säsongen var vi bäst i serien men hade inte det bästa slutspelslaget, vilket vi hade de två åren före. Då var vi både bäst i serien och slutspel.

Även om Skellefteå mot förmodan skulle floppa helt och missa slutspel så tror jag ändå att man tacklar ett sådant scenario bättre än Luleå. Men är det nånting som jag faktiskt tror är sant och riktigt så är det att Skellefteå AIK är den bäst skötta SHL-klubben på de flesta områden. Det låter självskryt, men jag kan även säga att Skellefteå AIK var bland de sämst skötta klubbarna stora delar av nittiotalet. Man har lärt sig nånting av det och frukterna av det har vi sett de sista åren. 


Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Rytter: Aha! OK! Men om spelaren kommer från en liga eller lag som inte är med i CL? Tex värvas från ett sydamerikanskt lag? Funkar det? (Nu blev det här en fotbollsfråga i HS, men jag är bara nyfiken....)
+1

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Sven Sewage: Håller med i stora delar, vinnare i CHL är ingen Europamästare, det skulle jag aldrig heller påstå om Skellefteå skulle vinna. Så länge KHL-lagen inte deltar och man har ett system där man kan köpa sig in som en ständig deltagare så kan CHL aldrig påstå att vinnaren är "europamästare". Man är vinnare av en ishockeyturnering för klubblag med begränsat urval, that's it!  

Sen om man personligen rankar att vinna CHL högre än SHL är ju en annan femma, det får man väl göra om man själv vill. Personligen gör jag inte det. KHL rankar jag högre än SHL givetvis, även om SHL berör mig mer. (NHL och andra transatlantiska ligor är inte med så klart för vi pratar ju om europeisk ishockey).

Sen en annan sak, rätta mig om jag har fel, men i CHL så är det så att man måste registrera en CHL-trupp och eventuella nytillskott i truppen efter det får inte spela CHL-matcher. Funkar det så i CL oxå? Vi kanske tycker olika, men visst tusan ingår det i "spelets regler" att klubbar köper och säljer spelare under säsongen? Eller är transferfönstret hårdare reglerat inom fotbollen redan? Är man rädd att vissa lag ska köpa in toppspelare för endast CHL-matcher? Jamen låt dom göra det då och se hur det funkar...

+1

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
läste på NP forum om förhoppningar att juha-matti aaltonen skulle vara en bra värvning. Håller helt med! 

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Urbom var en positiv nyhet. Ersätter Sevc som satt för ofta på utvbänken. Urboms PIM siffror från KHL ser ju bra ut med tanke på hans tyngd och spel. Gissar att 76 kg lätte J Andersson får lämna truppen.

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Farbror Barbro: Nja, nog tycker väl jag att det finns anledning till viss oro ändå. Jag håller med de som tycker att vi väger för lätt på backsidan. Att kasta in tunga junisar är inte lösningen på det problemet. Visst, vi ska inte lägga oss platta efter 2 matcher och vara rädda för kvalseriespöket, men visst måste vi reflektera över det vi har sett hittills? Forwardsidan är jag inte orolig för, där kommer vi att få till det, men backsidan är tunn.

Sen så visar ju Hanses inte upp nått lysande spel direkt. Han är eoner från Markus kvalitet.

Nog tror jag att det känns jävligt att gå av isen med 6-0 i baken även om det är träningsmatch. Hoppas bara att det väcker revanschlusta.  Förlust mot Skansenlaget på torsdag är inte omöjligt med den form som AIK visar just nu.


Skellefteå AIK > Sv: Linköping HC-Skellefteå AIK
Tjoho! Ett dåligt genrep brukar ju ge en bra premiär, sägs det! Jäklar anåda vilken premiär vi ska få!
+1

Skellefteå AIK > Sv: Linköping HC-Skellefteå AIK
Hanses är ju stabil! eh... näe...
+1

Skellefteå AIK > Sv: Linköping HC-Skellefteå AIK
Kaiser: Hanses!

