Knogen

1428 inlägg · 8336 besökare

Historik

·
Mora IK > Sv: Matchdag
kjelleman:

"...men att spelarna har ett liv vid sidan av hockeyn måste du ju förstå å"

Alla har ett har ett liv vid sidan av det de håller på med. Det betyder inte på långa vägar att man kan bete sig hur som helst på sin lediga tid. En operasångerska kan inte bolma i sig ett paket cigg i soffan hemma när hon är ledig, en höjdhoppare kan inte smockla i sig tonvis med chips, läsk och hamburgare mellan träningspassen och en försäljare för Volvo ska inte så gärna brumma runt i en Saab på kvällar och helger. I alla fall inte om de är seriösa i sina yrkesval. Extremfallet är väl Charlotte Kalla som inte ens vill hålla till vid folksamlingar till vardags för att riskera att dra på sig någon förkylning.

Att sköta sig i livet utanför jobbet gäller även hockeyspelare på den här nivån. Under säsong är det direkt amatörmässigt att gå ut på krogen och kröka. Att säga annat är bara urbota korkat. Det är vetenskapligt fastställt att alkohol försämrar din prestationsförmåga, och vem vill gå ut och försvara spelare som medvetet gjort något som kan försämra deras prestationer på isen? Tyvärr finns den här krökarkulturen inom just ishockeyn, och inom Mora IK i synnerhet. Det är dock inget som gör det mer acceptabelt bara för det.

Har man valt en karriär som ishockeyspelare, och är seriös i sin satsning och lojal mot laget, så finns inte kröken under säsong. Då handlar det heller inte om att ha förståelse för att man har ett liv utanför hockeyn. På toppnivå är man under säsong nämligen ishockeyspelare även när man är ledig.
Kommentera

Mora IK > Sv: Matchdag
kjelleman:

Du kan inte klandra dem? Om du medvetet gör något som du vet försämrar din prestationsförmåga och som därför riskerar att ställa till det för hela laget? Okej, jag väljer nog att tänka lite annorlunda där. För mig handlar det om solidaritet, laganda och professionalism. Sådant hela laget bör bestå av.

Wasastugan får de gärna hänga på hur mycket de vill, men en proffsig ishockeyspelare krökar inte under säsong. Det är sånt som sorteras under förbannade självklarheter.
Kommentera

Mora IK > Sv: Rock-Axel
Hakan Olsen:

Fleetwood Macs grundare Peter Green tillhör en av mina absoluta favoriter på bluesarenan. Jag såg honom med The Splinter Group på Katalin i Uppsala för några år sedan (2003/2004 någon gång). Han var väl rätt märkt av sitt missbruk och psykiska ohälsa, och var väl inte lika flink som förr. Han håller dock igång fortfarande. Eller gjorde då i alla fall.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Metal Guru:

Satan så det stör mig att jag missade 1921! :-)
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Hakan Olsen:

Leksands IF är ingen renodlad ishockeyklubb och har så aldrig varit. IF står för idrottsförening, vilket man även kan se på klubbmärket (åtminstone förut) på hockeytröjorna, där det står Leksands idrottsförening ishockey. Ishockeyn är med andra ord en sektion inom idrottsföreningen, precis som rodd, handboll och fotboll är inom Orsa IF.

Att man sätter fokus på ishockeyn vid 90-årsjubiléet är ett smart men föga oväntat PR-trick. Däremot är det ju en sanning med modifikation. Skulle Leksands IF spelat ishockey redan 1919 skulle de varit överlägset först i Sverige. Faktiskt till och med före ishockeyn kom till Sverige över huvud taget, hur nu det kan vara möjligt? Första ishockeymatchen spelades nämligen 1923 mellan IFK Uppsala och nåt gäng från Berlin (om jag nu minns rätt?).
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
maztro:

Ursäkta, men vadå "hehe"?
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Metal Guru:
Instämmer!

Håkan Olsen>
Dragans rykte blir därför en starkt trea på skalan.
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Stigsson:

Nej, nej, inte Knogen-skalan! Det är Håkan Olsen som är pappa till det fantastiska ryktesgraderingssystemet som vi alla bör anamma.
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Massebros:

Nu börjar det balla ur här. Hur ska vi kunna göra en bedömning av ryktena när ni inte graderar dem på den tregradiga skalan?

Jag känner mig förvirrad...
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Slinger:

Eftersom det dessutom står att finna på MIK:s hemsida så borde det alltså rendera en klar trea på ryktesskalan. (Du glömde sätta ut det ;-)
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Hakan Olsen:
"Åtminstone har ha bytt hjul på bilen ute på byn om jag förstått det rätt."

Du glömde gradera ryktet mellan 1-3!
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Ola:

Senast? Har det någonsin hänt?
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
Barbapappa:

Jag kan väl hålla med dig om både Kerman och Kempe, men jag hajar inte riktigt varför du adresserar mig? :-)
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season inför säsongen 2009/10
morahockey:

Herregud! Jag är då verkligen glad att inte du jobbar med värvningarna i klubben.
Kommentera

Mora IK > Sv: Hjälp till Knogen
Stigsson:

Tackar! Jag antar att jag får ändra i den där sekelskiftsgamla presentationstexten någon gång :-)

Det jag vill minnas från matchen var att speakern ropade ut att det var sudden death och att en Morakille strax efter kom helt ren med motståndarmålvakten. Han nätade, men det mest minnesvärda var dock en av motståndarbackarna som i sin jaktiver efter den fria Moraspelaren hade sån fart att han inte kunde stanna. Han for med dunder och brak in i målburen, där han blev liggande som en mäla med huvudet nere vid isen och skridskorna uppe i nättaket.

Hade bestämt för mig att det var Kiruna, men det måste med andra ord rört sig om ett annat lag. Det som ligger närmast att tro är Nybromatchen då. Men nog sjutton vill jag tro att jag varit på match i Smidjegrav innan 1979. De matcherna kan väl förvisso ramlat ur minnet. Jag var ju inte så gammal då.
Kommentera

Mora IK > Sv: Rhodin
mattias - 74:

Skriver du sedan ditt namn på en pappersbit och skänker till rädda barnen så är allt fulländat.

grizzlyrussia>
Borde vi inte parallellt också ha en namninsamling MOT att Rhodin går till Leksand?
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Mike Skinner:

Du köper en fågelbok och tar sedan en ordentlig kik på pippisarna i trädet. Sedan letar du fram den bild i boken som matchar ;-)

När du sedan fått upp ångan och börjar tycka det är riktigt kul med fåglar går du med i SOF, och bidrar därmed också till välgörande naturvård ;-)
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Stigsson:
"För övrigt undrar jag hur många gånger Barbapappa har skrivit "kakburken" under dom senste veckorna?"

Har ingen aning. Det är svårt nog ändå att se annat mellan raderna i den grådassiga floden av tröttsamt "Jag tycker Simons ska avgå"-tjatter.
Kommentera

Leksands IF > Sv: Kvalserien
Metal Guru:
Du kommer ihåg rätt. Han hade väl hand om ett smärre Dream Team det året, men det gick ju käpprätt åt Leksand. Den enda gången laget spelade riktigt bra var när alla stjärnorna var skadade och laget tog sig samman och kämpade för varandra. Knappast Pirros fötjänst.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Mike Skinner:

Japp, jag såg tv-bilderna i går, och jag blev väldigt fundersam över hur kommentatorerna kunde vara så säkra. Jag blev väldigt osäker på bilderna. När jag sedan traskade in här såg jag att det var väldigt många som reagerat som jag.

Var på bilden ser du att pucken är inne? Jag tycker den är mer solklart i stolpen 2-3 decimeter över isen.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Mike Skinner:

Eh? Var den? Var har du i så fall hittat det? Jag har då i alla fall inte sett någon bild på att den var inne. När jag tittade på tv i går tyckte jag också först att den var inne, men när reprisbilderna vevades så kunde jag faktiskt inte förstå varför kommentatorerna var så säkra.