Skellefteå AIK > Sv: Linköping HC-Skellefteå AIK
Ska bl.a. intressant och se hur vår backsida står sig. Undra om LHC spelar Junland och Rahimi som backpar. Är tipsen att LHC kommer att harva i mitten av serien i år?

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

DansbandsWolf: nja kanske inte idag... Men Lule var ju inte bäst i Norrbotten heller vid samma tid ifjol eller hur? Torsk mot Asplöven med 4-3... Och Lule blev "Europamästare" till slut så detta kanske är en bra start!. Hepp!


Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Knegare: jo, well, inte är jag orolig inte men surt att förlora mot hatalöven är det ju.... Egentligen så hoppas jag att löven kommer upp till SHL så vi får riktiga derbyn och inte de här låssasderbyn mot Lule. Fler norrlandslag tack. Men kanske helst Timrå...
+1

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Fan nu blir det kvalserien... ;-)
+5

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Ja matchen mot Löven efter 1a ser ut ung som jag trodde. Att vi ska vinna detta är inte självklart men en förlust mot röbäckstattarna svider ju extra!

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Näe, var inte hemma i Schtaan då... Skulle gissa att det var 0 minuter isträning på elitnivå (läs Skellefteå AIK nivå), men kanske 30 minuter Luleå Hockey nivå... :-) 

Som sagt, ifrågasätter inte jippostämplen, tycker det är bra att det är ett jippo! 

+2
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Monno: Ja dra gräns är jättesvårt och avstånden här uppe är ju stora... Vet att det finns de som åker 25 mil (enkel väg) för att se hemmamatcherna...så därför tycker jag som jag skrev att det kanske det inte är så relevant att jämföra så mycket. 

Vad det gäller spelare som exporterats till NHL så har MoDo utmärkt historik, håller helt med! 

Hoppas det går bra för er på fredag!


MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Sven Tuta: Lycka till! Hoppas ni vinner!
+1
Kommentera

Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Hehe, jag är säker på att jag skrev att det är ett jippo i första hand, och det är det som är syftet, så helt korrekt, det är ett jippo, men jag ser inget fel i det...  

Ja Sven, vi bör alla avhålla oss från att skriva statistikinlägg och göra listor med historik över tabeller, procentsatser, egna poängsystem för att räkna fram vilket lag som egentligen är bäst osv, kan du skriva under på det?

Tack oxå att du gav mig attributet "spjutspets", kan tyvärr inte återgälda din utnämning, för jag kan ju aldrig tänka mig att du skrev med ironi och sarkasm :-)

Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Monno: Ja, jag håller med om att MoDo har historiskt ett starkare varumärke än Skellefteå AIK. Då AIK tog guldet -78 så gick det ju inte så jättebra de två följande säsongerna, men 80/81 vann man Elitserien. Men mest så slutade man i mitten eller nedre delen av tabellen innan vi åkte ur elitserien tills återkomsten 2006. Även om det inte är helt rätt att jämföra 80-talet med 00-talet så är skillnaden till stor del att Skellefteå AIK under slutet 70 och hela 80 inte hade den organisation som krävdes för att förvalta guldet från -78. Nu har man det. Det har skrivits spaltmeter om klubbens historia från det att konkursen var nära och man började om från början, och frukterna av det arbetet har betalat sig. 

Hockeyintresset har historiskt varit högt i trakten, men att vi tappade en del under åren i Hockeyallsvenskan som du skriver (jag förenklar och kallar nivån under SHL/Elitserien för Hockeyallsvenskan även om det varit lite olika namn/konfigurationer under åren), och för att använda en klyscha "framgång föder framgång" så tror jag du har rätt, publikintresset ökar. Frågan är hur många som kommer till arenan? En annan skillnad med tidigare är ju att arenorna har mycket hårdare konkurrens med bla livesändningar, via kabelkanaler och deras streamingtjänster, så att locka publiken till arenan ställer krav på arenastandard. 