Nu har jag varit lite frånvarande i dag så det kanske har kommit fram nya fakta i fallet?
Kommentera

Leksands IF > Sv: Nu ska det bli seger AIK-Leksand
arnio:

Det kan väl aldrig vara så att Antti färgats lite av vad hans egen tränare dundrat ut i medierna? Enligt Kempe (som nog ska fundera på att byta efternamn) lär det ju knappast skådats fulare saker på en ishockeyrink i mannaminne.

Därmed borde han även byta jobb. En människa på den positionen med så liten erfarenhet är väl ingen höjdarkombination.
Kommentera

Leksands IF > Sv: Nu ska det bli seger AIK-Leksand
mattias - 74:

Nej, du är inte ensam. Det finns många cyklopsupportrar i det här landet. När det gäller supportrar till de vit-blå är de dessutom ganska många till antalet.

Det lustiga är att varken Tjärnqvist eller Antti tycker att något fel begåtts. Kempe däremot verkar tycka det är det fulaste som någonsin kunnat skådats i en hockeyrink. Väldigt konstigt kan jag tycka. Eller egentligen inte. Det brukar ofta vara så att man inte riktigt kan förhålla sig objektiv när egna intressen spelar in.

Vidhåller att man måste skilja på skador uppkomna från olyckliga omständigheter och rena tacklingar i ryggen. Även om Antti vänder upp ryggen så är det inget Tjärnqvist kan göra i det läget.
Kommentera

Leksands IF > Sv: Nu ska det bli seger AIK-Leksand
mattias - 74:

"Skall inte alla vara lika inför lagen ?"

Jo, självklart. Det är väl knappast det jag ifrågasatt? Det jag ifrågasätter är att det överhuvudtaget är en regelvidrighet. Jag anser inte, som du, att det är någon tackling i ryggen. Jag anser att det är en situation man ser en drös av under en normalmatch - och kanske ännu mer frekvent under kval- och slutspelsmatcher som följer regelboken. Att det genom olyckliga omständigheter får en utgång som denna ska inte ska rendera i någon påföljd alls. Inte så länge man hållit sig till det reglemente som finns, och jag ser inget brott mot det, hur än jag vrider och vänder på situationen.

Utgångspunkten måste ändå vara hur tacklingen gick till, och inte hur följden blev. Jag är fullkomligt övertygad om att du inte suttit här och propagerat för utvisningar och avstängningar om tacklingen inte renderat i en skada på Antti. Då hade den passerat förbi som ett fullt normalt inslag i matchen.

Man ska skilja på regelvidrigheter och rena olyckor.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: Kvalserien för oss som tittar på.
Huge:

Visst är det konstigt att man kan ha så diametralt olika syn på en händelse. Jag är fullkomligt övertygad om att tacklingen passerat förbi utan att någon sagt flaska, om inte Antti blivit skadad. Det var helt enkelt en ren och skär olyckshändelse sprungen ur en situation som det går minst en handfull av på en normalmatch.

Ska domarna nu stävja sånt som eventuellt, kanske, skulle kunnat rendera i skada, så lär det bli "Stinsen från Colombia on ice" av alltihopa. Då ska de nämligen inte tillåta tacklingar överhuvudtaget. Hur kul blir hockeyn då?

Min reaktion över domen var som din. Jag blev riktigt upprörd. Det känns som de fallit för "publiktrycket" lång väg. Nämdens beslut är inget annat än tragisk.

I övrigt hoppas jag det går bra för Antti, och att han repar sig snart.
Kommentera

Leksands IF > Sv: Nu ska det bli seger AIK-Leksand
mattias - 74:
Har du inte lite väl blå-vita ögon på dig ibland?

Ska vi börja stänga av spelare för att det genom olyckshändelser uppstår skador så kan vi lägga ned närkamperna i ishockey helt. Då ska varje tackling - schysst eller oschysst - rendera i utvisning, eftersom det kunde lett till skada.