Men slutligen så handlar det ju om hur många personer som finns inom rimlig närhet till arenorna. Ska man ska jämföra publiksnitt genom att dra en 3-4 mils radie från arenorna och se hur många personer som bor där och jämföra med publiksnitten på arenorna? Jag vet inte hur relevant det är och om det är viktigt att jämföra så mycket? Tex, hur ska man tolka Djurgårdens höga publiksnitt? Vi vet ju tex att en stor del av publiken på deras matcher är där för att man hejar på motståndarlaget iochmed alla inflyttade. Då speglar antalet i publiken kanske inte hur många fans som hemmalaget attraherar att komma?

Till sist, hoppas nu att MoDo gör en starkare säsong än förra, vi behöver minst 3-4 lag från området norr om Gävle i SHL. 

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

+2

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Huss: Ja så är det. Jag funderade på att kolla befolkningsstatistik i alla SHL-kommuner och kranskommuner, kanske hur många som bor inom 3-mils radie från arenan, biljettpriser vs genomsnittsinkomsten osv osv, men det blir lätt komplext. Din analys verkar enkel nog!

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
J F K: Jag förstår fortfarande inte var du ser att jag skriver att mycket folk vid ispremiär är viktigare än högt publiksnitt? Du lägger ord i folks mun, det är inte trevligt. Det jag säger är att det finns inget motsatsförhållande. Om man får både och är väl kul? Sen så tjänar ju klubben inga pengar på folket på ispremiär, men det var inte det jag skrev om.

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

J F K: Visst är det så, men jag ser inte att det är ett motsattförhållande, antingen heller som du antyder. Du verkar också ha retat dig gallfeber på detta! Kul! 

Beläggningsgrad för SHL 2014/2015 ser ut så här: 

99% Örebro Hockey
98% Djurgården Hockey
97% HV71
87% Växjö Lakers
84% Skellefteå AIK
80% Leksands IF
80% Luleå Hockey
75% Frölunda HC
73% Färjestad BK
71% MODO Hockey
69% Linköping HC
65% Brynäs IF

Totalt för SHL 2014/2015: 80%

Med ditt resonemang så var det "MYCKET häftigare" i Skellefteå Kraft Arena än i Fjällräven Center förra säsongen, eller? "Häftigast" i Örebro verkar det ha varit?

Redigerad kommentar

+1

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

En mycket intressant och sann artikel av Robert Pettersson.

Det är kul att Skellefteå AIKs första isträning dels retar folk och dels drar så mycket folk! Klart att det är ett jippo, inte tusan är det nån seriös isträning inte, och det är inte meningen heller! Detta visar bara att Skellefteå AIK även är bättre än andra föreningar på att skapa intresse, engagemang och publicitet.
Skellefteå AIK har stått för nyskapandet inom svensk klubbishockey de senaste 5-6 åren, både idrottsligt och på sidan av rinken.
Detta säger jag med stolthet, bara som ett konstaterande, och det vore bra om andra klubbar tar efter. Hockeyn i Sverige behöver utvecklas på alla plan.

Sen, debatten om köpelag, andelar egna spelare osv, är meningslös. En seger eller ett guld är lika mycket värd oavsett hur många ”egna” spelare ett lag har.
Men, givetvis om laget har stor andel spelare från moderföreningen eller andra lag inom kommunen och grannkommuner så skapar det engagemang och intresse.
Man kommer inte ifrån att känslan av att detta är ”vårt lag” ökar om spelarna har växt upp i närheten, man kanske känner deras föräldrar, ens egen grabb kanske har spelat i samma ungdomslag osv… (Observera att "närheten" är ett relativt begrepp och det ökar ju längre norrut och inåt landet du bor... go figure!)