Nämndens beslut är mycket olycklig.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Metal Guru:
Jo, så kändes faktiskt i går. Jag lutade ett tag mer åt att jag ville se SAIK ur för att sedan hoppas att cluuuuben - slitna och trötta efter holmgången mot SAIK - skulle få ett illa kvickt respass i semin. Efter att ha sett slutet (visste faktiskt inte ens om att det var hockey på tv igår) och när jag hörde den där fjantorgeln spela "klappa händerna"-musik i allra sämsta NHL-stil i Cloetta center, och såg att folk faktiskt knallade ut från arenan innan det var klart. I sudden! I sjunde avgörande! Ja, då blev det faktiskt hugget som stucket.

horcoff>
Återigen - inte clubben! (Det låter alldeles för svenskt för Linköpingsborna)

CLUBEN! CLUUUUUUBEN!
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Barbapappa:

Hm. Tänkte du innan säsongen att Toni Dahlman skulle fly till Finland och vägra vara här?

Jag hävdar fortfarande att de namn du räknar upp borde gjort de flesta lag i allsvenska toppen ganska gröna av avund inför säsongen. Jag ser inget konstigt i att vi faktiskt räknades som en toppkandidat. Jag hade tyckt det vore konstigare om vi inte varit det, med tanke på de namnen och den erfarenhet och bakgrund våra spelare hade.

Jag tyckte också många av nyförvärven inför den här säsongen såg intressanta ut. Även där fanns det erfarenhet från spel på högsta nivå, och borde ingett respekt hos våra allsvenska konkurrenter.

Jag tror också många glömmer att vi faktiskt huserade i en lägre division i år. Hade vi varit kvar i elitserien kan jag hålla med om att laget inte såg särskilt vasst ut. Nu var vi inte kvar där, och även om jag inte tror skillnaden är sådär jätteenorm mellan toppen i AS och botten i ES så är det ändå en väsentlig skillnad mellan divisionerna.

Märk väl att vi pratar inför säsongen nu. Inte vad som faktiskt hände. Jag hade till exempel, med de givna förutsättningarna, knappast placerat Malmö sämre än fyra om det varit inför säsong nu, och Malmö haft samma laguppställning som i säsongsstarten.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
horcoff:

Klart det spelar roll vad du har för inställning. Ju fler som går omkring och inbillar sig själv och andra att vi aldrig kommer att gå upp igen, desto större risk att det blir en generell uppfattning och i förlängningen en uppfylld domedagsprofetia. Klubben behöver vinnarskallar och inte folk som redan gett upp. Jag är fullkomligt övertygad om att vi KAN gå upp igen. Varför skulle vi inte kunna göra det? Det måste vara målet för alla i och runt klubben. Sedan kanske det inte sker nästa säsong, eller nästa efter det, eller ens om tio år. Målet måste dock alltid finnas där. Och framförallt viljan och tron.

Personligen förstår jag faktiskt inte ens hur man kan mobilisera energi att vara supporter om man är övertygad om att klubben inte kan ta sig längre.

Jag vet sedan inte riktigt om jag håller med dig om klyftorna mellan allsvenskan och elitserien. Tycker du det ser tvärkört ut för de bästa AS-lagen i kvalserien? Det tycker inte jag. Och även om elitserielagen ofta på papperet ser ut att ha bättre lag så har vi ju tydligt sett genom åren att det inte behöver betyda ett smack. Det är jätteviktigt att kunna vara i allsvenska toppen, för att sedan i en kvalserie dyka ned på ett nervklent elitserielag för att roffa åt sig deras plats i finrummet.

Jag tror visst Mora IK har stora möjligheter att kunna vara där. Varför skulle vi inte kunna det?
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Barbapappa, zeb:

Det står var och en fritt att göra som de vill beträffande sitt supporterskap. Jag vet i alla fall vad jag tycker om folk som slutar stötta sitt lag bara på grund av en person.

"Lukas den jäkeln trampade mig på stortån, så jag tog och spöade upp hela klassen", typ.

Snyggt jobbat! Ni antistöttar Janne Simons genom att stanna hemma. Vi andra går på matcherna och stöttar laget Mora IK.

Barbapappa:

Jag har mycket svårt att tro att Janne skulle tycka allsvenskan är ett bra alternativ till elitserien. Med tanke på vad elitserieåren betytt, såväl för Mora som ort, som för klubben, så skulle jag vilja påstå att det är kvalificerat trams. Även om du uppenbarligen har jätteproblem med herr Simons så får du väl ändå hålla dig något nyanserad.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
horcoff:

Härlig inställning!

Precis samma inställning som jag hörde från en något överförfriskad f.d. tränare i klubben en sen sommarkväll i Orsa i mitten av 90-talet.

"Mora kommer aaaaldrig att gå upp"

Som tur var slutade karln som tränare. Att ha någon med den inställningen som tränare är som att anställa en vegan som marknadsansvarig på Scan. Det är direkt fel inställning att ha som tränare, och det är direkt tjänstefel av klubben att anställa en person med den inställningen.

Vi behöver någon med större visioner än så. Det gäller nog oss supportrar också.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Barbapappa:

Japp, vi hade den (tredjeplatsen alltså), och jag tycker vi hade resurser för att ha den också. Jag förstår hur du tänker med rollfördelningen i laget o.s.v. men jag hävdar fortfarande att vi borde rankas som topp 3. Så förbrålt mycket mer skrämmande var inte de andra lagen på förhand.

Jag tror mycket av det jag skulle vilja kalla för misslyckande var just att vi aldrig fick in Moraandan, d.v.s. att alla bidrog med hårt jobb, när det så behövdes. Jag vet dessutom inte hur många gånger jag svor mig hes över Moraspelare som bromsade sig in i närkampssituationer eller, ännu värre, vek av helt. Att stå framför Moras kasse var en promenad i parken, istället för en vandring genom dödsskuggans dal. Hockey är i mångt och mycket ett psykologiskt spel och den biten torskade vi på kapitalt.

Jag satt och kikade på Brynäs match i går och blev väldigt imponerad över deras inställning, även om det nu inte räckte till. Mora kunde inte ens mobilisera sådan attityd i en direkt avgörande match.

Tja, varför skulle de göra det då, när de knappt gjort det under hela säsongen?

Nu måste vi få in rätt attityd i laget, rätt vilja, rätt inställning, rätt allting. Tycker många av våra juniorer visar att de har det. Frågan är om vi kan behålla dem?
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Barbapappa:

Förutom Leksand så tycker jag helt klart man kan jämföra våran trupp med de lag du nämner. Vad var det till exempel som fick dig att tycka att AIK skulle vara så förjordat mycket bättre än MIK på papperet innan säsongen? Nu var det bevisligen så, men jag tror inte att något av de lagen i toppen inför säsongsstart hade tackat nej till att i allsvenskan ha tillgång till spelare som Elomo, Lagerström, Genoway, Greger, Simons, Kristan (Pitkämäki), Lupaschuk eller Kempe. Vi har utöver dessa en bunt till spelare med elitserierutin, samt några junisar som är mycket lovande.

Att det kanske skulle dröja innan laget fått ihop sina pinaler trodde nog även jag. Att vi med det materielet vi faktiskt förfogade över skulle komma så dåligt som sjua eller sämre hade jag mycket svårt att se. Nu kom vi fyra, och det med en väldigt besk eftersmak. Jag hävdar fortfarande att vi hade material för en tredjeplats, men att vi sjabblade bort det. Vid flera tillfällen.

Att sedan många av spelarna och laget i stort underpresterade är en annan sak. Inför säsongen kan jag inte se varför vi skulle vara SÅ mycket sämre som en del skulle vilja påskina. Vad grundar man det på undrar jag?