Skellefteå AIKs ungdoms och juniorverksamhet är i en egen klass, minst lika bra som under MoDos storhetsperiod, men andra klubbar har börjat hämta upp. Det är också positivt för hockeyn i stort. Kul är att Skellefteå AIKs sommarhockeyskola är mycket eftertraktad och ungdomar kommer från hela Sverige för att delta.
(Jag vet att det var en del killar från Luleå Hockey som deltog…  Helt rätt att skicka dem till Skellefteå, då finns det hopp att det blir hyggliga hockeyspelare även i Luleå…) :-)
Appropå Luleå, kul att se Skellefteå AIKs isträning retar gallfeber på Sven S i Luleå! Jag måste säga att i början (för ett år sedan då jag började här) var jag imponerad av hans svada och kunskap, men nu är det bara tröttsamt. Inget nytt under solen utan ständiga upprepningar och romanlånga texter. Men det finns förbättringar att göra på vår egen sida oxå, ingen nämnd ingen glömd... :-)

Redigerad kommentar

+4

MoDo Hockey > Sv: Truppen 15/16
Sven Tuta: EA har gjort mycket bra saker men  jag saknar lite tyngd hos backarna... Vi kan testa Ahnelöv en säsong... :-)
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Truppen 15/16
Rytter: Hmm, vi SAIKare spekulerar om Lasse är ute efter honom....
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Truppen 15/16
Vad tror ni om Ahnelöv? Tappar ni honom?
Kommentera

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Ja, Växjö vann, det var rättvist, de var bättre under denna finalserie! Dom har gjort en utmärkt insats och lyckdes neutralisera Skellefteå.

Jag ger mig inte in i diskussionen om vad Skellefteå kunde ha gjort bättre osv, klart är att laget i år inte var i nivå som fjolåret eller året innan dess heller. Som Blister också nämnde. det har redan skrivits spaltmetrar om tappet av 3 förstakedjor, med poängsprutor i varje kedja, och ändå lyckas laget vinna grundserien och komma till final för 5e året i följd. Även om man inte är Skellefteåfan så så är det beundransvärt, tycker jag i allafall.

Laget 15/16 kommer att kriga i toppen, det är jag helt säker på. Nu återstår silly season och det kommer att bli intressant också, för alla lag.

Jag tror nog, jag är inte säker, att jag kommer att lämna/sluta skriva här på HS. Rent allmänt tycker jag det är för mycket personangrepp, skitsnack om olika lag (inklusive SAIK). Hädanefter tror jag att det blir andra forum jag besöker (nej, jag heter inte Kaiser där.)

Hursomhelst, grattis igen till Växjö, och tack Skellefteå AIK för er utmärkta insats! Ni kommer att bli Sveriges Bästa Lag igen inom kort!

Tack och hej!


Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Hatet mot Skellefteå har inga gränser. Wikegård sa innan finalserien att han hoppas på 7 matcher, men ändå är det så genomskinligt att han vill att Växjö ska avgöra här ikväll. Det är mer snack om om hur Växjö ska spela och vända matchen än hur Skellefteå ska spela för att få mer spel i Växjös zon. Växjö spelar bra, missförstå mig inte, men i helvete att SWikegård skulle tala på samma sätt om Skellefteå som han gör för Växjö. 

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Well vi vann perioden med 1 mål...

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Sven Sewage: Vi måste vinna andra perioden med 1 mål. Ligger vi under med 2 mål inför 3e är det kört. Oj vad vi dräller med pucken!

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Just är Växjö bättre på allt

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Katastrof
+1

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Sven Sewage: På plats nu... Har avnjutit en god middag med frugan, pannbiff med lök, kokt potatis och lingonsylt. Till det varsin Staro... Jag är laddad! KROSSA SKITEN!

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Zappaholic: Det är en bra tanke. Om vi alla håller oss till det kanske det blir mer hockey och mindre käfta.

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Forsberg 1978: Du som Brynäsare, vad tycker du om klapporna? Det blir ju ett "tryck" helt klart, men det känns artificiellt på nått sätt...

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Jag glömde ju Brynäs, men vilka fler?

Redigerad kommentar


Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Nån som vet vilka lag (fans) som kör med platsklappor, förutom Växjö (och HV va?) ?