Enligt en del supportrar ska vi alltså ha överpresterat, eftersom vi blev så "bra" som fyra i serien. Själv tycker jag - baserat på både de bra och dåliga matcher jag sett med laget - att vi underpresterat. Vi har blandat mycket bra hockey vid ett fåtal matcher, med rent uppgivet och håglöst spel däremellan. Vi har torskat en rad matcher på ren viljelöshet och brist på jävlaranamma.

Vi tycker väl olika då helt enkelt. För egen del kan jag inte säga annat än att jag är ruskigt besviken och att jag hade större tro på det här laget än så här.
Kommentera

Mora IK > Sv: Övrigt
Tikinmyheart:

Jag håller med dig. Jag tillhör de som faktiskt trodde att Mora på allvar skulle slåss om en av de tre direktplatserna till KS. Jag tycker fortfarande vi har så pass stora kvalitéer i laget att vi skulle kunnat fixa det. Har faktiskt lite svårt att förstå det här resonemanget att vi har ett helt nytt lag, och att vi därför skulle vara så totalt borträknade. Många av våra kollegor i toppen av AS har, på papperet, svagare trupper. Många av namnen i våran trupp skulle göra de lagen gröna av avund, åtminstone på förhand.

Det är något annat som fattats i Mora i år. Vi har inte lyckats få ihop laget MIK och vi har framförallt inte lyckats implementera Moraandan i årets trupp. Den anda som präglades av hårt arbete och där alla drog åt samma håll. Mest frapperande är att det är just en del av de mer namnkunniga spelarna som svikit. De som borde gå i bräschen inställningsmässigt.

Almtuna har lyckats med det. Det är ett lysande exempel på hur mycket hjärta och engagemang betyder i en trupp. Det är bara att lyfta på hatten för AIS och jag önskar dem all lycka till i fortsättningen.

Många gnäller på att AIS spelar tråkigt och att de därför inte vill att de ska gå vidare. Själv tycker jag att AIS på ett lysande sätt spelar efter sin förmåga. Dessutom blev jag mycket imponerad över AIS inställning i går. Direkt efter nedsläpp efter 0-2-målet låg två AIS-spelare högt upp och störde Moras uppspel i offensiv zon. Det visar att de vågar och vill. Något Mora misslyckats kapitalt med i år. Där har rädsla präglat ledningarna, och det har alldeles för ofta slutat med kollaps.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
JanT:

Jag tycker alla som är för en stängd liga, med ekonomiska förespeglingar för att rädda sitt eget skinn, är fega kräk. Det står jag för. Eftersom du uppenbarligen inte är av den åsikten drar jag tillbaka min anklagelse och ber om ursäkt!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
JanT:

"Jag har överhuvudtaget inte uttalat mig för eller emot en stängd liga. Det jag spekulerade i var min syn på en trolig framtida utveckling.

Det är en viss skillnad det."

När du i närmast förlöjligande ordalag jämställer de som vill ha en öppen liga med religösa fanatiker så tycker jag inte direkt det vittnade om att du var mot en stängd liga. Jag tror ingen kan förebrå mig för att jag trodde det, och jag var inte ensam om att tro det heller.

Om du kallar mina argument för skit så får du väl tycka det. Jag tycker å andra sidan det är mer skit med en skribent vars tydlighet i sin ståndpunkt inte är glasklar. Om du nu säger att du själv har den ståndpunkten du har i ditt senaste inlägg hade du ju på ett betydligt tydligare sätt kommunicerat det. Det hade varit ganska mycket smartare i min bok.
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season 08/09
Barbapappa:

"och handen på hjärtat; det året, det magiska 2004 när han tog mora till es. fanns det någon som trodde att det var möjligt att göra det då?
NEJ!!!!!"

Eh.. JO. Skjut mig då, men jag höll Mora som det bästa laget under ES den säsongen redan innan superallsvenskan, och såg faktiskt stora möjligheter till avancemang.