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Zappaholic: Att Växjö kan vinna tre raka borta mot SAIK är inte omöjligt... Jag hoppas och tror vi vinner, men om det är säkert... nej... 

Wallson, Robertson och Klockare har säketr gjort ett grundligt analysjobb, liksom Hallam och hans gossar, men det är så pass tight att det kan bli tillfälligheter som avgör och inte pga det ena eller andra laget dominerar. 

Vanligvis brukar jag förlita mig på att Skellefteå maler ner motsåndet i sedvanlig ordning, men nu tror jag det det måste till lite andra taktiska drag. Oddsen enligt mig för vinst till SAIK är 60-40 (mitt tips är utan värde iochmed att jag tar inga spel på det...:-)


Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Sven Tuta: Tror inte att du kan förstöra min dag. Om AIK förlorar så blir jag deppad, men förstörd, icket.
Det finns andra saker som betyder mer för mig än ishockey, typ mina barn och min fru. Om nåt händer dem så är det en annan femma.

Jag hoppas på en bra match, med bra nivå från zebrorna och en fanatisk publik! 

Genom hela livet, ända fram till döden
Finns vi alltid här, hela västra stå, för vårt AIK


Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Sven Tuta: Eeh, säker? Jag tror och HOPPAS, det är match för fan! Skellefteå är mitt lag!! Tittut!

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Alla, visst kan vi börja hockeysnacka istället för att käfta? 

Jag har sittplats i morrn, men  det skulle vara mäktigt att få vara på västra stå! Satan i morrn ska jag skrika och heja, nu jävlar ska vi vinna hemma! Vi vinner med 3-1, sista målet i öppen kasse! Kabanov, Axel och Forsell gör målen. 


Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK

Zappaholic: Well, trolltendens är ju inte samma sak som troll... Du är inget troll. Jag tar tillbaka det jag skrev om trolltendenser.. Jag har kanske sett för mycket av Jordskott som går på SVT... Jordskott är en skitserie förresten, men har man sett allt tills nu så får stå ut till slutet.

Nja, liksom Blister så blev jag lite het. Det jag faktiskt tycker är att dina inlägg ibland är obalanserade. Du säger att du inte bryr dig om vem som vinner finalen, men att du håller på Växjö för "det räcker med att Skellefteå vunnit 2 år i rad." Är det främsta argumentet? Är det relevant?

Själv tycker jag att Växö är ett mycket bra lag, dom har minst lika stor chans och förmåga att vinna som Skellefteå, men jag tycker att om Skellefteå skulle vinna även i år så är det en mycket större bedrift än om Växjö skulle vinna, speciellt med tanke på det enorma tappet av toppspelare som skedde. Tittar man på namnen i lagen så håller jag Växjös spelare på papperet som starkare men Laget Skellefteå är bättre än Växjös. 

Man behöver inte gilla andra lag, men man kan ändå respektera dem och skriva gott om dem, håller du med? 

Du hånar tränarstaben i Skellefteå ganska ofta tycker jag, med nicknames och spydiga kommentarer. Är det för att dom tränar Skellefteå eller för att du anser de är puckon som individer? Detta är du inte ensam om ska jag dock säga. Jag har också skrivit nedvärderande om en sportchef, Osten, men det är inte för att han tränar Luleå, utan för att han är den han är som person. Jag tror ändå att han är den ende som jag skrivit nått negativt om för jag har ingen anledningen att skriva om nån annan. Men jag är intresserad att höra från dig vad i Wallson som gör att han är en pajas? Var det första gången du såg en tränare visa sig vara förbannad i båset? Då har du missat många clowner.


Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Blister Brigade: Svensson spelade ypperligt, samtidigt så spelade AIK taktiskt mycket bra. Och ja, Zappaholic visar mer och mer trolltendenser. Zappalcoholic, håll dig till ditt eget forum eller Luleås. Du tillför inget här. 

Skellefteå AIK > Sv: Skellefteå AIK
Sven Tuta: Jo, men jag tror Zacke räknade med skridskostyrning av linjedomarn när han la passet... :-)

·