Jag tror faktiskt det finns en chans även i år. Den är inte stor, och vi är inte det bästa laget under ES som vi var då. Men tar vi oss till en kvalserie kan precis allt hända. Pressen ligger på ES-lagen och på Leksand, som bara måste upp i år. Det kan gynna lagen under. Bara att hoppas att ett av lagen är vi.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
JanT:

Nej, Mora har inget med debatten att göra, mer än att det är en bricka i spelet. Vad får dig att tro annat? Skulle jag ha en annan uppfattning om jag varit Färjestadssupporter tror du? Jag tycker det är ganska fundamentala och självklara saker vi pratar om. Det handlar om rättvisa. Om sportslighet. Något som inte verkar existera i ditt vokabulär, tragiskt nog.

Det epitet du fått kvarstår. Jag behöver inte ge dig något nytt. Den som inte vågar spela om det är ett fegt kräk. Den som vill bygga skyddsmurar runt sig i idrottsliga sammanhang är ett fegt kräk. Den som åberopar idrottspolitisk dopning för att skydda sig är ett fegt kräk. Och fega kräk har inget på en idrottsarena att göra.

Ska bara tillägga en sak: Visst, Rekordmagasinet lade ned 1969. Är orättvisa mindre orättvis nu menar du? Om du tycker det (vilket du uppenbarligen gör) så fine! Jag behåller mina sunda värderingar istället.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
JanT:

Det är mycket möjligt att mitt lag aldrig ser elitserien igen, även om jag måste tro att det är möjligt. Mora IK har dock inte ett smack med debatten att göra, mer än att det är ett lag som alla andra i andradivisionen och i hockeysverige. Att du tar upp det är bara för att försöka stö salt i såren, och det är bara så tröttsamt ruttet.

Ditt inlägg föändrar precis ingenting. Du har ruttna sportsliga värderingar och är ett fegt kräk som inte vågar spela om det!
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge:
Jag misstänkte nog att det var en brandfackla. Eller hoppades snarare :-)

Men det finns ju ändå lite "skräp" kvar i ditt resonemang, som jag inte håller med dig om. Om alla supportrar bara hade SM-guldsfighter för ögonen och seriesystemet skulle anpassas därefter, så är jag ganska övertygad om att intresset skulle falna betänkligt efter ett tag. Lite som att käka pannkakor till middag varje dag. I början är det gott, men till slut blir man bara less. Jag tycker nog fjolårssäsongen med all tydlighet visade på att intresset vid strecken är en viktig, för att inte säga livsviktig, ingrediens i svensk ishockey. Mediaintresset låg nästan helt och hållet på kvalserien, medan finallagen i SM-slutsepelet nästan blev griniga för att deras oändliga finalseriespelande bara intresserade de närmast sörjande.

Jag kan också ärligt säga att jag själv - såväl innan Mora gick upp som nu - inte brytt mig flasklock om toppstriden i ES. En match i jultid mellan Linköping och Färjestad som gäller andra och tredjeplatsen är för mig fullkomligt ointressant. Däremot har streckstriderna alltid varit intressanta. Där är det på liv och död. Där handlar det inte om lyxproblemet om man efter matchen ska ligga tvåa eller trea.

Visst är det ångestbelagt med streckdramatiken. Inte tu tal om det. Det ska väl jag veta :-) Att däremot förespråka idrottspolitisk dopning för att slippa vara med om dramatiken är för mig inget annat än ytterligt fegt. Man ska spela om det. Det är det idrott går ut på.

GävleLasse>
Enig. Jag skulle dock helst se två lag ur och två lag upp, eftersom jag är övertygad om att ishockeyn mår allra bäst av omsättning. Men det kanske är att gapa efter för mycket på en gång.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Sedan ska jag passa på att göra avbön för "...ni brynäsare". Jag både hoppas och tror att JanT och Hård inte tillhör någon representativ skara Brynässupportrar - eller hockeysupportrar överhuvudtaget. Det vore alltigenom tragiskt.

Förlåt dem hockeysverige, ty de veta icke vad de göra!

Huge>
Et tu Huge! Upp med Leksand, Malmö och AIK säger du. På vilka grunder då? Nej, säg inget! Jag kan nog gissa är jag rädd.

Är snoppmätning en bra sportslig grund som våran sport ska vila på tycker du?

Hm. Själv brukar jag rikta blicken mot det som sker nere på det där frusna, vita i mitten på det allt det där andra. Du vet det där som de som inte begriper sig på vad sport går ut på räknar som kvalificerande.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
JanT:

Märklig kommentar? För att jag är så gammaldags att jag tycker idrott ska avgöras på sportsliga grunder och inte på att man gör en skyddad verkstad runt ett exklusivt fåtal med hängpungar?

I grund och botten är sådana här frågor för mig så förbannat självklara att man inte skulle behöva debattera om dem. Allra minst med en s.k. "supporter" som jag antar att du utger dig för att vara?

Du vågar inte spela om det. Med andra ord är du ett fegt kräk som ropar på förstärkt polis.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
ante08:

Det du säger är egentligen ganska självklart. Ta bort strecken där nere och allt intressant som finns kvar av elitserien är borta. Ta bort chansen för andra klubbar att ta sig upp och du gör ett skapligt självmål i konkurrensen mot andra sporter, och i förlängningen tar död på ishockeyn på landsbygden och därmed snart hela Sverige.

Att det sedan finns "supportrar" som vill stänga elitserien är för mig HELT obegripligt.

Ekonomiska grunder? Vilket jävla trams!

Sportsligt? HAHAHA

Jag säger som jag sagt förut: Det resonemanget skulle inte funka inom NÅGON annan sanhällssektor, och kommer inte göra det inom hockeyn heller.

"Öh! Nu har vi i Kalle Anka-partiet investerat en jävla massa pengar i den här valrörelsen asså. Nu vill vi fanimej ha en garanterad plats i riksdan asså. Mööööh".

Vad är det för sandlådenivå sporten hamnat på?

Har ni brynäsare blivit sådana fega kräk att ni inte vågar spela om det längre?

Tragiskt!
Kommentera

Mora IK > Sv: Växjö HC - Mora IK
zeb:
Att du skulle prata om att vi skulle gå upp i elitserien igen låter ju som en paradox. Elitseriedrömmar är ju något positivt så vitt jag vet .
Kommentera

Mora IK > Sv: Silly Season 08/09
Gusten:

Melin var nog glad hockeypensionär sedan många år vid det tillfället :-) Det var Bengt Höglund som stod mellan stolparna.

Det måste nog vara ett av de mest klassiska humor-ögonblicken i Mora IK:s historia. I alla fall som jag kan minnas. Mora IK leder hemma över Sundsvall med 7-2 (?). När det är några sekunder kvar av matchen får Ross pucken på egen planhalva. Han åker upp mot mittlinjen, tvärbromsar och vänder om mot egen kasse. Vid blålinjen fyrar han av en stenhård projektil mot det egna målets högra kryss. Bengan plockar lugnt ned pucken och förpassar den ned till rundeln. Strax därefter går slutsignalen och matchen är slut :-)

På en fråga efter matchen varför han skickade iväg en sådan projektil mot egen kasse svarade Ross att han bara ville kolla så Bengan var med :-)

Tro om Rossen var den siste av sitt slag i svensk ishockey?
Kommentera

Mora IK > Sv: MoraIK - IF Björklöven
mattias - 74:

"2000 är på tok för lite anser jag men vad vet jag som endast är en leksing :)"

Och Ann Wibble tyckte att alla svenskar skulle ha en årslön på banken. Men vad visste väl hon som inte levde i verkligheten? ;-)
Kommentera

BIK Karlskoga > Sv: 90-talstema i kvällens IDOL
Det här är ett hockey forum!!!! Här pratar vi hockey!!!!!
Kommentera

Mora IK > Sv: Toni Dahlman
mattias - 74:

Öh, jo, det är BARA för att han inte jublar.

Nej, naturligtvis inte. Men om man tittar på den bakomliggande orsaken till att man inte jublar så finner man ofta svaret.
Kommentera


Mora IK > Sv: Toni Dahlman
mattias - 74:

Ja, faktiskt.
Kommentera

·